|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5041 |
Rozeznanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Okres stosownia Aplicortu nie powinien przekraczać 3 tygodnie , u mnie własnie upłyneły, więc odstawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5042 |
Zakorzenienie
|
Podczas wcierki wypadło mi (liczyłam)... 72 włosy
![]() a wydawało mi si, że jest już lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5043 | |
Zadomowienie
|
A powiedzcie mi, bo ja często spotykam się z tym, że loxon ma negatywna opinię. A teoretycznie, z tego co ja wiem, on nie ma za bardzo jak fizycznie powodować wzmożonego wypadania włosów, przynajmniej ten 2% którego ja używam. On ma w składzie jakaś substancję która właśnie powoduje porost włosów, no i chyba nic więcej. Natomiast fakt, na opakowaniu 5% jest taka informacja, że przez pierwsze 3 czy 4 tygodnie trzeba zwrócić uwagę na to, czy więcej kudełków nie wypada. O co chodzi? Trochę się gubię. Już alpicort wydaje mi się bardziej niebezpiczny, bo ma w składzie sterydy(?) Natomiast, że alpicort stosuje się max 3 tygodnie, tego nie słyszałam. Dlaczego nikt mnie nie uświadomił? wrrrrrrrr
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Bejjka podczas wcierek zawsze wypadają włosy, tym się w ogóle nie stresuj. Ale ja też często tak mam, że już wydaje mi się, że jest lepiej, już światełko nadziej się zapaliło, a tu trach! Wanna włosów! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5044 |
Rozeznanie
|
Przy wcierkach czy olejowaniu wypada mi okolo 250szt
Przy normalnym myciu 200, za dnia nie licze bo nie ma sensu, widze tylko je gdy odkurzam.. Musze ponarzekać na vichy aminactif, malo wydajny jest okrutnie, 2tyg i prawie nie ma juz nic w butelce, a uzywam co 2dzien... nie zdarzę zobaczyć czy warto go uzywać.. biotyne biorę już prawie miesiac i też nadal czekam na efekty.. Generalnie dziwi mnie to moja wypadanie... lecą tylko długie włosy. Połowy objętości juz nie ma, rosną nowe, widać je na lini grzywki, ale niestety dlugie nadal lecą jak szalone, nie wiem czy jest sens je obcinać? Bo sa zdrowe, nie porozdwajane.. ale te dlugie lecą i chyba nie ma sensu ich trzymać |
![]() ![]() |
![]() |
#5045 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od mniej więcej końca października, kiedy zauważyłam poprawę, tak naprawdę nie ma żadnej zmiany. Jednak jak się zastanowię to od dłuższego czasu- od ok. 8 lat wypada mi więcej włosów niż w normie. Odkąd pamiętam wypada mi ok. 200 włosów przy myciu( chociaż wcześniej ich nie liczyłam ale też wypadało ich bardzo dużo). Zastanawiałam się jakiś czas temu dlaczego mam coraz cieńsze włosy, nie wiedziałam, że takie gubienie włosów nie jest normalne ![]() Nie wiem czy może to być taka moja charakterystyka... Zbadam jeszcze te przeciwciała tarczycowe i może kiedyś hormony steroidowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5046 |
Zakorzenienie
|
Ja też zauważyłam, że włosy z grzywki nie lecą mi wcale (podcinam ją co 2 tygodnie). Natomiast lecą na całej długości (mam włosy poza łopatki). Jutro idę zapisać się do fryzjera, zetne je do ramion
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5047 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5048 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5049 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5050 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam dokładnie to samo, jednak przy mojej tarczycy chyba nie mogę się z Wami porównywać. Na razie zażyłam tylko 5 tabletek hormonów, za mało jeszcze, by wiedzieć spektakularne efekty. Tak czy owak lecą mi włosy przede wszystkim z długości. Myślę, że przy dzisiejszym porannym myciu wyjęłam jedną garść włosów mniej niż zwykle. A może mi się tylko wydawało ![]() O włosach wszędzie już nie wspomnę. Dlatego spinam ja na dzień i jeżdżę co 2 dni po domu na odkurzaczu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5051 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5052 |
Wtajemniczenie
|
Do hormonów steroidowych( sterydowych) należą głównie hormony płciowe i o nie mi chodziło
![]() Mastiff, niedawno w tym wątku przestrzegałam którąś z Was przed stosowaniem Aplicortu, ze względu na to, że to jest steryd. Nie wiedziałam jednak, że istnieje taka ścisła granica używania go. Po prostu odstaw go. Jeśli nie zauważyłaś dziwnych objawów po stosowaniu go to Ci nie zaszkodził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5053 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Najadłam się jak głupia ciasta czekoladowego które o zgrozo sama upiekłam i teraz mnie głowa swędzi. Jestem wściekła na moją głupotę, że koniec świata ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5054 |
BAN stały
|
Dziewczyny stosowala któraj z was szampon Dermena na wypadanie włosów?Jak sie ma rzeczywistosc do tego co jest na ulotce? A tabletki anty zazywa ktoraj z was ze wzgledu na wypadanie? ja chce mojej gin zasygnalizowac ten problem ale nie wiem czy tab Novynette ktore mam nie ruszone w szufladzie pomoga mi w rozwiazaniu tego problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5055 |
Raczkowanie
|
Jejku kupe czasu tu mnie nie bylo. A wiec stalo sie...nie wytrzymalam i scielam wlosy na krotko,to znaczy caly tyl na chlopaka, przy prawej bocznej stronie twarzy zostawilam sobie wlosy do brody a po lewej bocznej stronie wlosy zostawilam sobie tak by moc za ucho sobie zalozyc..lekka assymetria. Teraz skoro moje wlosy sa tak krotkie czas zabrac sie za ich odnowe....juz wczoraj przystapilam do podboju...przed snem posmarowalam sobie wlosy i czaszke lotionem z nafty (kupiony z dodatkiem pomaranczy) i zostawilam tak to wszystko na noc...rano lepetyna byla kudlata i rzecz oczywista tlusta. Szybkim biegiem zafundowalam czuprynie kapiel szamponem Joanna z czarnej rzepy..oraz nalozylam odzywke od wychodzacych wlosow o nazwie Nano Effect (polska)..nastepnie wmasowalam w skore glowy jedna ampulke Vichy...przed pojsciem spac zamierzam wmasowac jeszcze Seboradin Lotion i zostawic go na noc..za dwa dni uzyje tego samego szamponu, zaloze jednak inna odzywke tym razem czyli Seboradin balsam,znowu ampulke Vichy i moze Mgielke Radical do wzmocnienia wlosow. Aha jeszcze jedno-od dzis zamierzam pic siemie lniane codziennie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#5056 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5057 | |
Zadomowienie
|
Ja zakładam, że masz alpicort E, i fakt nie wiem co tam jest napisane, bo ja mam ten zwykły. Natomiast jeśli Ty również masz zwykły i masz coś innego w ulotce niż ja, to jest to już niepokojące. Nie chce mi się robić zdjęcie i wklejać, ale przed chwilą, przeczytałam ją jeszcze raz, łącznie z adresem wytwórcy
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() A co do tabsów, to sobie najpierw badania zrób, żebyś wiedziała jaki masz poziom jakiego hormonu. I dobry ginekolog powinien Ci w tym pomóc. Chociaż powiem Ci, że ja byłam u dwóch i obaj byli pewni na 100%, że mój problem nie jest powiązany z hormonami, jeszcze przed wykonaniem badań. No i mieli rację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5058 |
Zakorzenienie
|
Nie odwiedzałam jakiś czas wątku, ale ma wrażenie, że mniej mi włosy wypadają.
W tej chwili biorę Vitapil i Alliofil (zawiera też pokrzywę, więc może wpływać na włosy), piję codziennie drożdże, siemię lniane i zieloną herbatę. Dermenę odstawiłam, myję w tej chwili Ziają Biosulfo, ale ona na pewno nie ma wpływu na wypadanie. Raz w tygodniu nakładam olejek rycynowy, czasami z jajkiem, olejem czosnkowym, naftę raz na 2 tygodnie. Codziennie wcieram elixir Loton. Przez 1,5 miesiąca brałam też hydroxyzynę, więc na pewno stres się zmniejszył, no i nie brałam od jakiegoś czasu antybiotyków. Ze względu na refluks zmieniłam dietę na lżejszą. Włosów przy myciu wypada ok. 20, przy czesaniu wyciągam sobie więcej i też ok. 20 przy dotykaniu rozpuszczonych włosów, kilkanaście też znajduję na ramionach, biurku itd. W 100 się raczej mieszczę i do tego odrastają mi nowe ![]() Szkoda, że nie wiem, co dokładnie było u mnie przyczyną i co pomogło, wtedy bardziej bym komuś pomogła. |
![]() ![]() |
![]() |
#5059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5061 |
Przyczajenie
|
Ktos pytal o przeciwciala tarczycowe - TPO i TG, u mnie w normie. Tarczyce mam zdrowa, a nawet TSH zrobilo sie ksiazkowe. Ja mam 'tylko' prl zwariowana i androstendion chwiejny. Po dexamethasonie mam andorostendion niski a testosteron ponizej normy, co jest zle na serce. Lipidogram tez mam kiepski, bo malo cholesterolu, niskie cisnienie, wiec te objawy niby tarczycowe to nie od tarczycy. Taka moja uroda?
Ja mam lojotokowe za palenie skory, ale bez lojotoku i lupiez minimalny suchy, skore mialam zaczerwieniona. Niestety od 2 pan dr dermatolozek otrzymalam taka sama diagnoze-lzs, zaczerwieniona skora z powodu stresu- jakies zlosliwe lysienie. Moja skora jest niedotleniona. Fakt bylo lepiej przez kilka tygodni dopuki sie porzadnie nie w.. ![]() ![]() ![]() Dziewczyny jesli macie lysienie ze stresu to sprobujcie sie relaksowac, brac magnez z b6, witaminy bcomplex i masowac stopy. Kolego z Poznania a czy ty przypadkiem nie zlapales jakiegos pasozyta? A moze masz zapalenie skory od czegos? W kazdym badz razie idz zrob badania na obecnosc pasozytow we krwi czy w kale. Badanie zywej kropli krwi moze by cos pomoglo? Jeszcze troche a my tu sami medycyne zaocznie skonczymy ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kilka razy slyszalam opinie, że mogą wypadac mi włosy ze stresu (badania mam w normie), ale wg mnie nie żyje w większym stresie niż statystyczny Polak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5063 |
Rozeznanie
|
I zafrabowałam
![]() Kończe opakowanie Ha-Pantotenu i teraz myśle czy dalej on, czy MERZ czy REVALID ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5064 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Może wyda się wam to trochę śmieszne no włosy zwykłym szale spróbujcie przez jakiś czas włosy myć szary mydłem ,,Biały jeleń"- Moja koleżanka próbowała i jej to pomogło. I spróbujcie ograniczyć suszenie włosów suszarką i prostowanie ich prostownicą itp. ponieważ to znacznie osłabia włosy i też przyczynia się do ich wypadania. -pozdrawiam KoOoteceQ |
![]() ![]() |
![]() |
#5065 |
BAN stały
|
mastiff stosujesz dermene i po jakim czasie zauwazylas roznice? Chce pofarbowac wlosy na sylwestra ale boje sie zewypadanie sie nasili..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do farbowania, DarkNoir ostatnio pisała, że sobie zafarbowała włosy i nawet mniej ich wypada, więc to nie jest chyba powiedziane, że po farbie zwiększa się wypadanie. Aczkolwiek zapewne zależy to od stopnia agresywności farby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5068 |
Rozeznanie
|
Ja zafarbowłam przed wczoraj narazie bardziej nie wypadają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5069 |
BAN stały
|
Mastiff dzieki za odp;* Czy u fryzjera maja łagodne farby?Albo moze ktos z was zna i poleca jakas marke?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
postanowienia noworoczne: =>dbam o włosy i paznokcie ![]() =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.