|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV
Cytat:
.Co do paszportu heh mam nowy wazny od 2 lat i szkoda mi kasy zeby go wymieniac. Poczytałam i popytała i dostałam wiadomość o kilku osob ktore mieszkaja w UK ze lataja na paszport czyli nazwisko panienskie i problemów nie ma . Szczerze mowiac troszke sie boje bo nie wiem czy moge miec problem czy nie ale jesli nie bedzie problemow to narazie nie bede wymieniac paszportu. Tu w Uk nie moge dokonac zmian nazwiska w banku , ubezp itp bo nie mam dokumentów zrobie to dopiero jak odbiore dowód. Dziewczyny a jak jestem zameldowana na mieszkaniu rodziców to tam tez musze zgłoscic zmiane nazwiska? Bo tak sie zastanawiam i nie wiem gdzie jeszcze nazwisko trzeba zmienic. A napewno w Banku bo mamy wspolna kase z wesele na koncie meza ale ja jestem podpieta ze starym nazwiskiem
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast jesli chodzi o bank i no tax office to mozna tam pojsc z aktem slubu i nawet nie trzeba go tlumaczyc...tak jest tutaj w Irlandii wiec w UK pewnie podobnie.Ja dopiero niedawno sie o tym dowiedzialam ![]() A zglaszalas w urzedzie ze zmienilas stan cywilny?Bo wtedy placi sie mniejsze podatki
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jakim Urzedzie mówisz Ja zgłaszałam tylko o swoim stanie cywilnym tu W UK swojemu szefowi ale nie widze zebym płaciła mniejsze podatki Moj mąż sie pytał ksiegowego i mu powiedziano ze w UK zmiana stanu cywilnego niby nie ma wpływu na podatki , ale musze sie jeszcze tego dowiedzieć. W Irlandii to wiem ze cos takiego jest bo siostra tż jak wyszła za maż to mówiła własnie ze płaca mniejsze podatki niz jak byli para. . Widze ze zjezdzasz do PL my sie tez nad tym zastanawiamy ale narazie przeraza nas ta sytuacja w PL i brak pracy. Ja bardzo tesknie za rodzicami i rodzina ale mam czarne wizje naszego powrotu. Po czesc dobrze mi tu w UK tylko mój maz sie negartwnie zaczyna nastawiać do Angolii . Naszczescie w tym roku w koncu swieta spedzimy rodzinnie.
|
|
#244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:confu sed: ogólnie to do przedszkola przyjmują od licencjata, ale nie będę go miała skończonego jeszcze...a pomocy nauczyciela nie ma u mnie w mieście i bardzo tego żałuję... no ale sama nie stworzę a z obecnej pracy, albo raczej towarzystwa nie jestem zadowolona![]() Cytat:
Cytat:
no a wynik prolaktyny tak jak mówię, bardzo mnie zaskoczył, bo miałam ją chyba robioną już z 10 razy i zawsze była sporo za wysoka... a tutaj taki numer![]() Staż miałam w punkcie opłat, a umowę na 3 miesiące tak czy siak musiałam dostać, bo mój pracodawca miał taką umowę z urzędem pracy, więc nie ma czego gratulować, tym bardziej, że po tych 3 miesiącach, mam dostać umowę zlecenie do 25 roku życia )
|
|||
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wszystkiego nie da się cytnąć więc pisać będę z pamięci, a że moja szwankuje to mało tego będzie.
Moniqac Kasiu fajnie, że jesteś i to w tak dobrym humorze Martuś fajny układ mieszkania ![]() Agatek i s-ka te Wasze dzisiejsze rozważania o goleniu jak widzę, stały się tematem przewodnim na dziś ![]() Atomufko pisz jak tylko się dowiesz jakie są wyniki 7-10 dni to długo, ale sądzę, że antybiotyk zadziałał we właściwy sposób i wyniki tylko potwierdzą, że wszystko ok Domi maleństwu jak widać się nie spieszy, chyba że daje Ci jakieś sygnały ![]() Sambuś spylaj do lekarza być może ten ból to jakaś pierdoła, ale lepiej to spr i dmuchać na zimne ![]() SSR my to się kiedyś na kawę i ciacho możemy zgadać, parcuję w T.G. ![]() anika mieszankę na wzdęcia wypróbuję,mnie one też nękają ![]() Żabciu jakie plany na spędzenie rocznicy ładny staż macie, mnie i mężowi w sieprniu tego roku stuknęło 10 lat znajomości India ja też lubię spontany, a z racji sytuacji mieszkaniowej są one rzadkością, ale za to ile radości dają ![]() gwiazdy lecę czytać książkę, ale póki co marsz do kuchni robić małżowi kanapki. Do jutra gaduły i wolniej z pisaniem, bo strach Was zostawiać...boję się tego ile stron będę musiała jutro nadrabiać edit: zapomniałam Wam napisać, że w pt ruszamy po dobiór płyty ślubnej...chyba zanucę Panu przy jej odbiorze "...nie liczę godzin i lat..." ciekawi mnie cóż my na niej ujrzymy
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2009-12-02 o 22:23 |
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlugo tam jestescie? Ja tez sie boje powrotu ,ale nie widze tutaj szans rozwoju osobistego w Polsce chce zrobic kolejne studia i moze nie bedzie az tak zle A tutaj to taka wegetacja...i do tego ci beznadziejni irlandzycy
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
My tu jesteśmy 3 lata . Dokładnie tak jak piszesz wegetacja , w UK coraz ciężej o prace , wszedzie zaczynaja zdzierac kase , tez nie jest kolorowo. Ja bym chciała w PL dostać sie do jakieś firmy może cos z handlem zagranicznym bo taki kierunek skonczyłam Na kolejne studia to mi sie nie chce za stara juz jestem chyba My napewno tu bedziemy do listopada bo tak mamy umowe podpisana na mieszkanie , a potem zobaczymy co dalej.Ps moze mi sie uda tu jeszcze zajsc w ciaze zeby dzidzia sie urodziła by po powrocie do Pl nie było problemów z praca pod tym kierunkiem.Wiesz ze ktos mi powie ze jak pani nie ma dzieci to pania nie przyjmiemy bo bla bla bla. albo inne teksty . ![]() Napewno bede trzymac kciuki zeby wam sie ułozyło w PL ... a jak nie to zawsze mozna wyjechac
|
|
#248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no staramy sie zeby u nas bylo wesolo;D Cytat:
![]() ![]() dziekuje i czekam z niecierpliowoscia na notatki;D
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tez dlugo juz tam jestescie.U nas tak jak pisalam coraz gorzej,z praca my akurat nie mamy problemow ,ale co to za praca ![]() A propos studiow to oczywiscie mysle o podyplomowce ,bo innych to tez mi sie juz nie chce Tutaj rozgladalam sie za studiami podyplomowymi ,ale nie byloby mnie stac na nie Wiec pozostaje nasz ukochany kraj ![]() Martucha cwiercwiecze boze kiedy to bylo... ha powiedzialam jak jakas babciaEdytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-12-02 o 22:35 |
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
aniaaa84 ...
a już myślałam, że mnie nikt nie zauważył.... wiem, że rzadko zaglądam, ale to nie powód żeby mnie lekceważyć ... ![]() człowiek zmieni avatar i nie widzą go! ![]() no nic... ide spać... spróbuje to przeboleć ![]() dobranoc dziewczynki! |
|
|
|
#251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
moniaq bo nie nalezy zmieniac awataru
to tak jakbys sie nagle zamienila w chinke ;] za nic bym Cie na miescie nei poznala ![]() ![]() ![]() ihihihwitaj i zagladaj czesciej. noooi zarąbisty kawał marta ja wszytsko czaje
|
|
|
|
#253 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak swietujemy? ja wlasnie w pracy siedze do 10 i pewnie jak wroce do domu to mezulek juz bedzie spal ![]() trzymam kciuki zeby film wyszedl fajnie ooo 13 grudnia syn mojej kolezanki koczny 5 lat ta sama koncowka ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
martucha przy mnie to jestes
![]() zabcia bo ja za kilka miesiecy 30 skoncze
|
|
|
|
#255 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ciesze sie, ze Was troche rozbawilam, ale ten kawal przyszedl mi do glowy, jak przeczytalam jak PM10 tak wszystko idealizuja to tak jakby nasze relacje to mezow, a one gadaja jak ta druga zonka
a kawal z kukulka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja musze sie przeprosic z depilatorem, bo z lenistwa rzucilam go w kat i teraz jezdze na maszynce zbyt czesto musze najpierw poprosic meza zeby powyzywal sie na mnie woskiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a imiona bardzo fajne Cytat:
Cytat:
cos mi sie kojarzy jakas dziewczyna w okularach z telefonem-chyba to aktorka jakas byla zgadlam?
|
||||||
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
cześć laski!
zachciało mi się wczoraj być dobrą żoną (bo synową to średnio miałam ochotę) i pojechałam z mężem do jego mamy do szpitala. prosiła o kilka rzeczy, więc wcześniej pojechaliśy po te zakupy. i dzissiaj znowu źle się czuję. |
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
martucha84 cudownie, ze sie urządzacie. Moi znajomi maja bardzo podobny uklad i też wyrzucili sciankę w małym pokoju, ale nie mają też kawałka sciany korytarzowej. Tylko przy drzwiach wejsciowych zostawili 1,5 m scianki działowej, a tak cały mały pokój mają otwarty. Widziałam ostanio w OBI taki wanno-prysznic. Bardzo fajan sprawa, a jak TŻ mi to pokazywał, to mówił: patrz jaki fajny 2 osobowy prysznic
. Całość była w zestawie w hydromasazem i radiem. Coś koło 2 tyś. kosztowało.
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-12-03 o 08:31 |
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, melduję się ledwie żywa po wczorajszym koncercie...dałam radę, ale strasznie się czułam o rety...dawno tak nie miałam podczas @
moniqac...uhahałam się z Twojej opowieści jak nie wiem co kukułka wymiata Maja102...jak przeczytałam o tym zafascynowaniu podczas oddawania krwi, to brrrrr....czyżbyś była wampirzycą??? to teraz takie na czasie w dobie szaleństwa sagą o Belli i Edwardzie...hehe Kasiaher...twórcza depilacja nie ma co...hardcore...cięcie się maszynka na oślep...ale cóż poradzić w tak ekstremalnych sytuacjach. Wogóle te rozmowy o depilacji przypomniały mi, że ja też muszę się tym zająć...futrzaki nie są w modzie...hehe
|
|
#259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny trzymajcie kciuki ide na kolokwium
|
|
#260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ciesze sie ![]() Cytat:
![]() : brzydal:Cytat:
![]() Cytat:
zaraz wkleje co i jak my niechcemy calkowiie otwierac... zreszta wszytko wyjdzie w praniu ![]() Cytat:
![]() mzoe nie dokladnie taka jak wklejam bo tam mi sie srednio podoba ale w takim stylu
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak moja babcia
![]() u nas jest tak 4 babcia 7 kuzyn 13 ja 17 kuzyn 18 babcia 19 przyjaciel 22 przyjaciolka (swiadokowa) same najblizsze nam osoby
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-12-03 o 09:20 |
|
|
|
#263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyniuchy w nowym wątku
![]() Miałam zeszły tydzień cały wolny- wybrałam sobie urlop Ach, jak cudownie było Wreszcie się wysypiałam, gotowałam TŻowi obiadki o normalnych godzinach, piekłam cista Normalnie, prawdziwa gospodyni ![]() Dzięki temu nadrobiłam też zaległości w moim kursie na prawo jazdy- mam przejechanych 14 godzin. jedna z moich jazd zakończyła sie tym, że ja sobie przepuszczałam pieszych na przejściu, a facet za mną wjechał mi do tyłka na szczęście, jakiś kumaty i od razu powiedział, że się zagapił i to jego wina ![]() Rozmawiacie o choinkach My już z TŻem urządziliśmy sobie małe zakupy choinkowe i kupiliśmy dwa komplety bombek i gwiazdki na choinkę. Obydwoje byliśmy za srebrno-niebieską choinką, więc taka też będzie ![]() Przedwczoraj byliśmy u lekarza i na USG po cichu liczyliśmy, że dowiemy się czegoś o płci maluszka, ale maleństwo odwróciło się do nas tyłkiem ![]() Ja się śmieję, że to pewnie dziewczynka jest, bo charakterek ma wybitnie po mamusi A zaś moja mama ma swoją teorię- dziewczynka, bo taka wstydliwa ![]() My się chcemy dowiedzieć, bo nie wiemy jaką wyprawkę kupować Ostatnio łakomym okiem patrzyłam na maleńkie ubranka w Pepco Ja to jeszcze mam zaległości z zeszłego wątku, także naskrobałam sobie na kartce kilka spraw i już nadrabiam: baju, piękna fryzurka! Świetnie w niej wyglądasz Odmiana ogromna ![]() Anulko, gratuluję Wam otrzymania kredytu Kolejny krok do przodu :hura:Kwiatuszku, witaj po długiej przerwie i gratuluję zafasolkowania ![]() kotekMamrotek, wreszcie jesteś ![]() Maggie, nam tak samo, jak Azzis udało się zafasolkować już w pierwszym cyklu ![]() Kliwia, współczuję ogromnie siostrze... Straszne to jest, że takie rzeczy się dzieją...Jeszcze pewnie nie zdążyła sie przyzwyczaić do swojego stanu, a tu takie nieszczęście... anika, cudowne zdjęcia! ![]() Sambuś- ja też byłam na chorobowym nie mając jeszcze zmienionej karty NFZ, ale bez problemu mi pielęgniarka wypisała L4 na nowe dane teraz już wszystkie dokumenty mam pozmieniane i odetchnęłam z ulgą ![]() Martuś, piękne mieszkanko! Możemy się wprowadzić do Was? ![]() Cytat:
![]() kliwia, śliczniusia ta Wasza choinka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ana***, witaj kochana Za to ja Ciebie ściągnęłam myślami I życzę Ci dużo zdrówka ![]() Cytat:
Padłam na twarz
|
||||
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic..co do dzidziusia.. to ja przychylam sie do opnini charakter po mamusi ![]() na bank![]() wogole to nic niepiszesz czuje sie zaniedbana! ![]() a jesli chodzi o przeprowadzke jasne my was chetnie przygarniemy ![]() uciekam do pracy dzis bede siedziaal do oporu pewnie do 20 bo mamy jutro mikolaja a na mikolaja jest tak ze wszytkie choinki musza byc ubran dekoracje zmienione.. i bedziemy tyrac.. myslcie o mnie cieplo moze czas mi szybciej zleci
|
|
|
#266 | |||
|
Zakorzenienie
|
CZesć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Że tak powiem " jadą na sucho" ![]() wpadłam tylko na chwile. Niedługo lece do miasta wysłać paczke -sprzedałam moje buty slubne
|
|||
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż... nie widuję często ludzi z kłami o takim ostrym kształcie, jak ja mam... może moja sympatia do mhrrroku ma swoje drugie dno? Zmierzchomania to taka kolejna szumna moda, co przeminie... Stare, dobre horrory zostaną Mów, jak tam koncert
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-12-03 o 09:59 |
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i robię to tak raz na miesiąc, ale teraz już w ogóle nie czuć włosków, widać je ale nie są już tak gęste jak wcześniej i nie są takie sztywne ![]() Wiecie co...wczoraj tż mi powiedział że wszyscy jadą do afganistanu i nie ma żadnego odstępstwa. Tak więc mój tż ma pracę do września bo w październiku jadą. Tż nie pojedzie pod warunkiem że mu podpiszą rezygnację z kontraktu
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
magialena to mede z twoim mężulem świetować razem
ja tez mam urodzinki 18.12![]() maggie i co to będzie!!!! bedzie sensacja jak nic ![]() my tez damy synalowi na imie Dominik znaczy sie nei zebym była w ciąży ale jakos tak ostatnio wyszło ze juz oboje bysmy chcieli a ze mął sie upiera ze na milion % bedzie syn to juz nawet sie nei kłóce ze bym chciała córcie u meza w rodzinie to sami faceci sam ma 5 braci najstarszy brat tez ma syna u tescia tez sami faceci byli wiec chyba to genetycznie uwarunkowane bedzie ze bedzie synło matko ...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

.

Ja zgłaszałam tylko o swoim stanie cywilnym tu W UK swojemu szefowi ale nie widze zebym płaciła mniejsze podatki
no a wynik prolaktyny tak jak mówię, bardzo mnie zaskoczył, bo miałam ją chyba robioną już z 10 razy i zawsze była sporo za wysoka...
być może ten ból to jakaś pierdoła, ale lepiej to spr i dmuchać na zimne 

:nud a:

to tak jakbys sie nagle zamienila w chinke ;] za nic bym Cie na miescie nei poznala