Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów?
tytanowa 0 0%
ceramiczna 15 100,00%
ceramiczno-grafitowa 0 0%
wszystkie tak samo niszczą wlosy 0 0%
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-25, 13:15   #2521
ewa22
Raczkowanie

Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez aaniolekk Pokaż wiadomość
ewa22
tak, tak wiem mówiłaś o S7902 tylko chciałam ją porównać do Shine Therapy, a dokładnie porównać te substancje które wydzielają obie prostownice
podałaś linka do S7902 na allegro, tam 209zł plus przesyłka to już w sklepie taniej...ale znalazłam sklep internetowy w którym jest ona za 180zł (chyba nie moge tu dać linka) razem z przesyłką 190zł albo za pobraniem 195zł hehe niewiele mniej ale zawsze te kilka zł oszczędzone

zamówiłam.
aaniolekk ,którą zamówiłaś ??? , jak już ją będziesz miała to napisz jaki efekt
ewa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 19:14   #2522
olkaloczek
Raczkowanie

moim zdaniem to nie ma znaczenia, ale prostownica super włoski długo są wygładzone i aksamitne w dotyku. nie mówię tak dlatego żeby chwalić swoje, to jest moja szczera opinia. pozdrawiam

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez eloania Pokaż wiadomość
oki, dziekuje, przemysle to jeszcze

a jakie masz wloski, bardzo krecone czy falowane czy jak?
i jak dlugo efekt prostowania utrzymywal sie po prostowaniu es 3?
ja mam Es3 i jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza że mam bardzo kręcone włosy(wcześniej wstawiłam fotki) efekt u mnie utrzymuje się długo, czasami muszę sobie tylko troszkę poprawić. ale każdy włos jest inny i inaczej się zachowuje pod wpływem stylizacji. ( ja wystarczy że zaplotę warkocza na sucho i mam fale). dlatego wybór należy do Ciebie. pozdrawiam
olkaloczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:34   #2523
śnieżka_
Zakorzenienie

Dziewczyny, zwracam się do was jako do ekspertek w dziedzinie prostownic
Otóż miałam zamiar kupić sobie nową lokówkę, ale zmieniłam plan i chcę kupić prostownicę, którą jednocześnie będę mogła robić loki (takie 2 w 1). Kompletnie się na nich nie znam więc pomóżcie Moje włosy po umyciu są nijakie, ani nie proste ani nie kręcone. Jeżeli je wysusze na szczotce to są proste. Wyszukałam na KWC m.in. Hair Essentials CS5002Remington i S2014 Protect Shine Remington.
Co polecacie? (inne pozycje również mile widziane) cena max do 150zł
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 20:28   #2524
ollunia
Przyczajenie

prostownice remington

mam pytanie.. kupiłam ostatnio prostownice do włosów firmy remington 2002 i słyszałm że zdzierają się w niej płytki jak można temu zapobiec??
ollunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 22:07   #2525
aaniolekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewa22 Pokaż wiadomość
aaniolekk ,którą zamówiłaś ??? , jak już ją będziesz miała to napisz jaki efekt
zamówiłam Anti Frizz S7902, nawet zgłosiłam do KWC
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-33811-opis-prostownica-Anti-Frizz-Wet2Straight-S7902-Remington.htm
jak dostanę na pewno napisze

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez niewidzialna89 Pokaż wiadomość
aaniolekk
ty też jesteś ze Szczecina ? xD Ja nie umiem kupować na allego, wolę iść do sklepu, np. do Media.
tak, Szczecin i jak rozglądałaś się już po sklepach za prostownicą? ja dzisiaj byłam w Euro tak z ciekawości zobaczyć co jest i nic ciekawego...
może w Media bedzie większy wybór, mogłam też wcześniej tam zajrzeć ale leń jestem za daleko mi
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 09:15   #2526
kat123
Zakorzenienie

a ja jestem o tygodnia szczęśliwą posiadaczką Remingtona s7902 ale osobom o krótkich włosach, typu np. BOB nie polecam -za długa płytka (sama posiadam taką fryzurę i pierwsze dni prostowania były dosyć nieporadne). Ogólnie prostownica jest dobra, moje włosy zawsze na odrobinę wilgoci reagowały "uciekaniem" w stronę przeciwną i zaczynały mi odstawać, nawet lakier nie pomagał. A teraz? Bez lakieru, przebiegnę się w mżawkę bez parasolki i dalej jest mój bob prosty Ale jak mówiłam prostownica nadaje się bardziej do długich włosów. Aha, jedna wada -do trzymania prostownicy, żeby się nie wyślizgiwała, są takie wypukłości, ok, problem w tym, że przy 180 stopniach to miejsce się nagrzewa tak, że można się poparzyć ale to kwestia przyzwyczajenia.
Obie funkcje "na mokro" i "na sucho" -działają dobrze przez pierwsze dwa dni byłam zła, że ją kupiłam, bo ciągle się parzyłam, ale teraz już jestem zadowolona POLECAM

i powiem, że w Carrefourze jest na nie teraz promocja i kosztuje tam 159 zł

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:03   #2527
aaniolekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
a ja jestem o tygodnia szczęśliwą posiadaczką Remingtona s7902 ale osobom o krótkich włosach, typu np. BOB nie polecam -za długa płytka (sama posiadam taką fryzurę i pierwsze dni prostowania były dosyć nieporadne). Ogólnie prostownica jest dobra, moje włosy zawsze na odrobinę wilgoci reagowały "uciekaniem" w stronę przeciwną i zaczynały mi odstawać, nawet lakier nie pomagał. A teraz? Bez lakieru, przebiegnę się w mżawkę bez parasolki i dalej jest mój bob prosty Ale jak mówiłam prostownica nadaje się bardziej do długich włosów. Aha, jedna wada -do trzymania prostownicy, żeby się nie wyślizgiwała, są takie wypukłości, ok, problem w tym, że przy 180 stopniach to miejsce się nagrzewa tak, że można się poparzyć ale to kwestia przyzwyczajenia.
Obie funkcje "na mokro" i "na sucho" -działają dobrze przez pierwsze dwa dni byłam zła, że ją kupiłam, bo ciągle się parzyłam, ale teraz już jestem zadowolona POLECAM

i powiem, że w Carrefourze jest na nie teraz promocja i kosztuje tam 159 zł
do czego przyzwyczaić? do innego trzymania czy do parzenia
cała obudowa się nagrzewa? czy tylko w miejscu gdzie ta wypukłość?
tak mnie wystraszyłaś, że chyba do pierwszego prostowania założę rękawiczki
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 10:22   #2528
ankankank
Przyczajenie

GG do ankankank

Hej dziewczyny Pisałam kilka dni temu, że kupiłam nową prostownicę i odrazu dzielę się z wami moimi doświadczeniami. Jest to Babyliss Pro 2555TE i jest naprawde extra! Malutka, super leży w dłoni, a włoski już po jednym razie są porściutkie, a moje są naprawde kręcone, wręcz 'murzyńskie' więc polecam wam jąą
ankankank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:41   #2529
śnieżka_
Zakorzenienie

Ponawiam moją prośbę
Stary 2009-11-27, 13:52   #2530
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaniolekk Pokaż wiadomość
do czego przyzwyczaić? do innego trzymania czy do parzenia
cała obudowa się nagrzewa? czy tylko w miejscu gdzie ta wypukłość?
tak mnie wystraszyłaś, że chyba do pierwszego prostowania założę rękawiczki
do innego trzymania moja poprzednia starowinka w ogólnie się na obudowie nie nagrzewała dlatego miała skłonność do trzymania jej mniej więcej nad płytkami, bo wygodnie było zaciskać, a ta nagrzewa obudowę nad płytkami i jak ją złapałam to auuć! no i do tej wypukłości (łącznie z nią) się nagrzewa, a dalej już można łapać spokojnie No, ja w każdym razie już się nie parzę a na temperaturze 180 stopni na sucho po jednym przeciągnięciu włosy są już proste

a dziś się za to dla odmiany poparzyłam w głowę parą bo pierwszy raz użyłam funkcji "na mokro", chyba źle złapałam, bo całą łepetynę wyprostowałam bez poparzeń -tylko raz się zdarzyło

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez śnieżka_ Pokaż wiadomość
Ponawiam moją prośbę
mnie się wydaje, że każdą prostownicą o zaokrąglonych brzegach płytki zrobisz loki ale to podobna trudna sztuka oglądając ostatnio prostownice zauważyłam, że na wielu było napisane, że służą do loków -może po prostu patrz pod tym kątem w sklepie?

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 15:04   #2531
Edytkaaaa
Raczkowanie

Prostownica Remingtona - jaka najlepsza?

MAm zamiar kupić jakas prostownice od REmingtona. Ale jest ich dosc duzo i nie wiem na ktora sie zdecydowac... Zastanawiam sie nad Prostownica Remington S9950 SHINE THERAPY i nad prostownica Remington S1051 z serii " Sleek&Curl " .

Czy ktoras z Was je ma? Albo jakies inne z tej firmy? jak tak to piszcie

Edytkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 15:19   #2532
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dot.: Prostownica Remingtona - jaka najlepsza?

Może ten wątek Ci pomoże, który ma już swoje 3 odsłony
"Najlepsze prostownice do włosów"
cz. 1: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=43489
cz. 2: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211122
cz. 3: http://pretty.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=230423

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 21:50   #2533
śnieżka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
mnie się wydaje, że każdą prostownicą o zaokrąglonych brzegach płytki zrobisz loki ale to podobna trudna sztuka oglądając ostatnio prostownice zauważyłam, że na wielu było napisane, że służą do loków -może po prostu patrz pod tym kątem w sklepie?
dziękuję, to już jakaś wskazówka
A możecie mi polecic jakieś modele o ktorych wiadomo ze nie beda bardzo niszczyly wlosow?
Stary 2009-11-27, 22:06   #2534
bura kocurka
Zakorzenienie

A ja mam Sleek&Curl I jestem zadowolona....aczkolwiek muszę się jej pozbyć, bo dostałam od wizażu drugą Brauna, a ona podoba mi się jeszcze bardziej
Jedyny problem z tymi prostownicami widzę taki, że nie potrafię nimi robić loków, mimo, że do Sleek&Curl dodają nawet płytę instruktażową - ale może ja jakaś ułomna jestem w tej kwestii

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 00:29   #2535
ancia79
Przyczajenie

GG do ancia79

Cytat:
Napisane przez śnieżka_ Pokaż wiadomość
dziękuję, to już jakaś wskazówka
A możecie mi polecic jakieś modele o ktorych wiadomo ze nie beda bardzo niszczyly wlosow?
Do 150 zł to raczej nie kupisz prostownicy, która by mało niszczyła włosy. W tej cenie nie dostaniesz profesjonalnego sprzętu. Osobiście mogę polecić Ci prostownice-lokówke http://www.allegro.pl/item831693052_..._curl_hit.html Miałam okazje ją wypróbować i jest poprostu super. Po żadnej lokówce nie miałam tak sprężystych i trwałych loków, a jednocześnie idealnie prostuje włosy.
ancia79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-28, 11:11   #2536
monika1001
Zadomowienie

GG do monika1001

Ja tez mam Sleek&Curl i jestem z niej zadowolona
Juz robilam na niej roznego typu loczki ale jedne mi nie chca wyjsc :takie grube mocno zwiniete jak na walki-zawsze zawine je w zla strone i koncowki wlosa stercza

Papierowo-zapraszam http://papierowyzakatek.blogspot.com/
monika1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 15:12   #2537
Edytkaaaa
Raczkowanie

MA ktoras z Was prostownicce REMINGTON S9950 SHINE THERAPY ?? Jesli tak to prosze o opinie

Edytkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 15:41   #2538
BiznessWoman
Przyczajenie

Ja aktualnie posiadam "GA.MA DIGITAL TURMALINE " dałam za nia 309zł na allegro, lecz psoiadam też "TONDEO Prostownica turmalinowa AKTYWNA JONIZACJA" (295zł) i z czystym sumieniem polecam ta tansza.. Kupilam nowa poniewaz mysalam ze plytki juz sie "wyrobily" i gorzej prostuje a okazalo sie ze to moje wlosy sa coraz bardziej suche.. (prostowanie susznie przedluzanie solarium wszystko na to wplywa) lecz kiedy doszlam do ladu z nawilzeniem powiem tylko jedna TONDEO to krolowa wsrod prostownic
BiznessWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 15:47   #2539
justyla122
Zakorzenienie

dziewczyny czy kupowała może któraś z Was prostownice na negozio pl
obecnie jest tam mikołajkowa promocja 7 % i chciałam z niej skorzystać tylko chciałabym mieć pewność, że prostownica będzie oryginalna

justyla122 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 16:12   #2540
Cytrusia
Przyczajenie

Hmm chciałabym kupić prostownicę. Mam włosy cienkie, i średniej długości. Znalazlam pewną nowość REMINGTONA S2044 link: http://www.allegro.pl/item835160112_...rgladkosc.html

Chciałabym poznać wasze opinie o tej prostownicy
Pozdrawiam.
Cytrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 16:16   #2541
eloania
Zadomowienie

ja tez ze szczecina
powiem wam dziewczyny ze w media markt jest mega duzy wybor jesli chodzi o prostownice, bylam jakies 2 tygodnie temu i nie bylo az tyle, wiec chyba dostali dostawe
widzialam jakies prostownice remingtona w promocji za 99zl, ale nie przygladalam sie dokladnie jakie to.

kupialam moja upatrzona na ktora napalalam sie juz od dawna
babyliss parowo tytanowa pro230 steam, i po pierwszym prostowaniu jestem bardzo zadowolona
nalalam wody do pojemniczka, przy prostowaniu faktycznie slychac taki charakterystyczny odglos jakby pary, no i wloski sa duzo ladniej wygladzone i bardziej lsniace. nie wydaja sie wcale przesuszone.

napewno daje duzo lepszy efekt niz moja poprzednia prostownica phillips salon straight bo juz jej mialam dosc... po tej prostownicy phillipsa chyba nigdy nie mialam takich wygladzonych wlosow jak teraz. no i po phillipsie szybko mi sie skrecaly koncowki;/

zobaczymy czy taki ladny efekt sie utrzyma tez jak wyjde na powietrze, bo wieczorem mam w planach maly spacerek

no i zobaczymy czy ta opcja z para faktycznie nie niszczy wloskow jesli chodzi o prostowanie przez dluzszy czas...

Edytowane przez eloania
Czas edycji: 2009-11-29 o 16:23
eloania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 16:33   #2542
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniafedorek Pokaż wiadomość
Witajcie ! zakupiłam u grabci w sklepie internetowym gamę jestem mega zadowolona. Braunem musiałam przeciągać kilka razy po p;aśmie włosów a tą tylko jeden raz. REWELACJA !!!
A który konkretnie model Ci doradziła?
Stary 2009-11-29, 17:01   #2543
justyla122
Zakorzenienie

Ponawiam pytanie
dziewczyny czy kupowała może któraś z Was prostownice na negozio pl
obecnie jest tam mikołajkowa promocja 7 % i chciałam z niej skorzystać tylko chciałabym mieć pewność, że prostownica będzie oryginalna

justyla122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 15:18   #2544
iveta1
Przyczajenie

jaką prostownicę wybrać

Potrzebuje porady w kwestii wyboru prostownicy. Może któraś z Was mi poradzi jakąś dobrą sprawdzoną prostownicę. Jest tyle tego, że sama się gubię w tym wszystkim.
iveta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:40   #2545
magdalenaa
Zadomowienie

Dot.: jaką prostownicę wybrać

Dziewczyny od 4 lat prostuje wlosy prostownica Tondeo z aktywną jonizacją- nie jest zła ale chciałabym jednak coś lepszego...czy moglybysci mi cos polecic?
Stary 2009-11-30, 22:28   #2546
ancia79
Przyczajenie

GG do ancia79

Kup sobie ghd to juz lepszej nie bedziesz musiala szukac
ancia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 07:04   #2547
magdalenaa
Zadomowienie

a który model tych prostownic ghd jest najlepszy?
Stary 2009-12-01, 14:02   #2548
JoyFul_x3
Przyczajenie

GG do JoyFul_x3
Exclamation Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.

Witam ; DD
Chciałbym sobie sprawić nową prostownicę. Jeszcze rok temu ( kiedy zaczęłam prostować włosy ) miałam taką zwyklą metalową ;/ Totalny badziew za 20 zł z firmy Brown King. Włosy były po niej masakryczne ! Suche, zniszczone, nie dało się rozczesać, od razu po prostowaniu sie skręcały. Przed wakacjami dostałam prostownicę z firmy Stalman , która nie jest najlepsza, z płytkami ceramicznymi za 50 zł. Jest znacznie lepsza od tej metalowej, bo włosy po niej są gładkie i dość długo proste. Ale mam na święta dostać właśnie prostownicę, i mam se wybrać jaką . No to tyle się naczytałam, zę aż mnie głowa boli, lecz chyba zdecyduję się na Remingtona. Dużo jest o nim pozytywnych opinii. Znacie jakieś modele Remingtonów do 250 zł <dostępne w sklepach > ?
Z góry dziękuję ; d
Pozdrawiam.
Stary 2009-12-01, 17:33   #2549
czarnula909
Przyczajenie

Question Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.

hej dziewczyny

Mam pytanie do posiadaczek prostownicy GHD z allegro. moja samoistnie, bez jakiegokolwiek upadku czy uderzenia zaczęła mi skrzypieć przy prostowaniu(po pewnym czasie uzytkowania, kupiłam w wakacje tego roku) wiecie na tych zawiasach, jak dociskam płytki do siebie. rozumiecie o co mi chodzi? ;p czy wasze też tak sobie poskrzypują? bo to chyba nie jest normalne? jak sądzicie?
czarnula909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 19:37   #2550
mOna01
Zakorzenienie

Szukam prostownicy którą mam dostać jako prezent, czaję się na Remingtona S2014 polecanego w KWC ale na Allegro znalazłam takie coś http://allegro.pl/item830395048_pros..._za_s2014.html
Niby następca S2014, czy ktoś kto się zna może mi powiedzieć czym się różnią i którą lepiej wybrać? Mam cienkie, delikatne włosy które dość łatwo się prostują, a szukam czegoś co je jak najmniej zniszczy...

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości