|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Orbitrek
Cytat:
|
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
ma-li-na
Może podzielisz się z nami wiedzą. Jak w tak krótkim czasie udało Ci się pozbyć tylu kilogramów . Jestem bardzo ciekawa...
|
|
|
|
#2193 |
|
Zadomowienie
|
Siema ma-li-na
![]() Ja juz jakis czas nie jezdze, bo tyram fizycznie i dopiero wieczorem jestem w domu, a wnocy dwa razy pobudka na mleko. Ale mam plan zaczac krotkie sesyjki, kiedy maluch pojdzie spac. Stramy sie go codziennie troche wczesniej spac. Tak chodzil o 21, a chcemy dojsc tak do 19.30 ![]() Mnie zniechecil do cwiczen tez brak rezultatow. Okazalo sie jednak, ze to wina implantu. Usunelam go i mam nadzieje, ze moje starania teraz nie pojda na marne. Przed implantem schudlam 10kg w jakies 3 miesiace. |
|
|
|
#2194 | |
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() dziewczyny co do szybkich rezultatów utraty wagi zawdzięczam przede wszystkim dziewczyną z forum,to one mnie wspierały i dawały cenne wskazówki.Każdego dnia na orbitreku ćwiczyłam 1h na początku to był dla mnie jakis kosmos wytrzymywałam ok 20-30 min i koniec,ale po tygodniu wytrzymywałam już bez problemu 50 min z czasem stwierdziłam że moglabym nawet ćwiczyć 2h ale nie było sensu,ćwiczyłam 6 razy w tygodniu bo dziewczyny powiedziały mi ,że musi być jeden dzień odpoczynku.Co do diety hmm czy ja wiem czy dietą można nazwać rezygnacje z jedzenia śmici typu fast food,gazowane napoje i słodycze,było ciężko jak widzialam pączka to za przeproszeniem ślina mi się w tylku odbijala,ale stwierdzilam ,że nie należę do osób które mogą jeść wszystko i nie tyją dlatego jak nie zrezygnuję z tych potraw to po prostu nie osiągnę celu,najgorszy był pierwszy miesiąc a potem to już nawet nie mogłam uwierzyć że jadłam wczesniej takie śmieci.Podeszłam do sprawy żywienia dość poważnie i ułożyłam jadłospis tak aby zjeść 5 pełnowartościowych posiłków każdego dnia o stałych porach ostatni 5 posiłek był po terningu i był to posilek wysoko białkowy np chudy twaróg .Zaczęłam sporo pić,dzieki czemu nie czulam się glodna.Piłam tylko wode niegazowaną,zieloną,bialą i czerwoną herbatę,no i oczywiście rano kubek kawy bo nie umię bez niej żyć Z jadłospisu wykluczyłam także żółty ser ,ziemniaki i bale pieczywo,zaczęłam więcej rzeczy gotować niż smażyć i tak po miesiącu zgubilam 6kg <z reszta nie tylko ja bo większość dziewczyn z forum schudła wtedy od 3do 6kg> Bardziej doświadczone Orbitrowiczki pogratulowały ale i od razu mnie ostrzegły że moze teraz nastąpić kryzys i moge bardzo mało schudnąć dlatego warto by było wnieść jakieś dodatkowe ćwiczonka,z związku z tym zakupiłam Twistera i zmieniłam bieg ćwiczeń na 40 min orbiego i 20 min twiesera,po miesiącu takich ćwiczeń schudlam nie całe 2 kg.Póżniej miałam zamiar kupić fat burner <chyba tak to się pisze> bo mial on właśnie zapobiedz właśnie temu kryzysowi utraty kolejnych kg,nie kupiłam bo zaszłam w ciążę to chyba wszystkoDziewczyny najważniejsze jest podejście ,zobaczycie w wakacje każda z nas będzie przynajmniej z 10 kg lżejsza,razem nam się uda ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
hej To Ty już urodziłaś? Nie tak dawno pisałaś dopiero, że jesteś w ciąży. Ale ten czas leci
Synek czy córeczka?
|
|
#2196 |
|
Przyczajenie
|
miło Cie powitac Ma-li-na i gratulacje z narodzin dzieciątka!!
![]() Twój mail bardzo mnie zmobilizował- podobnie jak Ty ograniczyłam troche posiłki i zrezygnowałam z tych samych rzeczy, wczoraj niestety nie wyrobiłam z czasem i nie ćwiczyłam wcale, ale jak piszesz 1 dzien w tyg powinien być bez ćwiczeń-to mnie rozgrzeszyłaś |
|
|
|
#2197 |
|
Rozeznanie
|
Dzis pierwszy dzien z orbitrekiem
143 calorie spalone
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam do Was kobitki
Ja dziś (wczoraj i przedwczoraj też ) 40 min orbiego i 20 min bieżni ![]() Mam nadzieję, że znów uda mi się spalic ' to i owo'
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
|
|
|
#2199 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() musisz robić sobie dzien w tygodniu wolny od ćwiczeń,to bardzo ważne,nasze mięśnie też muszą odpocząć.A z tym czasem to tak jest,ja nie raz chcialabym dłużej poćwiczyć niestety brakuje mi czasu ![]() Cytat:
,pamiętaj najgorszy jest pierwszy miesiąc potem jest o wiele wiele latwiejCytat:
A ja dziewczyny dziś tylko 30 min orbiego i 10min interwałów na rowerze stacjonarnym ,chciałam dłużej niestety nie dałam jeszcze rady ,ale podejżewam że za tydzień będę mogla się juz pochwalic 1h treningiem<oby >
|
|
#2201 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny. Ja dzis zaliczyłam 15 min twisterka na rozgrzewkę + 45 minut orbiego... i mogłabym jeszcze długo sobie ćwiczyć-tyle miałam dzis sił!! , ale niestety planowane wyście mieliśmy wiec nie wyrobiłam sie z czasem... nie chce zapeszać, ale jakos dziwnie luzne robią mi się spodnie... już po tygodniu....? :c onfused:
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od prawie miesiąca chodzę do siłowni systematycznie i tam korzystałam dotychczas z orbitreka ![]() Dzisiaj kupiłam sobie własnego tylko czekam na szwagra aż przyjdzie i mi go zmontuje
|
|
#2203 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa dziękuję ![]() Wczoraj z godzinę ćwiczyłam, dzisiaj 40min. ![]() Będę ćwiczyć godzinę dziennie, ale póki jest nowy i się nim jeszcze nie napodniecałam to pozwolę sobie na trochę więcej
|
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj nie cwiczylam bo bylam na wyjezdzie ale dzis 30 min orbiego
do przodu
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później tylko kurz zbierał. Ale obiecuję sobię, że zacznę od nowa, jak tylko pogoda się popsuje.
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Anula123 u mnie właśnie jest brzydko, mży i zimno jest więc orbitrek jak najbardziej się przyda
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś i u mnie pogoda sie popsuła
W takim deszczu biegać nie bedę
|
|
#2209 |
|
Rozeznanie
|
miałam pocwiczyc rano ale przez ta pogode nawet nie chcialo mi sie czupka nosa wystawic z pod pościeli
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się pokręcić 60 min
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak wrócę do domu to też poćwiczę z półtorej godziny
Akurat mam Galerianki i jeszcze jeden film więc nie będzie mi się nudzić
|
|
#2212 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, chciałam się do was dołączyć. Zaczynam przygodę na nowo z orbitrekiem. Mam od 5 lat orbitreka w domu ale w ogóle go nie lubię, bardzo ciężko chodzi, nie ma regulacji i bardzo go słychać. Od piątku chodzę na siłownię i dopiero poznałam co to znaczy dobry sprzęt, (wcześniej jak chodziłam na siłownie i aerobiki, orbitreka unikałam jak ognia bo miałam uraz, że wszystkie są takie jak mój
)W pt ćwiczyłam 20 min orbitrek, 10 min bieżnia, 10 min rowerek + ćwiczenia na siłowni Dzisiaj 30 min orbi i 10 min rower + ok 40 min na siłowni Mam nadzieję, że efekty będą niedługo widoczne
|
|
|
|
#2213 |
|
Przyczajenie
|
ja w niedzielę i wczoraj nie robiłam kompletnie nic ;/
strasznie żle sie z tym czuję, ale to przez wydarzenia nizależne ode mnie , kótre spowodowały ze po prostu nie miałam czasu-mama nadziejs ze wkrótce nadrobię
|
|
|
|
#2214 |
|
Rozeznanie
|
ja wczoraj pozno wrocilam do domku i bylam tak padnieta ze udalo mi sie wykrecic tylko 15 min orbi + 8 min abs...dzis postaram sie wiecej wycisnac...
dziewczynki w ogole mam takie pytanie...bo przeczytalam caly watek i wiem ze na czczo nie mozna cwiczyc, najlepiej cwiczyc 2 godziny po posilku i zawsze po cwiczeniach trzeba cos bialkowego zjesc...ale ja mam dylemat jak to wszystko dopasowac do mojego trybu zycia... na 10.00 mam do pracy a wracam dopiero o 20.00 kiedys cwiczyalam zaraz po wstaniu z lozka ale juz wiem ze na czczo nie mozna;/nawet nie ma takiej opcji ze wstaje jem i czekam 2 godziny i dopiero cwicze.. do parcy na bank bym nie zdazyla a wieczorem jak wracam to tez juz troszke pozno jest![]() macie jakis pomysl zeby to jakos ogarnac... buziaczki
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny w końcu zdecydowałam się na zakup orbitreka, chciałam kupić w normalnym sklepie ale ceny dostępnych modeli powaliły mnie na kolana. Dlatego postanowiłam zamówić przez internet, model HS-4030 ->http://www.hop-sport.pl/pl/orbitreki...y_hs_4030.html
I stąd moje pytanie, czy któraś z Was ma ten model orbitreka, jakieś opinie na jego temat, czy w ogóle warto w niego inwestować ?? Niestety nie mogę pozwolić sobie na droższe modele, ale ten chyba wydaje się ok ?
|
#2217 | |
|
Przyczajenie
|
na czczo fakt, nie powinno się ćwiczyć
![]() ...i fakt, że niejedzenie po 18:00 to mit ![]() podobno dobrze, gdy ostatni posiłek spożywamy ok. 2 godziny przed snem, co do kolacji białkowej ...to tu, nie wiedziałam aż do teraz (dzięki Anula123) ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() dane techniczne całkiem dobre ...no i ważne, że cicha praca podczas ćwiczeń (koleżanka kiedyś kupiła orbitreka i był strasznie głośny, nawet oglądanie tv, czy słuchanie muzyki było niekomfortowe przez "hałas", który wydobywał się z tej maszyny)
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
30min. zaliczone
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
No, mi się dziś również udało 60 min. Ale jutro robię siłowy więc orbi dopiero w czwartek
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Powracam na to forum z nowym orbitrekiem, w prawdzie nie zagrzałam tu miejsca ale może ktoś mnie jeszcze pamięta . Stary York x301 się zepsuł dokumentnie w końcu dostałam za niego zwrot pieniędzy i...postanowiłam kupić nowy . Kupiłam Hammera na allegro takiego:http://www.allegro.pl/item841091970_...rog_150kg.html Dziś został wysłany... mam nadzieję, że będzie ok jak znowu coś będzie nie tak to po prostu załamka . Chciała się zapytać jak ćwiczycie czy codziennie czy w jakiś odstępach. Ja wiem, że trzeba ćwiczyć dłużej niż 30 min i nie przekraczać wyliczonego pułapy tętna al;e co do harmonogramu ćwiczeńnie jestem pewna... Gdzieś wyczytałam że niby intensywny trening a potem 2 dni odpoczynku potem trningi znowu 2 dni, i że niby przez te 2 dni to się metabolizm tak podwyższa, ze się wytedy chudnie?? Mi to wygląda na wymówkęleniucha no ale może się mylę proszę o radę . Noi jeszcze jakie dietki stosujecie to że zero słodyczy i alkoholu oraz dopicia woda mineralan i zielona herbaka to ma już opracowane ale co poza tym ? Czekam na porady i pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

pozostałe dziewczyny serdecznie witam ,mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona

. Jestem bardzo ciekawa...

Czesc dziewczyny. Ja dzis zaliczyłam 15 min twisterka na rozgrzewkę + 45 minut orbiego... i mogłabym jeszcze długo sobie ćwiczyć-tyle miałam dzis sił!! , ale niestety planowane wyście mieliśmy wiec nie wyrobiłam sie z czasem... nie chce zapeszać, ale jakos dziwnie luzne robią mi się spodnie... już po tygodniu....?

W takim deszczu biegać nie bedę
kiedys cwiczyalam zaraz po wstaniu z lozka ale juz wiem ze na czczo nie mozna;/nawet nie ma takiej opcji ze wstaje jem i czekam 2 godziny i dopiero cwicze.. do parcy na bank bym nie zdazyla