Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-07, 14:10   #961
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

hehehe my stolik mamy tak ze z ulicy nic nie widac ani od zadnych sasiadow wiec jest super
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 14:39   #962
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
hehehe my stolik mamy tak ze z ulicy nic nie widac ani od zadnych sasiadow wiec jest super
u nas niestety stolik stoi przy samym wejsciu do domu i kazdy kto wchodzi widzi co sie dzieje no i z ulicy tez widac wszystko najgorsze to jak sie opalam bo wtedy auta nawet zwalniaja buraki jedne za domem nie moze stac stolik bo cielak tam biega i kury i kaczka i by po tym skakaly wiec odpada juz wole by stalo od strony sasiadow bo jak imprezujemy to sasiedzi i tak z nami siedza

ale sie wkurzylam napisalam meila do babki z allegro bo wygralam bawelniana tunike u niej za jedyne 1 zlotych by podala mi numer konta bym mogla kasiore jej przelac a ona mi odpisala ze w podsumowaniu jest podany mumer konta no nie wiem gdzie bo ja go nie widze wiec jej napisalam ze jak nei poda numeru konta to dostanie negatywa bom sie zdenerwowala jakas nerwowa dzisiaj jestem

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 14:43   #963
Darusiaaaa
Zakorzenienie

booooze jak mi sie uczyc nie che;(
A.Camus
Stary 2009-12-07, 14:50   #964
martuko
Wtajemniczenie

dzien dibry

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Uffff.... co za nudy... Pogoda obrzydliwa. Nawet nie chce mi się wyjść po chleb. Masakra.

Dziś przyszła z allegro ładowarka do aparatu, wiec pstryknę fotki mojego brzunia. Powiedzcie mi tylko jaki program jest najlepszy (w sensie najłatwiejszy ) do zmniejszania fotek, co bym mogła je wkleić na wizaż??
U mnie też leje od nocy. A ja i tak nie wychodzę. Zgarnęłam do siebie siostrę, zagoniłam do zrobienia obiadu (placki ziemniaczane), ale wiecie, mam wrażenie że mniej odpoczywam niż jak sama byłam
NA dodatek siostra chodzi i kaszle, mam nadziejęże to nic zaraźliwego :/
DO zmniejszania obrazkow paint, a ja jeszcze używam kadrowania, więc otwieram obrazki w MS picture menager

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Wiatam!
Jak ja nie cierpię poniedziałków!NAjpierw jak otworzyłam oczy to mi się sen przypomniał, taka brudna woda mi się śniła a to podobno niedobrze. A potem jakoś tak dziwnie się poczułam i choć nic mnie nie boli to jakaś zła na wszystko i wszystkich jestem.
No ale w planach na dziś mam pieczenie świątecznych pierniczków i może w końcu ich zapach poprawi mi humorek.
Pogoda u mnie też niczego sobie, słonko świecieci więc uszy do góry.
Oglądam Wasze zakupy wózkowe, my na razie jakoś jeszcze nie mamy fazy zakupowej, nie wiem czy to źle czy dobrze.
Acha i super ten brzuszek , muszę TŻ urosić żeby mi taką fotkę zrobił. Czy macie już wypukły pępek? Bo mój sterczy jak rodzynka.
Miłego dnia Wam życzę...
lawenda, a Ty masz jakiś fajny przepis na pierniczki bez miodu??? jeśłi tak to poproszę ślicznie. Też b ym chętnie powiesiłą trochę pierniczkó na choince, wymyśliłąm sobie białaosrebrną w tym roku, ale pierniczki nigdy nie zaszkodzą
Moj pępek trzyma się ciągle w środeczku, ale on był zawsze tak śłicznie zawiązany, ciekawe co wyjdzie na wierzch, PRzez to brzuchol jest taki śiesznie spłaszczony ale myślę że już niedługo. Też spróbuję zdjęcie wstawić.

a, fasolka, Twoja mała śliczna, a jaki ma fajnie zadarty nosek
aniap, przystojnego masz kawalera i rozrabiaka z niego chyba
madziwnia, brzuszek okrąglutki, fajny

dobrze że przypomniałyście tn link do kocyka bo mi gdzieś zaginął, chyba uskutecznię jakieś zakupy. Myśłicie że ten kocyk będzie się nadawał na lato??? BO na chłodniejsze dni robię kocyk-otulaczek na drutach i chyba jeszcze podszję polarkiem. Zastanawiam sie tylko czy jak zrobię kształt litery T to da się dobrze dzieciaczka otulić?(ramionka tak trochę na krzyż, do dołu chciałam zakładać) Bo właśnie jestem w połowie i mam wybor czy robić kocyk czy kokonik
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 14:59   #965
mloda1989
Zakorzenienie

no dziewczyny jestem happy
wrocilam przed chwila od gin....zmienionego no i jak sie okazalo dobrze ze sie umowilam na wizyte bo to byl najlepszy moment na usg polowkowe i od razu takie zrobilismy....tylko kurcze nie dostalam ani zdj ani filmiku ale trudno.....wazne ze z dzieciaczkiem wszystko ok zdrowy czlowieczek we mnie rosnie.... no i na 99% DZIEWCZYNKA tak jak mowilam wazy 477g i mierzy niecale 20cm termin porodu wg badania 13.04.2010 wiec o jeden dzien do tylu hehe troche szkoda ze tzeta nie wzielam ze soba ale myslalam ze normalne badanie mi tylko zrobi....a tu takiego normlnego nie bylo sensu i polowkowe od razu zrobilismy.....

mialyscie taka fajna strone wczesenij gdzie mozna bylo wyliczyc czy prawidlowo wazy i wogole...pamietacie moze??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 15:07   #966
ita83
Wtajemniczenie

nio ja tez sie zastanawiam nad kocykiem - kupilam teraz taki cieniutenki na lato z disneya i zastanawiam sie nad czyms grubszym - tzn. wiem ze mi sie przyda ale bardziej mi chodzi o rozmiar......
jak duzy powinnien byc taki kocyk

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------
gratuluje mloda super ze z mala wszystko w porzadku....a tu link
http://mediweb.pl/interactive/calc28.php
Stary 2009-12-07, 15:09   #967
la_wenda
Raczkowanie

Martuko w moim przepisie na pierniczki jest miód sztuczny, czytałam wiele przepisów i praktycznie w każdym był miód. Z pierniczkami to właściwie taka historia, że od 6 lat tzn odkąd jesteśmy małżeństwem robimy pierniczki z przepisu 'ciotki Anny'. Ale w tym roku po raz pierwszy to zarabiałam ciasto a nie TŻ i zrobiłam go trochę po swojemu. Zobaczymy co z tego będzie, zaraz będziemy z córuchną wałkować, kroić i piec. To taki nasz mały przedświąteczny rytuał.
Darusiaaaa z tym ogrodem nie będę ściemniać zajmujemy się oboje profesjonalnie. Jesteśmy z wykształcenia i z zamiłowania ogrodnikami-zboczeńcami jak mawiają nasi znajomi.
Ogród to przez większą część roku nasz 'drugi dom', praktycznie spędzamy w nim cały czas (ściśle mówiąc w szkółce i w ogrodzie), do domu idziemy tylko jeść i spać. Z tego powodu nie mamy nawet telewizora w mieszkaniu bo nigdy nie ma niego czasu. Dziecko ogląda bajki na dole u dziadków (mieszkamy z moimi rodzicami).
Co do czasochłonności przy ogrodowych pracach, wszystko zależy od tego jaki to ogród i jakie pełni funkcje. Nie da się ukryć, że trzeba mu poświęcać czas i najważniejsza jest systematyczność.
Stary 2009-12-07, 15:10   #968
Darusiaaaa
Zakorzenienie

uciekam sie uczyc zajrze wieczorkiem.
A.Camus
Stary 2009-12-07, 15:11   #969
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no dziewczyny jestem happy
wrocilam przed chwila od gin....zmienionego no i jak sie okazalo dobrze ze sie umowilam na wizyte bo to byl najlepszy moment na usg polowkowe i od razu takie zrobilismy....tylko kurcze nie dostalam ani zdj ani filmiku ale trudno.....wazne ze z dzieciaczkiem wszystko ok zdrowy czlowieczek we mnie rosnie.... no i na 99% DZIEWCZYNKA tak jak mowilam wazy 477g i mierzy niecale 20cm termin porodu wg badania 13.04.2010 wiec o jeden dzien do tylu hehe troche szkoda ze tzeta nie wzielam ze soba ale myslalam ze normalne badanie mi tylko zrobi....a tu takiego normlnego nie bylo sensu i polowkowe od razu zrobilismy.....

mialyscie taka fajna strone wczesenij gdzie mozna bylo wyliczyc czy prawidlowo wazy i wogole...pamietacie moze??
Ja już nie kapuję... To ja jestem w połowie 21 tyg. i mam termin na 16 kwietnia a Ty na 13?? Ja już tego w ogóle nie rozumiem :/

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 15:11   #970
la_wenda
Raczkowanie

Chętnie udzielę rad czy wskazówek, piszcie na prywatnych wiadomościach jakby był ktoś zainteresowany.
Stary 2009-12-07, 15:13   #971
mloda1989
Zakorzenienie

bo wg kaledarza mam na 6 kwietnia i to jest 22 tydz i 6 dni
a wg usg 21tydz i 6 dni na 13 marca
Stary 2009-12-07, 15:14   #972
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

mloda gratulejszyn dziewczynki, one tu na forum rządzą chyba o ten link Ci chodziło: http://mediweb.pl/interactive/calc28.php

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 15:14   #973
drcron
Zakorzenienie

martuko - wydaje mi sie ze jak najbardziej da sie otulic dzieciaczka ja mam zdjecia takich o robionych na drutach ale nie chce mi sie za nie zabrac
a co za konika bedziesz robila ??

ja jestem na etapie robienia czapeczki

Stary 2009-12-07, 15:26   #974
mloda1989
Zakorzenienie

tak tak dziekuje za linka
Stary 2009-12-07, 15:38   #975
ita83
Wtajemniczenie

hehehehe - chyba jestesmy ponad wszystkie statystyki jesli chodzi o ilosc dziewczynek w brzuszkach :

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,102...ewczynek_.html
Stary 2009-12-07, 15:41   #976
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
bo wg kaledarza mam na 6 kwietnia i to jest 22 tydz i 6 dni
a wg usg 21tydz i 6 dni na 13 marca
oj, to tu coś pokręciłaś bo wygląda że przy bardziej zaawansowanej masz późniejszy termin. NO chyba że tam miało być 13 kwietnia nie marca, to by się zgadzało.
a jako ciekawostkę Wam powiem,że moje dzieciaki mieszczą się w tych granicach jak Wasze - 22 tydzień jedno ma 445, drugie 464g. i to wszystko w m,oim 156 cm cialku JAk tak dalej będą rosły to mi niezły brzuchol wyskoczy. A brzuszek na obecnym etapie na dole

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Martuko w moim przepisie na pierniczki jest miód sztuczny, czytałam wiele przepisów i praktycznie w każdym był miód. Z pierniczkami to właściwie taka historia, że od 6 lat tzn odkąd jesteśmy małżeństwem robimy pierniczki z przepisu 'ciotki Anny'. Ale w tym roku po raz pierwszy to zarabiałam ciasto a nie TŻ i zrobiłam go trochę po swojemu. Zobaczymy co z tego będzie, zaraz będziemy z córuchną wałkować, kroić i piec. To taki nasz mały przedświąteczny rytuał.
też chcę mieć taki rytual, ale najpierw sama muszę się nauczyć
JA poproszę ten przepis. A myślisz, że w każdym przepisie można miód zamienić na sztuczny???

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
martuko - wydaje mi sie ze jak najbardziej da sie otulic dzieciaczka ja mam zdjecia takich o robionych na drutach ale nie chce mi sie za nie zabrac
a co za konika bedziesz robila ??

ja jestem na etapie robienia czapeczki
nie konika kochana tylko kokonik chciałam zrobić na dole taki jakby zszyty śpiworek, powiedzmy od piersi, a potem w literę T żeby te boczki zawinąć na siebie, może jakieś rzepy doszyć zobaczę.
Te co pokazujesz to bardziej śpiworki są, bo nie mają tych otulających części, ale śliczne też.
czapeczka wlóczkowa to mi się raczej nie przyda, jak zacznę z dziećmi wychodzić już jakiś koniec kwietnia pewnie będzie.

Edytowane przez martuko
Czas edycji: 2009-12-07 o 15:55
Stary 2009-12-07, 15:53   #977
drcron
Zakorzenienie

ale ja ta czapunie robie z kordonka jest taka delikatna i cieniutka

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

moje dziecie zwariowalo tak kopie ze nie moge zlapac oddechu a to z powodu mojej durnej siostry bo mnie zdenerwowala bo ja tu latam jak glupia od uzedu do uzedu wydajac kase na dokumentu a ta mi teraz pisze jak juz mam wszytskie dokumenty dla niej potrzebne ze ona sie rozmyslila i nie potrzebuje juz tych dokumentow no normalnie wyszlam z siebie i szlak mnie trafil :/ - jej jak mnie dzisiaj wszystko denerwuje wrrrryyyyyyyy...... znacie sposob by sobie w nerwach jakos ulzyc?? melisa nie pomaga

Stary 2009-12-07, 15:57   #978
martuko
Wtajemniczenie

a z kordonka to śliczniusia, choc nie wiem jak na taką delikatną główkę. to jednak trochę drapiące nie? TY juz wiesz że dla dziewczynki robisz, ja jeszcze nie mam pojęcia (choć mam nadzieję')

a na nerwy to pomyśl o maluszku, zrób coś przyjemnego ( czapeczka CIę też uspokoi jeśli to lubisz) spokojna muzyka, możesz się pokołysać I obejrzeć jakąś komedię.
I pamiętaj nie rób sobie wrogów bo potem koło się nakręca i człowiek jeszcze częściej sie denerwuje. KObity z allegro mi aż szkoda Ale siostra to przegina, po chorobę Ty masz jej chodzić za dokumentami, to ona Ci powinna teraz pomagać.

Edytowane przez martuko
Czas edycji: 2009-12-07 o 16:06
Stary 2009-12-07, 16:16   #979
drcron
Zakorzenienie

nie bo to bawelniany kordonek taki mieciusi a jak bedzie drapalo to zanim zaloze na glowke to wszyje pod spod kawalek pieluszki nie bedzie zaciepla i nie bedzie drapala
tak to prawda teraz wszystko dla dziewczynki kupuje bedzie smiesznie jak sie okaze ze jednak chlopiec i bedzie maly Nikodem albo Jeremiaszek i zrobi nam psikusa i na poczatku bedzie w rozowych i czerwonych ciuszkach chodzil

pisalyscie o wadze dzieciaczkow moja niunia w 22 tygodniu i 2 dniu wazyla 680 gram jak poczytalam o waszych wagach to troszke sie przerazilam ze malego slonika mam w brzuszku

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
a z kordonka to śliczniusia, choc nie wiem jak na taką delikatną główkę. to jednak trochę drapiące nie? TY juz wiesz że dla dziewczynki robisz, ja jeszcze nie mam pojęcia (choć mam nadzieję')

a na nerwy to pomyśl o maluszku, zrób coś przyjemnego ( czapeczka CIę też uspokoi jeśli to lubisz) spokojna muzyka, możesz się pokołysać I obejrzeć jakąś komedię.
I pamiętaj nie rób sobie wrogów bo potem koło się nakręca i człowiek jeszcze częściej sie denerwuje. KObity z allegro mi aż szkoda Ale siostra to przegina, po chorobę Ty masz jej chodzić za dokumentami, to ona Ci powinna teraz pomagać.
bo siostra mieszka w niemczech a chce wziasc slub po raz drugi i ja tutaj biegalam i zalatwialam jej papiery tlumaczylam i po sadach biegalam o papiery rozwodowe prosic a ona tez w ciazy
ale z siostra tak mama powkurza mnie powkurza ale za 5 minut i tak dalej rozmawiamy i sie smiejemy z tego wszystkiego

a kobieta z allegro przegiela bo ja ja ladnie prosilam a ona sie upierala ze nie wysle mi drugi raz konta bo raz wyslala i wystarczy to napisalam do allegro i dostalam konto od niej drugi raz

Stary 2009-12-07, 16:18   #980
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Darusiaaaa z tym ogrodem nie będę ściemniać zajmujemy się oboje profesjonalnie. Jesteśmy z wykształcenia i z zamiłowania ogrodnikami-zboczeńcami jak mawiają nasi znajomi.
Ogród to przez większą część roku nasz 'drugi dom', praktycznie spędzamy w nim cały czas (ściśle mówiąc w szkółce i w ogrodzie), do domu idziemy tylko jeść i spać. Z tego powodu nie mamy nawet telewizora w mieszkaniu bo nigdy nie ma niego czasu. Dziecko ogląda bajki na dole u dziadków (mieszkamy z moimi rodzicami).
Co do czasochłonności przy ogrodowych pracach, wszystko zależy od tego jaki to ogród i jakie pełni funkcje. Nie da się ukryć, że trzeba mu poświęcać czas i najważniejsza jest systematyczność.[/QUOTE]

my sie zajmujemy tymi " nie kwiatowymi" bo tam mama nikogo nie wpuszcza do tych swoich chwaściuków:P
A.Camus
Stary 2009-12-07, 16:20   #981
martuko
Wtajemniczenie

nie martw się na początku to ono będzie głównie spało nie chodziło
Najwyżej zrobisz wymiankę z kimś, kto nie trafil w drugą stronę

A jak napisali na USG, bo przy pomiarach zawsze jest napisane jakiemu wiekowi odpowiadają. Moje trafiają akurat naokolo terminu.
a jeszcze miałam napisać co do szacowanego terminu porodu - nawet przy obliczeniach z terminu OM są różnice, bo to zależy od długości cyklu. Czasem jest opóźniona owulacja itd. JA się zastanawiam czy moje dzieci nie są przypadkiem z dwoch strzalow bo zawsze wychodzi im jakaś 2-3 dniowa różnica. Przy dwujajpwych ponoć może sie zdarzyć nawet z dwóch kolejnych cykli, chociaż ja sobie tego nie wyobrażam ... ALe u mnie tak na pewno nie jest bo od początku reżim ostry.
ja sledze na allegro małe ubranka (50-56) rozpinane na calej dlugości. JAkbyśćie coś fajnego widziały to polecam się. Takich na wierzch dla najmniejszych już troche mam, na lato dokupię jak będę wiedziała jak dzieciaki rosną. Więc te pierwsze tygodnie musz eobstawić czymś wygodnym do zakladania, żeby dzieciom rączek i nóżek nie pourywać i nie zapłakać się przy przebieraniu. Tyle jest fajnych bodziaków to kurcze przez głowę wkladane. A ja sobie nie wyobrażam jakbym miała to robic na takim maluszku
Stary 2009-12-07, 16:44   #982
drcron
Zakorzenienie

nie jest podane kotry to tydzien ale sa podane inne dlugosci to
BPD 5,1 cm 21w3d +_ 10 d
AC 17,8 cm 22w3d+_14 d
FL 3,8 cm 22w0d +_ 10d
ta pierwsza waga byla sprawdzana metoda Hadlock1 i jest 680g
ta druga waga byla sprawdzana metoda Shepards i jest 631g
ale wszystko miesci sie w polowie normy czyli jest dobrze chyba

co do bodziakow rozpinanych to ja wole wkladane pzrez glowe ewentualnie zapinane na pleckach albo ramieniu ostatnio cos widzialam na calej dlugosci zaraz sprawdze w obserwowanych aukcjach

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

http://www.allegro.pl/item830953471_...6.html#gallery
http://www.allegro.pl/item838944617_...6.html#gallery
http://www.allegro.pl/item831222353_...t.html#gallery
http://www.allegro.pl/item840825967_...6.html#gallery

mam nadzieje ze sie przydadza

Stary 2009-12-07, 17:31   #983
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć dziewczynki
Tydzień u rodziców a tu tyle stron, że nie ma szans na nadrobienie

U mnie wszystko super ciążowo, pozaciążowo trochę mniej ale cóż. Widziałam swego synusia tydzień temu na USG połówkowym Jest śliczny i zdrowy Waży ok. 644g i wg biometrii termin porodu wyszedł mi na 26 marca, ale podobnie jak Baobabek nastawiam się na połowę marca Mam śliczne zdjęcie Jego psiaczka więc jak zeskanuję to prześlę No i czeka mnie ten słynny test glukozowy przed kolejną wizytą (wyznaczoną na 23 grudnia ), ale może jakoś to przeżyję

Fasolko prześliczna Haneczka Ahhh te Hanutki

madziwnia piękny okrąglutki brzusio Ja też musze swój sfotografować w końcu bo mi ucieknie

Baobabek super wóz Można wiedzieć gdzie w tym pięknym mieście go zakupiłaś ??

Pozdrowienia dziewczynki

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:42   #984
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wrocilam, dosc nauki na dzis

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

i wcinam sobie gruszeczki
A.Camus
Stary 2009-12-07, 17:46   #985
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
MadCat świetny pomysł,nie wpadłam na to a tak mialam ochote na kolecje przy winku a przeciez mozna kupic PICCOLO tym bardziej ze moj m. ma imieninki 19,super bedzie picolo hihi
Ja kupiłam wiśniowe i zdjęłam folię z nazwą i wyglądało jak prawdziwe. Tż był w szoku jak do domu wszedł, dopiero jak spróbował i nie poczuł alkoholu to się śmiał. Możesz kupić ananasowe to kolorystycznie już w ogóle wygląda jak szampan.

Cytat:
Laski powiedzcie mi ile jest maciezryńskiego dokladnie? bo na wychowawczy się nie łapie;/
Na wychowawczy musisz mieć przepracowane 6 miesięcy ale to się liczy łącznie z macierzyńskim (5 miesięcy). Także nawet gdybyś podjęła pracę dzisiaj to masz 2 lata wychowawczego.
3 lata mam ja (bom w nieformalnym związku i jestem traktowana jako samotna matka).
Do pracodawcy występujesz o urlop wychowawczy, najlepiej od razu weź sobie na całe 2 lata. Nie ma opcji, żeby się nie zgodził.
Urlop wychowawczy nie jest przez pracodawcę płatny więc mu i tak nie zależy.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hehehehe - chyba jestesmy ponad wszystkie statystyki jesli chodzi o ilosc dziewczynek w brzuszkach
Też bym chciała dołączyć już do dziewczynek, ale dowiem się dopiero 15.12

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:58   #986
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no tak tak mnie chodzilo ze w sensie platnego wychowawczego sie nie lapie

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Ja sie do dziewczynek nie lapie, chyba 13-stego bedzie 2 raz sprawdzane malenstwo

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Bozeeee wiecznie jesc mi sie chce!!!
Teraz parowka z serem i ketchupem:P
A.Camus
Stary 2009-12-07, 18:11   #987
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
no tak tak mnie chodzilo ze w sensie platnego wychowawczego sie nie lapie
Nie ma czegoś takiego jak płatny wychowawczy
Jest dodatek w wysokości coś ponad 500 zł. Sprawdź czy się łapiesz czy nie. Podziel pensje Tża na 3 bo może jednak się łapiesz. Przecież Ty po macierzyńskim (chyba, że wracasz do pracy) nic dostawać nie będziesz więc swojej pensji nie licz.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 18:17   #988
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no wlasnie w tym sensie sie nie lapiemy bo nam przekracza sporo wiec <dupa>
A.Camus
Stary 2009-12-07, 18:23   #989
drcron
Zakorzenienie

ale ja jestem gruba polozylam sie na lozku i sie w polowie podemna zalamalo ciekawe na czym ja dzisiaj ede spala

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

a to nie jest tak ze sie najpierw dodaje pensje wszystkich domownikow zameldowanych w danym gospodarstwie domowym a potem dzieli na ilosc domownikow ??
holercia ja tez nic nie dostane jak nie wroce do pracy bo u nas tez przekracza i to duzoooooooooooooo a jak dojdzie jeszcze wynagrodzenie tescia bo z nim mieszkamy to juz calkiem jestesmy w lesie

Stary 2009-12-07, 18:39   #990
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ale ja jestem gruba polozylam sie na lozku i sie w polowie podemna zalamalo ciekawe na czym ja dzisiaj ede spala

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

a to nie jest tak ze sie najpierw dodaje pensje wszystkich domownikow zameldowanych w danym gospodarstwie domowym a potem dzieli na ilosc domownikow ??
holercia ja tez nic nie dostane jak nie wroce do pracy bo u nas tez przekracza i to duzoooooooooooooo a jak dojdzie jeszcze wynagrodzenie tescia bo z nim mieszkamy to juz calkiem jestesmy w lesie
haha, wybacz drcron uważaj co Ci mąż na to powie,żeś łóżko załamała
dzięi za linki, zapisałam sobie,będę szukać u jednego sprzedawcy najlepszej oferty

A ile to nie trzeba przekroczyć? Ja uważam,że do tych dochodów liczą się osoby wspólnie prowadzące gospodarstwo domowe. Jeśli teść utrzymuje się sam to nie masz chyba obowiązku go wliczać, jakby Wam mogł zaniżac to możesz próbować udowodnić, że jest na Waszym utrzymaniu.
Na urlopie wychowawczym można chyba podejmowac pracę na umowę zlecenie, o ile nie koliduje z opieką nad dzieckiem.

a ja obiecałam to wklejam moje M2, aloeż tam dzisiaj ruch, MArtwię się że jedn maluch dostaje ciągle po głowie, bo lekarz coś mówił,że ma główkę z lewej strony ( leży poprzecznie na dole) a ten drugi w pionie z lewej z nozkami do dolu ... Jak je namówić żeby bardziej zgodnie tam funkcjonowaly????
oj wymęcze ja tego gina pytaniami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości