|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
od dawna poluje na czerwony stanik. tak jak pisalam wczesniej - uswiadomiona stanikowo jest od dawna (bedzie ze 2 lata), ale pierwszy 'porzadny' zakup byl dopiero w tym tygodniu.
boje sie troche kupowac stanik przez internet, ale postanowilam zaryzykowac - znalazlam sklep bradea i w nim landy czerwony biustonosz Curvy Kate Princess no i jest moj rozmiar. pytanie tylko takie - czy jesli Freya Arabella 65G pasuje na mnie to czy z tej marki również szukać 65G? szukałam w tym wątku ze Princess jest dużomiskowa, wiec moze 65F? moze wśród Was jest ktoś, kto ma oba te modele i mógłby porównać? |
|
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie nad miseczką się zastanawiam, czy będzie dobra dlatego pytam o jakieś opinie, bo może któraś z Was miała do czynienia z ich bielizną i mogłaby coś o tym napisać
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
anka.d princeska jest na pewno ciaśniejsza niż Arabella i moim zdaniem nie jest wielkomiskowa. Jest normalna, Arabella jest trochę większa.
|
|
|
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli spróbowac 70 G? czy moze raczej 70 F? (arabella jest praktycznie idealna, choc brafiterka w Milli mowila cos o tym, ze mi jeszcze troche piersi zmigrują i lepiej wypełnią miski - choc ja uwazam ze i tak spod pach nie mam co wyciagac, piersi wyrosly mi dosc pozno i sa (jeszcze
) jedrne, mimo noszenia nie do konca dobranych staników sa zdecydowanie z przodu, a nie na bokach)ehh - najlepiej byloby znalezc ten stanik w sklepie stacjonarnym, zmierzyc i wtedy kupic odpowiedni. |
|
|
|
#3155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny gdzie moge kupic przedłużke do stanika?
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mirelkaaa przedłużkę powinnaś dostać w każdej pasmanterii. |
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w pytaniu na śniadanie byla mowa o dobrych rozmiarach biustonosza. Za wiele nie powiedzieli, ale zawsze cos...
![]() http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyn...rac-biustonosz
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
Melissa, Intimissimi będzie dobrze dobrane dla Ciebie, jeżeli masz rozmiar: 70B, 75B, 80B, 85B lub 90B. Jeśli spojrzysz na inne posty w tym wątku, to zobaczysz że prawie żadna z dziewczyn nie ma takiego rozmiaru, a że wątek jest o dobrze dobranych biustonoszach, więc niestety nie mamy czego w Intimissimi szukać. Szkoda, bo nawet ładne staniki patrząc na zdjęcia...
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na dole na pasku był napis: Najważniejsze w biustonoszu są ramiączkadobrze że ta ekspertka z Chantelle mówiła na temat, choć modelka miała za mały biustonosz, a niby stała jako przykład
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2009-12-04 o 23:18 |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i rozumiem, że z tym doborem nie jest tak łatwo,ja osobiście nie narzekam, bo na szczęście noszę taki rozmiar, który jest dość łatwo dostępny, chociaż nie narzekałabym też żeby mój biust był trochę większy, no ale wszystko nie może być tak idealne, jak byśmy chciały
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() teraz tylko trza mi podjac decyzje czy turkus/zielen, czy czern brac, trudna decyzja, bo ja tak naprawde szalalam za zielona wersja, ktora w przyrodzie nie wystepuje, jak sie okazalo^^ i rzeczywiscie, jest jeszcze Kokietka Mink
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() są jakieś różne te przedłużki czy jak? bo nigdy nie kupowałam, a zawsze na poczatku stanik jest bardzo ściśliwy a po 2 tygodniach się naciąga, przedłużka ułatwiłaby mi zycie
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Jak kupowałam przedłużkę to tylko spytali ilu rzędową i jaki kolor
Nic więcej
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
ilu rzędową? a ilu są do wyboru? ile kosztuje taka przedłużka
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Jak masz zapięcie na 2 haftki to dwurzędową, jak na 3 to trzyrzędową o ile dobrze się orientuję
![]() Kolor przeważnie czarny biały i beżowy. Cena? Kilka złotych, zależy, ale pewnie jakiś 5
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2009-12-06 o 12:41 Powód: błąd merytoryczny |
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Do wyboru są 1-, 2- i 3-rzędowe, a na all kiedyś widziałam nawet 4-rzędowe
![]() Cena-do 5 zł, ja płaciłam chyba 2,70
|
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Ja płaciłam za 2-rzędowe 1,40 u mnie są w kolorach biała, beżowa, czarna i czerwona. Trzyrzędowa jest troszkę droższa, ja chyba 2,5 płaciłam. Poprosiłam o przedłużkę do biustonosza.
NELSON-X Edytowane przez Astro Czas edycji: 2009-12-05 o 19:12 |
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
musze sie wybrac do pasmanterii
|
|
|
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
Przyszły do mnie wreszcie staniki La Senzy. Lullaby Lace 70DD jest odrobinę za małe, ale wydaje mi się że na tyle, że jest to jeszcze do przełknięcia. Z linii G&G zamówiłam 70E i ten akurat jest dobry, będę tylko musiała coś zrobić z ramiączkami bo są za długie. Poza tym bardzo wygodny, mięciutki materiał, nic nie obciera. Obawiałam się, że będzie na mnie za duży bo dopiero po zamówieniu doczytałam o tym, że to niby wielkomiseczkowe ale w przypadku mojego modelu tego nie zauważyłam. Obwód faktycznie ścisły jak na 70tkę, chociaż nie wiem czy następnym razem nie spróbuję 65, bo w tych zapinam się swobodnie od razu na środkową haftkę. Ogólnie spodobała mi się La Senza, fajne mają wzory, duży wybór staników z cieniutką gąbką (może to śmieszne ale przez lata noszenia push upów teraz jak założe coś siateczkowego to zimno mi w piersi
) no i ta cenaWłaśnie się pomierzyłam, żeby wpisać aktualne wymiary i nieźle ... W 87,5-88cm a pod biustem wyszło mi 67 tak bardzo ścisło Gdzieś poleciały 2 cm a wcale nie schudłam, wręcz przytyłam ostatnio
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,podeślijcie mi link do takiego obrazka,który się czasami przewija: leżą bodajże 3 staniki,każdy z tą samą miską,ale w różnym obwodzie,takie porównanie,że miska w innym obwodzie jest innej wielkości.
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() post nr 16 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=16 |
|
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobny obrazek był też na Stanikowym Matrixie, ale chyba zniknął.
|
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
Ten obrazek jest między innymi tu: http://www.avokado.co.nz/shop/fitting_guide.php
Tyle, że rozmiarówka australijsko-nowozelandzka. 8DD to 30DD brytyjskie, 18DD sobie przeliczcie
|
|
|
|
#3178 |
|
Winter is coming
|
Dostałam effuniaka i nie wiem sama, czy zostawić, czy wymieniać... a jak wymieniać to na co. Zdjęcia są na balkonetce, jakby ktoś miał chwilę czasu to niech zajrzy i mi napisze, co sądzi
|
#3179 |
|
biegam dla Zabawy
|
Kto zna Cotton Lace z LaSenzy?
http://www.lasenza.co.uk/bras/level3...92&drsize=34DD Kupiłam 34d i na moje ok. 91 w biuście jest za mały - bułki, spłaszczony biust plus jak dobrze wygarnę prawie sutki na wierzchu - z tymże to taki model, że niewiele zakrywa. I teraz nie wiem, brać 1 rozmiar większy czy 2 rozmiary? Jak wkleje zdjęcie będziecie umiały mi lepiej doradzić? Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2009-12-07 o 17:58 |
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

właśnie nad miseczką się zastanawiam, czy będzie dobra

Gdzieś poleciały 2 cm a wcale nie schudłam, wręcz przytyłam ostatnio