|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Wiem, ze to glupie, ale ciesze sie jak dziecko, ze mam w domu posprzatane.
Wiem, ze ta kase moglabym wydac na cos innego, ale czasem lepiej dac na luz i wszyscy sa szczesliwi Zaoszczedze na czyms innym i sie wyrowna
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ile wy dostałyście tych pampersów?bo ja dostałam wczoraj-dwie koperty, w każdej po dwa pampersy...pomylili się czy co? troszku bez sensu, bo jakby chcieli dać 4 pampki to mogli wsadzić w jedną kopertę-zmieściły by się...
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
Jakby co to grzecznie leże i jestem z Wami myślami... Od czasu jak leże to bardzo rzadko stawia mi sie macica - góra 2-3 razy na dobę. Jednak to leżenie chyba ma jakiś sens. Tylko te wredne upławy... Lecą jak z kranu. Jestem pewna, że to nie wody, więc jestem spokojna.
Mam wizytę u ginki 7.12. i jestem ciekawa co mi powie - czy rozwarcie się zwiększa... Już wszystcy sa wręcz przekonani, że dzidziuś będzie grudnowy - jak mamusia i tatuś
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy zaczniemy 4 część - zgodnie z naszymi przypuszczeniami w 4 części będą pierwsze maluchy
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
....zaczęłam Was nadrabiać i przerwałam bo latam co kawałek na górę patrzeć jak postępy w układaniu podłogi
Teraz już prawie skończona a TŻ składa kuchnię i tak się wkręcił ze pewnie nie zaśnie póki nie skończy ![]() Fotki oczywiście zrobię jak będzie skończone bo teraz jeszcze dużo do wykończenia (kuchnia na razie bez blatu, brak kontaktów, listew itd) Przeczytałam co u Was... Kamyku - dobrze że to nie gestoza, ja też miałam infekcje i białko w moczu a po kuracji Furaginem przeszło więc nie martw się, będzie dobrze A Paulinka to już kawał baby ![]() gosbaj - trzymam kciuki za pomyśłnie przyjęty wniosek kredytowy ![]() Fajnie z tą SR, dla mnie zajecia z porodu były bardzo fajne. Wczoraj mieliśy też super zajecia z pielęgnacji noworodka, uczyliśmy się kąpać, przewijać itd Jak dla mnie laika ws. dzieci to były bardzo pożyteczne zajęcia ![]() elcia - gratuluje udanej wizyty ![]() lila - biedaczko ![]() ![]() : kciuki:![]() Zaslona - jesteś w tym samym tygodniu co ja i ja przy tobie wyglądam jak ciężarna z pięcioraczkami Gratuluję świetnej figurki ![]() Ula - ta historia z tą kobietą co urodziła na korytarzu i jej dziecko wypadło jest dla mnie jakaś naciągana Pomijając beznadziejną opiekę położnych ale czy ta ciężarna stała tam w rozkroku i bez majtek.. ![]() Ingrid - to tylko pozazdrościć takiej bezproblemowej ciąży ![]() celka - no i dobrze z tym sprzątaniem masz czysto, za dużo kasy nie poszło i obyło się bez nerwów z TŻbardotka - wypaśna ta niania ja też planuję kupić i nie robiłam jeszcze rozeznania w firmach, czy masz jakieś opinie, komentarze, czy m się keirowałaś przy zakupie akurat tej??mamaidy - obiecuję wkleić fotki ![]() co do leżenie to u ciebie już bardzo mało zostało, wytrzymasz z pewnoscią ************************* *** Ale jestem padnięta! Dwa dni na najwyższych obrotach, i jeszcze dziś z siostrą zrobiłam porządki w zbiorczej szafie w której każdy wiesza ubrania jakich nie używa, większość tych rzeczy leży i zawala szafę "a nuż się przyda" albo "będzie na grzyby" ![]() Posortowałyśmy na rzeczy: do wyrzucenia, do oddania, do zostawienia i do sprzedania na Allegro ![]() Nie szczypałysmy się za bardzo i do oddania będzie ogromny wór ciuchów bardzo dobrze zachowanych ![]() Idę coś zjem i w końcu się położe odsapnąć....
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-11-28 o 19:40 |
|
|
|
#4147 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lila - ![]() ![]() żeby dzieciątko jeszcze trochę wytrzymało, ale jeśli lekarze zdecydują inaczej to też nie będzie tragedii - przecież oni wiedzą lepiej. Może się okaże, że brzoskwinia miała rację i w tej części będzie rozpakowana mamusia Cytat:
olivia - no to pochwal się łóżeczkiem i pościelą ![]() youyou - czekamy na zdjęcia kuchni A ja tą segregację rzeczy mam w planach i ciągle mi nie wychodzi ![]() Agape - zaglądaj jak najczęściej i informuj co tam u ciebie słychać. ......................... ........ Wiecie co mi się jeszcze podoba na mojej SR - prowadząca na każdych zajęciach przypomina tż o prezencie dla swoich kobitek i to najlepiej, żeby je wręczyć jak sie zacznie pierwsza faza porodu, kiedy się jest jeszcze w domu , bo jak się urodzi dzidziuś to już te prezenciki nie będą miały tak dużego efektu.
|
|||
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
piekłam przekładanca biszkoptowego ale nie wyszedł taki jak mi się marzył
![]() eh ide oglądac MT, Adi cos marudzi w pokoju
|
|
|
|
#4149 |
|
Rozeznanie
|
póki co łóżeczko stoi takie 'gołe'
bo nie mam jeszcze kupionego materacyka i wypełnień do pościeli także jeszcze około tygodnia minie zanim się pochwalę bo na zakupy muszę się wybrać z TŻ jak będzie miał wolne chciałam się Was zapytać te co mają już łóżeczka - bo wiem, że są różne - i w tym moim ta płyta, na której się kładzie materac ma takie ograniczniki po bokach i jak zmierzyłam to wychodzi 58cm nie 60 no ale chyba ten materac się tam wciśnie??
|
|
|
|
#4150 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Napisałam się i mi się skasowało...
No to jeszcze raz... Byliśmy dzisiaj u teściów na obiedzie, ale cały dzień miałam wrażenie, że mi wszystko w gardle stoi... A były pyszne knedle... Na szczęście dostałam na wynos ![]() Zdecydowałam się na TAKI termometr, bo on jest bezdotykowy i nawet maluszka nie trzeba budzić... A te Microlife mają dobre opinie... Cytat:
Cytat:
A który model kuchni wybraliście?---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- 40 zł to niedużo, a ty przynajmniej odpoczęłaś... Ja jak już się wezmę za sprzątanie, to choćbym się wcześniej dobrze czuła, to i tak muszę odchorować po tym... A dzisiaj to już w ogóle nawet siedzenie mnie męczyło...Cytat:
|
|
#4151 | |
|
Zadomowienie
|
A mi jeszcze nic nie przyszło....
Wczoraj włączyłam kompa, od wtorku nie miałam gdzie go podłączyć przez remont i co zastałam... ponad 30 str do przeczytania... normalnie jesteście niemożliwe.W czwartek byłam na wizycie. Akurat zaczęłam 27 tydz, myślę sobie może wkońcu dowiem się kto mnie boksuje od środka i co? Gucio! Nie miałam robionego USG. Pierwszy raz tak się zdarzyło, zawsze miałam. No, ale pomyślałam sobie, że to dla dobra Glutka, po co go tak ciągle prześwietlać. Szyjka OK, wszystkie badania, które miałam ostatnio zlecone OK. Dostałam tylko skierowanie na badanie, czy nie zarazili mnie żółtaczką podczas tych morfologii. Kolejną wizytę mam 23 grudnia, wtedy znowu - jak przedostatnio - doktor będzie warzył mierzył Maluszka, no i może wkońcu coś się dowiem n/t płci mojego Szkraba. Na zwolnienie jeszcze nie poszłam. W ten poniedz robię z dzieciakami bal andrzejkowy. Mam nadzieję, że będę się dobrze czuła po tej imprezie bo chodzić do pracy to jedno, a trochę potańczyć to drugie... Zobaczymy.Myślałam, że pójdziemy na bal sylwestrowy, a tu d... okazało się, że mój mąż będzie miał służbę od 20:00 - 4:00, no i już sobie poszlismy... A dostaliśmy zaproszenie z lokalu, w którym robiliśmy imprezę weselną - dla młodych małżonków za 200 zł. Myślałam, że skorzystamy, bo w przyszłym roku raczej nie pójdziemy, a wyszła lipa.No, ale jakoś przeboleję. Od poniedz mój mąż ma 2 tyg urlopu. Będzie nadal męczył się z remontem. Mam nadzieję, że te wolne pozwoli szybciej zakończyć ten burdel, bo mnie wkońcu szlak trafi. Nie wiem kiedy uda mi się nadrobić to co napisałyście w tym tyg... ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Hmm, a ja powiem Wam, że moi teściowie nieżyją - oboje - i tak nie wiem co powiedzieć n/t temat, że macie takie wredne teściowe... Przykre to bardzo, ale chyba w moim, a raczej mojego męża przypadku bardziej przykre jest to, że ich wogóle nie mamy (ja teściów, on rodziców; moi rodzice żyją) |
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab Dobrze, że maluszek zdrowy a płeć... jak nie na następnej wizycie to i tak już iedługo poznacie
![]() Zazdroszcze, że remont już się u Was kończy... My to już zwątpiliśmy i ja się przygotowuje na przyjęcie maluszka w pokoju, w którym tymczasowo przebywamy i trudno... Sylwester my napewno spędzimy w domu i to sami- wątpie żebym na imprezy miała ochote skoro zarobienie zakupów to już wyczyn... Wole jednak w domku a zapraszać nikog nie będę, bo napewno karzdy wolałby spędzić wyjatkowo sylwka a nie z ciężarną i jej mężem na spokojnie i do 24... |
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab
za wizyteZebciu tez spedzam sylwestra na spokojnie.Prawdopodobnie u kolezanki, bo od niej mam blisko do szpitala, a jakos przesladuje mnie mysl, ze mala Lu bedzie chciala wyjsc w sylwestra, badz nowy rok ![]() Mialam isc na zakupy, ale leje okrutnie i zimno |
|
|
|
#4154 |
|
Zadomowienie
|
Agape trzymam kciuki za wizytę
Zebra ja też mam zamiar w sylwestra posiedzieć w domku , zrobię jakieś dwie saładki , jakieś przekąski i dużo słodyczy i będziemy siedzieć i jeść ![]() Kocurazab ważne że maluszek zdrowy ja już po sniadanku , mąż na giełdzie idę sie doprowadzić do porządku , bo wyglądam jak wiedzma
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się nic nie chce:P Z drugiej strony mega się nudzę
|
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
dostałam wiadomość od Agape :
" jestem w szpitalu , w nocy zaczełam krwawić . szyjka znikła , skurczy nie mam tylko ciągły ból w podbrzuszu. pozdrawaim Agnieszka" o kurcze chyba sie zaczeło ... ( to moje słowa ) ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- jeszcze jedna wiadomość : " nie wiem co oni kombinują . chcą mnie przenieść na patologie żeby poobserwować - teraz leże na porodówce "
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Osz kurcze Agapee trzymaj się tam dzielnie!!!
Ula czyzby pierwsza rozpakowująca się mamusia |
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
napisałam jej że gdyby Mała miała się urodzić to na ten etap ciąży napewno jest w świetnej formie aby przyjść na świat .
kurcze ... mocno trzymam kciuki Agnieszka odpisała: '' nie dziękujemy żeby nie zapeszyć . waży teraz ok. 2 kg , wcześniej dostałam celeston na rozwój płuc więc mam nadzieję że wszystko dobrze sie skończy " ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Zeberko aż mnie ciary przeszły , przecież u mnie też może sie zacząć w każdej chwili ( tak naprawdę u każdej z nas a tym bardziej u szyjkowców )
|
|
|
#4159 |
|
Rozeznanie
|
to Agape już by rodziła?
przecież ona ma termin 3 dni po mnie czyli to dopiero 34/35 tc ![]() ja czekam do wizyty 8 grudnia, mam nadzieję, że wtedy Mała już będzie obrócona główką w dół, ja już nie czuję żadnych kopniaków na dole tylko po bokach i góra to może już się przekręciła i w ogóle codziennie obserwuję taki śluz biały lub przezroczysty dość gęsty ale to chyba nie czop bo już od jakiegoś tygodnia mam takie coś w niedużych ilościach.. |
|
|
|
#4160 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze to Agape moze juz urodzic. Trzymam kciuki
![]() Jejku ale mi sie nie chce, wczoraj troszke poszalelismy, bylismy andrzejkowo ze znajomymi w lokalu i do domu wrocilismy po 1 w nocy. Fajnie bylo, wreszcie sie wyrwalam z domu bo juz mialam dosc siedzenia i potrzebowalam kontaktu z ludzmi. No i smacznie sobie spalam a mama mnie obudzila telefonem i zaproszeniem na rosolek wiec jej wybaczylam ta pobudke![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Aha no i bylismy wczoraj w Tesco na nocy zakupow i kupilismy synkowi zabawke http://www.allegro.pl/item829241656_...w_5w1_new.html , zamiast maty edukacyjnej. Po rabacie kosztowala 135zl ale przynajmniej ma dluzsze zastosowanie niz sama mata edukacyjna
Edytowane przez gosbaj Czas edycji: 2009-11-29 o 10:04 |
|
|
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
witam mamusie
![]() niezla informacja od Agape trzymamy mocno kciuku w takim razie bylam wczoraj na imieninkach u mojej kuzyneczki i tak sie najadlam ze masakra wogole fajnie bylo, troche urozmaicenia ale o 9 mialam juz dosc i strasznie chcialam sie polozyc do lozeczka wiec wrocilismy, slaby zawodnik teraz ze mnie, a jeszcze rok temu do 8 rano na imprezie z parkietu nie schodzilam![]() mam ostatnio dziwne sny , kilka dni snilo mi siie ze pakuje sie do szpitala a wczoraj snil mi sie juz uropdzony Krzysiu w lozeczku czyzby jakies znaki ze to juz niedlugo![]() wogole to ja mam strasznie silne wyobrazenie co do tego jak Krzysiu bedzie wygladal, ze ebdzie mial ciemne wloski, ciemna karnacje i bedzie miniaturka meza, jak sie urodzi blady blondynek(ja jestem bladzioch i naturalne blond wloski) to bede w szoku ..a Wy macie wyobrazenia jakies co do wygladu dzieciaczkow?
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zadomowienie
|
ula - dzieki za infrmacje o Agape
Agape ![]() ![]() : cmok: trzymaj się dzielnie, może jeszcze choć parę dniolivia - wytrzymamy ten tydzień na zdjęcia ![]() ja akurat mam łóżeczko turystyczne, więc tam jest trochę inaczej z materacem, ale myślę że spokojnie wciśniesz ten materac kocurazab - no w sumie to by się zgadzało, że nie robili usg, bo zazwyczaj jest robione po 30tc, ale trochę szkoda, bo jeszcze prawie miesiąc masz w niepewności - no i życzę żeby dzidzia ładnie pokazała co mam między nóżkami, bo wtedy będzie ładna niespodzianka tuż przed świętami Najważniejsze, że wszystko inne jest ok. I oczywiście żeby nie było żółtaczki za Sylwestra. Ja tak jak i zebra będę siedziała w domku, a zważywszy na to, że ostatnio jakaś śpiąca jestem wieczorami to nie wiem, czy w ogóle dotrwam do północy. No ja też już muszę umyć włoski, bo wczoraj mi się nie chciało, więc dziś wyglądam jak ![]() Cytat:
Na razie piję kawusię, bo jakiś taki śpiący dzień, chociaż za oknem całkiem ładna pogoda. Miłego dnia |
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zrobiłam sobie kawę rozp. z dużą ilością mleka i do tego 4 pierniczki idę się poddać niebiosom ![]() obiadek już sie gotuje , na 13.00 powinien być gotowy ( a dziś serwuję rosołek, łopatkę pieczoną , kluski śląskie i czerwona kapusta
|
|
|
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
U mnie ta stronka otwiera się bez problemu (LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5w1 - dużo grających przycisków, wiek 6-36m), my jednak wybraliśmy matę z pałąkami
![]() A i widzę, że pojawił się nowy wątek - co wziąć na porodówkę https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=384846 czyli coś w sam raz dla nas
|
|
|
|
#4165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytałam o nich sporo i generalnie na rynku są 2 rodzaje monitorów jeden taki jak mój czyli pod materacyk łóżeczka a 2 to taki przypinany do pieluszki Snuza. Snuza jest o tyle fajna, że monitoruje oddeech dziecka nie tylko w łóżeczku ale np. w wózku, leżaczku itp. Początkowo chciałam go kupić ale mamy pisały, że jak maluszek zacznie się obracać na brzuszek wiercić itp. to Snuza odpada od pieluszki. Jeśli chodzi o te pod materacyk w sumie nie spotkałam się z inną firmą, wszystkie opienie dotyczą Angelcare. Dodatkowy plus, że tam w zestawie odrazu jest niania u mnie przy duzym mieszkaniu to będzie przydatne.A co do remontu to widzę, że idziecie jak burza ja na kuchnie muszę czekać do świątAgapee, lila trzymajcie się Sweet proszę się zameldować Kamyku a ty kiedyś pisałaś, że się pierwsza rozpakujesz a tu już Cię dziewczyny wyprzedzająWiecie ja tak narazie to czytam o tych rozpkowaniach jakby mnie to nie dotyczyło jakby u mnie sie zaczęły jakieś skurcze wpadłabym w panikę ja nie jestem na to w żaden sposób gotowa mam nadzieję, że moja mała jeszcze się nie bedzie śpieszyć, jutro wizyta u gina więc zobacze jak się sprawy mają
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, Agape już na porodówce?nie pamiętam, ona miała jakieś problemy ostatnio czy to tak nagle?
Oglądacie może "Ciąża z zaskoczenia" na Discovery?leci w soboty o 21. Bardzo fajny program...opisywane tam są różne przypadki ciąż o których kobiety się dowiadywały w zasadzie w czasie porodu...i tak sobie właśnie myślałam po tym programie, że my takie wystrachane o każde piknięcie, uważamy na to co jemy i ile jemy a tak są przypadki kobiet, które piły alkohol, odchudzały się w czasie ciąży, żarły co popadnie itd., były całkowicie pozbawione opieki prenatalnej a mimo to dzieciaczki urodziły się w pełni zdrowe i to nie tylko oceniali ich zdrowie na etapie porodu, ale również parę lat później okazuje się, że całkowicie dobrze się rozwijają...to w sumie mnie trochu uspokoiło i stwierdzam, że nie ma co panikować z tym wszystkim:/ aż w nocy zaczęłam się zastanawiać czy spały na brzuchu he he
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Celka fajnie,że masz posprzątane!ja mam trochę syf, w szcególności teraz gdy mam się oszczędzać. Też bym wynajęła kogoś,a le TŻ twierdzi, że on wysprząta-tylko nie wiem kiedy
![]() Patinka ja nie dostałam pampersów. Agape cieszę się,że macica się rzadziej stawia. Powiem Ci, że jak odpoczywam od 5 dni, to też zauważyłam, że macica prawie w ogóle się nie stawia, brzuszek wczoraj nie bolał jak na okres, a i kłucia mialam wczoraj może ze 2 razy.Wypoczywajmy jak najwięcej i napewno wszystko będzie dobrze! Kocurazab fajnie że maluszek zdrowy. a co do płci masz jakieś przeczucia? ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- teraz dopiero przeczytałam to co Ula napisała od Agape...ciarki mnie przeszły, miejmy nadzieje,że wszystko będzie w porządku co do Sylwestra, to mam zaproszenie od siostry do niej na domówkę,trochę coraz mniej mi się chce, no ale może pójdziemy, będę siedziała i jadła...
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fajny sprzęt dla malucha
|
|
|
|
#4170 |
|
Wtajemniczenie
|
Ula śliczne zdjęcie w avatarku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Wiem, ze ta kase moglabym wydac na cos innego, ale czasem lepiej dac na luz i wszyscy sa szczesliwi
Zaoszczedze na czyms innym i sie wyrowna

Pomijając beznadziejną opiekę położnych ale czy ta ciężarna stała tam w rozkroku i bez majtek.. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

normalnie jesteście niemożliwe.
)
przecież ona ma termin 3 dni po mnie czyli to dopiero 34/35 tc
za Sylwestra. Ja tak jak i zebra będę siedziała w domku, a zważywszy na to, że ostatnio jakaś śpiąca jestem wieczorami to nie wiem, czy w ogóle dotrwam do północy.