|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
Chyba też sobie takie jutro wymodzę , Isabelll mogę od Ciebie zgapić ? ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1772 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- To znowu ja Teraz mam do Was pytanie.Czy któraś z Was ma może niedoczynność tarczycy? U mnie właśnie została zdjagnozowana i dziś mam pierwszy dzień leczenia. Teraz tak się zastanawiam czy Dukan ma jakiś wpływ na wyżej opisaną przypadłość i czy mimo pogorszonego metabolizmu które jest z nią związane schudłyście na tej diecie? Z góry dziękuje, pozdrawiam i dobrej nocy życzę!
|
|
|
|
|
#1773 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
![]() Widzę że i mnie zabrakło na dzisiejszym polu bitwy ![]() hehe a szkoda... ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
|
#1774 |
|
Raczkowanie
|
Aulija jest tutaj kilka dziewczyn z problemami tarczycowymi i stosuja diete ,wiec raczej nie ma przeciwskazań
![]() Stozynko ale koleżanka obrońca juz się chyba wystraszya i zniknęła wreszcie bo jej komentarze robiły sie niesmaczne
|
#1775 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
popieram---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- W og,óle muszę Wam sie dziewczynki z czegoś zwierzyć...stało sie to o czym pisalam-mianowice spotkałam dziś przypadkiem mojego ex-drania! Odwiedzil mnie w pracy-chcial sie przywitać-nie mam pojęcia skąd wie gdzie pracuję! I tak jak radziła lanka bylam pewna siebie, perliście sie uśmiechałam i "pokazałam" środkowy palec i spotkanie mogę podsumować tak:serek wiejski - 1,50 zł pierś z kurczaka - 10 zł zrzucić pare kilo i zobaczyć blysk żalu w oczach byłego - BEZCENNE ![]() jest jedno ale, mimo że jest mega dupkiem to serduszko mi mocniej zabiło jakoś nie umiem się z tego "wyleczyć"... niech mnie ktoś przytuli....
Było - 60 kg Jest - 55,2 Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for ! ![]() Edytowane przez stozynka44 Czas edycji: 2009-12-05 o 22:56 |
||
|
|
|
#1776 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1777 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja robiłam w nowej teflonowej foremce i teraz stygną i będę je smarować polewamiCytat:
![]() Hmmm muszę sie przyznać muffiny będą tylko z nutelką biała polewa mi tak posmakowała że żdżarłam
|
|
#1778 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE/]
W og,óle muszę Wam sie dziewczynki z czegoś zwierzyć...stało sie to o czym pisalam-mianowice spotkałam dziś przypadkiem mojego ex-dupka! Odwiedzil mnie w pracy-chcial sie przywitać-nie mam pojęcia skąd wie gdzie pracuję! I tak jak radziła lanka bylam pewna siebie, perliście sie uśmiechałam i "pokazałam" środkowy palec i spotkanie mogę podsumować tak:serek wiejski - 1,50 zł pierś z kurczaka - 10 zł zrzucić pare kilo i zobaczyć blysk żalu w oczach byłego - BEZCENNE ![]() jest jedno ale, mimo że jest mega dupkiem to serduszko mi mocniej zabiło jakoś nie umiem się z tego "wyleczyć"... niech mnie ktoś przytuli.... [/QUOTE]![]() :przytu l:Trzymaj się stozynka44 Edytowane przez Aulija Czas edycji: 2009-12-05 o 23:02 |
|
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
Aleście nasmarowały przez dwa dni
zaraz będę nadrabiać ![]() Ja w tej chwili popijam winko... poproszę o kopa solidnego... ![]() Mam mega doła, którego zaczęłam zapijać, ale mnie sumienie ruszyło... Dostałam w d.... od kogoś komu wierzyłam i czuję się podle ![]() Jakby co to od jutra będę grzeczna
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
jak wyszlam z domu o 9 tak wrocilam o 20.00
10:00 6km rzeskim porankiem w stroju swietego Mikolaja 11:00-15:00 zakupy z lubym. TaZik mnie Mikolajkowo-swiatecznie zabral na zakupy. Zakonczyly sie dwiema eleganckimi sukienkami, kurtko-plaszczem i przeslicznym czerwonym plaszczem welnianym a najlepsze jest to ze musialam rozmiar 10 wziac bo 12 na mnei wisiala. slodziak no 16:00-19:00 zakupy jedzeniowe w marketowni padam ze zmeczenia a wczoraj wpadlam do charity po dpraca i wyszlam ze swietnym plaszczem skorzanym w kolorze jasnego orzecha za grosze i 2 parami szpilek. ehhhh
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1782 | ||
|
Raczkowanie
|
dzieki
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() to masz za winko!!! ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
może męczące ale ile radości z nowych rzeczy
Było - 60 kg Jest - 55,2 Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for ! ![]() Edytowane przez stozynka44 Czas edycji: 2009-12-05 o 23:27 |
||
|
|
|
#1783 |
|
Przyczajenie
|
Aulija witaj mam problemy tarczycowe lecze sie juz od marca dieta idzie ale jak widze rezultaty dziewczyn to zazdrosc i zal ..... sciska
![]() ze na diecie od wrzesnia i tylko -5 kg. A ostatnio jakis kryzys przechodze i niewiem czy to jest zwiazane ze spadkiem hormonow ktory nastepuje w okresie jesienno-zimowym czy moze brakiem rezultatow.... :mad :![]() Mara chyba dola powinnysmy razem zapic, tez obchodzilam butelke wina i sie zastanawialam otworzyc czy nie, za dlugo myslalam i zrobilo sie za pozno
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn interesuje mnie ten czerwony ,wełniany płaszcz
może jakaś fotka ![]() Mara w tych okolicznościach nie dostaniesz kopa,możesz pić winko No trochę mi się dzisiaj dostało od wiadomo kogo,ale jak to się mówi "wali mnie to" Kurcze @ ma być we wtorek,a mnie się chce żreć
|
#1785 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam
dobranoc Cytat:
ale jutro będę żałować, wiem |
|
|
|
|
#1786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choć rozumiem Twój żal bo jak czytam wypowidzi dziewczyn to jestem w szoku ![]() . Ja z -5kg strasznie bym się ucieszyła. Ale no coż tarczyca na pewno nie ułatwia nam ochudzania Dobranoc albo w sumie to dzień dobry wszystkim
Edytowane przez Aulija Czas edycji: 2009-12-06 o 00:26 |
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie dukanowe śpioszki
Ja dziś ostatni dzień warzywek i zapodam sobie pizze,tylko będzie chyba bez sera Miłego dnia
|
#1788 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry Dukanki! właśnie się zapoznaję z książką "nie potrafię schudnąć" i wszystko jest ekstra tylko .... plizz napiszcie jak sobie radzicie na spotkaniach służbowych gdzie menu kolacji jest już stalone (zwłaszcza faza uderzeniowa)? miłego dnia!
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo prosze, tylko nie wiem co ta za plamka z lewej strony, pewnie swiatlo
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny płaszczyk
Ja wczoraj sobie chciałam buciki jakieś zimowe sprawić, ale skończyło się na zielonym szaliczku i kilku parach kolorowych pończoch grubszych ![]() + gratis przeziębienie po zmarznięciu przy włączaniu choinki na Placu Zamkowym kicham, że hoho...Poza tym to witam wszystkich U mnie dziś ostatni dzień P+W. Od jutra 3. faza ![]() Waga niestety w drugim domku, więc efekt końcowy podam jutro
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
o mamusiu!!!! staje na wage a ona mi pokazuje 67,8. Kocham ja normalnei no. od dobrego miesiaca nie moglam sie przebic ponizej 68,4. z tej radosci i faktu ze od jutra (a wlasciwie juz troche dzis ) III faza pokaze sie wam w calej okazalosci, w nowej sukieni od TaZika
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-12-06 o 12:59 |
|
|
|
#1792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj jadę się zważyć do mamy, kurcze stane na mojej i nic się nie dzieję, TZ sprawdzał, ale niby ok działa - jakby nawalił wyświetlacz ![]() ![]() ![]() Dzisiaj makrelka,a na obiad jakąś pierś sobie zapodam ![]() W ogóle byłam w Lidlu po kubełek serka homo, ale kurcze był tylko 3% no i wzięłam, będę go używać malutko, patrzałam na skład i białka jest najwięcej więc co mi tam![]() Kurcze wiolqn ale masz talię!!!!!!!!!!! zazdroszczę, a sukienka hmmm baaaardzo seksowna trafiona jak najbardziej!! No i gratuluje nagłego, niespodziewanego spadku!!!
Edytowane przez warm Czas edycji: 2009-12-06 o 13:10 |
|
|
|
|
#1793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulejszyn spadku wagi sama wiem jak to cieszy bo u mnie dziś też mniej... więc coraz bardziej wierzyć mi się chce że w Wigilię przejdę na III fazę, z waga mniejszą niż 55... o 53 nie marzę bo tempo chudnięcia nie jest aż tak duże... no chyba że jakiś cud... Jak na razie 56,2 i cieszę się bo to o o,5 kg mniej niż wczoraj!Chcociaż dziś mikołajki i tak mi się chce słodkiego... i w ogóle ssie mnie bardzo ale się nie daję... jak na razie przepisowo... łosoś wędzony i jiogurt zott na śniadanko... na drugie śniadanko jogurt zott ze słodzikiem... na obiadek też jogurcik przewidziany i biały serek wiejski z piatnicy 3% ... wiem, że chyba za dużo jem tych jogurtów ale je tak lubie a dziś mikołajki... ech dziewczyny... z jednej strony cieszę się bo to już w zasadzie 11 kg mniej ... z drugiej strony ta mojan obawa, że przytyje na III fazie jest bardzooo silna... no ale zobaczymy... jak na razie Dukan mnie nie oszukał wiec ufam że wszystko bedzie jak trzeba...muszę się jeszcze pochwalić, że dziś mam gości i upiekłam im pyszne ciasto biszkoptowo-orzechowe i sama nie zjem... ale to nic, innym tez lubie sprawiac przyjemnosc... chyba nawet bardziej... a mama spróbowala, żeby kalpy przy gosciach nie bylo i stwierdzila ze pyszota ![]() miłych mikołajek! chyba sie za mocno rozpisalam
|
|
#1794 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry Dziewczęta!!!
Dawno mnie tu nie czytałyście, ale za to jestem codziennie i czytam Was. Gratuluję spadków!!! ...No i mnie też widzę niezła batalia ominęła ![]() Cytat:
![]() ale wyszło zero dzidziusiów, więc mogę chudnąć dalej spokojnie ![]() Pochwalę się spadkami: dość imponujące dla mnie samej - od początku do dziś rano jest -8,6 kg. Czyli od 9. listopada... Jak będzie równe 10 nie omieszkam się pochwalić znowu ![]() Cytat:
A figurę masz super!!! I to absolutnie nie jest słodzenie ![]() Apropos słodzenia - zrezygnowałam ze słodzika. Już Wam chyba pisałam o tym. Nieco ciężej, przyznaję, ale za to sumienie czyste... ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Tak jeszcze odnośnie mojego avatara, który tu przerażał którąś Jest to rzeźba w piasku mojego autorstwa, plaża Ustka, wrzesień 2008, moja podróż poślubna
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
||
|
|
|
#1795 |
|
Raczkowanie
|
Hej
gratuluje spadkow.. ja tez posiadam nowa chorobe: subkliniczna niedoczynnosc tarczycy... biore eltroxin z rana. i w ciagu 5dni I fazy zrzucilam 2.300 wiec chyba nie jest tak zle. a musze dodac ze probowalam zrzucic innymi formami i nic! w ciagu lata przybralam 5kg i troche za duzo to bylo jak na kilka letnich spotkan grillowych. i stad tez moje badania..oprocz tego nekal mnie dol potworny..i tsh wyszlo podwyzszone. ale teraz nie mysle o tym. tylko caly czas ukladam menu. od jutra dolacza do mnie tesciowa ![]() mam pytanie: gdzie w warszawie moge dostac skrobie kuku??szukalam w wiekszych sklepach i nici... |
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
olla22 skrobię możesz dostać czasem w kuchniach świata albo w sklepach ze zdrową żywnością typu Organic.
wiolqn fajna kieca! Prosimy o wstawienie fotki prezentującej różnicę (np. porównanie spodni )Ja swoje dodam za tydzień (nie mam aparatu, a na przyszły weekend poproszę kumpelę żeby mi cyknęła fotkę w starych i nowych spodniach jakichś Jutro wieczorkiem machnę jakieś podsumowanko fazy I i II. Zerknęłam wczoraj na tę nową książkę Dukana-wygląda ładnie. Taka kolorowa, uporządkowana
|
|
|
|
#1797 |
|
Raczkowanie
|
wiolqn super kobietka z Ciebie no i fugura extra! Ja marzę o takiej obcisłej sukience, ale narazie uda nie pozwalają
![]() Byłam dzisiaj na zakupkach i kupiłam sobie rybaczki, wzięłam trochę ciasne, bo planuję chudnąć a nie chcę by były za duże ![]() Leniwy dzień, niby jutro mam koło i mam się uczyć ale jakoś nie mogę się zmobilizować
|
#1798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Próbowałaś poszukać skrobi w sklepach ze zdrową ż typu "organic"? Może Piotr i Pawał - tam czasami mają dział ze zdrową a w nim "dziwne" artykuły?Ja jeszcze skrobi nie szukałam ale tam pójdę w pierwszej kolejności. Wszystkim Dukanką gratuluje spadków!!! Jak u mnie się coś ruszy to się pochwalę. Miłych i smakowity ----------------------------------------------------------------------- 06.12.09 - 64kg cel - 57 kg (najlepiej do Bożego Narodzenia) wzrost 172 cm siłownia 3xtydzień (albo więcej x jak siły i praca pozwolą) |
|
|
|
|
#1799 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
Na diecie jestem dokładnie od 8 dni: 7 dni uderzeniowej, dzisiaj pierwszy raz pomidorek . Przyznam, że było już kilka grzechów, waga początkowa- 75 kg, teraz Pokazuje 71,5 więc i tak jestem dumna. Po tej fazie, trzeba stosować fazę II tylko tyle, ile się zrzuciło - w moim wypadku 3,5 kg * 10= 35 dni? Przecież to jest nieco ponad miesiąc a ja chciałabym schudnąć do wagi poniżej 60 kg. Proszę o porady dla początkującej. Trzymajcie się, proteinowo-dukanowe siostry
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn tak myślałam przepiękny płaszczyk
a sukienka miodzio ![]() Wyglądasz rewelacyjnie,spokojnie możesz przechodzić na III fazę ![]() Madzo z tego co piszesz widać ,że nie przeczytałaś książki.Jest książka do ściągnięcia u wiolqn w podpisie.Na drugiej fazie jest się do osiągnięcia swojej wagi a na III 10 dni na każdy utracony kg.
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

Chyba też sobie takie jutro wymodzę
, Isabelll mogę od Ciebie zgapić ? 

i dziś mam pierwszy dzień leczenia. Teraz tak się zastanawiam czy Dukan ma jakiś wpływ na wyżej opisaną przypadłość i czy mimo pogorszonego metabolizmu które jest z nią związane schudłyście na tej diecie? Z góry dziękuje, pozdrawiam i dobrej nocy życzę!

to masz za winko!!!

. Ja z -5kg strasznie bym się ucieszyła. Ale no coż tarczyca na pewno nie ułatwia nam ochudzania