Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-30, 09:37   #4261
patinka_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

ja już prawie gotowa do wyjścia, o 10 wychodzę do lumpa...mam nadzieję, że nie będzie mi słabo jak ostatnio:/ mam tylko nadzieję, że nie zakocham się w najmniejszych ciuszkach, bo tych raczej mam już wystarczający komplet-najgorzej, bo wyprałam je i wyprasowałam już jakiś czas temu i nie zapisałam sobie ile sztuk mam czego a są w woreczkach foliowych:/ i teraz nie chce mi się wyciągać i liczyć:/ no nic-lecę się malować...
Stary 2009-11-30, 09:42   #4262
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
hej kochane na wstepie pisze że Agapee nic nie pisała
mam nadzieję że z Małą wszystko dobrze
No to nie ma co jej męczyć jak będzie mogła i chciała to napewno sama napisze...
czekamy i trzymamy kciuki by wszystko było dobrze...
jak napisze to buziaki przeslij od nas i dla malej

Cytat:
zapomniałam napisać ze mam 5 butelek ( w promocji kupiłam) i smoczek
To się obłowiłaś
Na mojej liście też coraz mniej
Ale musze jeszcze 2 butelki Dr Browna zakupić
i inne pierdoły...ale większość już jest

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
witam

wstałam dzisiaj wcześniej, żeby się pouczyć na kolokwium, ale póki co będę suszyć włosy nie mam już siły chodzić na uczelnię i też trochę mi się nie chce, wolałabym sobie poleżeć w domku bo ostatnio coś mało leżę.. niby mam to zwolnienie do 15 grudnia, ale są takie dni, że muszę być w szkole pocieszam się, że jeszcze 17 dni i wolne.. od 18 grudnia będę leżeć plackiem, byleby do 1 stycznia wytrzymać chyba, że urodzę przed 18 tfu,tfu..
Olivia wytrzymaj jeszcze troszkę

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ja już prawie gotowa do wyjścia, o 10 wychodzę do lumpa...mam nadzieję, że nie będzie mi słabo jak ostatnio:/ mam tylko nadzieję, że nie zakocham się w najmniejszych ciuszkach, bo tych raczej mam już wystarczający komplet-najgorzej, bo wyprałam je i wyprasowałam już jakiś czas temu i nie zapisałam sobie ile sztuk mam czego a są w woreczkach foliowych:/ i teraz nie chce mi się wyciągać i liczyć:/ no nic-lecę się malować...
To udanych łowów...

Ja już mam tyle tego wszystkiego że chyba przy Kubie tyle nie miałam
Na rzie stopuje z zakupami ciuszkowymi

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 09:48   #4263
oliviaoO
Rozeznanie

co do ciuszków, to ja mam wrażenie, że mam za mało, z kolei moja mama mówi, że wystarczy, sama już nie wiem a mam tak:

4 body r.56
3 body r. 62
2 pajac r.56
2 pajac r.62
3 śpioszki z kaftanikami r. 56
3 śpioszki z kaftanikami r. 62

to tyle z tych 'podstawowych' nie za mało??

oprócz tego mam jeszcze 4 półśpiochy, żeby założyć do body, 3 pary skarpeteczek, jeden polarkowy dresik, jeden sweterek no i czapeczki, niedrapki, kombinezon..
no ale tych rzeczy 'podstawowych' mi się wydaje jakoś mało sama już nie wiem

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 09:55   #4264
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Wiem, ze to glupie, ale ciesze sie jak dziecko, ze mam w domu posprzatane. Wiem, ze ta kase moglabym wydac na cos innego, ale czasem lepiej dac na luz i wszyscy sa szczesliwi Zaoszczedze na czyms innym i sie wyrowna
Ja też bym się cieszyła Nie zapłaciłam dużo, a ile masz zaoszczędzonej roboty

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny, ile wy dostałyście tych pampersów?bo ja dostałam wczoraj-dwie koperty, w każdej po dwa pampersy...pomylili się czy co? troszku bez sensu, bo jakby chcieli dać 4 pampki to mogli wsadzić w jedną kopertę-zmieściły by się...
Na początku przyszły 4 sztuki - w 2 kopertach, a potem mieli juz mniej sztuk to wysyłali po 2 szt.

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Zdecydowałam się na TAKI termometr, bo on jest bezdotykowy i nawet maluszka nie trzeba budzić... A te Microlife mają dobre opinie...
Ja też muszę się rozejrzeć za termometrem...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Sylwester my napewno spędzimy w domu i to sami- wątpie żebym na imprezy miała ochote skoro zarobienie zakupów to już wyczyn... Wole jednak w domku a zapraszać nikog nie będę, bo napewno karzdy wolałby spędzić wyjatkowo sylwka a nie z ciężarną i jej mężem na spokojnie i do 24...
U mnie sylerster będzie pewnie tylko w domku z mężem... Na zadne imprezy się nie wybieramy

Cytat:
dziewczyny Agape urodziła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: mdleje:

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

widomość od Agnieszki :
" generalnie mogłabym wstać i iść do domu mąż poszedł zapytać o małą bo zabrali ją na intensywną na rozprężenie płuc . dostała 8 punktów . nic więcej nie wiem . ''

uściskałam ją od nas

O matko boska!!!! Ale jaja!!!

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Jak zobaczyłam na jej termin to normalnie kopara mi opadła bo miała termin na 10 stycznia... Kurcze... Ale jaja... Trzeba brać się za kompletowanie wszystkiego...

Ja już po prostu się nie czuję... W dzień jeszcze jako tako - choć chodzę jak kaleka i ogólnie powoli... To w nocy jest masakra... Tak mnie boli spojenie łonowe i biodra, że ani nie mam jak się przełożyć na drugi bok. nie mówiąc już o pójściu do toalety... Jutro mam wizytę u gina to mu o tym powiem... Wcześniej już mówiłam mu o tym ale bolało mnie delikatnie, to powiedział, że może się rozchodzić spojenie łonowe i to jest wskazanie do cc, tylko po prostu tego nie ma jak leczyć... Jutro mu powiem na wizycie to ciekawe co powie...

Podjełam decyzje o stanowczym kompletowaniu wszystkiego W tym tygodniu już zamawiam na allegro to co potrzebne, mam dostęp do konta męża więc czemu mam nie korzystać

A do tego nie uwierzycie co się wczoraj stało?! Normalnie data do zapamietania... Czuję coś mokrego na podkoszulku... I co się okazało? Z prawego cyca leci siara! Ale szok hahaha, potem kilka razy jeszcze w ciągu dnia i w sumie musiałam spać w staniku... Na szczęście mam jeden luźniejszy więc jakoś to było Ale śmieszne to jest leci i nie da się tego powstrzymać

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 10:06   #4265
aldii
Zakorzenienie

Dziewczyny jade niedlugo do gina.Trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja już po prostu się nie czuję... W dzień jeszcze jako tako - choć chodzę jak kaleka i ogólnie powoli... To w nocy jest masakra... Tak mnie boli spojenie łonowe i biodra, że ani nie mam jak się przełożyć na drugi bok. nie mówiąc już o pójściu do toalety... Jutro mam wizytę u gina to mu o tym powiem... Wcześniej już mówiłam mu o tym ale bolało mnie delikatnie, to powiedział, że może się rozchodzić spojenie łonowe i to jest wskazanie do cc, tylko po prostu tego nie ma jak leczyć... Jutro mu powiem na wizycie to ciekawe co powie

Mam to samo i tez mam zamiar dzis zapytac gina co i jak
Stary 2009-11-30, 10:40   #4266
Sweet Delights
Zadomowienie

aldii no to trzymam daj znać co tam jak wrócisz
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 10:57   #4267
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
No to nie ma co jej męczyć jak będzie mogła i chciała to napewno sama napisze...
czekamy i trzymamy kciuki by wszystko było dobrze...
jak napisze to buziaki przeslij od nas i dla malej

oko spoko
Cytat:
co do ciuszków, to ja mam wrażenie, że mam za mało, z kolei moja mama mówi, że wystarczy, sama już nie wiem a mam tak:

4 body r.56
3 body r. 62
2 pajac r.56
2 pajac r.62

oprócz tego mam jeszcze 4 półśpiochy, żeby założyć do body, 3 pary skarpeteczek, jeden polarkowy dresik, jeden sweterek no i czapeczki, niedrapki, kombinezon..
niby wszędzie piszą że trzeba mieć po 5-6 sztuk wszystkiego ( oprócz sweterków i kombinezonu)

ja to mam 19 par bodów 56 + jeszcze u mamy worek małych ciuszków a 62 to nawet już zapomniałam ile
tylko ja mam wizję ciagłego ulewania , os szwagierki syn ciągla ulewał i u niej 6 bodziaków na dziń to był standard
Cytat:
Ja już po prostu się nie czuję... W dzień jeszcze jako tako - choć chodzę jak kaleka i ogólnie powoli... To w nocy jest masakra...
Patka nie jesteś sama
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
trzymam

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 10:59   #4268
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

Nie będę oryginalna jak powiem, że jestem w szoku

Pozdrawiam Agape i jej córeczkę

(mimo, że chcę żeby Nikodem posiedział jak najdłużej to po cichu zazdroszcze )
Stary 2009-11-30, 11:05   #4269
brzoskwinia82
Zadomowienie

Aldii -
Dziewczyny, faktycznie to już się zbliża wielkimi krokami, niedługa każda z nas będzie tulić nasze małe szczęścia

Co do wyprawki to muszę kupić jedną grubszą czapeczkę, bo mam tylko cieniutkie, jałowe gaziki, sól fizjologiczną, kilka par zwykłych tanich majtek (kupiłam dwie pary tych siateczkowych ale nie wiem jak się będą sprawować) a z takich grubszych rzeczy to materacyk do łóżeczka i nianię el. Największy wydatek to muszę kupić jakąś sofę dwuosobową albo fotel do tego pokoju gdzie mały będzie spał bo nie ma tam na czym usiąść.

Koleżanka która 3 miesiące temu rodziła dała mi kilka rad co do szpitala - radziła np. żeby spakować się w dwie torby jedną dla siebie drugą dla dziecka, wtedy nic się nie myli. Żeby mieć dużo wody mineralnej bo po porodzie bardzo chce się pić. Coś do czytania bo dzidziuś na początku dużo śpi a wtedy się nudzisz.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 11:06   #4270
filka2
Zadomowienie

mi wczoraj tak sie stawiał brzuch ze w nocy spać nie mogłam bo bolało,wziełam 2x nospe ale chyba nic nie pomogło,teraz już jakby lepiej ale jeszcze troszke....
wieczorem byłam taka spuchnieta ze wygładałam jak kaleka-nogi!
rano sie ważyłam i już 13,5 na plusieciekawe ile jeszcze.
jutro chyba zrobie liste i pojedziemy po zakupy dla małej,bo przez Agę w nocy miałam myśli o porodzie.
ja chce do świat wytrzymać

spojenie łonowe tez mnie boli ale może za duzo ostatnio na nogach
brzoskwinka ja to chyba sie nie bede nudzić bo bede patrzec non stop na moją córcie

Edytowane przez filka2
Czas edycji: 2009-11-30 o 11:08
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 11:10   #4271
pola25
Zakorzenienie

wróciłam ze szkoły. byliśmy obejrzeć wózki, spodobał nam się oprócz x-landera, taka jaumper, espiro-co sądzicie o tych wózkach?byliśmy w jednym sklepie z wózkami, w 2 spożywczych a ja jestem taka umęczona...więc teraz leżę, a pózniej biorę się za naleśniki...padam...
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 11:17   #4272
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Moja Mama mnie rozwala, mówi,że jak się Synek urodzi to się kupi!!!ale co-łóżeczko, wózek...a wczoraj powiedziala, ze lepiej jak bede uzywala raczej pieluch tetrowych a nie pampersow. napewno tak nie bede miala, co robic tylko stac i prac...co za rozumowanie.tak mnie wczoraj wkurzyla, ze sie poplakalam.chyba glupia jestem ale takie rady mnie wk.....
Nie przejmuj się. Mamy chyba takie są, a przynajmniej niektóre. Moja też myśli, że to co było 30 lat temu jest świetne. Najchętniej chciałaby abym podobnie jak ty używała tylko tetrowych pieluch a potem gotowała je w wielkim garze!! i wszystkie ubranka rzecz jasna też do gotowania! tak jakby pranie w pralce na np 90 st było gorsze.. czasem naprawdę ręce opadają. ostatnio powiedziała mojej siostrze, że powinna dawać dziecku zaraz po urodzeniu wodę z cukrem, bo jak my byłyśmy małe to lekarze tak kazali i takie super wyrosłyśmy - naprawdę czasem brak słów . na szczęście i mama i tesciowa mieszkają 120km, co ma złe ale i jak widać dobre strony

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Ja to jak dowiedziałam się o Agape to normalnie dzisiaj spać nie mogłam, tak sobie myślę, że, żadna z nas do końca nie wie kiedy ją dopadnie, a to już tak blisko i tak dużo o tym myślałam, że zasnęłam chyba koło 2 i cała noc wiercenia...
ja tez w nocy miałam jakies dziwne mysli i sny o porodzie. i w dodatku spi mi sie coraz bardziej niewygodnie - z kazdej strony cos uwiera... brrrr

Cytat:
Jakoś nie dochodzi do mnie że jak tyle czekalam na Kubę przypominam 2 tyg urodziłąm po terminie 42 tydz
To w glowie mi się nie mieści że teraz mogę duzo wcześniej....
zwłaszcza że mam jeszcze tyle do zrobienia
he he pysiam ale statystycznie to masz duze szanse, że teraz będzie wcześniej. pierworódki ponoć często mają opóźnienie, za to potem idzie szybciej

Cytat:

4 body r.56
3 body r. 62
2 pajac r.56
2 pajac r.62

jak patrzę na Twoje ilości to mi się wydaje, że mam ogrom (ale część przyznaję bez bicia - dostałam). samych bodziaków mam chyba z 20 szt, pajaców (jak dla mnie najbardziej funkcjonalne) też chyba z 20, do tego śpiochy, kaftaniki itp... moja siostra mówi, że swoją córkę (ur 01.09;-) na początku to nawet do 3-4 razy dziennie potrafiła przebierać - a bo tu się gdzieś ulało, tu obsikało, tu pobrudziło..
u mnie też tak dużo, bym potem nie musiała się męczyć z praniem pojedynczych sztuk jak będą potrzebne na już, tylko będzie można spokojnie poczekać aż się cała pralka uzbiera (co ponoć następuje dość szybko)

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Koleżanka która 3 miesiące temu rodziła dała mi kilka rad co do szpitala - radziła np. żeby spakować się w dwie torby jedną dla siebie drugą dla dziecka, wtedy nic się nie myli. Żeby mieć dużo wody mineralnej bo po porodzie bardzo chce się pić. Coś do czytania bo dzidziuś na początku dużo śpi a wtedy się nudzisz.
dzieki za porady. pewnie bym nie wpadla, by pomyslec o sobie i zaopatrzec sie w czytadełka. ale wezme, wezme. pakowanie torby zaplanowalam na weekend;-)

Cytat:
wróciłam ze szkoły. byliśmy obejrzeć wózki, spodobał nam się oprócz x-landera, taka jaumper, espiro-co sądzicie o tych wózkach?byliśmy w jednym sklepie z wózkami, w 2 spożywczych a ja jestem taka umęczona...więc teraz leżę, a pózniej biorę się za naleśniki...padam...
Z tych co wymieniłaś znam troszkę espiro, dokładnie model vector air 4 (czy jakoś tak). ma go moja siostra. używa co prawda dopiero 3 miesiąc ale słyszę same zadowolone głosy do tego podoba mi się jego wygląd, a i cena całkiem ok, bo z tego co kojarzę za full wyposażony komplecik już z fotelikiem zapłaciła coś ok 1300-1400zl
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

Edytowane przez eudaimonia
Czas edycji: 2009-11-30 o 11:20
eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 11:18   #4273
brzoskwinia82
Zadomowienie

A ja nie wiem co na obiad...

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 11:27   #4274
zebra666
Zakorzenienie

Ula, Puysia

Też umieram z ciekawości co z mała i jak się czuje Agapee.... Kurcze strasznie mnie to zaskoczyło... nadal zszokowana jetsem, ze się zaczyna...

Aldii kciuki mocno zaciśnięte- koniecznie daj znać co i jak Czekam na same dobre wiadomości!!!

Ja popołudniu mam wizytę u dentysty- aż mam ciary an samą myśl...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 11:30   #4275
Sensuel
Wtajemniczenie

Agape,GRATULACJE !!!!

Pierwsza rozpakowana mamusia .Na pewno wszystko będzie dobrze z małą.
Czekamy na relacje
Trzymaj się kochana

Dzisiaj to chyab nadrabianie zaległości mnie czeka,bo widzę,że tylko na kilka dni spuścić was z oka a już rozpakowywać się zaczynacie
Stary 2009-11-30, 11:36   #4276
youyou
Zakorzenienie

Witajcie mamusie

Ja dziś spałam jak zabita, niedawno wstałam... budziłam się w nocy tylko dwa razy do wc i potem od razu zasypiałam, chyba przez te intensywne dni tak dziś padłam...

Cytat:
Co do zakupów,to ja dosłownie NIC nie mam. jestem zla na siebie i doradcow wokolo, ktorzy mowili, ze jest czas. A teraz szyjka i powiem Wam, ze ja sie potwornie mecze łażąc po tych schodach.

Moja Mama mnie rozwala, mówi,że jak się Synek urodzi to się kupi!!!ale co-łóżeczko, wózek...a wczoraj powiedziala, ze lepiej jak bede uzywala raczej pieluch tetrowych a nie pampersow. napewno tak nie bede miala, co robic tylko stac i prac...co za rozumowanie.tak mnie wczoraj wkurzyla, ze sie poplakalam.chyba glupia jestem ale takie rady mnie wk.....
Mi tez wszyscy dookoła mówią że jeszcze jest czas, ale dobrze że ich nie słuchalam i coś tam zdążyłam kupić, ale w porównaniu z Wami to jeszcze mnóstwo mam do kupienia

Co do "dobrych rad" to mnie to na maksa wkurza. Wiem że każdy chce dobrze, ale nie moge tego słuchać, a najgorsze są rady takich starszych kobiet które rodziły dawno, dawno temu i myślą że nic się nie zmieniło...
Na szczęście moja mama jest w miarę nowoczesna i nie daje dobrych rad tylko z ciekawością słucha co kupujemy i jak to teraz wygląda..

Cytat:
Zabrałam od przyjaciółki kołyskę dla Pysiolinki
No i dostałam dwa torbiszony ciuszków dziewczencych
siukieneczki, bluzeczki we wrózki, motylki, kwiatuszki itp
Szykuje się mega pranieeeeeeee

Mąż sie śmieje że będziemy się przeprowadzać ciężarówkami
Ale Ci zazdroszczę My mamy obiecane ciuszki od dwóch koleżanek TŻ-ta i czekam z niecierpliwością kiedy je dostane

Cytat:
A do tego nie uwierzycie co się wczoraj stało?! Normalnie data do zapamietania... Czuję coś mokrego na podkoszulku... I co się okazało? Z prawego cyca leci siara! Ale szok hahaha, potem kilka razy jeszcze w ciągu dnia i w sumie musiałam spać w staniku... Na szczęście mam jeden luźniejszy więc jakoś to było Ale śmieszne to jest leci i nie da się tego powstrzymać
Gratulacje
Ja kiedyś zobaczyłam taką mała kropelkę siary na sutku i myślałam że będzie lecieć ale dalej cisza...

Cytat:
Trzymam

Cytat:
oko spoko

niby wszędzie piszą że trzeba mieć po 5-6 sztuk wszystkiego ( oprócz sweterków i kombinezonu)

ja to mam 19 par bodów 56 + jeszcze u mamy worek małych ciuszków a 62 to nawet już zapomniałam ile
tylko ja mam wizję ciagłego ulewania , os szwagierki syn ciągla ulewał i u niej 6 bodziaków na dziń to był standard

Patka nie jesteś sama

trzymam
O matko!!! jakie ilości
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 11:36   #4277
gooha3
Zadomowienie

właśnie przed chwilą dzwonili z zusu
Będe mieć kontrol za ok godzinkę
trzymajcie za mnie kciuki.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 11:40   #4278
aldii
Zakorzenienie

Sweet,Ula,Brzoskwinia,Zeb ra,Youyou
Stary 2009-11-30, 11:44   #4279
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
spojenie łonowe tez mnie boli ale może za duzo ostatnio na nogach
Ja właśnie dużo leżakuję w ciągu dnia i u mnie to raczej nie jest od tego

Cytat:
Ja znam tylko Tako Jumper więc z tych 3 bym tego wybrała, w x-landerze nie podobało mi się to, że spacerówki nie można przodem do siebie ustawić.

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
A ja nie wiem co na obiad...
Ja dziś na szczęście nie musze kombinować bo wczoraj teściowa dała krokiety więc będą z barszczykiem

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze Nie stresuj się

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-30, 11:46   #4280
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze , spokojnie
Stary 2009-11-30, 11:50   #4281
kalka
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam kciuki

Dziewczyny dopiero doszłam do siebie. AGAPE!!! Gratuluję ,ale jestem kompletnie zaskoczona!!! Jak sobie pomyślę, że mogłabym teraz urodzić...
A ona rodziła naturalnie, czy cc?

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 11:57   #4282
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
JJa dziś na szczęście nie musze kombinować bo wczoraj teściowa dała krokiety więc będą z barszczykiem

Barszczyk!!
Stary 2009-11-30, 11:58   #4283
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
trzymam mocno a ty sie nie denerwuj
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
O matko!!! jakie ilości
ale ja tych ciuszków na szczęście nie kupowałam
wszystkie dostałam
Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny dopiero doszłam do siebie. AGAPE!!! Gratuluję ,ale jestem kompletnie zaskoczona!!! Jak sobie pomyślę, że mogłabym teraz urodzić...
wydaje mi sie że SN , ale nie jestem pewna
jak już będzie w domku to napewno zda nam relację

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 12:01   #4284
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
bedzie dobrze! trzymamy kciukole! ale i tak jestem pod wrazeniem ze dzwonia!! zawsze myslalam, ze to tak znienacka

Stary 2009-11-30, 12:07   #4285
zebra666
Zakorzenienie

Gooha bez stresiku Co Ci powiedzą, ze w ciąży nie jetseś? To tylko formalność.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 12:08   #4286
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 12:24   #4287
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry
Nie będę oryginalna i napiszę, że dalej jestem w szoku i w ogóle że to już tuż tuż wielkimi krokami....
Od wczoraj mam problem z netem cały czas mnie wyrzuca
Może mi się uda napisać

pysiamn fajnie, że wyjazd się udał i jaki owocny
oliviaoO mi się wydaje, że ciuszków masz z umiarem- w sam raz, ewentualnie dokup może na rozmiar 62. Ja gdyby nie lumpki i ostatnio siata od znajomych to bym miała jeszcze mniej
A co do szkoły współczuję i rozumiem i też czekam na wolne
Cytat:
Ja już po prostu się nie czuję... W dzień jeszcze jako tako - choć chodzę jak kaleka i ogólnie powoli... To w nocy jest masakra... Tak mnie boli spojenie łonowe i biodra, że ani nie mam jak się przełożyć na drugi bok. nie mówiąc już o pójściu do toalety... Jutro mam wizytę u gina to mu o tym powiem... Wcześniej już mówiłam mu o tym ale bolało mnie delikatnie, to powiedział, że może się rozchodzić spojenie łonowe i to jest wskazanie do cc, tylko po prostu tego nie ma jak leczyć... Jutro mu powiem na wizycie to ciekawe co powie...

Podobnie się czuję- jak rozjechana przez walec coraz ciężej
a mi z cycorów nic nie leci

Cytat:
Oczywiście już zaciskam
Cytat:

--------------------
Oprócz 4 wizyt na siusiu nocka przespana skurczy nie było, ale był tylko ból w krzyżu, ale siakoś usnęłam.
Stary 2009-11-30, 12:28   #4288
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Chyba naturalnie?

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Barszczyk!!
Ale taki z torebki Jeszcze dodam pieprzu do smaku i będzie miodzio

A teraz wcinam pączki Wczoraj w Auchanie kupiliśmy 6 pączków z marmoladą - ale pyszne one są Normalnie nawet się nie spodziewałam Jak dla mnie tylko za dużo lukru, ale jakoś przeżyję to

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-30, 12:38   #4289
eudaimonia
Rozeznanie

a ja wcinam kanapki z pasta tunczykowa i makrelowa;-))
dzidzia w brzuchu przeciaga sie i wygina. to mi gdzies pietke wystawi, a to dupke.. moj brzuch po prostu faluje

dzis z tż jedziemy po raz pierwszy na szkołę rodzeniać najpierw 1,5 wykładu a potem godzina ćwiczeń. myślicie, że mam zabrać coś specjalnego? np dresik?? a miałyście od giny zaświadczenie, że możecie uczestniczyć w ćwiczeniach? mi nikt nic nie mówił więc nie mam, ale teraz sobie myślę, że coś takiego mogliby wymagać.. oby nie

Stary 2009-11-30, 12:41   #4290
gosbaj
Zadomowienie

Hej dziewczyny u mnie nawet sloneczko swieci ale i tak nic mi sie nie chce. Jakos moje samopoczucie od wczoraj jest kiepskie. To chyba te hormony bo ciagle chce mi sie plakac. A zwlaszcza z mojego powodu. Jest mi juz coraz ciezej z brzuszkiem, jakos mi sie ciezej oddycha a dzisiaj doszedl bol plecow. Masakra jakas. Ja juz bym chciala zeby styczen byl.....buuuuuuuu

Zmykam zaraz na kurs do dzieci to moze przestane troche myslec o tym.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości