|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
![]() Dzięki za dobre słowo, zaraz poszukam jakis dobrych motywujących filmików i coś zrobie z tym swoim nędznym ciałem co by nędzne nie było ![]() A co do książki to niestety jej nie mam. Ma ktoś może w wersji elektronicznej czy wszyscy zaopartywaliście sie w księgarni? Jak by ktos miał to poprosze z góry dzięki Będę czytać, udzielać się i motywować naszym forum. Tylko jeszcze dzisiaj skocze na piwko Trzymajcie kciuki za mnie a ja już zaprzęgam swoje paluszki by wspierały Waszą wytrwałość Wielkie pozdro
|
|
|
#1502 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wzielam sobie urlop w poniedzialek. Niespodziewanie ![]() Poszlismy z Aktualnym na zakupy. Spedzilismy siwetny dzien latajac po Oxford Street Ach... on jest nieziemski na zakupach. Chlop, ktory lubi chodzic na zakupy - jakis wymarly przedstawiciel gatunku czy jak???Teskno mi do Was bylo, a jakze, ale jakos nie bylo czasu, zeby komputer wlaczyc .Tak w ogole to nasmarowalyscie tyle od piatku, ze od trzech godzin juz Was czytam. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() A w ogole to zostawilam dawno temu u mojego psychicznego ex stare jeansy w rozmiarze 16. Dzis patrze, a on ma je na tylku Zaproponowalam mu, ze mam wiecej takich za duzych, jak chce to mu je przyniose, zeby se ponosil![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Balagan nam sie tu robi. A nikt nie bedzie szukal przepisow w glownym watku. Bo ich szybko nie znajdzie. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Kurde nie wiem co z ta szyba... Tak w ogole to strasznie glupio wyszlo w piatek z tym Aktualnym co sie zgubil i musialam leciec... W tym tygodniu jestem sama Kawusia i ciasto u mnie?![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Co do Aktualnego i diety - chlop powiedzial, ze on szanuje moja decyzje o diecie i nie bedzie sie wtracal. I nie wtraca sie. Nie przypomina co wolno, albo nie, ale tez nie wciska mi zabronionego. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Donna_Wr gratulacje! Rzadzisz kobieto! Szacuneczek! ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() Dzieki Wiolqn za dobre slowo! Ty tez wygladasz bosko! Mowie Wam. Ona tam siedzi i sie nie pokazuje, ale jakbyscie na wlasne oczy zobaczyly... Zlot odchudzonych jak najbardziej. Pisze sie na to. Zorganizujmy. Zdjecia wkrotce wrzuce, bo jak juz zapowiadalam, w sobote mam coroczne party firmowe i juz dawno postanowilam, ze porownam zdjecia sprzed roku z tymi teraz ![]() A w ogole to bylam u fryzjera i zmienilam kolor moich pasemek. Juz nie jestem taka jasna blondina, tylko mam naturalnie ciemniejsze pasemka I w pracy zauwazyli I Aktualny sie zachwyca ![]() Acha, musze sie wyspowiadac. Zgrzeszylam. Balyscie sie mojego Marchewkowego Potwora w wersji pierwszej? W niedziele zjadlam Carrot Cake w Costa. Duzy kawalek. Prawdziwe Carrot Cake. A w sobote jedna czekoladke Ferrero i jedna mala inna taka. Z bombonierki. I prawie sie poryczalam ze szczescia. Takie dobre bylo. I w niedziele tez zjadlam ta mala czekoladke. I dzis waze 70.5, a wczoraj 72. Za kare.
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010 I od nowa 75,3-74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg Edytowane przez lanka Czas edycji: 2009-12-01 o 14:20 |
|||||||||
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybka sie nie martw, wczoraj zalatalismy kawalkiem polki, a ile radochy bylo jak trzeba to bylo ciac i malowac. Wczoraj znalazlam ci jeszcze muffinkowe foremki wiec juz caly zestaw mam dla ciebie. ciacho i kawa peeeeewnie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#1504 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki melduje sie na 1 dniu fazy 3 obecnie 58 kg
z rana ciemna 2 kromki pieczywka jaka radość Cytat:
|
|
#1505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam zawsze frajde jak cos moge pomajsterkowac w domku
|
|
#1506 |
|
Raczkowanie
|
Rano weszłam na wagę i po równiutkim miesiącu "wskazówka" się ruszyła. Pokazała 68,5. Mam nadzieję, że mi się nie przewidziało. I oby tak dalej.
BogaczKa- koniecznie zdaj nam relację, jak tam pierwszy dzień w pracy |
|
|
|
#1507 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,mam do was pytanie.Wiem że niektóre z was używają cukru trzcinowego.Dziś po raz pierwszy taki kupiłam (drobny).Czy któraś z was wie czy jest jakiś limit jego spożycia w dziennej dawce? Bo posłodziłam nim rano kawę,potem serek homogenizowany i dodałam do koktajlu proteinowego,zastanawiam się czy nie przesadziłam
![]() :conf used:
|
#1508 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() cocci a my myślałyśmy, że odeszłaś tak bez pożegnania! Ale cieszymy się że jesteś! Głowa do góry i trzymamy za Ciebie kciuki![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- hehe-zahartowana jak się patrzy ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Nie jesteś sama z tym pragnieniem ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
A teraz coś z przyjemniejszych rzeczy Brakowało Ciebie na forum Nie miał kto opieprzać grzeszących DukanekA propos Twoich spodni to sie nieźle uśmiałam Ja już ponad rok sama i już mi samotność doskwiera No ale co się odwlecze to nie uciecze... Teraz mam gorący okres bo mogę przypadkiem spotkać mojego ex-drania! (wspominałam o tym) od dziś jest w Polsce-niech spieprza do IRL![]() Czekam z niecierpliwością na zdjęcia I zazdroszczę tego stanu-zakochania najpiękniejszy okres związków-początki, motylki w brzuchu itp...oj jak ja bym chciała tak mieć Pokaż nową fryzurę też się pozachwycamy-co tam tylko Aktualny się będzie zachwycał
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Lanka ło matko gdzie Ty wynalazłaś faceta co lubi zakupy
![]() Cocci może faktycznie musisz wyjechać,tylko czy potrafisz sobie odpocząć nie myśląc o dzieciaczkach ? Agus ja używam cukru trzcinowego od początku diety.Słodzę pół łyżeczki kawę,tak samo placki serowe i koktail proteinowy.Myślę,że lepiej nie przesadzać bo chociaż nie ma tłuszczu to węgli gużo.
|
#1510 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, Dziewuszki, ale Wy macie fajnie, że się tak spotykacie
Ja wszystkich moich bliższych [bo Najbliższy jest tu ofkoz] zostawiłam we Wrocławiu i mi tak brakuje ludzi, że sobie nie wyobrażacie nawet. Nareszcie mam książkę!!! Tak się cieszę! Kurczę, okazało się, że brakowało mi wtyczek w moim programie do pdfów. Gdyby nie Wy, nawet bym tego nie odkryła! Dzięki z całego serca Oliwceeee Wiolqn i Marzeniątku Dobre z Was Kuliżanki ![]() fotoreporterka napisała "I nie dajcie się sfiksować, bo dieta to nie wszystko!" I podpisuję się pod tym!!! Nie można się tak wkręcać, bo oszaleć można. Ja sama zauważyłam u siebie spadek weny np, bo malować mi się nie chce ostatnio [skoro mi całą niemal energię pochłania odchudzanie, posiłki, ćwiczenia i takie tam, to nie dziwota...]. Już nie wspominając o anoreksji i bulimii, które mogą się całkiem niepostrzeżenie przypałętać..... Dziewczyny, uważajcie na to!!! Jeszcze się tylko poskarżę, że dziś +0,7 kg No cóż, przeżyję, w końcu jestem na warzywach....
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
#1511 |
|
Raczkowanie
|
Drogie dziewczyny ratunku!nie wiem co się dzieje....otóż ja z natury nie przepadam za słodyczami tzn zjem raz na jakiś czas, ale sama napewno nie kupuje słodyczy, czasami jak jestem u kogoś na ploteczkach to zjem domowej roboty ciasto albo w domu jak ktoś kupi czekolade to też skubne kawałek ale to takie sporadyczne przypadki, w ogóle mnie nie ciągnie do jakiś słodkości, ale dzisiaj po obiadku czyli od paru godzin mam ewidentnie chętke na coś słodkiego i to tak że najchętniej podeszłabym do cukierniczki i zjadła łyżeczke cukru żeby zaspokoić ten dziwny głód. Chyba jeszcze nigdy tak niemiałam
|
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
Witam towarzyszki doli i niedoli
Didier, Agus, PINKinside dizęki za pamięć ![]() Oczywiście poszłam tam zaopatrzona w kanapeczkę z Muffinkowego chlebka oraz serniczek Pyyycha ![]() Kompuner niestety jest "żwawy jak żółw" więc internet prawie nie chodzi, dlatego nie mogłam z pracy do Was napisać Mam nadzieję, że niedługo zmienią mi sprzęt (bo biorąc mnie z PUP-u szef dostanie kaskę na wyposażenie mojego stanowiska pracy)Muszę kończyć bo lecę znów w inne miejsce mojej drugiej pracy na szkolenie.Przy okazji witam wszystkie "nowinki" i życzę powodzenia oraz spadków nam wszystkim Ps. Na wadze wzrost o 1 kg Czyżby @ ???
|
|
|
|
#1513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoja droga to zdziwilam sie, ze tak nikt mnie nie opieprza... Wiolqn zasugerowala przez telefon, ze dziewczyny sie mnie boja ![]() Ex-draniowi pokazesz z klasa srodkowy palec (nie doslownie tylko w przenosni) kiedy cie spotka z nowa figura i w ogole. Nie zapomnij sie perliscie smiac i wygladac na zadowolona z zycia Efekt murowany ![]() Moj ex przylecial i zaczal cos znowu do mnie pyskowac (dla niewtajemniczonych - pracujemy w jednym biurze z exem), to mu zagrozilam, ze jak sie nie uspokoi to mu karze oddawac spodnie natychmiast! Sciagac i oddawac. I bedzie w gaciach zapierniczal do domu (a na dworze jakies 2 stopnie...). I w biurze bedzie mial wstyd. ![]() Fryzure pokaze w niedziele - bo bede miala z imprezy i to po modelowaniu u fryzjera
|
|
#1514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie dlatego. Oni tu maja kapitalistyczny konsumpcyjny stosunek do zycia No i z odzysku i najwyrazniej wlasciwie wytresowany przez ex zone ![]() Cocci - mi takie pobycie samej pomaga bardzo. Kocham moje dziecko przeokropnie, ale dla zdrowia psychicznego czasem musze wyjechac. Oczywiscie teskni sie, ale nie wariujmy, swiat sie nie zawali przez kilka dni bez mamy. Agus ja lece na melasie caly czas i nie zaluje jej sobie do tych moich ciast Do kawy i serkow na zimno slodzik. Ale do pieczenia wylacznie melasa - a to tez przeciez cukier...
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010 I od nowa 75,3-74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg Edytowane przez lanka Czas edycji: 2009-12-01 o 17:49 |
|
|
|
|
#1516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W w takim razie cukier trzcinowy jest lepszy w tej diecie niz słodzik??a jak z mlekiem jakbym rano piła ze szkalnke lub poł z otrebami to co dobrze jest czy nie mozna nam mleka ale mowie o o,5% |
|
|
|
|
#1517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
NAM NIE WOLNO CUKRU i cukier trzcinowy NIE JEST LEPSZY niz slodzik. A co sobie bedziesz jadla, to juz bardzej Twoj wybor. Ja daje do ciasta, bo tak mi smakuje. Ale i tak te moje ciasta slodkie nie sa. A to jest moj wybor i ryzyko. I jak mi waga leci wolniej, to jestem sama sobie winna. Przy okazji paulina22 - juz wczesniej zwrocilam uwage na jeden z Twoich postow - czytalas ksiazke juz?
|
|
#1518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za rady na pewno będę się perliscie smiac ![]() Trzeba było mu zabrać gacie byłby ubaw po pachy i to za darmoche
|
|
#1519 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie cukru trzcinowego
Jejku jakiś wilczy apetyt mnie dopadł,niedawno zakupy zrobiłam a tu już lodówka zaczyna pustkami świecić.I właśnie słodkie za mną chodzi. Wczoraj nie wiem dlaczego bo pierwszy raz mi się to zdarzyło byłam tak wzdęta że na wieczór to myślałam że pęknę niczym balon.Do @ mi co najmniej 10 dni brakuje,więc to nie od tego.Jadłam to co zazwyczaj.Za to dziś aż 3 razy kibelek zaliczyłam z grubszą sprawą .Dzisiaj jest lepiej,ale też czuję wzdęcie. Czy to możliwe że to od tego cukru bo właśnie od wczoraj zaczęłam go używać.
|
#1520 |
|
Raczkowanie
|
u mnie 2 dzien PW, nawet nie mam zamiaru się ważyc
zobaczymy w niedziele co u mnie ![]() kurcze, nie wiem, kupiłam dzis wędlinki sojowej trochę i zjadlam kilka plasterków, ale w składzie białka jest odrobinę więcej niż węgli i tłuszczy razem, myślicie, że nie zgrzeszyłam jakoś bardzo? zwłaszcza, że mam PW teraz? bo jestem w kropce, nie wiem czy skończyc to opakowanie jutro, czy też sobie darowac
|
#1521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie wróciłam z biegania - a pod koniec masakryczna chętka na szarlotkę mnie wzięła ![]() Miłego! |
|
|
|
|
#1522 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich
![]() Sledze Wasze forum od paru dni i wkoncu skusilam sie przeczytac ksiazke i zaczac 1 faze Pierwszy dzien za mna i powiem szczerze ze podoba mi sie lubie takie jedzonko![]() Moze troche o mojej wadze... w pazdzierniku 2008 wazylam 82 kg... wzielam sie za siebie i zaczelam chodzic na silownie i ograniczylam jedzonko i tak w dniu dzisiejszym waga to 66.9 zostal mi do zrzucenia 7 kg... do mojej wymarzonej wagi... wierze ze z ta dieta uda mi sie napewno ![]() Licze na Wasze wsparcie Kobietki ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#1523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Raczkowanie
|
witam
no właśnie witam nowicjuszki kochane! i całą resztę nie chwalicie sie spadkami ni huhu no ale co tam ja też nie będę bo nie ma czym.. zmieniłam system na 7/5 i jak na razie jestem dzisiaj po 6 dniu P ale dzisiaj katorga byłam taką miałam ochotkę na pomidorka czy ogóreczka świeżego ale powiedziałam NIE i dałam radę! Zamiast warzywek to miałam na obiadek dzisiaj udziec z indyka i tak mi posmakował że zapomnialam o całej reszcie. hm.. ale musiałam wspomóc się nutelką mam nadzieje że jutro nie wymięknę normalnie czuje się jak na uderzeniówce ;/ Trzymajcie za mnie kciuki tak jak ja za Was ![]() a i spadków życzę
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Gimigimi 82.
Ja również jestem początkująca w tej diecie, w ostatnich przykrych dla mnie czasach przybyło mi nie chcianego ciałka i również moim celem jest jeszcze schudnąć 7 kg, wiem , że się uda. Miałam dzisiaj starszną ochotę na coś słodkiego ale na szczęście już mi przeszło, pomogła duża ilość mineralki, którą wypiłam od obiadu. Tylko to latanie ciągle do toalety jest trochę wkurzające ...
|
|
|
|
#1526 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj na sniadanko zjadlam jogurt naturalny 1% firmy zott z 2 lyzkami otrab owsianych
Pozniej w pracy zjadlam salatke z makreli jajek i ogorka konserwowego pychota..... na obiadek piers z kurczaczka gotowana... potem silownia wypocilam az 600kalorii na steperku no i na kolacje serek wiejski aaaa i w sumie wypilam okolo 4 litrow wody mam nadzieje ze to nie za malo jedzonka
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym WITAM! U mnie znów same P, już normalnie nie wiem co jeść :P Cocci trzymaj się |
|
|
|
|
#1528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to napewno będzie miłe urozmaicenie diety w takim razie ![]() ja w ogóle mam dzisiaj straszną ochotę na jedzenie, ale okres mi się zacznie chyba jutro, więc nie dziwota xD na szczeście nie chce mi się słodkiego, a żeby jakoś dac sobie radę z tym głodem to jem co 2,5 h mniej więcej i po troszkę, mam nadzieję, że dziś nie przesadziłam :< do 12 zjadłam z 150 g mięska mielonego wołowego z cebulką i pieczarkami (zrobiłam wczoraj taka niby zapiekanke w piekarniku )potem jogurt i pęczek rzodkiewek, kilka plastrów tej wędlinki sojowej reszta mieska mielonego (tak ze 100g) połowa makreli i odrobinę jogurtu z otrębami na szczęscie mnóstwo piję
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

bo faza uderzenowa to uderzeniowa i juz 

ja to dluzsza przerwe sobie zrobilam, mega deprecha coz 

a za tych co waga stoi lub trochę wzrosła trzymam kciuki.

Ale cieszymy się że jesteś! Głowa do góry i trzymamy za Ciebie kciuki

Mam nadzieję, że niedługo zmienią mi sprzęt (bo biorąc mnie z PUP-u szef dostanie kaskę na wyposażenie mojego stanowiska pracy)