|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
Nie ufam tak bardzo tym pomiarą, w końcu jak już keidyś pisałam dzieci wg.pomiarów maja być małe a rodzą się suże i na odwrótCytat:
Nie rób absolutnie nic...
|
||
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4653 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie też czekają urodziny w domku... Za kilka dni...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że wszystko dobrze...
|
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
Ula teraz to już nawet na chwilke nie wstawaj tylko siusiu i do łóżeczka, nie ma żartów, wszystko dla malutkiej trzymaj się cieplutko
|
|
|
|
#4655 | |||
|
Zadomowienie
|
Sensuel -
1200 g szczęściaCytat:
daj trochę![]() ![]() madzik bonów, przynajmniej wybierzesz co będziesz chciała , a teściowejCytat:
Camillina - teraz jeszcze sie nie spakowałam, ale za pierwszym razem zmieściłam sie w jedną sporą torbę podróżną. Może rzeczywiście, jak już któraś z dziewczyn radziła, napisz co spakowałaś i coś się da z tego "wyrzucić" Cytat:
ula do tej pory jakoś się udało to może jeszcze te 4 tygodnie do 36 tc się też uda![]() No i skoro masz nakaz nierozpakowania, to musisz go wykonać ![]() lila - śliczna lampka ......................... ............. Mój synuś niestety znowu się rozkłada - bierze sie za niego jakieś choróbsko, bo od dwóch dni pokasłuje, a dziś pokładał sie w ciągu dnia i w końcu padł o 7, a zazwyczaj usypia ok. 8.30. Pewnie zostawimy go w domku, żeby się jeszcze bardziej nie rozłożył i nie pozarażał innych dzieci w zerówce. A na razie się żegnam, bo skorzystamy z okazji, że mały śpi i obejrzymy jakiś filmik |
|||
|
|
|
#4656 | ||
|
Zadomowienie
|
No
slipy się przydadzą do wywoływania młodego![]() ![]() Cytat:
Cytat:
proszę tylko grzecznie leżeć, nie myć już garów i nigdzie nie jeździć i ładnie nóżki zacisnąćlila12 ładna lampeczka ![]() ---------- Lecę robić wafle i jeść pomarańcze tylko, że tż za majsterkowanie się wziął- chyba też ma syndrom wicia gniazda
|
||
|
|
|
#4657 |
|
Rozeznanie
|
Camillina, no to faktycznie chyba w dwie torby bedzie trzeba
jedna dla Ciebie i druga dla maluszka. nie wiem czy poduszka do karmienia jest taka niezbedna w szpitalu, przydatna na pewno, ale chyba to niepotrzebny bagaz. ![]() ja na szczescie torbe bede miala troche mniejsza, bo u nas w szpitalach wyganiaja ok 5-6h po porodzie do domu
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
któraś z Was pisala o owocu z biedronki, cos na p, jak on sie nazywa?bo wlasnie go zajadamy, pyszota
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ze szpitala wyszłam w poniedziałek z mega dołem psychicznym a jeszcze muszę tam wrócić....
|
|
#4660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ula trzymaj się dzielnie, nic nie rób i choć to trudne staraj się nie stresować. Będzie dobrze A z innej beczki, takiej remontowej, nie mam wody |
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Lila do kiedy jest ten zakaz?
|
|
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nic o tym nie słyszałamno to teraz wredne położne będą miały radoche
|
|
|
|
|
#4663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4664 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
Przepraszam, że tak wpadam jak po ogień, ale jestem po wizycie i spieszę z newsami Tak więc z Filippo wsio ok, łądnie rośnie i waży uwaga uwaga...3400g szyjka jeszcze bardziej skrócona niż ostatnio, rozwarcie też nieco większe, jakieś 2 cm z chaczykiem No i czekamy na akcję póki co. W poniedziałek mamy pierwsze ktg a w środę za tydzień kolejna wizyta. No i tyle chyba Lecem teraz Was nadrobić
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
Aha, koniecznie dowiedzcie się, co trzeba wziąć dla maluszka - w "moim" szpitalu wystarczą Pampersy i chusteczki, reszty nie chcą. Na wszelki wypadek wezmę kilka ubranek... ale raczej takich, które mogą zaginąć...
|
#4666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
często to słysze
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od kilku dni zastanawiam się jak to zniosę, bo mocno liczyłam na wsparcie TŻ i reszty rodziny |
|
|
|
|
#4668 |
|
Zadomowienie
|
do odwołania.......
ze względu na tę cholerną grypę...... w szpitalu dowiedziałam się o tym - wcześniej nie wiedziałam....
|
#4669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Filipka i mamy
|
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet jak już pisałam
|
|
|
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
Dobre pytanie
![]() I liczę, że to jakoś dziś naprawią, bo pojechali po części ![]() A jak nie to będę mieć dziś dzień dziecka i się nie wykąpię
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet gratuluję, wielki synuś. a Wy z Tż wysocy?więc nie martw się, jak Synuś taki duży.gratuluję i zazdroszczę
|
|
|
|
#4673 |
|
Rozeznanie
|
Sweet no to juz kawal klocuszka
widze, ze juz malenstwa zaczely ostre przygotowania do wystrzalow takze mamuski, ostro bierzemy sie za kompletowanie wyprawek i toreb, bo nigdy nic niewiadomo. Xmila kapac jak kapac, ale wiem jak to jest bez wody. kiedys szamba mamuska niezdazyla oproznic, przyszly mrozy i zamarzlo wszystko lacznie z woda z rurach. kompletny brak wody przez ponad tydzien, dopoki mrozy nie puscily. dobrze, ze ciotka blisko, ale w naglych przypadkach toaletowych zalowalam, ze nie jestem facetem, bo byloby prosciej miejmy nadzieje, ze szybko Wam podlacza spowrotem
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-12-02 o 21:00 |
|
|
|
#4674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekajcie spokojnie
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nadzieję, że do mojego porodu sytuacja się zmieni.jesli nie to masakra!!!!!!!!
slyszalam, ze za niecale 2 tyg, grypa ma juz nie atatkowac. |
|
|
|
#4676 |
|
Raczkowanie
|
Sweet dorodny chłopak, brawo
![]() Pola, też liczę, że grypsko jednak odpuści. Ale z drugiej strony u nas szczyt zachorowań wypada na przełom stycznia i lutego :/ Edytowane przez xmila Czas edycji: 2009-12-02 o 21:01 |
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
niby tak, ale w tym roku się przecież przesunęło. w list.nigdy nie bylo tylu zachorowan i napewno nie bylo takiej paniki!badzmy dobrej mysli.
|
|
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
Witam , nieadawno wrocilam z wroclawia. Oprocz biblioteki spotkalam sie tez z przyjaciolkami ze studiow. Ale mi brakowalo juz tych babskich spotkan
Ale napisalyscie tyle ze chyba z godzine nadrabialam a i tak polowe zapomnialam wiec tak ogolnie sie odniose.Sweet super ze wszystko ok a dzidzius jaki duzy juz ![]() Pysia kolyska sliczna, pysiolince na pewno bedzie sie smacznie spalo ![]() Filka sto lat sto lat ![]() Co do sprzedwacow z allegro to ja zamiawalam wszystko u DlaDzidziusia i wszystko przyszlo po dwoch dniach.takze polecam |
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Buuuu... Miałam pozaznaczane do cytowania i mi się wszystko skasowało...
Ja jestem grudniowa i ze mną rodzice wychodzili... Jak było poniżej 0 to też...
|
#4680 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i codziennie wieczorami miałam bóle jak na @ ( myślałam ze to normalne) główka za nisko i nie dało się dokładnie zmierzyć , ale między 1800 a 2000g , ginka powiedziała że bardziej na ok.2kg więc nie jest zle Cytat:
Cytat:
idę spać ... dobranoc dziękuję Wam
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

Poza tym podobno trudno zmierzyć jej główkę, bo jest bardzo schowana za spojeniem łonowym, nisko. Stąd może być błąd pomiaru. Taką mam nadzieję.
Dziękuję za trzymanie kciuków dziewczyny
Nie ufam tak bardzo tym pomiarą, w końcu jak już keidyś pisałam dzieci wg.pomiarów maja być małe a rodzą się suże i na odwrót

da się o coś uszczuplić bagaż?

Mnie też czekają urodziny w domku... Za kilka dni...
.Poza tym wody w nerkach mało,także nie kazali się martwić,ale do kontroli 29.12 mam przyjść na USG.
za nietoperka
obżarłam się jak dzika świnia
nigdy więcej tyle słodkiego!!!
daj trochę
do tej pory jakoś się udało to może jeszcze te 4 tygodnie do 36 tc się też uda