|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wasze Opisy gg - część XIV ;)
już nie mam pomysłu na jakiekolwiek działanie. poddaję się.
podejmijmy decyzję. albo w jedną albo w drugą stronę. ile można stać w miejscu? 'Poznaliśmy się w sam raz. Zapamiętaj to. Za jakiś czas byłbyś trochę jak ci wszyscy,którzy przebiegają mi drogę. To nieuchronne. Człowiek jest podatny. Więc i Ty byś był.' 'Na ogół zaczyna sie to tak jakby od niechcenia. Błysk w oczach, zachęcający uśmiech, klimat, który odbiera się jak coś niezwykłego, do tego trochę ciekawości, co też z tego może wyniknąć, no i zaczyna się. Nie masz wpływu na nic, a rzecz toczy się zgodnie z Twoją wolą lub bez niej.' 'czerwone wino, dwa kieliszki wypijmy za niespełnioną miłość.' 'miała ochotę wczołgać się pod łóżko w nadziei, że mieszka pod nim potwór, który chętnie by ją zjadł.'
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
-Patrz spadająca gwiazda -Chciałabym... -I co spełniło się? -Właśnie teraz <3 Idzie na deszcz, co dzień słońca coraz mniej, Jego nie ma tu, ostygł po nim nawet sen Lecz gdyby tak zatrzymać życia czas w tym całym świecie pozostawić tylko Nas bo nasza miłość zamknięta jest w kajdany a chcąc kogoś kochać wpierw trzeba być kochanym
|
|
#3213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pewnym czasie smutek był tak wielki, że nie mogłam sobie poradzić ze wstawaniem rano.
Serce, ty mnie nie rozśmieszaj, ja mam ze śmiechem problemy. To odbiera mi powagę. Ty się serce nie wywyższaj. Wiedziała, że wszystko jest ulotne, nietrwałe i trzeba to przeżywać „ tutaj i teraz « . To, co czuł myśląc teraz o niej, to była taka delikatna melancholia tęsknoty połączona z napięciem i niecierpliwością dziecka czekającego na koniec wigilijnej kolacji, aby wreszcie rozpakować te prezenty pod choinką. To nie było zakochanie. Wiedziała, że przy zakochaniu nie ma się aż tak silnych objawów. Według większości immunologów, smutek i ból mogą zabić tak samo jak wirusy.
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
'ubóstwiam rudą wiewiórę ;d
w każdej części!
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
gdy się miało szczęście, które się nie trafia .
umieram słodko bez żalu w milczeniu zbladły nam twarze zmienić kierunek serca nawiewa nam w serca dziwny strach . czy istnieje zapomnieniewszytskiegocob yło ? przytul twarz do nieba podłogi przybij okiem . ________________ kradnę wiele, nie jestem w stanie wymienić wszytskiego jesteście świetne, już 3ooo postów cóż, powinni mnie powiesić za te naganne kradzieże ;-D ; - * |
|
|
|
#3216 |
|
Raczkowanie
|
Łzy mowia zrozumialym jezykiem tylko do tego, ktorego oczy plakaly
Tęsknię 70 sekund na minutę, 90 minut na godzinę, 500 dni w roku Milczenie jest ogrodem myśli Życie człowieka ma kolor jego wyobraźni Rilen...przepraszam okradłam gdy nie patrzyłaś
Groszek,underground-okradam 24 na dobe
|
#3217 |
|
Raczkowanie
|
-wierze. zawsze mowisz prawde
-Tobie tak -ale przeciez nie jest wariatką, prawda? -nie. ty tez nie jestes. lecz obu wam moze sie to zdarzyc -zwariowac dla kogos? -nie, przez kogos to tylko kobieta dziecko, nieprzewidywalna, nieobecna. Obojetna egoistka to nie światło z niej emanuje. to ciepło. ona rozpala lustro jest czymś magicznym, jak kino. zwłaszcza, gdy gramy kogoś, innego niż my sami opanowala niezwykła zdolność pojawiania się, by natychmiast zniknąć wiem, że nigdy nie będę szczęśliwa, ale mogę być radosna! ...tłum ma zbyt wiele oczu, by mieć spojrzenie.
|
|
#3218 |
|
Przyczajenie
|
Człowiek to rzeczownik, a rzeczownikiem rządzą przypadki.
Dlaczego można powtórzyć zapamiętaną melodię, a nie można zapamiętanego śmiechu? mówili na nią naiwna, mówili na nią naiwna na-na-naj. gdybym mogła schowałabym Twoje oczy w mojej kieszeni żebyś nie mógł oglądać tych którzy są dla nas zagrożeniem -A co z Twoimi marzeniami ? Chciałaś zdobyć świat -On jest moim światem! |
|
|
|
#3219 |
|
dream big
|
*Na wojnie i w miłości wszystko jest dozwolone.
*Próbowałeś doprowadzić mnie do kresu wytrzymałości. *Nigdy nie będę tą, którą można ignorować. *Straciłam na moment swoje serce, ale ono nie przestało bić. *Jeśli tylko uwierzysz, dostaniesz to czego potrzebujesz. Wszystkie jesteście wspaniałe
![]()
|
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy krok to początek by osiągnąć szczyty. Działaj świadomie, przestań na farta liczyć... ![]() ![]() Jestem jak papieros, trudno mnie rzucić. ![]() "...Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy..." P.Coelho ''...Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej..." P.Coelho NIGDY nie mów ,,WITAJ''- jeśli tak naprawdę myślisz ,,ŻEGNAJ''!! ________ yeah |
|
|
|
#3221 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze kilka miesięcy a zapomnę, co to sarkazm. Gdyby spojrzenia mogły zabijać. Paranoja znów daje mi się we znaki. Skrzywiłam się tylko i odwróciłam wzrok, choć miałam ochotę pokazać mu język niczym pięciolatka. Spojrzał na mnie niemalże z czułością. Tego się nie spodziewałam. Fascynujesz mnie. Chyba nie wiesz co Ci grozi ![]() Potwór odwrócił się nagle i zaatakował. Za każdym razem, gdy mnie dotykał, choćby nie wiem jak swobodnie, serce zaczynało mi walić jak dzwon. Kocham Cię - powiedział - to marna wymówka, ale i szczera prawda. w powietrzu od emocji za gęsto... bo wschód słońca to zachód pytań. chodź ze mną chociaż zupełnie nie wiem dokąd
Edytowane przez modlishque Czas edycji: 2009-12-04 o 22:28 |
|
|
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
* Ten świat taki jakiś "dziwny" sie stał.. Taki pusty.. Jakby czekoś ubyło.. To chyba tej miłości jest za mało..
* A tutaj tak zimno, i ponuro.. Nie lubię takiej pogody.. Moje serce też.
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
ślepo każesz ufać .
teraz to już nawet anioł ma skrzydła w nieładzie . - I jak tam? Rozumiem, że już załamka minęła? - Taa, jaka załamka?! Ja od dziś jestem pozytywnie nastawiona o świata i ... wcale nie obchodzą mnie chłopcy .. - powiedziała ze sztucznym uśmiechem na twarzy tłumiąc łzy w oczach . |
|
|
|
#3224 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim częściej bywam tu jako gość niż uczestnik forum, ale stale podziwiam waszą twórczą pracę i jestem pod wrażeniem was wszystkich. Pozdrowionka dla was a to kilka zaledwie moich zapisków. jestem tu, lecz czy Ty tego chcesz? Twoja dłoń ciepła tak, przygarnia mnie. przytul mnie nadejdzie znów wiosenny świt nie znajduje słów by wyrazić to co czuje dziś w sercu na dnie
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuję za miłe słowa <3a te wyróżnione sobie zabieram :P ![]() dziękuję za wszystkie pochwały <3 -- Chwyta mnie za serce jak myślę o przeszłości, znaczenia tych chwil teraz nic nie zastąpi. Kocham Cię jak powietrze ` Tak mało jeszcze wiesz, tak mało siebie znasz Przemierzasz tysiąc swoich dróg i nie wiesz dokąd pójść Każdy nowy dzień dla ciebie inny jest Zamknięte słowa w cieniu łez zamieniasz w dobry gest.. ` 'Znalazł róże wśród pokrzyw to on nie jest zbyt dobry powiedz za nim zapomnij i zostaw to pętak zrób to zanim serce pęknie choć pęka' samotność to szaleństwo. chcę znaleźć się w Twoich ciepłych ramionach. mieć serce pełne radości. być przy Tobie każdego dnia i każdej nocy. czasem nawet dr. House nie poprawia mi humoru. Najważniejsze jest Twoje szczęście. |
|
|
|
|
#3226 |
|
Raczkowanie
|
bo przez życie łatwiej iść razem.
![]() Co zrobić mam, aby w sercu twym zapłonął znów żar? Ja trwam w tym stanie już od dawna. proszę powiedz kto jak nie a ty dał mi tyle ciepła? i chociaż droga, którą wspólnie szliśmy nie raz była kręta, to sekunda każda na niej w stu procentach była piękna. ta miłość przetrwała i na zawsze będzie trwać.
|
|
#3227 |
|
Raczkowanie
|
.Zaje*iście się bawisz rozrywając serce w pół. nie ma co. Nakarmisz moją ciekawość, dając mi w ten sposób pierwszy stopień do bram piekła, a potem masz wolne (ode mnie)! Wtargnęłam w Twój komputer bez pozowlenia. Nie próbuj mnie już bardziej. Wtedy miałam na Ciebie natchnienie Zawsze wydawało mi się, że mam po prostu ochotę na czekoladę. I znów następny dzień Znów Cię szukam, a gdy Cię już znajdę udaję…
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
Spojrzę Tobie w oczy i wtedy zrozumiesz
Nie mów nic Twoje ciało powie wszystko... Wkrótce nowy dzień, znowu zgiełk, znów na zewnątrz szelest.. Bez szans by unieść głowę, jak zerwana marionetka Pragnę Ci ukazać moje myśli i uczucia... wiesz? Ona chciała spytać, ale bała się usłyszeć prawdę Ona mówi kocham słysząc gorzkie zapomnij... Kilka uśmiechów rzuconych na bezdechu Chowając się przed prawdą w zakurzony życia kąt On się boi nic nie wie, że ona myśli o nim...
|
|
#3229 |
|
Rozeznanie
|
xxxLOLKAxxx - usłyszeć to z Twoich usta-bezcenne! Ty wspanialsza Kochana! <3
Polubiłam alkohol i noce bez ciebie. zawsze pozostaje pytanie, czy kolejne nieodpisanie wywoła tęsknotę czy rezygnację. ja - metr pięćdziesiąt dwa miłości do ciebie, osiem centymetrów tęsknoty, czterdzieści milimetrów uśmiechu. Nie umiała pozwolić mu zatęsknić. "nie pisz do niego nie pisz do niego nie pisz do niego" autosugestia nie działa. Podobno onieśmielam. Jesz za dużo Danonków. Wapń ma wzmacniać kości, a nie uodparniać serce. |
|
|
|
#3230 |
|
dream big
|
*Dwa ciała zsynchronizowane. *Nasza wyobraźnia zabiera nas do miejsc, w których jeszcze nigdy nie byliśmy. *Połączmy swoje usta i odlećmy. *Muszę popełniać błędy, by poznać samą siebie.
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
Good day my angel... I can hear you knocking at my gates
dobry dzień mój Aniele...słyszę pukanie do drzwi Z Tobą się budzić, w Tobie oddychać, Tobą się poić i w Tobie zasypiać... Stoję na krześle i zrywam z drzewa czereśnie. A w małym pudełku trzymam biedronki na szczęście. Stoję i nudzę się, stoję i nudzę się.. i nagle skonczy sie to wszystko w co wierzysz co kochasz zasypie śnieg dziki uniesie cię wiatr opusci cie nagle uderzysz ufałeś mu tak.... Dziwny sen, na ścianie plama krwi, białe światło, chcę do niego iść... Lepiej odejdź, pozwól mi odejść Lepiej zapomnij, pozwól zapomnieć... Lepiej daj mi następną szansę... Praca, szkoła, śmierć, zaraz wpadnę w szał Jestem jakoś tak, jak coś na prąd
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje słoneczka<3
________ jeśli poprosiłabym, byłbyś w stanie powiedzieć mi, co czujesz, gdy patrzysz na zdjęcie, które przedstawia najdroższego dla Ciecie człowieka? Opuszkiem palca delikatnie suniesz po gładkiej powierzchni fotografii, wyobrażając sobie, że ukochana twarz znajduje się w odległości kilku centymetrów od Ciebie. Ciche westchnienie wymyka Ci się z ust, a serce zaczyna zmieniać tępo swego biegu. Zamykasz oczy, bo pieczenie w kącikach oczu staje się niebezpieczne i nie chcesz zmoczyć policzków. Rozchylone wargi lekko drżą, a pod powiekami jak klatki filmu przewijają się różne sceny, o których nie możesz zapomnieć. Pusto się robi. W głowie w sercu. Zaczyna się robić duszno, a powietrze z każdym oddechem robi się coraz wilgotniejsze i cięższe. Teraz już cała dłoń przylega do zdjęcia i głaszcze je subtelnie. Kolejne obrazy pojawiają się i odciskają po sobie ślady. Całym sobą pragniesz przywrócić utracone chwile do teraźniejszości. Ale nie możesz - zdajesz sobie z tego sprawę doskonale. Bezsilność Cię przygniata, a słońce w Twoim życiu już dawno zaszło .
|
#3233 |
|
Wtajemniczenie
|
/Czas do dawania, czas do dostawania, czas do wybaczania, czas do zapominania / Edytowane przez takagwiazdka Czas edycji: 2009-12-04 o 23:56 |
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
xxxLOLKAxxx przemiło mi ciociu
![]() że jako cięższe myślenie po pracy to tylko coś takiego: 'Próbowała wolniej oddychać, zupełnie jakby dzięki temu ta chwila mogła trwać wiecznie.' Asekurował mnie pod każdym względem. Przynajmniej tak myślałam. Limit Twoich punktów karnych się skończył. Adieu! Skoczyłam z trampoliny uczuć na główkę. Jak zwykle basen był pusty. Jesteś moją elektrownią szczęścia. Nawet w twoim myśleniu są błędy językowe. .
|
#3235 |
|
Przyczajenie
|
Tak, jak przyszedłem, tak odejdę z tego świata. W samotności, bez niczego. Mam tylko wspomnienia, które spisuję, nim ulecą z pamięci.
Jasność bez światła. Ciemność bez mroku. Każdy nosi w sobie niespełnioną miłość. Kiedy wszystko obejmowałam wzrokiem i przyglądałam się naszej sytuacji, nadchodziło przekonanie, że jedynym sensownym wytłumaczeniem naszej egzystencji, zanurzonej w specjalnej odmianie obłędu i cierpienia, jest jest brak miłości. ; - d |
|
|
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
był odstęp, a teraz słychać,
w głośnikach - sprawdz co na ciebie czyha.
|
|
#3237 |
|
Przyczajenie
|
Mój dyktafon wciąż odtwarza Twój zapach.
Niebo smieje się szeroko, nasze niebo to jednak coś więcej. |
|
|
|
#3238 |
|
Raczkowanie
|
i ty też.
![]() ________________ wzdychanie po oddech, atak paniki, śpię, spadam, by zyskać... nic. potrząsanie rękami, atak paniki, nie zdobędę tego, nie złapię, krzyczę.. po nic. histeryczne łzy, atak paniki, kocham, nienawidzę, czuję… nic. niekontrolowane, atak paniki, umieram, klęska, życzę sobie.. niczego. zagubiona w świecie, śpiąca pod kocykiem, czy ktoś słyszy me ciche krzyki? jak mam żyć jeśli wszystko pozbawione jest sensu bez twojej obecności? co mam zrobić jeśli każde wypowiedziane słowo, przypomina mi, że za tobą tęsknię? między mną, a tobą. niewybaczalna i niezapomniana noc. czym jest to coś w powietrzu? ♥
Edytowane przez amozefrytkidotego Czas edycji: 2009-12-05 o 08:38 |
|
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
Snide1 - widzę, że bardzo lubisz "Samotność w sieci", moja ulubiona książka <3
*** *** *** *Jesteś bardziej zmienny i niestały niż kobieta... *Pomruczmy dziś razem ![]() *Czasem jedno zdanie przekreśla kilka lat. *W snach jestem taka szczęśliwa. *'Czym dla człowieka jest robak, tym dla Boga jest człowiek' <Epikur> *W tamtym roku prosiłam Cię Mikołaju o miłość. Nie dostałam jej. Czy to zatem nierealne marzenie? *Wszystko kiedyś mija. Moja miłość też przeminie.. *Chciałabym Ci powiedzieć, jak bardzo Cię kocham. *Boję się, że przez Twoją nieobecność zwariuję.
|
#3240 |
|
Raczkowanie
|
Za szybko idziesz do przodu.. Zwolnij.. Poczekaj na mnie..
Z moim życiem wciąż wygrywają wspomnienia.. . . . jesteś jak promień słońca . . . czasem tak daleko . . . Przyjdź.. Przytul.. Pocałuj.. Tylko tego chcę;* To jest kraina moich marzeń..! Ze łzami w oczach poszukuję lądu.. Czy przeszłość można tak po prostu zostawić za sobą? ![]() Może to właśnie na tym polega odwaga, kiedy człowiek już o nic nie dba.. Gdy już zostajesz sam, wtedy uczysz się prawdziwie żyć. .. ale nie jest dobrze, bo On mi jeszcze nie przeszedł ![]() Czasem lepiej pokierować się rozumem, a nie sercem. Miłość jest ślepa, ale rozum otwiera nam oczy.. Tobie ma być dobrze.. Tobie, a nie Twoim kosztem.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i jestem pod wrażeniem was wszystkich. Pozdrowionka dla was