|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj synek to kaze mi cos z tej ciastoliny robic. Albo sam bierze i przyplaskuje do stolu (wiem, ze inne dwulatki bardziej ambitnie sie bawia ). Albo wjezdza autami w ciastoline i tyle...A co do Adasia - to raczej sie dzieli zabawkami. Ma swoja ulubiona kolezanke i jej chetnie pozycza auta
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam na koleżanke, miala przyjsc o 11 ale jej TŻ się spóznia a ma dzidzie z nim zostawić!
Ula napewno myśli, że z jakimś przystojniakiem piszesz! |
|
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam jeszcze pytanko do mam latajacych samolotem czy dalej obowiązuje zakaz lotów powyżej 34 tc? Jak na pokładzie sprawdzają, który to tydzień?
Czy zakaz ten dotyczy lotów długich czy też takich 2- godzinnych? |
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka to zalezy od konkretnych linii lotniczych.Na pewno musisz miec zaswiadczenie od gina, na ktorym jest napisane ktory to tydzien i ze jest brak przeciwwskazan do lotu.Ja lecialam w 6 i 7 m-cu, ale nikt mi tego nie sprawdzal
|
|
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak się zastanawiam jakby kobieta zaczęła rodzić za granicą nasz NFZ pokrywa koszty porodu? |
|
|
|
|
#4117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
daj znać jak już będzie po big sprzątaniu.. trzymam kciuki,że będzie błysk Ingrid80!! spodnie sprzed ciąży?? a ja myślałam, że aż tak dużo mi nie przybyło! ale widzę, że przegrywam w przedbiegach!! o tych sprzed ciąży to mogę co najwyżej pomarzyc! bardotka_ ja podobnie jak celka nie kupowałabym typowo dziewczyńskich rzeczy, bo niby czemu dziewczynka ma już od małego przejmować rolę kury domowej i uczyć się opieki nad lalkami, czy stania przy malutkich garach? ja proponuje jakieś wielkie klocki - to rozwija wyobraźnie i daje masę zabawya z pokryciem kosztów porodu za granicą, to w UE na pewno tak. a jak w dalszych zakątkach świata, to nie wiem. ula 87 jaka przerażająca historia z tym porodem!! ale z drugiej strony musiało pewnie szybko i w miarę łagodnie pójść.. ech.. ale dzieciątka szkoda! Kamyczku Paulinka naprawdę już duża babeczka! chociaż ta waga z usg to jest tylko na podstawie wyliczeń, a wody i tak mogą zniekształcać.. u mojej siostry też miała być duża, a wyszła malutka i drobniutka, wiec nigdy nic nie wiadomo ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Dziewczyny, wiem, że wrzucam Wam tutaj linki do przerażających artykułów ale jak czytam takie nowinki to nie mogę się powstrzymać. z dzisiejszego onetu: http://dziecko.onet.pl/37024,4,4,det...1,artykul.html o detektorach tętna płodu. zawsze lepiej wiedzieć za dużo
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotko jezeli pozwola Ci leciec to idz do NFZ i wyrob sobie promese - na podstawie tego mozesz korzystac ze sluzby zdrowia w innym panstwie.To jest dowod ubezpieczenia
|
|
|
|
#4119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Ja tylko na chwilkę... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Bardotko w NFZcie Ci wyrobią tak kartę europejską... Ja jak jadę za granicę, to i tak się komercyjnie ubezpieczam, ale w ciąży to nie wiem czy Cie ktoś ubezpieczy...
|
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() bylismy juz na zakupach a po południu bede piekła ciacho jutro przyjezdza moja mama z babcia to musze czyms poczestowac mój dzidek znów leniwiec i musze zeżrec jakąś czekolade coby sie pruszał
|
||
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
![]() Musze Was najpierw nadrobić od wczorajszego południa ale wpadłam się przywitać Wczoraj mieliśmy cały dzień na najwyższych obrotach. Najpierw kupiliśmy kuchnie w Ikei W domu zlądowaliśmy przed 23 i już nie miałam siły nawet tu zajrzeć. A dziś z samego rana pojechaliśmy i kupiliśmy panele Właśnie TŻ z tatą zaczęli je montować a ja mam w końcu chwilkę na odpoczynek i nadrobienie co naskrobałyście......
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou remoncik pelna para
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie kolorki oprocz zielonego i niebieskiego kupujecie dla chłopców?
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
apropos kurierów właśnie się w****iłam bo tydzien temu zamówiłam na all prezenty dla Adika i czekałam na paczkę. Mija prawie tydzien więc pisze do gościa na all i on mi podaje nr listu z informacją, ze paczka była nadana 23.11 !!
Patrze na stronę a tam w statusie, ze paczka była awizowana 2 razy ! z czego u mnie przez cały tydzien nie było zadnego kuriera i w dodatku żadnego awizo Zadzwonił tz do siedziby i oczywoscie oni twierdza, ze kurier zostawił awizo 2 razy tylko ciekawe gdzie ![]() To po to ja ****a zamawiam kuriera zeby mi to przytargał do domu a oni mi każa odbierac z magazynu. Tz powiedział, ze nie odbierze bo u nas nikogo z firmy nie było i w poniedziałek ma tu kurier paczkę w zębach przynieśc. Wiecie co to juz jest szczyt !! jestem ciekawa jak to się skonczy
|
|
|
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
Znowu miałam co czytać od wczoraj
![]() Kamyczku no to dobrze, że mogłaś tak szybko iść na wizytę. Paulinka już naprawdę duża Ja zaczynam 36 tydzień we wtorek i mam nadzieję, że moja Maja waży choć ze 2300. Córeczka będzie duża.Lila to trzymaj się dzielnie. Pewnie pomoże ten fenoterol i inne prochy. Trzymam kciuki i dawaj znać, bo właśnie tak myślałam o Tobie, że nie dajesz od kilku dni Bardotka ja to dla dzieci lubię jakieś edukacyjne, moja córeczka (2 latka) lubi układać układanki, rysuje troszkę (bazgrze), lubi piłki, klocki, grające różne i lubi bawić się plastikowymi zwierzątkami, no i książeczki. Zasłona ale fajny, malutki brzunio, przynajmniej nie jest Ci jeszcze tak ciężko ![]() YouYou super z tym urządzaniem, może jakieś fotki wkleisz jak będziecie mieć już kuchnię zamontowaną? Pola ja co prawda druga dziewczynka, ale ubranka uniwersalne to beżowy, czerwony, brązowy, granatowy, biały, żółty. Jak sama coś kupuję to właśnie takie kolory. Pasują i do dziewczynki i do chłopca. Co do zamartwiania się objawami w ciąży to ja też raczej jestem panikara. Choć raczej mam powody, to teraz czekam jeszcze tydzień (do końca 36 tygodnia) i już więcej leżeć nie będę, bo nie mam siły Mąż dziś ma zajęcia na studiach podyplomowych, a ja z teściami w domu brrrr
|
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, bardzo dziękuję wszystkim za ciepłe słowa
Lekko nie jest. Dostaje zwiększony Fenoterol i kroplówka na wstrzymanie, ale wczoraj skurcze dochodzące do 100% pokazały się na wieczornym KTG i nawet mieli pomysł, żeby mnie ciąć - lekarz stwierdził, że ciąża jest donoszona. Także masakra, ciągle każdy ma inne zdanie. Na razie jestem w miarę spokojna i próbuję przetrwac weekend. Warunki są OK, świeżo po wrześniowym remoncie, więc nie jest źle. No i wszystko już wiem co i jak się odbywa, jak wygląda się po cc i takie tam. Najgorszy jest zakaz odwiedzin z powodu tej cholernej grypy ale w sumie rozumiem to. Cieszę się, że u Was w wszystko dobrze i spokojnie,nie zdążyłam wszystkiego doczytać ale może nadrobię. Ściskam Was wszystkie bardzo ciepło
|
#4127 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może kobieta była tak zestresowana że ... no nie wiem no...![]() kiedyś jak siedziałam na NK to ofen staneła za mną i gapiła sie w monitor teraz już wiem że przy teściowej nie ma co odpalać laptopa ![]() Cytat:
......................... ......................... .. oglądam powtórkę ''szymon majewski " w poniedziałek też oglądałam
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Lila ojoj to moze po weekendzie bedziesz juz rozpakowana
Troszke Kancia a co to za firma ? |
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Lila - a dlaczego mieli pomysl, zeby Cie ciac??? Skoro masz skurcze to czemu nie moglabys rodzic naturalnie? Ze za wczesnie czy jak?
Kancia - Ty sie dzidkiem nie tlumacz. Chcesz zjesc czekolade to se zjedz ............. No i byla dziewczyna i posprztala Dziewczyna byla 4,5 godz razy 8 zl wyszlo 36 zl (dalam jej 40zl na zachete ). Posprzatala podlogi, zlewy,wanne, kibelek, umyla nawet okna w kuchni i malym pokoju. Zabawki mlodego ogarnela. Umyla piekarnik i mikrofalowke. Oproznila zmywarke. Jak ja poprosilam to tez zmienila posciel, podlala kwiatki na szafie, zamiotla balkon. Generalnie porzadki ok. Moze nie takie super hiper dokladne (bo nie odstawiala kanapy i nie sprzatala na szafach, zlew zreszta tez niedomyty tak na glanc) ale mam czysto w sumie za rozsadna kase.A ile bym sie musiala nablagac zeby tz to mial zrobic. I nie dosc ze by mu to zajelo 2 dni to w tym czasie ja bym musiala za synkiem biegac... A tak mam spokoj ![]() Wiecie teraz to sie najbardziej boje przyjscia meza z synkiem bo mi zaraz syf naniosa ![]() |
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Celka
najwazniejsze, ze jestes zadowolona i ze za rozsadna cene A Twoi mezczyzni jak przyjda i nabalagania, to bym im kazala od razu po sobie posprzatac - niech sie ucza obowiazkow Nie wiem czy latwiej bedzie nauczyc TZ, czy synka ale stawiamna synka ![]() A Lila nie moze rodzic sn ze wzgledu na kregoslup |
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- aaaaa...Ok, ok teraz wszystko jasne...
|
|
#4132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak poprosze to jakies smieci do kosza wyrzuci, pomaga przy oproznianiu zmywarki, probuje kurze scierac. Niech sie uczy chlopak, a co!![]() aaa rozumiem. Trzymaj sie! |
|
|
|
|
#4134 |
|
Rozeznanie
|
lila
żeby jednak dzidzia jeszcze troszkę posiedziała.dzisiaj po 14 dostałam obiecane łóżeczko i 4 komplety pościeli nie chciało mi się czekać na mamę ani na TŻ i zaczęłam sama je składać zajęło mi to godzinę ale dałam radę a tak trochę się musiałam nagimnastykować
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
celka no chciałabym zeby to tak było
menda nadal ledwo co sie rusza a ja mam wizje mojego poprzedniego porodu ![]() fajnie, ze masz posprzatane ![]() ide robic ciasto coby sie nie stresować, poczekam jeszcze może wieczorem się cos rozkręci ![]() aldii GLS a ostatnio ich chwalilam ![]() ula zapomniałam Ci odpisac wczesniej kapuste pekińska gotuje do miekkości a pozniej polewam byłka tarta podsmażona na tłuszczu. Może nie jest to mega zdrowe ale pycha jak dla mnie raz na jakis czas mozna
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-28 o 16:37 |
|
|
|
#4137 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
lilu trzymamy kciuki! informuj nas na bieżąco! Kanciu zdradź co to za ciacho... mój tżet na dyżurze a ja oddaje się zblokowanej brzyduli
|
|
#4138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... jeszcze nie próbowałama ta bułka tarta to tak prochę podsmażona ? i na jakim tłuszczu ? Celka super że masz posprzątane ale jestem dziś zmęczona , sama nie wiem czemu najlepiej to bym szła już spać
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4139 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaidy Dziękuję za rady
Kancia może macie rację i kupię jakąś koparke sama już nie wiem trzeba będzie jeszcze raz się do sklepu przejśćCelka super, ze masz posprzątane ja nie jestem przekonana do pomocy domowej, przerabiałam to kilka razy tak na stałe i nigdy nie byłam do końca zadowolona, ale wiadomo nikt nie posprzata tak jakbyśmy to zrobiły same ja jeszcze o dziwno daje radę i dzisiaj wypucowałam cała chate plus cała sterta prasowania ale rozumiem jak ktoś już nie ma sily i psychicznie go meczy "bałagan" w domku, to taka pomoc jest nieocniona
|
|
|
|
#4140 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przerabiałam to parę razy... Niby zostawiał awizo, a w życiu go u mnie nie było - TŻ pracuje w domu i pilnuje. To był kurier ups, paczki akurat służbowe i bardzo pilne, więc zrobiłam awanturę w centrali. Trochę mnie to nerwów kosztowało, ale w końcu przyznali, że ten kurier to d... Wiem, że do mnie czasem trudno trafić, ale takiego opier....... nie widziałam.Więc w poniedziałek dzwoń do spedycji i staraj się to wyjaśnić. ![]() Cytat:
![]() ![]() : kciuki: Cytat:
przydałaby mi się taka do posprzątania po remoncie. Niby nic wielkiego bo tylko parę pęknięć w regipsach trzeba było zaszpachlować, a cały dom w pyle Cytat:
![]() Zmykam dalej do roboty, poleniuchuję jutro
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

A adaś chetnie sie dzieli z dziewczynkami?
). Albo wjezdza autami w ciastoline i tyle...

może kobieta była tak zestresowana że ... no nie wiem no...
Troszke 

Nie wiem czy latwiej bedzie nauczyc TZ, czy synka
żeby jednak dzidzia jeszcze troszkę posiedziała.