Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-27, 11:33   #1681
loverynka
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III

Hosenko, jak minie kolejna godzina to możesz zadzwonić. Może zapomniał.
Pani z sephory też do mnie nie zadzwoniła, czyli pewnie nie mam pracy jednak.

Dziś jak skończę robić sufit to pójdę rozwiesić ogłoszenia że daję korki. A nuż się ktoś znajdzie.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:39   #1682
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
no wlasnie mam dobra figure bo jestem wysoka,mam waska talie,plaski brzuch i spory biust.wszystko podkresla co najlepsze i jest bardzo kobieca.i nie jest taka strasznie waska jak na zdjeciu,powiedzialabym ze wygodniejsza niz wiekszosc syren ktore mialam na sobie
więc będziesz wyglądać zjawiskowo, a figury pozazdrocic
Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Bardzo mi smutno dziewczyny ,bo dowiedzialam sie ze umarl moj sasiad z Polski..mial 46 lat..mial raka przelyku..zostawil syna 20-letniego i zone,z ktora dopiero co celebrowal slub tego lata..zycie potrafi byc brutalne..
mam same mile wspomnienia z nim...zabieral mnie na weekend w gory z jego synem..jezdzilismy na narty,na lyzwy,do kina..przyjaznilismy sie..a teraz to tylko wspomnienia
przykro mi
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
A dziś zamówilismy sobie nową kanapę (TŻ juz od dłuższego czasu przygotowuje sie na moje wielkie przybycie do niego po ślubie, żeby było nam wygodnie, musi być większa niz jego dotychczasowa ) no i jeszcze do naszego gniazdka kupiliśmy talerzyki, widelce, łyżeczki, szklanki, literatki, kieliszki, nóż i wiadro do mopa! A cieszyłam się jak wariatka! Tym samym po tak duzych wydatkach rezygnuję z jakiegokolwiek prezentu od TŻta na święta czy Mikołajki, bo i tak strasznie duzo kasy wydał i jeszcze idziemy na zorganizowanego Sylwestra, a to duużo kasy, więc niech to wszystko będzie dla mnie prezentem
Fajne zakupy, zapewne sprawiły Ci wiele radosci w końcu "na swoje"
Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Czasem myślę właśnie tak jak Ty, tzn. że taki ślub z pompą nam niepotrzeny. Wystarczyła by mała uroczystość z najważniejszymi gośćmi, obiad dla rodziny, jakaś impreza dla przyjaciół, a potem wyjazd z TŻem w podróż poślubną do jednego z krajów, o których marzymy od dawna.
A czasem chciałabym takiego tradycyjnego ślubu.

Wy miałyście dzień samotnika, a ja mam weekend samotnika. TŻ ma zjazd i codziennie przez 3 dni kończy o 21.00. Dziś rano praca+uczelnia, a w sobotę i niedzielę od 8.00-21.00, nie zobaczymy się, bo jeszcze ma sporo nauki, ja też niestety. Mam nadzieję, że w tygodniu znajdziemy dla siebie więcej czasu i jakoś odbijemy sobie tą rozłąkę.

Wczoraj na uczleni miałam taki stresujący dzień i byłam taka zdenerwowana, że szok. Nawet nie chcę o tym myśleć, ale już mi trochę przeszło od wczoraj.

Uczulenie mi całkowicie zeszło.
Zapachy FM są bardzo trwałe, warte swojej ceny

Myslę, ze jak będziemy w narzeczeństwie to nam sie poglądy na ślub zmienią

Współczuję rozłąki i ciężkiego dnia na uczelni . Super, że zeszło Ci uczulenie
Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, ale podejrzewam, że to od tego kremu kakaowego lekka formuła Ziai - odstawiłam go i stopniowo uczulenie mijało, potem wróciłam do sprawdzonego, łagodnego kremu bez parabenów i jest o niebo lepiej.
No i odstawiłam też część kosmetyków, u mnie sprawdza się zasada, że im mniej tym lepiej.

Przy okazji mam w planach użyć nowej maseczki różanej Ziai. Mam nadzieję, że będzie w moim Rossmannie.

A tak poza tym, to wczoraj postanowiłam, że zacznę oszczędzać, bo jeżeli mi się uda, to odłożę na bardzo fajne wakacje. Kocham podróże, więc to będzie idealna motywacja.
Masz racje im mniej tym lepiej w przyadku wrażliwych cer A co to za sprawdzony krem ?
z Ziaji różanej jest jeszcze maseczka? Nie widziałam u siebie
Dobry pomysł z oszczędzaniem na wakacje.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Takie wieczory dla siebie też są fajne Ja przez te 2 dni w końcu porządnie smarowałam się balsamem przed snem, bo jak wracam o 2-3 to już mi się nie chce Wszystko mozna zrobić bez pośpiechu - długa kąpiel, maseczki, peelingi a nie w 2 minuty

Jakiś miesiąc temu byłam na rozmowie w biurze projektowym, pracy wtedy nie dostałam (w przypadku dostania miał zadzwonić na drugi dzień, ale nie zadzwonił). Dziś dostałam maila od właściciela czy dalej szukam pracy, jeśli tak to żebym zadzowniłą. Dzwoniłam, ale nie mógł rozmawiac, oddzwoni za godzinę. Ciekawe o co chodzi?! Może tamta osoba zrezygnowała, a może wie o pracy w jakiejś firmie?? Dowiem się za godzinę
Taak czasem trzeba sobie same poleniuszkować i poswięcić czas tylko i wyłącznie samej sobie ja wczoraj zrobiłam sobie i peelingi maseczkę i parówkę, Waxa na włosy i cała wysmarowałam sie masłem shea aż sie mi piżama do ciała przyklejała 1-2 razy w tygodniu muszę miec taki wieczór tylko dla siebie
Wiec trzymam kciuki, aby Cię wzieli do tej pracy i oby była to dobra praca
Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
W niedziele ruszam na zakupy, czas rozejżeć się już po woli za prezentami
O tak! shooping time uwiebiam świateczne zakupy

ja za tydzień ruszam z kuzynką po prezenty dla chrześniaczek. A dla TŻta podpowiedziała mi abym zamówiła jakiś użyteczny gadżet z naszym zdjęciem i uważam, że to świetny pomysł, bo nie mamy takich wspólnych pamiatek, a wszystkie foto gnieżdżone są na dysku twardym teraz pozostaje tylko wybrać formę i zdjęcie, dzis przeszukam mu dysk

Edytowane przez Shpilcia
Czas edycji: 2009-11-27 o 11:42
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:24   #1683
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

wygrzebalam z pudelka 2 cienie przeterminowane nel (bialy i niebieski), blyszczyk vipery i koncowke niebieskiej kredki. Chyba wszystko poladuje do kosza bo cienie byly wazne do 2003! na szczescie to tanie kosmetyki wiec nie szkoda mi wyrzucic.

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:28   #1684
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
To zapuść.
a weź zapuść jak minie pasują długie włosy
Stary 2009-11-27, 13:44   #1685
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
a weź zapuść jak minie pasują długie włosy
A skąd wiesz że Ci nie pasują?
Stary 2009-11-27, 14:21   #1686
SilverStorm
Zakorzenienie

GG do SilverStorm

Hej,hej,hej

Wracam z podkulonym ogonem
Podczytuję Was, ale sama się nie udzielałam, bo musiałam jakoś to wszystko sobie poukładać (trochę problemów się nagromadziło). Niemniej jednak gigantyczny leń, który mi towarzyszył zaczyna ustępować, a ja znowu zaczynam odczuwać satysfację wyrzucając puste opakowania po kosmetykach.

Ale jeszcze potrzebuję terapii
The less they know
SilverStorm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 14:34   #1687
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd wiesz że Ci nie pasują?
bo zawsze jak mam już trochę dłuższe to beznadziejnie wyglądam
właśnie zużyłam peeling do ciała oriflame swedish spa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 14:45   #1688
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
bo zawsze jak mam już trochę dłuższe to beznadziejnie wyglądam
A miałaś kiedyś długie czy nie przeszłaś przez fazę zapuszczania? Odrastające są u każdego beznadziejne.
Stary 2009-11-27, 15:12   #1689
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Wczoraj pochwalalyscie mojego tz-ta...a dzisiaj po kapieli sam poprosil mnie zebym mu pokazala wszystkie swoje cienie sama sie zdziwilam! otwieral kazde pudeleczko i podziwial odcienie. I stwierdzil ze brakuje mi kompletu porzadnych pedzli...

no nie wiem co mu sie dzieje ostatnio tak sie przychlebia!

Stary 2009-11-27, 15:17   #1690
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Takie wieczory dla siebie też są fajne Ja przez te 2 dni w końcu porządnie smarowałam się balsamem przed snem, bo jak wracam o 2-3 to już mi się nie chce Wszystko mozna zrobić bez pośpiechu - długa kąpiel, maseczki, peelingi a nie w 2 minuty
Właśnie dziś mam taki plan, że wszystko bez pośpiechu. Do pielęgnacji będzie muzyka, malinowe świeczki i zregeneruję się w 100%.

Wcześniej chcę zrobić wszystko to co nieprzyjemne (pranie, sprzątanie), a wieczór będzie dla mnie.
Cytat:
przegladam juz jakis czas KWC i wypelniam torebke. Wiec zakupy beda w pelni swiadome..przynajmniej wiem ze to co kupie ma dobre opinie.
Właśnie o to mi chodziło, żeby wszystko było świadomie, ale jednak jakieś zapasy mogą być, bo wątpię, że np. kupisz wszystko po jednej sztuce. No chyba, że się mylę.
Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Myslę, ze jak będziemy w narzeczeństwie to nam sie poglądy na ślub zmienią

Masz racje im mniej tym lepiej w przyadku wrażliwych cer A co to za sprawdzony krem ?
z Ziaji różanej jest jeszcze maseczka? Nie widziałam u siebie
Dobry pomysł z oszczędzaniem na wakacje.
Zobaczymy czy się zmienią, chociaż w sumie mi na pewno, bo nie jestem zdecydowana na żadną opcję. Jedynie jestem pewna tego, że TŻ to właśnie TEN.
A co do kremu, to nawilżający AA Help - mam już drugą tubkę i jest boski, w sam raz na tą porę roku, już drugi raz uratował mi skórę, no i nie ma parabenów.

A seria różana Ziai jest odnowiona - tutaj podaję link:
http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki..._na_dzien.html
Wszystko jest dostępne w Rossmannie.

Kupiłam dziś tą różaną maseczkę i do tego jeszcze saszetkowy peeling + maskę głęboko oczyszczającą Polleny Ewy. Lubię kosmetyki tej firmy, są niezłe składowo i przy okazji bardzo tanie. Rozważam większe zakupy jak zużyję obecny zestaw kosmetyków.

Byłam też w Auchanie pooglądać kosmetyki do włosów Lorys (były szampony, odżywki do spłukiwania/bez spłukiwania 300ml i litrowe maski), ale nie mogłam się na nic zdecydować. Jak zużyję to co mam to wybiorę się po coś. Do tego wąchałam Barwę żurawinową i zielone jabłuszko - Ale nic nie kupiłam.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 15:34   #1691
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
A miałaś kiedyś długie czy nie przeszłaś przez fazę zapuszczania? Odrastające są u każdego beznadziejne.
miałam jak byłam młodsza ale nie pasowało mi to mam siostrę fryzjerkę i ona sama tak stwierdziła i zawsze robiła mi jakieś fajne fryzurki odkrywające buzię

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

ziaja różana ma micel ciekawe czemu jest dostępna tylko w rossmanach
ja lecę dziewczynki na zjazd, trzymajcie za mnie kciuki żebym nic nie kupiła
a same również nie kupujcie tylko dzielnie zużywajcie zapasy buziaki
Stary 2009-11-27, 16:12   #1692
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

ja dzis byłam na zakupach, kupilam sobie torbę- to prezent od rodziców na Mikolajki
W Rossmanie kupiłam krem Babydream, chciałam spróbować tego cuda. Widziałam też masło czekoladowo-pistacjowe, ale się powstrzymałam.
Za całą swoja kase kupiłam prezent dla bratowej na urodziny i tym samym nic już chyba nie zamówię z Oriflame.

Hosenko za pracę!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 16:18   #1693
Parsifal
Zadomowienie

witam byłam dziś w rossmanie, odebrałam prezent , kupiłam pastę do zębów oraz herbatkę karmelowo - śmietankową, pyszna
nie kupiłam nic kosmetycznego, widziałam też nową serię Ziaji przed rossmanem byłam w innej drogerii, podobały mi się kredki do oczu i balsam do ciała i też nic nie kupiłam

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 16:23   #1694
fuksjaa

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

ja dzis byłam na zakupach, kupilam sobie torbę- to prezent od rodziców na Mikolajki
W Rossmanie kupiłam krem Babydream, chciałam spróbować tego cuda. Widziałam też masło czekoladowo-pistacjowe, ale się powstrzymałam.
Za całą swoja kase kupiłam prezent dla bratowej na urodziny i tym samym nic już chyba nie zamówię z Oriflame.
Dzielnie się oparłaś Farmonie.

Lubię takie prezenty, które sama sobie wybieram. Niedawno pisałam, że kupiłam sobie golfik - ostatnio mama stwierdziła, że odda mi pieniądze, a to będzie prezent mikołajkowy.
A pod choinkę chcę sobie wybrać jakiś ładny portfel, bo mi zawsze szkoda wydawać sporo na portfel, a jako prezent czemu nie.
Cytat:
Napisane przez Parsifal Pokaż wiadomość
witam byłam dziś w rossmanie, odebrałam prezent , kupiłam pastę do zębów oraz herbatkę karmelowo - śmietankową, pyszna
nie kupiłam nic kosmetycznego, widziałam też nową serię Ziaji przed rossmanem byłam w innej drogerii, podobały mi się kredki do oczu i balsam do ciała i też nic nie kupiłam
O, kolejna która się powstrzymała przed nadprogramowymi zakupami.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Hosenko, daj znać jak z tą pracą.
Stary 2009-11-27, 16:35   #1695
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Hmm, co do raportu z listopada, to powiem tylko tyle, że choć nie mam rewelacyjnych zużyć, jestem bardzo zadowolona. Nie ciągnie mnie już w ogóle do zakupów, może dlatego, że znalazłam sobie nową pasję, która mnie w pełni absorbuje (postcrossing). Zużyć więcej niż tego, co przybyło, przybyło tylko to, co konieczne, wydałam mało. Właściwie nic nie kupiłam w listopadzie, bo to, co kupione za to 25zł to BU, które zamawiałam wcześniej i po prostu dotarło do mnie na początku miesiąca.
Teraz z katalogu Avonu zamówiłam sobie tylko SuperShocka, bo mój tusz się już kończy (mam jeszcze Multi Action, ale on nie nadaje się jako jedyny tusz - robię tak, że najpierw nim maźnę rzęsy parę razy, a dopiero innym tuszem podkreślam, podkręcam, poprawiam i rozczesuję I tyle, jeśli chodzi o zakupy, choć w grudniu będę musiała kilka rzeczy kupić, bo kończą się, a nie mam zapasów, np. płyn do demakijażu i może żel do mycia twarzy. No i maseczka peel-off, którą wezmę pewnie razem w zestawie 3 maseczek PS z Avonu, bo błotna mi się też kończy, a trzecią komuś oddam pewnie.

Ale się rozpisałam

Mogę w sumie raport napisać już teraz, bo raczej nic się już nie zmieni, co Wy na to?
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 16:39   #1696
fuksjaa

Orlico, wklej raport jeżeli chcesz. Dziewczyny też już wrzucały swoje listopadowe raporty.
Widzę, że świetnie Ci idzie odwyk i rozważne robienie zakupów.

Zrobiłam już pranie, posprzątałam, zaparzyłam sobie herbatkę z jaśminem. Teraz pora na relaks.
Stary 2009-11-27, 16:45   #1697
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Zużyte:
  • Cien Young, Krem matujący, 75ml – oddany siostrze
  • Yves Rocher, Pure Calmille, Żel do twarzy, 200ml
  • FlosLek, Żel do powiek i pod oczy ze świetlikiem i chabrem, 10g
  • Joanna Naturia, Szampon z brzozą i łopianem, 200ml
  • Avon, Urban Flowers: Paris EDT 30ml
  • St. Ives, Żel pod prysznic Energizujące owoce cytrusowe, 343ml
  • Avon, Color Trend, Lśniący balsam do ust Lime
Nowe:
  • Biochemia Urody, Puder bambusowy – 10,00zł
  • Biochemia Urody, Hydrolat geraniowy, 150ml – 7,00zł
  • Biochemia Urody, Maseczka wulkaniczna z limonką, 50ml – 8,00zł
  • Ziaja Herbikaplant, Krem pod oczy z bławatkiem, 15ml – prezent od mamy
  • Ziaja Tintin, Maseczka antybakteryjna, 60ml – wymieniona za bon w SP
  • Avon Skin So Soft, Nawilżający krem do rąk Soft&Sensual, 75ml – od Avonu

WYBYŁO: 7 szt. (pełnowymiarowe: 7 szt.)
PRZYBYŁO: 6 szt. (kupionych 3 szt.: 25,00 zł)
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:02   #1698
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Gratulacje orlico!!! super ci poszlo!!! no i skoro cie juz kosmetyki nie ciagna to wogole sukces!!!

dzisiaj wieczorem z wami nie popisze bo wlasnie wybieram sie do kina na "new moon"

Stary 2009-11-28, 09:50   #1699
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

cuciola, księżniczka, Orlica, Konik - gratulacje udanego odwykowo miesiąca!

Ja też się podzielę już moją listą, bo nie przewiduję już żadnych zmian do końca listopada.

Zużyte / puszczone w świat 14
Kupione / otrzymane 12

• szampon Anti-Chute YR 200 ml
  • masło pomarańczowe Ziaja 200 ml
  • szampon Heat Defense Dove 250 ml
  • mydło pod prysznic pomarańczowe Ziaja 500 ml
  • masło Rebuild Ziaja 200 ml
  • szampon Syoss 500 ml
  • paleta Miss Rose (Allegro)
  • Bebe różana (Allegro)
  • błyszczyk Estee Lauder (Allegro)
  • kuleczki Giordani Gold (Allegro)
  • peeling myjący żurawinowy Joanna (do ciała) 100 ml
  • odżywka Syoss 500 ml
  • Wax Silk
  • Plasterki przeciw wągrom (6 sztuk)

• szampon Herbal Essences "nawilżenie po brzegi" (prezent od mamy, używamy wspólnie)
  • szampon Herbal Essences "nie łam się" (jw.)
  • odżywka Herbal Essences "nie łam się" (jw.)
  • szampon Barwa żurawinowy 250 ml (3,19 zł)
  • hydrolat oczarowy, cytrynowy, różany, po 50 ml (3,60 zł x3)
  • olej kokosowy 100 ml (8,19 zł)
  • peeling cukrowy Dax pomarańcza-wanilia 220 ml (16,99 zł)
  • lakier Sensique śliwka 6 ml (4,99 zł)
  • plastry przeciw wągrom 6 sztuk (10,71 zł)
  • cień w pyłku popielaty YR (33 zł)
  • puder bambusowy YR (prezent za pieczątki na karcie stałego klienta)
  • krem brązująco-nawilżający YR 50 ml (20 zł)

Hydrolaty policzyłam jako 1 pozycję, bo kupiłam tylko 50-tki, więc nawet razem nie stanowią pełnej pojemności 1 toniku.

Generalnie jestem zadowolona. Z pielęgnacji przybyło mi tylko to, co już od dawna planowałam, albo nagle się skończyło i byłam zmuszona kupić. Wreszcie zainwestowałam trochę w kolorówkę! Nie wiem, czy pamiętacie, ale pisałam Wam na początku, że staram się ograniczyć szaleństwa w zakupach pielęgnacji, żeby móc dokupić trochę kolorówki, która u mnie ewidentnie kuleje.

Zostało mi raptem kilka kosmetyków, które średnio mi pasują, do zużycia i bardzo niewiele z wish-listy do zakupienia, więc myślę, że razem z grudniowym raportem zaprezentuję Wam mój zbiorek marzeń

Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Czas edycji: 2009-11-28 o 09:52
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 10:03   #1700
zetafon
Zakorzenienie

eirenn i orlica gratuluje zużyć.mi tez całkiem dobrze poszło w tym miesiacu,bo choc kupiłam duzo na targach to były to zakupy niezbędnenic niepotrzebnego mi nie przybyło.dzisiaj chyba nie posiedze z wami dlugo bo mam okropną prace do napisania.myslalam ze na 5 roku juz sie troche odpuszcza studentowi a u mnie jeden prof.sobie wymyslił ze zeby byc dopuszczonym do egzaminu musze napisac prace na 20 str z dosc trudnego przedmiotu.o tyle dobrze ze to praca w grupie 3os.

zamówilam z jedna wizażanką żel HA i olejek myjacy bo nie mam ani jednego ani drugiego.przez ten miesiac musialam wrocic do pielegnacji drogeryjnej i niestety porażka.zapchało mi pory,skóra jest przesuszona i sama juz nie wiem co zrobić.

od 01.11.2010 oszczędzam

Edytowane przez zetafon
Czas edycji: 2009-11-28 o 10:05
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 10:18   #1701
Koshatka
Zakorzenienie

Orlico, Eirenn gratuluję udanego odwyku.

Ja wczoraj trochę poszalałam zakupowo ale była ta głównie kolorówka z wyprzedawanej limitowanki Sensique. Nie dość że kupiłam kolory których nie mam to jeszcze za śmieszną cenę.

Fotki wstawię w poniedziałek.

Poza tym kupiłam jeszcze kuferek z kolorówką w Biedronce. Zakochałam się w kuferku a zawartość muszę opchnąć, bo to jakieś no name'y. Ktoś słyszał o The Color Workshop?
Stary 2009-11-28, 10:22   #1702
Parsifal
Zadomowienie

a ja zużyłam dziś płyn micelarny Bioderma Sebium 500 ml tym samym mój licznik zużyć pełnowymiarowych dobija do 10 sztuk, a tyle właśnie zaplanowałam na ten miesiąc (zakupy niestety przekroczyły te zaplanowane )

Stary 2009-11-28, 11:04   #1703
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Zuzylam tonik Kwiaty Polskie, saszetke maseczki Dermika i saszetke maseczki zielona glinka Delii

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 11:43   #1704
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Czesc dziewczyny..film mi sie bardzo podobal choc byl troszke gorszy od pierwszego..no a teraz trzeba przeczytac ksiazke

Eirenn gratuluje odwyku!

Jestem z siebie dumna bo przed kinem wstapilismy jeszcze do supermarketu gdzie jest moj ulubiony sklep Kiko i mimo ze moje dwie kolezanki kupuly cos dla siebie to ja sobie pomacalam rozne cienie ale nie kupilam nic..az tz znowu robil oczy

Stary 2009-11-28, 12:24   #1705
fuksjaa

Eirenn, Łasiczka, Parsifal gratuluję zużyć.
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;15548221]Zostało mi raptem kilka kosmetyków, które średnio mi pasują, do zużycia i bardzo niewiele z wish-listy do zakupienia, więc myślę, że razem z grudniowym raportem zaprezentuję Wam mój zbiorek marzeń [/QUOTE]
O, super. Uwielbiam oglądać czyjeś zbiorki.
Mi jeszcze trochę brakuje do zbiorku marzeń.
Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
zamówilam z jedna wizażanką żel HA i olejek myjacy bo nie mam ani jednego ani drugiego.przez ten miesiac musialam wrocic do pielegnacji drogeryjnej i niestety porażka.zapchało mi pory,skóra jest przesuszona i sama juz nie wiem co zrobić.
Chwalisz sobie taką naturalną pielęgnację?
A właśnie, bo wczoraj zapomniałam - cudowną sobie wybrałaś suknię.
Cytat:
Ja wczoraj trochę poszalałam zakupowo ale była ta głównie kolorówka z wyprzedawanej limitowanki Sensique. Nie dość że kupiłam kolory których nie mam to jeszcze za śmieszną cenę.
Bacik za szaleństwa.
A na fotki czekam.
Cytat:
Jestem z siebie dumna bo przed kinem wstapilismy jeszcze do supermarketu gdzie jest moj ulubiony sklep Kiko i mimo ze moje dwie kolezanki kupuly cos dla siebie to ja sobie pomacalam rozne cienie ale nie kupilam nic..az tz znowu robil oczy
To brawo za samodyscyplinę.
Stary 2009-11-28, 14:24   #1706
porzeczka2602
Zakorzenienie

Właśnie zużyłam ostatni pełnowymiarowy produkt w tym miesiacu - maseczke stymulującą z avonu.
Dziś mały dzień spa. Zaraz zrobie sobie maseczke zwężającą pory a potem maseczke na włoski i peeling kawowy ciała

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 15:58   #1707
ganimedea
Zakorzenienie

Witam po dłuższym niepisaniu, choć czytałam Was codziennie

Gratulacje, zużycia idą Wam fenomenalnie
Eirenn, swój zbiorek marzeń masz już w zasięgu ręki, super

U mnie natomiast chyba nawet nie będzie raportu zużyć w tym miesiącu Mam na liczniku raptem kilka próbek, kosmetyki, na których zużycie liczyłam, jakoś nie mają dna i chyba się z nimi nie wyrobię. Stąd też mam właśnie okres zniechęcenia, o zgrozo objawia się on u mnie straszliwą chęcią do zakupów jakichkolwiek Od kosmetyków staram się trzymać z daleka, ciągną za to np. ciuchy. Zamówiłam sobie nawet wysyłkowo komplet pościeli satynowej przy okazji klikania zamówienia mojej mamie (śmiała się, że to na posag, choć u mnie nawet TŻ ni widu, ni słychu ) Oby grudzień był lepszy, wolałabym nie trwać zbyt długo w tym amoku

Dzisiaj przybył mi tusz Supershock w tygrysi wzorek , który idzie na razie do zapasów.

cuciola, ja też już widziałam ten film, ale jakoś nie zrobił na mnie wrażenia. Dużo gorszy niż jedynka, która także mnie nie powaliła, ale to pewnie dlatego, że sagę czytałam już dość dawno temu - jakieś półtora roku - i filmy przegrały konfrontację z moją wyobraźnią Zostało mi do przeczytania tylko "Przed świtem", ale jakoś mnie nie ciągnie. Może kiedyś...

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 18:46   #1708
aaaania1989
Zakorzenienie

Chyba nic już się nie zmieni ,zatem wklejam mój bilans

KUPIONE :

• Essence-Puder mozaikowy 10g
  • No-scar 30ml
  • Iwostin-Emulsja matująca 75ml
  • Dermaglin-maseczka na biust ujedrniajaca
  • Ziaja-De-makijaż,Uniwersalny płyn do demakijażu oczu 120ml
  • Synergen,żel do mycia twarzy 200ml
  • Dermaglin,maseczka przeciwtrądzikowa 20g
  • Dax Spa,Peeling cukrowy do ciała czekoladowo-kokosowy 225ml
  • Dax-Perfecta,peeling enzymatyczny 60ml
  • Dax -Perfecta Cera Naczynkowa,Maseczka obkurczająco-uszczelniająca naczynia krwionośne 60ml
  • Dax-Perfecta-Maseczka do cery mieszanej z glinką
  • Nivea-Hydro Care 4,8g
  • Giorgio Armani EDT Code 5ml
  • Yves Rocher-Samoopalacz do twarzy i ciała 75ml
  • Ziaja-Preparat brązujący do ciała w żelu 150ml

OTRZYMANE:
  • Inglot ,Trio cieni do powiek (z wymianki)
  • Nivea,Balsam do włsów "Olśniewajacy brąz" (z wymianki)
  • Yves Rocher ,Vanillie Burbon EDT 20ml (zwymianki)
  • EDM korektor 3 sample (z wymianki)

ZUŻYTE

• Avene-Płyn micelarny do oczyszczania i demakijażu skóry wrażliwej i skłonne do zaczerwienień 75ml
  • La Roche Posay-Effaklar K 30ml
  • Avon-Planet spa scrub do ciała z brązowym cukrem i masłem shea 150ml
  • Eveline,Serum ujędrniająco-antycellulitowe 250ml
  • Barwa-Woda brzozowa 200ml
  • Rexona, Biorythm spray 150ml
  • Avon-Planet spa Tropikalny krem do rak i skórek z masłem shea 75ml
  • Krem do depilacji Vanity
  • Słonca blask-Chusteczka samoopalająca do twarzy,szyi i dekoltu 6ml
  • Dax -Perfecta Cera Naczynkowa,Maseczka obkurczająco-uszczelniająca naczynia krwionośne 60ml
  • Ziaja-Nuno żel myjący antybakteryjny 200ml
  • Eva Natura-Zioła polskie,pielęgnacyjny tonik bezalkoholowy z ekstraktem z koniczyny łąkowej 200ml
  • Elmex,Sensitive plus pasta 75ml
  • Ives Rocher-Mleczko do ciała Owies 400ml
  • Avon-Foot works peeling do stóp z wanilią i brązowym cukrem 75ml
  • Avon, Naturals, Waniliowy balsam do ust 4g

ZUŻYTE PRÓBKI :
  • Eucerin-Krem neutralizujący zaczerwienienia skóry 2ml
  • Avene ,Antirougeurs 5ml
  • Garnier-Mleczko przywracające balans nawilżenia skóry 6ml
  • Garnier-Mleczko przywracające balans nawilżenia skóry 6ml
  • Biosilk-Hydrating shampon 15ml
  • Biosilk-Volumizing conditioner 15ml
  • Mincer Pharma,Krem nawilżający do cery z problemami naczynkowymi 2ml
  • Mincer Pharma,Krem nawilżający do cery z problemami naczynkowymi 2ml
  • Mincer Pharma,Krem ujędrniający multiwitaminowy 2ml
  • Garnier-Regenerujące mleczko do ciałą z syropem klonowym 6ml
  • Garnier-Regenerujące mleczko do ciałą z syropem klonowym 6ml
  • Garnier -Czysta skóra Active peeling eliminujący zaskórniki 4ml
  • Vichy-Neovadiol Gf 1,5ml
  • Yves Rocher,Serum Vegetal Force + 1ml
  • Yves Rocher Inostiol Vegetable 1ml
  • Oriflame,Radiance Energy Cream 1.5ml
  • Avene ,Tolerance extreme 5ml
  • Lirene-Ideale liftingująco-regenerujacy krem przeciwzmarszcxzkowy na dzień 2ml
  • Eucerin-Krem przeciw zaczerwienieniom
  • Eucerin-Krem kojący na noc
  • Eucerin-Krem przeciw zaczerwienieniom 3x
  • Eucerin-Krem kojący na noc 4x
  • Soraya-Krem przeciwzmarszczkowy na noc z efektem naprawczym 1,5ml
  • Soraya-Maseczka wygładzająca z mikrodermabrazją z efektem naprawczym 1,5ml

WYMIANA:
  • La Roche-Posay-Autohelios chusteczka samoopalajaca z woda termalną 5,6ml
  • LA Roche posay-toleriane mleczko do demakijazu i zmywania 60 z 200ml
  • Bioderma Photoderm AR SPF 50+ 5ml
  • Bioderma Photoderm MAX Barwiony SPF 50+ 5ml

ODDANE

• Avon ,Care, Intensywnie nawilżający krem do rąk z gliceryną I wapniem 125ml

Stary 2009-11-28, 20:48   #1709
aaaania1989
Zakorzenienie

cisza ...wszyscy Andrzejki świętuja a ja w domu
Stary 2009-11-28, 21:01   #1710
Parsifal
Zadomowienie

nie martw się, ja też w domu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości