|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
kapi bylam w aptece i farmacuta dal mi wlasnie strepsils a moiwlam ze jestem w ciazy zreszta sam widzial i dal mi wlasnie go wiec mu podziekowalam i nie wzielam to kurcze dziwne ze w aptece jak powiedzilam ze na bol gardla dla ciezarnej to chcial dac strepsils jak nie mozna co nie
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
No bo to jest tak że w Polsce bada się oglądalność telewizji (programów i reklam). Jest to robione na potrzeby reklamodawców jak i samych stacji telewizyjnych, żeby sprawdzić co ludzie oglądają, jakie programy są popularne.... by stacje mogły tworzyć ramówkę pod widownię, odpowiednio ją modyfikować, usuwać niepopularne programy a kontynuować te popularne
a reklamodawcy wiedzieli ile osób i jakie (kobieta/mężczyzna, ile lat itp) obejrzały ich reklamę...A oglądalności te szacowane są na podstawie grupy ponad 4 tysięcy gospodarstw domowych w Polsce które należą do tzw. panelu telemetrycznego. Te gospodarstwa dostają takie piloty i jak oglądają telewizje każdy członek rodziny musi wcisnąć kto ogląda dany program. I codziennie takie dane kto ile czego oglądał spływają do organizatora badań. Osoby w tym panelu są systematycznie wymieniane, a ludzie za to że biorą w tym udział dostają drobne upominki, jak małe AGD itp. Możecie się więc spodziewać że jakiegoś dnia zadzwoni do Was ktoś z badań i poprosi o udział w takim badaniu przez jakiś czas... To tak pokrótce jak to wygląda z drugiej strony monitora
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
aldii no wlasnie dlatego jednak go nie kupilam
wolalam nie ryzykowac
|
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Agape gratuluję Ci raz jeszcze, mała jest prześliczna spisałaś się na medal mamusiuKarmazynowyKamyk trzymam , żeby się szybko unormowało z ciśnieniem, niestety sama też mam z tym problem, jestem na lekach i ciągle muszę kontrolować, dlatego bardzo się martwię za każdym razem, gdy trochę mi wzrośnie albo mały ma leniwy dzień wracaj do nas szybko i trzymaj się dzielnieWidzę, że o aptecznych zakupach rozprawiacie Ja już mam wsio na szczęście, a przez weekend wykończyliśmy z Tżtem ostatecznie Fistaszkowo, które już w pełni gotowości czeka na nowego lokatora Więc uwaga, będziem się chwalić i przy okazji pokażę Wam jaka jestem mega ogromanista, żeby Wam poprawić trochę chumorek, bo widzę, że niektóre z Was łapią dół z powodu kg Laski uszy do góry, na pewno nie wyglądacie tak źle jak ja
|
#366 | ||||
|
Zadomowienie
|
youyou - dzięki za wyjaśnienie, tylko jeszcze się przyłączam do pytania Kanci o ten ten pilot do telemetrii. Czy to oznacza, że jak nie mam tego pilota to i tak nieważne czy oglądałam te reklamy czy nie to i tak nikt nie sprawdzi
Cytat:
).A z orzechami jak nie zapomnę, to spróbuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to tucz![]() Patka - i nie podzieliłaś sie pączkami z tż ![]() kapi - wszystko ok, tylko to leko zupełnie się nie nadaje do przemywania pępka, lepszy spirytus filka - Agape pisała, że już jej parę kilo ubyło, a to dopiero tydzień po porodzie, więc się tak nie stresuj ![]() elcia - przeczytaj dokładnie ulotkę. A z farmeceutami to różnie bywa, albo w ogóle rękami i nogami się bronią, żeby coś sprzedać kobiecie w ciąży (np. magnez - raz jeden przesympatyczny pan powiedział, że sprzeda mi taki jak moja gin przepisze ), albo sprzedadzą tak jak w twoim przypadku. W sumie przy tylu lekach trudno się dziwić, żeby wszystko wiedzieli---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() Sweet Delights - ładny pokoik a i brzucholek niczego sobie
|
||||
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou fajne te badania, chetnie bym wziela udzial w czyms takim
Sweet piekny pokoik i wcale nie jestes taka ogromniasta.Ja to dopiero mam brzuchol, a jestem 3 tyg. za Toba
|
|
|
|
#368 | ||
|
Raczkowanie
|
E tam od razu specjalistkę, ja w zawodzie pracuję dopiero niecałe 4 lata i jeszcze dużo się muszę nauczyć zwłaszcza tzw wiedzy praktycznej, ale dzięki za podłechtanie mojego ego
Cytat:
Cytat:
Wagą bym się nie przejmowała zbytnio, karmienie piersią, nocne wstawanie, a potem jeszcze bieganie za malcem skutecznie wyssa z Ciebie "zgromadzone zapasy". Ja na razie w 28 tc mam +8 kg, ale pewnie będzie więcej bo 3 trymestr najgorszy. Zobaczymy. Ja już idę spać, bo jutro jedziemy z TŻ do Krakowa i muszę się wyspać. Cieszę się bo zobaczę nowa galerię Bonarka City Center (czy jakoś tak ), zawsze to jakaś rozrywka w monotonnym życiu ciężarówki. pa
|
||
|
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!
Przeleciałam tak po łebkach tylko to co naskrobałyście.. jestem zbyt zmeczona na bardziej dogłębne czytanie, za to obiecuję nadrobić jutro! Kamyczku trzymam mocno kciuki!! będzie dobrze! ja dziś zrobiłam sobie wyprawę w Gorce.. troszkę z mężusiem łaziliśmy sobie po górkach za Mszaną Dolną.. Wjechaliśmy wyciągiem krzesełkowym i najpierw troszkę zwiedzaliśmy górki a potem zeszliśmy na dół.. nachodziłam się za wszystkie czasy, a biorąc pod uwagę fakt, że za miesiąc rodzę stwierdzam, że jestem prawdziwym wyczynowcem ![]() przed momentem skończyłam ostatnie prasowanie łaszków małuszka i swoich koszul i szlafroka, który zamierzam wziąć do szpitala. Jutro mam zamiar pomyśleć o pakowaniu.. a teraz idę spać.. miłej nocki dla wszystkich
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
aldii dzieki
ja męcze tz żeby mi zrobił przy naszym zabytkowym autku,ale jakoś czasu brak bo teraz zima i on cały czas w garazu. sweet delight to jednak w domku jeszcze?pokoik podoba mi sie bardziej od tego co mamy.pysiamn dzieki za przepisik i wszystkiego naj dla mężusia. mi dziś tż kupił książke tzn sama sobie wybrałam "w oczekiwaniu na dziecko",szkoda ze wczesniej sobie jej nie kupiłam,ale jeszcze sporo w niej do poczytania-po porodzie. ja jakaś rozdrażniona ostatnio chodze,chyba hormony już szaleja Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-12-06 o 22:44 |
|
|
|
#371 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem ze nauczyciel to ciezki zawod ale ja to w sumie lubie. Pracuje dopiero 4 rok i wiem ile to mnie czasem nerwow ksztuje ale szczerze to nie wiem co moglabym robic innego. ![]() Cytat:
Zawsze mnie to interesowalo jak oni to sprawdzaja, a teraz juz wiem. Przeczytalam ta wiadomosc mezowi i bardzo go zainteresowalo i nawet powiedzial ze "Calkiem madrych rzeczy z tego forum sie moge dowiedziec " A ja dzisiaj szukalam w Rossmanie tych podkladow i nie znalazlam. Czy one sa tam gdzie pieluchy??I jak wyglada opakowanie?? |
||
|
|
|
#372 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale zobaczyłaś przynajmniej które firmy myślą nieco bardziej charytatywnie i chciały się w to zaangażować ![]() Zgłosić się niestety nie można , AGB i OBOP czyli firmy które to robią tak losują gospodarstwa do badania aby całość panela odzwierciedlała demograficznie nasze społeczeństwo (tzn odpowiednia liczba młodych, starszych, kobiet, mężczyzn, z wykształceniem i bez itd)Cytat:
ja połażę trochę po sklepie i zaczynam zipieć.....Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do podkładów to one powinny być obok podpasek itd.
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet piękny pokoik, śliczny brzunio. A jak Twoje samopoczucie?
Zebra jak humor? Filka też mam tą książkę-fajna. i kupiłam 1-szy rok życia dziecka z tej serii. |
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Filka
Youyou wiem wiem, bo moja kuzynka robi badania dla OBOP-u Gosbaj mi tez sie nigdy nie udalo znalezc w Rossmanie tych podkladow |
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn fajny kawał
![]() ciekawe co u Soray i Azzis! i jak weszłam na wizaż to się przeraziłam ile napisałyście. ![]() aha wizyta u teściowej ok. była nawet miła.daliśmy jej prezent na mikołaja i dała nam 500zł,szok...no ale przyda się kasa ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- ja się jutro wybieram z TŻ do rossmana na zakupki, mam nadzieję, że znajdę te podkłady |
|
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
W oczekiwaniu na dziecko też mam - to jeszcze pamiątka z I ciąży
![]() Na koniec dnia, na rozweselenie wklejam arcydzieło mojego tż z ostatniej SR. Jak zobaczyłam to zdjęcie w telefonie, to nie mogłam sie uspokoić ze śmiechu, a położna poprosiła tż o objaśnienie tego wizerunku pandy
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Wiecie co kobietki, serca nie macie, naskrobalyscie tyle przez ten weekendzik, 7 stron do nadrobienia mialam, ale melduje sie, zaleglosci nadrobione, jestem juz w temacie ![]() ![]() ![]() Ale jestem padnieta ufff, dzis byl piekny dzionek wiec wybralam sie z moim tzem na zakupki( ciuszki dla malego i dla mnie troche rzeczy do szpitala), ale sie obkupilam hehehe, moj tz to tylko trzymal koszyk a ja wrzucalam hehehe, ale juz mam z ciuszkow dla malego wszystko ![]() , reczniczki, kocyczkiAgape - gratulacje!!!!!!!!!! Kocurazab - tez jestem ciekawa jaka bedzie roznica w naszych terminach ![]() pozyjemy zobaczymy, jeszcze troszeczke mamy czasu![]() DZIEWCZYNY NAJLEPSZY SPOSOB NA BOL GARDLA : GRUBSZE PLASTERKI CYTRYNY POLANE MIODEM. WYSSAC SOK Z TEGO A RESZTE WYPLUC, ZEBY NIE PODRAZNIC GARDLA - NAPRAWDE POMAGA- POWTARZAC KILKA RAZY NA DZIEN A jezeli chodzi o ciasto orzechowe to tylko jak je zobaczylam to odrazu pobieglam do kuchni po male lakocie Obiadam sie bananami i to od poczatku ciazy Wy tez tak macie??? Na dzien nieraz potrafie wszamac 3-4 A jesli chodzi o tesciowe ( pewnie nie wszystkie takie sa) To wiecie co ma wspolnego tesciowa ze sloncem??? Na to i na to cholerstwo patrzec nie mozna ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie tesciowe :brzydal :A tak na powaznie to buziaczki dla Was i spokojnej nocki zycze. Sprobuje usnac a jesli sie nie uda to sie tu znow pojawie dzisiaj ![]() Ale maly mi daje popalic teraz, chbama juz dosc na dzis siedzenia, rozpycha sie ten moj koffaniutki lokator ![]() |
|
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
ja sie chyba załamie,nie mieszcze sie juz prawie do wanny
a nóg swoich to ja nie poznaje i juz zapowiedziałam tż-towi ze nastepna ciąza też na zime końcówka trzeba zaplanować bo wstyd z takimi nogami w lato ![]() aldii mamy r.royca pod wynajem.pamiątka z angli ![]() dziewczyny a podkłady w rossmanie leża obok pieluch,ja spytałam pierwszy raz bo też nie mogłam znalezc. od wtorku będe u bratowej wiec nie wiem czy dam rade byc na bieżąco a w weekend u mamy wiec w ogóle bede w tyle.....ale napewno będe zaglądac czasami zeby nie przeoczyc jakiś rozpakowujących mamuś |
|
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co mi odbiło ale od godziny 16 do teraz cały czas sprzątam
![]() Nigdy w życiu jeszcze takich porządków nie robiłam, w przedpokoju mam 25 worków na śmieci plus wielki karton ciuchów do oddania i chyba tone gazet a to dopiero pokój i pół garderoby ![]() Jutro kończe garderobe i zabieram się za łazienke i kuchnie, jestem z siebie dumna przeprowadzka będzie łatwiejsza jak takie czystki porobie ![]() Jakby mnie tż zobaczył to bym miała ![]() Nie musze wam mówić jak mnie bolą plecy i biodra ale ta satysfakcja jest bezcenna Jutro muszę kogoś poprosić żeby podjechał i mi te woryna śmieci powynosił, jak tż przyjedzie to już mi na takie porządki nie pozwoli więc muszę sie pośpieszyć Spać oczywiście mi sie nie chce
|
|
|
|
#381 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Małmusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
![]() Pewnie temat farmaceutyczny będę jeszcze wykorzystywać
|
|
#382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś też układałam, przekładałam, wyrzucałam - chyba to jest syndrom wicia gniazda ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Cytat:
|
|
#383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajny pokoik A co do kg to chyba bylam przed ciążą i jestem teraz najwiekszym wielorybem...więc nie ma dla mnie konkurencji ![]() Ja już sobie obiecałam że biorę sięza siebie po porodzie...wiem że można ![]() Swweet damy radę Cytat:
Jest napis podkłady cena chyba 11 czy 11,90 ![]() Wczoraj mąż kupował.... Zmienił się nadruk były w baranki teraz są w misie ![]() Opakowanie jest przezroczyste i widać niebieską tekturkę z napisem baby Dream... Może ich nie znalazlaś bo ich nie było...wiem że są rozchwytywane....bo za 10szt placisz ok 11zł A na allegro 1 szt to ok 1,20 do 1,90 + koszt przesyłki ok 12 zł ![]() Więc w rosmanie czasem mozna spotkać pustą pułkę ![]() Następnym razem zapytaj ![]() Cytat:
za wyobraznie ![]() Ja też mam fotkę radosnej tworczości mojego męzulka jak chodzilismy do SR też się ubawiłam Brzusio cudny
|
|
#384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też takie mega porządki zwłaszcza w szafie by sięprzydały ![]() W ramach rekompensaty proponuje ciacho i pyszną bezkofeinową kawkę ************************* *********************** Jeszcze Wam nie napisałam jaki SUPER prezen Mikołajkowy dostaliśmy wczoraj od teściowej.... Wchodzi i mówi " mam coś dla Was na Mikolajki" to taki dziwny prezent, ale prezent " I wyjmuje płytę....daje mi do lapek patrze a to "Czerwone Gitary" ![]() Ale to nie koniec tej opowieści .........mowię glosno "Czerwone gitary " ![]() A ona "TAK" Otwieram a w środku widzę DVD film Johna Carpentera pt "COŚ" Mój mąż się usmiał i powiedział ..."mamie to się chyba coś pomyliło..." przecież to jakiś thriller ![]() Już nie chciałam mówić że dla mnie to cala ona jest horrorem
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-07 o 07:34 |
||||
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana oczywiście czuję się jak na haju bo wstałam o 7, a nie o 10
zaraz lecę z moczem i robic badania na HbS, Wr i ogólna morfologię, nie wiadomo kiedy się przyda, co prawda moja gin. nie kazała się z tym spieszyć, ale ja i te moja przeczucia, ze urodzę przed 10 stycznia nie dają mi spokoju. Może to bardziej to, ze bym chciała, a nie przeczucie. I wiecie co najbardziej mnie wnerwia jak mi każdy gada-mass dotszymać do stycznia! Kurna przeż się nie zaszyję i tak urodze, kiedy urodzę. Buziaki kluseczki
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
Podkłady z Rossmana:
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lila ty też masz już te nowe w misie ... poprzednie były w baranki ![]() Fajnie że wkleilaś fotkę...dziewczyny juz będą wiedzały czego szukać ![]() Ciekawe czy jutro Kamyczek już wyjdzie ;/ ?
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-07 o 07:59 |
|
|
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za info o tych podkladach i fotki
juz wiem czego szukac ![]() A ja dzisiaj tak wyjatkowo z rana bo lece zaraz do ginka wiec trzymajcie kciuki. Bedzie usg i dowiem sie ile wazy synek. Ale cos czuje ze urosl sporo odezwe sie po wizycie.papa
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i czekamy na relacje..... Dobra zmykam się myć i ogarnąć troszkę ... jeszcze w pidzamie siedzę a Kuba śpi ![]()
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dziękuję za wszystkie komplementy odnośnie pokoju małego Trochę mi humor poprawiło to urządzenia, bo ogólnie ta nadal kiepsko mi się pogodzić z tym, że będę musiała rodzić sama. Bo na prawdę nie chodzi mi o zakaz odwiedzin, to akurat doskonale rozumiem, ale dramatem jest dla mnie brak Tżta w czasie porodu...Nie wiem jak sobie dam radę bez niego![]() Pysiamn, wierz mi, że w tym gornie to ja jestem z pewnościa rekordzistką jeśli chodzi o wymiary, kg i cm w pępku (swoją drugą liczba trzycyfrowa) A wszystko przez intensywne odchudzanie tuż przed ciążą, i wierz mi, że w nie było to kilka kg, a kilkadziesiąt I niestety hormony i jojo swoje teraz robią tak jak napisałaś, damy radę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

aż mnie zaciekawiłyscie
a reklamodawcy wiedzieli ile osób i jakie (kobieta/mężczyzna, ile lat itp) obejrzały ich reklamę...

spisałaś się na medal mamusiu
, żeby się szybko unormowało z ciśnieniem, niestety sama też mam z tym problem, jestem na lekach i ciągle muszę kontrolować, dlatego bardzo się martwię za każdym razem, gdy trochę mi wzrośnie albo mały ma leniwy dzień
wracaj do nas szybko i trzymaj się dzielnie

no to tucz

ja połażę trochę po sklepie i zaczynam zipieć.....
prawie 40 cm więcej (było 60 cm jest 99 cm), a kilogramy to jakieś 9 na plusie