Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-30, 18:23   #2191
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
OOOOO właśnie
Świetnie napisane.
Chodzi o kontakt z KK w głównej mierze, bo sie często Liderki nie kontaktuja z nami wcale, nie pokazują nowości, nie demonstrują nic, nie motywują, nie przedstawiają sposobów na większą sprzedaż (a przeciez są szkolone w tym kierunku i to nalezy do ich obowiązku) ograniczajac się do odbierania prowizji; poza tym szpieg poczytał narzekania i na efekt nie trzeba długo czekac
ooooooo a ja glupia myslalam ze liderka ma za zadanie tylko wyszukiwac nowe kk i podpiaywac z nimi umowe............ i tak jak tu napisalas moja ls a w zasadzie to chyba ona juz jest menadzerem albo cos w tym stylu nigdy mi nie pokazala zadnych nowosci nie przedstawiala zadnych sposobow na zwiekszenie zyskow nigdy nie dzwoni i wogole nawet rzadko odbiera jak ja do niej dzwonilam ah dobrze wiedziec ze to wszystko ona powinna robic a ja myslalam ze to tylko taka bobra wola niektorych liderek ktore tak postepuja i sa w stalym kontaktem ze swoimi kk
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:00   #2192
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

Co do tych wszystkich podpisów, ja dostałam od swojej OMS albo LS(włąsciwie nie wiem kim ona jest ) smsa z informacją,że w katalogu 01,02*2010 mogę dostać właśnie te prezenty za polecenie jej nowej konsultankti, takze eraz tym bardziej sie zakrecilam :|
Stary 2009-11-30, 19:09   #2193
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meakeangel Pokaż wiadomość
informacją,że w katalogu 01,02*2010 mogę dostać właśnie te prezenty za polecenie jej nowej konsultankti, takze eraz tym bardziej sie zakrecilam :|
przecież te prezenty są za złożenie zamówienia a nie za polecenie, chyba że zaradna pani chce darmowym kosztem zbierac polecenie
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:30   #2194
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elina5 Pokaż wiadomość
Różnica jest taka że jesteś okręg trędujący i żeby otrzymać dwa tzw. gratisy musisz mieć zamówienie 160 zł okręgi zwykłe mają mieć 150, nie naciąga Cię więc (też jestem 115)
To tak trudno jej było to powiedzieć na mianowaniu? A wystarczyłyby 2 zdania: za 150zł nie ponosisz opłaty. Za 160zł masz gratisy.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez jblaszczyk11 Pokaż wiadomość
ooooooo a ja glupia myslalam ze liderka ma za zadanie tylko wyszukiwac nowe kk i podpiaywac z nimi umowe............ i tak jak tu napisalas moja ls a w zasadzie to chyba ona juz jest menadzerem albo cos w tym stylu nigdy mi nie pokazala zadnych nowosci nie przedstawiala zadnych sposobow na zwiekszenie zyskow nigdy nie dzwoni i wogole nawet rzadko odbiera jak ja do niej dzwonilam ah dobrze wiedziec ze to wszystko ona powinna robic a ja myslalam ze to tylko taka bobra wola niektorych liderek ktore tak postepuja i sa w stalym kontaktem ze swoimi kk

Nie, nie, Liderka ma za zadanie Cie wspierać (a nie handlować nowosciami zamiast Ci je pokazać) i dość regularnie mieć z Toba kontakt

To nie dobra wola, tylko wręcz obowiązek, w sumie to super, ze firma wreszcie po tylu latach się za to wzięła
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:37   #2195
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Nie, nie, Liderka ma za zadanie Cie wspierać (a nie handlować nowosciami zamiast Ci je pokazać) i dość regularnie mieć z Toba kontakt

To nie dobra wola, tylko wręcz obowiązek, w sumie to super, ze firma wreszcie po tylu latach się za to wzięła
Zgadzam się. Jak już kiedyś pisałam, swoją Liderkę widziałam na oczy przy podpisaniu umowy- później zero kontaktu, nawet głupiego smsaAle najbardziej zaskoczyła mnie moja OMS (która to jest super kobietą i nie raz rozwiewała moje wątpliwości, gdy Liderka nie odpowiadał). która na spotkaniu KR, zaczepiła mnie i powiedział, że firma zajęła się już moją Liderką i najprawdopodobniej z niej "zrezygnują". Ja miałabym być bezpośrednio pod OMS.

A jak wam idą zamówionka z k17? Ja jestem w szoku- mam już 900 a nie zebrałam połowy zamówień- oj będzie posucha w k01ja teraz się nachapią to starczy na rok A tak poważnie to sama zamierzam dla siebie zamówić na ok 200zł na prezenty dla znajomych, więc podejrzewam, że klinetki mają takie same zamiary.
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:46   #2196
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15589355]przecież te prezenty są za złożenie zamówienia a nie za polecenie, chyba że zaradna pani chce darmowym kosztem zbierac polecenie[/QUOTE]

dokladnie to mi napisała,ze dostane tester do badania skopry czy cos i ten krem Anew ale napisała ZA POLECENIE KONSULTANTKI !
Dodam, że własnie się zalogowałam do SK i musze powiedzieć,że reklamacja została uwzględniona tych tuszy o których pisałam, jednak korekta nie jest taka jak cena tuszy czyli 31,80 tylko 21 z groszami. Ale i tak milo, bede mogla teraz zaplaic nizszy rachunek, bo zaplacilam tyle ile mi wydrukowali na blankiecie.
Stary 2009-11-30, 19:53   #2197
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
dokladnie to mi napisała,ze dostane tester do badania skopry czy cos i ten krem Anew ale napisała ZA POLECENIE KONSULTANTKI !
Dodam, że własnie się zalogowałam do SK i musze powiedzieć,że reklamacja została uwzględniona tych tuszy o których pisałam, jednak korekta nie jest taka jak cena tuszy czyli 31,80 tylko 21 z groszami. Ale i tak milo, bede mogla teraz zaplaic nizszy rachunek, bo zaplacilam tyle ile mi wydrukowali na blankiecie.
korekta jest taka bo za tusze zapłaciłaś 21 z groszami w katalogu one kosztowały 31,8 ale po odliczeniu upustu jaki mialaś kosztowały Cię właśnie te 21 z groszami, a oni oddają Ci to co Ty zapłaciłaś a nie to co klientka
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:55   #2198
Agatheska
Zadomowienie

meakeangel tak jak napisała Ci aneszna prezenty dostajemy za złożenie min 150 zł zamówienia w kat. 1 i 2, a nie za polecenie KK!!!
Liderki wykorzystują niewiedzę KK czy myślą, że są, aż tak naiwne?! Zresztą na pewno informacja pojawi w necie albo dostaniemy ulotkę informacyjną. Także nie martw się, bo dostaniesz je za drobną opłatą 1 zł w paczce wraz z zamówieniem, więc jak ta "Liderka" chciała niby Cie wykołować Pomysłowa "Liderka" nie ma co!
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:56   #2199
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
i tyle ci powinni zwrocic oni nie zwracaja w cenie katalogowej tylko w tej co ty zaplacilas niestety czyli jesli tusze wosztowaly 31.80 to ty po upuscie np30% zaplacilas za nie 21 z groszami i niestety przy zwrocie oddaja tylko tyle oj troche sie spoznilam dziewczynytez juz napisaly co ijak

Edytowane przez jblaszczyk11
Czas edycji: 2009-11-30 o 19:58
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:58   #2200
Hosenka*
Zakorzenienie

Meakeangel: Chyba oczywiste, że zwracają tyle ile faktycznie zostało zapłacone (czyli po odliczeniu zarobku konsultantki)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 20:22   #2201
FridaKahlo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elina5 Pokaż wiadomość
Różnica jest taka że jesteś okręg trędujący i żeby otrzymać dwa tzw. gratisy musisz mieć zamówienie 160 zł okręgi zwykłe mają mieć 150, nie naciąga Cię więc (też jestem 115)
Cytat:
To tak trudno jej było to powiedzieć na mianowaniu? A wystarczyłyby 2 zdania: za 150zł nie ponosisz opłaty. Za 160zł masz gratisy.
Ach. czyli 150zl- brak oplaty za paczke,
160zl- dostaję gratisy.

Faktycznie, wypadałoby mnie o tym powiadomić. No nic to, dobrze, że mam Was. Mam nadzieje, ze na stronie Avon w strefie dla konsultantek jest to wszystko dobrze jakos wyjasnione, bo widzę ze na liderkę nie mam co liczyc. Już sie nie mogę doczekac az przyjdzie ta pierwsza paczka z moim numerkiem personalnym i bede mogla sama buszowac po stronie, skladac zamowienia.

Teufel
FridaKahlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 21:08   #2202
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Meakeangel: Chyba oczywiste, że zwracają tyle ile faktycznie zostało zapłacone (czyli po odliczeniu zarobku konsultantki)
faktycznie nie pomyslam o tym, ale juz rozumiem o co biega.
co do mojej LS mam z nia bardzo dobry kontakt, pomaga mi z kazdym problemem, ale jednak napisała inaczej, nie wiem jaki w tym ma interes.
i nie martwię się,że nie dostane prezentu, bo generalnie to mi to wisi,ze tak powiem, bo zamowienia mam ponad 150 a produkty nawet nie mieszcza mi sie juz w pudelku gdzie mam rzeczy na sprzedaż
Stary 2009-11-30, 21:16   #2203
ola93
Rozeznanie

Hej dziewczyny, w jakich cenach są te komplety reklamówek biodegradowalnych?
ola93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 21:40   #2204
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola93 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, w jakich cenach są te komplety reklamówek biodegradowalnych?
Reklamówka biodegradowalna 20 x 30 cm 5 x 5 sztuk 4,50 kod 91843
Reklamówka biodegradowalna 20 x 30 cm 2 x 5 sztuk 2,50 kod 91835
Reklamówka biodegradowalna 20 x 30 cm 5 sztuk 1,50 kod 91827

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-30 o 21:41
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 21:44   #2205
ola93
Rozeznanie

Dzięki wielkie
ola93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 21:48   #2206
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

powiem wam ze myslalam ze inaczej beda wygladac te reklamowki. Jednak zmuszona zakupic je, stalam sie bardzo szczesliwa z tego powodu teraz zrobie sobie troche wiekszy zapach tych wiekszych bo te male mam

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 22:11   #2207
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
powiem wam ze myslalam ze inaczej beda wygladac te reklamowki. Jednak zmuszona zakupic je, stalam sie bardzo szczesliwa z tego powodu teraz zrobie sobie troche wiekszy zapach tych wiekszych bo te male mam
No właśnie te większe mogłyby być troche tańsze, bo naprawdę się przydają.
A powiedzcie mi dziewczyny od dawna w COKu nie dają reklamówek na zakupy? Byłam dzisiaj po dość długiej przerwie, no i musiałam sama się zatroszczyć o zapakowanie. I nie ja jedna.... Dziwne to trochę, a liczyłam na darmową reklamówe:p heheh
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 22:14   #2208
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
No właśnie te większe mogłyby być troche tańsze, bo naprawdę się przydają.
A powiedzcie mi dziewczyny od dawna w COKu nie dają reklamówek na zakupy? Byłam dzisiaj po dość długiej przerwie, no i musiałam sama się zatroszczyć o zapakowanie. I nie ja jedna.... Dziwne to trochę, a liczyłam na darmową reklamówe:p heheh
tak jest odkąd wycofali stare reklamówki i torebki papierowe, na rzecz nowych i droższych.. więc i w COKu trzeba sobie kupić albo mieć coś ze sobą...
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 22:26   #2209
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
tak jest odkąd wycofali stare reklamówki i torebki papierowe, na rzecz nowych i droższych.. więc i w COKu trzeba sobie kupić albo mieć coś ze sobą...
Dobre sobie
Ten Avon coraz mniej mi się podoba...

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 22:27   #2210
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
Jeszcze trochę i za kartony będziemy płacić....
Stary 2009-11-30, 22:28   #2211
JolciaBDG
Przyczajenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15589355]przecież te prezenty są za złożenie zamówienia a nie za polecenie, chyba że zaradna pani chce darmowym kosztem zbierac polecenie[/QUOTE]

Za zamówienia w 01 i 02 są kosmetyki, a za polecenie TESTER DO BADANIA SKÓRY 1 SMS ma zbyt mało znaków, aby wszystko wpisać tak dokładnie, a przecież wysyłanie czy obdzwanianie każdej KK z osobna to też koszt Twoja LS pewnie nie chciała wyłudzać 'za darmo' poleceń tylko w miarę szybko przekazać Ci wszystkie informacje
Ja tam o katalog 01 się nie martwię, natomiast 02 trochę mnie przeraża Co roku jest to jeden z najsłabszych katalogów:/
JolciaBDG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 22:33   #2212
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JolciaBDG Pokaż wiadomość
Ja tam o katalog 01 się nie martwię, natomiast 02 trochę mnie przeraża Co roku jest to jeden z najsłabszych katalogów:/
W ogóle jaki K01 jest cieniutki... W porównaniu z ostatnimi katalogami. Ale jak trzeba tylko 150 wycisnąć, to jakoś się nie martwię, podobnie z K02
Bardziej mnie siedemnastka przeraża. Prawie nic jeszcze nie mam eh
Stary 2009-11-30, 22:45   #2213
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle jaki K01 jest cieniutki... W porównaniu z ostatnimi katalogami. Ale jak trzeba tylko 150 wycisnąć, to jakoś się nie martwię, podobnie z K02
Ja też jeszcze nic. Przeważnie wszyscy sie budzą w ostatnim dniu :p Czekam sobie
Mam nadzieję, że braków nie będzie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 22:47   #2214
JolciaBDG
Przyczajenie

Cytat:

Ja martwię się na jakąś część swojej kadry LS mają konkurs na przyrost aktywnej kadry, który kończy się w k02 i mam nadzieję, ze konsultantki dopiszą
JolciaBDG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 23:01   #2215
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JolciaBDG Pokaż wiadomość
Ja martwię się na jakąś część swojej kadry LS mają konkurs na przyrost aktywnej kadry, który kończy się w k02 i mam nadzieję, ze konsultantki dopiszą
Dzisiaj mam koniec katalogu 16 tego, bałam sie własnie o część mojej kadry, do teraz tylko jedna osoba będzie chyba usunięta z moich raportów i jedna kk z tej grupy jest nieaktywna ,a przecież jeszcze jest 1 godzina do północy i wprawdzie ten katalog nie jest taki ważny, jednak sądząc po aktywnosci to poszło nieżle.
Tylko wiadomo, mamy teraz katalog w którym bardzo duzo osób robi zakupy, podobnie, no moze gorzej bedzie w kat. 17.
Jednak obawiam się i 01 i 02
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 23:09   #2216
katarzyna l.
Raczkowanie

GG do katarzyna l.

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
strefa konsultantki - aktualności - aktualności biura prasowego - rozwiązanie krzyżówki z magazynu Nova Ty
dzieki dziewczyny

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
W strefie konsultantki, zakładce Aktualności -> aktualności biura prasowego.
Tam są rozwiązania krzyżówek
dzieki
Stary 2009-11-30, 23:27   #2217
teteesia
Rozeznanie

Właśnie patrzyłam na allegro i znalazłam takie coś: http://www.allegro.pl/item833472917_...y.html#gallery
za 59,90 4GB, także myśle, że ten avonowy 1GB to nie tak dużo te 19,90 bo na pewno serducho i kryształki też by sobie kosztowały no ale troche szkoda, że to tylko 1GB ale mysle że sie opłaca
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 23:51   #2218
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
Właśnie patrzyłam na allegro i znalazłam takie coś: http://www.allegro.pl/item833472917_...y.html#gallery
za 59,90 4GB, także myśle, że ten avonowy 1GB to nie tak dużo te 19,90 bo na pewno serducho i kryształki też by sobie kosztowały no ale troche szkoda, że to tylko 1GB ale mysle że sie opłaca
Jeju jakie piękne..... I przypomina serce!, bo na AVONowym troszkę się zawiodłam. Prawie jak kółko. To z allegro ma ładniej wykrojony kształcik....
Stary 2009-12-01, 00:38   #2219
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
Coś tanie jak na Swarovski'ego...
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/9...egoryName=0202
1GB - 335zł (z 670zł)

http://www.groszki.pl/groszki/1,95942,4474689.html

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 02:17   #2220
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Podobnie jak ja, jestem trochę zmartwiona, bo zamówienie jak na razie cienkie

---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ----------

Cytat:
Jeszcze trochę i za kartony będziemy płacić....
a żebyś wiedziała, że tak może być
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości