Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-06, 11:49   #571
kotasia
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

[pusto]

Edytowane przez kotasia
Czas edycji: 2009-12-26 o 16:15
kotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 12:12   #572
happilyinlove
Przyczajenie

hej, mam pytanie.
z moim chlopakiem uprawialismy seks analny i potem troche zostalo mi na majtkach, czy jest jakies prawdopodobienstwo ze moge przez to zajsc w ciaze?

25. 07. 2008
szczęśliwa
happilyinlove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 12:46   #573
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happilyinlove Pokaż wiadomość
hej, mam pytanie.
z moim chlopakiem uprawialismy seks analny i potem troche zostalo mi na majtkach, czy jest jakies prawdopodobienstwo ze moge przez to zajsc w ciaze?

Przy seksie analnym należy używać prezerwatywy z 2 powodów:

-seks analny także grozi ciążą, bo sperma wypływa, więc ma szansę znaleźć się na wargach sromowych. Przy śluzie płodnym jest możliwa ciąża.

-poza tym, odbyt jest siedliskiem bakterii, i po prostu nie powinno się tego rodzaju seksu uprawiać bez prezerwatywy.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 15:01   #574
pattka2009
Przyczajenie

mi nikt nie odpisal.
pattka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 15:45   #575
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnula204 Pokaż wiadomość
Witam,
jesli dowiecie juz sie,ze jestescie w ciazy i gdyby (daj Boze nie) pobolewal was brzuch, glownie to takie skurcze to idzcie niezwlocznie do ginekologa. Ja dotarlam za puzno, myslalam ,ze to normalne, poszlam do lekarza dopiero gdy zaczelam krwawic, zrobil mi usg ale pecherzyka juz nie mogl dopatrzyc, dostalam tabletki ale raczej juz mi nic nie pomoga, za tydzien kontrole nastepne usg ale na dzidzie nie mam co liczyc, Dlatego prosze was jak boli brzuszek szybciutenko do gina
Nie martw się Czarnula- następnym razem na bank się uda

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez anyang Pokaż wiadomość
Mam regularne cykle - 29/30 dni, ale ostatni okres mialam 10 pazdziernika czyli 54 dni temu. Współżyłam z zabezpieczeniem (prezerwatywa) 31 pazdziernika - 35 dni temu. Spodziewalam sie okresu kolo 10 listopada, wiec jak nie przyszedl, 16 listopada zrobilam test z apteki , z porannego moczu. Negatytwny, ale okresu nadal brak, wiec 23 listopada zrobiłam betę z krwii, to byłby ok 3 tydzień więc beta powinna wykazać ciąże, ale wynik >1 czyli negatywny. Okres dalej nie przyszedł, więc pomyślałam, że może jakaś pomyłka w laboratorium i powtórzyłam badanie 3 grudnia, znowu >1 czyli negatywny. Jedyny objaw to wyjątkowo niskie położenie szyjki macicy, żadnych nudności, zawrótów głowy. Czy jest jakaś szansa, że beta mogła się pomylić i to dwa razy?
Raczej nie , tym bardziej że robiłaś ją 2 razy i to w takim odstępie czasowym-ja już dawno powędrowałabym do lekarza bo może coś Ci się z hormonami popaprało.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 19:38   #576
gosiafoteczki
Zadomowienie

Smile Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Witam Panie
ostatnio nie odpisał nikt bo nie otwierał się mój wykres więc może teraz ktoś zinterpretuje mniej więcej przedstawia się tak:

od 9-17 dcyklu - temp. 36,4 albo 36,3
od 18-20dc 3 dni - 36,6
od 21 22 dc - 36,8
od 23 i 24 dc - 36,9 i 36,8
na wykresie pisze, że 17dc. - pisze O-- czyli chyba owulacja..??
praktycznie od 13 dnia cyklu jest mokro...

mniej więcej około 18dc-20.. 21 miałam temp. ciała 37...
ale nie tak że cały dzień tylko wieczorem... takie uderzenia..temp.. (chora nie jestem na grypę przeziębiona też nie) więc też nie...
dzisiaj jest 24 dc - 36,9

jak już pisałam kochaliśmy się 14 dnia cyklu czyli dni płodne... z gumką no ale zsuwała się nam do tego na drugi dzień czułam zapach spermy...w tym moim śluzie... nie wiem w sumie czy doszło do zapłodnienia.. cykl 28 dni więc jeszcze 4 temp... czy jakbym była to ile powinna się ta temp utrzymać???????

dzisiaj mam wodnisty śluz biały... miałam taki sam w czasie dni płodnych to nie wiem skończyły mi się .. już czy jeszcze są ;D)) jaki powinien być ten śluz przed miesiączką....? śluz wodnisty no i muszę mieć wkładkę bo aż mokre gatki że tak powiem
gosiafoteczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 19:47   #577
kalynka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gosiafoteczki Pokaż wiadomość
Witam Panie
ostatnio nie odpisał nikt bo nie otwierał się mój wykres więc może teraz ktoś zinterpretuje mniej więcej przedstawia się tak:

od 9-17 dcyklu - temp. 36,4 albo 36,3
od 18-20dc 3 dni - 36,6
od 21 22 dc - 36,8
od 23 i 24 dc - 36,9 i 36,8
na wykresie pisze, że 17dc. - pisze O-- czyli chyba owulacja..??
praktycznie od 13 dnia cyklu jest mokro...

mniej więcej około 18dc-20.. 21 miałam temp. ciała 37...
ale nie tak że cały dzień tylko wieczorem... takie uderzenia..temp.. (chora nie jestem na grypę przeziębiona też nie) więc też nie...
dzisiaj jest 24 dc - 36,9

jak już pisałam kochaliśmy się 14 dnia cyklu czyli dni płodne... z gumką no ale zsuwała się nam do tego na drugi dzień czułam zapach spermy...w tym moim śluzie... nie wiem w sumie czy doszło do zapłodnienia.. cykl 28 dni więc jeszcze 4 temp... czy jakbym była to ile powinna się ta temp utrzymać???????

dzisiaj mam wodnisty śluz biały... miałam taki sam w czasie dni płodnych to nie wiem skończyły mi się .. już czy jeszcze są ;D)) jaki powinien być ten śluz przed miesiączką....? śluz wodnisty no i muszę mieć wkładkę bo aż mokre gatki że tak powiem

Wydaje mi się, że każda kobieta ma jakieś swoje indywidualne zmiany śluzu w trakcie cyklu.. ja zawsze mam wodnisty śluz około 2-3 dni przed okresem, zdarza się tez rozciągliwy, a jeszcze kilka lat temu obserwowałam u siebie totalną suchość przed miesiączką...
kalynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 19:51   #578
LaCandy
Zadomowienie

Nie chcę uchodzić za specjalistę... Pozwolę sobie przytoczyć fragment wzięty z tej strony: http://portalwiedzy.onet.pl/69944,,,...cja,haslo.html

"metoda Billingsów (obserwacja śluzu pochwowego). Opracowana w 1966 przez australijskiego ginekologa Billingsa stała się popularna i obecnie jest często stosowana w wielu krajach. Opiera się na obserwacji śluzu pochwowego, który zmienia się w czasie cyklu miesięcznego. Po miesiączce, a przed owulacją, u części kobiet występuje suchość w pochwie – jest to okres niepłodny. U części kobiet po miesiączce pojawia się skąpa, lepka i gęsta wydzielina, która nie zmienia się przez kilka dni. Ocena tego śluzu jako niepłodnego nie sprawia kobietom kłopotu, ale zaleca się korzystanie z porad specjalistów. Pojawienie się śluzu płodnego, który jest przezroczysty, daje się wyciągać w nitki, przypomina surowe białko kurzego jaja, jest śliski i ma charakterystyczny zapach, sygnalizuje początek okresu płodnego. Kobieta odczuwa ponadto wilgotność i śliskość w okolicy zewnętrznych narządów płciowych. Ten rodzaj śluzu najczęściej pojawia się na kilka dni przed owulacją, ale u kobiet z krótkim cyklem miesięcznym może pokazać się bezpośrednio po miesiączce, a nawet w ostatnich dniach jej trwania. Ostatni dzień, w którym występuje śluz płodny, nazywa się szczytem płodności, poprzedza owulację o 24 godziny. Po owulacji śluz znika lub zmienia się na lepki, gęsty, nieprzezroczysty i taki stan utrzymuje się do następnej miesiączki. "
Stary 2009-12-06, 19:52   #579
gosiafoteczki
Zadomowienie

aha właśnie nie wiem.. myślę że moje hormony szaleją na pewno ... bo ostatnio miałam okres 2 dni i w czasie tego cyklu źle się czułam więc na pewno do ginka po okresie się udam ale zastanawiam się czy na podstawie tych temp. powinnam się czegoś obawiać i tych temp. ciała i w ogóle.. powinnam kupić test? czy lepiej poczekać bo może mi się po prostu poprzestawiało coś.. miała któraś podobnie?
np. teraz mam temp. ciała 36,9... moja mama siedzi poubierana ;D i koleżanka w bluzie i ma około 36,3 i 2) do góra 36,5ja bluzka na ramiączkach i taka wysoka ręce jak lody,... no ni e wiem jakbym krążenia nie miała stara babka i nigdy tak nie miałam ;P wszystko najlepiej zgonię na hormony...

i to nie o to chodzi że o tą ciąże się tak boję... ale o to moje dziwne objawy.. dodam że ja w ogóle miałam się nie urodzić mama miała jakoś inaczej macice ułożoną.. i tato chory tylko nie wiem na co coś właśnie nie tak z nasieniem... lekarz chciał mnie usunąć ;/ mam problemy z tym pęcherzem.. być może z tym związane.. i jak mój okres trwa 2 dni..;/ to mnie to niepokoi bo dziwnie... kiedyś chciałabym mieć dziecko.. mama miała 30 lat mnie uspokaja że to dlatego ale nie wiem.... mimo wszystko martwię się... i obserwuję sluz może coś z tymi moim cyklami nie tak i tymi temp.??

Edytowane przez gosiafoteczki
Czas edycji: 2009-12-06 o 20:04
Stary 2009-12-06, 20:03   #580
LaCandy
Zadomowienie

Ja myślę, że nie powinnaś się stresować. Teperatura 36.9 jeszcze o niczym nie świadczy, ja bym się tym nie przejmowała. Na początku wątku dziewczyny napisały, że test robi się najwcześniej 10 dni po stosunku, może lepiej go zrób? Po co masz się stresować? Ja właśnie czekam jeszcze jakieś 2 dni żeby móc zrobić ten test i żeby był wiarygodny, bo też bez sensu się zadręczam a z tego co wiem i co dziewczyny napisały na forum to nie powinno być z tego zadnej ciąży.
Stary 2009-12-06, 20:10   #581
gosiafoteczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LaCandy Pokaż wiadomość
Ja myślę, że nie powinnaś się stresować. Teperatura 36.9 jeszcze o niczym nie świadczy, ja bym się tym nie przejmowała. Na początku wątku dziewczyny napisały, że test robi się najwcześniej 10 dni po stosunku, może lepiej go zrób? Po co masz się stresować? Ja właśnie czekam jeszcze jakieś 2 dni żeby móc zrobić ten test i żeby był wiarygodny, bo też bez sensu się zadręczam a z tego co wiem i co dziewczyny napisały na forum to nie powinno być z tego zadnej ciąży.

Może i masz rację zrobię i będzie spokój.. bo tak sobie wkładam do głowy pomysły nowe bez sensu ...
tak w ogóle się odchudzam mimo że nie jem po 18 waga mi stoi w miejscu rano takie parcie na pęcherz.... może znowu jakieś problemy ;/;/ oby nie... mam żyły na brzuchu i piersiach stojąc w lustrze to widać.. tzn na brzuchu to tak po prawej stronie widoczna.. brzuch duży bo zaparcia.. ;/ także objawów bym mogła multum znaleźć chociaż to nie one bo to dopiero tydzień po stosunku tzn.. ciut więcej może jakiegoś hormonu mam za dużo że te żyły tak wyłażą... i dlatego mi się coś pierdzieli .... drogie są badania na sprawdzenie tych hormonów?
Stary 2009-12-06, 20:48   #582
kotasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotasia Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, ostatnio mialam wpadkowa sprawe [nie uzywam jeszcze stalej antykoncepcji, tylko gumka; no i pekla]. 30 godzin po wzielam Escapelle. 6 godzin po wzieciu tabletki znow doszlo do stosunku, tym razem gumka sie zsunela (jak pech to pech). Drugi raz nie bralam tabletki. Czy w zwiazku z tym jest jakas szansa na zajscie? Prosze o pomoc
ja dalej prosze kogos madrzejszego niz ja o odpowiedz
kotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 08:33   #583
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotasia Pokaż wiadomość
ja dalej prosze kogos madrzejszego niz ja o odpowiedz
Tak sobie myślę że zażycie drugiej dawki mogłoby Ci bardziej zaszkodzić niż pomóc. Taka tabletka to ogromna dawka hormonów i niezła burza dla organizmu. Tak sobie myślę że 6 godzin po zażyciu kolejna akcja z pękniętą gumką nie powinna dać ciąży, bo lek , szczególnie w takiej dawce powinien jeszcze działać. Dla świętego spokoju dobrze byłoby zrobić sobie test 14 dni po stosunku a najlepiej i najrozsądniej pomyśleć na przyszłość o jakimś pewniejszym zabezpieczeniu jak np tabletki, jeśli nie planujecie jeszcze bobasa.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez pattka2009 Pokaż wiadomość
mi nikt nie odpisal.
Zrób test - to jedyne co można poradzić - jeśli minęło 14 dni od stosunku i był to stosunek niezabezpieczony. W aptece można kupić taki test - zrobić z porannego moczu , w pierwszym dniu spóżniającej się miesiączki. Jeśli wyjdzie negatywny , odczekać 3-4 dni, zrobić znowu i jeśli wynik wciąż negatywny a okresu nie widać to najlepiej biec do lekarza. W przypadku niezabezpieczonego stosunku ryzyko zawsze jest. Po drugie nie napisałaś dokładnie na jakiej podstawie przypuszczasz że możesz być w ciąży w związku z czym trudno jest odpisać i poradzić Ci coś mądrego
Stary 2009-12-07, 09:05   #584
Czykita82
Raczkowanie

czesc dziewczyny!

staramy sie o maluszka mam nieregularne cykle wiec trudno u mnie z dokladnoscia okreslic dni plodne itd. chociaz ostatnio okres pojawial sie wzorcowo co 30 dni. jednak 8 dni temu nie pojawil sie choc teoretycznie powinien. pomyslalam wiec ze czeka mnie przeprawa u lekarza wiec na wszelki wypadek zrobilam dziś rano test. bardzo sie zdziwilam poniewaz wyszly dwie kreski z tymze "ciazowa" jasniejsza.
myslicie ze to juz wiarygodny wynik ?;>
za ile powinnam powtorzyc test? aa i trudno mi powiedziec ile moglo minac od stosunku bo starajac sie o baby trudno kontrolowac takie rzeczy
Czykita82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 09:56   #585
Czarnula204
Rozeznanie

konwalijka89 dziekuje za dobre slowa, ale chyba dzidzie odloze na pozniej , troche sie boje kolejnego rozczarowania , musze od tego zdarzenia odsapnac.

Czykita82 u ciebie mozliwa jest dzidzia, czesto jasniejsza kreska oznacza tylko slabe stezenie hormonu ciazowego, zatem maszeruj do lekarza, choc na usg bedzie dopiero co kolwiek widac w 5, 6 tygodniu. Mam nadzieję,ze Ci sie udalo.

moze mi ktos powiedziec jak dlugo po Luteinie utrzymuje sie podwyzszona tempka? Bo juz dwa dni nie biore a mam 37.

Edytowane przez Czarnula204
Czas edycji: 2009-12-07 o 09:58
Czarnula204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 10:15   #586
Czykita82
Raczkowanie

Czykita82 u ciebie mozliwa jest dzidzia, czesto jasniejsza kreska oznacza tylko slabe stezenie hormonu ciazowego, zatem maszeruj do lekarza, choc na usg bedzie dopiero co kolwiek widac w 5, 6 tygodniu. Mam nadzieję,ze Ci sie udalo.

moze mi ktos powiedziec jak dlugo po Luteinie utrzymuje sie podwyzszona tempka? Bo juz dwa dni nie biore a mam 37.[/QUOTE]

Czarnula204 niestety nie wiem jak to po luteinie jest, nie przyjmowalam progesteronu w takiej formie..

widzialam ze wczesniej pisałaś, że jeśli boli podbrzusze to czym predzej do lekarza sie udac. mnie boli, ale tak jak przed okresem wlasnie i mam strasznie nabrzmiale piersi, ktore okropnie bola ;(
nie chce siac paniki u ginekologa skoro ta 2. kreska byla jasniejsza a z 2 str. przejelam sie bardzo tym co napisalas wczesniej.
Stary 2009-12-07, 11:35   #587
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czykita82 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!

staramy sie o maluszka mam nieregularne cykle wiec trudno u mnie z dokladnoscia okreslic dni plodne itd. chociaz ostatnio okres pojawial sie wzorcowo co 30 dni. jednak 8 dni temu nie pojawil sie choc teoretycznie powinien. pomyslalam wiec ze czeka mnie przeprawa u lekarza wiec na wszelki wypadek zrobilam dziś rano test. bardzo sie zdziwilam poniewaz wyszly dwie kreski z tymze "ciazowa" jasniejsza.
za ile powinnam powtorzyc test? aa i trudno mi powiedziec ile moglo minac od stosunku bo starajac sie o baby trudno kontrolowac takie rzeczy
Dwie kreski oczywiście oznaczają ciąże - to że krecha jest jaśniejsza nie jest powodem do paniki, stężenie hormonu jest jeszcze niskie ale z biegiem ciąży będzie rosłoPrzed wizytą możesz zrobić sobie test z krwi, bo na tym etapie ciąży lekarz nie zobaczy jeszcze maluszka na usg i na potwierdzenie diagnozy może wysłać Cię właśnie na te badaniaA tak poza tym : GRATULACJE
Stary 2009-12-07, 12:01   #588
Czykita82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Dwie kreski oczywiście oznaczają ciąże - to że krecha jest jaśniejsza nie jest powodem do paniki, stężenie hormonu jest jeszcze niskie ale z biegiem ciąży będzie rosłoPrzed wizytą możesz zrobić sobie test z krwi, bo na tym etapie ciąży lekarz nie zobaczy jeszcze maluszka na usg i na potwierdzenie diagnozy może wysłać Cię właśnie na te badaniaA tak poza tym : GRATULACJE
konwalijka82 bardzo Ci dziękuję za gratulacje ale ja jestem taka ostrożna w cieszeniu się, że chyba poczekam do 2.testu mialam duże zaburzenia zawsze i nie sadziłam ze kiedykolwiek zobaczę 2 kreski!
Stary 2009-12-07, 17:32   #589
Czarnula204
Rozeznanie

Czykita82 ja Cie nie chce straszyc, ale ja mialam skurcze podobne do okresu, sporadyczne i krotkie na poczatku( okolo tygodnia) pozniej mnie silny bol obudzil w nocy i bylo po wszystkim. podobno tylko ciagnace bole nie sa grozne, moze po prostu w termin okresu tez cie bolec, u kazdej bedzie inaczej, ale dla pewnosci idz do lekarza to i ja bede spokojniejsza, a tak to bede sie martwic o Ciebie a nie chce by Cie spotkalo to co mnie.
Trzymam kciuki,ze bedzie dobrze, daj znac co i jak
Czarnula204 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 18:07   #590
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czykita82 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!

Gratulacje dwóch kreseczek
Jeżeli @ się spóźnia to test jest wiarygodny - możesz go powtórzyć nawet jutro.
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 18:38   #591
pika87
Rozeznanie

czykita82 zgadzam sie z czrnula204. z własnego doświadczenia wiem, że lepiej dmuchać na zimne. też trafiłam do lekarza trochę za późno i dwa dni później było już po wszystkim. nie chce cię straszyć bo nie zawsze taki ból może oznaczać coś złego i wszystko jest dobrze. mimo wszystko sądzę, że lepiej to sprawdzić dla własnego spokoju. najwyżej lekarz karze brac no-spe, albo zapisze duphaston (albo coś podobnego). no i oczywiście moje GRATULACJE
pika87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:15   #592
Madziorek08
Rozeznanie

GG do Madziorek08

pytanie to samo co w tytule...
mam bardzo dlugie cykle srednio ok 35dni ale teraz to juz przegiecie.
dzisiaj 48dzien. Musze przyznac ze to nie pierwszy raz mam takie dlugie opoznienie juz 2 razy mialam zastrzyk na wywolanie okresu. Ale czy jestem w ciazy? seks uprawialam w 32dniu cyklu bez zabezpieczenia (stosunek przerywany). Poprzedni cykl mial 27dni. Jeszcze nie robialam testu ale jakos nie czuje sie w ciazy.
dodam ze od ponad miesiaca mieszkam w nowym miescie podjelam nowa prace i prowadze teraz bardzo intensywny tryb zycia. zaczelam pic duzo kawy, nie wysypiam sie, jem bardzo nieregularnie. pracuje po ok 13h dziennie caly dzien na nogach. Czy myslicie ze jestem w ciazy? Czy raczej zmiana trybu zycia opoznia u mnie okres. Sam stres zwiazany z tym ze sie spoznia na pewno nie pomaga calej sytuacji....
Stary 2009-12-07, 20:24   #593
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziorek08 Pokaż wiadomość
pytanie to samo co w tytule...
mam bardzo dlugie cykle srednio ok 35dni ale teraz to juz przegiecie.
dzisiaj 48dzien. Musze przyznac ze to nie pierwszy raz mam takie dlugie opoznienie juz 2 razy mialam zastrzyk na wywolanie okresu. Ale czy jestem w ciazy? seks uprawialam w 32dniu cyklu bez zabezpieczenia (stosunek przerywany). Poprzedni cykl mial 27dni. Jeszcze nie robialam testu ale jakos nie czuje sie w ciazy.
dodam ze od ponad miesiaca mieszkam w nowym miescie podjelam nowa prace i prowadze teraz bardzo intensywny tryb zycia. zaczelam pic duzo kawy, nie wysypiam sie, jem bardzo nieregularnie. pracuje po ok 13h dziennie caly dzien na nogach. Czy myslicie ze jestem w ciazy? Czy raczej zmiana trybu zycia opoznia u mnie okres. Sam stres zwiazany z tym ze sie spoznia na pewno nie pomaga calej sytuacji....
Mysle ze juz mozesz zrobic test. Ale bardzo mozliwe ze to zmiana trybu zycia, bo widze ze bardzo niezdrowo zaczelas zyc.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:04   #594
pattka2009
Przyczajenie

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

[/COLOR]
Zrób test - to jedyne co można poradzić - jeśli minęło 14 dni od stosunku i był to stosunek niezabezpieczony. W aptece można kupić taki test - zrobić z porannego moczu , w pierwszym dniu spóżniającej się miesiączki. Jeśli wyjdzie negatywny , odczekać 3-4 dni, zrobić znowu i jeśli wynik wciąż negatywny a okresu nie widać to najlepiej biec do lekarza. W przypadku niezabezpieczonego stosunku ryzyko zawsze jest. Po drugie nie napisałaś dokładnie na jakiej podstawie przypuszczasz że możesz być w ciąży w związku z czym trudno jest odpisać i poradzić Ci coś mądrego[/QUOTE]

Konwalijka82 jest tak.
miesiac temu moj okres spoznil sie ponad tydzien... teraz spoznil sie 5 dni i byl tylko 2, z czego ten drugi to taki ze prawie wcale... zle sie ciagle czuje... no i nie wiem co mi.

mielismy taka sytuacje z chlopakiem wiec no .

i martwi mnie to co sie ze mna dzieje

i pytalam czy moze jakis dobrego ginekologa dziewczyny z katowic moga polecic ?

Edytowane przez pattka2009
Czas edycji: 2009-12-07 o 21:09
pattka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:08   #595
LaCandy
Zadomowienie

Dziewczynki, powiedzcie mi, czy silne przeżycia psychiczne mogą wpłynąć na opóźnienie się okresu? Chodzi mi konkretnie o śmierć bliskiej osoby. Straciłam zupełnie apetyt, żyję na jednej kromce chleba caly dzień bo nie jestem w stanie nic przełknąć. Czy to ma negatywny wpływ na miesiączki czy raczej nie ma związku?

gosiafoteczki ---> Tydzień po to bardzo malutko, nie powinno w ogóle jeszcze być objawów o ile mi wiadomo ale ja też sobie tak wmawiałam i to jakieś 4-5 dni po stosunku! Nie denerwuj się niepotrzebnie, bo stres naprawdę wpływa na to niekorzystnie, odczekaj jeszcze i zrób test, co ci szkodzi, jakieś 18zł to przecież nie majątek...
Stary 2009-12-07, 21:28   #596
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaCandy Pokaż wiadomość
Dziewczynki, powiedzcie mi, czy silne przeżycia psychiczne mogą wpłynąć na opóźnienie się okresu? Chodzi mi konkretnie o śmierć bliskiej osoby. Straciłam zupełnie apetyt, żyję na jednej kromce chleba caly dzień bo nie jestem w stanie nic przełknąć. Czy to ma negatywny wpływ na miesiączki czy raczej nie ma związku?

gosiafoteczki ---> Tydzień po to bardzo malutko, nie powinno w ogóle jeszcze być objawów o ile mi wiadomo ale ja też sobie tak wmawiałam i to jakieś 4-5 dni po stosunku! Nie denerwuj się niepotrzebnie, bo stres naprawdę wpływa na to niekorzystnie, odczekaj jeszcze i zrób test, co ci szkodzi, jakieś 18zł to przecież nie majątek...
Oczywiście, że może. Jak każdy stres ( a ten związany ze stratą bliskiej osoby, jest jednym z najsilniejszych). No i jak jesz jak wróbelek, to też miesiączki nie przyspieszy... Trzymaj się.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:59   #597
gosiafoteczki
Zadomowienie

w czwartek właśnie powinna być @ najpóźniej w piątek... niepokoi mnie tylko ta moja temp. ciała... mam tak jak z wykresu wynika po owulacji 37,1 takie uderzenia temp. śpię i zapominam też o jedzeniu... piję colę...
i mam śluz wodnisty... brzuch jak balon.. i bez picia coli.. ale u mnie podobnie stres... tyle że sytuacja w rodzinie... alkohol i podły ojciec..;/ oj poczekam do czwartku ... czy piątku zresztą mierzę temp. więc może ona mnie nakieruje i napiszę jaki wynik... bo przecież nie tak prosto zajść w ciąże
Stary 2009-12-07, 22:44   #598
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
i pytalam czy moze jakis dobrego ginekologa dziewczyny z katowic moga polecic ?
ja ci mogę polecić doktor samborek- przyjmuje w katowicach na ul. sokolskiej, nr tel. do rejestracji: 322582713, jest na NFZ więc nic nie płacisz. jedyny minus to taki że trzeba ok. miesiąca czekać na wizytę (w przypadkach nagłych przyjmuje bez umówionej wizyty ale nie wiem czy pierwszy raz jakbys tak poszla to cię przyjmą).

Edytowane przez ewka1987
Czas edycji: 2009-12-07 o 22:45
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 00:28   #599
lesyeux
Zadomowienie

ojej dzisj 8 a mi okres nie przyszedl poczekam jeszcze czy testa robic, co dziewczyny ???
Stary 2009-12-08, 06:30   #600
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiafoteczki Pokaż wiadomość
w czwartek właśnie powinna być @ najpóźniej w piątek... niepokoi mnie tylko ta moja temp. ciała... mam tak jak z wykresu wynika po owulacji 37,1 takie uderzenia temp. śpię i zapominam też o jedzeniu... piję colę...
i mam śluz wodnisty... brzuch jak balon.. i bez picia coli.. ale u mnie podobnie stres... tyle że sytuacja w rodzinie... alkohol i podły ojciec..;/ oj poczekam do czwartku ... czy piątku zresztą mierzę temp. więc może ona mnie nakieruje i napiszę jaki wynik... bo przecież nie tak prosto zajść w ciąże
Jeżeli dobrze liczę to dzisiaj jest Twój 19fl. To może nie ma co czekać tylko warto zrobić test, jeszcze tempka taka wysoka.

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ojej dzisj 8 a mi okres nie przyszedl poczekam jeszcze czy testa robic, co dziewczyny ???
Ja bym już zrobiła aby wiedzieć co i jak

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości