|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Brombi faktycznie dobry ssak ja nie używam osłonek - nie mam takiej potrzeby, nawet nie kupiłam |
|
|
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
Domi nie nie nie, protestuje!
my czekamy aż skończy się remont łazienki, mamy taką umowę z małą ![]() GRATULACJE dla Nedzi i Marii ale ten czas szybko leci, jeszcze niedawno byłyśmy z xpresją chyba 6 na liście, a tu już 3 pozycja SZOK... ja dziś z rana miałam straszny ból, jak na okres, to chyba od tego się szyjka skraca. Zakładamy się z tż-tem kiedy urodzę, ja obstawiam 10 najwcześniej i później 17,18. Chociaż nie chciałabym się za dużo przeterminować bo nie chcę żeby mi wywoływali, no ale jak będzie trzeba to ok. oglądnęłam ten film o rozwoju dziecka i nie wiem ale jakieś to wszystko skomplikowane, mam nadzieję że to naturalnie przychodzi, jak trzymać dziecko, ubierać itd
|
|
#4203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Domi to pomyśl też o mnie, bo mam taki sam termin jak dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- no zapomniałam Gratulacje dla Nedzi i Marii ![]() |
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Moniam ale ja mam przeczucia na Carolans i Xpresje
nie wiem czy taki ból jak na @ jest zwistunem porodu, bo co chwile ktoras o nim pisze, tylko u mnie juz dlugo nic nie bylo....a mi to w sumie juz obojetne, choc wydaje mi sie, ze w przyszlym tyg to sie wydarzy... a wiecie co, ta kolezanka od sylwestra to mi pisze ostatnio na gg: byc?czy juz rodzic? i tak codziennie wkurza mnie to juz....ostatnio od nas chciala pozyczyc kase- 300zł, moj tz sie nei zgodzil, zreszta ja tez nie, bo to przyjaciolka jakas moja nie jest...a ona napisala, ze od Tz (ktory ma swoja firme) nie chce pozyczyc...tylko od biednej rodzacej tak:/ i ja bym musiala jej przelac na koto bo ieszka 50 km ode mnie:/ chore nie? |
|
|
|
#4205 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam Was
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, oby maluta zdrowo się chowała.ja tak w razie czego kupiłam z aventu, zobaczymy czy sie przydadzą. Cytat:
Mojemu Młodemu chyba się na swiat nie spieszy, a w następnym tygodniu mam już 40 tydzień.Na razie nic nie kombinowałam z "wywoływaniem" ale w następnym tygodniu ostro biorę się za porządki.Jakoś nastawiłam się na następny tydzien, no zobaczymy czy mi się to uda. |
||||
|
|
|
#4206 |
|
Raczkowanie
|
no to w takim razie ide ciasteczka piec ![]() przynajmniej zdąże je zjeść |
|
|
|
#4207 |
|
Raczkowanie
|
Minnie, to trzymam kciuki za przyszły tydzień
![]() Domi ta Twoja przyjaciółka jakaś "nieżyciowa" jest
|
|
|
|
#4208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nawet mogę Cię wpuścić przede mnie
Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2009-12-04 o 11:02 |
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nerwka na te pomysly mam juz....bo ciezko bylo odmowic ze nie pozycze, ale kurde my nie s**aaamy pieniedzi jak to sie mowi, a ona ma kasiore (napisala mi, ze chce na nowa kurtke w ogole a auto kupila i sie splukala) ![]() i jak jej napisalam, ze nei mamy bo lada chwile moge isc rodzic i moga byc nam potrzebne, to mi napisala: ok rozumiem, macie iec dzidzie. Ale jak Ty byc chciala to bym wykombinowala i Ci pozyczyla... to co mam latac po ludziach i pozyczac???? |
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie!!!!!
Dziś Olka pięknie spała w nocy,budziła się jak w zegarku co 3 godzinki, najadła się i w kimono dzielna moja!!Mario- Gratulacje!! Dostałam dziś rano smsa od Xpresji: "Jestem w szpitalu,wczoraj ciśnienie 170/140 po lekach, na szczęście spada, ale jak nie unormują do jutra to będę miała chyba cc.Pozdrowionka dla wszytskich mamuś!" Cytat:
ja używam odkąd Olka mnie pogryzła. Tak mi jest wygodniej i dużo łatwiej. Położna powiedziała, że to nie szkodzi dziecku, i nawet woli żebym używa niż żeby miała mi znowu pocharatać brodawki przez co mogłabym się zrazić do karmienia. A firmy to nie pamiętam (jakaś nieznana), takie niebieskie pudełko, niemiecka firma ![]() Domi-dziwna ta Twoja koleżanka! trzeba było sobie tańsze auto kupić
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-12-04 o 11:20 |
|
|
|
|
#4211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż do 15 )Xpresja, trzymam mocno kciuki, żeby było po Twojej myśli
Edytowane przez NadiaM Czas edycji: 2009-12-04 o 11:23 |
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesc mamuski No Domi kolezanka jakas naprawde nie ten teges,ja kiedys kolezance pozyczylam 400 zl to bylo prae lat temu i do tej pory nie odzyskalam calej kwoty bo gdzies wyjechala i nawet kontaktu juz z nia nie ma i to mnie nauczyło ze nie pozyczam nikomu raczej pieniedzy A my dzis mielismy w miare spokojna noc tylko ok polnocy jak mama juz w najlepsze sobie zasneła temu małemu kurcze sie obudzilo i przez dwie godziny kazał sie zabawiac bo mu sie spac nie chciało a matka oczy na zapałki ![]() tak samo o 7 rano,myslalam ze sobie pospimy chociaz rano a on o 7 juz szczesliwy bo wyspany
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
No prosze...tak cos czuje, ze to bedzie Xpresja
(albo Carolans)![]() kolezanka mi polecila takie oslonki: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p22110-Canp..._sutkowe_2_szt ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Ja sobie od wtorku poprzeczke stawiam...i najpierw bylo, zeby wytrwac do 1ego grudnia, potem do 3ego (zeby byl pelny 38 tydz) a teraz do jutra w nocy, zeby Mikolaj Tz prezent przyniósł ![]() Cytat:
o jeny....i pomyslec, ze to niby kolezanki zreszta ja tylko jak pozyczam kase to od mamy, od kolezanki to moze jak mi 2 zł brakowalo na studiach to pozczylam, ale zaraz oddalam i tyle![]() Kachula ja Cie podziwiam ,ze Ty tak wszytsko wiesz i sobie sama radzisz przy Mateuszku!tez bym taka chciala
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-12-04 o 11:30 |
||
|
|
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Osiwłam z tego wszystkiegi i w ciągu 2 dni schudłam 2 kilo, boje się że będę miała anemię bo jeszcze dostałąm bardzo silną miesiączke..... Radze Wam dziewczyny nawet jeśli lekarze mówią że wszystko ok to proście a nawet żądajcie badanie tej bilirubiny bo tyle co mnie to nerwów kosztuję to szkoda gadać. Postaram się Was nadrobić jak będę karmić I oczywiście gratulację dla nowych mamuś |
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nakładki to ja mialam w szpitalu,mama do mnie jechala i kazalam jej kupic to mi kupila ale jakies takie duze i uzyłam ich moze ze 2-3 razy ale mały sie denerwowal i nie chcial pic i mnie one tez denerwowaly wiec dalam sobie spokoj,smarowalam tylko bepanthenem i pomogło
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
Domi napewno nie biegaj żeby znaleźć dla niej kasę, jesli dziewczyna nie rozumie że nie masz i w jakiej jesteś sytuacji to trudno, nie ma innych znajomych? i nie przejmuj sie jej gadaniem.
W ogóle jesteś czarnoksiężnikiem jakimś czy jak? Mam nadzieję że u xpresjii wszystko będzie ok, strasznie wysokie ciśnienie, trzymam kciuki! no i następna grudniowa dzidzia będzie... Narzuciłyście tempo... nie ma co :P
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ze radzic sobie musze to fakt i powiem szczerze ze wcale nie jest zle,myslalam ze bedzie gorzej ale jest ok
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta moj Tz by sie nie zgodzil i dobrze ![]() Katee mam nadzieje, ze jednak Wiktora na oddzia nie poloza bez sensu...to po porodzie nie wyleczyli go do konca??
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie czytaj na necie, bo sie bedziesz niepotrzebnie denerwowala bedzie dobrze wszytsko!
|
|
|
|
|
#4221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe. Uwielbiam takie teksty - bo ja to bym dla ciebie na pewno zrobiła wszystko, a jak przychodzi co do czego to wiadomo
|
|
#4222 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w nastepnej kolejnosci![]() ![]() MARIA-GRATULUJE CÓRECZKI!!!!!!!!!!!!! Xpresja- trzymam zeby bylo wszystko oka ja dzis jakas rozleniwiona, od wczoraj maly sie kreci tak ze az boli cos mnie zoladek pobolewa nie wiem co sie dzieje![]() Katekate- oby wszystko bylo dobrze |
|
|
|
|
#4223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oki, pomysle, pomysle ![]() Tylko mi np. kazda Wizazanka grudniowa kojarzy sie z jakas listopadowa i np. wydaje mi sie, ze Minnie przenosi, bo mi sie kojarzy z katarinna z listopadowek...a czemu to nie pytajcie ![]() Ty Kasiuch kojarzysz mi sie z Kachulka wiec urodzisz dzien po terminie (moze przez podobienstwo do nicka)a MartaN zawsze mylila mi sie z Maria2008 i urodzily prawie razem:P |
||
|
|
|
#4224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Xpresjo trzymam kciuki
Dziękuję za info o tych osłonkach. Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi WRÓŻKO
|
|
|
|
#4226 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() w andrzejki powinnismy byly sie pobawic w wywrózanie terminow...hihi |
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 29 grudzien...a no to urodzisz 28ego |
|
|
|
|
#4228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Domi fajne te Twoje teorie . A co do mnie to fajnie to wymyśliłaś, mnie po prostu zaczyna niepokoić,że do tej pory nie mam żadnych skurczów ani symptomów porodowych a to już chyba czas najwyższy.Pocieszam się tym , że może weźmie mnie z marszu raz a porządnie i od razu rodzić pojadę(oby... ). Chciałabym jednak mieć poród łatwiejszy niż Katarinka...A co do koleżanki, to naprawdę ma tupet.Na kurtkę chce wiedząc, że u Was dziecko w drodze.Możę napisz jej/powiedz, że chyba nie zdaje sobie sprawy ile kasy trzeba na wyprawkę /dziecko a dodatkowo u Was tylko Tż pracuje. |
|
|
|
|
#4229 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie
Hmmm...jakos obylo sie do tej pory bez sztucznego mleczka...chociaz przy wieczornym karmieniu tz stal juz gotowy z butla... Nawet dal malemu sprobowac, ale ten nie byl juz glodny...a jaka mial minke zdziwiona na to cos innego niz cycus... Z tego wszystkiego po karmieniu o 1 w nocy zasnelam z malym u mnie na brzuszku u niego w pokoju i tak spalismy do...7 rano Nawet sie na jedzenie nie obudzil...![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Masz racje Madziu... ![]() A moj zoladek tez cos sie buntuje ostatnio...obys poczula sie lepiej Cytat:
Cytat:
Gratulacje dla was obu dziewczynki Cytat:
Cytat:
No chore chore... Jest takie powiedzenie - "Jesli chcesz pozyczyc pieniadze od przyjaciela, zastanow sie najpierw na czym ci bardziej zalezy - na pieniadzach czy jego przyjazni?"...coz...zycie pokazalo, ze jest w tym sporo prawdy... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojej....no kurcze co za lekarze....tylko ich ![]() Mam nadzieje, ze bedzie dobrze wszystko
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

wiec bez wkładek ani rusz...
my czekamy aż skończy się remont łazienki, mamy taką umowę z małą 

wkurza mnie to juz....

i nawet mogę Cię wpuścić przede mnie 

bez sensu...to po porodzie nie wyleczyli go do konca??
bedzie dobrze wszytsko!
Nawet sie na jedzenie nie obudzil...