|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
![]() Witam z powrotem
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdraszczam tych zniżek ![]() Czy Ty farbujesz włosy u fryzjera czy samodzielnie? Dzięki Gdyby to była jakakolwiek inna biżuteria, nawet ulubiona, byłoby mi mniej przykro. Cytat:
Ale obrączkę przed wyjściem na szybko wyciągnęłam właśnie z torebki, więc innych rzeczy raczej nie wyciągnęłam z niej po powrocie.Ja mam bardzo jasną karnację, więc muszę takie kolory ostrożnie dobierać. Mam nadzieję, że wyjdzie coś fajnego. Dziś jest wykład francuskiego architekta, chciałam pójść, ale chyba sobie podaruję - TŻ raczej nie dojedzie, a nie chce mi się iść samej. |
||
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zupełnie nie w temacie, lubicie rybę po grecku ?
Ja mam straszną chcicę i będę robić cały gar na weekend Przepis już zciągnęłam z netu, nie robiłam nigdy jeszcze
|
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
Heh
Dzięki Brakowało mi WasI przepraszam za zamieszanie Już nie będę Z powodów jakie napisałam Wam prywatnie, będę się mniej intymnie wypowiadać tu na forum Chociaż, jak powiedział TŻ, nie powinnam się przejmować, tym że niektórzy zachowują się poniżej krytyki i robią takie niefajne rzeczy jakie robią No mniejsza![]() U mnie już wszystko ok Dziękuję za rady Pomogły mi bardzo Rozmawiałam z TŻtem, będziemy sobie wszystko wypracowywać i wzajemnie się poznawać pod wszystkimi względami Ja muszę pewne rzeczy uszanować i on też Ja pewnych rzeczy nie lubię, on innych Ja mam pewne przyzwyczajenia, a on inne I wzajemnie musimy dojść do zadowalającego nas kompromisu Musimy się spotkać, gdzieś pośrodku Dużo rozmawiamy, szczerze i od razu mówimy o tym co nam nie pasuje, czy co byśmy chcieli I to jest superJa mam ciężki charakterek I widzę, że TŻ potrafi mnie okiełznać I go to nie zniechęca Strasznie mi się to podoba w nim W ogóle wydaje mi się, że oboje się bardzo dużo uczymy od siebieI mimo, że potrafię być okropną zołzą to TŻ wciąż powtarza, że mnie kocha, chce mieć ze mną dzieci i domek i takie tam Tylko, że denerwuje go we mnie moje dramatyzowanie i rozbieranie problemów na cząstki pierwsze Ale dzięki temu, że mi o tym otwarcie mówi, to ja mogę się starać to zmienić![]() Dziewczyny, czy Wasi TŻci często mówią Wam komplementy? Czy raczej nie przywiązują do tego uwagi?
Edytowane przez Melodia mgieł nocnych Czas edycji: 2009-12-02 o 13:57 Powód: dopisek |
|
|
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
masa komplementów, aż mnie to czasem dziwi, bo ja mam raczej sporo dystandu i krytyki wobec siebie |
||
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój za to kompelenty rzadko mi prawi, pewnie sądzi, że i tak mam o sobie wysokie mniemanie , więc żeby mi sodówka nie odbiła, ogranicza A ja jemu też rzadko z takiego samego powodu ![]() Edit To, że kocha to dla mnie nie komplement jest Tylko stwierdzenie faktu
|
|
|
|
|
#2828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzenie taka praca ![]() Chodziłabym non stop na pedicure ![]() Nie farbuj włosów ...masz taki cudny naturalny kolor!!.Jedyna rzecz jaka by pasowała to, ewentualnie, kilka cieniutkich jaśniejszych pasemek..ale po co włosy męczyć. Cytat:
Ale mąż nie jada więc nie robię w domu....czasem u teściowej się trafi ale bardzo rzadko ![]() Cytat:
jak zwykle na końcu zadałaś pytanie.Mój jest zdecydowanie komplemenciarzem . Do tego ja jestem na tyle bezczelna że dodatkowo komplementy wymuszam. ![]() Także jestem rozpieszczana. W końcu..bo od eksa słyszałam tylko o tym że mam grubą dupę, za krótką szyję i celulit. ---------- Ja też uważam powinnaś olać to co robi eks. A wyciągnięte wnioski są bardzo mądre
|
|
#2829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
TŻ często mówi mi coś miłego, albo mruczy na mój widok Czasem specjalnie mówi niewybredne komplementy, typu "ale z ciebie niezła d..." Ale ja to lubię w jego wydaniu.Cytat:
Ale cham!
|
|||
|
|
|
#2830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się skuszę. Moje nowe koleżanki fryzjerki powiedziały, że jak coś, to te refleksy ![]() Cytat:
![]() Ja chyba właśnie wybiorę się na coś, co nazywa się pediucre spa-pedicure +pachnące olejki, maseczka aż do kolan... Cytat:
no i że generalnie jestem tłusta... a zaznaczę, że nie był z niego żaden szczuplaczek ![]() Za to mój TŻ prawi mi dużo komplementów
|
|||
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ano cham...tylko tym chamem okazał się dopiero po 1,5 roku związku..wcześniej byłam piękna, cudowna, najmądrzejsza itp itd.
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
To widać tylko ja nie dostaję komplementów
![]() Trudno, muszę z tym jakoś żyć, wymuszać nie lubię i nie chcę, bo to nie to samo ![]() Na szczęście dostaję mnóstwo w pracy więc wyrównuje się
|
|
|
|
#2833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mówię nie farbuj..ale dobrze wiem że odmiana jest potrzebna. mmm..aż sie rozmarzyłam. Takie pedicure -spa to jest coś!! Cytat:
![]() Cale szczęście że teraz mamy takich kochających misiaków
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-12-02 o 14:56 |
||
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..b o nie wierzę że widząc Cie np. w tych nowych cudnych lokach na głowie nie myśli sobie "kurcze ale jest piękna i seksowna"Może dlatego że ty go nie komplementujesz ![]() Ja non stop słodzę mężowi...a on durny ma cały czas jakieś kompleksy. Denerwuje mnie to. ![]() Nie lubisz wymuszać..no co ty?! wymuszanie jest superJa mówię do męża " nie powiedziałeś mi jeszcze że ładnie wyglądam...zrób coś z tym"
|
|
#2836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie potrzebuję odmiany... No wiesz, byłyśmy z pajacami...ale co tam..człowiem mądry po szkodzie.. Ja pomyślę, że miałabym zostać do końca życia z moim ex...ehhhh...masakra by to była... Cytat:
Chciałabym, żeby moje właśnie były takie mega naturalne...jakby włosy muśnięte lekko słońcem
|
||
|
|
|
#2837 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja jestem strasznie łasa na komplementy i sama lubię je mówić TŻ za to odwrotnie![]() Heh No mój właśnie prawi mi od czasu do czasu Raczej nie mówi, że ze mnie fajna d... To nie w jego stylu To raczej ja mówię, że on ma fajny tyłek Np. mówi że uwielbia jak mi zawadiacko grzywka na oko opada, albo uwielbia moje rumieńce, albo że mógłby się w moje oczy wpatrywać non stop, albo że lubi jak zakładam bluzkę, w której byłam na naszej pierwszej randce Albo jak założyłam fartuszek i zmywałam, to zauważyłam, że się wpatruje we mnie maślanymi oczkami To się pytam o co chodzi A on taki rozmarzony do mnie: "moja pani domu" Cytat:
No zadałam pytanie, bo ciekawska jestem I chcę pobudzić dyskusję na wątku![]() Ja się foszę jak się wystroję, wymaluję, a TŻ nic Jest foch wtedy A TŻ twierdzi, że przecież ja i tak wiem, że ładnie wyglądam![]() Cytat:
I to z obu stron jest otwartość, a nie tylko z mojej Tak mi się przynajmniej wydaje![]() No mój też mruczy
Edytowane przez Melodia mgieł nocnych Czas edycji: 2009-12-02 o 15:16 Powód: edycja |
|||
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dori, powymuszaj trochę w żartobliwy sposób ![]() Aha, zaczęliśmy z TŻ oglądać Lie to me...podoba mi się bardzo
|
|
|
|
|
#2839 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy nie? Cytat:
Bo ja jak nic mi nie mówi, to właśnie się foszę Bo nie lubię czegokolwiek wymuszać albo coś mieć z łaski Ale może warto wypróbować na TŻcie![]() Ja TŻtowi chyba słodzę od czasu do czasu Najczęściej jak mu fajnie w jakimś ciuchu albo coś dla mnie zrobi No i ten boski tyłeczek---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Ja to zawsze zerkam i czekam czy coś powie czy nie A jak nie to jest foch Może też powinnam zacząć tak nawijać Ale tak jak Dorinka, uważam że wymuszony to nie to samo![]() A ja to bym mogła non stop słuchać komplementów i jak mi się coś podoba w kimś, to też tej osobie od razu mowię, bo wiem, że to może dodać skrzydeł A TŻ woli słuchać krytyki niż komplementów, bo mówi, że wtedy wie co ma zmienić i widzi, że dana osoba się angażuje w to jak on się prezentuje itd. Więc każde z nas ma do tego inne podejście
Edytowane przez Melodia mgieł nocnych Czas edycji: 2009-12-02 o 15:23 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem jak facet, więc raczej mało komplementów mówię, mało chwalę i mój tż właśnie czasem wymusza to na mnie.
Uczę się ciągle, zwłaszcza że on mocno zakompleksiony jest, więc potrzebuje tych komplementów raczej znacznie więcej |
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytaj....bo zastój na wątku jest straszny a tym sposobem produkcja postów ruszyła![]() Ja się nauczyłam że wszystko trzeba wprost mówić...że komplementów brakuje, że seksu sie chce, że urodziny za 2 dni i prezentu sie oczekuje..itp itd. Twój TŻ jest generalnie chyba duzo bardziej spokojny, opanowany i mniej wylewny niż ty. Takie mam wrazenie z tego co piszesz...dlatego wynikają małe "nieporozumienia" między Wami. Musisz to brać pod uwagę. ------------ Mój kumpel kiedyś powiedział że uwielbia swoją żonę za to że nie jest zawsze idealna. Po domu chodzi bez mejkapu i w rozciągniętym dresie..i własnie dzieki temu jak sie wystroi na wyjście szczena mu opada. Myślę że coś w tym jest bo ja też zawsze idealna nie jestem wiec jak na sobotnie wyjscie oko zrobię mąż sie wgapia we mnie jak w obrazek... oha i aha Nawet kumple komplementuja wtedy. Ostatnio jeden bardzo zimny i niewylewny kumpel powiedział że mam piękne oczy i wyjątkowo dobrze wyglądam ![]() W szoku byłam Ale takie kompementy zbieram w hurtowych ilościach odkąd soczewki noszę i zaczęłam używać cieni ![]() Można powiedzieć że zobaczyli to "coś" w brzyduli
|
|
#2842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc ja ucieszona, wracamy do domu i mówię - czyli co Tobie się nie podoba, ale sąsiad od razu zobaczył i mówi, że super... A on- "no tak, teraz faktycznie jest nieźle, ale od razu jak zdjęłaś wałki to jakoś mi się nie podobało " Cytat:
|
||
|
|
|
#2843 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Heh Czyli u Was jest odwrotnie Ale myślę, że to zależy od charakteru danej osoby Zakompleksieni potrzebują komplementów To miód na ich duszę Dla nas zakompleksieńców, komplement, to jakbyśmy skrzydeł dostali![]() Cytat:
Trza rozbujać wątek![]() No masz rację Faceci muszą wiedzieć wprost Żadnych aluzji Ja się tego wciąż uczę Co do mojego TŻta to masz świętą rację On jest spokojny, opanowany, niewylewny,cierpliwy, nie przejmuje się drobiazgami A ja wręcz przeciwnie Wulkan energii, zboczuch, wylewna aż za bardzo, emocjonalna, nadrważliwa On obiera sobie jakiś cel i spokojnie, konsekwentnie do niego dąży Ja mam milion pomysłów na minutę i słomiany zapał Ja krzyczę, klnę i rzucam przedmiotami, a on dyskutuje i cierpliwie tłumaczy![]() Z jednej strony się uzupełniamy, a z drugiej często wynikają właśnie nieporozumienia Bo każde widzi sprawę inaczej![]() A jak soczewki Ci się nosi? ![]() A co do eksa, też masz rację Nie przejmuję się Będę wciąż pisać na wizażu to co myślę i już Pies go lizał Mam ważniejsze sprawy na głowie A jak on już tak koniecznie pragnie wiedzieć co dzieje się w moim życiu, to niech se poczyta i niech ma dziecko radochę![]() Cytat:
Może on ma małe poczucie własnej wartości właśnie...? Każdy ma swojego bzika ehh...
Edytowane przez Melodia mgieł nocnych Czas edycji: 2009-12-02 o 15:53 Powód: ddopisek |
|||
|
|
|
#2844 | |||
|
Zakorzenienie
|
muszę w takim razie zaciągnąć
. A póki co nie mogę się doczekać na wieczór bo mamy oglądać Dexa. Ale zrobili serię skubańcy!!...chyba najlepsza ![]() Cytat:
Ważne że Tobie to nie przeszkadza . A taką piękną kobietę komplementują pewnie na każdym kroku wiec może mąż ma rację że Cię nie rozpieszcza![]() ![]() Cytat:
.A mój standart to : ja:"kochanie nie mogę wyjśc w tych spodniach do ludzi bo grubo wyglądam" tż: (nie mówi nic) ja: teraz powinieneś powiedzieć "Kochanie wyglądasz super. Jesteś szczuplutka i w tych spodniach wyglądasz rewelacyjnie" tż: no tak, tak! właśnie miałem powiedzieć że....(i tu powtarza za mną) Dlatego też mąż uważa że wszystko umiem zrobić sama..nawet powiedzieć sobie komplement i poklócić sie sama ze sobą. Bo jak krzyczę na niego to on najczęsciej nic nie mówi po czym stwierdza że jak zwyklę poklóciąłm sie sama ze sobą. Cytat:
Dobrze że zdajesz sobie z tego sprawę
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takim furiatkom jak my potrzebny jest opanowany i rzeczowy facet ![]() Soczewki super
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie to odnośnie wymuszania ta scenka wyglądałaby tak: Ja - kurcze tyłek mi urósł, okropnie wyglądam w tych spodniach Tż- Nie, no co Ty bardzo dobrze Ja- dobra, dobra, Ty mi specjalnie tak mówisz, żebym źle wyglądała Guzik, nie zakładam ich, odchudzam się ! Tżet- Ty jednak walnięta jesteś, po co się pytasz skoro sama wiesz najlepiej ![]() I jeszcze podobne Ja- mogę iść w tej sukience, dobrze wygladam ? Tżet- Nie, jakoś tak dziwnie, załóż coś innego. Ja - a mi się podoba właśnie, idę w tym ! Tżet- A daj mi spokój, i idź w czym chcesz .
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-12-02 o 16:08 |
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Ci powiem jak TŻ...walnięta jesteś I jak Ci biedni faceci mają nas zrozumieć
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pytanie z całkiem innej beczki: jaką macie tv? Tzn chodzi mi czy cyfrę, czy polsat cyfrowy, czy n czy coś w tym stylu? Co byście polecały? Bo jesteśmy właśnie z TŻ na etapie wybierania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Sama bym chciała być rudzielcem, tylko mam za bardzo czerwieniącą się cerę

Pomogły mi bardzo
Tylko, że denerwuje go we mnie moje dramatyzowanie i rozbieranie problemów na cząstki pierwsze
, więc żeby mi sodówka nie odbiła, ogranicza 

...masz taki cudny naturalny kolor!!.
Ale cham!