Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 23:18   #3871
mtynai
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
mój brat złożył wniosek i czeka na odp. ale raczej nie będzie mieć problemów z otrzymaniem kredytu, bo jest dość wysoki próg dochodu na osobę w rodzinie ;P
z tym, że jakoś od lutego by dostał, ale z wyrównaniem od października

a potem się zaczyna spłacać 2 lata po ukończeniu studiów, nie wcześniej niż przed ukończeniem 25. roku życia ;P jakoś tak xD
a no tia.. biorą pod uwagę dochód na os w rodzinie.
no to kredycie studencki bye bye.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 23:22   #3872
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
a no tia.. biorą pod uwagę dochód na os w rodzinie.
no to kredycie studencki bye bye.
w zeszłym roku nie mógł przekraczać 2,5 tys na osobę..
Stary 2009-11-29, 23:25   #3873
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
w zeszłym roku nie mógł przekraczać 2,5 tys na osobę..

aaa, no to może się zmieszczę.
ciekawe czy nic się nie zmieni przez kolejny rok.

ale kurczę, naprawdę bym chciała się uniezależnić od rodziców, chociaż w najmniejszym stopniu.

tylko pewnie oni zaraz zaczną mi sapać, że po co do pracy, po co kredyt, skoro mogą mi dać te pieniądze..

Warren Buffet
Stary 2009-11-29, 23:29   #3874
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Doli, nie przepraszaj, czemu się nie udzielasz?;>
jak nas podczytujesz to i się udzielaj zaradzimy na smutki

a co chciałabyś studiować,że to wszystko jest tylko w Gdańsku?
daleko od Gdańska mieszkasz?

właściwie.. to gdybyś może właśnie skorzystała z kredytu studenckiego, poszła do jakiejś pracy.. to miałabys pieniądze na mieszkanie.. a w domu rodzice i tak Ci kupują jedzenie, więc te 200zł/m-c mogliby Ci dawać.. zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji. Nie poddawaj się.
\
Nie udzielam, bo czasami nie zadązam za wami
No wlasnie problem w tym, ze mieszkam prawie w samym centrum Gdanska. Wszystkie uniwersytety i politechniki mam na wyciągniecie ręki. Kiedys mialam przez chwile taką myśl, aby zdawać chemie i iśc na weterynarie do Wawy lub Olszytyna, ale zrezygnowalam, bo ludzie mnie zniechęcili.
Staram się nie poddawac, ale też nie naleze do osób którzy wszysko stawiają na jedną kartę i nie boją się nowośći.
Przez to wszystko przemknęło mi przez mysl, aby w ogole nie isc na studiia, zrobic szkole poliecalną: farmację. Miałabym juz stałą, dosyć niestresująca pracę(oczywiscie gdybym cos znalazła) i mogłabym się usamodzielnic duzo szybciej. W sumie studia zawsze można zrobić...]
Nigdy w zyciu nie mialam takieego mętlika w głowie... ;/
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 23:40   #3875
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Filologie angielska

Pozazdrościc, pewnie masz talent zjednywania sobie dobrych ludzi dla mnie to wszyscy sa super, a zeby przejrzec na oczy to potrzebuje troche czasu :P

Juz za miesiąc? wow, no to masz szybszy kurs samodzielnosci
zbieralam na mieszkanie od wrzesnia tak kurs samodzielnosci i wkoncu warunki do nauki bo w domu mam tyle dzieci i taki halas że warunkow do nauki nie ma

serio, ja jestem wdzieczna nie wiem komu ale ogolnie swiatu hehe za to że mam takich znajomych/przyjaciół, naprawde ludzie w porządku i jak myślalam nad tym czy na kims się zawiodlam to na nikim, predzej mnie zaskakuja mile

Cytat:
ja też staram się otaczać ludźmi na których mogę polegać, ale wiadomo, czasami ktoś może zawieść, w nieoczekiwanym momencie kopnąć w -ę.

także.

ja chcę się wyprowadzić przede wszystkim dlatego by się usamodzielnić, odciąć pępowinę.. wreszcie się sprawdzić w życiu.
pewnie nie raz będę płakać w poduszkę i marzyć o powrocie do rodziców, ale nie zmienia to faktu, że kiedyś po prostu trzeba dorosnąć.
Jasne że trzeba, a im wcześniej się to zrobi tym łatwiej
teraz mam wrazenie że jestesmy odwazne itd
pozniej im dluzej sie mieszka z rodzicami to..tym trudnej juz naprawde sie wyprowadzic

Cytat:
No tak trzeba trzeba...
A w ogóle macie czasem takie uczucie ze nagle czujecie sie tak okropnie nieswojo? Tak jakby to miejsce w ktorym jestescie sprawialo wam po prostu.. taki psychiczny bol, no nie wiem jak to opisać... chyba jestem jakaś dziwna :d ale mam tak czasem, tylko nie w domu i nie w miejscach, w ktorych zawsze czuje sie dobrze.
ale to uczucie jest po prostu mega dziwne

a w ogole to dobranoc
no pewnie, ja tam mysle czasem że żyje w 50% nie 100%
i jak tak siedze na takiej popieprzonej historii, fizyce, matematyce....to kurde mysle co jest?? jak mi zycie ucieka przez palce, co cholerstwo;/
dlatego szukam zmian

Cytat:
taa, też 500zł/m-c , ale spłacić to potem trzeba
plus, że po studiach i że niskie oprocentowanie..

ale są też stypendia, różne zapomogi
jeśli ktoś ma niski dochód na osobę w rodzinie może się starać o dofinansowania wszelkiego typu.

a stypendium naukowe.. za srednią 4,5 można mieć jakieć 300zł dodatkowo.. więc warto się uczyć..
wiele uczelni daje dofinansowania do mieszkania lub jedzenia (nawet 200zł/m-c)
wszystke dofinansowania są dla osob z malym dochodem;/
ja np na miejsce w internacie szans NIE MIALAM
mimo że dojezdzam ponad 30km
tak samo na studiach, pewnie o akademiku nie mam co marzyc (nie mowie że poszlabym na akademik nie ma mowy;p)

ja tam za zle nie mam, ale wiem jak jest w praktyce, te osoby ktore dostaja dofinansowania zwykle tak naprawde pławia sie w luksusach bo ich rodzice pracuja na czarno albo siedza za granica i im pieniazki przesylaja a wiec noo....ja nie wiem skad wezme tak naprawde pieniadze żeby wybulic 850zl miesiecznie na samo mieszkanie;/
teraz uzbieralam te pieniadze na miesiac, ale...dlugo zbieralam, w czasie studiow moi rodzice beda musieli placic, to duzy wydatek dla nich

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 00:06   #3876
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle macie czasem takie uczucie ze nagle czujecie sie tak okropnie nieswojo? Tak jakby to miejsce w ktorym jestescie sprawialo wam po prostu.. taki psychiczny bol, no nie wiem jak to opisać... chyba jestem jakaś dziwna :d ale mam tak czasem, tylko nie w domu i nie w miejscach, w ktorych zawsze czuje sie dobrze.
ale to uczucie jest po prostu mega dziwne
Przepraszam, że tak z dupy się wcisnę... ale Sieradzki WORD, nie znoszę, nienawidzę i niedobrze mi na samą myśl. To chyba nie tylko ja, wszyscy mówią, że on taki nieprzyjemny

Cytat:
nie tylko na politechnikach
tzw. kierunki zamawiane
Nooo, na Łódzkiej dowalili... budownictwo jest fizyka, matematyka stosowana i bodajże biotechnologia na... Uniwerku
Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
wszystke dofinansowania są dla osob z malym dochodem;/
ja np na miejsce w internacie szans NIE MIALAM
mimo że dojezdzam ponad 30km
tak samo na studiach, pewnie o akademiku nie mam co marzyc (nie mowie że poszlabym na akademik nie ma mowy;p)

ja tam za zle nie mam, ale wiem jak jest w praktyce, te osoby ktore dostaja dofinansowania zwykle tak naprawde pławia sie w luksusach bo ich rodzice pracuja na czarno albo siedza za granica i im pieniazki przesylaja a wiec noo....ja nie wiem skad wezme tak naprawde pieniadze żeby wybulic 850zl miesiecznie na samo mieszkanie;/
teraz uzbieralam te pieniadze na miesiac, ale...dlugo zbieralam, w czasie studiow moi rodzice beda musieli placic, to duzy wydatek dla nich
Naprawdę nie można akademika dostać z wysokim dochodem? To Łódź jakaś dziwna? Fakt, dochód jest jako jeden z czynników, ale obok odległości od uczelni, chyba liczby dzieci w rodzinie i czegoś tam jeszcze.

miałam spore szanse na jakieś tam unijne stypendium NAUKOWE, ale nieee, trzeba było mieć 1008 zł dochodu na osobę koleżanka, która ma dwa razy więcej nie ujęła pracy ojca (firma budowlana, na własną rękę, ale legalnie, więc nie wiem jak to zrobiła...) i wyszło jej... 78 zł

A z pracą... to też różnie, Martyna porównaj sobie plany studenta pedagogiki i mechaniki ja sama liczę na korepetycje

Co do samego wyjazdu, najbardziej się cieszę na zmianę środowiska poradzić sobie poradzę, sama ugotuję, wypiorę (tylko zmywać nie będę.... ) ale przeraża mnie liczba wydatków. Nawet jeśli wyjdzie nam z Tżtem z mieszkaniem po jego babci, to oprócz czynszu, rachunków dochodzi jedzenie. Teraz nie patrzę, ile co kosztuje, a później co, nie kupię serka pleśniowego, wołowiny czy herbaty Liptona, bo za drogie... Jak będę sama dysponowała kasą, to pewnie będzie mi szkoda. I będę żyła o suchym chlebie (białym, razowy za drogi...) i wodzie

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-11-30 o 00:08
parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 00:14   #3877
mtynai
Zakorzenienie

nie no ja wiem, że od kierunku zależy
ale da radę ogarnąć.

wygrałam licytację.
idę spać

dobranoc ;**

Warren Buffet
Stary 2009-11-30, 11:10   #3878
malenstwo5
Wtajemniczenie

Hej Kochane
Ale się za Wami stęskniłam..
Internetu nadal nie mam normalnego, tylko Playa, ale to jest jeden modem na cały dom, potrzebny głównie ojcu do pracy, więc nie mam za bardzo jak korzystać. Chora jestem i siedzę w domu i wykorzystuję modem i musiałam do Was zajrzeć 7mego grudnia będę miała internet, więc będę juz normalnie
Miłego dnia

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 14:24   #3879
blue_apple
Zakorzenienie

Heej, wpadłam sobie do was, bo ciekawe tematy poruszacie.

i od razu mam kogo cytować, mam identycznie.

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;15576370]Sory, ze wam się tak wcisne w temat nigdy nic nie pisząc(mimo ze regularnie was czytam )
Chciałam tylko napisac, ze na waszym miejscu nie zastanawiałabym sie ani chwili tylko zmienia swoje zycie, miasto, usamodzielniła się. I tak w koncu bedzie musialo to nastąpic, a jeśli jest to naszym marzeniem to tym bardziej uważam, ze nalezy się za to brać.
Ja np. nie mam takiej możliwosci. Wszystkie kierunki na ktore moglabym isc sa w Gdańsku, wiec rodzice wyraznie powiedzieli, ze nie byliby mnie w stanie utrzymywać w innym miescie. A nie bylabym w stanie zarabiac tyle aby oplacic, jedzenie, mieszkanie i do tego studiować dziennie. Na dodatek nie mam takiego miejsca w ktorym chcialabym byc, kocham swoje miasto. Z tym, ze chciałabym tez zmienić srodowisko, zycie, a nie mam w ogole takiej możliwosci. Podczas studiów nie bede zarabiac na tyle, aby sama wynajac mieszkanie i utrzymywać się. Po 5 latac studiów może cos sie zmieni, choć początkowo pewnie tez zarobki nie pozwolą na wynajmowanie czegokolwiek, nie mówiąc juz o kupnie mieszkania. Jestem wiec kropce i moja samodzielnośc może nastąpic za pare ładnych lat. Juz mam troche dosyc patrzenia na to samo mieszkanie, ten sam blok, wiecznie te samo srodowisko.

Przepraszam, ze tak sie rozpisałam, ale musialam to gdzieś z siebie wyrzucić...[/QUOTE]

wszystkie kierunki, na które mogłabym iśc są w Warszawie i to na b. wysokim poziomie, więc nie ma sensu wybierać się na studia gdzie indziej, przy założeniu, że się tu dostanę na to, co będę chciała.
jest też ta druga opcja, bardziej prawdopodobna, że się nie dostanę.

swoje środowisko, życie, bardzo bym chciała zmienić, bo po prostu mam ochotę na zmiany.
chciałabym otoczyć się osobami, dla których na prawdę coś znaczę i jestem kimś ważnym. osobami, które są zawsze przy mnie, i dla których będę na pierwszym miejscu. w koncu mnie docenia i zauważą. w okół siebie mam osoby wazne i mniej wazne. ale raczej nie najwazniejsze. uwazam ze nawet najlepsza przyjaźń moze zniszczyc odległośc i zmiana srodowiska. ludzie sie zmieniają. a czesci z tych osob nie chcialabym tracić.
idac do liceum mialam zmienic srodowisko, zycie. taaa. zmieniłam. wyjatkowo.
chcialabym byc szczesliwa i czuc sie dobrze w tym miejscu, w którym bym mieszkała. chcialabym czuc sie lepiej, niż tu sie czuję.
ale moze da sie to zmienic nie wyjeżdżając stąd?
fajnie jest się usamodzielnić, strasznie mnie to... intryguje troche sie tego boję, trochę mnie to ciekawi. ale pewnie przez to, że mam wielka szanse zostac tu - bo tu moge studiowac, pracowac, zyc, mam tu warunki rozwoju, zapewne przez to nie podejme tego kroku, bo jednak to duzy krok, duza zmiana.
boje sie tez ze nie bylabym sie w stanie utrzymac w innym miescie. pieniadze od taty to jedno, a to ze idac na np. farmacje, czasu na prace to bym zbyt wiele nie miała to druga kwestia. a jednak milo byłoby się usamodzielnić całkowicie, skoro juz podejmuje krok, ze wyjeżdzam.

moja samodzielnosc, moze nastapic takze za pare ładnych lat...

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;15576766]\
Nie udzielam, bo czasami nie zadązam za wami
No wlasnie problem w tym, ze mieszkam prawie w samym centrum Gdanska. Wszystkie uniwersytety i politechniki mam na wyciągniecie ręki. Kiedys mialam przez chwile taką myśl, aby zdawać chemie i iśc na weterynarie do Wawy lub Olszytyna, ale zrezygnowalam, bo ludzie mnie zniechęcili.
Staram się nie poddawac, ale też nie naleze do osób którzy wszysko stawiają na jedną kartę i nie boją się nowośći.
Przez to wszystko przemknęło mi przez mysl, aby w ogole nie isc na studiia, zrobic szkole poliecalną: farmację. Miałabym juz stałą, dosyć niestresująca pracę(oczywiscie gdybym cos znalazła) i mogłabym się usamodzielnic duzo szybciej. W sumie studia zawsze można zrobić...]
Nigdy w zyciu nie mialam takieego mętlika w głowie... ;/[/QUOTE]

chcialabym zeby bylo mnie czasem stac na wieksza odwagę...

tez myslalam o szkole policealnej.

myslalam tez o wyjeździe za granicę...

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Internetu nadal nie mam normalnego, tylko Playa, ale to jest jeden modem na cały dom, potrzebny głównie ojcu do pracy, więc nie mam za bardzo jak korzystać. Chora jestem i siedzę w domu i wykorzystuję modem i musiałam do Was zajrzeć 7mego grudnia będę miała internet, więc będę juz normalnie
Miłego dnia
HEJ
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 15:26   #3880
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no ja wiem, że od kierunku zależy
ale da radę ogarnąć.

wygrałam licytację.
idę spać

dobranoc ;**
jakie perfumki?

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość

wszystkie kierunki, na które mogłabym iśc są w Warszawie i to na b. wysokim poziomie, więc nie ma sensu wybierać się na studia gdzie indziej, przy założeniu, że się tu dostanę na to, co będę chciała.

myslalam tez o wyjeździe za granicę...

to jesteś w baaardzo dobrej sytuacji ja gdybym mieszkała w warszawie czy krakowie też na pewno nic bym nie wymyślała, no chyba że gdzieś by był taki kierunek którego by na miejscu nie było ale u mnie w mieście jest tylko przygotowanie do zawodu typu fryzjer, policealne farmaceutyczne i jakieś studia - marketing, ale niezbyt renomowane hehe
stąd wszyscy wyjeżdżają..
za granice też chciałam, między innymi do edynburga czy hull ale jednak.. troszke mnie to przeraża. boje sie, że za drogo i nie dałabym rady.

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak z dupy się wcisnę... ale Sieradzki WORD, nie znoszę, nienawidzę i niedobrze mi na samą myśl. To chyba nie tylko ja, wszyscy mówią, że on taki nieprzyjemny

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
zbieralam na mieszkanie od wrzesnia tak kurs samodzielnosci i wkoncu warunki do nauki bo w domu mam tyle dzieci i taki halas że warunkow do nauki nie ma
i będizesz sama mieszkała czy z kimś?

a ja musze sie uczyć na głupi francuski :[

a tak w ogóle zapytam się - co myślicie o komórce sony ericsson T707? wieeem miałam już nigdy nie kupować SE ale coś mnie zmusza

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2009-11-30 o 15:28
Claaire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 15:27   #3881
KaasiaaK
Zakorzenienie

ja tylko na chwilkę ;D Przytoczyłam się ze szkoły i zaraz planuję wziąć się za nałukę zobaczymy co z tego wyjdzie...

dostałam 6- z religi z wypracowania miałabym jakieś pół strony więcej i byłaby pełna 6 bo przyuważyłyśmy, że ksiądz patrzy na ilość
i sor na WoSie spr. zeszyty tym co wcześniej nie sprawdzał no i skupił się na wypr. o problemach polskiego społeczeństwa ;P 5 wpadła tylko się przyczepił do braku akapitów

a poza tym to nuda, czuję się jakbym cały tydzień do szkoły chodziła
w środę się dowiem czy poprawiłam moje cudowne 2- z fizyki

jutro spr. z bio z zadań z genetyki... także nie tak źle. poczytam z książki, przejrzę zeszyt i porobię zdania z matur
ooo jak zna któraś jakąś str. z zadaniami to chętnie przygarnę linka

za tydzień w ramach Mikołajków/Mikołajek (?) idziemy do kina na Opowieść Wigilijną 3D ale dyr. sie zgodziła pod warunkiem, że ona z nami pójdzie jako opiekun

mama właśnie kupiła mi czarny beret z antenką

no i tego xD miłego popołudnia, zajrzę do Was wieczorem )
Stary 2009-11-30, 15:56   #3882
star15
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko na chwilkę ;D Przytoczyłam się ze szkoły i zaraz planuję wziąć się za nałukę zobaczymy co z tego wyjdzie...

dostałam 6- z religi z wypracowania miałabym jakieś pół strony więcej i byłaby pełna 6 bo przyuważyłyśmy, że ksiądz patrzy na ilość
i sor na WoSie spr. zeszyty tym co wcześniej nie sprawdzał no i skupił się na wypr. o problemach polskiego społeczeństwa ;P 5 wpadła tylko się przyczepił do braku akapitów

a poza tym to nuda, czuję się jakbym cały tydzień do szkoły chodziła
w środę się dowiem czy poprawiłam moje cudowne 2- z fizyki

jutro spr. z bio z zadań z genetyki... także nie tak źle. poczytam z książki, przejrzę zeszyt i porobię zdania z matur
ooo jak zna któraś jakąś str. z zadaniami to chętnie przygarnę linka

za tydzień w ramach Mikołajków/Mikołajek (?) idziemy do kina na Opowieść Wigilijną 3D ale dyr. sie zgodziła pod warunkiem, że ona z nami pójdzie jako opiekun

no i tego xD miłego popołudnia, zajrzę do Was wieczorem )
Berety są modne

Dziewczyny, fajnie, że spotkanie się udało, następnym razem postaram się być. Ale na osiemnastce też nieźle się bawiłam.
Ten, tego... wybaczcie,że rzadko się ostatnio udzielam, ale.. sprawy rodzinne. ;] Moi rodzice się rozwodzą.
Moja klasa ma fajne propozycje odnośnie Sylwestra, a dokładniej: chcą jechać na Mazury a mi w to graj! Jeśli nie pojadę do Warszawy z TŻ'tem.

Także, miłego, Żbiczunie ;*
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:04   #3883
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
Heej, wpadłam sobie do was, bo ciekawe tematy poruszacie.

i od razu mam kogo cytować, mam identycznie.

swoje środowisko, życie, bardzo bym chciała zmienić, bo po prostu mam ochotę na zmiany.
chciałabym otoczyć się osobami, dla których na prawdę coś znaczę i jestem kimś ważnym. osobami, które są zawsze przy mnie, i dla których będę na pierwszym miejscu. w koncu mnie docenia i zauważą. w okół siebie mam osoby wazne i mniej wazne. ale raczej nie najwazniejsze. uwazam ze nawet najlepsza przyjaźń moze zniszczyc odległośc i zmiana srodowiska. ludzie sie zmieniają. a czesci z tych osob nie chcialabym tracić.
idac do liceum mialam zmienic srodowisko, zycie. taaa. zmieniłam. wyjatkowo.
chcialabym byc szczesliwa i czuc sie dobrze w tym miejscu, w którym bym mieszkała. chcialabym czuc sie lepiej, niż tu sie czuję.
ale moze da sie to zmienic nie wyjeżdżając stąd?
fajnie jest się usamodzielnić, strasznie mnie to... intryguje troche sie tego boję, trochę mnie to ciekawi. ale pewnie przez to, że mam wielka szanse zostac tu - bo tu moge studiowac, pracowac, zyc, mam tu warunki rozwoju, zapewne przez to nie podejme tego kroku, bo jednak to duzy krok, duza zmiana.
boje sie tez ze nie bylabym sie w stanie utrzymac w innym miescie. pieniadze od taty to jedno, a to ze idac na np. farmacje, czasu na prace to bym zbyt wiele nie miała to druga kwestia. a jednak milo byłoby się usamodzielnić całkowicie, skoro juz podejmuje krok, ze wyjeżdzam.

moja samodzielnosc, moze nastapic takze za pare ładnych lat...
Dokładnie. A wyjazd zagranicę... tez nad tym mysle. Ale to juz naprawdę wymaga odwagi. Poza tym samemu cięzko cokolwiek zrobić, a nie mam ani TZ, ani znajomych, którzy chcą wyjeżdzac/coś zmieniać.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:13   #3884
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
jakie perfumki?

a tak w ogóle zapytam się - co myślicie o komórce sony ericsson T707? wieeem miałam już nigdy nie kupować SE ale coś mnie zmusza

gucci II edp.

a sony ericssona miałam kiedyś, aleeee dżojstik mnie wkurzał.
nie wiem jak ten model się sprawuje nawet chyba nikogo nie znam kto miałby taki telefon.

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Berety są modne

Dziewczyny, fajnie, że spotkanie się udało, następnym razem postaram się być. Ale na osiemnastce też nieźle się bawiłam.
Ten, tego... wybaczcie,że rzadko się ostatnio udzielam, ale.. sprawy rodzinne. ;] Moi rodzice się rozwodzą.
Moja klasa ma fajne propozycje odnośnie Sylwestra, a dokładniej: chcą jechać na Mazury a mi w to graj! Jeśli nie pojadę do Warszawy z TŻ'tem.

Także, miłego, Żbiczunie ;*

na Mazury? a gdzie dokładniej?

dzień dobry Żbiki ;*

przez ten tydzień jestem zatrudniona na etacie jako szofer mamy i pomoc domowa (ojciec pod kroplówką, nie może chodzić, więc codziennie rano biegam do sklepu po bułki dla niego..)

oddala dzisiaj matury z ang. te z Operonu.
96% ale wiadomo jak to sprawdzane było.

jutro mam do szkoły na 10:55 , nie mam dwóch polaków

miałam dzisiaj śmieszny sen.
(a ponoć andrzejkowe sny się spełniają )
siedziałam z dziewczyną kolegi w restauracji i zobaczyłam, że ON podjeżdża MOIM samochodem.. i chciałam mu napisać żeby nie wchodził, że jestem z jego dziewczyną, że się domyśli, że mamy romans ... ale nie mogłam oczywiście napisać smsa, jak to w snach bywa.
i on wszedł...
i tekst jego dziewczyny :"my jesteśmy jak dwie nogi, a Ty kochasz trzecią"
jak się obudziłam to sama do siebie się śmiałam.

Warren Buffet
Stary 2009-11-30, 16:42   #3885
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez peggy sue Pokaż wiadomość
Jestem
Czytam Was, jestem na bieżąco
Tylko jakoś nie mam weny żeby pisać, nie mam o czym, bo ja to nudne życie prowadzę
Ale będę się pojawiać czasem, obiecuję
no ;*
liczymy że się poprawisz

Cytat:
moja koleżanka pracowala na pierwszym roku w Playu na infolinii, obsługa klienta (w Trójmieście), kolega też na pierwszym roku dorabiał sobie w TP (też infolinia) i w supermarketach nocami na inwentaryzacjach (też Trójmiasto).

koleżanka w Toruniu na pierwszym roku pracowała jako obsługa klienta w CinemaCity.

jak wiadomo, z tych pieniędzy szału nie ma, ale opłacić mieszkanie można.

za nockę w realu np. płacą w Trójmieście 70zł/8h, za inwentaryzację 100zł/6-8h.
w McD też w Gdańsku dostaje się na rękę 6,5zł/h.

ogólnie te McD i KFC są dobre dla studenta bo można określić swoją dyspozycyjność i w te dni się pracuje.
na dobrą sprawę można wyciągnąć około 550 - 600zł za 3x6h/tydzień.
(pomimo tej niby-stawki 6,5zł/h)
otóż to. na początku oczywiście trzeba się zaklimatyzowac w nowym miejscu, mieście. a później planuję poszukac jakąś pracę. chcę się usamodzielic i wiem że mi się uda . jak każdy boję się zmian , ale potrzebuję czegoś nowego.

Cytat:
mam podobnie ;-) z jednej strony nie mogę się doczekać ucieczki z tego miasta, z domu.. (syndrom nadopiekuńczych rodziców).. i ogólnie chciałabym już mieszkać w większym mieście, a z drugiej strony.. pojadę tam sama taka biedna

poza tym, nie zamierzam się izolować, a jedynie odciąć od starych znajomych, od fałszywych ludzi.
tak jak pisałam, prawdziwi przyjaciele nawet kilkaset km od nas będą wspierać i BYĆ. poza tym są pociągi, samochody, autobusy. Można się odwiedzać
zgadzam się z Tobą

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Miłego dnia
o czesc ;*

Cytat:
)
no no brawo a szczególnie za tą 6

Cytat:
siedziałam z dziewczyną kolegi w restauracji i zobaczyłam, że ON podjeżdża MOIM samochodem.. i chciałam mu napisać żeby nie wchodził, że jestem z jego dziewczyną, że się domyśli, że mamy romans ... ale nie mogłam oczywiście napisać smsa, jak to w snach bywa.
i on wszedł...
a mi się też coś sniło ale nie pamiętam co ;]

dzień dobry ;*
u nas pani sprawdziła maturę z matmy z operonu - 62 % ;] słabo. ale to się da ;D

no i z historii tak jak przewidziałam dostałam 1 , pani do mnie podchodzi ze spr i mówi : co Kamila , spadek formy ? a ja mówię tak, tak proszę pani

no i czas się wziąźc za nałukę , bo jutra spr z ciagów !
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:48   #3886
star15
Zakorzenienie

Cytat:

na Mazury? a gdzie dokładniej?
Do Nowych Gut

Cytat:
dzień dobry Żbiki ;*

przez ten tydzień jestem zatrudniona na etacie jako szofer mamy i pomoc domowa (ojciec pod kroplówką, nie może chodzić, więc codziennie rano biegam do sklepu po bułki dla niego..)

jutro mam do szkoły na 10:55 , nie mam dwóch polaków

i on wszedł...
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:07   #3887
karolinaef
Raczkowanie

dziewczyny jak wam poszła matura próbna OPERONU? macie wyniki?
karolinaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:08   #3888
201604200942
Konto usunięte

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15586291]
dzień dobry ;*
u nas pani sprawdziła maturę z matmy z operonu - 62 % ;] słabo. ale to się da ;D

no i z historii tak jak przewidziałam dostałam 1 , pani do mnie podchodzi ze spr i mówi : co Kamila , spadek formy ? a ja mówię tak, tak proszę pani

no i czas się wziąźc za nałukę , bo jutra spr z ciagów ! [/QUOTE]
Słabo? Ja miałam 44%
Ważne, że zdałam :d
W przeciwnej klasie połowa nie zdała tej operonowskiej, więc nie jest ze mną aż tak źle

ZIMNO MI!!
Mam na sobie dwa swetry, więcej już nie włożę
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:14   #3889
karolinaef
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Słabo? Ja miałam 44%
Ważne, że zdałam :d
W przeciwnej klasie połowa nie zdała tej operonowskiej, więc nie jest ze mną aż tak źle

ZIMNO MI!!
Mam na sobie dwa swetry, więcej już nie włożę
ale podst. czy roz. ???
karolinaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:21   #3890
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolinaef Pokaż wiadomość
ale podst. czy roz. ???
wstyd się przyznać, ale podstawowy...
Stary 2009-11-30, 17:29   #3891
Konto usunięte

Cytat:
wstyd się przyznać, ale podstawowy...
Oj tam odrazu wstyd. Masz jeszcze tyyyyle czasu na przygotowanie.

Ja np. chyba matmy nie zdałam(nie oddała jeszcze, ale jakoś tak mi wyszło) Tępolem jestem z tego przedmiotu plus do tego nieucząca nauczycielka. Wszystko to rowna sie katastrofa ;P

Nauczylam sie przed chwila wszystkiego o makro i mikro elementrach i ksiązke rzucilam w kat. Dlaczego ja nie mam zadnej motywacji i tak szybko nauka mnie nudzi?
Czarno widze maj.
Stary 2009-11-30, 17:38   #3892
201604200942
Konto usunięte

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;15587260]Oj tam odrazu wstyd. Masz jeszcze tyyyyle czasu na przygotowanie.

Ja np. chyba matmy nie zdałam(nie oddała jeszcze, ale jakoś tak mi wyszło) Tępolem jestem z tego przedmiotu plus do tego nieucząca nauczycielka. Wszystko to rowna sie katastrofa ;P

Nauczylam sie przed chwila wszystkiego o makro i mikro elementrach i ksiązke rzucilam w kat. Dlaczego ja nie mam zadnej motywacji i tak szybko nauka mnie nudzi?
Czarno widze maj. [/QUOTE]
Ja w sumie sama zawaliłam, bo nie uczę się w domu. Na szczęście mam matematyczkę, która mnie mobilizuje i dyscyplinuje na lekcji, więc coś tam wynoszę z matematyki
Żałuję, że nie zostałam dłużej na tej matmie, może kilka punktów bym jeszcze wydusiła (Obiecuję sobie, że na zwykłej maturze, będę siedziała do końca!!)

Ja tez nie mam motywacji
Uczę się tylko z przedmiotów, które mnie interesują
Stary 2009-11-30, 17:45   #3893
Konto usunięte

Cytat:
Ja w sumie sama zawaliłam, bo nie uczę się w domu. Na szczęście mam matematyczkę, która mnie mobilizuje i dyscyplinuje na lekcji, więc coś tam wynoszę z matematyki
Żałuję, że nie zostałam dłużej na tej matmie, może kilka punktów bym jeszcze wydusiła (Obiecuję sobie, że na zwykłej maturze, będę siedziała do końca!!)

Ja tez nie mam motywacji
Uczę się tylko z przedmiotów, które mnie interesują
Ja tez sie niestety nie uczę, nawet zadan domowych nie robie. Ale biore sie za siebie, zapisalam sie juz na korki i będę ćwiczyć. A nauczycielka w ogole nie mobilizuje, z lekcji tez nic nie wynosze...

No tak, ale jesli zdaje biologie to teoretycznie powinna mnie ona interesować. A ja nie mam takiej przedmiotu którego lubie się uczyc i mnie motywuje sam w sobie. Jedne nienawidze, inne nie lubie mniej lub bardziej.
Stary 2009-11-30, 17:57   #3894
Karmenka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny.

Wywlekłam się z łóżka ale mama pewnie za chwilę znowu mnie tam zagoni. W ogóle każe mi iść do lekarza a ja twardo nie. Jeszcze da mi jakiś antybiotyk albo inne badziewie. Albo złapię jakiegoś świniaka od kogoś z przychodni.

No, takie mam pocieszenie, że do szkoły nie chodzę.

A psik !
Stary 2009-11-30, 19:07   #3895
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Moherowy?
Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

Cytat:

Co się stało tacie?

Już się nie chwal My jak dostaniemy za tydzień, to będzie święto, a matmę ze 2-3 pewnie
Dzisiaj tylko sprawdzaliśmy zamknięte (80 sóhanie i 95 czytanie...) i ogólna tendencja, że ci lepsi uczniowie słabiej, a ci z dwójami, nadciąganymi trójami nadzwyczaj dobrze i babka podejrzewa przeciek

A facet z wosu dzisiaj do nas z tekstem: "chcecie sprawdzian? nie? to może wypracowanie napiszecie w domu?" "nieee, już chcemy sprawdzian" i się zachwycał, jacy to my nie-humaniści

Idę ze swoim dołem... I mam 37,09 temperaturę

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:21   #3896
Claaire
Wtajemniczenie

jeśli chodzi o próbne z operonu, na razie wiem tyle:
33/35 ze sluchania i czytania ang. p.
23/27 to samo tyle że ang r. 8% poleciało
Stary 2009-11-30, 19:39   #3897
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:

Co się stało tacie?

Idę ze swoim dołem... I mam 37,09 temperaturę

rwa kulszowa

to nie temperatura stan podgorączkowy.

Warren Buffet
Stary 2009-11-30, 20:19   #3898
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
Moherowy?
jeszcze nie może kiedyś... ;D

Cytat:
rwa kulszowa
auu bolesne

genetyka rzuca mi się na mózg zaczęłam krzyżować czynniki Rh moich rodziców, ale ojciec twierdzi, że nie pamięta swojej gr. krwi ale mama twierdzi, że ojciec ma Rh(-), mama na Rh(+), z tym, że mama mamy ma Rh(-), a tato Rh(+) ale zamotałam xD mniejsza.. jeśli mój ojciec ma Rh(-) to ja też mogę mieć Rh (-) ;] boskie, nie? ;D
i coś mi się przypomniało o układzie rozdroczym i tłumaczyłam mamie jak to jest, że nasz wykastrowany kot jest bezpłodny

zaraz porobię trochę zdań maturalnych z genetyki, bo jutro spr
Stary 2009-11-30, 20:29   #3899
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

a ja się pouczyłam z matmy , jeszcze poczytam książkę.

Marta - wiesz że Kasia Popowska nagrywa płytę? podpisała kontrakt

Martyna- ale Ci zazdroszczę że nie masz tych polskich ! ja bedę się męczyła 2 godz pod rząd ;]
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 20:47   #3900
margot1991
Wtajemniczenie

musiałam się na chwilę oderwać od permutacji,wariacji i kombinacji nie długo to sama zwariuje od tego, a jutro mnie sprawdzian czeka , a ja dalej nie kumata

ktoś tam wyżej się pytał o sony ericsson T707 nie wiem jakie ma funcje ale z wyglądu mi się podoba !

http://www.youtube.com/watch?v=bWPafMhsW6I
margot1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości