|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Sweet Delights....no to niebawem kolejna mamusia będzie tuliła malucha
.Filipek gotowy do wyjścia jak widać.Camillina....no to nie źle się spakowałaś.Duuużo tego.Ja muszę jedynie wziąć ubranka dla małego,szczoteczkę do zębów i dokumenty.Ale za pierwszym razem też miałam wszystko z listy jakieś tam gazety.
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-12-02 o 21:25 |
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Ulcia to spora niunia!
a bardzo się faorsowałaś? ja też mam problem z szyjką ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Ula i pamietaj, ze dziewczynki sa silniejsze! |
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
sweet ale klocuszek już z twojego synka
![]() mama idy ,ula trzymamy z Adusią kciuki za was i wasze maluszki,oby jak najdłuzej dzieki wszystkim mamusiom za życzonka
|
|
|
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dostałam email-em wiadomość od loveli:
Dziękujemy za włączenie się do programu Lovela Care. Jednocześnie informujemy, że z powodu dużego zainteresowania naszym programem pula pakietów - składających się z próbki proszku, książeczki, czapeczki i rękawiczek - została już wyczerpana (zgodnie z regulaminem programu liczba pakietów była ograniczona). Ponieważ nasz program bardzo się spodobał, postanowiliśmy przygotować nowe pakiety. Będziemy mogli je przesłać na początku nowego roku. Prosimy o potwierdzenie, jeżeli nadal chcesz otrzymać od nas pakiet. Zapraszamy też do korzystania z porad eksperta Lovela Care oraz brania udziału w konkursach organizowanych na stronach Ambasadorów Loveli. dostałyście też ?
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie dostalam takiego maila od Loveli w sprawie tych probek darmowych:
Witaj, Dziękujemy za włączenie się do programu Lovela Care. Jednocześnie informujemy, że z powodu dużego zainteresowania naszym programem pula pakietów - składających się z próbki proszku, książeczki, czapeczki i rękawiczek - została już wyczerpana (zgodnie z regulaminem programu liczba pakietów była ograniczona). Ponieważ nasz program bardzo się spodobał, postanowiliśmy przygotować nowe pakiety. Będziemy mogli je przesłać na początku nowego roku. Prosimy o potwierdzenie, jeżeli nadal chcesz otrzymać od nas pakiet. |
|
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
nie
dobra idę spać
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
hihihi Ula widze ze nie tylko ja taka wiadomosc dostalam
|
|
|
|
#4688 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Sama się zdziwiłam, że Fillipo taki klocek, bo ani ja ani Tż nie jesteśmy jakoś bardzo wysocy, cukrzycy nie mam więc to nie jakiś kolejny hardcorowy przypadek, żeby się 8kg na dzień dobry urodziło, witamin też nie biorę bo mam książkowe wyniki i nie ma potrzeby więc nie wiem Gin stwierdził, że taka już jego uroda ula i mamaidy trzymajcie się dzielnie, za Was i oby jak najdłużej Na pewno wszystko będzie dobrze z Maluszkami
|
#4689 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie mam siły, ale w aptece musiałam zapłacić kartą kredytową, bo przed wypłatą pustki w portfelu... A poza tym chciałam kupić mężowi chociaż coś słodkiego z okazji rocznicy ślubu... Zresztą gin kazał mi spacerować, to pospacerowałam po hipermarkecie z prędkością żółwia... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4690 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a koleżanka ostatnio mówiła że faktycznie lepiej w dwie torby - dla siebie i dla dzidziusia, ale nie mam takiej drugiej mniejszej i jakoś tak tachać się z dwoma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki kochane wiedziałam, że na Was można liczyć
Mąż już dziś przez telefon powiedział swojej "mamusi" co nieco... Ale ja jak sięz nią zobaczę ...to zagram jej na nosie a co Wredota się zrobiłam ![]() Cytat:
![]() Ale przyznaję że wolałam te z nogawkami.... jakoś było mi szybciej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma szwendania się...zakupów itp, Ja nie kupowałam hurtowo u jednego sprzedawcy więc dziewczyny pewnie bardziej Ci podpowiedzą ![]() Niech mała posiedzi jeszcze troszkę Ja też sięboję w przyszłym tyg mam wizytę....a już ledwo chodzę...dziś doszłam do przychodni z Kubą raptem dwie ulice dalej i zaliczyłam kilka przystanków skurczowych ![]() A u mnie 31 tydz Trzeba na siebie uważać Sweet Delights no to brawa dla Filipka duży chłopak z niego ![]() ************************ Dobra idę na myju myju a potem z mężusiem seans filmowy ![]() Do jutra
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-02 o 21:48 |
|||
|
|
|
#4692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te polskie 3 dni są dla mnie OK![]() Cytat:
gratulacje dla dużego Filipa od młodszego Filipa w moim brzuszku ![]()
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
Ja też dostałam od lovelli że się nie załapałam, ciekawe czy w styczniu przyślą...
A do torby spakowałam: -wyniki badań -ręcznik duży i mały -3 koszule -szlafrok (to do reklamówki )-skarpetki -klapki -kapcie -biustonosz -kosmetyki (płyn do hig.int.;szampon,żel pod prysznic,pasta i szczoteczka itp.) -majtki siatkowe -paczka podkładów poporodowych -butelka wody mineralnej -kubek+sztućce -podkłady na łóżko -wkładki laktacyjne -pampersy -nawilżane chusteczki -ciuszki dla dzidzi -krem do pupy dla dzidzi + muszę dopakować - odżywka,majtki bawełniane,ręczniki papierowe,3 pieluchy tetrowe, książkę jakąś Co jeszcze byście spakowały? O czymś zapomniałam? |
|
|
|
#4694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Wy już się pakujecie na poród...!niedługo dalsze rozpakowywania
![]() zmykam bo TZ będzie pisał. Buziaki |
|
|
|
#4697 |
|
Rozeznanie
|
ula, mamaidy
, żeby było wszystko w porządku i żeby maluszki jeszcze nie wychodziły ![]() sweet delights no no jaki duży kawaler, to chyba już spokojnie może przywitać świat po drugiej stronie brzuszka chyba będziesz następna po Agape my z TŻ wreszcie dzisiaj wybraliśmy się po materacyk do łóżeczka, chyba na nas czekał bo był ostatni na składzie także wzięliśmy od ręki, nie trzeba czekać kilku dni kupiłam kokos-pianka-kokos o grubości 13cm no, ale nie mam jeszcze wypełnienia do pościeli bo w ogóle nie wiem jakie mam kupić pytanie co teraz, bo wymiarowo niby żadne nie pasuje.. Moja mama mówi, że niby to mniejsze powinno być dobre bo jeszcze dojdą cm na to, że przecież wypełnienie nie jest płaskie tylko grubsze co też zabiera cm i już sama nie wiem..
|
|
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Większy Filipek pozdrawia mniejszego Filipka
![]() Ja mam torbę już od jakiegoś czasu spakowaną. U mnie nie trzeba na szczęście brać dla dzidziusia ubranek bo chyba musiałabym mieć tragarza chcą tylko pampersy i mokre chusteczki do pupci i krem. A dla siebie mam:-dwie paczki podkładów poporodowych - pięć podkładów na wyrko - 4 koszule - szlafrok - stanik - ciepłe skarpetki - 10 par jednorazowych majtek - kapcie - rolka papieru toaletowego i ręczników papierowych - kosmetyki pod prysznic w wersji mini (takie podrozne kupione w rosmanie w małych opakowaniach) - tantum rosa+ mała butelka po mineralnej z dziubkiem do przemywania - maść na sutki - laktator - wkładki do stanika - paczka mokrych chusteczek - nakładki na kibelek - butla wody niegazowanej - cienki kocyk tak na wszelki wypadek dla Filipa - dwie tetrowe pieluchy - mala paczka huggiesów - kubek, talerzyk, sztućce - ręcznik mały i duży Zapomniałam jeszcze o czymś? Wszystko weszło do jednej torby ale jest mega wypchana ![]() Ubranka i ciuchy dla mnie na wyjście przywiezie Tż. Nie wiem co wziąć do poczytania, polecacie coś fajnego?
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
ja będe sie pakować dopiero za póltora tyg bo cały nast tydz bede w łodzi i potem do mamy,stamtąd musze torbe zabrac.a laktator bierzecie? bo ja już nie wiem czy kupic przed porodem czy dopiero po...
,a o ręcznikach papierowych to bym nie pomyślała ,ja jeszcze popytam bratową co zabrac,u mnie ciuszków nie trzeba tylko chusteczki do pupki i ciuszki na wyjście.wiec tż -towi spakuje torbe dla małej i bedzie czekac w domu.
|
|
|
|
#4700 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
całe szczęście, że znaleźliście inne miejsce! Cytat:
![]() dobrze, że o klapkach mi przypomniałaś! też muszę kupić ja dziś się nabiegałam. spędziłam 9h poza domem i padam z nóg. troszkę byłam na zajęciach i troszkę pochodziłam po mieście. zakupiłam książeczki dla mojej małej siostrzenicy. a jutro jadę do mojego rodzinnego miasta więc znów czeka mnie wielka bieganina. tu odwiedzić jedną mamę, tu drugą, tam siostrę, pozałatwiać sprawy urzędowe i jeszcze wrócić do krakowa.. ech
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje za odpowiedzi
faktycznie bez poduszki byłoby luźniej ale to jedna z rzeczy wymieniona przez położną w szpitalu w którym będę rodzić jako niezbędna. W ogóle oddział w klimacie a la późny Gierek i niewiele tam mają dla świeżo upieczonych mam więc wolę zabrać za dużo niż za mało. Dobrze żeście mi przypomniały o ręcznikach ale to już chyba w zęby wezmęa o zakazie odwiedzin nie wiedziałam..... no to dół... w obcym mi Radomiu i tak jestem sama jak palec (bez familli) więc myślałam że przynajmniej TŻ mnie wesprze a tu d....a |
|
|
|
#4702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jednak troche miejsca w torbie sie zaoszczedzi ![]() Ps. juz jest watek mamusiek sierpniowych 2010. omatulo, jak ten czas szybko leci.
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-12-02 o 22:47 |
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: jesli to ma byc lista nie tylko na porodowke tylko w ogole do szpitala, to jeszcze bym dorzucila: butelke, smoczek, niedrapki, oslonki na piersi. Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-12-02 o 22:57 |
|
|
|
|
#4704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy nadal trzymam
zeby udalo sie przetrzymac malutka jeszcze 2 tyg ![]() Ula ojoj to rzeczywiscie stresujaca masz sytuacje.Teraz lezenie i wstawanie tylko na siusiu.Tez mam teraz wizyte 21.A ile malutka juz wazy ? Lila bardzo ladna lampka Addicted duuuzo zdrowka dla synka Lila zakaz odwiedzin jest, ale w niektorych szpitalach mimo wszystko odbywaja sie porody rodzinne Sweet ale duzy ![]() Pola a ja slyszalam w szpitalu, ze szczyt zachorowan ma byc styczen-luty ![]() Ula sprawdzilam i tez dostalam takiego @ Filka ja biore Do listy szpitalnej dorzucilabym jeszcze tel i ladowarke
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No ale o butelki i smoczka to raczej na żadnej liście nie widziałam, albo nie zwróciłam uwagi. Wy pakujecie? Bo nie wiem co robić![]() Co do laktatora to mam, ale nie spakowałam, najwyżej TŻ doniesie. Aha, chyba że będzie dalej zakaz odwiedzin. Chyba się przepakuję do większej torby jednak... |
|
|
|
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
no to ja proponuje jeszcze dorzucic ciuchy, w ktorych bedziemy wychodzic ze szpitala, bo te w ktorych przyjedziemy niestety moga sie nienadawac.
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam spakowane do szpitala jak szłam rodzić synka:
* kosmetyczkę * wodę (oj przydała się,a nawet zabrakło podczas porodu )* 2 koszule * 2 ręczniki (mały i duży) * aparat fotograficzny * ubranka dla małego * pampersy * chusteczki nawilżające * stanik do karmienia * majtki jednorazowe * szlafrok (mało używałam,bo na oddziale było bardzo ciepło) * klapki * dokumenty to chyba wszystko....i jakoś wszystko zmieściło mi się do torby * Kosmetyki dla dziecka chyba też miałam,ale pielęgniarki i tak myły swoimi.Gdyby miały dla każdego dziecka używać czegoś innego to by im więcej czasu zabrało. * podkłady były w szpitalu do dyspozycji * bawełnianych majtek nie używałam,bo wygodniejsze były po porodzie jednorazowe * podkładów na łóżko też nie miałam,bo były mi nie potrzebne.Salowa i tak zmieniała je codziennie czy było czyste czy brudne. * butelek nie miałam i smoczka też nie * osłonek na piersi tym bardziej * wkładki laktacyjne nie były mi w tym czasie jeszcze potrzebne,dopiero w domu zaczęły być To chyba wszystko
|
#4710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja wyszłam w tym samym co przyszłam ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Nie sądzę,bo każdy bierze to co uważa za słuszne.Ja wiem co mi się przydało i wiem co teraz mam wziąć.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

.Filipek gotowy do wyjścia jak widać.

Sama się zdziwiłam, że Fillipo taki klocek, bo ani ja ani Tż nie jesteśmy jakoś bardzo wysocy, cukrzycy nie mam więc to nie jakiś kolejny hardcorowy przypadek, żeby się 8kg na dzień dobry urodziło, witamin też nie biorę bo mam książkowe wyniki i nie ma potrzeby więc nie wiem
Gin stwierdził, że taka już jego uroda
za Was i oby jak najdłużej

ale duzy