|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :))
Cytat:
ale obiadki i reszta normalnie. po woli się przywyczajam do odrzucenia pieczywa itp. ![]() przed chwilą wsunełam mandarynke^^: d ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- jakie ćwiczenia polecacie? ![]() boo ja wczoraj od niechcenia zrobiłam 50 przysiadów :d, ale nie wiem czy to jest dobree jak cchę schudnąć. dajcie jakieś efektowane ćwiczenia ![]() z góry dzięki. |
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :))
No proszę jak nam od wczoraj wątek rozkwitł.
Dużo miałam do czytania po powrocie ze szkoły. Ja tutaj nie będę pisac tak często. Jedynie wieczorami będę wpadac ale nie zapominajcie o mnie ![]() Dziś zjedzone rano -kanapka z chl. razowego+plast. sera zółtego + 1 gotowane białko jajka -126 kal. w szkole- to samo co rano tylko przyklapnięte drugą skibą :P czyli 200 kal.w oczekiwaniu na pociąg - kefirek truskawkowy 0% 450 g =270 kal. (duuużo ale tak go uwielbiam i zawsze mnie do niego ciągnie) w domu bułka cebulowa (pieczywo jasne ehhh :/ powinny byc lanie) 150 kal. i przed chwilą 2 jabułka dośc duże i liczę za oba 300 kalorii gdzieś w ciągu dnia wsunełam 3 cukierki każdy po 46 kal. to jest 138 kal :/ RAZEM wyszło troszki dużo bo ok. 1200 kalorii :/ eh I wiem mój dzisiejszy jadłospis nie bardzo godny polecenia.
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jablka nie maja az tak duzo kcal przecietne ma ok 60... wiec mysle ze jak duze to dwa beda mialy 200... ale dodam ze lepiej ich nie jesc po poludniu i w ogole owocow po poludniu...tym bardziej zima najlepiej do ok 14-15... u mnie bardzo ok zaraz ide wsunac wiesniaka i marchewki
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może i nie najlepszy, ale "nie od razu Rzym wybudowano" ![]() z ćwiczeń - pilates i bieganie. a ja zawalona testami codziennie po 1teście i ok. 1 kartkówce. w ogóle na nic czasu nie mam |
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
moje jabułka 2 waża ponad pół kilo widziałam w sklepie jak kupowałam a w 100 g jest 50 kal : P I wiem ze mój dzisiajszy jadłospis do bani ale wszystko w biegu. :/ Poza tym wiem wiem rano powinno się zjadac więcej ale ja nie mogę rano nigdy nic przełknąc... I brak mi czasu. Ale wiem przydałoby się to zmienic. Najwieksza ochota na jedzenie nachodzi mnie jak przychodzę ze SQL :/ eh ale się staram ogarniac xD
Wiem serek żółty nie najlepszy. Ale tak nie miałam nic innego w lodówce wczoraj i dziś z rana więc nie miałam zbyt dużego wyboru a plasterek serka malutki ale w sumie nie wiem ile kalorii liczyc za taki plasterek cieniutki o wielkosci gdzies dna od szklanki :p liczę 40 kal. a wy? a ile liczycie za mandarynke?
61-48-47-46-45 To dziwne, że po niektórych mostach tak łatwo jest przejśc... a żeby wrócic wymaga to wysiłku, odwagi i trudu Edytowane przez milusia1991 Czas edycji: 2009-12-01 o 17:34 |
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
xxolushiaxx Ja też ćwiczyłam 6 weidera... Przez 21 dni. Ale nie polecam jej. Ona jest głównie na rozbudowanie mięśni, a nie na spalenie tkanki tłuszczowej. Więc mięśnie sie rozbudują, ale... pod tłuszczem
![]() Angela Jak pisałam już wcześniej polecam aeroby Np. 8 minute abs\buns itp. Albo bieżnia czy orbitrek. Na tym najbardziej chudna nogi i brzuch. Ale wymaga to cierpliwości Widze, ze tylko nie ja się mecze z @ Brzuch mnie boli i ciągle chce mi się jeść. Wy też tak macie podczas okresu? Czy tylko ja jestem takim wyjątkiem ? Tak więc okrzyczcie mnie i wgl co tylko chcecie za obżarstwo pierwszego dnia diety! haha Ale od jutra już naprawde postaram się wytrzymać. W sumie "parcie na żarcie" da się opanować jakoś. Moze...
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak poza tym mam do ciebie pytanie: jak ty sobie mierzysz długość włosów ? linijką ? ![]() agusia ja również mam tą durną małpę i niepohamowany apetyt... brzuch boli, jest wielki i ta... niekomfortowość.
Edytowane przez trucizna007 Czas edycji: 2009-12-01 o 17:34 Powód: dopiska |
|
|
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj zjadłam rano bułkę ciemną z serkiem:/
potem głodowałam do 15. wieem wiem, beznadziejnie ale mialam trening długo:/i nie było okazji nic kupić :/.. przyszłam do domu i się zaczęło ![]() obiad-makaron z jabłkami prażonymi, trochę wsunęłam nie powiem jeszcze tostem poprawiłam!! ((podwieczorek-2 kanapki z wędliną i papryką, + mandarynka i ćwiartka pomarańczy. i do snu już nic nie jeem za karę XD |
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
trucizna [ fajny nick
] Ja też odczuwam taki dyskomfort Szczegolnie w szkole. Nie cierpie tego. A na dodatek ten brzuch... Jak balon.
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Witam
To ja się możne do was przyłącze ![]() Obecnie ważę 64 kg przy wzroście 171 moim celem i marzeniem jest tak 55 kg . odchudzam sie od 1 listopada ale bez większych rezultatów bo co schudłam to po 3,4 dniach nadrobiłam z zapasem na szczęście nie przytyłam![]() Ale od dzisiaj zaczynam tak jakby od nowa bo mam cel sylwester 2009!!!! Dostałam zaproszenie na bal i muszę jakoś wyglądać Mam nadzieje że uda mi sie schudnąć w miesiąc tak 3_4 kg A to mojej wymarzonej wg dojde w nowym roku
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Angela Kochana! Nabroiłaś troszke, ale nie martw sie, bo ja też
! I nie głodź sie dzisiaj, bo zwolnisz sobie metabolizm jak nie bedziesz jeść kolacji Wiec najlepiej wsuń 2-3 h przed snem jakieś białko. Serek wiejski, tuńczyk z puszki...
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
strasznie nabroiłam^^ coś postaram się zjeść ![]() a co polecasz mi na śniadanie żeby mnie zaspokoiło porządnie do obiadu, a nie utuczyło?
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
Na sniadanie najlepiej zjeśc troche weglowodanow, żeby dały "kopa" na cały dzień
Czytałam na różnych forach, że dziewczyny wcinaja owsianke. Ja akurat tego nie jadam, ale może spróbuje Ja zazwyczaj jem zwykłe płatki z mlekiem 0,5% . Nie mam na nic innego czasu, bo zawsze sie do szkoły spiesze. Albo możesz np. kanapke z ciemnego pieczywa z dodatkami, tj: chuda szyneczka, pomidor, ogórek. Do tego zielona herbatka Serek wiejski też na śniadanie możesz szamać jak nie masz czasu na zrobienie kanapek. Do niego tez pokroj sobie ogorka czy pomidora. Do tego ciemne pieczywko i tez herbata ![]() Zapomniałam dodac... A propos tego, co napisałas " ...żeby zaspokoiło mnie do obiadu" . Nie , nie, nie Musisz jeść II śniadanie W ten sposób przyzwyczaisz organizm do tego, że zawsze dostaje jedzonko i od razu wszystko spala, bo wie, że i tak dostanie. A jak nauczysz go tak, że do obiadu bedzie pustka w zołądku, to bedzie "oszczędzał", żeby nie głodować przez ten czas i w ten sposob odkłada sie tłuszczyk. Mam nadzieje, ze zrozumiałas, co napsiałam Bo troche pomotałam, ale chyba wszystko jasne
![]() ___________________ Nie rezygnuj z czegoś, tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak minie. Edytowane przez agusia814 Czas edycji: 2009-12-01 o 17:53 |
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
kiedyś szukałam nicku, chyba do skype'a, wpisałam pierwsze, co mi przyszło do głowy. a że nick był zajęty, zostałam agentką 007 a z @ to straszny dyskomfort :/ jakbym miała pełną pieluchę xsna śniadania np. museli. i posiłki co 3h ![]() ogólnie prawidłowy posiłek wygląda tak: białko+warzywa+zdrowe tłuszcze / białko+węglowodany+warzyw a Edytowane przez trucizna007 Czas edycji: 2009-12-01 o 17:55 Powód: poprawa |
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muszę zacząć jeść porządne śniadania^^ moje śniadania to albo kanapka[przeważnie nie cała;d-spieszę się do sql] albo nic. zrobiłaś mi okropną ochotę na serek wiejski <3, a ile on ma ok kcal? |
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Witam, właśnie 3 tygodnie temu skończyłam stosowanie Fast Slim New Generation i nie schudłam ani kilograma, choć stosowałam się ściśle do wskazówek producenta i nawet w tym czasie ograniczyłam słodycze do zera!!! Piłam też dużo wody i herbatek.Waga stała w miejscu. Wtedy to zdecydowałam, że skorzystam z gwarancji odzyskania pieniędzy i wysłałam priorytetem poleconym paragon oraz prośbę o zwrot pieniędzy za tabletki. List po kilku dniach wrócił do mnie z adnotacją Poczty Polskiej, że adresat jest nieznany. Wtedy wysłałam reklamację jeszcze raz na drugi adres(również w Ostródzie), który widniał na paragonie. I czekałam cierpliwie, aż do dziś, kiedy to dostałam zwrot mojego listu z adnotacją, że list nie został odebrany. Na podany numer telefonu też dzwoniłam i nikt nie odpowiada. Wniosek jeden: tabletki to chińszczyzna (rzeczywiście na opakowaniu pisze: WYPRODUKOWANO W CHINACH) nic nie warty szajs a kasy nie odzyskacie. To jedno wielkie kłamstwo. Zdecydowałam się napisać o tym, żeby przestrzec wszystkie puszyste osoby, które szukają ratunku w "cudownych" lekach. Szkoda tej stówy, nie zamawiajcie tych tabletek. A jakby kto pytał o wielkość kapsułki ... wielkie, że ciężko przełknąć.
Chyba wystarczy tych faktów... pozdrawiam wszystkich *Anet P.S. podać dalej, żeby przestrzec jak największą ilość osób i uciąć biznes tym nagiągaczom |
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
A to różnie bywa, ale ok. 97 kcal/100g
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
ćwiczyłyście coś dzisiaj
Edytowane przez trucizna007 Czas edycji: 2009-12-01 o 17:57 Powód: zmiana |
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
ale cię zamęczam^^, ale twoje rady są interesujące ;*! xD
a sądzisz że bułka grahamka ciemna w miarę duża wystarczy na drugie śniadanie? |
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
PRZESTROGA!!!Witam, właśnie 3 tygodnie temu skończyłam stosowanie Fast Slim New Generation i nie schudłam ani kilograma, choć stosowałam się ściśle do wskazówek producenta i nawet w tym czasie ograniczyłam słodycze do zera!!! Piłam też dużo wody i herbatek.Waga stała w miejscu. Wtedy to zdecydowałam, że skorzystam z gwarancji odzyskania pieniędzy i wysłałam priorytetem poleconym paragon oraz prośbę o zwrot pieniędzy za tabletki. List po kilku dniach wrócił do mnie z adnotacją Poczty Polskiej, że adresat jest nieznany. Wtedy wysłałam reklamację jeszcze raz na drugi adres(również w Ostródzie), który widniał na paragonie. I czekałam cierpliwie, aż do dziś, kiedy to dostałam zwrot mojego listu z adnotacją, że list nie został odebrany. Na podany numer telefonu też dzwoniłam i nikt nie odpowiada. Wniosek jeden: tabletki to chińszczyzna (rzeczywiście na opakowaniu pisze: WYPRODUKOWANO W CHINACH) nic nie warty szajs a kasy nie odzyskacie. To jedno wielkie kłamstwo. Zdecydowałam się napisać o tym, żeby przestrzec wszystkie puszyste osoby, które szukają ratunku w "cudownych" lekach. Szkoda tej stówy, nie zamawiajcie tych tabletek. A jakby kto pytał o wielkość kapsułki ... wielkie, że ciężko przełknąć.
Chyba wystarczy tych faktów... pozdrawiam wszystkich *Anet P.S. podać dalej, żeby przestrzec jak największą ilość osób i uciąć biznes tym nagiągaczom!!! |
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam problem z obiadami...
nie przepadam za mięsem, a ryb nie chce mi się przyrządzać...co mogę zjeść w porze obiadowej żeby było niskokalorycznie i zdrowo? mogą być jajka na twardo lub serek wiejski plus owoce i warzywa?
|
|
#114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam, niestety;/ a ryby to już wgl kocham może warto się poświęcić i przyrządzić sobie zdrową rybkę? pomyśl że jeśli ją będziesz przyrządzała zrzucisz kilka kcal
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy dobrze, ale nawet sprawia mi to przyjemność :p
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
to i ja sie dopisze ;D odkąd przeprowadziłam się na studia strasznie sie spasłam xD trzeba wrócić do formy z wakacji xD hehe ;]
|
|
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo może bym skorzystała^^ a i dziewczynki jak trzymacie nogę na nogę założoną- to radzę wyprostować normalnie ![]() wtedy odkłada się nam cellulit, czytałam coś o tym kiedyś
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Angela Spoko
Cała przyjemność po mojej stronie xD No bułka grahamka może być. Sama ja wcinam prawie codziennie na II śniadanko![]() lubczyk Zaraz przed snem nie ćwicz za ostro, bo pobudzisz organizm i nie bedziesz mogła spać hehe A najlepiej ćwiczyc przed 19-20, bo wtedy szybciej spalamy kalorie. Później to juz coraz wolniej.
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
annetchen, niestety, nie da się schudnąć dzięki tabletkom. lepiej jeść miej, a więcej się ruszać. za radę - dzięki wielkie !
uuu, ale mi się nic nie chce... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

) i mam nadzieję że tak dobrze będzie do końca dnia już

codziennie po 1teście i ok. 1 kartkówce. w ogóle na nic czasu nie mam
Brzuch mnie boli i ciągle chce mi się jeść. Wy też tak macie podczas okresu? Czy tylko ja jestem takim wyjątkiem

((

start-1.04.11- 69 kg