|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
ja już prawie gotowa do wyjścia, o 10 wychodzę do lumpa...mam nadzieję, że nie będzie mi słabo jak ostatnio:/ mam tylko nadzieję, że nie zakocham się w najmniejszych ciuszkach, bo tych raczej mam już wystarczający komplet-najgorzej, bo wyprałam je i wyprasowałam już jakiś czas temu i nie zapisałam sobie ile sztuk mam czego a są w woreczkach foliowych:/ i teraz nie chce mi się wyciągać i liczyć:/ no nic-lecę się malować...
|
#4262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy i trzymamy kciuki by wszystko było dobrze... jak napisze to buziaki przeslij od nas i dla malej Cytat:
![]() Na mojej liście też coraz mniej ![]() Ale musze jeszcze 2 butelki Dr Browna zakupić i inne pierdoły...ale większość już jest Cytat:
Cytat:
Ja już mam tyle tego wszystkiego że chyba przy Kubie tyle nie miałam ![]() Na rzie stopuje z zakupami ciuszkowymi
|
|
#4263 |
|
Rozeznanie
|
co do ciuszków, to ja mam wrażenie, że mam za mało, z kolei moja mama mówi, że wystarczy, sama już nie wiem
a mam tak:4 body r.56 3 body r. 62 2 pajac r.56 2 pajac r.62 3 śpioszki z kaftanikami r. 56 3 śpioszki z kaftanikami r. 62 to tyle z tych 'podstawowych' nie za mało?? oprócz tego mam jeszcze 4 półśpiochy, żeby założyć do body, 3 pary skarpeteczek, jeden polarkowy dresik, jeden sweterek no i czapeczki, niedrapki, kombinezon.. no ale tych rzeczy 'podstawowych' mi się wydaje jakoś mało sama już nie wiem
|
|
|
|
#4264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zapłaciłam dużo, a ile masz zaoszczędzonej roboty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O matko boska!!!! Ale jaja!!! Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Jak zobaczyłam na jej termin to normalnie kopara mi opadła bo miała termin na 10 stycznia... Kurcze... Ale jaja... Trzeba brać się za kompletowanie wszystkiego... Ja już po prostu się nie czuję... W dzień jeszcze jako tako - choć chodzę jak kaleka i ogólnie powoli... To w nocy jest masakra... Tak mnie boli spojenie łonowe i biodra, że ani nie mam jak się przełożyć na drugi bok. nie mówiąc już o pójściu do toalety... Jutro mam wizytę u gina to mu o tym powiem... Wcześniej już mówiłam mu o tym ale bolało mnie delikatnie, to powiedział, że może się rozchodzić spojenie łonowe i to jest wskazanie do cc, tylko po prostu tego nie ma jak leczyć... Jutro mu powiem na wizycie to ciekawe co powie... Podjełam decyzje o stanowczym kompletowaniu wszystkiego W tym tygodniu już zamawiam na allegro to co potrzebne, mam dostęp do konta męża więc czemu mam nie korzystać ![]() A do tego nie uwierzycie co się wczoraj stało?! Normalnie data do zapamietania... Czuję coś mokrego na podkoszulku... I co się okazało? Z prawego cyca leci siara! Ale szok hahaha, potem kilka razy jeszcze w ciągu dnia i w sumie musiałam spać w staniku... Na szczęście mam jeden luźniejszy więc jakoś to było Ale śmieszne to jest leci i nie da się tego powstrzymać
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jade niedlugo do gina.Trzymajcie kciuki
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Mam to samo i tez mam zamiar dzis zapytac gina co i jak |
|
|
|
|
#4266 |
|
Zadomowienie
|
aldii no to trzymam
daj znać co tam jak wrócisz
|
#4267 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja to mam 19 par bodów 56 + jeszcze u mamy worek małych ciuszków tylko ja mam wizję ciagłego ulewania , os szwagierki syn ciągla ulewał i u niej 6 bodziaków na dziń to był standard Cytat:
trzymam
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#4268 |
|
Raczkowanie
|
Nie będę oryginalna jak powiem, że jestem w szoku
![]() Pozdrawiam Agape i jej córeczkę (mimo, że chcę żeby Nikodem posiedział jak najdłużej to po cichu zazdroszcze )
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
Aldii -
Dziewczyny, faktycznie to już się zbliża wielkimi krokami, niedługa każda z nas będzie tulić nasze małe szczęścia ![]() Co do wyprawki to muszę kupić jedną grubszą czapeczkę, bo mam tylko cieniutkie, jałowe gaziki, sól fizjologiczną, kilka par zwykłych tanich majtek (kupiłam dwie pary tych siateczkowych ale nie wiem jak się będą sprawować) a z takich grubszych rzeczy to materacyk do łóżeczka i nianię el. Największy wydatek to muszę kupić jakąś sofę dwuosobową albo fotel do tego pokoju gdzie mały będzie spał bo nie ma tam na czym usiąść. Koleżanka która 3 miesiące temu rodziła dała mi kilka rad co do szpitala - radziła np. żeby spakować się w dwie torby jedną dla siebie drugą dla dziecka, wtedy nic się nie myli. Żeby mieć dużo wody mineralnej bo po porodzie bardzo chce się pić. Coś do czytania bo dzidziuś na początku dużo śpi a wtedy się nudzisz. |
|
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
mi wczoraj tak sie stawiał brzuch ze w nocy spać nie mogłam bo bolało,wziełam 2x nospe ale chyba nic nie pomogło,teraz już jakby lepiej ale jeszcze troszke....
wieczorem byłam taka spuchnieta ze wygładałam jak kaleka-nogi! rano sie ważyłam i już 13,5 na plusie ciekawe ile jeszcze.jutro chyba zrobie liste i pojedziemy po zakupy dla małej,bo przez Agę w nocy miałam myśli o porodzie. ja chce do świat wytrzymać ![]() spojenie łonowe tez mnie boli ale może za duzo ostatnio na nogach brzoskwinka ja to chyba sie nie bede nudzić bo bede patrzec non stop na moją córcie
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-30 o 11:08 |
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam ze szkoły. byliśmy obejrzeć wózki, spodobał nam się oprócz x-landera, taka jaumper, espiro-co sądzicie o tych wózkach?byliśmy w jednym sklepie z wózkami, w 2 spożywczych a ja jestem taka umęczona...więc teraz leżę, a pózniej biorę się za naleśniki...padam...
|
|
|
|
#4272 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. ostatnio powiedziała mojej siostrze, że powinna dawać dziecku zaraz po urodzeniu wodę z cukrem, bo jak my byłyśmy małe to lekarze tak kazali i takie super wyrosłyśmy - naprawdę czasem brak słów![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie też tak dużo, bym potem nie musiała się męczyć z praniem pojedynczych sztuk jak będą potrzebne na już, tylko będzie można spokojnie poczekać aż się cała pralka uzbiera (co ponoć następuje dość szybko )Cytat:
Cytat:
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2009-11-30 o 11:20 |
||||||
|
|
|
#4273 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie wiem co na obiad...
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Ula, Puysia
Też umieram z ciekawości co z mała i jak się czuje Agapee.... Kurcze strasznie mnie to zaskoczyło... nadal zszokowana jetsem, ze się zaczyna... Aldii kciuki mocno zaciśnięte- koniecznie daj znać co i jak Czekam na same dobre wiadomości!!!Ja popołudniu mam wizytę u dentysty- aż mam ciary an samą myśl... |
|
|
|
#4275 |
|
Wtajemniczenie
|
Agape,GRATULACJE !!!!
Pierwsza rozpakowana mamusia .Na pewno wszystko będzie dobrze Czekamy na relacje ![]() Trzymaj się kochana Dzisiaj to chyab nadrabianie zaległości mnie czeka,bo widzę,że tylko na kilka dni spuścić was z oka a już rozpakowywać się zaczynacie
|
#4276 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
Ja dziś spałam jak zabita, niedawno wstałam... budziłam się w nocy tylko dwa razy do wc i potem od razu zasypiałam, chyba przez te intensywne dni tak dziś padłam... ![]() Cytat:
![]() Co do "dobrych rad" to mnie to na maksa wkurza. Wiem że każdy chce dobrze, ale nie moge tego słuchać, a najgorsze są rady takich starszych kobiet które rodziły dawno, dawno temu i myślą że nic się nie zmieniło... Na szczęście moja mama jest w miarę nowoczesna i nie daje dobrych rad tylko z ciekawością słucha co kupujemy i jak to teraz wygląda.. Cytat:
My mamy obiecane ciuszki od dwóch koleżanek TŻ-ta i czekam z niecierpliwością kiedy je dostane ![]() Cytat:
Ja kiedyś zobaczyłam taką mała kropelkę siary na sutku i myślałam że będzie lecieć ale dalej cisza... Trzymam ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4277 |
|
Zadomowienie
|
właśnie przed chwilą dzwonili z zusu
Będe mieć kontrol za ok godzinkę trzymajcie za mnie kciuki.
|
#4279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie dużo leżakuję w ciągu dnia i u mnie to raczej nie jest od tego
![]() Cytat:
Ja dziś na szczęście nie musze kombinować bo wczoraj teściowa dała krokiety więc będą z barszczykiem ![]() Cytat:
Nie stresuj się
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki Dziewczyny dopiero doszłam do siebie. AGAPE!!! Gratuluję ,ale jestem kompletnie zaskoczona!!! Jak sobie pomyślę, że mogłabym teraz urodzić... A ona rodziła naturalnie, czy cc? |
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Barszczyk!! ![]() ![]()
|
|
#4283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja tych ciuszków na szczęście nie kupowałam wszystkie dostałam ![]() Cytat:
jak już będzie w domku to napewno zda nam relację
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#4284 |
|
Rozeznanie
|
bedzie dobrze! trzymamy kciukole! ale i tak jestem pod wrazeniem ze dzwonia!! zawsze myslalam, ze to tak znienacka
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha bez stresiku
Co Ci powiedzą, ze w ciąży nie jetseś ? To tylko formalność.
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4287 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Nie będę oryginalna i napiszę, że dalej jestem w szoku i w ogóle że to już tuż tuż wielkimi krokami.... ![]() Od wczoraj mam problem z netem cały czas mnie wyrzuca ![]() Może mi się uda napisać ![]() pysiamn fajnie, że wyjazd się udał i jaki owocny ![]() oliviaoO mi się wydaje, że ciuszków masz z umiarem- w sam raz, ewentualnie dokup może na rozmiar 62. Ja gdyby nie lumpki i ostatnio siata od znajomych to bym miała jeszcze mniej A co do szkoły współczuję i rozumiem i też czekam na wolne Cytat:
![]() ![]() a mi z cycorów nic nie leciOczywiście już zaciskam ![]() Cytat:
![]() -------------------- Oprócz 4 wizyt na siusiu nocka przespana .
|
||
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba naturalnie?
Ale taki z torebki Jeszcze dodam pieprzu do smaku i będzie miodzio ![]() A teraz wcinam pączki Wczoraj w Auchanie kupiliśmy 6 pączków z marmoladą - ale pyszne one są Normalnie nawet się nie spodziewałam Jak dla mnie tylko za dużo lukru, ale jakoś przeżyję to
|
|
#4289 |
|
Rozeznanie
|
a ja wcinam kanapki z pasta tunczykowa i makrelowa;-))
dzidzia w brzuchu przeciaga sie i wygina. to mi gdzies pietke wystawi, a to dupke.. moj brzuch po prostu faluje ![]() dzis z tż jedziemy po raz pierwszy na szkołę rodzeniać najpierw 1,5 wykładu a potem godzina ćwiczeń. myślicie, że mam zabrać coś specjalnego? np dresik?? a miałyście od giny zaświadczenie, że możecie uczestniczyć w ćwiczeniach? mi nikt nic nie mówił więc nie mam, ale teraz sobie myślę, że coś takiego mogliby wymagać.. oby nie
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny u mnie nawet sloneczko swieci ale i tak nic mi sie nie chce. Jakos moje samopoczucie od wczoraj jest kiepskie. To chyba te hormony bo ciagle chce mi sie plakac. A zwlaszcza z mojego powodu. Jest mi juz coraz ciezej z brzuszkiem, jakos mi sie ciezej oddycha a dzisiaj doszedl bol plecow. Masakra jakas. Ja juz bym chciala zeby styczen byl.....buuuuuuuu
Zmykam zaraz na kurs do dzieci to moze przestane troche myslec o tym. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

nie mam już siły chodzić na uczelnię i też trochę mi się nie chce, wolałabym sobie poleżeć w domku bo ostatnio coś mało leżę.. niby mam to zwolnienie do 15 grudnia, ale są takie dni, że muszę być w szkole
chyba, że urodzę przed 18 
a mam tak:
Zaoszczedze na czyms innym i sie wyrowna
Nie zapłaciłam dużo, a ile masz zaoszczędzonej roboty 
daj znać co tam jak wrócisz

kciuki mocno zaciśnięte- koniecznie daj znać co i jak
.Na pewno wszystko będzie dobrze