|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V
Ja juz lece pakowac sie na jutro. Do usłyszenia
pa
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
jestem jestem
![]() od tygodnia u rodzicow siedzimy i jakos nie mialam czasu napisac ale staralam sie podczytywac. jutro wracamy do gdanska wiec wszystko nadrobie. czuje sie srednio mdlosci nie minely. piszecie o obiadach... hmm od 2 tygodni nie gotowalam bo mnie odrzuca ale moja mamcia wlasnie dziala w kuchni zeby mi moj misio z glodu nie umarl wracam do Was na pewno od niedzieli ![]() a i ja tez nie jadlam kotletow sojowych i jakos mnie do nich nie ciagnie a teraz to juz calkiem ![]() Iga fajny pomysl z autami. tez chcielismy jechac hummerem. i fajnie ze zdecydowaliscie sie na pstrykow
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Aniaa22 na pocieszenie cię dodam, że u mnie trwały do 13 tyg
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie mow
teraz przynajmniej mam rano spokoj i zaczyna sie tak od 14. i dlatego jedziemy jutro rano zeby jak najwiecej przejechac jak sie jezcze bede dobrze czula. a teraz mi sie zachcialo frytek i moja mamcia mi zrobi ale jest dobrze u mamy
|
|
|
|
#1115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ta ulica nie pierwszy raz była w wiadomościach, kilka lat temu "zrobiła się" dziura w drodze (blisko Sienkiewicza), żeby samochody nie wpadły wsadzono tam drzewo! Z tego co pamiętam trochę trwało zanim zaczęli coś z tym robić. |
||
|
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe z tymi znakami, bo akurat niedawno jak moj TŻ jechał do mnie to własnie mowil ze strasznie ich dużo. Ja w sumie mieszkam prawie przy niej ale nie zwracałam na to uwagi. Jak pojade za tydzien to zobacze
No rzeczywiście miasto absurdów.Ania to współczuje tych mdłości. Ale wiesz ze to wszystko jest po coś a nie calkowicie zbedne jak ból zęba... |
|
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!!!
I znowu sama w domu Myślałam, że spędzimy cały weekend tylko we dwoje, tym bardziej, że są Andrzejki, ale mój mąż musiał jechać do rodziców. Mieliśmy jechać razem, ale ja się wybroniłam i zostałam w domu. Chcę skoczyć myć okna, bo pogoda jak na razie jest całkiem ładna. Nie wiadomo o której wróci, ale pewnie obiad przyjdzie mi jeść samej. Tylko zastanawiam się, czy opłaca mi się coś gotować tylko dla siebie A za tydzień jedziemy do teściowej na imieniny, a ja chciałam jechać do Ostrowca na imieniny mamy
Razem od 14.02.2006 Mąż i żona 26.09.2009 Mama Aniołków [*]14.02.2010[*]15.01.2011 Maja jest już z nami 08.04.2012 Edytowane przez michel82 Czas edycji: 2009-11-28 o 10:10 |
|
|
|
#1118 |
|
Wtajemniczenie
|
podobno ma sie je przez 3 miesiace. Jeszcze spokoj jak ktos tylko ma mdlosci, gorzej jak sie wymiotuje
![]() A z tymi znakami paranoja, tez je widzilam jak bylam ostatnio w Ostrowcu, nie wiem kto to wymyslil, ale to obciach i wstyd dla miasta. Chyba nigdzie w nikt takiej glupoty nie zrobil. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-11-28 o 10:14 |
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pusto tu dziś. Michel82 ja to mam taki charakter, że pojechalibyśmy do mojej mamy na imieniny i kropka. |
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
A my jakbyśmy mieli tylko 60 km do przejechania to w jeden dzień poszlibyśmy do jednej a w drugi dzień do drugiej.
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Aga masz rację, nie pomyslałam o tym, przecież to godzinka drogi
|
|
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, zgadza się. Tylko że ja chciałam jechać na cały weekend do Ostrowca, ale wiem dobrze, że to nie przejdzie. Okna już umyłam, placek zrobiłam (w ogóle nie planowałam) i teraz robię sobie obiadek sama dla siebie. Ryż z warzywami. A po obiedzie biorę się za sprzątanie. A później może obejrzę sobie płytę z naszego wesela.
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Ja całe do poludnie i teraz tez jestem sama. Ciekawe o ktorej P wroci z pracy... Obiad mam wczorajszy (też ryż z warzywami) ale pokusiałam sie na andrzejki zrobić sałatke gyros no i winko kupiłam...
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale to zawsze jakiś kompromis
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
To dzisiaj robiłam
Ciasto z krakersami 1-2 paczki krakersów 1 śnieżka 3 galaretki - 2 czerwone i 1 zielona Krem budyniowy: 2szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1szklanka cukru 1/2 cukru waniliowego kostka margaryny Z mleka, mąki i cukru gotujemy budyń, studzimy, ucieramy z margaryną. Dno blachy wykładamy krakersami, rozsmarowujemy krem i układamy warstwę krakersów. Zieloną galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Śnieżkę przygotowujemy według przepisu i mieszamy z zimną galaretką. Wlewamy na krakersy i wstawiamy do lodówki. Czerwone galaretki rozpuszczamy według przepisu i ostudzone wlewamy na ciasto. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki, aby galaretka stężała.
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm brzmi smakowicie...
Szkoda ze ja jestem antytalent do ciast. Nawet tych najłatwiejszych. Ale moze kiedys spróbuje...
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Hey
Wróciłam juz zajec i TZ mnie ciagnie by gdzies wyskoczyc, tak myslimy by gdzies za Ostr,jechac, ale gdzie? Macie jakis pomysł? Bo jak nie to do Margerothy podziemy. Mielismy isc w szóstke, ale towrzystwo sie rozkruszyło. A jutro znow do szkoły, ale na 11 wiec pospie sobie troszke
|
|
|
|
#1128 |
|
Wtajemniczenie
|
A my bylismy dzis na zakupach w Galerii Kaziemierz, kupilam sobie sukienke, i kupilam portfel skorzany z Valentino na mikolaja dla meza (oczewiscie zostawilam go na chwile aby nie widzial). Potem pochodzilismy po Rynku i bylismy na kebabie
![]() A na wieczor planuje romantyczna kolacje z winkiem. Mielismy isc dzis na impreze ale ja jeszcze kaszle wiec odpada ![]() Michel- a te krakersy to takie z paczki? one sa slone chyba? moga byc slone? Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-11-28 o 16:21 |
|
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, te z paczki. Ja kupuję w Biedronce. Robiłam dzisiaj to ciasto po raz pierwszy. Stoi w lodówce, bo galaretka musi stężeć,
|
|
#1130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Strasznie mnie ono kusi. Jak to sprobujesz to napisz koniecznie, ktory lepszy
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-11-28 o 17:16 |
|
|
|
|
#1131 | ||
|
Zakorzenienie
|
no wreszcie jestesmy w domku
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
to teraz coś przekąsić.
|
||
|
|
|
#1133 |
|
Zadomowienie
|
ania eh biedaczko, trzymaj sie cieplutko., Już bliżej niż dalej końca tych niemiłych spraw
Wiecie, jakoś inaczej powinnyśmy to przechodzić. A faceci jak zawsze...nic..... tylko stres przy porodzie i potem idą się w trupa zalać bo sie im niuń urodził. Z jakiej racji kucze nooo..... To my powinnyśmy po takiej męczarni. No i znowu nie możemy. Zero sprawiedliwości. ![]() michel82 robie podobny placek tylko uzywam krówki albo gotuję skondensowane słodzone mleko zamiast galaretek. Teź jest extra.
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
Wiem Aga, ale i tak niesprawiedliwa. Juz sam okres w zupełności wystarczy
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wyobrazam sobie placka ze słonymi krakersami, wolę z biszkoptami ![]() ułozyliśmy Kacpra spać, padam z nóg normalnie a tu wieczór nauki nas czeka muszę do jutra do północy napisać plan pracy mgr a Tż ma jakis projekt zrobić. Tak spędzamy Andrzejki.ale zrobiłam dziś już wszystkie zakupy zabawkowe na Mikołaja, teraz trzeba namówić brata tż-a żeby wcielił się w tą rolę strój już jest...![]() Dzwoniła moja mama, upiekła szarlotkę zaraz Tż skoczy po nią, dodam tylko bitą śmietanę i lody i zrezygnuję z kolacji
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-11-28 o 19:46 |
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
mmm szarlotka na cieplo z lodami i bita smietana
ale mi smaka zrobilas az mi nagle mdlosci minely ![]() wlasnie wrocilam ze sklepu i co prawda bez szarlotki i smietany ale sobie wcinam lody
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2009-11-28 o 20:18 |
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie Mamtalenta oglądam
![]() Ale ta dziewczyna co przed chwilą śpiewała dała czadu A jak ją zmienili Mogłaby przejść dalej razem z tym chłopakiem od piłki
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
tez ogladamy i mamy takie same typy jak ty Aga
a ta Ania to wogole powinna wygrac wg mnie
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu i co myślisz o werdykcie? Bo ja jestem załamana. Ci co przeszli fajni ale tamci dwoje byli genialni. Bez sensu.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

pa

mdlosci nie minely.
wracam do Was na pewno od niedzieli 

A za tydzień jedziemy do teściowej na imieniny, a ja chciałam jechać do Ostrowca na imieniny mamy 

Szkoda ze ja jestem antytalent do ciast. Nawet tych najłatwiejszych. Ale moze kiedys spróbuje...
to teraz coś przekąsić.