Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-03, 19:04   #3121
alkaxy
biegam dla Zabawy

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
(...)A co do Kokietki - to ja również kojarzę dwa kolory - taki jaskrawo niebieski i ciemno zielony - ten drugi ma moja mama i on jest na prawde ciemny, z czarną siateczką z wierzchu Ten niebieski chyba też był wobec tego, bo jeśli to te same staniki, to byłoby to duuuże przekłamanie
Z tego co piszesz to jednak duże przekłamanie.
Miałam tą "niebieską na zdjęciach" Kokietkę i ona była taka bardziej w zieleń, taki morski w stronę zielonego, ciemna i właśnie z czarną siateczką.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 19:13   #3122
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A może Panache Hestia ?Jest z odpinanymi ramiączkami, dość nisko zabudowana i z pionowymi cięciami. Powinno Ci pasować 30FF, ale jako, że Hestia jest dość ścisła to ja bym chyba celowała w 32E
Też nad nim myślałam, ale nie mogę dorwać mojego rozmiaru w sklepach ... nawet jak już przymknęłam oko na cenę

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 20:04   #3123
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do Kokietki - to ja również kojarzę dwa kolory - taki jaskrawo niebieski i ciemno zielony - ten drugi ma moja mama i on jest na prawde ciemny, z czarną siateczką z wierzchu Ten niebieski chyba też był wobec tego, bo jeśli to te same staniki, to byłoby to duuuże przekłamanie
Ja kojarzę dwa kolory, ale jeden to był teal z czarną siateczką (taki mam) a drugi to biały lub ecru, jaskrawo niebieskiego nie, ale mogła być jakaś wersja limitowana dla bravissimo, czy cuś takiego, którą przeoczyłam.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 20:19   #3124
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Kurde, a może niebieska? Teraz to już nie wiem;D Widziałam ją ostatnio na zlocie(jedna dziewczyna miała na sobie, szkoda że nie weszłaś do kibla w odpowiednim momencie;D) i coś mi się kojarzy, że ona jest taka bardziej zielonkawa, a nie niebieska? No chyba że mi zdjęcie katalogowe rozum zaćmiło. Ja ją mierzyłam jakoś we wrześniu i już nie pamiętam tych kolorów dokładnie No ale w każdym razie jest bardzo ładna.
ona byla na zlocie?? eech, a ja pewnie wtedy w najlepsze pochlanialam tarte albo co inszego

Cytat:
siarko na pewno Pandora nie jest aż tak zielona jak na tej aukcji z ebaya. Ale też ten drugi link nie odwzorowuje jej w 100%, najlepiej wygląda na tej aukcji - http://www.allegro.pl/item831477144_...do_dekolt.html

Tu jest moim zdaniem najbliżej oryginału
hmm, czyli jest zdecydowanie bardziej niebieska - no i to by sie zgadzalo z nazwa

ale to oznacza, ze w ogole nie ma tej zielonkawej? dziewczyny, zabijacie moje idealy ta zielona wersja mi sie po nocach sni

Cytat:
A co do Kokietki - to ja również kojarzę dwa kolory - taki jaskrawo niebieski i ciemno zielony - ten drugi ma moja mama i on jest na prawde ciemny, z czarną siateczką z wierzchu Ten niebieski chyba też był wobec tego, bo jeśli to te same staniki, to byłoby to duuuże przekłamanie
kochana, to wyobraz sobie, ze jest tylko jedna wersja Kokiety! znaczy, w sumie dwie, ale druga to ta kremowa (Ivory czy jakos tak). gdy kupowalam ten model, to na fotce byl kolor ciemnoniebieski (taki ladny, wyrazisty niebieski, ktory bardzo lubie), a przyszedl wlasnie ciemnozielony!

tak ze zaczynam wierzyc, ze podobnie rzecz sie ma z Pandora Turquoise Floral. zwlaszcza, ze - jak pisalam wczesniej - rzecz sie rozbija o te same dwa kolory - niebieski i zielony, ktore najwyrazniej lubia przeklamywac na zdjeciach^^

... czyli to znaczyloby, ze nigdy nie spelnie swoich marzen o zielonkawej, slodko owocowej Pandorze
Stary 2009-12-03, 20:28   #3125
*kasieńka*
Zadomowienie

siarko jutro jak chcesz to jeszcze pstryknę fotkę Pandorze w dziennym świetle
A kokietka na pewno jest też w wersji czarnej z różowym spodem, jest biała i ta morska Ale myślałam, że i niebieska była

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 20:33   #3126
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Z tego co piszesz to jednak duże przekłamanie.
Miałam tą "niebieską na zdjęciach" Kokietkę i ona była taka bardziej w zieleń, taki morski w stronę zielonego, ciemna i właśnie z czarną siateczką.
o, tototo.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Ja kojarzę dwa kolory, ale jeden to był teal z czarną siateczką (taki mam) a drugi to biały lub ecru, jaskrawo niebieskiego nie, ale mogła być jakaś wersja limitowana dla bravissimo, czy cuś takiego, którą przeoczyłam.
o, teal sie nazywa, wlasnie
i nie sadze, aby bravissimo mialo wersje limitowana - tak samo jak brastop nie ma oddzielnej Eleanorki Winter czy tez Pandory Aqua Floral

Cytat:
siarko jutro jak chcesz to jeszcze pstryknę fotkę Pandorze w dziennym świetle
A kokietka na pewno jest też w wersji czarnej z różowym spodem, jest biała i ta morska Ale myślałam, że i niebieska była
kasienko, to moze bym poprosila

czarnej z rozowym spodem nie kojarze ni w zab, ale wierze, ze to oddzielna wersja, bo czarno - rozowa chyba nie moglaby byc przeklamana jako Ivory... choc w sumie, kto ich tam wie
Stary 2009-12-03, 20:45   #3127
*kasieńka*
Zadomowienie

nie, na pewno nie była to wersja Ivory Widziałam na własne oczy, więc na bank to był trzeci kolor kokietki A teraz poszperałam w necie i faktycznie ta niby jaskrawo niebieska to w rzeczywistości ta czarno morska... Bez komentarza

Pandorkę pstryknę jutro, nie ma problemu

Stary 2009-12-03, 20:53   #3128
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
i nie sadze, aby bravissimo mialo wersje limitowana - tak samo jak brastop nie ma oddzielnej Eleanorki Winter czy tez Pandory Aqua Floral
Akurat bravissimo miewa limitowane edycje w kolorach niedostępnych gdzie indziej. W tym sezonie np. grafitowa Georgiana.
Stary 2009-12-03, 21:14   #3129
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
nie, na pewno nie była to wersja Ivory Widziałam na własne oczy, więc na bank to był trzeci kolor kokietki A teraz poszperałam w necie i faktycznie ta niby jaskrawo niebieska to w rzeczywistości ta czarno morska... Bez komentarza

Pandorkę pstryknę jutro, nie ma problemu
to jakbys znalazla te czarno - rozowa, linknij

i dziekuje z gory za fotke jutrzejsza

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Akurat bravissimo miewa limitowane edycje w kolorach niedostępnych gdzie indziej. W tym sezonie np. grafitowa Georgiana.
oj, nieprecyzyjnie sie wyrazilam, znaczy - w sumie precyzyjnie, ale bardziej z tonu glosu by wynikalo, ze tak naprawde, to chcialam ugodzic w brastop, ktory mi podpadl ostatnio^^
a o bravissimo zadnej wiedzy nie mam, tylko sie posluzylam nim "przy okazji".
a grafitowa Georgiana - mmm, brzmi ciekawie
Stary 2009-12-03, 21:44   #3130
melissa89
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam do Was pytanie, czy któraś z Was posiada bieliznę z Intimissimi i mogłaby coś o niej napisać, jak jakościowo i z rozmiarówką, zastanawiam się nad jednym kompletem na all, z obwodem stanika nie powinno być problemu bo jest regulowany ale nie wiem jak miseczka no i dół. Z góry dziękuję za wszelkie informacje Pozdrawiam
Stary 2009-12-03, 22:07   #3131
simeri
Wtajemniczenie

Kobiety z dobrze dobranym rozmiarem nie noszą staników z Intimissimi
Porządna firma bieliźniarska ma ok 120 rozmiarów, kiepska ma 20, Imtimissimi ma 4.. więc prawdopodobieństwo dobrania dobrego rozmiaru dąży do zera

Najlepiej zmierz się i podaj nam swoje wymiary albo sama sprawdź swój rozmiar w kalkulatorze
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 22:27   #3132
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
ja dzisiaj byłam w tesco i widziałam biustonosze 70DD z pionowymi cięciami, boskie a do tego przecenione z 49zł na 34, i 2 miały naprawdę ścisłe obwody, jutro chyba po nie wrócę
tez je dzisiaj widzialam. (przepiekny jest fioletowy)
ale na moje (z wczorajszego pomiaru) 65G - 70DD za małe. chociaz niektóe modele maja rzeczywiscie dosc ciasne te 70.

staniki i wykonaniem i wieszaczkami straaasznie przypominaja mi staniki z Primarka - mialam swego czasu sporo - sa milutkie w dotyku i dosc wygodne.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 11:14   #3133
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
tez je dzisiaj widzialam. (przepiekny jest fioletowy)
ale na moje (z wczorajszego pomiaru) 65G - 70DD za małe. chociaz niektóe modele maja rzeczywiscie dosc ciasne te 70.

staniki i wykonaniem i wieszaczkami straaasznie przypominaja mi staniki z Primarka - mialam swego czasu sporo - sa milutkie w dotyku i dosc wygodne.
jak je przeglądałam to ścisłe wydawały mi się czarny i ciemny morski z pionowymi cięciami z kolekcji Charmed, bo reszta to się rozciągałam pokaźnie; a w sumie dziwne bo fioletowy z pionowymi cięciami już był bardziej rozciągliwy a ten samo model tylko w innym kolorze

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 11:57   #3134
Leseratte
Wtajemniczenie

Hej, co sądzicie na temat staników Ceriso?
Leseratte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:04   #3135
*kasieńka*
Zadomowienie

siarko - wklejam obiecaną fotkę pandory Nie jest to w 100% dokładny kolor, bo turkus strasznie ciężko dobrze uchwycić - zazwyczaj wychodzi bardziej niebieski. Pandora w rzeczywistości jest niemal taka, troszkę więcej ma zielonego/pistacjowego

Co do Kokietki - ten trzeci kolor to black/mink -udało mi się znaleźć tylko takie foto (pierwszy z lewej). Kiepsko widać, ale coś tam jest

http://kataloglb.blox.pl/html/131072...5.html?11,2008

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 12:07   #3136
adusiadu
Wtajemniczenie

GG do adusiadu

Cytat:
Napisane przez Leseratte Pokaż wiadomość
Hej, co sądzicie na temat staników Ceriso?
Mysle, ze sa to naprawdę udane staniki M&S (mowie ogólnie, bo w kazdej firmie mozna znaleźc perelki i badziewia). Jakosc jest zwykle dobra. Z tym, ze czasem mają miseczke mniejsza/wieksza niz by wydawalo sie z tego co na metce. Wlasciwie to wiele stanikow tak ma, ale np. wejdziesz na balkonetke i dowiesz sie, ze Arabella jest duzomiskowa, a Cleo Robyn małomiskowa, a z M&S nie bedzie już tak łatwo.
adusiadu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:14   #3137
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adusiadu Pokaż wiadomość
Mysle, ze sa to naprawdę udane staniki M&S (mowie ogólnie, bo w kazdej firmie mozna znaleźc perelki i badziewia). Jakosc jest zwykle dobra. Z tym, ze czasem mają miseczke mniejsza/wieksza niz by wydawalo sie z tego co na metce. Wlasciwie to wiele stanikow tak ma, ale np. wejdziesz na balkonetke i dowiesz sie, ze Arabella jest duzomiskowa, a Cleo Robyn małomiskowa, a z M&S nie bedzie już tak łatwo.
Ja miałam kilka M&S,ale zawsze nietrafiłam z rozmiarem i musiały iść dalej
Moje wrażenia po Ceriso to ścisły obwód i miski większe niż standardowo. Nawet ostatnio wylicytowałam na all M&S Ceriso plunge 30G na moje 70/93, używany ale w bdb stanie i obwód był ciasny,ale w misce jeszcze pół piersi by mi się zmieściło.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:23   #3138
Leseratte
Wtajemniczenie

Ja właśnie nigdy nie miałam staników tej marki. Widziałam na allegro kilka w moim rozmiarze i chyba zaryzykuję. Trochę się obawiam, bo dotychczas nosiłam 70C, a teraz okazało się, że noszę 65D i nie wiem, czy mi nie będzie za duży ten Ceriso...
Leseratte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:24   #3139
adusiadu
Wtajemniczenie

GG do adusiadu

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Moje wrażenia po Ceriso to ścisły obwód i miski większe niż standardowo. Nawet ostatnio wylicytowałam na all M&S Ceriso plunge 30G na moje 70/93, używany ale w bdb stanie i obwód był ciasny,ale w misce jeszcze pół piersi by mi się zmieściło.
No własnie to ta cała nieprzewidywalność. Ja trafiałam na obwody standardowe i raz trafiłam na ścisły, a miskę raz miałam mniejszą, raz większą i kilka razy standardowe...
Więc albo trzeba patrzec na opisy i pytac sprzedawcow o wymiary (na allegro i ebayu), albo liczyć na farta
adusiadu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:40   #3140
~Veronique
Zakorzenienie

Czy któraś może określić jak z wielkością misek w tiffanym plunge? jestem na granicy rozmiarów i wszystko zależy od tego jakie są miski...

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:56   #3141
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie odwrotne odczucia - ilekroć miałam do czynienia z Ceriso to obwód był luźny a miska sporo mniejsza. A 30G nic dziwnego, że było na Ciebie za duże, bo ten rozmiar jest na 96,5 cm w biuście Myślę, że 30F byłoby lepsze.

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
Czy któraś może określić jak z wielkością misek w tiffanym plunge? jestem na granicy rozmiarów i wszystko zależy od tego jakie są miski...
weź mniejszy, wg mnie Tiffany wypada większy niż normalnie.

Stary 2009-12-04, 13:01   #3142
Maliniarka
Zakorzenienie

Ja na przykład wyglądałam strasznie w ceriso...brrrr...najśmies zniejsze, że po zdjęciach dziewczyny mówiły, że miska jest za duża, a była sporo za mała

Do tego moje wrażenia co do modelu, nie układał się miękko, był strasznie szorstki i sztywny, ale inne posiadaczki już tego nie zauważyły, więc to pewnie subiektywne odczucia, nie reguła.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Na 71/96 (luźno 74, w zwisie 99) miałam 30G, ale to porażka była...obwód dość ciasny
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 13:03   #3143
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dokładnie odwrotne odczucia - ilekroć miałam do czynienia z Ceriso to obwód był luźny a miska sporo mniejsza. A 30G nic dziwnego, że było na Ciebie za duże, bo ten rozmiar jest na 96,5 cm w biuście Myślę, że 30F byłoby lepsze.

weź mniejszy, wg mnie Tiffany wypada większy niż normalnie.
dzięki wielkie ten mniejszy jest nawet lepszy cenowo.

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 13:03   #3144
Maliniarka
Zakorzenienie

A i jeszcze fiszbiny były wg mnie za bardzo elastyczne, i obwód to siateczka i dwie gumki, robił fałdy na plecach
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 13:22   #3145
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
dzięki wielkie ten mniejszy jest nawet lepszy cenowo.
a to dziwne - powinny być w takiej samej cenie

Stary 2009-12-04, 15:15   #3146
PoCoCiTo
Raczkowanie

Witam. Zainspirowana chęcią posiadania wreszcie "idealnego" biustonosza zwracam się o poradę do ekspertek w tym temacie Mój obwód pod biustem to 85 cm, zaś w biuście - 93,5 cm Kalkulator wykazał mi rozmiar 75C. A jakie jest Wasza opinia co do rozmiaru, który powinnam wypróbować?

Ach, kochaj, kochaj! Boskie to rozkosze!
PoCoCiTo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 18:14   #3147
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Dziewczyny, ja też proszę o pomoc. Siostra (już uświadomiona ) uzupełnia szafę biustonoszami w rozmiarze 65A. Znalazłyśmy w pewnym sklepie biustonosz push up LARYSA 812 Producent: Lupoline
Kolekcja: Larysa. Kupić? Czy lepiej sprawdzoną już Panache Atlantis?
Stary 2009-12-04, 19:22   #3148
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PoCoCiTo Pokaż wiadomość
Witam. Zainspirowana chęcią posiadania wreszcie "idealnego" biustonosza zwracam się o poradę do ekspertek w tym temacie Mój obwód pod biustem to 85 cm, zaś w biuście - 93,5 cm Kalkulator wykazał mi rozmiar 75C. A jakie jest Wasza opinia co do rozmiaru, który powinnam wypróbować?
Czy zmierzyłaś się ciasno pod biustem i na wydechu a w biuście luźno?
Jeśli tak, to ja bym celowała raczej w brytyjski rozmiar 75D/34D.

Stary 2009-12-04, 19:48   #3149
melissa89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Kobiety z dobrze dobranym rozmiarem nie noszą staników z Intimissimi
Porządna firma bieliźniarska ma ok 120 rozmiarów, kiepska ma 20, Imtimissimi ma 4.. więc prawdopodobieństwo dobrania dobrego rozmiaru dąży do zera

Najlepiej zmierz się i podaj nam swoje wymiary albo sama sprawdź swój rozmiar w kalkulatorze
wiem, jaki mam rozmiar, jestem tego świadoma, już jakiś czas temu sprawdziłam go w kalkulatorze wiem też, że Intimissimi ma tylko 4 rozmiary, co nie wyklucza, że wśród nich może być mój, obwody są regulowane, więc uważam że to plus, nie stać mnie niestety by kupować stanik za 100 zł, tym bardziej jak mogę kupić mój rozmiar za 20 czy 30 zł
także dalej proszę o opinie o stanikach Intimissimi, no ale skoro kobiety z dobrze dobranym rozmiarem nie noszą staników z Intimissimi, to pewnie nie mam na co liczyć, no cóż trudno;/
Stary 2009-12-04, 20:01   #3150
agta85
Wtajemniczenie

Regulowany obwód nie wystarczy, znaczenie ma też miska. Jeśli Twój prawidłowy rozmiar to 75B, 80B etc to masz tam czego szukać. Jeśli np. 70D to już radzę dać sobie spokój.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości