|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A czego jeszcze nie masz z wyprawki, bo może to nie są rzeczy aż tak bardzo niezbędne? |
||
|
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE !!!! ![]() trzymam kciuki żeby mama i maleństwo szybko doszły do siebie ![]() no to ładnie: zaczyna się
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko!! oddaliłam się na chwilę od kompa a tu takie wieści!!! ![]() Agape GRATULACJE!! ![]() ![]() Trzymamy kciuki abyście z małą doszły szybko do siebie
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
No AGAPE się spisała!!!!
WIEEEEELKIE GRATULACJE!!!!!! TRZYMAJCIE SIĘ CIEPLUTKO I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
Agape gratulacje!!!!!!! Trzymam kciuki zeby z mala bylo wszystko ok i zebyscie obie jak najszybciej wrocily do domku. Jejku, no i zaczelo sie
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
AGAPE gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
![]() szybciutko wracajcie do domku i do nas!! ![]()
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
O rany!!! Ale wiadomosc
A ja mam termin tylko 3 dni po Agape..... Agape duuuuuzo zdrowia dla WAS, zebyscie jak najszybciej wrocily do domku Ula dziekuje, za wiadomosci i ze usciskalas Agape od nas No i brzusio cudny, a mamusia slicznie wyglada lila to dobrze, ze sie uspokoilo ![]() A ja padam, jestem strasznie zmeczona, zrobilam dzis dwa wience i taki stroik na drzwi. W Austrii jest zwyczaj wiencow adwentowych, ja zawsze robie sama W kazda niedziele adwentu zapala sie kolejna swiece na wiencu. A drugi wisi sobie w przedpokoju Jak bede miec sily i chwilke to pstrykne fotki Kupilismy wczoraj dla Szymona karuzele nad lozeczko z FP misie. Ostatnio nie bylismy do niej przekonani, ale w koncu wczoraj kupilismy Zlozylismy od razu i jest bardzo fajna A dzis maz gotowal obiadek, gulasz z owocami, mniamka
|
#4208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, ale najważniejsze by było zdrowe. A może będziemy mieli prezent na Wigilię i tego 23 grudnia się dowiemy ![]() Tak naprawdę to ja nie miałam zamiaru szaleć na tym sylwku, ale chciałam iść, bo może niezbyt prędko nadarzyć się kolejna okazja spędzenia sylwestra gdzieś poza domem, bez dziecka. Ale wyszło, jak wyszło - byliśmy w ubiegłym roku, bo A... miał wolne, 2 lata temu pracował chyba do 23:00, no to w tym można było się spodziewać, że mąż będzie pracował całą nockę. Ale kit z tym, posiedzę do 24:00 i pójdę spać chyba że pójdę sama do kogoś na domową imprezkę chociaż w domu, to zawsze w domu - można iść spać kiedy mi się spodoba, lub kiepsko będę się czuła, a u kogoś to już nie bardzo. Pożyjemy, zobaczymy ![]() Co do remontu, to fakt, że na pewno zakończymy go przed narodzinami potomka, ale czy tak do końca uda się go skończyć przed świętami... Szczerze w to wątpię, chociaż mam cichą nadzieję... ![]() Mam nadzieję, że i u Was to się trochę przyspieszy! Cały ten bałagan, a później śliczny porządeczek ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Zgadzam się w 100%
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-11-29 o 17:18 |
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
: oklaski: dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku |
|
|
|
|
#4210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko po prostu zawsze miałam USG i teraz też myślałam, że tak będzie ale najważniejsze, że nic mi się tam nie skraca, otwiera i wogóle ![]() A dzisiaj jak wstawałam z łóżka, to taki mnie skurcz łydki złapał - pierwszy raz, że nie mogłam na nodze ustać. Akurat w tym samym czasie ktoś zadzwonił do męża, a ja mówię do niego niech mi tą łydkę masuje, bo palcy nie mogłam wyprostować, ten się rozłączył, wymiętosił mi nogę - nawet długo ten skurcz trwał i dopiero oddzwonił do tego kogoś W sumie, dobrze że był w domu, bo nie wiem jak ja sama bym doprowadziła tę nogę do użytku...---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ubranka mam ale czekam z praniem aż sie remont zakończy , dla siebie to brak mi tylko majtek jednorazowych i podpasek ( podkładów mam tysiące bo sąsiadka mamy z pracy przynosi) dlatego Mała nie może jeszcze się urodzić ![]() a do domu to nie mam tysięcy rzeczy : wanienki , jeszcze nawet wózka nie mam ( ale u szwagierki stoi) przewijaka itp. ( ale mam pampersy jedyne czego mam ponad stan to ubranka dla Małej
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj kupiłam takie cuuś http://www.allegro.pl/show_item.php?item=832827478
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
nigdy nie wiadomo kiedy nadejdzie ta chwila-ale ważne, że mała będzie miała co na siebie ubrać z wózkiem jeszcze nie musi śmigać-mój też jeszcze wózka nie ma ani fotelika...
|
|
#4213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie u Was OK i przejdą te skurcze! ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Dzięki ![]() Nie mamy wyjścia, musimy poczekać na poznanie płci ![]() Gratuluję zakupu mebelków, fajne
|
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Agapee kochana wszystkiego dobrego!!!!!!
No i zdrówka dla malutkiej- 8 punktów Dużo, zwłaszcza, że mała się pośpieszyła... Uświadamia mi ten poród, ze tak naprawdę karzdą z ans może to tak zaskoczyć teraz... Zaczęłam się anwet bać lekko... Dociera do mnie, że to już tak blisko a poleci pełną parą!!! Ulcia śliczne fotki Naprawdę pięknie wyglądasz... A też dzisiaj poszalałam z mężem na spacerku to też się pochwalę a co W końcu nie wiem, który spacerek będzie naszym ostatnim w dwupaku
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja... Nawet nie wiem kto mi się tak rozpycha w środku. No i życzenie Agnieszki nie spełniło się, córcia nie będzie grudniowa, jak rodzice a listopadowa ![]() Oby tylko szybko doszły obydwie do siebie i wróciły do domku! Piękny mają prezent na Mikołajki choć trochę wcześniejszy, ale piękny.
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Agape gratulację!!!!!!!!!!!!! - jestem w szoku, że to już
Bardotka nie wiedziałam takiego,a le bardzo ładne Ulcia ślicznie! Lila trzymam kciuki ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Zeberka pięknie wyglądasz, taka świeża i zrelaksowana... ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- a właśnie co z Azzis?nic się nie oddzywa...mam nadzieje,że u niej wszystko dobrze |
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Pola dziękuję
Miałam pod opieką małą suczke mojego taty i zsikała mi się naście razy pod drzwiami i ogólnie to ciągle myłam
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Generalnie cały dzień mam doła, ale za to dostaliśmy od brata i jego dziewczyny taką matę do zabawy: http://canpolbabies.com/index.php?pa...mart&Itemid=25 Dali nam teraz, bo będą tu ponownie dopiero w styczniu... A doła mam, bo już mi ciężko, bo jak mi się pojawiły dwa rozstępy jakiś czas temu, to teraz idzie to lawinowo, bo noga mi puchnie, bo palce w prawej ręce mi cierpną...
|
#4219 |
|
Raczkowanie
|
tak dzis pojadlam slodyczy ze jedyna rzecza ktora bym teraz zrobila to
mdli mie strasznie....moja przyjaciolka byla dzis u mnie, poplotkowalysmy troche...poopowidala co tam na akademikach i na studiach...czasami mi troche brakuje takiej beztroski ale zdrugiej strony sie ciesze ze bede juz miala synka
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk śliczna amta
a co do rozstępów przemilcze, bo odkąd było o tym w rozmowach w toku mam ich całe mnustwo
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-powiedzialam mu ze jak mnie zostawi to mi zaraz przejdzie.....Tez dzisiaj zauwazylam ze mam coraz wiecej rozstepow wokol pepka.maskara jakas. juz bym chciala zeby szybciej czas minal a tu jeszcze dwa miesiace..... |
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku super mata!
a co do samopoczucia, to ja się czuję jak słoń, brzuch mi przeszkadza, ciężko się śpi, no i jeszcze boję się tej mojej szyjki, wsłuchuję się w moje ciało i chyba się trochę nakręcam. i jeszcze Agape urodziła... jakieś rozstępy mam, dużo przezroczystych na piersiach, no ale jak mi tak urosły... jakbym chciała aby był gdzieś 15 styczeń ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Zmykam, bo TŻ będzie pisał pracę...Życzę Miłego Wieczorku i Przespanej Nocki
|
|
|
|
#4223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale wiadomość o Agape
GRATULACJE!!! 8 punktów to dużo, szczególnie, że tak wcześnie urodziła... Cytat:
Ślicznie wyglądasz... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie skupiliśmy się na skończeniu remontu..Pocieszam się jednak że ja jestem prawie na końcu w kolejce do rozpakowania.... Z drugiej strony Agape miała problemy z szyjką i jak widać dzidzia przyszła wcześniej.. a ja tez mam słabą szyjkę więc muszę się mocno oszczędzać aby Filip wytrzymał chociaż do końca stycznia ![]() Cytat:
Ja chyba sobie zażyczę matę pod choinkę od rodzinki
|
|
#4225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a boli was czasami jak na okres?bo ja często jak się kładę w nocy do łóżka to mam takie bóle-bardzo ciężko mi się przewrócić z boku na bok i czasami jak leżę na lewym boku to tak grawitacja ciągnie brzuch i mnie to boli:/ poza tym jak leżę na plecach to trudno mi właśnie się odwrócić bo w krzyżach boli:/
normalnie kaleka ze mnie - a jak u Was? aha..i jeszcze jeden ból mnie czasami niepokoi-jak np. chce się schylić do niskiej półki w lodówce albo poprawić nogawkę czy sznurówkę to tak zakłuje mnie w brzuchu
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kłuje to mnie ciągle gdzieś... Po usg się z leżanki nie mogłam podnieść...
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
AGAPE - WOW - MEGA GRATULACJE !!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się jak najmniej tak leżeć-ale np. w tej pozycji Tż mi smaruje brzuch kremem na rozstępy....no i nie raz się tak budzę w nocy - no ale już nic na to nie poradzę...pocieszam się po oglądnięciu "Ciąża z zaskoczenia" że te babki co niewiedziały, że są w ciąży też pewnie leżały i na plecach i na brzuchu i dzieciaczki zdrowe..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

mąż poszedł zapytać o małą bo zabrali ją na intensywną na rozprężenie płuc . dostała 8 punktów . nic więcej nie wiem . ''
GRATULACJE !!!!

No, ale najważniejsze by było zdrowe. A może będziemy mieli prezent na Wigilię
żeby nie było żółtaczki
za Sylwestra. Ja tak jak i zebra będę siedziała w domku, a zważywszy na to, że ostatnio jakaś śpiąca jestem wieczorami to nie wiem, czy w ogóle dotrwam do północy
mdli mie strasznie....

- no ale już nic na to nie poradzę...pocieszam się po oglądnięciu "Ciąża z zaskoczenia" że te babki co niewiedziały, że są w ciąży też pewnie leżały i na plecach i na brzuchu i dzieciaczki zdrowe..