![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
zgadnij też piękny brzuszek
![]() mike oby następnym razem się udało ![]() A ja jutro mam zabieg, trzymajcie kciuki. Trochę się boję... |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |||
Zakorzenienie
|
kretencja super, ze decyzja podjeta, a powiedz jeszcze ile pokoi w końcu? Bo chyba nie pisałaś albo przeoczyłam
![]() Cytat:
![]() A my wigilię w tym roku spędzamy z rodzinką męża, bo w zeszłym roku bylismy u moich (czyli u nas w domu). Już na sama mysl sie stresuję składaniem życzeń (straaach!!) i zawsze jak jem w towarzystwie to mi sie trzesą ręce więc nie bedę jeść zupy rybnej zeby sie nie stresować dodatkowo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() lindsley, zgadnij - super brzuszki, aż mi smutno, ze ja nie mogę jeszcze mieć pewnie by dał radę, ale byliśmy tak zmęczeni, że nawet o tym nie myśleliśmy, tylko o tym żeby się wyspać. Pomidora jesteś! Znowy jedna krecha? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2463 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Abz aż za bardzo do siebie podobne jesteśmy
![]() ![]() Ja przy stole w gościach nie lubie się odzywać a to dlatego, że u mnie w rodznie jest tak, że kto krzyczy głośniej tego słychać ![]() ![]() Pomi ![]() Tity ![]()
![]() |
#2464 |
Rozeznanie
|
Kretencjo, gratuluję własnego M, okropnie Ci już zazdroszczę. Wiem, że to ogromne obciążenie finansowe, ale pamiętaj, że wasza sytuacja finansowa może się polepszyć, a i remont można stopniowo przeprowadzać. Super, że już podjęliście decyzję!
Tity, powodzenia jutro. Trzymam kciuki i postaraj się odprężyć, choć pewnie i tak nie da rady..Będzie dobrze! ![]()
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Abz, trzy pokoje.
Marthinisia, dzięki. Tyle, że zanim ono będzie nasze to jeszcze trochę czasu upłynie. Księga wieczysta tam jest w trakcie zakładania, więc trzeba będzie pewnie troszkę poczekać. BOJĘ SIĘ TEGO WSZYSTKIEGO JAK CHOLERA ![]() Kaszel mnie wykończy ![]()
#2466 |
Raczkowanie
|
Cześć kochane
![]() Kretencja,gratuluję znalezienia mieszkanka ![]() ![]() Kakusia,mi lekarz odradzał malowanie paznokci w ciąży, ponoć w razie "W" (tfu,tfu,odpukać!!) właśnie na płytce można poznać czy z organizmem dzieje się coś złego...tak słyszałam ![]() Lindsley,zgadnij_MS,piękne brzuszki ![]() ![]() Tity ![]() ![]() Mike87, to bardzo przykre co Was spotkało ![]() ![]() A ja dzisiaj wykonałam plan minimum,udało mi się wszystko co załozone poza lekarzem...nie było już oczywiście numerków ![]() ![]() Okazało się też że po kartę zdrowia mam jechać do NFZ a nie ZUS-u ale to nawet lepiej bo załatwiłam to po drodze jak pojechałam po mamę ![]() Mondek odstawiony na parking więc mogę spokojnie jechać ![]() Torba spakowana,zaraz uciekam się kąpać i wypijemy sobie z mamusią martini ze spritem,tak dla rozluźnienia i od jutra..... ![]() Ale ciesze się jak dziecko z tego wyjazdu,zobacze wreszcie fiordy ![]() ![]() Postaram się do Was zaglądać ale nie wiem czy będzie na to czas ![]() ![]() Musze zabrać ze sobą słowniczek i powturzyć angielski żeby móc sobie pogadać z kimkolwiek na tym bankiecie...bo nie wiem czy wam wspominałam ale 5 grudnia jedziemy na takowy na Oslo-fiord (czy jak tam się to pisze),wszystko sponsoruje firma,przewóz,imprezę,pok oje hotelowe i pełne wyżywienie,całość ma trwać dwa dni ![]() Zdam relacje,te zdjęciowe też ![]() Papatki i do następnego wtorku najdalej ![]()
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj, miałam tyle napisać, ale idę spać. Zawsze po powrocie z pracy sprawdzam pocztę, bo a nuż jakieś zajęcia odwołali ![]() dobrej nocki ![]()
![]() |
#2468 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Agness udanej podróży i wypocznij
![]() Lenko, hihi rozumiem, że zajęć nikt nie odwołał?? ![]() Kretencjo nie daj się kaszlowi... Tity dasz radę ![]() ![]() ![]() Ja już jestem w pracy hihihi wiem, porypało mnie doszczętnie ![]() ![]()
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() zgadnij to owocnej pracy ![]() tity ![]() agness to czekamy na Twój meldunek ![]() dzisiaj jadę do szkoły już ![]() ![]() a w szkole jeszcze mam lekarza medycyny pracy i będą badania.. jakie to mogą być? też się boję ![]() no i zostawić w domu muszę telefon bo ma się 10 h ładować ![]()
#2470 |
Zakorzenienie
|
Zgadnij się tam nie przemęczaj za bardzo w pracy
![]() Ollliwko te badania to pewnie takie podstawowe... Wzrok, słuch, serce, ciśnienie... Ja wczoraj nie dojechałam na zakupy i dziś jadę robić zapasy cytrusów ![]() A i Tz tak długo marudziłam aż się w końcu obciął i wygląda jak człowiek ![]()
#2471 |
Zakorzenienie
|
widze, że mnie przez ta chorobę jakieś brzuszki ominęły... zaraz postaram się nadrobić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wcześnie zaczęłas, wcześniej skończysz...
![]() |
#2473 |
Rozeznanie
|
Miłego dnia dziewczyny, mimo tej pochmurnej aury za oknem
![]() Z dnia na dzień dowiaduje się o oklejnych parach, które już długo się starają o dziecko,,, wczoraj Mój mąż wrócił z pracy i mówił, że jego kolega z żoną zaraz po pierwszym dziecku zaczeli starania o drugie i trwało to 3 lata.. Mąż zaczął liczyć - ja mam 27 on 28.. kilka lat starań i dopiero po 30 będziemy mieć dziecko... mój MEN się przeraził.. stwerdził, że strania trzeba juz na dobre zacząć po mojej miesiączce, ktora powinna byc jakos za dwa dni... Już grudzień... za chwilę święta... ;-)
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na święta w tym roku cieszę się bardziej niż wciągu kilku ostatnich lat razem wzięte... Jakoś tak czuję, że będzie fajnie, bo będzie inaczej niż zwykle...
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio powiedziałam TŻ-owi, że marzę o tym, żeby w Wielkanoc czekać na rodzinne następne Boże Narodzenie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
ABZ nie byłabym tego taka pewna... U mnie czasem telefon dzowni o 22 albo i dalej... Nie wspominając czy to świątek , piątek czy niedziela... Nawet w święta mam podawane ZADANIA co mam zrobić, więc czy zaczne o 12 w południe czy o 6 rano to się mogę pocałować w ....
Ciekawe co by rodzice i brat powiedzieli na L4?? Oni wychodzą z założenia, że jak pracuje w rodzinie to muszę być dyspozycyjna 24/7 ![]() ![]() Mpik nie zakładaj najgorszego, to, że ktoś starał się 3 lata nie znaczy , że i Wy tyle będziecie musieli więc proszę główka do góry ![]() Lindsley, cytrusiki kupione?? ![]() U mnie święta też będą miały w sobie nutkę inności ![]() ![]() ![]() Ja już wyprawę na miasto zaliczył, sprawy służbowe załatwiłam, rybkę na obiad kupiłam ![]() Kakusiu jak po spotkaniu z promotorką??
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2009-12-01 o 10:28 |
||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Mpik82 to dobrze ze TŻ stwierdził, że najwyższa pora brać się za starania. Najważniejsze, żeby obydwoje tego chcieli. A kto powiedział, że Wy też będziecie się 3 lata starać? a może Wy 3 cykle? Bądź dobrej myśli.
Lindsley ja chyba przeoczyłam gdzieś, że poczułaś już kopniaczka... A tą całą rybkę czułaś? czy odrazu pukanie? Zgadnij śliczny brzuszek - ładne już zaokrąglone macie. Mój też się zaokrąglił, ale jeszcze nie aż tak. Agness to ja na wszelki zapytam lekarza. Wsumie przez bezbarwny płytkę widać... hmmm.... Udanego wyjazdu nic się nie stresuj ![]() Zdam szybko relacje z wczorajszych konsultacji - nie miałam czego się bać - promotorka mimo, że wykończona po całym dniu była bardzo miła i mimo, że musiałyśmy pozmieniać temat i tym samym plan pracy (bo jedna z koleżanek z mojej grupy była szybsza i miała taki sam temat) ale wspólnymi siłami poszło Nam sprawnie - w 45min. Tylko muszę go jeszcze doczytać, zrobić małe kosmetyczne poprawki i przepisać na czysto. W następny poniedziałek umówiłyśmy się na oddanie i zatwierdzenie. Ale nie muszę przyjeżdżać 5 grudnia na czym bardzo mi zależało. A teraz taka smutna wieść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() On to czuł wczoraj wieczorem i ja razem z Nim ![]() Sprzątałam Mu sianko o 23:30 i tak dziwnie się zachowywał, był taki osowiały i ciężko oddychał ![]() ![]() ![]() Jest mi strasznie smutno bo ostatnio nie poświęcałam Mu dużo czasu, wczoraj Go wygłaskałam ale nie wiedziałam, że ostatni raz ![]() Dowiedziałm się o tym o 7 rano - nie mogłam już dalej spać, płakałam do poduszki, usnęłam dopiero o 9 i pół godziny temu się obudziłam... bałam się przyjść na kompa bo On jest obok biurka... Zawsze jak siedziałam przed kompem to wskakiwał na drabinki i nasłuchiwał, śpiewał, a teraz śpiiii ![]() Muszę Go gdzieś zakopać... ale jak? czym? nigdy czegoś takiego nie robiłam ![]() A to mój Pimpuś ![]() na moim brzuszku i jak śpi wtulony w moje ramię... Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-01 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kakusia szkoda Pimpusia ![]() ![]()
od 26 kwietnia 2008 - żona // nasz ślub mamy Synka: Krzysiu ur. 24-09-2010 ![]() i znowu serca mam dwa... ![]() Edytowane przez abz Czas edycji: 2009-12-01 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Kakusiu
![]() ![]() Abz, tylko, że ja na tą chwilę pracuje tak jakby u siebie w domu hihi Do tego rodzice się wtracają, a przecież oni mnie nie zatrudniają ![]() Ja czy chora czy ledwo widząca (kiedyś tak mi spuchło od ukąszenia, że na jedno nie widziałam, a drugi jak na zapałke) to i tak musialam być GOTOWA... Wychodzi mi to już bokiem! Zobacze co mi powie ginka...
![]() |
#2483 |
Rozeznanie
|
Kakusiu
![]() ![]() a co do staranek to wiem, ze u Nas wcale nie musi się to przeciągnać w lata... ale poprostu wśród Naszych znajomych jest chyba z 5 par ,,co juz się długo staraja,,, 3,4,6 lat..;( ALE u NAS będzie OK ![]() ![]()
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Kakusia na 1 stronce masz liste - rozpakowala sie Agape
Co do 2 watku, to mysle, ze najlepiej by bylo jak by sie na ten temat wypowiedzialy nasze starczki - bo w koncu o ich komfort psychiczny tu chodzi ![]() Paznokcie mozna malowac - to nie szkodzi dzidzi Lindsley potwierdzam z mandarynkami. Lindsley,Zgadnij brzusia slodkie i taaaakie malenkie ![]() ![]() Zgadnij minie ci w III trymestrze ![]() Pomidorko wreszcie sie odezwalas ![]() ![]() Tity ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zgadnij piekny ten wierszyk....moge walnac plagiat ?? ![]() Kakusia a jestes pewna, ze umarl ? One nie zapadaja w sen zimowy ? Bo np. dopiero niedawno dowiedzialam sie,ze chomiki czasami zapadaja w sen zimowy, a anm sie wtdey wydaje, ze zdechly....Moze z nim jest tak samo ? ![]() ![]() brzusio 20/11/09: |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Agape z Bydgoszczy? Kojarzę jedna Agape właśnie z watku bydgoskich PM, podczytuje je czasem, jakos tak od slubu mi zostało...
#2486 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Aldii oczywiście, że możesz
![]() No Twój brzunio pierwsza klasa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Zgadnij podziwiam Cię... już dawno na Twoim miejscu porozmawiałabym z rodzicami, bratem, aby ustalić pewne reguły. Z bratem co do pracy - że teraz jesteś w ciąży i nie będziesz na każde zawołanie, nie będziesz siedzieć dłużej niż 4h przy kompie a tym bardziej pracować o każdej porze kiedy Cię zawoła... A z rodzicami że to brat jest Twoim pracodawcą i nie życzysz sobie więcej żeby się wtrącali. Stanowczo. Bo faktycznie mam wrażenie, że robią z Ciebie tą gorszą ![]() Mpik82 na pocieszenie - Twoi znajomi to nie rodzina to żadne geny, to, że wśród Waszych znajomych jest tendencja do długich starań to zbieg okoliczności, pokażcie Im, że da się raz dwa ! a ja trzymam kciuki ![]() I powiem Ci jeszcze jedno. Nie wiem w jakim wieku są Twoi znajomi, ale zauważyłam, że im pary/małżeństwa bliżej 30stki tym bardziej się starają, myślą o tym, a często im bardziej człowiek się stara tym... Sama wiem jak łatwo psychika może się zablokować. Więc tak jak mówiła Lindsley - zero zabezpieczeń ale wyluzujcie, po sobie zauważyłam, że najlepiej byłoby gdybyście się nie zabezpieczali ale też nie starali. A wtedy nawet nie zauważysz że zleciała już połowa cyklu a @ nie ma ![]() Cytat:
![]() I jestem pewna, że umarł ![]() ![]() ![]() ![]() Aldii masz śliczny duży ale zgrabny brzusio ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-01 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Kakusiu przytulam Cię mocno
![]() Co do rodziców i brata... Brat owszem by to przyjął do wiadomości, ale na krótki okres czasu, NIESTETY... Rodzice hmmm już im to ostatnio powiedziałam, podczas kłótni ( z nimi się normalnie nie rozmawia) i jak grochem o ścianę, NIESTETY... Brat jets dobry szefem i mam to zapamiętać, a jak się zgodziłam u niego pracować to mam być na każde zawołanie- ich słowa... Rozmowy nic tu nie zdziałają...
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Abz tak, Agape007 jest z Bydgoszczy
![]() Zgadnij ![]() ![]() I popieram to co napisala Kakusia odnoscie sytuacji pracowo - domwej.Muszisz zrobic z nimi porzadek, bo widze, ze weszli Ci totalnie na glowe ![]() ![]() ![]() Kakusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
u nas wszystkich będzie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.