Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-03, 12:30   #4771
oliviaoO
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ale tak sobie myślę ze nawet jak byłby zakaz to ktoś mógłby przynieśc torbę, dać ją pielęgniarkom czy salowej i te by chyba przekazały nam??
Czy naiwna jestem i takiej pomocy od pielęgniarek spodziewać się nie można?
pisalam pare postow wczesniej, ze u mnie w szpitalu wlasnie tak było z tym podawaniem torby więc myślę, że wszędzie chyba tak można

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 12:31   #4772
brzoskwinia82
Zadomowienie

Pysia to faktycznie zielona ta Twoja siostra, aż dziwne, bo na jaką stronę o ciąży się nie wejdzie to wszystko praktycznie opisane, w gazetach też. No ale jakoś sobie będzie musiała dać radę.
Byłam w sklepie i się wkurzyłam. Mówiłyśmy że nie chcą nas w kolejkach do kasy przepuszczać - no to dzisiaj było jeszcze gorzej - babka mi się chciała w kolejkę wrypać normalnie. Byłam w sklepie z majtkami - ja do kasowania (a w sklepie gorąco jak nie wiem) a babka do kasjerki, proszę mi tylko to skasować, ja na to że jest kolejka, a ona że ona właśnie stała ale sobie jeszcze po coś poszła (a jak podeszłam do kolejki to jej nie było) i jeszcze mówi pani ma więcej rzeczy ja tylko te dwie. Na to ja mówię dobrze, ale nie za dobrze się czuję (bo faktycznie duszno mi było jak nie wiem) dopiero z łaską powiedziała - dobrze proszę tą panią skasować. Normalnie myślałam że rozszarpię, aż się buraczkowa zrobiłam ze złości.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 12:37   #4773
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Pysia to faktycznie zielona ta Twoja siostra, aż dziwne, bo na jaką stronę o ciąży się nie wejdzie to wszystko praktycznie opisane, w gazetach też. No ale jakoś sobie będzie musiała dać radę.
Byłam w sklepie i się wkurzyłam. Mówiłyśmy że nie chcą nas w kolejkach do kasy przepuszczać - no to dzisiaj było jeszcze gorzej - babka mi się chciała w kolejkę wrypać normalnie. Byłam w sklepie z majtkami - ja do kasowania (a w sklepie gorąco jak nie wiem) a babka do kasjerki, proszę mi tylko to skasować, ja na to że jest kolejka, a ona że ona właśnie stała ale sobie jeszcze po coś poszła (a jak podeszłam do kolejki to jej nie było) i jeszcze mówi pani ma więcej rzeczy ja tylko te dwie. Na to ja mówię dobrze, ale nie za dobrze się czuję (bo faktycznie duszno mi było jak nie wiem) dopiero z łaską powiedziała - dobrze proszę tą panią skasować. Normalnie myślałam że rozszarpię, aż się buraczkowa zrobiłam ze złości.
szczyt bezczelnosci
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 12:41   #4774
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Patka za linka ale ono jest dla mnie za duże ja mam już pościel i ochraniacze przescieradła do łóżeczka 120x60
No to szkoda... Ja na szczęście jeszcze nie mam prześcieradełka więc spokojnie mogę kupować. Co prawda mam ochraniacz i to właśnie chyba mniejszy ale jakoś sobie poradzimy

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
np 36 t 1 d czy 37t1d?
Chyba 37t 1d ale nie jestem pewna.

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Nie było mnie...bo mialam ciężarną

Przyjechała moja siostra o której kiedyś Wam pisałam...
Ma termin na koniec stycznia

Jestem w szoku kompletnie jest zielona jak szczypiorek na wiosne

Sama przyznała że to wszystko ją przerasa...nie wie czy brac podpaski do szpitala, co brać...nie ma wcale ubranek teraz jej część dalam z tych co ja poodkładałam...bo były typowo chlopięce...

Jak mowiłam by pamiętala o Bephantenie czy Linomagu to tylko otwierała oczy
Niby mówila że czyta w internecie w gazetach co i jak...ale nie wiem czy ona czytała ze zrozumieniem i co ???

Aż mi jej żal...bo w sumie jest w 9 miesiący za 3 tyg ma termin porodu...
A prucz wózka od kogoś i nosidła i łóżeczka nie ma niccc więcej

Torba też niespakowana...bo nawet nie wie co i po co

A namawiałam ją od poczatku ciąży na nasz wątek...
Wiedziała by wszystko

ehhhhhhhh
Spisałam jej trochę na kartce, ale czarno to widzę
O matko boska no to faktycznie... Ona czyta i od razu zapomina? Kurcze...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 12:44   #4775
filka2
Zadomowienie

widze że niektórym drinki z lodem zaszkodziłya ja tam sie ok czuje,kaca nie ma
ide sie depilować co by ginek odnalazł co nieco pod boberkiem
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 12:51   #4776
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Cholera rozszarpałabym na strzępy!!!

Pysia no cuż niczyja wina to tylko jej samej, że w niczym się nie zorientowała... ja też sama wszytsko się dowiaduje stąd, z gazet, od znajomych i nikt mi nie pomaga, teściowa do bani mama też daleko i niezbyt pomocna... a jakoś jakieś pojęcie mam co trzeba kupic i zabrać...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 12:56   #4777
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camillina Pokaż wiadomość
Ciążę uznaje się za donoszoną od ukończenia 37 tygodnia.
a mi powoedziano że od 36tc
w sumie to zależy jak kto patrzy bo np. ja jestem w 32tc 4 d czyli 32tygodnie pełne i 4 dni
to jak 36tc skończony o tak jakby 37tc zaczęty?
ale namieszłam
mi gina powiedziała że najlepiej wytrzymać do 36tc
Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Ula uważaj żeby teściowa nie pomyślała, ze tu z kimś romansujesz, albo musisz ją do nas zaprosić

Jakby co to ja pierwsza pozdrawiam teściową

\
wiesz kochana chyba sobie to odpuszczę

dziś ugotowała nam ogórkową
moja teściowa nie potrafi gotować , nawet mąż kręcił nosem jak jadł
ale obiecał ze nie będzie narzekał na jedzenie mamusi , tylko ze już mu tęskno za miom gotowaniem

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 12:57   #4778
brzoskwinia82
Zadomowienie

Mój gin też powiedział, że jak już będzie 36 tydzień to on się nie będzie martwił, bo ciąża donoszona.

Stary 2009-12-03, 12:58   #4779
filka2
Zadomowienie

pysiamn to ona nie nie cieszy sie z dziecka,bo przecież zakupy maluszkowe taka radoche sprawiajano chyba że nie ma finansów i to ją dołuje albo.....albo już nie wiem co
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 13:02   #4780
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie było mnie...bo mialam ciężarną

Przyjechała moja siostra o której kiedyś Wam pisałam...
Ma termin na koniec stycznia

Jestem w szoku kompletnie jest zielona jak szczypiorek na wiosne

Sama przyznała że to wszystko ją przerasa...nie wie czy brac podpaski do szpitala, co brać...nie ma wcale ubranek teraz jej część dalam z tych co ja poodkładałam...bo były typowo chlopięce...

Jak mowiłam by pamiętala o Bephantenie czy Linomagu to tylko otwierała oczy
Niby mówila że czyta w internecie w gazetach co i jak...ale nie wiem czy ona czytała ze zrozumieniem i co ???

Aż mi jej żal...bo w sumie jest w 9 miesiący za 3 tyg ma termin porodu...
A prucz wózka od kogoś i nosidła i łóżeczka nie ma niccc więcej

Torba też niespakowana...bo nawet nie wie co i po co

A namawiałam ją od poczatku ciąży na nasz wątek...
Wiedziała by wszystko

ehhhhhhhh
Spisałam jej trochę na kartce, ale czarno to widzę
coś Ci się chyba poplumkało z tymi terminami...
Stary 2009-12-03, 13:08   #4781
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
na bank będzie można otrzymać dodatkowe rzeczy od Tż- a jak nie to zagrożę im, że zakrwawie im całe łóżko- a niech zmieniają pościel co 5 minut
To jest myśl
Ale tak serio to myślę, że z podaniem rzeczy nie powinno być kłopotów. Nie będę przecież tachać ze sobą zgrzewki wody mineralnej, a przy moim spożyciu to i tak może być mało

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Jejku, piszecie o spakowanych torbach, a ja jeszcze nawet nie mam rzeczy do tej torby! Teraz jak będziemy w Polce, chcemy już wszytsko kupić. Będę dzis po południu robić listę zakupów i aż się boję ile tego będzie Chociaż powiem Wam, że w zasadzie do szpitala to tylko potrzebowałabym dokumenty i kosmetyki dla siebie. Tak to wszystko dają dla mamusi i dla dzidziusia Więc w zasadzie będę kupować rzeczy na po szpitalu Ale i tak wolę mieć na przykład swoją koszulę niż taką szpitalną
Wczoraj na szkole rodzenia było fajnie, najpierw była relaksacja, później ćwiczyliśmy, opowiadała wczoraj o porodzie w tym szpitalu i ćwiczyliśmy też oczywiście oddychanie. Wczoraj można było zobaczyć porodówkę, tutaj to się nazywa Kreissaal. Mąż przyjechał po mnie, więc fajnie, bo on też mógł zobaczyć Powiem Wam, że zrobiło na mnie wrażenie to, że w ogóle nie wygląda jak szpital. Bardzo miłe położne Najpierw byliśmy w pokoju, gdzie robi się ktg, osobny jest pokój do usg, później przeszliśmy do pokoju, gdzie się przebywa, jak np. skurcze nie są jeszcze tak bardzo bolesne. I tam super kanapy, piłki i różne przyrządy, nawet lodówka z jedzonkiem i ekspres do kawy dla tatusia Późnej już przeszliśmy do sal gdzie się rodzi, są tam takie dwa pokoje, bardzo przytulne i każdy z tych pokoi ma wannę W jednym jest bardziej nowoczesne łóżko, nawet z takim specjalnym wycięciem, że można na siedząco rodzić. Specjalne stołeczki też są do tego. Wanny też super Na końcu poszliśmy do pokoju, gdzie przebywa się po cc. Tzn. przewożą tam mamusię, jeżeli np. cc odbywa się ok 14, a wtedy na salach są godziny odwiedzin i żeby taka kobieta miała spokók po operacji, to przebywa jeszcze jakiś czas w tym własnie pokoju razem z tatą i maluszkiem Przy cc mąż może być obecny jeżeli jest znieczulenie miejscowe, przy ogólnym już nie, ale to tylko ze względu na widok intubowania (tak stwierdziła położna). Jak zobaczyłam to wszystko to z jednej strony trochę mniej sie boję, a z drugiej bardziej, bo to już niedługo, bo to już 35 tydzień
Ale się opisałam
Zazdroszczę warunków
Chociaż to u nas jakoś przeżyję, ale zołzowatych położnych to nie

Pysiu kuruj się
Zdolna siostra, ja mam 2 miesiące i tak się nakręciłam tym waszym pakowaniem torby, że już leży w sypialni i wrzucam do niej rzeczy z listy.

No i a propos torby - myślicie że 2 koszule wystarczą? czy lepiej wziąć 3? I ile tych jednorazowych majtasów i podkładów?

Byłam dziś odebrać nowy dowód, od razu złożyłam też wniosek o wymianę prawa jazdy - panie w urzędzie były tak miłe I na poczcie tak samo, babka wezwała mnie do okienka poza kolejnością W szoku byłam.
No ale w sumie to najpierw widać mój brzuch, potem mnie

Tylko kurcze coś źle mi się już autem jeździ, nie dość że mały kopie i rozprasza, to jeszcze brzuchol mi trochę twardnieje Chyba już będę zależna od TŻ

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 13:21   #4782
pola25
Zakorzenienie

Ulcia miło, że TŻ woli Twoją kuchnie. miłea jak samopoczucie?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 13:27   #4783
pysiamn
Zakorzenienie

Macie racje, że sam jest sobie winna...
i też nie bardzo to rozumiem....
Sama nie wiem z czego to wynika może z tego że ciąża byla dla niej zaskkoczeniem bo w sumie miała raka jajnika...jeden jajnik miała usuwany i od lekarza dowiedziała się że jak będa planować kiedyś dziecko, to będzie potrzebna specjalna kuracja hormolana i może się uda...

A jak poszła za poł roku na kontrolę to okazało sie że jest w ciąży
W sumie sie cieszą i czekają....ale ja podobnie jak Wy w pierwszej ciąży mialam wszystko przed czasem chciałam wiedziec wszystko itp...

A ona lajcik

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
coś Ci się chyba poplumkało z tymi terminami...
Oczywiście że poplumkało
Koniec stycznia poczatek lutego to mam ja

A ona koniec grudnia no to ponad 3 tyg jej zostało

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 13:33   #4784
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Camillina Pokaż wiadomość
Hej, kobietki
mam takie pytanie do spakowanych bądź pakujących się już do szpitala dziewczyn... jak gabarytowo wyglądają wasze bagaże? bo ja zebrałam wszystkie jakby się wydawało niezbędne rzeczy i nijak nie mogę się zmieścić w jedną, sporawą torbę podróżną. Zabraknie mi miejsca na ciuszki dla bobasa, pieluchy jednorazowe, i szlafrok. Już nie wiem czy ja coś źle robię czy powinnam poszukać jeszcze jednej torby? Wolałabym się nie wyprawiać do szpitala jak hrabina z nie wiadomo jaką ilością waliz
ja tam od poczatku planowalam dwie torby. chociaz w pierwszym planie miala byc torba do porodu a druga na po porodzie. ale w koncu wyszlo, ze jedna dla mnie a druga dla malenstwa

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
Camillina, no to faktycznie chyba w dwie torby bedzie trzeba jedna dla Ciebie i druga dla maluszka. nie wiem czy poduszka do karmienia jest taka niezbedna w szpitalu, przydatna na pewno, ale chyba to niepotrzebny bagaz.

ja na szczescie torbe bede miala troche mniejsza, bo u nas w szpitalach wyganiaja ok 5-6h po porodzie do domu
ja bym chciala po 6 wyjsc, ale mnie oswiecono ze w przypadku pierwszego dziecka to najwczesniej na drugi dzien.

nie mam pojecia jakie ciuszki dla malego wziac. bo na mojej liscie pisze tylko ubrana i pieluchy, nie pisze jakie i ile. jak sie pytam znajomych co tu rodzily to slysze, ze babygrosy (body) i vesty (czyli body bez rekawkow). wczoraj chodzilam po sklepach i d..pa. nie bede kupowac rzeczy, ktore sie wklada przez glowe. mam pajacyki i sweterek rozpinany, tylko nie wiem czy mozna taki pajacyk zalozyc na gole cialko. no i nie wiem co z kocykiem. jak widzialam w szpitalu dzieciaczki byly pozawijane w kocyki z malymi dziurkami, tylko ze taki koc mi jest do niczego nie potrzebny, a poza tym wcale go nie ma liscie. mam rozek ale nie chce uslyszec, ze chce przegrzac i zadusic dziecko
wcale nie takie proste to pakowanie.
albo np to, piszą :
koszula do rodzenia
2, 3 koszule nocne z rozcieciem do karmienia
wygodne ubranie, zeby nosic po porodzie (??? to po co mi te koszule, jak w ciuchach mam chodzic???)
ubranie na wyjscie ze szpitala
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 14:17   #4785
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ulcia miło, że TŻ woli Twoją kuchnie. miłea jak samopoczucie?
samopoczucie w miare dobre , muszę sie tylko przyzwyczaić do samotności bo mąż w garażu i nie może non stop ze mną siedzieć .
denerwuje mnie bałagan , bo podłoga nie była zamiatana chyba od trzech dni ( teściowa chyba nie widzi szczotki) a głupio mi prosić
mam nadzieję że się przyzwyczaję do tego wszystkiego
najlepiej to bym upiekła jakieś ciasto na poprawę humorku , ale nie mogę
mąż mi nakupił snikersów , no ale ile można to jeść juz na nie patrzeć nie mogę

a tak w miarę dobrze , zrobię wszystko żeby Mała była urodziła się jak najpózniej ( najlepiej w38tc)

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 14:18   #4786
zebra666
Zakorzenienie

Obiadek mi się kończy gotować, ależ pachnie!!!! Głód mi dokswiera... poparsowałam wczorajsze pranie, teraz suszą się pieluchy i jutro je poprasuje i zaczne prać dziecięce ciuszki

Stary 2009-12-03, 14:19   #4787
agusiamatyldka
Raczkowanie

dzien dobry Mamausie

ja tylko na sekundke, jade zaraz do Krakowa po wozek i musze sie jescze zebrac i ugotowac obiadek wczoraj bylam na uczelni i zakupach i jak wyjechalam o 7.30 rano to wrocilam o 21-myslalam ze umre ze zmeczenia...

zastanawiam sie ile sztuk body i pajacykow musze miec na pocztaek?? na razie mam 11 pajacykow 0-3 i z 7 body 0-3 myslicie ze to malo????

Filka
wszytskiego najlepszego, spóznione zyczonka bo wczoraj mie nie bylo:ro za:sliczne zakupki

pysiam kolyska

ula87 tez kupowalam u tego sprzedawcy i jestem zadowolona

camilla ja tez mam problem z torba, i chyba bede miala 2 , jedna dla siebie druga dla dzidzi, slyszalam ze tak jest lepiej.
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 14:22   #4788
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
No i a propos torby - myślicie że 2 koszule wystarczą? czy lepiej wziąć 3? I ile tych jednorazowych majtasów i podkładów?
Ja kupiłam 2 koszule - wezmę je ze sobą do szpitla, ale położna na SR mówiła, że lepiej w szpitalu być w ich koszulach bo to o tyle lepsze, że jak sie pobrudzi co jest bardzo możliwe to w ich koszulach nie szkoda a nasze nowe to najlepiej sobie do domku zostawić. Także ja w razie co wezmę tak na wszelki wypadek jakby te ich były koszmarne i nei dało się w nich wytrzymać

Cytat:
Macie racje, że sam jest sobie winna...
i też nie bardzo to rozumiem....
Sama nie wiem z czego to wynika może z tego że ciąża byla dla niej zaskkoczeniem bo w sumie miała raka jajnika...jeden jajnik miała usuwany i od lekarza dowiedziała się że jak będa planować kiedyś dziecko, to będzie potrzebna specjalna kuracja hormolana i może się uda...

A jak poszła za poł roku na kontrolę to okazało sie że jest w ciąży
W sumie sie cieszą i czekają....ale ja podobnie jak Wy w pierwszej ciąży mialam wszystko przed czasem chciałam wiedziec wszystko itp...

A ona lajcik

Oczywiście że poplumkało
Koniec stycznia poczatek lutego to mam ja

A ona koniec grudnia no to ponad 3 tyg jej zostało
No ale żeby aż tak lajcikowo? To jest dla mnie nie do pomyślenia...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 14:47   #4789
brzoskwinia82
Zadomowienie

Ja to w ogóle nienawidzę koszul nocnych i tylko z myślą o szpitalu kupiłam. W domu najlepiej mi w jakiś koszulkach i majtkach w nocy a w dzień w dresikach

Stary 2009-12-03, 14:51   #4790
Sweet Delights
Zadomowienie

Dziewczyny odszedł mi czop. I teraz jestem na 100000% pewna, że to TO bo było zabarwione lekko krwią. Krzymajcie kciuki proszę, żeby to jeszcze nie było to o czym myślę...
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 14:58   #4791
zebra666
Zakorzenienie

Sweet jak juz pisałam Ci nie panikuj, leżakuj nadal, bo czop może sporo wczesniej odejść... No i Filip jest duży i silny

Stary 2009-12-03, 14:58   #4792
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Dziewczyny odszedł mi czop. I teraz jestem na 100000% pewna, że to TO bo było zabarwione lekko krwią. Krzymajcie kciuki proszę, żeby to jeszcze nie było to o czym myślę...
No to ja nie wiem czy Ci gratulować czy nie ?
Nie panikuj tylko czekaj co będzie dalej.....może jeszcze dasz radę .A jak nie to trzymam kciuki za mały ból i lekki poród.
Stary 2009-12-03, 14:59   #4793
pysiamn
Zakorzenienie

Macie rację moja siostra za bardzo lajcikowo do tego podchodzi....
No nic...myślęże po porodzie czym prędzej sie ogarnie bo nie będzie miała wyjscia...ew. będzie do mnie dzwoniła

Cytat:

Sweet trzymaj się...nie znasz dnia i godziny
Ale czop...w sumie nie musi oznaczać że już zaraz rodzisz mi odszedł częściowo dzień przed ale może być i wcześniej ;/

Trzymamy kochana

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-03 o 15:01
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 15:04   #4794
Sweet Delights
Zadomowienie

Dziewczyny ale ja się strasznie boje, prawie dwa tygodnie jak mi zaczął odchodzić, pamiętacie jak się zastanawiałąm czy to to? No to zobacznie moje dwa tygodnie już minęł praktycznie a dzisiaj z krwią...A poza tym to od wczoraj byłam tak nakręcona, że spałam aż dwie godziny, zjadłam dzisiaj tylko sniadanie bo w ogóle głodna nie jestem, nawet mnie przeczyściło, ale stwierdziłam ze to wczorajsze mandarynki. Chciałąbym chociaż do soboty wytrwac, wtedy mój gin ma dyżur w szpitalu...Jestem przerażona.
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:11   #4795
rybcia2309
Wtajemniczenie

Sweet Delights jesteśmy z Tobą i tak po cichu, chyba większość Ci zazdrości ja to mam ciarki jak napisałaś o tym czopie. Dasz radę! Pamiętaj, ze wszystkie przez to przejdziemy, a Ty szybciej będziesz miała to za sobą!
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:14   #4796
xmila
Raczkowanie

Sweet trzymaj się
Czop często odchodzi wcześniej, więc trzymam kciuku, żebyś do soboty dotrwała

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:19   #4797
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ale ja się strasznie boje, prawie dwa tygodnie jak mi zaczął odchodzić, pamiętacie jak się zastanawiałąm czy to to? No to zobacznie moje dwa tygodnie już minęł praktycznie a dzisiaj z krwią...A poza tym to od wczoraj byłam tak nakręcona, że spałam aż dwie godziny, zjadłam dzisiaj tylko sniadanie bo w ogóle głodna nie jestem, nawet mnie przeczyściło, ale stwierdziłam ze to wczorajsze mandarynki. Chciałąbym chociaż do soboty wytrwac, wtedy mój gin ma dyżur w szpitalu...Jestem przerażona.
Ja to nawet nie zauważyłam swojego czopa podczas pierwszej ciąży.Ciekawe dlaczego
Nie martw się Sweet bo nawet gdyby się coś zaczęło to i tak dzidzia jest silna i dacie radę .Nie masz się czego bać.Czekaj sobie spokojnie na jakieś bóle.Być może to jeszcze nie to

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 15:21   #4798
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam witam
ja juz mam prawie wozek to znaczy siostra odebrala ze sklepu i w sobote ma nam go juz tu przyslac jak na razie jezdza sobie nam po domu i sie zachwycaja
sweet juz pisalam wszystko bedzie dobrze
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:28   #4799
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Sweet - trzymaj się jakoś! Może skonsultuj to, nawet telefonicznie z ginem. Wiesz, synuś już jest duży, może chce już wyjść tylko sie nie stresuj, bo to powoduje skurcze.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Mój gin też powiedział, że jak już będzie 36 tydzień to on się nie będzie martwił, bo ciąża donoszona.
Mój gin też tak uważa: skończony 36 tydzień jest już bezpieczny.
Stary 2009-12-03, 15:30   #4800
zebra666
Zakorzenienie

Też myślę, że to może być czas na naszą Sweet i po cichutku zazdroszczę jak cholercia... Wg. suwaczka masz 36 tydzień a skoro gin mówił ci ostatnio, że Filip jest starszy o dobre kilka tygodni to 38,39 by wychodził Zresztą 3,5 kg to bardzo dużo i raczej nie wyglada to na 36 tydzień

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości