Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-02, 10:48   #1261
dudzinka
Raczkowanie

Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V

W sumie masz rację że nie zawsze taniej...dlatego zacznę się już rozglądać i poobliczam co niecomi się podobają sztuczne kwiaty ale takie coś jakby papierowe lub bibułowe- nie wiem jak to nazwać, ale na pewno nie typowe sztuczne tandetnie nieraz wyglądające...choc myślę, że i tak juz ładniejsze produkują

trening z Ewą od 01.04.12
zumba my love od 03.01.12
dudzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 10:56   #1262
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ładne sa takie kwiatybjak piankowe, czy z czegos podobnego wykonane. Sa w hurtowni w Denkowie, tam sa tez znicze i sztuczne kwiaty, sa tez piorka i inne ozdoby na stoły.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 11:09   #1263
azakowana
Zakorzenienie

To jest dość dobrze zaopatrzony sklep - ten w Denkowie. I można podejść podotykać - zobaczyć jak wygląda konkretny kwiatek.
Stary 2009-12-02, 11:17   #1264
dudzinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
To jest dość dobrze zaopatrzony sklep - ten w Denkowie. I można podejść podotykać - zobaczyć jak wygląda konkretny kwiatek.
A dokładnie w którym miejscu on jest?? gdzieś w okolicy kościoła czy gdzies indziej??

trening z Ewą od 01.04.12
zumba my love od 03.01.12
dudzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 12:49   #1265
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Hej, jestem i ja. Naoglądałam się różnych pierdółek świątecznych Pod tym względem jestem okropnie dziecinna i uwielbiam takie świecidełka.
Stary 2009-12-02, 13:48   #1266
wowczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!
Ale się tu działo jak mnie nie było.
Nie będę nawiązywać do wszystkich Waszych wypowiedzi na ten temat, bo by nam się znowu rozwinął, ale powiem tylko tyle: uważam, że każdy człowiek zasługuje na drugą szansę, na to by być szczęśliwy i dać szczęście innym. To tyle w tym temacie.

A tak całkiem zmieniając temat, to chcę Wam powiedzieć, że w piątek idę na rozmowę kwalifikacyjną Wczoraj do mnie dzwonili i liczę po cichu na to, że tym razem się uda. Trzymajcie kciuki.
Trzymamy zatem mocno i życzymy powodzenia!

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez dudzinka Pokaż wiadomość
Ninuska ja to nawet się nie zagłębialam w czytanie tych wywodów o rozwodach bo też mam swoje zdanie i nie ma co się denerwowaća o tym sprzataniu to pomyśl, że kuchnia bęzie ładniusia jak już to przeżyjecie
A ja jak zwykle z pytaniem do Was drogie dziewczyny Co sądzicie o sztucznych kwiatach w formie jakiś stroików np.do świec na stołach weselnych? Bo tak w tym Novum wydaje mi się ta dekoracja stołu mizerna więc myślę czy czegoś nie wykomkbinować...a żywe kwaty chyba drogo wyjdą jak sie zamówi...
Ja nie lubię sztucznych kwiatów! Ale znam tylko takie plastikowe, być moż są już sztuczne ładniejsze tylko o tym nie wiemŻywe rzeczywiście drogie, dlatego ja na sztuczne bym się w tej sytuacji nie zdecydowała, ale może wymyśliłabym po prostu inna dekorację np taką z dominującymi świecami

A ja wybieram się dziś na zakupy!chciałabym znaleźć jakiś drobiazg dla mojego W na Mikołajki, ale nie mam konkretnego pomysłu jeszcze.

Edytowane przez wowczyk
Czas edycji: 2009-12-02 o 13:52
wowczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 14:07   #1267
ninuska
Zadomowienie

justys1358super, trzymam kciuki
A mój facet wymyślił,że załozymy własną firmę. Tak się napalił,ze nie rozmawiamy prawie o niczym innym.I juz z rańca był w biurze pracy w związku z dotacją. Pomysł nawet ok ale jak zwykle- w praniu dopiero wyjdzie czy wypali.

Dudzinka warto się rozejrzec. Przyznam szczerze,że nie wiem jak to nawet u nas z tym bedzie. Muszę z dekoratorka porozmawiać na temat własnie takich ozdób. Duży plus- na pewno nic nie zwiędnie

Pssssssssss......kuchnia jest boska

ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 14:10   #1268
azakowana
Zakorzenienie

Ninuska a to co to za firma ma być?
Stary 2009-12-02, 14:18   #1269
ninuska
Zadomowienie

Aaaaa taka jedna..... Aga,nic nie mówie narazie. taka firemka a nie firma

ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 14:47   #1270
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Dudzinka ten sklep/hurtownia jest nie daleko mostu w Denkowie. Jadac od Zygmuntówki to po lewej stronie za mostem, a jadac od Ostr.po prawej stronie przed mostem. I z tej strony jest tabliczka ze hurtownia kwiatów czy zniczy jest. Cos takiego, łatwo trafic, ja tam byłam z mama przed 1 listopada, bo tam znicze kupowałysmy. No i na poboczu mozna zaparkowac jakby co.
Ninuska mmm jak sie ma pomysł, to i moze sie udac, wiec trzymam kciuki za rozwoj firmy.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Powiedzcie mi która ozdoba wodki weselnej jest ładniejsza? Bo mysle nad tymi 2 typamihttp://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=824643905
i http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=828309778. Z tym, ze jesli chodzi o drugi typ, to mysle czy by ich sama nie zrobic.
Stary 2009-12-02, 15:06   #1271
azakowana
Zakorzenienie

Ninuska to nie zapeszam i życzę rozwinięcia interesu
Justys mi osobiście podobają sie bardziej te pierwsze - czyli krawaciki i muszki. Te drugie są takie "zwykłe"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 15:08   #1272
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

No takie zwykłe, choc wszedzie gdzie byłam na weselach nie było ich nigdzie, tylko naklejki, ze to wodka weselna.
Stary 2009-12-02, 15:17   #1273
majeczka_1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatrice1234 Pokaż wiadomość
majeczka1 ja własnie dzis byłam na targowej, własnie z bólem, przyjeli mnie bez problemu i czekac długo nie musiałam, zostałam wezwana zaraz po pierwszym pacjencie. Przykmuja tam na NFZ, lek Jastrząb, Turek, Grafinowska. Niestety nic mnie panie lekarki nie poratowały
tylko, że mnie nie boli i to jest jeszcze gorsze, bo jakby bolało to bym wiedziała po co je wyrywam A dokładniej chodziło mi o dr Dunin ale z tego co wiem to przyjmuje tylko kilka razy w miesiącu, no nic zadzwonię tam.

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Hej, jestem i ja. Naoglądałam się różnych pierdółek świątecznych Pod tym względem jestem okropnie dziecinna i uwielbiam takie świecidełka.
Ja tez mam świra na punkcie takich rzeczy dzisiaj chyba już poprzywieszam sobie ozdóbki na firance w akademcu, w sumie muszę się nimi nacieszyć bo potem do domu na święta i komu będą oko cieszyć?

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
A gdzie dokładnie na Targowej?
to jest równolegle do Jana Pawła, jadąc w stronę Billi skręca się w lewo w Radwana i od razu w lewo w taką małą uliczkę i po prawej stronie jest ta przychodnia. O ile się nie mylę to chyba obok jest zakład fryzjerski?
majeczka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 15:20   #1274
Viris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi która ozdoba wodki weselnej jest ładniejsza? Bo mysle nad tymi 2 typamihttp://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=824643905
i http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=828309778. Z tym, ze jesli chodzi o drugi typ, to mysle czy by ich sama nie zrobic.
Ja bym wybrała te pierwsze.

18,8 kg mniej od 26.01.2007 . Zamiast XL - M/S
Viris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 15:29   #1275
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez majeczka_1 Pokaż wiadomość
t

Ja tez mam świra na punkcie takich rzeczy dzisiaj chyba już poprzywieszam sobie ozdóbki na firance w akademcu, w sumie muszę się nimi nacieszyć bo potem do domu na święta i komu będą oko cieszyć?
jak mieszkałam z koleżanką na studiach to sobie rozwiesiłyśmy lampki w pokoju. Ale było super.

Ostatnio mi koleżanka polecała jakąś dobrą makijażystkę. Ponoć jakaś młoda dziewczyna, ma salonik na pułankach pod salonem fryzjerskim loczek. Ale nie wiem gdzie to jest.
Stary 2009-12-02, 15:35   #1276
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Tez niewiem gdzie to jest.
Stary 2009-12-02, 18:01   #1277
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Moze mi cos podpowiecie. W weekend przyjezdza do mnie siostra z narzeczonym. Zupelnie nie wiem co ugotowac na obiad, bo on jest strasznie wybredny. Macie jakis pomysl na jakies fajne danie? Bo ja zupelnie nie wiem co zrobic.

A my zamiast zawieszek na alkohol mielismy wstazeczki- kremowe i rozowe w kolorze sali. Kokardki byly kupione gotowe i kupione w sumie za grosze (chyba po 10 -20 groszy jedna). Kupilam je w 1001 drobiazgow

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2009-12-02 o 18:08
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 18:15   #1278
aniaa22
Zakorzenienie

ja zawiazalam na butelkach zlote wstazeczki ktore zostaly mi po pakowaniu kieliszkow na prezenty dla gosci
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 19:53   #1279
wowczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
justys1358super, trzymam kciuki
A mój facet wymyślił,że załozymy własną firmę. Tak się napalił,ze nie rozmawiamy prawie o niczym innym.I juz z rańca był w biurze pracy w związku z dotacją. Pomysł nawet ok ale jak zwykle- w praniu dopiero wyjdzie czy wypali.
Fajny pomysł z tą firmązawsze człowiek bardziej się stara i angażuje jeśli pracuje dla siebie!tak mi się przynajmniej wydaje!I gdyby jeszcze Wam się udało uzyskać te dotacje to już byłoby zupełnie pięknie!Powodzenia zatem w załatwianiu spraw i jak już firma stanie na nogi to daj znać co to za działalność będzie

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Dudzinka ten sklep/hurtownia jest nie daleko mostu w Denkowie. Jadac od Zygmuntówki to po lewej stronie za mostem, a jadac od Ostr.po prawej stronie przed mostem. I z tej strony jest tabliczka ze hurtownia kwiatów czy zniczy jest. Cos takiego, łatwo trafic, ja tam byłam z mama przed 1 listopada, bo tam znicze kupowałysmy. No i na poboczu mozna zaparkowac jakby co.
Ninuska mmm jak sie ma pomysł, to i moze sie udac, wiec trzymam kciuki za rozwoj firmy.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Mnie podobają się wierszyki, ale te które wkleiłaś zawieszki nie bardzo i myślę, że sama zrobiłabyś lepsze

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja zawiazalam na butelkach zlote wstazeczki ktore zostaly mi po pakowaniu kieliszkow na prezenty dla gosci
dawałaś gościom kieliszki wprezencie,tak? dobrze zrozumiałam?
Stary 2009-12-02, 19:56   #1280
aniaa22
Zakorzenienie

tak kieliszki z wygrawerowanymi naszymi imionami i data slubu. wrzucalam zdjecia w ktorejs czesci. fajnie teraz jak gdzies pojdziemy i ludzie te kieliszki na stol stawiaja

znalazlam wiec wrzucam

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2009-12-02 o 20:09
Stary 2009-12-02, 20:07   #1281
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

ja miałam te pierwsze, zrobiły furrorę na weselu, każdy ściągał potem z butelek te krawaciki albo podwiązki i brał na pamiątkę

Cytat:
Ostatnio mi koleżanka polecała jakąś dobrą makijażystkę. Ponoć jakaś młoda dziewczyna, ma salonik na pułankach pod salonem fryzjerskim loczek. Ale nie wiem gdzie to jest.
to za moim blokiem
tzn. za małym tesco na Pułankach
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:11   #1282
wowczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
tak kieliszki z wygrawerowanymi naszymi imionami i data slubu. wrzucalam zdjecia w ktorejs czesci. fajnie teraz jak gdzies pojdziemy i ludzie te kieliszki na stol stawiaja

znalazlam wiec wrzucam
Ciekawy pomysł nie spotkałam się z czymś takim nigdy!
Stary 2009-12-02, 21:31   #1283
beatrice1234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majeczka_1 Pokaż wiadomość
to jest równolegle do Jana Pawła, jadąc w stronę Billi skręca się w lewo w Radwana i od razu w lewo w taką małą uliczkę i po prawej stronie jest ta przychodnia. O ile się nie mylę to chyba obok jest zakład fryzjerski?
Tak nie daleko jest salon Divin, czy jakos tak.

Justys te pierwsze sa swietne, sama bym takie chciała mieć ale według mnie to zbedny koszt,ale pomysle jeszcze, moze sie skuszę i je kupie

Jeśli chodzi o makijazystkę pod Loczkiem, ja kiedyś umówiłam sie do niej na makijaż, ale nie zrobiła na mnie dobrego wrazenia, a jak poprosiła o moj numer tel "w razie czego, bo niewiadomo czy jej cos nie wypadnie tego dnia" to zrezygnowałam, ale maluje byc może świetnie - tego nie wiem

A no i odważyłam sie wejsc dzis do dwóch salonów z sukniami, ale bardzo szybko z nich wyszłam

beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:51   #1284
azakowana
Zakorzenienie

a to czemu?
Stary 2009-12-03, 08:00   #1285
Viris
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli POD Loczkiem to musi być to u niego w budynku schodkami w dół, tam chyba jakieś solarium i kosmetyczka jest (nie byłam na dole nigdy).

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Moze mi cos podpowiecie. W weekend przyjezdza do mnie siostra z narzeczonym. Zupelnie nie wiem co ugotowac na obiad, bo on jest strasznie wybredny. Macie jakis pomysl na jakies fajne danie? Bo ja zupelnie nie wiem co zrobic.
Jeśli chcesz mogę poszukać przepis na bardzo fajnie zrobioną pierś kurczaka (siekana w śmiesznej panierko-marynacie) - nie znam osoby której by to nie smakowało i wszyscy znajomi zawsze chcą przepis.

Co do zawieszek krawacików, podwiązek itp to można samemu zrobić za koszty materiałów tylko. Trudne nie są, a efektowne bardzo!

18,8 kg mniej od 26.01.2007 . Zamiast XL - M/S
Viris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 08:38   #1286
aniaa22
Zakorzenienie

Viris to ja poprosze o ten przepis
Stary 2009-12-03, 09:14   #1287
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
to za moim blokiem
tzn. za małym tesco na Pułankach
dzięki, może wypróbuję na sylwestra i potem zobaczę jak się sprawdziła

Cytat:
Napisane przez Viris Pokaż wiadomość

Co do zawieszek krawacików, podwiązek itp to można samemu zrobić za koszty materiałów tylko. Trudne nie są, a efektowne bardzo!
no właśnie muszę się im dokładnie przypatrzeć i zastanowić się jak zrobić, a jak nie to też zrobię kokardki ta jak Anie mówiły.

Viris, jak znajdziesz przepis to wrzuć, ja też chętnie wykorzystam.
Waniliaania, jak szukasz inspiracji w kuchni to polecam wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=356077
Stary 2009-12-03, 09:19   #1288
michel82
Wtajemniczenie

Dzień dobry!!!

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
W takim razie trzymam kciuki za rozwój firmy

Cytat:

Podoba mi się pierwszy, ale ten drugi też nie jest głupi, jak się wybierze fajne wierszyki to czemu nie. Ten drugi sama mogłabyś zrobić. Ja tak zrobiłam z zawieszkami na alkohol. Może nie wyszły tak ładnie jak te, ale to dlatego, że były robione w czwartek przed weselem. Musiałam ich zrobić 130 a dodam tylko, że tego dnia miałam robione tipsy, więc nie było mi łatwo to wszystko robić.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 09:24   #1289
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Może paluchy schabowe z orzechowym farszem???

Cytat:
Napisane przez Viris Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz mogę poszukać przepis na bardzo fajnie zrobioną pierś kurczaka (siekana w śmiesznej panierko-marynacie) - nie znam osoby której by to nie smakowało i wszyscy znajomi zawsze chcą przepis.
W takim razie ja też poproszę o ten przepis.

Cytat:
Waniliaania, jak szukasz inspiracji w kuchni to polecam wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=356077

Fajny wątek sama wrzuciłam tam kilka przepisów

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 09:54   #1290
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Łoj niewiem czy by mi sie chciało bawic w robienie krawacików i podwiazek.
A Ty Mehja na allegro zamawiałas? Moze mozna gdzies je kupic?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości