|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Ja tylko na chwilkę tż mnie pogania, bo umówił się z kolega na mieście.
Zdążyłam tylko zerknąć i wiem, że witamy nową mamuśkę Kapi i nową starą Asiulkę - tu akurat dobrze dla lutówek, bo będzie bardziej kolorowa lista.Przeczytać dokładnie co naskrobałyście pewnie uda mi się dopiero jak synuś pójdzie spać. Ale nie wiem czy dam radę, bo jak na weekend to wyjątkowo dużo piszecie
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam jakas karuzelke na bank sprawie dzidzi ale taka spokojna co bardzo wolno sie kreci zeby czasem malenstwo oczoplasu nie dostalo. moj chrzesniak ma ta z rainforesta i bardzo ja lubi
![]() Zebra no w koncu sie ujawnilam
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Mąż z córeczką wrócili z zakupów, to już nie powizażuję. Może później, jak mała pójdzie spać. Pa
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Addiced dokładnie!!! co się dzisiaj dzieje, że tyle stron w jeden dzionek
i to weekend... szalejemy... To chyba te czopy, poród Agapee nas nakręcają no i tytuł nowego wątku![]() Asiuulka no właśnie, bo ileż można podglądać ![]() ![]()
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-05 o 19:49 |
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki ja wlasnie wrocilam z zakupow mam juz wszystko do szpitala dla siebie i dla malego,kupilam kombinezon dla malego byl maly wybor bo tylko niebieskie no i jeden cienszy kombinezonik ze sztruksu. teraz tylko spakowac wszytsko do torby i czekac
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze nie mam wszystkiego ale jak będą bony to się to zmieni:F
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy musze odkopac notatki z psychologii rozwojowej, bo sama jestem niezmiernie ciekawa...
Malenstwo jak ma czekac do Ewy to musisz zaciskac mocno nogi, albo korkiem zatkac Filka u mnie tak samo z macierzynskim ![]() PatkaM super sprawa z ta sesja Elcia
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
to moze sie pochwale tym co dla malego kupilam
nie bede pokazywac swoich pizam i itp |
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia piżamki też mogłas pokazać;P
Patka czekam na focie z sesji Napewno wyszłaś pięknie...
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko pizamy to moj TZ wybieral ale sie nasmialam z niego bo wybieral koszule nocne takie bardziej hmm do domu koronkowe
musialam go uswiadomic ze to koszula do szpitala a nie do domu
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku przez to cisnienie ?? Trzymaj sie kochana i pisz do nas w miare sil i mozliwosci
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Ech narobiłam się dziś jak osioł... z tym remontem jest non stop co robić, miałam leżeć a tu latam góra-dół i usiaść na dupie nie mogę..
Kamyku - to jeszcze dziś jedziesz??? Trzymam mocno kciuki za Ciebie ![]() Cytat:
|
|
#254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się dzielnie!!! |
|
|
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymaj się!!! koniecznie daj znać co z ciśnieniem, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!!
|
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
Kamyku, trzymam kciuki żeby wszystko było oki
|
|
|
|
#258 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy mi się będzie chciało więcej to jeszcze nie wiem, najwyżej olejek wykorzystam do masażu ciała.A u mnie właśnie na SR mówili żeby masować. Cytat:
mamaidy czytałam że na razie żadna akcja porodowa poza tymi nieteczkami w wydzielinie sie nie zaczęła, wiec żeby dzidzia jeszcze trochę wytrzymałąCytat:
Cytat:
My mamy karuzelkę po pierworodnym, wiec na pewno będziemy używać Patka - tylko nie zapomniij pochwalić sie tymi zdjęciami ![]() elcia - kombinezoniki Kamyku trzymam kciuki. Szkoda tylko, że nie napisałaś nic więcej co się dzieje. Ale to pewnie stres |
||||
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Kamyk trzymam kciuki zeby bylo ok
i odezwij sie do nas
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Mikołajkowe całuski dla wszystkich mam
dzisiaj pojechaliśmy po łóżeczko dla naszej córci i weszłam do sklepu i.....oszalałam no i pojawił się dylemat bo wypatrzyłam PIĘKNĄ KOŁYSKĘ, nafaszerowaną jakąś elektroniką, ale to mniej ważne, była poprostu piękna!!! no i zgłupiałam......ale ostatecznie kupiliśmy wcześniej wybrane łóżeczko i materacyk i niuńka będzie spała w łóżeczku jakoś nie mogę się zebrać do spakowania torby do szpitala....a w nocy miałam wrażenie, że rodzę obudziłam się z bólem brzucha, na poczatku myślałam, że to żołądek, ale bolało mnie coś w dole, spanikowałam i już byłam w stu% pewna, że to bóle porodowe ale pogłaskałam brzuszek i przeszło....a dopiero potem okazało się, że moja córcia tak buszuje w brzuszku, że mi wszystkie ścięgna się napinają, czy cokolwiek tam mam, i mnie pobolewa. Bo w dzień tak się wierciła i kopała, że znowu mnie zaczęło boleć łobuziara wogóle to chodzę jakaś sennna i permanentnie zmęczona.....najchętniej leżałabym lub spała cały dzień...ale zmuszam się do chodzenia i coś znajduje sobie do roboty bo jak się położę i nie będę ruszać to poró mnie wykończy staram się mobilizować.....a mąż codziennie kontroluje czy ćwiczyłam mięśnie Kegla też się przejmuje AGAPE MAMUŚKO GRATULACJE DLA CIEBIE I MĘŻA! MACIĘ PRZEŚLICZNĄ CÓRCIĘ POZAZDROŚCIĆ TYLKO! OBY ROSŁA DUŻA I OKRĄGLUTKA A PRZEDE WSZYSTKIM ZDROWO i tyle narazie z nowości..... ![]() a i witam nowe mamuśki ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- |
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
Powinnyście dostać lanie, za taką ilość postów
![]() Nie było mnie 3 dni, wchodzę, nadrabiam ponad 15 stron i co się okazuje? Że jeszcze 9 mam do nadrobienia, ale już na nowym wątku. Ja to się z Wami mam ![]() Dobra idę spać, może jutro nadrobię resztę, chociaż nie wiem, jak to będzie, bo cały dzień będę poza domem. |
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Z okazji Mikołaja - samych radości, łagodnych i szczęśliwych porodów, zdrowych i cudnych dzieciaczków! Jak widać dwa tygodnie przed porodem nie ma mowy o spaniu.... Życzę Wam miłej niedzieli
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Mój Synuś w brzuszku dostał od mamy i taty pierwszy prezent mikołajkowy:
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
mikolajkowe dzien dobry
![]() kamykutrzymam kciukasy-wszytsko bedzie ok. lila sliczny prezencik moj Krzysiu dostal od dziadkow na prezent sliczny sweterek![]() No i wczoraj caly dzien na zakupach spedzony, juz praktycznie wszytsko mam oprocz przebieraka takiego miekkiego , komody i drugiej koszulki dla siebie do szpitala...wczoraj zrobilam wazny zakup czyli wozek zdecydowalam sie na mutsy w kolorze mleczej czekolady-jest sliczny dzis zdecydowanie musi byc odpoczynek,wczoraj padalam na twarz, coraz ciezej jest juz;/...mam pelno energi a nie jestem w stanie jej wykorzystac, troche wiecej wysilku i odrazu robi mi sie slabo, ciekawe jak bedzie we wtorek na jodze na ostatniej juz dyszalam jak hipopotam
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Życzę wszystkim super mikołajkowej niedzieli
BubiGirl i agusiamatyldka - chwalić się zdjęciami zakupów lila - rozumiem, że o tej godzinie obudził Cie Mikołajek z prezentem dla synusia ![]() A u nas Mikołajki podrzuciły prezent starszemu synkowi - najfajniejsze są reakcje dzieci na prezenty. Kancia daj znać jak tam Adikowi podobały się prezenty, bo pamiętam że nie mogłaś się już doczekać niedzieli
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Elcia Gratuluję i zazdroszczę zakupów!!!! Kamyku trzymam mocno kciuki!! ja sama w domu, bo TŻ na zajęciach. mam nadzieję,że jakoś mi szybko minie czas.ale jakoś dzisiaj przykro mi było, jak wychodził na szczęście wróci po 16.---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A łóżeczka jeszcze nie zamówiłam bo ten gościu jeszcze mi nie odpisał odnośnie tych kosztów wysyłki... I czekam... mam nadzieję, że w poniedziałek odpisze... O matko... a jednak... Trzymaj się A ja dzisiaj obudziłam się po 5, Mała zaczęła boksować i zasnełam dopiero po 6... A teraz i tak wstałam przed 9 a mój mąż dalej śpi Ale zaraz pójdę robić śniadanko to go obudzę
|
|
|
#268 |
|
BAN stały
|
Witajcie mikołajkowo! Ja wczoraj byłam ze znajomymi na piwku (bezalkoholowym
) wiec dopiero wstałamWyobraźcie sobie że od początku ciąży przybyło mi 25cm w pasie |
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze miałam dopisać, że wczoraj zalicytowałam kombinezon zimowy różowy dla Małej za całe 5 zł
Już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie ![]() Jeszcze czekam na kilka paczek z allegro, w tym tygodniu już na pewno przyjdą ![]() A co do dzisiejszych Mikołajek to my z mężulem nie robiliśmy sobie prezentów. Nawet nie wiem jak spędzimy dzisiejszy dzień. Mamy w planach pojechanie na cmentarz zapalić znicz pod "Pomnikiem nienarodzonego dziecka", kolegi męża i jego prabaci z racji tego że nie byliśmy 1 listopada a później byliśmy raz na cmentarzu ale za dużo było chodzenia i ja już ledwo żyłam. To może to się uda.
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
tylko ?
ja jestem 2 tyg dalej od Ciebie i w pępku mam około 40cm więcej niż przed ciążą 3 tygodnie temu miałam 20kg plus, teraz boję się wejść na wagę ale będę musiała bo we wtorek idę do gina |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

Asiulkę - tu akurat dobrze dla lutówek, bo będzie bardziej kolorowa lista.

i to weekend... szalejemy...

Czy mi się będzie chciało więcej to jeszcze nie wiem, najwyżej olejek wykorzystam do masażu ciała.

na szczęście wróci po 16.
ale będę musiała bo we wtorek idę do gina