|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#692 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mell_xx;15706931]Jejku! Wszystkiego naj dla mojej slicznej Mikołajkowej Synowej
tesciowa...![]() ale juz dobrze Juz coraz mnie zyczen piszemy i to dlatego... Moj budzi sie 7-8 to i tak troszke lepiej u nas wstaje zazwyczaj punkt 6.00! po kilku pobudkach nocnych
|
|
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
Czesc babeczki
Maxiula spi a tz w pracy wiec moge sobie poczytac wizazyk Ja wczoraj juz troche domek postroilam na swieta i Max zachwyca sie lampeczkami ![]() ursull- wielkie dzieki za super karteczki DORIS0208 - my tez rozlozylismy dzis krzeselko do karmienia i Maxiowi sie niepodobalo bo niemogl sie hustac tak jak to robi ciagle w lezaczku ale z czasem sie moze przyzwyczai . . STO LAT DLA KALUSI Mell_xx - niesmutaj sie A to na poprawe humorku: Kapie sie mama w wannie, nagle bez uprzedzenia wbiega Jas do lazienki i zauwazyl czarna kitke u mamy miedzy nogami. - Mamo, co to jest? - pyta. - A, to taka szczotka do czyszczenia - odpowiada mama. - Aha, a wiesz mamo, ze tata ma tez taka podobna, tylko, ze na kiju. Sam widzialem, jak wczoraj ciocia Wandzia nia sobie zeby czyscila |
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Michaela kawał
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull
Z jedzeniem u Ola jest tak, ze wisi mu czy to cow & gate, czy hipp - zjada wszystko co mu dam i czasami mi sie wydaje, ze nie widzi roznicy miedzy krolikiem a brzoskwinia ![]() Schemat spania mamy wlasciwie taki sam - poza drzemka 14-15, ktorej u nas brak. A nie masz mozliwosci robic zakupow w tesco ON LINE ? |
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
michaela
nie załapałam oczątkowo że to kawał i myślałam że tobie się tak przydarzyło ![]() a ja jestem leń, śmierdzący leń ![]() a serio to nie mam czasu ![]() nie dość że mamuje swoim maluszkom to doszła mi mała Oliwka której mama ma depresje poporodową i kompletnie sobie nie radzi ![]() Zła jestem na nią b nie da sobie powiedzieć że powinna się udać do psychologa
|
#697 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ursull;15707254]Choinka ubrana
Wszystkiego najlepszego dla Kalinki Doris to twoja wina,że zapomniałyśmy,bo nas unikasz Kalinka śliczna![]() Ja uważam,że drzemki dzienne mogą być w sporym hałasie,ale na noc dziecko musi się wyciszyć,musi wiedzeieć,że to noc.Lepiej się wysypia w ciszy i spokoju,zresztą jak dorosły człowiek.Dlatego u mnie jest wszystko ściszane i światło przygaszone DOKLADNIE TAK! zgadzam sie Toba ursull,co do miesieczniecy to mowie,ze nic sie nie stalo.. ale za m-c sie stanie! (zart )bo to pol roczku bedzieUrsull-jesli bardzo chcesz to ja ten maczek moge Ci kupic i wyslac U nas tez sklepow pl.zatrzesienie ![]() ![]() Fakt,nie jest tanio..ale jem co znami lubie Owszem lubie czasem sobie odmienic..ale to czasem,tak na codzien kupuje i gotuje pl dania Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-12-06 o 22:52 |
|
|
|
#698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje kochane za dopowiedzi... Zawsze zdenerwuje sie na malego a potem zaluje, oczywiscie jemu nic nie mowie, ale mam wyrzuty sumienia ze sie na niego zloszcze. Michaela o jej to zamykaj sie w łazience!!!
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-12-06 o 22:47 |
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Eve1603 Czas edycji: 2009-12-06 o 22:51 |
|
|
|
#700 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
to jeszcze jeden: Malgosia ma pierwsza miesiaczke, nie wie biedna co sie stalo i pokazuje Jasiowi swój problem. Jasiu oglada z wielkim zainteresowaniem, i rzecze: - Nie wiem, Malgoska, na mój gust, to Ci jaja urwalo. |
||
|
|
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dawid został obsypany prezentami: organki z odgłosami zwierząt, 4 nowe grzechotki, komplecik letni (od teściowej ), zestaw - śpioszki z 2 kaftanikami pożaliła się nam na nas, ale z mężem potem zgodnie żeśmy stwierdzili, że dalej nie wiemy o co jej kaman ostatnio za bardzo nie ma przez co się przeciskać z postami odnośnie Twoich pytań to: - kaszka starcza nam na mniej więcej tydzień - ostatnią drzemkę przed spaniem po kąpieli Dawid ma między 15 a 16 i śpi od godziny do półtorej - a odnośnie spania wieczornego to po kąpieli ląduje w łóżeczku, tam się bawi tak do półgodziny, potem czytam mu bajeczkę trzymając za rączkę, świeci się tylko nocna lampka, max 20:30 młody śpi. Ogólnie staramy się wtedy robić wszystko ciszej lubię Cię wystarczy?Marika gratuluję przespanej nocki Iwciag no to żeście się wyspali ładna piżamka Ursull jak słodko się śmieje moja synowa Milena ale spanko mieliście ![]() Anulka jaka wypasiona ta dieta Rumiankowa to trzymam za Ciebie, a Gosi należą się ![]() Doris ślicznie Kalusia się prezentuje w tej sukienusi
|
#702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#703 |
|
Przyczajenie
|
Eve1603,Ursull
dostać To poczekajcie na początku postawie ![]() co by mniej szkód narobić bo na ciacho już za późno
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Mell po 1 to cały czas płacze, użala sie nad sobą
![]() Jak mała płacze to ona jej nie weźmie na ręce (dopiero po ponagleniu przez kogoś) Siada obok kołyski z błędnym wzrokiem i bujać potrafi godzinami. Non stop śpi, prawie nie je, czasem staje nad łóżeczkiem i krzyczy żeby Mała się zamknęła bo ją udusi! Bierze ją do piersi i jak Mała ma humorki to potrafi ją potrzepać, rzucić na łóżko Narzeka że chce do pracy, że nie chce dzieci jest ospała, zniechęcona Łazi w piżamie całe dnie. A najczęsciej to siada i patrzy w jeden punkt..potrai tak godzinami w przerwach płacząc. Musimy jej pilnować bo najzwyczajniej boimy się że zrobi dziecku krzywde
|
#705 |
|
Rozeznanie
|
Malutka-
oj..to fajnie ![]() Dawidek musial byc bardzo grzeczny skoro Mikolaj tyle prezentow mu przyniosl komplecik letni- ale co tam..latem sie przyda ![]() a o cio chodzi z tesciowka? |
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Mell ją przerosło macierzyństwo
Myślała że dziecko ładnie wygląda i śpi. powtarza mi cały czas że ja mam grzeczne dzieci że śpią, że mnie piersi nie bolały a ją bolą że ja szczuła ona gruba(2 tyg po porodzie) Nie da się przekonać na wizytę u psychologa niestety...czasem jestem zła na nią i wyzywam ją w duchu od wyrodnych matek ale wiem że to nie jej wina tak na prawdę ![]() Malutka też Cię lubie ![]() cze zła Anulka
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-12-06 o 23:01 |
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Caro a ona chciala miec dziecko ? Deprsja... no rozumiem, ale dziecko nie jest tu niczemu winne, no i rzeczywiscie w koncu zrobi mu krzywde ... Wspolczuje Ci, ze to na Ciebie spadlo ...
|
|
|
|
#708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to nie za wesolo z dziewczyna a najbardziej szkoda dzieciatka.. musi sie wziasc w garsc,pewnie kiedys to przejdzie ale raczej nie samo.. tutaj konieczna jest wizyta u lekarza. wspolczuje.... dobrze,ze ma blisko takie osoby jak Ty.. czyli w sumie opiekujesz sie 3 dzieci i 2 doroslych(wliczajac Tz )?podziwiam... |
|
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezuuuu straszne!!!!
Straszne to jest! A ile ona ma lat? Chciala tego dziecka? To faktycznie nie jest dobrze. A ma w domu kogos do pomocy? To jej dzieciatko faktycznie niegrzeczne?
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Anulaaa no to uwazaj
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Ursull czy Ty juz sobie poszlas ???
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka333
![]() Caro współczuje,to dalej z nią tak źle,a Olivka jest u ciebie? To jej pierwsze dziecko? A co mówi,gdy wspominacie psychologa? A nie można kogoś do niej podesłać? ![]() Eve mogę zamówić online,ale ni epolskie produkty,a maku serio nie widziałam. Doris nie trzeba,ale dziękuję,zamówię gotowego makowca i wystarczy Mell dla pocieszenia,ja też często zloszczę się na małą,a potem jestem wściekła na siebie ![]() Malutka widzę,że Dawidek to mial wypasionego Mikołaja Dołączam fotki choinki i małego prezentu pod nią
|
|
|
|
#712 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj mały ksiaze nadal nie spi...
zawsze zasypia w swoim lezaczku ale stamtad widzi telewizor i jest za ciekawie zeby spac, wiec zastosowalismy terapie szokowa... lezy w swoim lozeczku ze smokiem i zobaczymy... narazie jest cichutko. Chyba bede musial go nauczyc tam zasypiac, pewnie nie obedzie sie bez placzu, no zobaczymy... ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Ursull ale zazdroszcze slicznej choinki... Aleks zobaczy choinke dopiero w Polsce
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull
sliczna choinka i sliczny prezent Ja tez mialam dzisiaj ubrac choinke, ale tak nam jakos zeszlo to wybieranie psich puszek ze nie zdazylam ubrac choinki uwazam, ze niedziea jest o wiele krotszym dniem niz inne...
|
|
|
|
#714 |
|
Rozeznanie
|
ursull-choinka sliczna a pod choinka prawdziwy skarb
my planujemy ubrac tydz.prze Swietami...ale jak tak patrze na Wasze choinusie.... to ja tez kciem
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Mell koniecznie dawaj znać na bierząco jak terapia szokowa.Fajnie wam,że spędzicie świeta w Polsce
|
|
|
|
#716 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!!!---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
nasze tutaj to juz 4 Swieta z koleji.. bilety w tym czasie sa tak drogie,ze szok!!! a poza tym ,zawsze mielismy z Tz problem,gdzie je spedzic... odlegosc miedzy naszymi miastami to jakies 400km.. wiec jeden dzien bywalismy u jednych a potem w droge ,zeby przynajmniej pierwszy dzien swiateczny powiedziec z drugimi i powrot.. bez sensu!Swieta spedzona w drodze i na rozjazdach.. ale co zrobic-trzeba bylo to jakos godzic ,bo zarowno ja jak moj Tz chcielismy pobyc w tym czasie z rodzina ![]() teraz nie mamy takiego problemu ![]() mamy siebie i nasza corcie,jest moja siostra w domku byloby weselej ale coz zrobic.. nie narzekam,w sumie tak jest ok. Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-12-06 o 23:25 |
||
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Mell Maly w koncu nauczy sie zasypiac w lozeczku. U nas od poczatku nie bylo z tym problemu - klade Olka do lozeczka, przykrywam, daje misia i smoka oraz buziaka, wlaczam karuzelke i... wychodze i juz nie musze wracac. Ale on od poczatku spi w swoim lozeczku, w naszym lozku tylko rano, no i to pewnie tez w duzym stopniu zalezy od dziecka. Ostatnio byli u nas znajomi i akurat dla Ola nastala pora snu, wykapalam go, nakarmilam i mowie, ze ide go polozyc do lozka - zanioslam go na gore i wracam do gosci, a oni zaczeli sie zbierac bo stwierdzili, ze pewnie bede go usypiac z godzine i nie chcieli przeszkadzac - on corke usypiaja godzine i to w ich lozku (corka lat 3), nie mogli uwierzyc, ze Olek tak po prostu zasypia
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Eve dla mnie wszystkie dni są krótkie,za krotkie,ale dziś wyjątkowo wydawał się długi,może dlatego,że sporo zrobiłam (pokój Milusi,choinka,odwiedziny siostry i spacer etc.)
![]() Doris ja ubrałam własciwie dlatego,że choinka była w pokoju Milusi i trzeba było ją z tamtąd zabrać(wcześniej magazyn wszystkiego tam mięliśmy ),więc stwierdzilam,że odrazu ubiorę.Milucha miała przednią zabawę.Dałam jej bombki do zabawy (plastikowe i bez brokatu) i turlala je po podłodze.Gdy zapaliła światełka to nie mogła oderwać wzroku i probowała do niej jakoś dotrzeć.Wyobraź sobie,że okazało się iż me dziecko potrafi przesuwać się na pupie i tak dorwała choinę i musiałam szybko interweniować .---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co oni chyba chcieli dziecko. Kiedyś mówiła mi że sekszą się bez zabezpieczenia i co będzie to będzie
i Jest![]() Ona jest młodziutka ma 21 lat, oczywiście to jej nie tłumaczy Ja tam wpadam na kilka godzin bo jej tż ma noge w gipsie i wszystkiego nie da rady zrobić a teściowie są w pracy do 16. A dziecko jak dziecko, czasem popłacze, ale szczególnie uciążliwa to ona nie jest ![]() Ja rozmawiałam z nią na ten temat i doszłam do wniosku że ją przerosło to wszystko. Nie potrafi sobie z niczym poradzić i to nie jej wina Dodatkowo jej tż się naśmiewa że głupia jest, że nierób itp A dziwimnie to że ona w stosunku do mojego Michasia jest wręcz cudna, nosi go, głaszcze, całuje No nie mam pojęcia jak można jej pomóc jeszcze![]() Ja też po córci miałam depresje więc wiem jak jej cięzko i wiem że bez wsparcia będzie źle
|
#720 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczesniej tez nie miałam problemu z usypianiem, bo po prostu klaglam go do lezaka i nie musialam nawet przy nim siedziec, potem go przenosilam, od kilku dni siedzialam sobie przy nim jak w lezaku zasypial...
Z nami nie spi nigdy, ewentualnie jak chce rano dospac to go biore... oooho juz steka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

tesciowa...

Kalinka śliczna

pożaliła się nam na nas, ale z mężem potem zgodnie żeśmy stwierdzili, że dalej nie wiemy o co jej kaman

za Ciebie, a Gosi należą się 

bo na ciacho już za późno