|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
|
|
|
|
|
#602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż fajny mielibyśmy prezent na te święta. Pierwszy raz nie robimy sobie podarunków, gdyż kupujemy sobie zmywarkę - pisałam Wam kiedyś. Nie kupiliśmy jej jeszcze, bo nie mam gdzie jej wstawić przez ten dłuuuugi remont. A Glutek może zrobi nam niespodziewajkę i ujawni kim jest albo i nie patrząc na obrót sprawy do teraz Zobaczymy
|
|
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam spac, dobranoc
tylko ze mi sie juz oczy zamykaja a synkowi jakos odwrotnie bo wierci sie w brzuszku strasznie chyba ze do snu sie uklada to mu wybacze......papa do jutra
|
|
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#606 | |
|
Rozeznanie
|
ja jeszcze pół godziny posiedzę - w piekarniku już robi się ciacho orzechowe z przepisu pysiolinki
![]() juz sie nie mogę doczekać ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
jak myślę na co mogłabym tą kasę przeznaczyć... ![]() w każdym razie jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji- pewnie przedyskutujemy jutro, choć widziałam, że mężuś też skłania się bardziej przeciw. zobaczymy co wyniknie
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
mi dzis głowa pęka!!!już nie pamietam kiedy mnie bolała a dziś tak mocno aż czuje sie jakbym miała wymiotować
![]() stopa mnie dzis boli od rana że ledwo chodzę,tż troche masował ale nadal boli,jakaś dzis trafiona jestem ![]() u nas tez było pare słow na SR o krwi pepowinowej,ale my sie raczej nie zdecydujemy. ide do wyrka,nasmarować sie kremikiem i lulać. trzymajcie sie |
|
|
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za porady odnosnie materacykow, ale wlasnie zamowilam u goscia z dublina nowy materacyk ktory sciaga z pl i sprzedaje kokos-pianka -gryka za 50e i komode za 65e wiec jestem szczesliwa Dzis wzielam sie za pranie ciuszkow jakie wczoraj zakupilam, najpierw jasne sie wypraly a pozniej reczniczki i kocyki dwie suszarki zawalone i wszystko schnie![]() teraz tylko poprasowac i nastawic kolorki, ciemne i oczywiscie wyprasowac wszystko![]() ![]() ![]() Aj jak patrze na te ciuszki to az sie cos robi takie to wszystko malutkie Znalazlam dzis przepis na drozdzowe racuchy i oczywiscie zrobilam wyszly wysmienite dodalam jeszcze na koniec do ciasta starte jablka http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/R...drozdzowe.html A teraz powoli zmykam do wyrka Spokojnej nocki zycze do juterka ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- ![]() ![]() ![]() Mały cwaniak wie ze sie tu gada o dzidziolach Pozdrawiam |
|
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
pysiu melduję, że orzechy włoskie także pasują do ciasta.. a przynajmniej pasowałyby gdyby nie zbyt wielka temperatura piekarnika
ciacho się mocno przypaliło, ale i tak je już zaczęłam wcinać.. smakuje nawet dobrze pomimo przypalenia i aż mi żal tego jak mogłoby smakować gdybym była lepszą kucharką... ale cóż.. nawet wodę na herbatę potrafię spalić, więc nie mogłam oczekiwać zbyt wiele
|
#610 | |
|
Raczkowanie
|
Witam po parodniowej przerwie
![]() musiałam Was na chwile zostawić by w domu świąteczne porządki i przed dzidziusiowe porobić, ciesze się że pranie i prasowanie synka ciuszków już za mną, tyle tego ma że się ledwo do komody zmieściło ![]() no i w szafach też wszystko pięknie poukładane i w końcu 13 metrową firane wypraswoałam i zawiesiłam, tyle że ja nie ryzykowałam i z drabiny wieszałam a nie tak jak akrobatka Zeberka z parapetu ja do tej pory byłam przeciwniczką firanek dopóki drzewa liści nie zrzuciły i sąsiedzi nam w okna nie zaczeli zaglądać więc zostałam zmuszona zawiesić ale przy okazji w pokoju dużo ładniej się zrobiło i czuć już święta ![]() przez te porządki brzuch mi twardniał, ale teraz dałam już sobie na luz więc już nie twardnieje leże z tyłkiem w górze bo teściowa mi przepowiedziała że wcześniej urodze aaa i nie wiem co one mają z tymi futerkami ale mi też chciała podarować jakieś w centki nie wiem z czego to było ale ja w futerkach nie chodze zresztą nie lubie jak ktoś mnie stroi ![]() dzisiaj byłam z tż na zwiedzaniu porodówki, muszę przyznać że jestem pod wrażeniem, nie wiedziałam że sala do porodów rodzinnych jest taka ładna, jest podzielona na trzy otwarte pomieszczenia w pierwszej jest skórzana kanapa, stolik i fotel, w drugiej łóżko dla rodzącej, piłka i worek sako no i w trzeciej łóżko, tż stwierdził że przez to że telewizora i kablówki brakuje to on będzie się tam nudził, oj juz ja się o atrakcje dla niego postaram ![]() no ale jak tak patrzyłam na tą salę i na to łóżko to jakoś tam siebie nie umiałam sobie wyobraźić ************************* ** Agape007 gratuluję Ci ślicznej córeczki ![]() ![]() klask i:************************* ** Cytat:
ale i tak było pycha zmykam spać, kolorowych |
|
|
|
|
#611 |
|
BAN stały
|
witacjie
![]() nie spialam do was....bo mi net i komp siadly..na amen U mnie z brzuszkiem oki.....jzu sie tak nie napina oby mala wytrwal do 1 stycznia..... bardzo tego pragneeehh spac..nie moge..: Wiecie co mam dosc...bycia w ciazy....i do tego klotnia z Pawlem.. ![]() ![]() :m ad:Sama nie wiem co to bedzie z nami z masza rodzinka...;(: ( ehehe czuje ze mam dolka.....czuje ze nie daje sobie juz rady czasem wydaje mi sie ze nie mam oparcia w nim...ze z dzieciem zostane sama..... i bede wtedy cierpiec jeszcze bardziej....eheheh i podoba sie wam imie Józefinka??? co chwilke mi jakies nowe imionka wpadaja...do glowy.... |
|
|
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo a dzisiaj co nas tak mało z rana. Ja wstałam o 7, zle to już chyba norma, jakaś kolka jelitowa mnie łapie, a maluszek robi mi na złość i tam gdzie boli kopie
łobuziak mały to na pewno ma po tatusiu
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilke wpadlam się zameldować i spadam....
Czekam na babcię by posiedziała z Kubą a ja lecę zrobić badania bo na czwartkową wizytę musze miec....nie mogę już zapomnieć ![]() Może jeszcze wpadne do CH i jakieś świąteczne podarunki wpadna mi w łapki ![]() eudaimonia dopiero dziś przeczytalam twoje PW...sorkiiiii....nie było tak pozno przy kompie ....szkoda ze sie przypaliło...ale co dałaś za duzą temp ??? czy jak ? kasya co do poduszeczek to chyba zależy od sera mi też raz opadło na samo dnooooo
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-08 o 07:34 |
|
|
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry brzuszki
![]() Wczorajsza wizyta była długa: badanie, KTG, USG, wróciłam późno mega zmęczona. A więc tak: KTG wykazało 3 duże skurcze (w tym jeden mega szeroki powyżej 100% - zabrakło skali), w odstępach około 13 minut. A ja nawet ich zbytnio nie czuję. Owszem, pobolewa mnie brzuch, no ale ma prawo w takim zaawansowaniu. Szyjka 2,15 cm, rozwarcie 0,53 cm, od zewnątrz zamknięta. Synuś waży 2845 gr, jest zdrowy, paluszki wszystkie, wszystkie parametry w porządku - oglądałam go chwilkę na 3D - miał smutną minkę.... ale wygląda na to, że chyba jest troszeczkę podobny do mamy ![]() Mam kontynuować Fenoterol, ale czy doczekam do ustalonej daty 21 grudnia to lekarz daje 80% - szyjka trzyma się tylko dzięki Fenoterolowi, gdybym go odstawiła, urodziłabym na drugi dzień. No i mama w ostatnim miesiącu 1,5 kg na plus, czyli obecnie 11,5 kg do przodu ![]() Baaaaardzo Wam dziękuję za trzymanie kciuków i ściskam serdecznie ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Cytat:
Ściskam Cię kochana
|
|
#615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oj tak
We wszystkim trzeba zobaczyć ![]() Cytat:
I też się zgadzam, że radary nie powinny być oznaczone gdzie są - ludzie zwalniają a za radarem znowu dają gazu. Jakby kilka razy dostali z niespodzianki mandat ze zdjęciem to by się opamiętali. Cytat:
Jeszcze kilka tygodni i będzie córeczka już wami.Mi się akurat Józefinka nie podoba - ja generalnie nie bardzo lubię takie "stare" imiona, ale najważniejsze żeby Wam się podobało ![]() Cytat:
Teraz tylko leżeć i czekać
|
|
|
#616 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Co 6 godzin tabletka
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila po cenach ewidentnie widac jaki to biznes
Gdyby chcieli żeby to było dostępne dla rodziców to by to tlye nie ksoztowałoa tu chyba liczą jednak na chęć dmuchania na zimne przez rodziców.Syla gratuluję udanych zakupów ![]() Kasya nie posiadam drabiny znaczy jest jedna w garażu ale ja bym się na niej bała postawić stopę Ale domyslam się jaką czujesz satysfakcje mając posprzatane poprane poprasowane, bo czuję to samo- choć nie przeczę też mi brzuszek twardniał po wysiłku. Malga też uwarzam, że to Wam się ma podobać, bo osobiście nie przepadam z atakimi imionami. Takie przerobione z męskich dla mnie są... Lila wspaniale, że dzidziol zdrowy Już niedługo masz do terminu... Fajnie
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-08 o 09:27 |
|
|
|
#619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski,
Jestem z Wami, codziennie czytam, ale jakos nie moge nadrobic, ciagle jestem 5 stron za Wami. myslalam, ze w weekend odpuscicie a tu zonk. w weekend ogarnialam ten balagan i juz mam swoj kacik w domku, wiec troche bardziej swojsko sie juz czuje. zabralam sie tez za segregowanie ciuszkow dla malej, i doszlam do wniosku, ze jeszcze sie nie urodzila, a juz jest psychopatka jesli chodzi o ciuchy (dokladnie jak jej tatus ). wczoraj tez bylam sie zarejestrowac w przychodni i 2 tygodnie?? przeciez ja nie mam czasu, zeby sobie czekac az oni sie ogarna. zreszta potem sa swieta. wiec zapewne przyjma mnie dopiero na poczatku stycznia. oby Niunka nie pchala sie wczesniej na swiat, bo bede miala problem. ide Was nadrabiac, chociaz nie wiem czy dam rade, bo jestescie niezle nakrecone ostatnio
|
#621 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do prezentów to my kupujemy sobie używanego laptopa od znajomej, więc jeśli będą inne prezenty to raczej skromne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz też mi się jakoś tak miło robi na serduszki jak patrzę na te maleństwa kasya - widzę, że następna mamuśka szaleje ze świątecznymi porządkami. Na SR proszono nas żebyśmy nie przesadzały z tymi porządkami, bo mogą się skończyć wizytą w szpitalu ![]() Malga - myślę, że jak wstaniesz rano, to i humorek będzie lepszy. A imię Józefina jakoś nie bardzo do mnie przemawia, może jako drugie, ale na pewno nie jako pierwsze. Ale to oczywiście Twój wybór Cytat:
lila - to trzymam kciuki, żeby to było więcej niz 80% z tym terminem. A nie zastanawiałaś się, czy w tym przypadku nie byłoby lepiej trochę przyśpieszyć ten termin? Miłego dnia mamuśki |
||||||
|
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jeszcze czekam.... może jutro....
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila dzięki za info na temat tej krwi
![]() Kocurazab życzę Wam, abyście poznali płeć maluszka ![]() Syla gratuluję zakupów. Kasya odpoczywaj Malga pogadaj szczerze z TŻ, powiedz o swoich obawach Lila trzymaj się! ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- u mnie dzisiejsza noc z lękami-że dzidzia mało się rusza a to że tata ma wysoki puls. dzisiaj już lepiej ale też nie idealnie.dzis dzownie do gina i umowie sie z nim na czw i wtedy sie uspokoje. |
|
|
|
#624 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odnośnie masowania, to podobno moze sie przydac jak juz zbliza sie termin porodu, wlasnie ze wzgledu na wydzielanie oksytocyny. We wczesniejszej ciazy nie powinnno to nic zdzialac. Mi lekarz zabronił masowac brzuszek dlatego bo przez to wzmaga sie napinanie brzuszka. Cytat:
![]() Gratuluje talentu ![]() Cytat:
Wysprzatałam ostatnio kilka półek i szafek, spakowałam wszystkie kabelki i nrzedzia do worka i dałam mu ultimatum: tydzien czasu na poukładanie do szafek, albo wyrzucam do kosza ![]() Cytat:
---------------------------- Widze ze tu dyskusje na temat foto radarów wywołałam. Równiez jestem za przestrzeganiem przepisów, ale równiez jestem za tym zeby te drogi były lepiej oznakowane i były bardziej dopasowane do warunków jazdy. Niestety naszych dróg nie ma co porównywać do niemieckich gdzie z pewnością jest dużo lepszy porządek z drogami, i znakami.
|
|
#625 |
|
Rozeznanie
|
lila no to na dniach możesz mieć już synka przy sobie
![]() ja dzisiaj mam o 18 wizytę u gina, ale odezwę się pewnie późnym wieczorem ciekawa jestem jak tam moja Niunia się miewa ostatnio to czasem tak mocno mnie kopie, nie wiem skąd ma tyle siły ![]() a póki co szykuję się na uczelnię bo mam za godzinkę z hakiem zaliczenie semestru z niemieckiego aż z tej okazji pospałam sobie dłużej dziś i odpuściłam tym samym łacinę i metodykę.. w końcu mam zwolnienie do 15 grudnia to muszę troszkę korzystać |
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
W DDtvn mówią akurat o tym "czego nie mówić kobiecie w ciąży"
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
fajne.oglądam
|
|
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
Też oglądałam
![]() I taka prawda - zawsze te same irytujące pytania..... A to jest oczywisty brak taktu
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
mnie denerwuję,że pytają się o imię. i jak coś komuś powiem o moim samopoczuciu to przekazuje innym ludziom, ktorym nie mam ochoty mowic.opowiadaja ze szczegolami-o zelazie, cukrze.to teraz o szyjce nie mowilam i mowic juz nic nie zamierzam.
|
|
|
|
#630 |
|
Wtajemniczenie
|
Malga19.....ty się huśtawkami nastrojów to nie stresuj.Masz do tego prawo,bo hormony szaleją.Wiem to po sobie.Ni z tego ni z owego zaczynam płakać,a jak się nakręcę to nawet dość długo z byle powodu.
A jak mnie coś wkurzy to najlepiej się nie zbliżać .TŻ wtedy z domu wychodzi.Także spokojnie Patka...też to oglądam.Dużo w tym prawdy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

Cierpliwości - trawa z czasem zamienia się w mleko 

patrząc na obrót sprawy do teraz

ja do tej pory byłam przeciwniczką firanek dopóki drzewa liści nie zrzuciły i sąsiedzi nam w okna nie zaczeli zaglądać więc zostałam zmuszona zawiesić
aaa i nie wiem co one mają z tymi futerkami ale mi też chciała podarować jakieś w centki nie wiem z czego to było ale ja w futerkach nie chodze 
klask i:
ale i tak było pycha
i bede wtedy cierpiec jeszcze bardziej....

aż z tej okazji pospałam sobie dłużej dziś i odpuściłam tym samym łacinę i metodykę..