|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
|
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Ula to do świąt bym nie miała zmienionych
|
|
|
|
#543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem zadowolona z tego co robię, mimo że bywają dni, takie jak np dzisiaj, że z chęcią dałabym klapsa na tyłek co niektórym... No, ale mimo wszystko jakoś nie wyobrażam sobie siebie w innym zawodzie.---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Może te nasze dzidziolki z ostatniego lutego tak mają ![]() Poza tym wcinam dużo pomarańczy, mandarynek i grejfrutów sweety ![]() Co do pamelo, które kiedyś tak zachwalałyście dziewczyny, to mi nie smakuje, mojemu mężowi też nie Witaminy biorę przez 10 dni, potem robię tydzień przerwy i znowu 10. Jak narazie wyniki wszystkie mam bardzo dobre i mam nadzieję, że nadal tak będzie. |
||
|
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Już jesteśmy po i wsio ok Skurcze mam jakieś tam, chwilami nawet do prawie 30 % ale ja kompletnie nic nie czuje Mały złośliwie podczas badania ani razu się nie ruszył, za to jak wsiedliśmy do samochodu to skopał mnie podwójnie I uciekał strasznie chwilami nic się nie chciało zapisywać w środę kolejna wizyta u gina, zobaczymy cóż tam wywróży Idę poczytać coście tam naprodukowały Zebrę widziałam? Czyżby kurier dotarł?
|
#545 |
|
Rozeznanie
|
co do masowania sutków to już spieszę wyjaśnić, że to najlepszy sposób na wywołanie i pogłebienie skurczów bo wydziela się oksytocyna
ale podobno żeby zadziałały trzeba przez co najmniej godzinkę albo coś takiego je tak "masować" ostatnio na SR nam mówiła połozna, a temat był związany z naturalnym wspomaganiem lub wywoływaniem porodu
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Soraya dobrze,że już lepiej
![]() Zebra witaj!mam nadzieję,że humor lepszy. Youyou oszczędzaj się! Gooha rzeczywiście tyle wydatków i mandat...
|
|
|
|
#547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oficjalnie obiecuję leżeć plackiem ![]() Z leków to mam dalej brać magnez 3x1, żadnych mocniejszych mi nie przepisał... Kurcze ta szyjka to jednak nie przelewki ![]() A co do masowania sutków to nam też w SR mówili że to wzmaga skurcze i wywołuje poród...
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet to chyba jeszcze poczekasz!
a ja mam coś nie bardzo humor, jakaś jestem niespokojna, boję się tej szyjki, popłakałam sobie i trochę mi lepiej. TŻ dał się namówic na wizytę na czw.mam nadzieję,że mnie gin przyjmie (zadz jutro do niego) a ja się uspokoję. i jeszcze nie wiem czasem, czy jakieś choróbsko mnie nie bierzę, więc pije mleko+miod+maslo.niech pomoże |
|
|
|
#549 |
|
Rozeznanie
|
Pola
będzie dobrze.....a na humor najlepsza czekolada
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
mam niby cukrzycę ale pozwolenie od lekarza czasami na małe co nie co, a w drugim pokoju pyszne czekoladowe pralinki.może pomogą??!!
|
|
|
|
#551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- aaa jeszcze mi się przypomniało po wizycie... to do warszawskich mamusiek.. Rozmawiałam z lekarzem o porodach i powiedział że one następują tak falami ale ostatnio jakaś masakra jest. Powiedział że w piątek mieli na Madalińskiego 24 porody..
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Soraya to same dobre wiesci
Youyou spokojnie, ja robilam te badania juz w 30tc Pulmunolog jest od pluc Zebra i inne dziewczyny, na SR polozna mowila, ze to z tymi firanami to jeden z zabobonow i ze nic nam sie nie stanie jak zawiesimy 1 firanke.wiec bez paniki ![]() Sweet to slabiutkie rzeczywiscie poki co te skurcze.Ja mialam ostatnio na ponad 50%, ale tez nic nie czulam I jeszcze cos odnosnie tego masowania brzuszka i sutkow.Tez mnie dziewczyny opieprzyly na patologii jak zobaczyly, ze sie masuje.Zapytalam o to na SR i mi powiedziala, ze takie glaskanie nie spowoduje skurczy.Musialabym naprawde mocno masowac, to wtedy przyspiesza skurcze.A jak sie masuje sutki, to wydziela sie naturalna oksytocyna i ze to stary sposob naszych babek na szybszy porod (zamiast kroplowki).Jednak cos sie mozna na tej SR dowiedziec
|
|
|
|
#553 |
|
Rozeznanie
|
Pola pewnie, że pomoże
![]() Youyou no własnie ja zamierzam tam rodzic i ostatnio połozna na SR powiedziała, że rekordy biją... no mam nadzieję, że ja się dostanę, bardzo bym chciała tam rodzić a między Bogiem a prawdą to powiem Wam, że chyba wiem czemu jest takie oblężenie porodówek....bo 70 % rodzących nie pochodzi z warszawy a tylko tu pracuje lub studiuje....na samej szkole rodzenia z 15 par 13 jest z poza warszawy.....i pewnie dlatego takie oblężenie....żeby nie zabrzmiało to jak jakiś wyrzut bardzo dobrze, że możemy rodzić gdzie chcemy tylko teraz jest tyle rodzących bo warszawianki plus przyjezdne ----niezły tłok
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
co do rekordow porodow w szpitalach to tu w poznaniu jak kuzynka akurat byla na patlogii ciazy na polnej w tym szpitalu to lekarze akurat pobili rekord w jednej nocy porodow bylo 110
|
|
|
|
#555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to bardziej jak fabryka a nie jak szpital
|
|
|
|
|
#556 |
|
Rozeznanie
|
wpadlam sie pochwalic ze skonczylam robic malenstwu sweterek na szydelku i jestem z z siebie dumna
|
#557 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo brzydko i nieodpowiedzialnie Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#558 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma to jak w domu ![]() Cytat:
Oglądnęłam "Na Wspólnej", tŻ tylko na chwilkę wpadł i pojechał z powrotem do pracy... przywiózł mi stare łóżeczko i się załamałam, bo jest pomalowane na kolorowo - porażka, a ja chcę żeby było naturalne drewno, no i nie wiem jak ta farba będzie schodzić, to ją ściągniemy a jak nie to trzeba będzie nowe kupić łóżeczko. Na szczęście na razie mam kołyskę, dopóki mały się nie będzie podnosił to w niej będzie spał więc się nie pali z łóżeczkiem
|
|||
|
|
|
#559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym chyba omijała ten szpital z daleka. Ciekawe gdzie te kobiety przyjmowali![]() Cytat:
pochwal się.
|
||
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Pola lepszy mam nastrój
Zwłaszcza, ze cosik porobiłam dzisiaj i jakiś efekt jest...a i ciuszki wszytskei poprasowane![]() Aldii dobrze wiedzieć w sumie nie naciagałam się, bo mam jakoś niżej te okna i się garbię jak wieszam firanki Ale a nagrodę amm mega zagagę...Sweet ano dotarł... jak juz pisałam - teraz to tylko grzecznie sobie czekac będziesz
|
|
|
|
#561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#562 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
później podobało mi się to różowe, które pokazała Patka ale ostatanio w sklepie to mi się najbardziej spodobało jest piękne w swojej protocie hehe, widać szybko zmieniam zdanie. Też nie brałam szuflady, bardziej podobaja mi sie łóżeczka bez szuflady, mam dużą komode więc wszystko pomieszczeCytat:
![]() Cytat:
![]() Faceci ![]() ------------------------------------------------------------------------- Dzisiaj juz przesadziłam ze sprzątaniem normalnie nie moge chodzić tylko się hmmm czołgam, biodro sie zbuntowało ale jakbyście mogły zobaczyć ten porządek Kiedyś był taki program "Perfekcyjna Pani domu" i tam zawsze babeczki takie kontenery zapełniały niepotrzebnymi rzeczami i mówiły, że od razu im lepiej, dzisiaj stwierdzam, że miały rację, wyrzuciłam wszytsko co mi przeszkadzalo, żeby tych smieci na nowy domek nie zabierac. Oczywiście gdyby był tż połowy rzeczy by nie pozwolił wyrzucić jakies kable i inne bzdury, ale czego oczy nie widzą.... pewnie i tak sie nie zorientuje ze tycg rzeczy nie ma ![]() Jeszcze została kuchnia do dokończenia ale to już na jutro bo teraz opadłam z sił, oczy mi sie zamykają same, moze uda mi się dzisiaj normalnie zasnąć? ![]() Acha ale i tak cały dzień się śmieje sama do siebie z "kawałka zamrożonego żółtego sera" Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2009-12-07 o 21:27 |
||||
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Fleurdelacour pochwal sie
Asiuulka to raczej niemozliwe, pewnie sie jej cos pomyslilo.... Bardotka Ty nasz porzadkowy swirze |
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka widzę, zę nie tylko ja miałam dzisiaj przypływ mocy
ale też mnie bolą plecy i nogi teraz...
|
|
|
|
#565 |
|
BAN stały
|
OMG! Nie było mnie od 13 a tu 4 strony
Więc tak: byłam na wizycie w tej klinice, gdzie będę rodzić i wszystko już wiem: mała waży już 2600g.ROZPAKOWUJĘ SIĘ 8.01. CC ![]() A teraz lecę was przeczytać!! |
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do TŻów to mój jest taki sam , jemu wszystko "się przyda" a jak chcę coś wyrzucić to się oburza, i walają się po domu skrzyneczki z jego "skarbami" jak masa kabli nie wiadomo do czego, stare ładowarki, rozwalone okulary, smycze, nie działające zapalniczki, kapsle, popsute telefony, stare karty SIM... itd itp ![]() Ja się nie cackam i raz na jakiś czas robię generalny przegląd, teraz po remoncie też będę musiała przejrzeć te cuda
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory już parę mamusiek pewnie się rozpakuje
|
|
#569 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=youyou;15723950]Oficjalnie obiecuję leżeć plackiem ![]() [QUOTE] to leżymy razem do 21 , też tego dnia mam wizytę ![]() Cytat:
lecę pod prysznic i do wyra
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ula no ja myślę kolorowych
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

wiem ze nauczyciel to ciezki zawod ale ja to w sumie lubie. Pracuje dopiero 4 rok i wiem ile to mnie czasem nerwow ksztuje ale szczerze to nie wiem co moglabym robic innego.
Może te nasze dzidziolki z ostatniego lutego tak mają 
w środę kolejna wizyta u gina, zobaczymy cóż tam wywróży

będzie dobrze.....a na humor najlepsza czekolada

to slabiutkie rzeczywiscie poki co te skurcze.Ja mialam ostatnio na ponad 50%, ale tez nic nie czulam
no mam nadzieję, że ja się dostanę, bardzo bym chciała tam rodzić
ja bym chyba omijała ten szpital z daleka. Ciekawe gdzie te kobiety przyjmowali
, jemu wszystko "się przyda" a jak chcę coś wyrzucić to się oburza, i walają się po domu skrzyneczki z jego "skarbami" jak masa kabli nie wiadomo do czego, stare ładowarki, rozwalone okulary, smycze, nie działające zapalniczki, kapsle, popsute telefony, stare karty SIM... itd itp