|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
chociaż czasem myślę, że takie rzeczy same nie przemijają...że trzeba nad tym popracować...a my nie umiemy nawet rozmawiać ze sobą normalnie... Cytat:
U mnie to nie kwestia nowych obowiązków, ani uczenia się ich...bo nie mam nic czego bym się musiała uczyć....to kwestia zmęczenia...Pamiętaj Haniu, że ja w tym roku nie byłam w ogóle na urlopie...jestem na prawdę wykończona pracą... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi pomaga nawet kilka dni..taki przedłużony weekend. I wcale nie muszę nigdzie jeździć- wystarczy ze do pracy iść nie muszę. Wiesz ja tez w tym roku na urlopie jeszcze nie byłam. Ostatnio w styczniu zeszłego roku na nartach.
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba pracować nad tym co nie gra w związku, ale wydaje mi się, że u Was podłozem tych spięć jest aktualna sytuacja . Wcześniej przecież dogadywaliście się i nie było takich akcji. My na przykład jesteśmy jako para super zgrani, dopasowani chyba w 99 % jak nie 100 ![]() ![]() Co do pracy....wiem, że jest ciężko Tżet ma spore doświadczenie i kwalifikacje, wysyła cv od 3 m-cy i nic ciekawego ![]() ![]() Więc szuka nadal, a w dodatku ja też zaczęłam się rozglądać i wysyłać cv, akurat on codziennie przegląda portale i znalazł kilka ciekawych ogłoszeń i dla mnie. Ale na razie trzeba uzbroić się w cierpliwość... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a prawda też jest taka, że niestety, aż głupio mi się przyznać do tego, ale dla mnie pieniądze są bardzo ważne...nie jakaś rozpusta, ale żebym miała na jakies swoje zachcianki, jakieś małe luksusy...a teraz nie mamy kasy na nic poza bardzo podstawowymi rzeczami...jak rachunki, czy jedzenie... to mnie cholernie frustruje...dołuje - okropnie mi z tym...że np. musimy odmawiać znajomym wyjścia, bo nie mamy kasy na to ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Co do pracy, to TŻ wysyła od 4 m-cy... i nic... i to już nie tylko na ogłoszenia w swoim keirunku...tylko zaczął wysyłać na cokolwiek...i jest na prawdę masakra... Co do mnie, to ja też myślałam o zmianie pracy...ale powiedzmy sobie szczerze...szczególnie po tej ostatniej podwyżce, zdecydowanie mi się to nie opłaca...nie znajdę tak łatwo miejsca, gdzie będę zarabiać tyle co tutaj...no i jeszcze to spa ![]() Nie wiem już sama-mam nadzieję, że ja po tym urlopie odpocznę, TŻ wkrótce znajdzie pracę...i sytuacja się poprawi... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem o czym mówisz...my też sie żremy jak z kasą krucho. Chyba tylko w takich sytuacjach są kłótnie miedzy nami..takie przez duże K. I nikt mi nie powie że pieniądze szczęścia nie dają. Same ich posiadanie na pewno nie, ale kasa w osiągnięciu szczęścia bardzo pomaga. Oby TŻ znalazł w końcu pracę. Zobaczysz problemy znikną jak ręką odjął. ![]()
![]() |
#2887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
okropne to jest, jak się tak egzystuje od pierwszego do pierwszego... Ja już nie pamiętam kiedy byliśmy w kinie czy knajpie na kolacji...nie stać nas na to ewidentnie.. Czasem mi aż wstyd przed znajomymi, jak mam powiedzieć, że nie możemy wyjść na piwo, bo nie mamy kasy... ![]() Cytat:
Powiem Ci, że z ta jego pracą, to jak dzwoni tel, to ja mam tylko nadzieję, że to ktoś w sprawie pracy...jakaś rozmowa, propozycja, cokolwiek...mam już obsesję na tym punkcie... OK, znowu wprowadzam malkontencki nastrój w wątku, już się zamykam ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2009-12-03 o 12:09 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 |
Raczkowanie
|
Hej
![]()
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rozważam wiele kwestii w tym założenie interesu przez nas, są przecież dopłaty unijnie, można założyć e-firmę - tylko wszystko od nowego roku, bo teraz dopłaty już są zawieszone. Nie ma co panikować Butter, czasem z takiego kryzysu powstają fajne pomysły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żaden kryzys nie trwa wiecznie..w końcu wszystko wyjdzie na prostą, a może nawet wyjdzie na lepsze ![]() Wiem że Ci ciężko , ale bądź dobrej myśli. Przyjdzie czas że kupisz sobie 10 par kolczyków za 10 zł bez żadnych wyrzutów sumienia ![]()
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Np. mąż naszej Hani ![]() ![]() Także bierzmy przykład z najlepszych ![]() Wiadomo nie każdy ma takie umiejętności i zdolności ale każdy ma pomysły a to czasem w szybki sposób przekłada sie na pieniądze ![]() Tylko potrzeba czegoś chcieć i mieć determinację w dążeniu do tego. Ja to jestem wariatka i mam obecnie naprawdę kilka konkretnych pomysłów na życie- wiadomo wszystko trzeba przeanalizować, przekalkulować ale kto wie, czy za jednym z nich nie stoi fortuna ![]() No to popuściłam wodze fantazji ![]() I Butter jeszcze pytanko, czy Twój Tżet nie myślał o tym by utrzymywać się z muzyki, czy nie jest to w jego przypadku możliwe, może to jest dobry trop ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój małż tyra od 13 roku życia na to żeby teraz mieć tak dobrze..także wiesz to wcale nie jest że tak o! mu się udało. W tym przypadku to tylko talent, pracowitość, pasja i konsekwencja doprowadziły go do tego gdzie teraz jest. Ale na pewno masz rację..jak sie chce coś osiągnąć trzeba mieć pomysł, trzeba być otwartym na nowości i co najważniejsze trzeba CHCIEĆ. Iść, popytać, podzwonić..a nie siedziec i tylko CV wysyłać. No i jakies znajomości też by sie przydały ![]() My np teraz zarabiamy duzo kasy tylko i wyłącznie dlatego że mamy kumpla który pracuje gdzie pracuje i który zarabiać nam daje ![]()
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo każdy ma inny chrakter i niektórzy szybko się poddają, nie wierzą w siebie itp. mój mąż mógł zarabiać pracując jako muzyk ale zrezygnował, bo brakowało mu wiary w siebie, nie miał w domu wsparcia, jego koledzy poszli tym tropem i opłacało się ![]() Mój mąż chciał mieć od razu kokosy, to teraz ma odwrotnie ![]() Co do znajomości, to wiadomo pomagają we wszystkim- w znalezieniu pracy, w interesach, ale ja akurat ciągle poznaję ludzi z którymi widzę nowe możliwości na współpracę. Poza tym uważam, że to bardzo pomaga ale czasem wystarczy fart, być w odpowiednim miejscu i czasie . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki!
mam luźniejszą godzinke nareszcie ![]()
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
8 i ani minuty dłużej
![]() ale zabiegana jestem starsznie, w tym tygodniu tylko wczoraj byłam na miejscu. Butter trzymam kciuki za Twojego TŻ , wiem jakie to frustrujące siedzenie w domu, ale za dziewczynami powiem ze kiedys musi być dobrze! a Tobie życzę urlopu jak najszybciej! Asiuk - współczuję zguby pierścionka ![]() Miskowa, Stokrotka , i Diana - najlepsze spóżnione życzenia ![]() ![]() ![]() kurcze tyle sie zbierałam aby do Was napisać ze wszystko zapomniałam ![]()
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jeździsz po Polsce rozumiem ? Czy śpisz poza domem także, czy tak planujesz żeby codziennie wracać ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za życzenia, cieszę się, że odżywasz, oby tak dalej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() cieszę się tym co mam, żyję dniem dzisiejszym i chyba to najlepsze co mogę zrobić. ![]() mam pytanie jak sie sprawuje kwiat z galerii fikumiku, nie podraznia Cię? strasznie mi się spodobał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Cholera kupiłam krem na allu w prezencie urodzinowym dla teściowej i nie doszedł...a urodziny dziś
![]()
#2901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy planujesz stolicę ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() A krem pod choinkę bym dała . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie podrażnia, nie drapie w szyję - tzn jest to filc, więc wiadomo, że żaden aksamit czy jedwab, ale nie drażni mnie jakoś. Nawet opanowałam już jego zakładanie tak, że mi się nie przesuwa co chwilę, jak to było na początku. Muszę ci powiedzieć, że zwraca uwagę - bardzo. Nadal mi się podoba i jestem bardzo zadowolona z zakupu. Wiem, że były też inne kolory |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda że mamie powiedziałam że teściowej krem kupiłam ..wtedy moje dałabym krem bo ma jutro urodziny. No ale skucha trochę by była. Poza tym mama chciała kolorówkę którą dziś zamierzałam jej kupić. A teściowej nie mam pojęcia co kupić ![]() W ogóle to paranoja z tymi urodzinami..teściu, teściowa i mama mają w jednym czasie. Dziś teściowa urodziny , jutro mama urodziny, 9 grudnia mama imieniny, 10 grudnia teściu urodziny ![]()
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skonsultuję jeszcze z mężem.
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
A z kremem się wyjaśniło. Siódemka stłukła krem, więc paczka wróciła do apteki i dziś wysłali nowy
![]()
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Miśku ile kosztowała ta zawieszka z fiufiu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() Wina chyba apteki bo jak oni to zapakowali ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dziwne...nigdy mi się to nie zdarzyło.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.