Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 15:51   #4201
addicted to wizaz
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Dziś w nocy moja kumpela urodziła córeczkę. Na IP położna zabiła ją tekstem "ale sobie pani termin wybrała, mamy w szpitalu kilka przypadków świńskiej grypy" ...
No to milutka była ta położna

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
nie chcę do niej za często pisać , bo napewno ma teraz dużo ważniejsze rzeczy na głowie
ale we wcześniejszych wiadomościach uściskałam ją od nas wszystkich

coraz bardziej zaczynam sie bać czy zdążę skompletować całą wyprawkę dla Małej , narazie mi na to finanse nie pozwalają
no i remont mnie jeszcze czeka
Myślę, że Agape odezwie sie do ciebie i da znać co i jak - jak będzie miała do tego głowę
A czego jeszcze nie masz z wyprawki, bo może to nie są rzeczy aż tak bardzo niezbędne?
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 16:13   #4202
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny Agape urodziła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: mdleje:

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

widomość od Agnieszki :
" generalnie mogłabym wstać i iść do domu mąż poszedł zapytać o małą bo zabrali ją na intensywną na rozprężenie płuc . dostała 8 punktów . nic więcej nie wiem . ''

uściskałam ją od nas
GRATULACJE !!!!
trzymam kciuki żeby mama i maleństwo szybko doszły do siebie

no to ładnie: zaczyna się

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 16:21   #4203
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

widomość od Agnieszki :
" generalnie mogłabym wstać i iść do domu mąż poszedł zapytać o małą bo zabrali ją na intensywną na rozprężenie płuc . dostała 8 punktów . nic więcej nie wiem . ''

uściskałam ją od nas

o matko!! oddaliłam się na chwilę od kompa a tu takie wieści!!!

Agape GRATULACJE!!

Trzymamy kciuki abyście z małą doszły szybko do siebie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 16:31   #4204
lila12
Zadomowienie

No AGAPE się spisała!!!!
WIEEEEELKIE GRATULACJE!!!!!! TRZYMAJCIE SIĘ CIEPLUTKO I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!
Stary 2009-11-29, 16:32   #4205
gosbaj
Zadomowienie

Agape gratulacje!!!!!!! Trzymam kciuki zeby z mala bylo wszystko ok i zebyscie obie jak najszybciej wrocily do domku. Jejku, no i zaczelo sie
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:01   #4206
patinka_
Zakorzenienie

AGAPE gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
szybciutko wracajcie do domku i do nas!!
Stary 2009-11-29, 17:08   #4207
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

O rany!!! Ale wiadomosc A ja mam termin tylko 3 dni po Agape.....

Agape duuuuuzo zdrowia dla WAS, zebyscie jak najszybciej wrocily do domku

Ula dziekuje, za wiadomosci i ze usciskalas Agape od nas
No i brzusio cudny, a mamusia slicznie wyglada

lila to dobrze, ze sie uspokoilo

A ja padam, jestem strasznie zmeczona, zrobilam dzis dwa wience i taki stroik na drzwi. W Austrii jest zwyczaj wiencow adwentowych, ja zawsze robie sama W kazda niedziele adwentu zapala sie kolejna swiece na wiencu. A drugi wisi sobie w przedpokoju Jak bede miec sily i chwilke to pstrykne fotki Kupilismy wczoraj dla Szymona karuzele nad lozeczko z FP misie. Ostatnio nie bylismy do niej przekonani, ale w koncu wczoraj kupilismy Zlozylismy od razu i jest bardzo fajna A dzis maz gotowal obiadek, gulasz z owocami, mniamka
Stary 2009-11-29, 17:28   #4208
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Kocurazab Dobrze, że maluszek zdrowy a płeć... jak nie na następnej wizycie to i tak już iedługo poznacie
Zazdroszcze, że remont już się u Was kończy... My to już zwątpiliśmy i ja się przygotowuje na przyjęcie maluszka w pokoju, w którym tymczasowo przebywamy i trudno...

Sylwester my napewno spędzimy w domu i to sami- wątpie żebym na imprezy miała ochote skoro zarobienie zakupów to już wyczyn... Wole jednak w domku a zapraszać nikog nie będę, bo napewno karzdy wolałby spędzić wyjatkowo sylwka a nie z ciężarną i jej mężem na spokojnie i do 24...
Ja to właśnie mam takie przeczucie, że dowiem się kogo mam w brzuszku, jak już będzie na zewnątrz No, ale najważniejsze by było zdrowe. A może będziemy mieli prezent na Wigilię i tego 23 grudnia się dowiemy

Tak naprawdę to ja nie miałam zamiaru szaleć na tym sylwku, ale chciałam iść, bo może niezbyt prędko nadarzyć się kolejna okazja spędzenia sylwestra gdzieś poza domem, bez dziecka. Ale wyszło, jak wyszło - byliśmy w ubiegłym roku, bo A... miał wolne, 2 lata temu pracował chyba do 23:00, no to w tym można było się spodziewać, że mąż będzie pracował całą nockę. Ale kit z tym, posiedzę do 24:00 i pójdę spać chyba że pójdę sama do kogoś na domową imprezkę chociaż w domu, to zawsze w domu - można iść spać kiedy mi się spodoba, lub kiepsko będę się czuła, a u kogoś to już nie bardzo.
Pożyjemy, zobaczymy

Co do remontu, to fakt, że na pewno zakończymy go przed narodzinami potomka, ale czy tak do końca uda się go skończyć przed świętami... Szczerze w to wątpię, chociaż mam cichą nadzieję...
Mam nadzieję, że i u Was to się trochę przyspieszy! Cały ten bałagan, a później śliczny porządeczek

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kocurazab za wizyte
Dzięki

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Kocurazab ważne że maluszek zdrowy
Zgadzam się w 100%

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2009-11-29 o 17:18
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:29   #4209
majkela12
Zadomowienie

Cytat:

widomość od Agnieszki :
Gratulacje: roza::r oza::ju pi:: oklaski: dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku
Stary 2009-11-29, 17:52   #4210
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
kocurazab - no w sumie to by się zgadzało, że nie robili usg, bo zazwyczaj jest robione po 30tc, ale trochę szkoda, bo jeszcze prawie miesiąc masz w niepewności - no i życzę żeby dzidzia ładnie pokazała co mam między nóżkami, bo wtedy będzie ładna niespodzianka tuż przed świętami
Najważniejsze, że wszystko inne jest ok. I oczywiście żeby nie było żółtaczki
za Sylwestra. Ja tak jak i zebra będę siedziała w domku, a zważywszy na to, że ostatnio jakaś śpiąca jestem wieczorami to nie wiem, czy w ogóle dotrwam do północy
W sumie jak nie teraz, to przy porodzie poznam płeć
Tylko po prostu zawsze miałam USG i teraz też myślałam, że tak będzie ale najważniejsze, że nic mi się tam nie skraca, otwiera i wogóle

A dzisiaj jak wstawałam z łóżka, to taki mnie skurcz łydki złapał - pierwszy raz, że nie mogłam na nodze ustać. Akurat w tym samym czasie ktoś zadzwonił do męża, a ja mówię do niego niech mi tą łydkę masuje, bo palcy nie mogłam wyprostować, ten się rozłączył, wymiętosił mi nogę - nawet długo ten skurcz trwał i dopiero oddzwonił do tego kogoś W sumie, dobrze że był w domu, bo nie wiem jak ja sama bym doprowadziła tę nogę do użytku...

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Kocurazab fajnie że maluszek zdrowy. a co do płci masz jakieś przeczucia?
Hmm, chciałabym dziewczynkę, ale podejrzewam, że będzie chłop
Stary 2009-11-29, 17:53   #4211
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
A czego jeszcze nie masz z wyprawki, bo może to nie są rzeczy aż tak bardzo niezbędne?
no wiesz praktycznie to nie mam środków czystości ,
ubranka mam ale czekam z praniem aż sie remont zakończy , dla siebie to brak mi tylko majtek jednorazowych i podpasek ( podkładów mam tysiące bo sąsiadka mamy z pracy przynosi)
dlatego Mała nie może jeszcze się urodzić

a do domu to nie mam tysięcy rzeczy : wanienki , jeszcze nawet wózka nie mam ( ale u szwagierki stoi) przewijaka itp. ( ale mam pampersy) ... no dużo by pisać no
jedyne czego mam ponad stan to ubranka dla Małej

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 18:03   #4212
patinka_
Zakorzenienie

a ja dzisiaj kupiłam takie cuuś http://www.allegro.pl/show_item.php?item=832827478

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
ubranka mam ale czekam z praniem aż sie remont zakończy , dla siebie to brak mi tylko majtek jednorazowych i podpasek ( podkładów mam tysiące bo sąsiadka mamy z pracy przynosi)

a do domu to nie mam tysięcy rzeczy : wanienki , jeszcze nawet wózka nie mam ( ale u szwagierki stoi) przewijaka itp. ( ale mam pampersy) ... no dużo by pisać no
spokojnie...nie jesteś sama nigdy nie wiadomo kiedy nadejdzie ta chwila-ale ważne, że mała będzie miała co na siebie ubrać z wózkiem jeszcze nie musi śmigać-mój też jeszcze wózka nie maani fotelika...
Stary 2009-11-29, 18:18   #4213
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Kocurazab fajnie, że z Wami wszytko ok.
Powróciły te moje skurcze (leki już nie działają)- pierwszy miałam o 18 i dwa w nocy. Noc praktycznie nie przespana. Dopiero po 7 udało mi się troszkę pode spać.
Dzięki
Mam nadzieję, że wszystko będzie u Was OK i przejdą te skurcze!

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
kocurazab - gratuluję udanej wizyty na płeć jeszcze poczekamy
Dzięki
Nie mamy wyjścia, musimy poczekać na poznanie płci

Gratuluję zakupu mebelków, fajne
Stary 2009-11-29, 18:26   #4214
zebra666
Zakorzenienie

Agapee kochana wszystkiego dobrego!!!!!!
No i zdrówka dla malutkiej- 8 punktów Dużo, zwłaszcza, że mała się pośpieszyła...
Uświadamia mi ten poród, ze tak naprawdę karzdą z ans może to tak zaskoczyć teraz... Zaczęłam się anwet bać lekko... Dociera do mnie, że to już tak blisko a poleci pełną parą!!!

Ulcia śliczne fotki Naprawdę pięknie wyglądasz...
A też dzisiaj poszalałam z mężem na spacerku to też się pochwalę a co W końcu nie wiem, który spacerek będzie naszym ostatnim w dwupaku

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 18:26   #4215
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:

widomość od Agnieszki :
Szczęka mi opadła do podłogi, jak to przeczytałam, ale po chwili pomyślałam sobie, ale Agnieszka będzie miała dużą córcię na święta A ja... Nawet nie wiem kto mi się tak rozpycha w środku. No i życzenie Agnieszki nie spełniło się, córcia nie będzie grudniowa, jak rodzice a listopadowa
Oby tylko szybko doszły obydwie do siebie i wróciły do domku! Piękny mają prezent na Mikołajki choć trochę wcześniejszy, ale piękny.
Stary 2009-11-29, 18:37   #4216
pola25
Zakorzenienie

Agape gratulację!!!!!!!!!!!!! - jestem w szoku, że to już

Bardotka nie wiedziałam takiego,a le bardzo ładne

Ulcia ślicznie!

Lila trzymam kciuki

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Zeberka pięknie wyglądasz, taka świeża i zrelaksowana...

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

a właśnie co z Azzis?nic się nie oddzywa...mam nadzieje,że u niej wszystko dobrze
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 18:47   #4217
zebra666
Zakorzenienie

Pola dziękuję a czy zrelaksowana nie wiem Miałam pod opieką małą suczke mojego taty i zsikała mi się naście razy pod drzwiami i ogólnie to ciągle myłam

Stary 2009-11-29, 19:02   #4218
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki

Generalnie cały dzień mam doła, ale za to dostaliśmy od brata i jego dziewczyny taką matę do zabawy: http://canpolbabies.com/index.php?pa...mart&Itemid=25
Dali nam teraz, bo będą tu ponownie dopiero w styczniu...

A doła mam, bo już mi ciężko, bo jak mi się pojawiły dwa rozstępy jakiś czas temu, to teraz idzie to lawinowo, bo noga mi puchnie, bo palce w prawej ręce mi cierpną...
Stary 2009-11-29, 19:02   #4219
agusiamatyldka
Raczkowanie

tak dzis pojadlam slodyczy ze jedyna rzecza ktora bym teraz zrobila tomdli mie strasznie....
moja przyjaciolka byla dzis u mnie, poplotkowalysmy troche...poopowidala co tam na akademikach i na studiach...czasami mi troche brakuje takiej beztroski ale zdrugiej strony sie ciesze ze bede juz miala synka
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:06   #4220
zebra666
Zakorzenienie

Kamyk śliczna amta a co do rozstępów przemilcze, bo odkąd było o tym w rozmowach w toku mam ich całe mnustwo

Stary 2009-11-29, 19:16   #4221
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Generalnie cały dzień mam doła, ale za to dostaliśmy od brata i jego dziewczyny taką matę do zabawy: http://canpolbabies.com/index.php?pa...mart&Itemid=25

A doła mam, bo już mi ciężko, bo jak mi się pojawiły dwa rozstępy jakiś czas temu, to teraz idzie to lawinowo, bo noga mi puchnie, bo palce w prawej ręce mi cierpną...
To ja dolaczam do ciebie. Tez jakiegos dola mam dzisiaj, tak mi smutno. Nawet bez konkretnego powodu, tylko tak ogolnie. Nawet sobie poplakalam bez powodu. Maz sie pytal co mi jest i czemu placze i jak moze mi pomoc - przestraszyl sie biedaczek-powiedzialam mu ze jak mnie zostawi to mi zaraz przejdzie.....

Tez dzisiaj zauwazylam ze mam coraz wiecej rozstepow wokol pepka.maskara jakas. juz bym chciala zeby szybciej czas minal a tu jeszcze dwa miesiace.....
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:21   #4222
pola25
Zakorzenienie

Kamyku super mata!

a co do samopoczucia, to ja się czuję jak słoń, brzuch mi przeszkadza, ciężko się śpi, no i jeszcze boję się tej mojej szyjki, wsłuchuję się w moje ciało i chyba się trochę nakręcam. i jeszcze Agape urodziła...

jakieś rozstępy mam, dużo przezroczystych na piersiach, no ale jak mi tak urosły...

jakbym chciała aby był gdzieś 15 styczeń

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Zmykam, bo TŻ będzie pisał pracę...Życzę Miłego Wieczorku i Przespanej Nocki
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:25   #4223
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ale wiadomość o Agape

GRATULACJE!!!

8 punktów to dużo, szczególnie, że tak wcześnie urodziła...

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Kamyku a ty kiedyś pisałaś, że się pierwsza rozpakujesz a tu już Cię dziewczyny wyprzedzają
Ja teraz coś czuję, że będę chodzić w tej ciąży i chodzić... Że przenoszę... Mówię Wam...

Cytat:
a dziękuję
trochę mi się nudziło
Ślicznie wyglądasz...

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Powróciły te moje skurcze (leki już nie działają)- pierwszy miałam o 18 i dwa w nocy. Noc praktycznie nie przespana. Dopiero po 7 udało mi się troszkę pode spać. Cały czas mnie ćmi, mam nadzieję, że leżenie pomoże i byleby do wtorku do wizyty i liczę, że się tym razem obejdzie od IP. A było już tak pięknie, ostatni atak miałam miesiąc temu
Lecę dalej leżeć, odezwę się może później proszę mi się nie rozpakowywać Trzymajcie się mamusie
Trzymaj się...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Kuchnię kupiliśmy Adel białe fronty z ciemno-brązowym blatem, o z tej serii, tylko blat jest ciut ciemniejszy i boczną listwę ma taką niby stalową:
Bardzo ładna kuchnia... Podoba mi się
Stary 2009-11-29, 19:28   #4224
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie ja jestem totalnie w lesie na razie skupiliśmy się na skończeniu remontu..
Pocieszam się jednak że ja jestem prawie na końcu w kolejce do rozpakowania....
Z drugiej strony Agape miała problemy z szyjką i jak widać dzidzia przyszła wcześniej.. a ja tez mam słabą szyjkę więc muszę się mocno oszczędzać aby Filip wytrzymał chociaż do końca stycznia

Cytat:
Witam mamuśki

Bardzo fajna mata
Ja chyba sobie zażyczę matę pod choinkę od rodzinki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:29   #4225
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Kamyku super mata!

a co do samopoczucia, to ja się czuję jak słoń, brzuch mi przeszkadza, ciężko się śpi, no i jeszcze boję się tej mojej szyjki, wsłuchuję się w moje ciało i chyba się trochę nakręcam. i jeszcze Agape urodziła...

jakieś rozstępy mam, dużo przezroczystych na piersiach, no ale jak mi tak urosły...

jakbym chciała aby był gdzieś 15 styczeń
Mam te same myśli. Agape dużo zdrówka dla Ciebie i Oleńki
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:29   #4226
patinka_
Zakorzenienie

dziewczyny a boli was czasami jak na okres?bo ja często jak się kładę w nocy do łóżka to mam takie bóle-bardzo ciężko mi się przewrócić z boku na bok i czasami jak leżę na lewym boku to tak grawitacja ciągnie brzuch i mnie to boli:/ poza tym jak leżę na plecach to trudno mi właśnie się odwrócić bo w krzyżach boli:/
normalnie kaleka ze mnie - a jak u Was?
aha..i jeszcze jeden ból mnie czasami niepokoi-jak np. chce się schylić do niskiej półki w lodówce albo poprawić nogawkę czy sznurówkę to tak zakłuje mnie w brzuchu
Stary 2009-11-29, 19:34   #4227
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny a boli was czasami jak na okres?bo ja często jak się kładę w nocy do łóżka to mam takie bóle-bardzo ciężko mi się przewrócić z boku na bok i czasami jak leżę na lewym boku to tak grawitacja ciągnie brzuch i mnie to boli:/ poza tym jak leżę na plecach to trudno mi właśnie się odwrócić bo w krzyżach boli:/
aha..i jeszcze jeden ból mnie czasami niepokoi-jak np. chce się schylić do niskiej półki w lodówce albo poprawić nogawkę czy sznurówkę to tak zakłuje mnie w brzuchu
Patinka mam bardzo podobnie- a zwłaszcza jak się chce przekręcić z boku na bok albo wstać z łóżka... i schylanie to samo...

Stary 2009-11-29, 19:36   #4228
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
Nie powinnaś leżeć na plecach, bo wtedy macica jest mało ukrwiona...
A kłuje to mnie ciągle gdzieś... Po usg się z leżanki nie mogłam podnieść...
Stary 2009-11-29, 19:37   #4229
soraya1
Raczkowanie

AGAPE - WOW - MEGA GRATULACJE !!!!!!!!!! WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA CIEBIE I DZIDZI: roza::r oza:
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:38   #4230
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powinnaś leżeć na plecach, bo wtedy macica jest mało ukrwiona...
A kłuje to mnie ciągle gdzieś... Po usg się z leżanki nie mogłam podnieść...

staram się jak najmniej tak leżeć-ale np. w tej pozycji Tż mi smaruje brzuch kremem na rozstępy....no i nie raz się tak budzę w nocy- no ale już nic na to nie poradzę...pocieszam się po oglądnięciu "Ciąża z zaskoczenia" że te babki co niewiedziały, że są w ciąży też pewnie leżały i na plecach i na brzuchu i dzieciaczki zdrowe..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości