Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-06, 21:33   #361
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

kapi bylam w aptece i farmacuta dal mi wlasnie strepsils a moiwlam ze jestem w ciazy zreszta sam widzial i dal mi wlasnie go wiec mu podziekowalam i nie wzielam to kurcze dziwne ze w aptece jak powiedzilam ze na bol gardla dla ciezarnej to chcial dac strepsils jak nie mozna co nie
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 21:38   #362
aldii
Zakorzenienie

Filka teraz bedziesz mogla obejrzec
Elcia bo to irol byl to co sie dziwisz - przeciez to bezmozgi
Stary 2009-12-06, 21:43   #363
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
youyou a co to ten pilot do telemetrii aż mnie zaciekawiłyscie
No bo to jest tak że w Polsce bada się oglądalność telewizji (programów i reklam). Jest to robione na potrzeby reklamodawców jak i samych stacji telewizyjnych, żeby sprawdzić co ludzie oglądają, jakie programy są popularne.... by stacje mogły tworzyć ramówkę pod widownię, odpowiednio ją modyfikować, usuwać niepopularne programy a kontynuować te popularne a reklamodawcy wiedzieli ile osób i jakie (kobieta/mężczyzna, ile lat itp) obejrzały ich reklamę...

A oglądalności te szacowane są na podstawie grupy ponad 4 tysięcy gospodarstw domowych w Polsce które należą do tzw. panelu telemetrycznego. Te gospodarstwa dostają takie piloty i jak oglądają telewizje każdy członek rodziny musi wcisnąć kto ogląda dany program. I codziennie takie dane kto ile czego oglądał spływają do organizatora badań. Osoby w tym panelu są systematycznie wymieniane, a ludzie za to że biorą w tym udział dostają drobne upominki, jak małe AGD itp.
Możecie się więc spodziewać że jakiegoś dnia zadzwoni do Was ktoś z badań i poprosi o udział w takim badaniu przez jakiś czas...

To tak pokrótce jak to wygląda z drugiej strony monitora
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 21:48   #364
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

aldii no wlasnie dlatego jednak go nie kupilam wolalam nie ryzykowac
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 21:49   #365
Sweet Delights
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Agape gratuluję Ci raz jeszcze, mała jest prześliczna no i zazdroszczę niesamowicie takiego ekspresowego porodu spisałaś się na medal mamusiu

KarmazynowyKamyk trzymam , żeby się szybko unormowało z ciśnieniem, niestety sama też mam z tym problem, jestem na lekach i ciągle muszę kontrolować, dlatego bardzo się martwię za każdym razem, gdy trochę mi wzrośnie albo mały ma leniwy dzień wracaj do nas szybko i trzymaj się dzielnie

Widzę, że o aptecznych zakupach rozprawiacie Ja już mam wsio na szczęście, a przez weekend wykończyliśmy z Tżtem ostatecznie Fistaszkowo, które już w pełni gotowości czeka na nowego lokatora Więc uwaga, będziem się chwalić i przy okazji pokażę Wam jaka jestem mega ogromanista, żeby Wam poprawić trochę chumorek, bo widzę, że niektóre z Was łapią dół z powodu kg Laski uszy do góry, na pewno nie wyglądacie tak źle jak ja
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 22:00   #366
addicted to wizaz
Zadomowienie

youyou - dzięki za wyjaśnienie, tylko jeszcze się przyłączam do pytania Kanci o ten ten pilot do telemetrii. Czy to oznacza, że jak nie mam tego pilota to i tak nieważne czy oglądałam te reklamy czy nie to i tak nikt nie sprawdzi

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Ja wiem, że on tego nie zrobił specjalnie i w sumie widzę, że on bardziej przeżywa to, że chciał dobrze - wszystko sam, a wyszło jak wyszło. Nic nie pomaga moje gadanie, że najważniejsze aby mu te ręce wydobrzały. Może jutro będzie miał lepsze samopoczucie.

Co do orzechów, to wystarczy byś je owinęła w ścierkę lub torebkę foliową i postukała trochę w to młotkiem, albo tłuczkiem do kotletów moim zdaniem też będzie dobrze
Tak się czasami zdarza, że człowiek chce dobrze i wyszło jak zawsze (aż mi się skojarzyła reklama PZU).
A z orzechami jak nie zapomnę, to spróbuję

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Addicted taka końcowka świetnie się nadaje do przecierania i miksowania na przecier/ papke/ krem itp...
Ale chyba orzechów, czy sera nie utrze też mam taką, ale nie używam...
Spróbuję te orzechy potłuc młotkiem jak radziła kocurazab, a potem jeszcze zmiksować tą końcówką. Tylko jeszcze nie wiem kiedy

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Addicted na razie bez zmian, nic więcejcw sprawie rozdwajania się nie dzieje i w sumie dobrze, niech się Malutka podtuczy
no to tucz

Patka - i nie podzieliłaś sie pączkami z tż
kapi - wszystko ok, tylko to leko zupełnie się nie nadaje do przemywania pępka, lepszy spirytus
filka - Agape pisała, że już jej parę kilo ubyło, a to dopiero tydzień po porodzie, więc się tak nie stresuj
elcia - przeczytaj dokładnie ulotkę. A z farmeceutami to różnie bywa, albo w ogóle rękami i nogami się bronią, żeby coś sprzedać kobiecie w ciąży (np. magnez - raz jeden przesympatyczny pan powiedział, że sprzeda mi taki jak moja gin przepisze), albo sprzedadzą tak jak w twoim przypadku. W sumie przy tylu lekach trudno się dziwić, żeby wszystko wiedzieli

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
No bo to jest tak że w Polsce bada się oglądalność telewizji (programów i reklam). Jest to robione na potrzeby reklamodawców jak i samych stacji telewizyjnych, żeby sprawdzić co ludzie oglądają, jakie programy są popularne.... by stacje mogły tworzyć ramówkę pod widownię, odpowiednio ją modyfikować, usuwać niepopularne programy a kontynuować te popularne a reklamodawcy wiedzieli ile osób i jakie (kobieta/mężczyzna, ile lat itp) obejrzały ich reklamę...

A oglądalności te szacowane są na podstawie grupy ponad 4 tysięcy gospodarstw domowych w Polsce które należą do tzw. panelu telemetrycznego. Te gospodarstwa dostają takie piloty i jak oglądają telewizje każdy członek rodziny musi wcisnąć kto ogląda dany program. I codziennie takie dane kto ile czego oglądał spływają do organizatora badań. Osoby w tym panelu są systematycznie wymieniane, a ludzie za to że biorą w tym udział dostają drobne upominki, jak małe AGD itp.
Możecie się więc spodziewać że jakiegoś dnia zadzwoni do Was ktoś z badań i poprosi o udział w takim badaniu przez jakiś czas...

No i wszystko jasne - to po co ja oglądałam te reklamy, a wystarczyło wczoraj zapytać

Sweet Delights - ładny pokoik a i brzucholek niczego sobie
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 22:03   #367
aldii
Zakorzenienie

Youyou fajne te badania, chetnie bym wziela udzial w czyms takim
Sweet piekny pokoik i wcale nie jestes taka ogromniasta.Ja to dopiero mam brzuchol, a jestem 3 tyg. za Toba
Stary 2009-12-06, 22:30   #368
kapi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kapi a ja sie ciesze, ze mamy apteczna specjalistke
E tam od razu specjalistkę, ja w zawodzie pracuję dopiero niecałe 4 lata i jeszcze dużo się muszę nauczyć zwłaszcza tzw wiedzy praktycznej, ale dzięki za podłechtanie mojego ego

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
kapi jestes farmaceutką
aldii mnie ubiegła

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
kapi bylam w aptece i farmacuta dal mi wlasnie strepsils a moiwlam ze jestem w ciazy zreszta sam widzial i dal mi wlasnie go wiec mu podziekowalam i nie wzielam to kurcze dziwne ze w aptece jak powiedzilam ze na bol gardla dla ciezarnej to chcial dac strepsils jak nie mozna co nie
Wiesz nie mam pojęcia dlaczego polecił Ci właśnie Strepsils, może w Irlandii mają inne wytyczne, bo np jest tak, że u nas w Polsce w ciąży i podczas karmienia piersią jako jedyny lek p/bólowy dopuszcza się paracetamol a już np. w USA polecają też ibuprofen, ale wracając do Strepsils to zawiera on stosunkowo nowy składnik flurbiprofen, który teoretycznie działa tylko miejscowo, ale jak to z nowościami "nigdy nic nie wiadomo" i lepiej nie ryzykować zdrowiem dzidziusia, przynajmniej takie jest moje zdanie. Na ulotce jest napisane "ostrożnie stosować w ciąży i okresie karmienia piersią'. Nie mają w Irl. Tantum Verde?

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Agape gratuluję Ci raz jeszcze, mała jest prześliczna no i zazdroszczę niesamowicie takiego ekspresowego porodu spisałaś się na medal mamusiu

KarmazynowyKamyk trzymam , żeby się szybko unormowało z ciśnieniem, niestety sama też mam z tym problem, jestem na lekach i ciągle muszę kontrolować, dlatego bardzo się martwię za każdym razem, gdy trochę mi wzrośnie albo mały ma leniwy dzień wracaj do nas szybko i trzymaj się dzielnie

Widzę, że o aptecznych zakupach rozprawiacie Ja już mam wsio na szczęście, a przez weekend wykończyliśmy z Tżtem ostatecznie Fistaszkowo, które już w pełni gotowości czeka na nowego lokatora Więc uwaga, będziem się chwalić i przy okazji pokażę Wam jaka jestem mega ogromanista, żeby Wam poprawić trochę chumorek, bo widzę, że niektóre z Was łapią dół z powodu kg Laski uszy do góry, na pewno nie wyglądacie tak źle jak ja
Śliczny kącik dla dzidzi, zwłaszcza pościel w paseczki mi się podoba , dziś rano upatrzyłam sobie taką samą na allegro
Wagą bym się nie przejmowała zbytnio, karmienie piersią, nocne wstawanie, a potem jeszcze bieganie za malcem skutecznie wyssa z Ciebie "zgromadzone zapasy". Ja na razie w 28 tc mam +8 kg, ale pewnie będzie więcej bo 3 trymestr najgorszy. Zobaczymy.

Ja już idę spać, bo jutro jedziemy z TŻ do Krakowa i muszę się wyspać. Cieszę się bo zobaczę nowa galerię Bonarka City Center (czy jakoś tak ), zawsze to jakaś rozrywka w monotonnym życiu ciężarówki. pa
kapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 22:40   #369
eudaimonia
Rozeznanie

hej dziewczyny!
Przeleciałam tak po łebkach tylko to co naskrobałyście.. jestem zbyt zmeczona na bardziej dogłębne czytanie, za to obiecuję nadrobić jutro!

Kamyczku trzymam mocno kciuki!! będzie dobrze!

ja dziś zrobiłam sobie wyprawę w Gorce.. troszkę z mężusiem łaziliśmy sobie po górkach za Mszaną Dolną.. Wjechaliśmy wyciągiem krzesełkowym i najpierw troszkę zwiedzaliśmy górki a potem zeszliśmy na dół.. nachodziłam się za wszystkie czasy, a biorąc pod uwagę fakt, że za miesiąc rodzę stwierdzam, że jestem prawdziwym wyczynowcem mam nadzieję, że synuś się odpowiednio dotlenił

przed momentem skończyłam ostatnie prasowanie łaszków małuszka i swoich koszul i szlafroka, który zamierzam wziąć do szpitala. Jutro mam zamiar pomyśleć o pakowaniu.. a teraz idę spać..
miłej nocki dla wszystkich
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 22:43   #370
filka2
Zadomowienie

aldii dziekijuż sobie obejrzałam,super fotki.
ja męcze tz żeby mi zrobił przy naszym zabytkowym autku,ale jakoś czasu brak bo teraz zima i on cały czas w garazu.
sweet delight to jednak w domku jeszcze?pokoik naprawde piekny i leżaczek.podoba mi sie bardziej od tego co mamy.
pysiamn dzieki za przepisik i wszystkiego naj dla mężusia.

mi dziś tż kupił książke tzn sama sobie wybrałam "w oczekiwaniu na dziecko",szkoda ze wczesniej sobie jej nie kupiłam,ale jeszcze sporo w niej do poczytania-po porodzie.

ja jakaś rozdrażniona ostatnio chodze,chyba hormony już szaleja

Edytowane przez filka2
Czas edycji: 2009-12-06 o 22:44
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 22:48   #371
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapi Pokaż wiadomość
Ja tez nie mogłabym być nauczycielką, moja mama jest i widzę ile ją to kosztuje nerwów. Ogólnie ciężki zawód, trzeba się codziennie do pracy przygotowywać, poprawiać sprawdziany, użerać się z dziećmi i ich rodzicami. A w ogóle to kiedyś słyszałam takie przekleństwo "obyś cudze dzieci uczył" i coś w tym jest
Mój zawód tez nie jest łatwy, czasami mam dość, zwłaszcza, że 90% naszych pacjentów to ludzie starsi, schorowani i ogólnie nieufni, czasem trudno im coś przetłumaczyć. Poza tym jest duża odpowiedzialność, za to czy dobrze odczytasz bazgroły lekarzy, czy dobrze wydasz lek i to czasem ciąży zwłaszcza jak się człowiek pomyli i musi lecieć odkręcać sprawę. Ale w sumie to lubię moją pracę i nie wiem co mogłabym robić innego
Dlatego uwazam ze kazdy robi to co lubi wiem ze nauczyciel to ciezki zawod ale ja to w sumie lubie. Pracuje dopiero 4 rok i wiem ile to mnie czasem nerwow ksztuje ale szczerze to nie wiem co moglabym robic innego.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Super ze tu mamy taki zbior zawodow, czlowiek sie zawsze czegos madrego dowie Zawsze mnie to interesowalo jak oni to sprawdzaja, a teraz juz wiem. Przeczytalam ta wiadomosc mezowi i bardzo go zainteresowalo i nawet powiedzial ze "Calkiem madrych rzeczy z tego forum sie moge dowiedziec"

A ja dzisiaj szukalam w Rossmanie tych podkladow i nie znalazlam. Czy one sa tam gdzie pieluchy??I jak wyglada opakowanie??
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 23:06   #372
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny macie kącik dla małego i jaki brzuchal wielki!!

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
No i wszystko jasne - to po co ja oglądałam te reklamy, a wystarczyło wczoraj zapytać
hihi no ale zobaczyłaś przynajmniej które firmy myślą nieco bardziej charytatywnie i chciały się w to zaangażować

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Youyou fajne te badania, chetnie bym wziela udzial w czyms takim
Zgłosić się niestety nie można , AGB i OBOP czyli firmy które to robią tak losują gospodarstwa do badania aby całość panela odzwierciedlała demograficznie nasze społeczeństwo (tzn odpowiednia liczba młodych, starszych, kobiet, mężczyzn, z wykształceniem i bez itd)

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
ja dziś zrobiłam sobie wyprawę w Gorce.. troszkę z mężusiem łaziliśmy sobie po górkach za Mszaną Dolną.. Wjechaliśmy wyciągiem krzesełkowym i najpierw troszkę zwiedzaliśmy górki a potem zeszliśmy na dół.. nachodziłam się za wszystkie czasy, a biorąc pod uwagę fakt, że za miesiąc rodzę stwierdzam, że jestem prawdziwym wyczynowcem mam nadzieję, że synuś się odpowiednio dotlenił

przed momentem skończyłam ostatnie prasowanie łaszków małuszka i swoich koszul i szlafroka, który zamierzam wziąć do szpitala. Jutro mam zamiar pomyśleć o pakowaniu.. a teraz idę spać..
miłej nocki dla wszystkich
to rzeczywiście niezła wyprawa, podziwiam kondycję ja połażę trochę po sklepie i zaczynam zipieć.....

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
mi dziś tż kupił książke tzn sama sobie wybrałam "w oczekiwaniu na dziecko",szkoda ze wczesniej sobie jej nie kupiłam,ale jeszcze sporo w niej do poczytania-po porodzie.
Mam tę książkę od początku ciąży i jest naprawdę fajna, zaglądam do niej zaczynając kolejny miesiąc i czytam co może mnie czekać i zawsze się uspokajam

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Super ze tu mamy taki zbior zawodow, czlowiek sie zawsze czegos madrego dowie Zawsze mnie to interesowalo jak oni to sprawdzaja, a teraz juz wiem. Przeczytalam ta wiadomosc mezowi i bardzo go zainteresowalo i nawet powiedzial ze "Calkiem madrych rzeczy z tego forum sie moge dowiedziec"

A ja dzisiaj szukalam w Rossmanie tych podkladow i nie znalazlam. Czy one sa tam gdzie pieluchy??I jak wyglada opakowanie??
W razie pytań, polecam się na przyszłość

A co do podkładów to one powinny być obok podpasek itd.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 23:23   #373
pola25
Zakorzenienie

Sweet piękny pokoik, śliczny brzunio. A jak Twoje samopoczucie?

Zebra jak humor?

Filka też mam tą książkę-fajna. i kupiłam 1-szy rok życia dziecka z tej serii.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 23:23   #374
aldii
Zakorzenienie

Filka a jakie macie zabytkowe autko ??
Youyou wiem wiem, bo moja kuzynka robi badania dla OBOP-u
Gosbaj mi tez sie nigdy nie udalo znalezc w Rossmanie tych podkladow
Stary 2009-12-06, 23:29   #375
pola25
Zakorzenienie

Pysiamn fajny kawał

ciekawe co u Soray i Azzis!

i jak weszłam na wizaż to się przeraziłam ile napisałyście.

aha wizyta u teściowej ok. była nawet miła.daliśmy jej prezent na mikołaja i dała nam 500zł,szok...no ale przyda się kasa

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

ja się jutro wybieram z TŻ do rossmana na zakupki, mam nadzieję, że znajdę te podkłady
Stary 2009-12-06, 23:31   #376
addicted to wizaz
Zadomowienie

W oczekiwaniu na dziecko też mam - to jeszcze pamiątka z I ciąży

Na koniec dnia, na rozweselenie wklejam arcydzieło mojego tż z ostatniej SR. Jak zobaczyłam to zdjęcie w telefonie, to nie mogłam sie uspokoić ze śmiechu, a położna poprosiła tż o objaśnienie tego wizerunku pandy
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 23:32   #377
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
W oczekiwaniu na dziecko też mam - to jeszcze pamiątka z I ciąży

Na koniec dnia, na rozweselenie wklejam arcydzieło mojego tż z ostatniej SR. Jak zobaczyłam to zdjęcie w telefonie, to nie mogłam sie uspokoić ze śmiechu, a położna poprosiła tż o objaśnienie tego wizerunku pandy
śliczny rysunek!
Stary 2009-12-06, 23:47   #378
syla2311
Raczkowanie

Hej

Wiecie co kobietki, serca nie macie, naskrobalyscie tyle przez ten weekendzik, 7 stron do nadrobienia mialam, ale melduje sie, zaleglosci nadrobione, jestem juz w temacie

Ale jestem padnieta ufff, dzis byl piekny dzionek wiec wybralam sie z moim tzem na zakupki( ciuszki dla malego i dla mnie troche rzeczy do szpitala), ale sie obkupilam hehehe, moj tz to tylko trzymal koszyk a ja wrzucalam hehehe, ale juz mam z ciuszkow dla malego wszystko, reczniczki, kocyczki

Agape - gratulacje!!!!!!!!!!
Kocurazab - tez jestem ciekawa jaka bedzie roznica w naszych terminach pozyjemy zobaczymy, jeszcze troszeczke mamy czasu

DZIEWCZYNY NAJLEPSZY SPOSOB NA BOL GARDLA :
GRUBSZE PLASTERKI CYTRYNY POLANE MIODEM.
WYSSAC SOK Z TEGO A RESZTE WYPLUC, ZEBY NIE PODRAZNIC GARDLA - NAPRAWDE POMAGA- POWTARZAC KILKA RAZY NA DZIEN

A jezeli chodzi o ciasto orzechowe to tylko jak je zobaczylam to odrazu pobieglam do kuchni po male lakocie
Obiadam sie bananami i to od poczatku ciazy Wy tez tak macie??? Na dzien nieraz potrafie wszamac 3-4

A jesli chodzi o tesciowe ( pewnie nie wszystkie takie sa)
To wiecie co ma wspolnego tesciowa ze sloncem???
Na to i na to cholerstwo patrzec nie mozna
Pozdrawiam wszystkie tesciowe:brzydal :

A tak na powaznie to buziaczki dla Was i spokojnej nocki zycze. Sprobuje usnac a jesli sie nie uda to sie tu znow pojawie dzisiaj
Ale maly mi daje popalic teraz, chbama juz dosc na dzis siedzenia, rozpycha sie ten moj koffaniutki lokator

syla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 00:17   #379
filka2
Zadomowienie

ja sie chyba załamie,nie mieszcze sie juz prawie do wannyno szok
a nóg swoich to ja nie poznaje i juz zapowiedziałam tż-towi ze nastepna ciąza też na zime końcówka trzeba zaplanować bo wstyd z takimi nogami w lato
aldii mamy r.royca pod wynajem.pamiątka z angli

dziewczyny a podkłady w rossmanie leża obok pieluch,ja spytałam pierwszy raz bo też nie mogłam znalezc.
od wtorku będe u bratowej wiec nie wiem czy dam rade byc na bieżąco a w weekend u mamy wiec w ogóle bede w tyle.....ale napewno będe zaglądac czasami zeby nie przeoczyc jakiś rozpakowujących mamuś
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 01:11   #380
bardotka_a
Wtajemniczenie

Nie wiem co mi odbiło ale od godziny 16 do teraz cały czas sprzątam

Nigdy w życiu jeszcze takich porządków nie robiłam, w przedpokoju mam 25 worków na śmieci plus wielki karton ciuchów do oddania i chyba tone gazet a to dopiero pokój i pół garderoby

Jutro kończe garderobe i zabieram się za łazienke i kuchnie, jestem z siebie dumna przeprowadzka będzie łatwiejsza jak takie czystki porobie

Jakby mnie tż zobaczył to bym miała

Nie musze wam mówić jak mnie bolą plecy i biodra ale ta satysfakcja jest bezcenna

Jutro muszę kogoś poprosić żeby podjechał i mi te woryna śmieci powynosił, jak tż przyjedzie to już mi na takie porządki nie pozwoli więc muszę sie pośpieszyć

Spać oczywiście mi sie nie chce
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 07:15   #381
lila12
Zadomowienie

Dot.: Małmusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałam długiego posta i .....mi się skasował

Kamyczku trzymam kciuki za Was

Agape no to super, że tak poszło! Jesteś mega ekspres! Delektuj się mamusiowaniem

Zebciu

Addicted na razie bez zmian, nic więcejcw sprawie rozdwajania się nie dzieje i w sumie dobrze, niech się Malutka podtuczy

Kocurazab zdrówko dla męża i cierpliwości dla Ciebie

Pysiu lepiej coś to Twoje gardło?

Lila wysmarowałam Ci tyle w tym poście co się skasował na temat wyprawki medycznej, ale nie mam siły jeszcze raz. Dziewczyny chyba wszystko już napisały.

Ingrid co do brzucha to ja z ciekawości zmierzyłam i prawie 40 cm więcej (było 60 cm jest 99 cm), a kilogramy to jakieś 9 na plusie

Joli wszystkiego dobrego, a przede wszystkim dużo zdrówka dla Was!
dziękuję

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
bardotka dzisiaj odpisał ten gościu, że 35 zł dlatego, że ja chciałam zamówić jeszcze 2 materace piankowe, których on nie ma wystawionych na aukcjach, więc myślę że to po prostu nie zmieści się w jednej paczce. Jutro wszystko pozamawiam - na szczęście kasa idzie z konta mężowego więc co mi tam hehehe

Mam nadzieję, że wypuszczą po tych 3 dniach. U mnie na SR była sytuacja taka: dziewczyna była w 7 miesiącu ciąży, i własnie na pierwszych zajęciaach była mowa o ciśnieniu. Potem w domu okazało się, że dziewczyna miała wysokie ciśnienie, pojechali do szpitala a tam niczym nie mogli tego ciśnienia zbić... Jako, że dziewczyna miała wskazania do cc więc dzieciaczka powitali w 7 miesiącu.

Weź jej wsyp do kawy lub herbaty coś na wywołanie sensacji żołądkowych

Rozbieranych całkiem nie miałam Moja golizna ograniczała się do bycia w bokserkach męża i koszulce na ramiączkach Ale było zdjęcie, jak sobie zdjęłam ramiączką, leżałam na łóżku i tak akurak na bokserkach i koszulce miałam białe prześcieradło i może wyglądać jakbym była goła ale jak to wyjdzie to zobaczymy

No właśnie za taką cenę to żal było nie skorzystać Bo takie są ceny w profesjonalnych studiach że szok! A do tego w studiach mają stałą scenerię więc jak ogląda się czyjeś fotki to wszystko jest to samo tylko modele się zmieniają

Ja na liście aptecznej mam:
- jałowe gaziki
- spirytus 70% - recepta na wyjściu ze szpitala
- sudocrem - na ekstremalne przypadki pupowe
- sól morska w spraju - Disnemar (ma delikatniejszy wtrysk od innych)
- sól fizjologiczna
- maść majerankowa
- viburcol - czopki ziołowe działają delikatnie
- paracetamol w czopkach lub syropie lub Nurofen w syropie - na jakieś mocne przypadki (coś co można dla takiego maluszka stosować)
- Alantan maść lub krem - przy zmianie pieluszki
- ziele świetlika do zaparzania - jakby się coś działo z oczkami
- Frida - na wyciąganie smarków z noska

Na kolkę nie mam nic zapisanego, ale Ty możesz pić herbatkę koperkową - jeśli będziesz karmić piersią to dziecko będzie wyciągać to z Ciebie, aczkolwiek na SR ostatnio położna mówiła że minimum 3 razy dziennie dobrze jest położyć dziecko na brzuszku i podłożyć rękę tak pod stópki żeby mogło się samo odpychać - samo przez to masuje sobie brzuszek. Albo można położyć pieluszkę tetrową na grzejniku żeby się zagrzała a potem położyć dziecku na brzuszek ale nie bezpośrednio tylko na ubranko czy na coś innego - żeby dziecko nie poparzyć A jak nic z takich sposobów nie działa to mogą być środki apteczne - tylko z tym to wiadomo jak bywa: na jedno dziecko zadziała coś takiego a na inne coś innego.

Jejku jak ja zazdroszczę takiego szybkiego porodu Też bym tak chciała Gratulacje jeszcze raz

hhahaha, dobry ten kawał

A my dzisiaj pojechaliśmy sobie na spacerek na jeziorko - oczywiście tyle sie nachodziłam, że nogi mi w tyłek włażą
Potem pojechaliśmy do Media bo maż chciał sobie kupić nową płytę Robbiego Williamsa, ale na miejscu wypatrzył sobie płytę "Dżentelmenów" tą co na tvnie reklamują - mówiłam mu, że piosenki są takie sobie a on sie uparł to proszę bardzo - fundnełam mu w ramach prezentu na Mikołajki a ja sobie wybrałam nową książkę Moniki Szwai - też w ramach prezentu Mikołajkowego od męża. Tylko ja dziękuję za taki prezent, za który sama sobie zapłaciłam hehehe
Potem spotkałam koleżankę, która pracuje w cukierni no i chciałam kupić pączka a ta mi wpakowała 2 do torby i jeszcze nie musiałam jej zapłacić Niby taka mała rzecz jak pączek a ile radości hehehe oczywiście obydwa pączki już są w moim brzuchu dawno
Wieeeelkie dzięki

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kapi Pokaż wiadomość
Ja też się zastanawiam nad wózeczkiem, i cześć moich typów pokrywała się z Twoimi, z X-landera xq zrezygnowałam bo spacerówki nie można montować przodem i tyłem i chyba nie da się rozłożyć całkiem płasko, espiro vector fajny ale ma strasznie mały koszyk na pierdoły, a tenwiszący plecak to jakoś do mnie nie przemawia. Quinny i mutsy to nie bardzo moja kategoria cenowa, pozostał Tako jumper fx (kolor czarno-zielony, na czarnej ramie) i chyba jego ostatecznie kupimy ale to dopiero w styczniu.

No właśnie to mój typ wózka, kolejna zadowolona opinia chyba ostatecznie przekonam się do kupna

Nie można, co z resztą dziewczyny już pisały. Można Tantum Verde (do ssania lub psikania), homeopatyczne np Homeogene 9 lub Heel Angin, ziołowy Trachisept, Propolki i oczywiście płukanki z soli kuchennej, szałwi czy Septosanu.

Zwykły spirytus to w monopolowym, w apt można kupić takie gaziki nasączone 70% spir. izopropylowym Leko (ok 30gr/szt), albo ten sam spirytus w atomizerze pod nazwą Tribactic (ok 7 zł) - chyba pędzie wygodniejszy
Zamiast Sudocremu, tez polecam Linomag, Bepanthen lub Alantan (dużo tańszy), Sudocrem na w składzie tlenek cynku, który działa wysuszająco, więc ja bym go stosowała tylko jak coś się będzie dziać.
Jak będą odparzenia to można zastosować maść pięciornikową, jest taniutka ok 3 zł i bardzo dobrze leczy różne ranki.
Preparaty na kolkę takie jak Espumisan, Esputicon, Bobotic, Infacol zawierają ten sam składnik simeticon, jednak dość często od pacjentów słyszałam opinię, że najlepszy jest Infacol.
Do noska woda morska np Sterimar Baby, ale dość często zdarza się, że dzieciaczki nie lubią tych w sprayu i wtedy można kupić w takim "ręcznym psikaczu" np Disnemar, Aqua Maris lub Tetrisal (tańsze)
Oilatum emulsja do kąpieli polecam, zwłaszcza dla takich dzieciaczków po urodzeniu, a potem to tylko gdy coś się dzieje albo raz na jakiś czas.
Ja na swojej liście mam oprócz tego co napisałaś:
-podkłady higieniczne takie na łóżko np firmy Seni ok 7 zł 2 paczki
-podkłady poporodowe (czyli jednorazowe pieluszki bella) 2 paczki
- majtki siatkowe jednorazowe
- Tantum Rosa - kilka saszetek do podmywania po porodzie
- Mydełko dla dziecka Oillan
- parafina ciekła, zamiast oliwki na początku
- krem do buźki na Nivea na każda pogodę
Mam nadzieję, że pomogłam, sorry za przydługą odpowiedź ale trafiłaś w "mój temat"

Po pierwsze gratuluję słodziutkiej córeczki!
Po wtóre bardzo Ci dziękuję za tego posta, bije z niego taki optymizm. Podniosłaś mnie na duchu, bo ja schizuję trochę z tym porodem i z tymi pierwszymi dniami po porodzie. Dzięki trochę mi lepiej

Ja tez nie mogłabym być nauczycielką, moja mama jest i widzę ile ją to kosztuje nerwów. Ogólnie ciężki zawód, trzeba się codziennie do pracy przygotowywać, poprawiać sprawdziany, użerać się z dziećmi i ich rodzicami. A w ogóle to kiedyś słyszałam takie przekleństwo "obyś cudze dzieci uczył" i coś w tym jest
Mój zawód tez nie jest łatwy, czasami mam dość, zwłaszcza, że 90% naszych pacjentów to ludzie starsi, schorowani i ogólnie nieufni, czasem trudno im coś przetłumaczyć. Poza tym jest duża odpowiedzialność, za to czy dobrze odczytasz bazgroły lekarzy, czy dobrze wydasz lek i to czasem ciąży zwłaszcza jak się człowiek pomyli i musi lecieć odkręcać sprawę. Ale w sumie to lubię moją pracę i nie wiem co mogłabym robić innego
Ogromnie Ci dziękuję
Pewnie temat farmaceutyczny będę jeszcze wykorzystywać
Stary 2009-12-07, 07:18   #382
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Nigdy w życiu jeszcze takich porządków nie robiłam, w przedpokoju mam 25 worków na śmieci plus wielki karton ciuchów do oddania i chyba tone gazet a to dopiero pokój i pół garderoby

Jutro kończe garderobe i zabieram się za łazienke i kuchnie, jestem z siebie dumna przeprowadzka będzie łatwiejsza jak takie czystki porobie

Jakby mnie tż zobaczył to bym miała

Nie musze wam mówić jak mnie bolą plecy i biodra ale ta satysfakcja jest bezcenna

Jutro muszę kogoś poprosić żeby podjechał i mi te woryna śmieci powynosił, jak tż przyjedzie to już mi na takie porządki nie pozwoli więc muszę sie pośpieszyć

Bardotka, oczywiście mamy znowu podobne "jazdy"
Ja dziś też układałam, przekładałam, wyrzucałam - chyba to jest syndrom wicia gniazda
dla Ciebie

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny

Sweet - cudnie
Stary 2009-12-07, 07:18   #383
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
No jak w niebieeeeee
Bardzo fajny pokoik
A co do kg to chyba bylam przed ciążą i jestem teraz najwiekszym wielorybem...więc nie ma dla mnie konkurencji
Ja już sobie obiecałam że biorę sięza siebie po porodzie...wiem że można
Swweet damy radę

Cytat:

Tak jak piszą dziewczyny są zazwyczaj obok pieluch...
Jest napis podkłady cena chyba 11 czy 11,90
Wczoraj mąż kupował....

Zmienił się nadruk były w baranki teraz są w misie
Opakowanie jest przezroczyste i widać niebieską tekturkę z napisem baby Dream...

Może ich nie znalazlaś bo ich nie było...wiem że są rozchwytywane....bo za 10szt placisz ok 11zł
A na allegro 1 szt to ok 1,20 do 1,90 + koszt przesyłki ok 12 zł

Więc w rosmanie czasem mozna spotkać pustą pułkę
Następnym razem zapytaj

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Pysiamn fajny kawał

Cytat:
No brawo dla Tż za wyobraznie
Ja też mam fotkę radosnej tworczości mojego męzulka jak chodzilismy do SR też się ubawiłam
Brzusio cudny

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 07:18   #384
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY NAJLEPSZY SPOSOB NA BOL GARDLA :
GRUBSZE PLASTERKI CYTRYNY POLANE MIODEM.
WYSSAC SOK Z TEGO A RESZTE WYPLUC, ZEBY NIE PODRAZNIC GARDLA - NAPRAWDE POMAGA- POWTARZAC KILKA RAZY NA DZIEN
Robiłam tak dziekuję

Cytat:
A jezeli chodzi o ciasto orzechowe to tylko jak je zobaczylam to odrazu pobieglam do kuchni po male lakocie

Cytat:
To wiecie co ma wspolnego tesciowa ze sloncem???
Na to i na to cholerstwo patrzec nie mozna
coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Bardotka wpadnij do mnie proszę
U mnie też takie mega porządki zwłaszcza w szafie by sięprzydały

W ramach rekompensaty proponuje ciacho i pyszną bezkofeinową kawkę

Jeszcze Wam nie napisałam jaki SUPER prezen Mikołajkowy dostaliśmy wczoraj od teściowej....

Wchodzi i mówi " mam coś dla Was na Mikolajki" to taki dziwny prezent, ale prezent "
I wyjmuje płytę....daje mi do lapek patrze a to "Czerwone Gitary"
Ale to nie koniec tej opowieści .........mowię glosno "Czerwone gitary "
A ona "TAK"
Otwieram a w środku widzę DVD film Johna Carpentera pt "COŚ"

Mój mąż się usmiał i powiedział ..."mamie to się chyba coś pomyliło..." przecież to jakiś thriller

Już nie chciałam mówić że dla mnie to cala ona jest horrorem

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-07 o 07:34
Stary 2009-12-07, 07:44   #385
rybcia2309
Wtajemniczenie

Witam z rana oczywiście czuję się jak na haju bo wstałam o 7, a nie o 10 zaraz lecę z moczem i robic badania na HbS, Wr i ogólna morfologię, nie wiadomo kiedy się przyda, co prawda moja gin. nie kazała się z tym spieszyć, ale ja i te moja przeczucia, ze urodzę przed 10 stycznia nie dają mi spokoju. Może to bardziej to, ze bym chciała, a nie przeczucie. I wiecie co najbardziej mnie wnerwia jak mi każdy gada-mass dotszymać do stycznia! Kurna przeż się nie zaszyję i tak urodze, kiedy urodzę. Buziaki kluseczki
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 07:56   #386
lila12
Zadomowienie

Podkłady z Rossmana:
Stary 2009-12-07, 07:58   #387
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Witam z rana oczywiście czuję się jak na haju bo wstałam o 7, a nie o 10 zaraz lecę z moczem i robic badania na HbS, Wr i ogólna morfologię, nie wiadomo kiedy się przyda, co prawda moja gin. nie kazała się z tym spieszyć, ale ja i te moja przeczucia, ze urodzę przed 10 stycznia nie dają mi spokoju. Może to bardziej to, ze bym chciała, a nie przeczucie. I wiecie co najbardziej mnie wnerwia jak mi każdy gada-mass dotszymać do stycznia! Kurna przeż się nie zaszyję i tak urodze, kiedy urodzę. Buziaki kluseczki
powodzenia na badaniu
Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Podkłady z Rossmana:
Lila ty też masz już te nowe w misie ... poprzednie były w baranki
Fajnie że wkleilaś fotkę...dziewczyny juz będą wiedzały czego szukać

Ciekawe czy jutro Kamyczek już wyjdzie ;/ ?

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-07 o 07:59
Stary 2009-12-07, 08:09   #388
gosbaj
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za info o tych podkladach i fotki juz wiem czego szukac
A ja dzisiaj tak wyjatkowo z rana bo lece zaraz do ginka wiec trzymajcie kciuki. Bedzie usg i dowiem sie ile wazy synek. Ale cos czuje ze urosl sporo odezwe sie po wizycie.papa
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 08:12   #389
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za info o tych podkladach i fotki juz wiem czego szukac
A ja dzisiaj tak wyjatkowo z rana bo lece zaraz do ginka wiec trzymajcie kciuki. Bedzie usg i dowiem sie ile wazy synek. Ale cos czuje ze urosl sporo odezwe sie po wizycie.papa
No to obowiązkowo
i czekamy na relacje.....

Dobra zmykam się myć i ogarnąć troszkę ...
jeszcze w pidzamie siedzę a Kuba śpi

*** -12,5kg***
Stary 2009-12-07, 08:22   #390
Sweet Delights
Zadomowienie

Dzień dobry Dziękuję za wszystkie komplementy odnośnie pokoju małego Trochę mi humor poprawiło to urządzenia, bo ogólnie ta nadal kiepsko mi się pogodzić z tym, że będę musiała rodzić sama. Bo na prawdę nie chodzi mi o zakaz odwiedzin, to akurat doskonale rozumiem, ale dramatem jest dla mnie brak Tżta w czasie porodu...Nie wiem jak sobie dam radę bez niego

Pysiamn, wierz mi, że w tym gornie to ja jestem z pewnościa rekordzistką jeśli chodzi o wymiary, kg i cm w pępku (swoją drugą liczba trzycyfrowa) A wszystko przez intensywne odchudzanie tuż przed ciążą, i wierz mi, że w nie było to kilka kg, a kilkadziesiąt I niestety hormony i jojo swoje teraz robią ale po porodzie wszystko wróci do swojego poprzedniego stanu i znów wcisnę swój wielki zadek w jakiś człowieczy rozmiar tak jak napisałaś, damy radę
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości