|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
Trzecia stosuje się 10dni na każdy zrzucony kg II fazę stosujesz do uzyskania upragnionej wagi
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję!
Przeczytałam w wersji elektronicznej i podręcznej, jak zwykle czegoś nie zrozumiałam. Jak radzicie sobie Panie z nagłymi napadami głodu, szczególnie na nieodpartą chęć wciągnięcia czegoś słodkiego? ![]() Mi osobiście jest bardzo ciężko. Nie potrafię obejść się bez uszczypnięcia kawałka ciasta, czy czegoś takiego. Dziś zjadłam jabłko i biję się w pierś. Ale ja je uwielbiam! Czy można zrobić coś, żeby raz na zawsze się pozbyć cukrowego łakomstwa? I jeśli chodzi o słodzik- która z Pań go używa i ile tabletek dziennie można? |
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Madzo,no nie możesz na początku diety popełniać takich grzeszków
![]() Zjadłaś jabłko bo bardzo lubisz.Zastanów się czy w ogóle chcesz być na diecie. Jak bardzo chce mi się słodkiego to jem jogurt z cukrem trzcinowym i kakao,albo robię ciastka,przepis w przepisowni.
|
#1804 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny.
Weekend za mną i całe szczęście ponieważ bardzo się obawiałm tych wszystkich pokus na które byłam narażona przez dwa dni ale dałam rade i jestem z siebie niesamowicie dumna ![]() A tak w ogóle macie może jakiś przepis na wątróbke drobiową?Mam w lodówce ale brakuje mi na nią pomysłu, najchętniej bym ją usmażyła z cebulką ale nie mam patelnie teflonowej a na tej mojej bez oleju to by cała przywarła...proszę o jakś pomysł? Edytowane przez aga6891 Czas edycji: 2009-12-06 o 18:41 |
|
|
|
#1805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, przypomniały mi się moje młode lata ,bo ten kolor zawsze królował u mnie i ten styl . Też w młodości miałam kruczo czarne włosy i miałam dużo rzeczy w kolorze czerwonym . No i te buty piękne . Pozdrawiam . |
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udalo mi sie dostac mrozony rabarbar wiec u mnei bedzie deserkowo dzis
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
mogę być dumna... prawie... nie zjadłam nic niedozwolonego a okazji miałam naprawde duzo... i dzis wyjatkowo głodna jestem... zbliza sie @ no ale teraz wypiłam 2 szklanki mleka, co prawda 0% no ale zawsze... mleko nie jest zalecane w II fazie... trudno zonbaczymy co sie okaze jutro na wadze...
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Można mleko w IIfazie ale 1 szklankę dziennie.
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Cały weekend świadomie grzeszyłam i dobrze mi z tym. Bezczelna jestem;/ ale życie jest do przeżycia a nie do zdeietowania za wszelką cenę. Chwile z rodzicami i umierającym dziadziem- bezcenne!! Jutro potulnie wracam do diety i to na 5 dni proteinek. Mam nową wagę. Wlazłam na nią i co? 60kg... CZYLI 5 KG MNIEJ po dwóch miesiącach!!!!!!!!CUDOWNI E!!! W sobotę dopięłam się w spódnicy z 1 klasy LO Ważyłam wtedy góra 58kg Fajnie,że ciągle mam u rodziców takie rzeczy I fajnie,ż kopertówy nie wyszły z mody Jutro pewnie będzie z 62, ale to nic. Mam siły dl dalszej walki. Teraz moim celem jest zobaczenie na wadze 59 kg ( mam na to jeszcze 18 dni) i ujędrnienie brzuszka ( wcieliłam już w życie hula hop 4 razy w tyg. po 20 minut oraz peeling z masażem 3 razy w tyg., no i szukam jakiegoś taniego ale spoko kremu do wsmarowywania) . Jak ujrzę 59 kg w Wigilię to będzie piękny prezent pod choinkę Potem jakoś przetrwać święta bez dzikich szaleństw i na Dukanie i od 2 stycznia znów walka tym razem o docelowe 57kg.Macie jeszcze jakieś pomysły co można robić z brzuszkiem albo jakich kosmetyków używać - tylko z tej tańszej półki lub robionych w domu. Aha i mam jeszcze coś: Otręby w 100g ( wszystkie kupine dziś z firmy Sante i dlatego robię porównanie, bomnie zainteresowały )żytnie - 205 kcal, 15g białka, 26g węgli pszenne- 185 kcal, 16g białka, 19 g węgli owsiane- 335kcal, 17g białka, 50g węgli To ja tu czegoś nie rozumiem, czemu my musimy jeśc te z naw. ilością węgli???
Edytowane przez fotoreporterka Czas edycji: 2009-12-06 o 20:26 |
|
|
|
#1810 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczęta!
wiolqn jesteś piękna taka figura ach pozazdrościć hm.. Ty musisz być wysoka kobito na tych zdjęciach wygladasz jakbyś miała nogi 1.1 m normalnie gratuluje !huni 9 kg od 9 listopada? świetny wynik gratuluje no a ja.. dzisiaj@ więc nie będę się chwalić aaa i jeszcze najgorsze grzechy grzechy i jeszcze raz grzeszy miałam takie ostre pms jak nigdy dotąd ach zresztą @ przyszła wcześniej niż zwykle więc uznałam że to wina stresującego tygodnia i wypiłam malutki kieliszek ajerkoniaku to w piątek a w sobotę byłam u cioci na 50-tych urodzinach i nie wypadało nie zjeść tortu i zjadłam ale taki cieniutki kawałek i w środku imprezy przyszła @ ach i nie mogłam juz oprzeć się małemu kawałeczkowi jak Boga kocham ciasta ale całą resztę jadłam przepisowo a dzisiaj 1.5 porcji nutelki i już nie mogę się tłumaczyć @ czy przyjęciem czy stresem dziewczyny czuje że jak ktoś mnie nie ochrzani to będę to robić częściej błagam Was o wymierzenie kary
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Kiltii synti no wstyd
żeby tak grzeszyć ![]()
|
#1812 | |
|
Raczkowanie
|
Ale świetny ten czerwony płaszczyk tak mi się spodobał, że achh
![]() Ja dzisiaj na obiad zrobiłam sobie pierś z indyka w panierce jajeczno-otrębowo- koperkowej. Normalnie cudny smak. Pychota !!! Niestety musiałam dać kapkę oliwy, bo po teflonową patelnię pojadę do domu, ale dopiero za 2 tyg. A na deser kawa mrożona ![]() I jeszcze poszłam pobiegać do klubu fitness, wyglądałam potem jak mokry szczurek hehe to mój pierwszy dzień biegów, więc od razu byłam zmachana że ojojoj ![]() Tak się właśnie zastanawiam, gdzie można zrobić sobie ten test dukana? wiecie może ? tylko żeby było to jakoś napisane nie po francusku, bo nie zrozumiem Jutro wybieram się na basen, trochę się wstydzę, bo taki bekonik jak ja z moimi udkami, no ale coż .. koleżanka mnie wyciąga , więc może się jakoś przełamię .. ![]() Pozdrawiam was wszystkie ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1813 |
|
Raczkowanie
|
mi też kara sie dzis nalezy...
strasznie mi sie chce dzis jesc... no strasznie strasznie... i po dwudziestej wszamalam jeszcze 1 jogurt ze slodzikiem jakies 250 gram sera bialego i popilam to coca cola light... porazka totalna... jutro wzrost wagowy an bank... ale dzis mikolajki wiec... nie bede sie zadreczac... od jutra mam jeszcze 3 dni samych proteinek i bedzie wzorowo... OBIECUJE! bo dzis to sie napelnilam bardzoooo...... niby nic niedozwolonego z diety nie bylo ale jakos tak wszystkiego podwójna ilosc... zwykle zjadam o polowe mniej ...albo jeszcze mniej... no coz ... wiecie to takie glupie, ze tak bardzo chce sie cos zjesc, a potem sie zaluje... ja juz dzis tak sie cieszylam ze na wadze 56,2 a jutro modle sie zeby bylo chociaz 57... a nie wiecej... no zobaczymy... meldunek zloze jutro a dzis juz daje na looz!
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspomagaja proces odchudzania, zeluja plyn w zoladku dajac uczucie sytosci, zmniejszaja cholesterol, oczyszczaja uklad pokarmowy z zalegajacych resztek, dzialaja profilaktycznie przeciwko nowotworowi okreznicy, spowalniaja przyswajanie cukrow prostych co jest bardzo wzne dla dietetykow. I dlatego to wslasnei otreby owsiane sa dozwolone a nawet zalecane
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#1815 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja miałam dziś na wadze 56,2 teraz mam PW zobaczymy jak będzie za 5 dni ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
i jeszcze nie zajrzałam do notatek bo 4 dni z rzedu pracowałam po 10 godz i przychodziłam padnięta... I teraz też się nie umiem zmobilizować... eh...jutro będę świecić oczami chyba
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnei wyjelam z piekarnika ciasto rabarbarowe z kruszonka, juz nie moge sie doczekac kiedy wystygnie. a w piekarniku siedzi kurczaka na piwie (znaczy na puszce) i 3 bochenki chleba razowego mniammniam
|
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
wiolqn wyglądasz rewelacyjnie
gratuluję spadku i przejścia na III fazę super!!! brawo
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn a przepis na ten chlebek razowy już podawałaś ?
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
Wyszokop przecież to co zjadłaś to nic złego , a że później niż zazwyczaj to co z tego przecież można jeść wtedy kiedy jest się głodnym aby były proteiny. Nie dajmy się zwariować!!!
Wiolqn zazdroszcze Ci tych smakołyków..aż ślinka leci |
|
|
|
#1820 |
|
Raczkowanie
|
stozynka44 widzę że mamy dziś jednakową wagę... ale ja jutro w góre skocze na bank... po dzisiejszym obżarstwie ale będę Cię gonić... nie ma innej opcji!
może to będzie jakaś dodatkowa motywacja... a ile masz wzrostu?
|
#1821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o brzuszek to ostatnio testuje masło do ciała Ziaja Rebulid "ukierunkowane ujędrnianie uda, pośladki, biodra, brzuch" cena w Rossmanie to około 13,00PLN (o ile mnie pamięć nie myli). Bardzo fajny produkcik ale o efektach się jeszcze nie mogę wypowiadać. Poza tym z brzuchem nie mam kłopotu bo zawsze lubiłam go ćwiczyć . To taki mój mały konik ![]() Ze skutecznych ćwiczeń mogę podrzucić link: http://www.youtube.com/watch?v=sWjTn...eature=related ćwiczyłam codziennie lub co drugi dzień rano przed wakacjami 2009 i przyznam że daje radę Po wakacjach odpuściłam ale już wróciłam na siłownie i ruszam z dukaniem.Ale się rozpisałam
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
Wiolqn gdzie jest przepis na razowca?
w przepisowni nie widzialam.. |
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
BANALNY PRZEPIS NA CHLEB
3 blaszki 1kg (5 szklanek) maki* 1 szklanka otrab dowolne ziarna: sezam, slonecznik, dynia, siemie lniane, gotowana pszenica, gotowana soja itd ziola: oregano, bazylia, co kto chce 1,5 lyzki soli 5 lyzek cukru, slodzika, (ja dalam melase) 5 dag drozdzy 1l cieplej wody MAKA: mozna dac krupczatke, ja daje po szklance maki pszennej grubo mielonej, maki zytniej, razowej, i pszennej mielonej z otrebami owsianymi Drozdze rozpuscic w wodzie. Wszystkie skaldniki wymieszac. ciasto bedzie dosc luzne i odstawic pod przykryciem w cieple miejsce do wyrosniecia. Zamieszac, przelozyc do 2/3 wysokosci blaszek, odstawic na kolejne 20 min. Piec 1h w 220C. Sprawdzic patyczkiem, jezeli jest wilgotny to zmniejszyc temerature do 180C i podpiec. fotki dodam jak sie upiecze
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-12-06 o 22:21 |
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Wiolqn jestem pod wrażeniem ![]() Dziś w Mikołajki poszliśmy z familią do Pizzy Hut. Oni jedli pizzę a ja wzięłam "bar sałatkowy", w którym nie zabrakło odrobiny majonezu i rodzynek w sałatce z selerem ![]() Ok, już się poprawiam i wracam na właściwe tory. Właśnie piecze się chlebek z ciasta muffinkowego bo muszę mieć do pracy na kanapeczki ![]() Wagowo - stoję "lekko w górze"
|
|
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
O rety Wiolqn! wielki szacun bo oprócz tego że widzę (czytam) że jesteś wytrwałą dukaną to jeszcze kuchmistrz z Ciebie!
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy tu kilka takich dziewczyn co świetnie kucharzą i podają fajne przepisy Dzięki nim jeszcze jesteśmy na Dukanie. Inaczej nie dałybyśmy rady jeść ciągle wieśniaków, cycków grillowanych i wędliny z korniszonem.
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Raczkowanie
|
Mikołajkowo się witam z Wami
ojojoj nie bede kłamać nagrzeszyłam wreszcie i ja nie strasznie ale jednak..... , ale zrobiłam to z premedytacją więc i wyrzuty współmierne do grzechów![]() spowodowane tez tym że w sobote rano spadek był -2,6, cóż za radość aż grzeszków pare trzeba było zrobić co by się za szybko z dietką nie pożegnać ![]() no trudno przyjmuje to z całą odpowiedzialnością jutro się pochwale jak mi to wyszło na zdrowie ![]() Wiolqn kobito ty jesteś "seks w Wielkim Mieście" dosłownie ![]() a gdzie się podziała nasza LANKA czyżby aż tak dobrze się bawiła na imprezie do tej pory |
|
|
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
Wiolqn wygladasz szalowo
ale zmotywowalas dziewczyny slicznie ) witam z wieczora.. u mnie bez wiekszych zmian ale dzisiaj zrobilam sobie tyle uczt ze mysle ze 3 faza troche nei wyszla hehe ale moze bedzie ok. jutro grzecznie )pozdrawiam
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Na wadze 0,8 więcej po PW nie jestem zadowolona, że tak w kółko się kręci |
|
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem druga
![]() Właśnie zbieram sie na uczelnie...Zaspałam, nic nie umiem na egzamin, a po uczelni muszę lecieć do pracy na 3h i będę dopiero po 21 w domu...Masakra!!! Nie wiem jak dam radę dzisiaj! Nie cierpię poniedziałków!!!!! ale jedzonko Dukanowe zrobione Cała reklamówka smakołyków na cały dzień ![]() Miłego dnia
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.

. Przyznam, że było już kilka grzechów, waga początkowa- 75 kg, teraz Pokazuje 71,5 więc i tak jestem dumna. Po tej fazie, trzeba stosować fazę II tylko tyle, ile się zrzuciło - w moim wypadku 3,5 kg * 10= 35 dni? Przecież to jest nieco ponad miesiąc a ja chciałabym schudnąć do wagi poniżej 60 kg. Proszę o porady dla początkującej. Trzymajcie się, proteinowo-dukanowe siostry

, przypomniały mi się moje młode lata ,bo ten kolor zawsze królował u mnie i ten styl . Też w młodości miałam kruczo czarne włosy i miałam dużo rzeczy w kolorze czerwonym . No i te buty piękne . Pozdrawiam .

Ważyłam wtedy góra 58kg
Potem jakoś przetrwać święta bez dzikich szaleństw i na Dukanie i od 2 stycznia znów walka tym razem o docelowe 57kg.
gratuluje !

strasznie mi sie chce dzis jesc... no strasznie strasznie... i po dwudziestej wszamalam jeszcze 1 jogurt ze slodzikiem jakies 250 gram sera bialego i popilam to coca cola light... porazka totalna... jutro wzrost wagowy an bank... ale dzis mikolajki wiec... nie bede sie zadreczac...
Po wakacjach odpuściłam
ale już wróciłam na siłownie i ruszam z dukaniem.