|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
Dobry wieczór
![]() meg mój tżnagle stał się alergikiem na wszystko, A najgorsze, że tez na leki. Jakiś czas temu wziął Pyralginum i trafił do spzitala w strasznym stanie. póxnije wziął tabl na gardło i powtórka z rosrywki. teraz jest na testach w spzitalu. ivona ![]() mabi też myślałam, że nie potrafię zupy ugotować. Ale zmieniłam zdanie., jaki pyszny krupnik ostatnio zrobiłam powiem tak :Podstawa to dobry wywar![]() kasiunialusia a już wszystkie myślałyśmy, że możemy Ci gratulować :P honolinka MiciaKicia no coś Ty?? ![]() ![]() ![]() Byłam dziś u Tż hihi nie umiem bez niego dnia wytrzymac hihihiNoiby na drzwiach była karteczka, że z powodu dużej ilości zachorowań na grypę obowiązuje zakaz odwiedzin, ale co tam, raz kozie śmierć. Weszłam na oddział i nikt mnie nie przegonił. Siedzieliśmy na korytarzu i 2 godziny rajdaliśmy ja jakiejś randce Kijowo trafił, bo ma na sali dwóch straszych dziadków i nie ma się do kogo odezwać, ale przeżyje. Dziś zrobili mu rutynowe badania, a jutro zaczynaja "nakłówać". Podobnjo do czwqrtku mają skończyć, ale jak będzie.Dzisiaj wychodził ze szpitala chłopak, który tez był na takich testach i był 3 albo 4 dni, więc króciutko. Tż zjadł mi śniadanie którego nie zjadłąm w pracy, bo mówił, że obiadu się nie dało zjeść, podobmo kolacji też nie, ale dobrze go zaopatrzyłam, więc nie b edzie głodny hehe. Jutro teściu do niego jedzie, więc pewnie tez sie zabiorę na chwilkę nawet nie zdążymy za soba zatęsknic, tzn bynajmniej ja, bo czasu mi brakuje hhe.uciekam wziąść prysznic, bo zmarzłam.
|
#272 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
a ja mam wyobrazenie ze w sypealni dobrze miec duzo luster
Cytat:
![]() Cytat:
a zapomniałam Ci ostatnio napisać a piąteczki w szkole ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie wroci za kilka dni Mutique, Honolinka nie czytac!!! u nas ostatnio w szpitalu umarła babka po porodzie niby swinska grypa... nie ma w ogole odwiedzin...ale podobna ona na cos jeszcze chorowala...
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-12-07 o 19:56 |
|||||
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Stysik - mamy jedno duże prostopadle do łóżka
Niby doradca miał byc w każdej szkole ale póki co kilku oblatuje wszystkie szkoły i na tym sie kończy... a w UP to staż czy praca jedynie po znajomości
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny oglądałam filmy o porodach i powiem wam, podziwiam kobiety które urodziły dzieci i te które decydują się na dzieci. Mnie wizja długiego i bolesnego porodu przeraża -> to znaczy że nie jestem gotowa na posiadanie dzieci
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie również przeraża.. gdybym była w ciąży TERAZ chciałabym musowo CESARKĘ.. alb nie wiem co... masakra jakaś... |
|
|
|
|
#276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak to bywa w przedstawicielstwach. Obiecują kokosy,a wychodzą orzeszki ![]() ----------- dzis szłam ulicą pełną salonów (warszawa,ul.targowa) i było bardzo pochmurno wiec salony pełne świateł halogenowych. ale piękne widoki! takie błyski cyrkonii.... i nowe kolekcje na wystawach...ah...aż chciałam wejsc. ale pozostałam z nosem wlepionym w szybe i maslanymi oczami i byłam w biedronce na zakupach,kupilam pomarancze pycho słodkie za 2,5 zł/kg ale nastepne juz ususze bo te zjadłam hehe
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pyszny wyszedł
|
|
|
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem tak jakos czujeok juz nie bede, dzieki ;*
|
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
poród jest do przeżycia! widziałam-wiem.
ja przed ta świńską gryoę nie miałam zajęc 2 tyg juz dosc wystarczy. spadam bo na wspólnej juz leci
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poród mnie nie przeraża (zwłaszcza ból), ale ta cała otoczka - brak intymności, brak ochrony krocza, szycie, krwawienie ... Co do cesarki - jakoś w okół mnie same z nią problemy
|
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor dziewuszki
![]() dzieki za kciukensy,ale cwiczen nie bylo-dowiedzialam sie jak bylam w okejce i coz-juz nie wysiadlam;p Ivona ![]() Micia to widze, ze na calego jestes "Pania domu" - ja sie tak w "dom"bawilam w wakacje jak rodzice na tydzien wyjechali,fajnie bylo![]() inie gadaj glupot, z enie pasujesz nicponiu jeden;p T'ai dokładnie ja tez uważam, że młodzi sama musza mieszkać ![]() i tez sie zgadzam, ze nie oplaca sie wynajmowac-przyjaciolka mieszka tak z mezem(tym co w gajerku slubnym do pracy chodzi;p) i masakra-teraz juz nie chce im sie nawet odkladac na "cos swojego", a tyle daja za ten wynajem, ze masakra dotta, T'ai,mabi, bambusiek dzieki ja tez uwielbiam turkusowyhonolinka suuuuuper ![]() ![]() ![]() Mustique dotta piekna sypialnia ![]() bambusiek zazdroszcze spotkania z Hołownia ale tego spotkania ze skalpelem juz nie...elunka ma.ko dobrze, ze go tak odwiedzasz ![]() no to nadrobilam ![]() ide ogladac na wspolna;p |
|
|
|
#283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o co chodzi z tym kroczem?
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
U nas rutynowo w trakcie porodu pierworódki się zwykle nacina (aby porób był szybszy i niby aby nie pękła - tyle że pękniecia są zwykle mniej szkodliwe niż nacięcia). Poród z ochroną krocza polega na tym że położna tak prowadzi poród by ochronić krocze przed głębokim pęknięciem i nacięciem. Krocze się szybciej goi itd.
http://www.rodzicpoludzku.pl/Przegla...-porodzie.html http://www.rodzicpoludzku.pl/Przegla...ne-krocze.html Edytowane przez dottta Czas edycji: 2009-12-07 o 20:23 |
|
|
|
#285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/N...o-uniknac.html tu jest wyjaśnione dokładnie i nawet rysunek jest jak się nacina krocze... Edytowane przez dottta Czas edycji: 2009-12-07 o 20:28 |
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczor
![]() tez nie mam kiedy was nadrobic i do tego Piotrek dzisiaj na nocke poszedl i sie nie zobaczymy ehhh ale najchetniej poszlabym spac, ale musze posiedziec nad tymi uszkami ehhhh
|
|
|
|
#289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba powoli się zacząć się uświadamiać
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam jak tata mi takie kanapeczki robi hihihapropo nacinania krocza... to jest masakra jakas.. jaki yo musi byc bol pozniej i to gojenie... a to wspolzyc to chyba mozna pozniej w baaaaaaardzo dlugim czasie po porodzie?
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Też poczytam o tym porodzie z ciekawości jak już padł temat
|
#293 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Już po prysznicu, troszkę mi cieplej.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niedługo tez będę chyba naświęta lepiła. Chociaż nie, bo mam Wigilię w pracy wolną, węc pewnie tradycyjnie będziemy z mamą i ciociami lepiły w Wigilię
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Jutro postaram się tu zawitać ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podobno komfort jest o niebo lepszy w takich prozaicznych sprawach... żona kolegi po porodzie (i nacinaniu...)przez długi czas siedzieć nie mogła normalnie, tylko bokiem albo na takiej poduszce a znajoma bez nacinania NA DRUGI DZIEŃ już normalnie siadała bez bólu A cesarka swoją drogą to też wielki ból - w sumie to operacja... Siostra mojej przyjaciółki to nawet umyć nie była sie w stanie przez kilka dni sama |
|
|
|
|
#296 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15718972]Laski,wszystko pokażę
! Właśnie myślę nad zaproszeniami . Szukam ciekawych na allegro [/QUOTE]Tak,tak pokaż jak znajdziesz Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ta świnska grpa to tragedia
|
|
#297 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
przezyję. już mam na brzucholu bliznę 15 cm po mojej operacji(była w maju tego roku) i po 4 miesiącach nic nie pamiętam z bólu-trochu może i był.ale tera takei leki dają,że ho. da sie przezyć. fakt faktem po narkozie jest zupełny odlot przynajmniej na całą dobę,ale da się żyć. Pokrojona Jola wam to mówi Ps. ja też jestem z "cesarzówek" co mi często mama powtarza, że istna cesarzowa nic nei chce robić żeby sie nie zmęczyć
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uważam że kobieta powinna mieć prawo wyboru - ale szczerze to wokół mnie był jeden poród przez cesarskie ciecie z którego rodząca była zadowolona Jednej koleżance ropiała blizna, innej przy nacinaniu lekarz naciął główkę dziecka... Znowu jak sie chce karmić piersią to nie mogą za bardzo lekami faszerowac więc podobno bolało diabelnie. Ale wiadomo to nie z własnych doświadczeń ale z opowiadań koleżanek co przez to przechodziły.
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzalam moj "filmowy seans"
![]() ale szczerze to jestem zalamana moja mama bidulka o lasce dzis chodzi, masakra!!! ech, bedziemy sie starac jakies sanatorium dla niej zalatwiac, tylko moze sie uda panstwowo-to pewnie za jakies pol roku![]() no nic, nie marudze, ide sie kapac.buziaki! |
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

powiem tak :Podstawa to dobry wywar
hihi nie umiem bez niego dnia wytrzymac
hihihi

Koleżance z roku zaproponowali prace jedynie w Mac Donaldzie..

a piąteczki w szkole 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Perfect Housewife
[/QUOTE]