|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
Nie wiem jak Ty to robisz ale idzie Ci o wiele szybciej niż mi ![]() A na rozmowie było bardzo miło i spokojnie
|
|
|
|
|
#1232 |
|
Rozeznanie
|
czesc,
widze ze cocci tez cos ubylo tutaj ? my chyba powinnismy sobie zalozyc watek 3 fazy ![]() czytam was i czytam... waga moja bez zmian wiec jakos jak juz przywyklam ze troche spadalo to ciezko mi na tej 3 fazie. bo jeszcze liczylam na troszke. sciskam i gratuluje spadkow
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#1233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia !!!!!
|
|
#1234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czytam ze wody nei lubisz, ryby nei lubisz, na pewno dobrze przemyslalas decyzje o podjeciu tej ciety i ze ona jest dla ciebie? bo bedzie wymagala od ciebei duzo samozaparcia.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#1236 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
Jak ja się ciesze , że trafiłam na to forum.Jestem właśnie świeżo po przeczytaniu książki Dukana i oczywiście pełna zapału aby rozpącząć diete. Zacznę od poniedziałku, jutro pojade na zakupy aby uzupełnić lodówke w proteinowe jedzonko no i przez weekend poczytam ten wątek bo oczywiście nie wątpie, że jest tu kopalnia wiedzy i porad. Dziewczyny mam tylko jedno pytanie , które mnie bardzo zastanawia czy naprawdę można w fazie początkowej jeść bez ograniczeń proteiny tak jak to pisze autor?Bardzo mnie to zastanawia........Pozdraw iam. Aga
|
|
|
|
#1237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy mi szybko idzie. Ten spadek to pewnie dlatego, ze sobie dalam wydepilowac wczoraj cztery litery... bolalo jak cholera i pewnie dlatego lzejsza jestem
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Bogaczko powodzenia!!
Didier - moja podlaska towarzyszko...zanikłaś jakoś tak |
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja pewnie jestem dzis ciezsza bo sie we mnie cale swiatlo laseru ktorym mnei wczoraj pani przypalala skumulowalo nie?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#1240 |
|
Rozeznanie
|
a to ty sie wczoraj przypalalas?? Ja myslalam, ze masz to juz za soba...
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobię sobie dziś (taką domową oczywiście) i zobaczę rano czy poskutkowało ![]() Miałam dziś zrobić rybę ale jej nie rozmroziłam wobec tego familia dostanie pizzę - jeśli do tego czasu nie odechce mi się jej zrobić a sama sobie odmrożę pulpety sprzed kilku dni
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
bikini tak, a wczoraj mialam jeszcze jeden na twarz
|
|
|
#1243 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pytalam juz was wczesniej (lecz zadna mi nie odpowiada
..), czy ktoras z was robila badania moczu? Chcialabym wiedziec jakie powinno byc wlasciwe PH przy dukanku. Dodam ze w fazie P / P+W. Ja mam 5.0. Czy jest ono wlasciwe???
|
|
|
|
#1244 | |
|
Raczkowanie
|
Ja robilam wyniki i byly wszyskie super !!!! ale lekarz zostawil je w karcie pacjeta , wiec nie powiem Ci jakie powinno byc prawidlowe ph moczu ,ale moze mozna to sprawdzis w necie ...???
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Juz wiem !!!! ttp://pl.wikipedia.org/wiki/Badanie_moczu Wejdz w ten link i poczytaj !!!
|
|
#1245 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Takkk, to jest to
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem na systemie 5/2 i tez obawiam sie czy nie za malo jem warzyw . Mysle by przed swietami zrobic sobie wyniki ponownie ........Czuje sie dobrze - wiec nie mam niby powodow do obaw.
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja sobie przeglądam Wasze wpisy i doszłam do wniosku, że i ja mogę się trochę po dukanować. Co prawda jestem zadowolona już z tego jak wyglądam (jeszcze na początku 2008 roku ważyłam 11 kg więcej), ale na nowo mam tyle chęci i zapału, że z chęcią doszlifuje sobie tę resztę kilogramów. Nie śpieszy mi sie, powoli, bo jak już pisałam jestem zadowolona z "obecnego stanu rzeczy". Nosiłam rozmiar 44, teraz noszę większe 38. Teraz na nowo wprowadzam sobie zmiany w życiu pod względem i fizycznym i psychicznym, to Dukan będzie jednym z punktów mojej zmiany. ![]() W myśl zdania, które mnie od zawsze niezmiernie motywuje: impossible is nothing ![]() od jutra będę tutaj Was częściej nawiedzać, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. ![]() Zrobiłam sobie test, który mi pokazał, że swoją ukochaną wagę uzyskam na koniec stycznia. Niezmiernie mnie to cieszy, bo to już niedługo. Poczytałam sobie więcej szczegółów o tej diecie i mi odpowiada. ![]() To skromnie spytam: przyjmiecie zbłąkaną Marzenkę?
Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-11-27 o 20:21 |
|
|
|
#1248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne , ze dolaczaj do nas
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
To świetnie.
![]() Mam nadzieje, że mnie szybko nie wygonicie jak będę zadawać dużo pytań. ![]() Najgorsze będzie jutrzejsze śniadanie, bo u mnie w lodówce to zbytnio nic się nie nadaje. Zostaje mi chyba tylko omlet beztłuszczowy z jajek. ![]() A takie chudziutkie, parówki drobiowe można? |
|
|
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
Byla tu juz cala debata na temat parowek. Jedni sa za, inni przeciw .Ja czasami kupuje parowki odtluszczone 3 % .
|
#1251 |
|
Raczkowanie
|
A jak uważacie czy odżywczy koktajl np typu Herbalife, który zawiera 9 gramów białka sojowego w każdej porcji jest dozwolony w I etapie diety?
|
|
|
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam pojecia !!!
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie pobieżnie tylko przejrzałam wątek, muszę się wczytać porządnie, żeby widzieć co i jak. ![]() Co do pytania Aga6891 to soja jest (chyba) zabroniona w pierwszym etapie, więc raczej nie bardzo, ale to musi potwierdzić ktoś bardziej obeznany w zasadach tej diety. Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-11-27 o 20:38 |
|
|
|
|
#1254 |
|
Raczkowanie
|
Cześć "zbłąkana Marzenko"
Zawsze jakoś się milej robi jak ktoś dołącza - o wiele fajniej z kimś się odchudzać niż tak samemu ![]() Jeju, ale mi się chce kanapki z żółtym serem. Oczywiście, nie zjem, ale musiałam się wyżalić ![]() Do tego jeszcze przyplątał się @ i taka jestem niewyraźna dziś. Myślę czy by lodów nie zrobić...ciekawe czy dobre :P |
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Arienna
Czy te "posiłki", będą zgodne z pierwszym etapem diety?: - omlet z 2 jajek bez tłuszczu usmażony na patelni z 2 plasterkami chudej polędwicy - rybka z grilla - serek wiejski bo nie chce zrobić w topy w pierwszym dniu
|
|
|
|
#1256 |
|
Raczkowanie
|
Jak najbardziej. Ale dobrze by pewnie było, gdyby serek był light...
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, tak.
To już mi w nawyku po SB zostało i cały czas kupuję light.Właśnie spojrzałam do chlebaka, nie będzie problemu z dietą. Ja nawet pieczywa nie mam. Mam stanowczo problem z robieniem zakupów "żywnościowych" zawsze czegoś zapomnę. Jutro na śniadanko sobie zjem tego omleta, tylko muszę pomyśleć nad dalszymi zakupami. Wieczorem się umówiłam na kawkę z przyjaciółką na mieście, ale to sobie swój słodzik wezmę, bo sama kawa widziałam dozwolona.Co do listy zakupów, to jutro planuje kupić: - serki wiejskie - serki homogenizowane (są w tesco takie typowe tesco one są odtłuszczone)- tuńczyk w oleju (taki w puszce, też z tesco, chociaż... ja go chyba mam w lodówce )- jakąś rybkę - jakieś chude mięsko - jajka - musztardę co jeszcze byście dopisały, żebym miała w tygodniu smacznie jeść i nie jakoś strasznie schematycznie, bo ja nie lubię nudy.
|
|
|
|
#1258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze, nie widziałam w tesco odtłuszczonych homo - ale obok mnie jest takie małe to może im się nie zmieściły No i może jakieś zioła, co by smak nadać serkom wiejskim...taka moja propozycja Chyba więcej to w pierwszej fazie za bardzo jeść nie wolno.Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmmm, nie chciałabym Ciebie w błąd wprowadzić, ale tuńczyk chyba powinien być w sosie własnym, a nie w oleju. ![]() A co do zakupów, to może kup otręby owsiane, odtłuszczone kakao, jakieś aromaty, korniszony na przegryzkę, chude wędliny? Może przejrzyj przepisownie i sprawdź, na co miałabyś ochotę.
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypraw to ja mam duuuuuzio w domu - nawyk po SB ![]() Co do tych serków ja początkowo myślałam, że też nie są odtłuszczone (tzn. z odtłuszczonego mleka), ale jak się wczytałam w te informacje na boku etykietki (również nawyk z SB ... chyba trochę wypadłam z tematu dietetycznych produktów)PINKinside właśnie buszuję po przepisowym wątku.
Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-11-27 o 21:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Nie wiem jak Ty to robisz ale idzie Ci o wiele szybciej niż mi 

a sama sobie odmrożę pulpety sprzed kilku dni 
..), czy ktoras z was robila badania moczu? Chcialabym wiedziec jakie powinno byc wlasciwe PH przy dukanku. Dodam ze w fazie P / P+W. Ja mam 5.0. Czy jest ono wlasciwe???
wystarczy Marzena