|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Ulcia za wizytę
![]() Madzik pochwal sie prezencikiem ![]() A ztym atykułem....to tak jak Celka pisze róznie jest...ale niestety tak się też zdarza ![]() Ja już pisałam, żew jedny z Warszawskich szpitali uznanym że bardzo dobry szpital potraktowali mnie olewcze i momo to że rodziłam i miałam rozwarcie to położene powiedziały że nie wyglądam na rodzącą ![]() A jednak było inaczej a przecież nie im to oceniać ![]() W dodatku nie mieli dla mnie miejsca... ehhhhhh mam nadzieję że przy tym porodzie nie spotkam takich babsztyli
|
#4532 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze tak robilismy jak ktoras odchodzila na macierzynski, wiec nie licze na cos supa-dupa, no ale liczy sie gest![]() no to najwazeniejsze, ze dzis juz lepiej, oby tak do konca ![]() Cytat:
a tak w ogole laseczki, to jutro moj wielki dzien
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik ale to i tak miłe
|
|
|
|
#4534 |
|
Raczkowanie
|
jestem caly czas w szpitalu na obserwacji - wod malo - probuja ustalic jaka jest przyczyna...
nie jest tu zbyt fajnie, jedzenie nie dobre, na lozku nie da sie lezec, a caly czas powinnam... ehhhhh ale wszystko dla dzidzi!!! oby jeszcze nie trzeba bylo jej wyjmowac... bo jest za malutka... ![]() trzymanie kciukow wskazane !!! pozdrawiam cieplo |
|
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nadrobiłam Was.... Melduje, że u nas wszystko w porządku! Nie było mnie przez kilka dni, bo mieliśmy wizytację. Moja teściowa w niedzielę po południu przyjechała i o mało mnie nie zagadała To wiem przynajmniej po kim mąż taka gadułka Pojechała dziś rano z mężem do Wiednia, bo stamtąd ma pociąg. Przynajmniej było mi raźniej, bo mąż przez te dwa dni wracał bardzo późno. W poniedziałek znowu wkuwałam, bo wczoraj miałam końcowy egzamin z kursu, myślę, że poszło ok. Ciekawe kiedy będą wyniki Dziś po kursie na szkołę rodzenia... A w piątek nie idę po na 14 do lekarza, a po lekarzu jedziemy do Polski ![]() Napiszę więcej wieczorkiem Widzę, że ktoś tu się o mnie martwił Pysiu
|
#4536 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wspominam jakoś źle swojego pobytu w szpitalu, chociaż nie mogłam się już doczekać powrotu do domu. Ale to było prawie 6 lat temu, może teraz kiedy jest coraz więcej kobiet rodzących sytuacja jest inna. Cytat:
Cytat:
za wizytę i oby z szyjką wszystko było OKCytat:
madzik - nieważne czy prezent duży czy mały, liczy się gest i gratulacje z okazji przeprowadzki soraya żeby wszystko było dobrze---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
tak samo kciuki za wizytę, no i oczywiście miłej podróży i dobrego pobytu w Polsce |
|||||
|
|
|
#4537 |
|
Zadomowienie
|
napisałam sie i znikło!!!!
witam dziewczyny dziś pijemyja wstałam przed 6 i już zaczełam (lane kluski),ale tak mnie złożyły że poszłam do łóżka ![]() ![]() ![]() każda ,musi wypic po 30 drinów myślałam kiedyś ze 30te urodzine spędze jakoś szczególnie,ale ![]() chyba nic ciekawego sie nie zapowiada.może 40tka bedzie na majorce ![]() soraya oby było wszystko dobrze,jesteśmy z Tobą. madzik super że to już,pamietam jak pisałas niby dawno temu że pod koniec ciąży bedziesz sie przeprowadzać a to już!!zleciało szybko. Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-12-02 o 12:02 |
|
|
|
#4538 |
|
Raczkowanie
|
na karowej powiedzieli mi - po 8 h czekania i serii badan - ze nie maja miejsc - ze obdzwonili wszystkie szpitala o podwyzszonej referencyjnoci w warszawie i nigdzie nie chca mnie przyjac... wyobrazcie sobie jak sie poczulam...
ale to nie koniec... spytali mnie czy maja szukac miejsc poza warszawa - np plock, radom... itp... a jak nie chce to mam im podpisac cyrograf, ze odmawiam i wiem jakie sa tego konsekwencje lacznie ze zgonem plodu !!!!!!!!!!!!!!!! na szczescie znalezlismy gdzies indziej miejsce.... na wlasna reke oczywiscie .... ale swoje przezylam i teraz jestem pod stala kontrola, bo brak wod to nic dobrego - w kazdej chwili maga mnie brac na cesarke jakby cos sie zaczelo dziac z dzieckiem... do tej pory jest ok.... |
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Soraya
![]() najwazniejsze, ze masz fachowa opieke Filka kochanie sto lat !!!!!!! ![]() ![]() :w inko: Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-02 o 12:03 |
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --------------------------------------------------------------------- U mnie po wczorajszej wizycie takie wieści: Wszystko cudnie, mocno zamknięte na 4 spusty, Mała już jest nisko schowana przy spojeniu łonowym - aczkolwiek mi się wydaje że ona jest ciągle wysoko - ja jej tak wysoko nie odczuwałam, ale pewnie dlatego chodzę jak kaczka ![]() Kluseczka ma już 2200 i lekarz potwierdził, że dziewuszka Wody w normie, łożysko juz ma 2 stopień dojrzałości i na dzień wczorajszy lekarz twierdzi, że spokojnie dochodzę do dnia terminu - choć oczywiście wszystko sie może zdarzyć, ale w grudniu na pewno będę jeszcze z brzuchem ![]() Następna wizyta 29 grudnia Myślałam, że pod koniec ciąży a już przynajmniej po 30 tygodniu wizyty będą częściej a tu jednak nie. Może dlatego, że nic sięnie dzieje i wszystko jest ok? A i co najlepsze - od ostatniej wizyty 4 tygodnie temu przytyłam tylko 1,5 kg
|
|
|
#4541 |
|
Zadomowienie
|
Soraya i Madziulka - dobrze że się odezwałyście, teraz jak któraś się mało odzywa to jedno do głowy przychodzi - szpital
Soraya - pewnie że nie ma jak w domu, ale jak mus to mus... Trzymam kciuki ![]() Mam nadzieję, że u mnie w szpitalu takich cyrków nie będzie, jak opisujecie chociaż nie nastawiam się na cuda. A ja się dzisiaj wkurzyłam. Kiedyś już przyszedł mi termometr elektroniczny, niby miał w komplecie bateryjkę, ale jak mierzyłam temp to wyskakiwało że "low" czyli że bateria za słaba. Kupiłam więc nowe i myślałam że będzie git, a jest to samo - z dwoma bateryjkami więc na pewno nie są zużyte. Na dodatek jedna to duracell na której kciukami można sprawdzić ile ma mocy i pokazuje na full. Napisałam do sprzedawcy że chcę zwrócić albo wymienić na sprawny, ale najgorsze jest to że wyrzuciłam opakowanie i nie wiem czy mi przyjmie bez niego (to była taka tekturka, przy otwieraniu rozdarłam więc nie trzymałam tego już... |
|
|
|
#4542 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
:pa rty: na calego. wszystkiego najlepszego mamuska ![]() ___________________ Pewnie, ze liczy sie gest ja tez jade na jakies male zakupy zanim pojade do pracy, jakies slodkosci trzeba zakupic. do pozniej laseczki Ps. Brzoskwinka a jakiej firmy to termometr ?? bo tez musze kupic jakis, a niechcialabym zle wybrac
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-12-02 o 12:05 |
||
|
|
|
#4543 | |||
|
Zadomowienie
|
W końcu się tu dostałam. Coś mi rano wizaż szwankował
Cytat:
Po za tym jeszcze u 7 dzieci w szpitalu sa podejżenia że są chore. Również zakaz odwiedzin. Prawdopodobnie przez to nie bedziemy mogli oglądać oddziału położniczego na SR. Cytat:
to tak jak u mnie z tym prawym boczkiemCytat:
Myśłe że ten artykuł troszkę podkoloryzowany, choć wierze ze kilka epizodów na pewno miało miejsce. Zresztą doświadczenia ze szpitalem też mam niemiłe jesli chodzi o zachowanie personelu..... brak słów co to się dzieje w szpitalach... -------------------------------------------------------------------- Wczoraj zasiedzieliśmy się u siostry Tż-ta. Wróciliśmy do domu po 3. Oj dawno tak nie siedziałam długo. Mają 3 dzieci: 18 latka, 15 latkę i teraz miesięcznego synka Szwagier w niebo wzięty, aż widać jak od niego szczęscie bije z powodu nowego członka rodziny piękny widok ![]() Byliśmy tez na SR, ale szczerze mówiąc to nudy.Naprawde myslałam ze coś ciekawego się dowiem, a to takie wogóle bez ładu i składu. To co babka mówiła przez 1,5 h to można by strescic w 10 min. Na koniec było 30 min słuchania muzyki relaksacyjnej Cos mi sie wydaje ze to bedzie takie mocno naciagane zeby te 12 spotkan po 2h wyrobić. Z dobrych stron tej SR to to że dostaliśmy kupe materiałów, książeczek, ciekawych filmów na płytach zapas wody mineralnej i na kazdym spotkaniu bedą nowe materiały i gratisy. Dzisiaj znowu mamy spotkanie o 18.
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
filka - 100 lat
![]() A poza tym te urodziny nie są takie zwyczajne, jak będziesz miała 40 to już pewnie nie będziesz miała takiego brzuszka jak teraz ![]() soraya - no to swoje przeżyłaś, ale dobrze, że się w końcu udało znaleźć miejsce. Najważniejsze, że jesteś pod stałą kontrolą Patka ![]() ....................... brzoskwinia - miejmy nadzieję, że się uda bez tego opakowania gooha - no to trzymam kciuki, żeby następne spotkania okazały się fajniejsze Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-12-02 o 12:11 |
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki
Ja dziś spałam jak zabita, wczoraj na kolację zjadłam "pyszny" kleik ryżowy na wodzie, dwa suchary i padłam ![]() Czuję się znacznie lepiej, żołądek już nie boli, ale jeszcze zajadam się sucharami ![]() Nadrobiłam Was i chciałąm odpisać na wiele postów ale komp mi padł i wszytsko się skasował... z Tego co pamiętam.. Ula- kciukaski za wizytę Soraya - trzymaj się bidulko madzikUK - gratuluję przeprowadzki ![]() mamaidy - może lekarz miał na myśłi że już nie masz się czym stresować, że nawet jak teraz urodzisz to z dzieckiem wszystko będzie w porządku majkela12 - gratuluję wizyty, chłop jak dąb
|
#4547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój termometr działał tylko w okreslonym zakresie temperatur. Po za tym zakresem wyświetla chyba taki komunikat. Ja włączam termometr jak już mam w miejscu gdzie mierze temp i jest ok . Chyba że twój termometr jest inny ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Filka 100 lat ![]() ![]()
|
|
#4548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]()
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
Filka
I proszę się położyc na jednym z leżaczków (marzenia tez potrafią zrelaksować |
|
|
|
#4550 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
całusek dla ciebie Cytat:
Cytat:
sto lat kochana!!!!! Cytat:
Patka a co oznacza a dojrzałość łożyska? , bo jak byłam w szpitalu to powiedzieli że też drugi stopień miałam zapytać co to oznacza ale zapomniałam
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A więc jeśli to byłoby rozchodzenie się spojenia łonowego to takie rwący ból nie pozwalający się ruszać byłby nie tylko w nocy ale również w dzień. Mnie w dzień zdecydowanie mniej boli, więc to nie jest to. Czyli bóle takie i bioder są już na porządku dziennym i są normalne.
|
|
|
#4552 |
|
Wtajemniczenie
|
Patka
![]() Soraya |
|
|
|
#4553 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba trafiłam na jakiś trefny...Cytat:
Filka - wszystkiego najlepsiejszego
|
||
|
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostałam dzisiaj koszulkę do karmienia jest rewelacyjna, bardzo wygodna
|
|
|
|
#4555 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki...a co Wy tak od rana straszycie jakimiś artykułami okropnymi....wczoraj nam położna powiedziała, że w 99% jak się nastawicie do porodu taki bedziecie miały...więc głowy do góry i tylko pozytywne myślenie!!!!!! koniec ze straszeniem!!!!!!!!!!
Soraya czekałyśmy na Ciebie i wieści wszystko będzie dobrze, odpoczywaj sobie, i myśl pozytywnie!!!!! Ważne, że jestes pod opieką a maluch jest zdrowy buziaki od nas wszystkich---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4557 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4558 |
|
Rozeznanie
|
Filka.......wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, zdrowia dla Ciebie i dzidziusia i wszystkiego co sobie zamarzysz.....i piję Twoje zdrowie
herbatką brzoskwiniową![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Hmmm firma i tak mi nic nie mówi jest suuuuuuuperrrr!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się miałam pytać o ta dojrzałość łożyska, ale widzę że już mnie Ula uprzedziła ![]() Jesli chodzi o to moje twardnienie brzuszka to nie dzwoniłam do lekarza. Póki to nie jest bardzo bolesne i tak bardzo uciążliwe nie będę mu zawracać głowy. Też mam przepisaną no-Spę 3 razy dziennie. Położna na SR mówiła że takie twardnienia trwające ok 15 sekund nie są groźne. Natomiast jakby trwały dłużej wtedy trzeba uważać. Wczoraj rozmawiałam tez o tym z szwagierką i ona mówiła że miała takie twardnienie trwające godzinami, szczególnie w nocy i wtedy dzwoniła do lekarza, więc myśle że moje to jeszcze nic groźnego ![]() Cytat:
Mój mąż pracuje w sklepie komputerowym i wiem że to opakowanie to tak dla wygody sprzedawcy, a według prawa, aby zwrócić produkt na gwarancji opakowania nie musi być. Tak samo z gwarancją, chociaż jakiś produkt nie ma 2 lat gwarancji to sklep musi ją dać. Często ludzie o tym nie wiedzą, a sprzedawcy wolą żeby nawet o tym kupujący nie wiedzieli.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-12-02 o 13:16 |
||
|
|
|
#4560 |
|
Rozeznanie
|
Bardotka Ty masz termin na 30 stycznia???? to tak jak ja.....a wiesz ile waży Twoja krusyznka? czy miałaś taki sam termin porodu na wszystkich usg czy im bardziej aktualne tym termin się zmienia?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

U mnie w robocie to nawet z okazji ślubu nic nie było ani me ani be a co dopiero teraz

miałam zapytać co to oznacza ale zapomniałam