|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zadomowienie
|
Pysia to faktycznie zielona ta Twoja siostra, aż dziwne, bo na jaką stronę o ciąży się nie wejdzie to wszystko praktycznie opisane, w gazetach też. No ale jakoś sobie będzie musiała dać radę.
Byłam w sklepie i się wkurzyłam. Mówiłyśmy że nie chcą nas w kolejkach do kasy przepuszczać - no to dzisiaj było jeszcze gorzej - babka mi się chciała w kolejkę wrypać normalnie. Byłam w sklepie z majtkami - ja do kasowania (a w sklepie gorąco jak nie wiem) a babka do kasjerki, proszę mi tylko to skasować, ja na to że jest kolejka, a ona że ona właśnie stała ale sobie jeszcze po coś poszła (a jak podeszłam do kolejki to jej nie było) i jeszcze mówi pani ma więcej rzeczy ja tylko te dwie. Na to ja mówię dobrze, ale nie za dobrze się czuję (bo faktycznie duszno mi było jak nie wiem) dopiero z łaską powiedziała - dobrze proszę tą panią skasować. Normalnie myślałam że rozszarpię, aż się buraczkowa zrobiłam ze złości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba 37t 1d ale nie jestem pewna. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zadomowienie
|
widze że niektórym drinki z lodem zaszkodziły
![]() ![]() ide sie depilować co by ginek odnalazł co nieco pod boberkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pysia no cuż niczyja wina to tylko jej samej, że w niczym się nie zorientowała... ja też sama wszytsko się dowiaduje stąd, z gazet, od znajomych i nikt mi nie pomaga, teściowa do bani mama też daleko i niezbyt pomocna... a jakoś jakieś pojęcie mam co trzeba kupic i zabrać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Zadomowienie
|
a mi powoedziano że od 36tc
![]() w sumie to zależy jak kto patrzy bo np. ja jestem w 32tc 4 d czyli 32tygodnie pełne i 4 dni to jak 36tc skończony o tak jakby 37tc zaczęty? ale namieszłam ![]() mi gina powiedziała że najlepiej wytrzymać do 36tc Cytat:
![]() ![]() dziś ugotowała nam ogórkową ![]() moja teściowa nie potrafi gotować , nawet mąż kręcił nosem jak jadł ![]() ale obiecał ze nie będzie narzekał na jedzenie mamusi , tylko ze już mu tęskno za miom gotowaniem ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zadomowienie
|
Mój gin też powiedział, że jak już będzie 36 tydzień to on się nie będzie martwił, bo ciąża donoszona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zadomowienie
|
pysiamn to ona nie nie cieszy sie z dziecka,bo przecież zakupy maluszkowe taka radoche sprawiaja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4781 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale tak serio to myślę, że z podaniem rzeczy nie powinno być kłopotów. Nie będę przecież tachać ze sobą zgrzewki wody mineralnej, a przy moim spożyciu to i tak może być mało ![]() Cytat:
![]() Chociaż to u nas jakoś przeżyję, ale zołzowatych położnych to nie ![]() Pysiu kuruj się ![]() Zdolna siostra, ja mam 2 miesiące i tak się nakręciłam tym waszym pakowaniem torby, że już leży w sypialni i wrzucam do niej rzeczy z listy. No i a propos torby - myślicie że 2 koszule wystarczą? czy lepiej wziąć 3? I ile tych jednorazowych majtasów i podkładów? ![]() Byłam dziś odebrać nowy dowód, od razu złożyłam też wniosek o wymianę prawa jazdy - panie w urzędzie były tak miłe ![]() ![]() No ale w sumie to najpierw widać mój brzuch, potem mnie ![]() Tylko kurcze coś źle mi się już autem jeździ, nie dość że mały kopie i rozprasza, to jeszcze brzuchol mi trochę twardnieje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
Ulcia miło, że TŻ woli Twoją kuchnie. miłe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
Macie racje, że sam jest sobie winna...
i też nie bardzo to rozumiem.... Sama nie wiem z czego to wynika może z tego że ciąża byla dla niej zaskkoczeniem ![]() A jak poszła za poł roku na kontrolę to okazało sie że jest w ciąży ![]() W sumie sie cieszą i czekają....ale ja podobnie jak Wy w pierwszej ciąży mialam wszystko przed czasem chciałam wiedziec wszystko itp... A ona lajcik ![]() Oczywiście że poplumkało ![]() Koniec stycznia poczatek lutego to mam ja ![]() A ona koniec grudnia ![]() ![]()
#4784 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nie mam pojecia jakie ciuszki dla malego wziac. bo na mojej liscie pisze tylko ubrana i pieluchy, nie pisze jakie i ile. jak sie pytam znajomych co tu rodzily to slysze, ze babygrosy (body) i vesty (czyli body bez rekawkow). wczoraj chodzilam po sklepach i d..pa. nie bede kupowac rzeczy, ktore sie wklada przez glowe. mam pajacyki i sweterek rozpinany, tylko nie wiem czy mozna taki pajacyk zalozyc na gole cialko. no i nie wiem co z kocykiem. jak widzialam w szpitalu dzieciaczki byly pozawijane w kocyki z malymi dziurkami, tylko ze taki koc mi jest do niczego nie potrzebny, a poza tym wcale go nie ma liscie. mam rozek ale nie chce uslyszec, ze chce przegrzac i zadusic dziecko ![]() wcale nie takie proste to pakowanie. albo np to, piszą : koszula do rodzenia 2, 3 koszule nocne z rozcieciem do karmienia wygodne ubranie, zeby nosic po porodzie (??? to po co mi te koszule, jak w ciuchach mam chodzic???) ubranie na wyjscie ze szpitala
![]() |
#4785 |
Zadomowienie
|
samopoczucie w miare dobre , muszę sie tylko przyzwyczaić do samotności bo mąż w garażu i nie może non stop ze mną siedzieć .
denerwuje mnie bałagan , bo podłoga nie była zamiatana chyba od trzech dni ( teściowa chyba nie widzi szczotki) a głupio mi prosić ![]() mam nadzieję że się przyzwyczaję do tego wszystkiego ![]() najlepiej to bym upiekła jakieś ciasto na poprawę humorku , ale nie mogę mąż mi nakupił snikersów , no ale ile można to jeść ![]() a tak w miarę dobrze , zrobię wszystko żeby Mała była urodziła się jak najpózniej ( najlepiej w38tc)
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
Obiadek mi się kończy gotować, ależ pachnie!!!! Głód mi dokswiera... poparsowałam wczorajsze pranie, teraz suszą się pieluchy i jutro je poprasuje i zaczne prać dziecięce ciuszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Raczkowanie
|
dzien dobry Mamausie
![]() ja tylko na sekundke, jade zaraz do Krakowa po wozek i musze sie jescze zebrac i ugotowac obiadek ![]() ![]() zastanawiam sie ile sztuk body i pajacykow musze miec na pocztaek?? na razie mam 11 pajacykow 0-3 i z 7 body 0-3 myslicie ze to malo???? Filka wszytskiego najlepszego, spóznione zyczonka bo wczoraj mie nie bylo ![]() ![]() ![]() ![]() pysiam kolyska ![]() ula87 tez kupowalam u tego sprzedawcy i jestem zadowolona camilla ja tez mam problem z torba, i chyba bede miala 2 , jedna dla siebie druga dla dzidzi, slyszalam ze tak jest lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zadomowienie
|
Ja to w ogóle nienawidzę koszul nocnych i tylko z myślą o szpitalu kupiłam. W domu najlepiej mi w jakiś koszulkach i majtkach w nocy a w dzień w dresikach
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny odszedł mi czop. I teraz jestem na 100000% pewna, że to TO bo było zabarwione lekko krwią. Krzymajcie kciuki proszę, żeby to jeszcze nie było to o czym myślę...
#4791 |
Zakorzenienie
|
Sweet jak juz pisałam Ci nie panikuj, leżakuj nadal, bo czop może sporo wczesniej odejść... No i Filip jest duży i silny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie panikuj tylko czekaj co będzie dalej.....może jeszcze dasz radę ![]()
![]() |
#4793 | |
Zakorzenienie
|
Macie rację moja siostra za bardzo lajcikowo do tego podchodzi....
No nic...myślęże po porodzie czym prędzej sie ogarnie bo nie będzie miała wyjscia...ew. będzie do mnie dzwoniła ![]() Cytat:
![]() Sweet trzymaj się...nie znasz dnia i godziny ![]() Ale czop...w sumie nie musi oznaczać że już zaraz rodzisz ![]() ![]() Trzymamy ![]() ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-03 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale ja się strasznie boje, prawie dwa tygodnie jak mi zaczął odchodzić, pamiętacie jak się zastanawiałąm czy to to? No to zobacznie moje dwa tygodnie już minęł praktycznie a dzisiaj z krwią...A poza tym to od wczoraj byłam tak nakręcona, że spałam aż dwie godziny, zjadłam dzisiaj tylko sniadanie bo w ogóle głodna nie jestem, nawet mnie przeczyściło, ale stwierdziłam ze to wczorajsze mandarynki. Chciałąbym chociaż do soboty wytrwac, wtedy mój gin ma dyżur w szpitalu...Jestem przerażona.
#4795 |
Wtajemniczenie
|
Sweet Delights jesteśmy z Tobą i tak po cichu, chyba większość Ci zazdrości ja to mam ciarki jak napisałaś o tym czopie. Dasz radę! Pamiętaj, ze wszystkie przez to przejdziemy, a Ty szybciej będziesz miała to za sobą!
![]()
#4796 |
Raczkowanie
|
Sweet trzymaj się
![]() Czop często odchodzi wcześniej, więc trzymam kciuku, żebyś do soboty dotrwała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie martw się Sweet bo nawet gdyby się coś zaczęło to i tak dzidzia jest silna i dacie radę ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
witam witam
![]() ja juz mam prawie wozek ![]() ![]() ![]() ![]() sweet juz pisalam wszystko bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Mój gin też tak uważa: skończony 36 tydzień jest już bezpieczny.
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Też myślę, że to może być czas na naszą Sweet
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.