Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-07, 20:50   #691
Ilena
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Cytat:
Napisane przez elektra11 Pokaż wiadomość
Katalog 1/2010 narazie Slowacki, ale nasz bedzie bardzo podobny, albo taki sam
http://www.oriflame.sk/prod/offers/N...rontpage.jhtml
katalog jest prawie identyczny

parę stron jest w innym miejscu u nas .. i na pierwszej stronie jest tylko ta informacja ze jak kupiłaś Wonder to teraz możesz to i to .. tym się różni
no i wyprzedaże :
paleta do makijażu 13986 34,90
czarny portfel 17497 22,90
tusz 13877 9,9
wyciskacz do tubek 620064 3,9
pop glam 12878 15,90
krem do ciała 15965 9,9

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2009-12-07 o 20:57
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:13   #692
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
katalog jest prawie identyczny

parę stron jest w innym miejscu u nas .. i na pierwszej stronie jest tylko ta informacja ze jak kupiłaś Wonder to teraz możesz to i to .. tym się różni
no i wyprzedaże :
paleta do makijażu 13986 34,90
czarny portfel 17497 22,90
tusz 13877 9,9
wyciskacz do tubek 620064 3,9
pop glam 12878 15,90
krem do ciała 15965 9,9
Znowu wyciskacz?

Cytat:
Napisane przez SuNailsArt Pokaż wiadomość
No niestety, ja nigdzie tego nie znalazlam.... jest tyle tematow o Oriflame, ze ciezko jest cokolwiek znalezc tutaj na forum... Gdybym znalazla cos na ten temat to bym nie pytala, prawda?

Pozdrawiam
Jakbyś poszukała jak trzeba, to na pewno byś znalazła .

Zgadzam się z Koshatką - czasem jest denerwujące, gdy temat przewija się któryś raz i znowu ktoś musi odpowiadać . Dziwi mnie nawet tendencja w tym wątku do odpowiadania, bo poza nim zauważyłam, że na zdublowane pytanie odpowiada się "Było już" albo "Wyszukiwarka" i niech sobie delikwent radzi sam .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:13   #693
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez SuNailsArt Pokaż wiadomość
Wypowiadacie sie tutaj i wylewacie rozne zale i dzielicie sie opiniami, chcialam napisac jak to sie dzieje u mnie, przeciez nikogo nie chcialam obrazic ani tymbardziej wywyzszac sie tutaj czy cos....
Myślę, że po prostu dziewczyny są zestresowane dzisiejszymi przebojami...
Stary 2009-12-07, 21:37   #694
SuNailsArt
Raczkowanie

GG do SuNailsArt Send a message via Skype™ to SuNailsArt

Ja tez tak mysle, ale forum jest po to by sobie pomagac, ja naprawde szukalam watkow o probkach i nic mi sie nie wyswietlilo....
Co do zamowien, z tego co wiem ze szkolen, to caly transport z kosmetykami zostal zatrzymany na granicy i predko dostawy nie bedzie..... jako ze katalogi skladane sa pare miesiecy wczesniej to po prostu tak te wszystkie zamowienia teraz wygladaja - dlatego ja na wszystkich katalogach ktorych rozdalam juz w listopadzie, szarpnelam sie i nakleilam nalepki ze zamowienia prosze skladac tylko do 7 grudnia bo pozniej beda braki... no i moje zamowienia byly dzisiaj rano kompletne
SuNailsArt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:47   #695
Malla
Nie depcze krokusów

Rano też już były braki, w Krakowie bardzo dużo najbardziej rozchwytywanych rzeczy...
Stary 2009-12-07, 22:11   #696
blebleble22
Rozeznanie

Dziewczyny, kiedy można się spodziewać opłaty wznawiającej w wysokości 1zł? Czy macie jakieś informacje?
blebleble22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 22:19   #697
Jul084
Raczkowanie

U mnie w brakach jest jakaś połowa katalogu, nie wspominając o produktach w cenach standardowych, na które miałam sporo zamówień. Z moich obliczeń wynikało że powinnam mieć 260pp a wyszło mi 178!!
Nie wspominając też o tym że nie ma torebek papirowych i połowy próbek, bo zamówiłam wszystkie.....
Jul084 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 22:43   #698
aiyyo
Rozeznanie

Wiecie co, zreknelam teraz z ciekawosci na braki w Katowicach i sie przerazilam...Rano skladalam zamowienie i mialam wszystko oprocz reklamowek, patrze teraz a ze 130 PP ktore mialam, na chwile obecna mialabym zamowienie za 17 PP...Przeciez to jakies nieporozumienie...
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 22:58   #699
SuNailsArt
Raczkowanie

No rzeczywiscie, ta lista na Katowicach i w okolicach jest przerazajaca.... jak dobrze ze mam to juz za soba... ale znajac zycie to i tak jeszcze dojda mi zamowienia.... to jest niedorzeczne zeby w pierwszy dzien nie bylo az tylu kosmetykow....
Stary 2009-12-08, 00:35   #700
Nektaryna
Zadomowienie

Dziewczyny mam problem z włosami strasznie mi wypadały (teraz jem belisse i jest ok) ale włosy są różnej długości bo odrastają i sterczą mi we wszystkie strony nie do opanowania - wiecie o co mi chodzi? I polecacie coś z Ori do pielęgnacji włosów? Tak żeby były gładkie, miękkie i "leżały" Zamówiłam olejki na gorąco ale jakie rzeczy do włosów z Oriflame polecacie? Bo jak już mam taki problem a jestem konsultantką to kurcze jak jest coś dobrego, godnego polecenia to po co mam po sklepach chodzić jak u siebie moge kupić
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 00:42   #701
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

wy takie problemy a ja inny nie mam w ogóle zamówień ... jedyne na scrub ...i tyle i co program Witamy mi przepadnie...już normalnie nie chce proponować kolejny raz przejrzenia katalogu bo strace wszystkich znajomych...
Nikula5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 00:48   #702
lotta6
Zakorzenienie

Jest tu jakas konsultantka z Katowic? Najlepiej z centrum, zebym miala latwy odbior zamowienia.
Prosze o pw
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 01:19   #703
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikula5 Pokaż wiadomość
wy takie problemy a ja inny nie mam w ogóle zamówień ... jedyne na scrub ...i tyle i co program Witamy mi przepadnie...już normalnie nie chce proponować kolejny raz przejrzenia katalogu bo strace wszystkich znajomych...
1. Zrób liste wszystkich twoich znajomych i zrób selekcje tych przy których jest większe prawdopodobieństwo że kupią i do nich zawsze idz w pierwszej kolejności.
2. Rozdawaj katalogi rodzinie.
3. Jak ktoś z rodziny ma sklep podpisz katalogi i zostaw kilka w sklepie.
4. Kup plakat z oriflame, daj swoje namiary i przyklej go gdzieś np. jak mieszkasz w bloku na klatce schodowej, na wsi dziewczyny takie tablice sobie robią na bramach wjazdowych.
5. Daj ogłoszenie na nk że jesteś konsultantką. Ja mam oddzielną galerię i tam niekiedy wrzuce jakieś fotki katalogu i wtedy nagle dziewczyny się odzywają że chcą tą pomadkę co jest na zdjęciu a wcześniej katalogu oglądać nie chciały
Stary 2009-12-08, 06:16   #704
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Złożyłam zamówienie wczoraj o 9 , plan dostawy to 10 grudnia a paczke dostanę dzisiaj dużo szczęścia miałam sprawdzając po południu jakie są braki to cześć mojego towaru jest w brakach
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 07:05   #705
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Rano też już były braki, w Krakowie bardzo dużo najbardziej rozchwytywanych rzeczy...
Mnie się wydaje, że część z tych rzeczy w ogóle nie była dostępna. Bez przesady, żeby w 4 godziny po zamawianiu była taka lista. Z ciekawości sprawdziłam biura regionalne - tam lista jest bardzo króciutka. Jakoś dziwnie mają podzielone te magazyny.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 07:14   #706
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nusia_15 Pokaż wiadomość
:EEEK?: też tak chcem . ja przeważnie zamawiam w piątki i mam odbiór na za tydzień .

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------
To szczerze powiem, że nie wiem o co chodzi... W Krakowie zawsze zamówienia są na nastepny dzień, jeżeli zamówi się do godz. 12 dnia poprzedniego.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-60739.png
Velvetrope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 07:55   #707
Asgoja
Rozeznanie

GG do Asgoja

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że część z tych rzeczy w ogóle nie była dostępna. Bez przesady, żeby w 4 godziny po zamawianiu była taka lista. Z ciekawości sprawdziłam biura regionalne - tam lista jest bardzo króciutka. Jakoś dziwnie mają podzielone te magazyny.
Bo wszystkie biura nie ważne od tego gdzie są obsługuje magazyn w Warszawie, a inne placówki (filie i oddziały) z innych magazynów
Asgoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 10:27   #708
monitta89
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Właśnie złożyłam swoje drugie zamówienie w życiu ponieważ wczoraj jak poczytałam jakie są braki u Was to spać przez całą noc nie mogłam a musiałam czekać do rana na odp klientek. Poza brakiem 3 dezodorantów do stóp i dosłownie jeszcze 3rzeczy(które jakoś wytłumaczę klientką) o małej wartości wszytko było ale jednego nie mogę zrozumieć... jak mogło zabraknąć papierowych torebek w ogóle moja siostra jest strasznie zdziwiona że w ori są takie braki. Moje pytanko: czy zawsze tak jest bo jeżeli tak to chyba przestanę być konsultantką po zakończeniu programu powitalnego bo nie chcę świecić oczami przed klientkami ponieważ większość z nie jest moimi dobrymi znajomymi którymś jakoś to wytłumaczę. życzę powodzenia tym którzy jeszcze nie złożyli zamówienia

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
1. Zrób liste wszystkich twoich znajomych i zrób selekcje tych przy których jest większe prawdopodobieństwo że kupią i do nich zawsze idz w pierwszej kolejności.
2. Rozdawaj katalogi rodzinie.
3. Jak ktoś z rodziny ma sklep podpisz katalogi i zostaw kilka w sklepie.
4. Kup plakat z oriflame, daj swoje namiary i przyklej go gdzieś np. jak mieszkasz w bloku na klatce schodowej, na wsi dziewczyny takie tablice sobie robią na bramach wjazdowych.
5. Daj ogłoszenie na nk że jesteś konsultantką. Ja mam oddzielną galerię i tam niekiedy wrzuce jakieś fotki katalogu i wtedy nagle dziewczyny się odzywają że chcą tą pomadkę co jest na zdjęciu a wcześniej katalogu oglądać nie chciały
To jet bardzo dobry pomysł i może sama tak zrobię (jeżeli będę jeszcze konsultantką...)
monitta89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 10:42   #709
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monitta89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Właśnie złożyłam swoje drugie zamówienie w życiu ponieważ wczoraj jak poczytałam jakie są braki u Was to spać przez całą noc nie mogłam a musiałam czekać do rana na odp klientek. Poza brakiem 3 dezodorantów do stóp i dosłownie jeszcze 3rzeczy(które jakoś wytłumaczę klientką) o małej wartości wszytko było ale jednego nie mogę zrozumieć... jak mogło zabraknąć papierowych torebek w ogóle moja siostra jest strasznie zdziwiona że w ori są takie braki. Moje pytanko: czy zawsze tak jest bo jeżeli tak to chyba przestanę być konsultantką po zakończeniu programu powitalnego bo nie chcę świecić oczami przed klientkami ponieważ większość z nie jest moimi dobrymi znajomymi którymś jakoś to wytłumaczę. życzę powodzenia tym którzy jeszcze nie złożyli zamówienia
Ja jestem w Ori od 12 katalogu i jak zamawiałam w pierwszy dzień to nie miałam braków. Pamiętam w 14tym katalogu zamawiałam pod koniec 2 tygodnia i w brakach miałam serum do włosów tylko a zamówienie wtedy na 170 punktów chyba.
To wszystko przez tą kampanie z kuferkiem Każdy zatrudniał nowych konsultantów żeby go zdobyć a ci skuszeni takimi fajnymi rabatami i kufrem łatwiej się zgadzali na współpracę. I teraz taka lipa że przed wejsciem katalogu rzeczy są wyprzedane i jest ich cała lista. Może po nowym roku to się uspokoji bo dużo ludzi przyszło do ori, tylko dla kuferka, wielu osobom ta praca się nie podoba - moja kumpela zatrudniła 2 konsultantki i one mają dość bo nie mają klientów a kuferek chcą zdobyć i ładują swoją kaskę w interes.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 10:49   #710
sunkissed
Raczkowanie

Czy któraś z Was orientuje się może kiedy będzie w promocjii Amber Elixir? To pilne.
sunkissed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 11:01   #711
MadameButterfly6
BAN stały

Dziewczyny chce isc dzisiaj do filii i powiedziec jaki chce prezent za program lojalnosciowy. Mam isc z tym do kasy czy tam gdzie wydaja paczki? Nie mam karnetu, oni chyba powinni wiedziec ze zrobilam ten program?
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 11:08   #712
SuNailsArt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunkissed Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was orientuje się może kiedy będzie w promocjii Amber Elixir? To pilne.
Ja sie orientuje.... byl w katalogu nr 16 I kupilam trzy, bo domyslalam sie ze predko go nie bedzie
Stary 2009-12-08, 11:23   #713
MadameButterfly6
BAN stały

Katalogi mozna kupic w filii czy trzeba zamawiac?
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:19   #714
perfectbeauty
Raczkowanie

hej dziewczyny. Bardzo potrzebny mi jest kod pudru SUNglow. Czy któraś może mi go podać ?
perfectbeauty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:45   #715
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cześć
Mam pytanie odnośnie podkładów GG z oriflame. Cena katalogowa wynosi ok 40zł-pojemność 30ml, na allegro róznica waha się w granicy 5zł...ale zestaw saszetek tego samego podkładu (10 x 3ml=30ml-czyli tyle samo ile w buteleczce) kosztuje ok 10zł. Dlaczego różnica jest tak duża? Czy warto kupować te saszetki?

Z góry dziękuję za odp

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:50   #716
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce isc dzisiaj do filii i powiedziec jaki chce prezent za program lojalnosciowy. Mam isc z tym do kasy czy tam gdzie wydaja paczki? Nie mam karnetu, oni chyba powinni wiedziec ze zrobilam ten program?
Do kasy

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Katalogi mozna kupic w filii czy trzeba zamawiac?
Katalogi musisz sobie kupić.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 13:04   #717
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Cześć
Mam pytanie odnośnie podkładów GG z oriflame. Cena katalogowa wynosi ok 40zł-pojemność 30ml, na allegro róznica waha się w granicy 5zł...ale zestaw saszetek tego samego podkładu (10 x 3ml=30ml-czyli tyle samo ile w buteleczce) kosztuje ok 10zł. Dlaczego różnica jest tak duża? Czy warto kupować te saszetki?

Z góry dziękuję za odp
Nie sądzę żeby próbki miały po 3 ml.
Stary 2009-12-08, 13:14   #718
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Cześć

Z góry dziękuję za odp
Odpowiedź jest prosta - płacimy za buteleczkę. Próbki jak sama nazwa wskazuje służą do wypróbowania kosmetyku. Zatem po zużyciu należałoby zrezygnować z zakupu (jeżeli nie spasuje) bądź kupić oryginalny kosmetyk w całości. Taka jest idea produktów testowych. Mają nas przybliżyć do kosmetyku zanim zdecydujemy się na jego zakup, a nie go zastąpić. Ich sprzedaż mająca na celu zastąpienie właściwego produktu jest sprzeczna z marketingiem każdej szanującej się Firmy w tym także Oriflame.
A korzystanie z nich nie jest całkiem higieniczne.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Nie sądzę żeby próbki miały po 3 ml.
Oczywiście, że są. Oriflame posiada takie we własnym asortymencie (np. podkłady GG). Są też po 1.5 ml. Wody toaletowe po 1ml ale zdarzają się też po 4 ml (np. Amber Elixir)

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2009-12-08 o 13:11
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 13:19   #719
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Oczywiście, że są. Oriflame posiada takie we własnym asortymencie (np. podkłady GG). Są też po 1.5 ml. Wody toaletowe po 1ml ale zdarzają się też po 4 ml (np. Amber Elixir)
To nie wiedziałam że te są większe. Zazwyczaj jest tak że kupowanie próbek jest nieopłacalne (no chyba że się jest w Klasie Biznes) żeby ograniczyć taki proceder.
Próbki 4 ml Amber Elixir były chyba wyjątkowo bo ja jak kupowałam to dostałam standardowej wielkości.

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2009-12-08 o 13:20
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 13:24   #720
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
To nie wiedziałam że te są większe. Zazwyczaj jest tak że kupowanie próbek jest nieopłacalne (no chyba że się jest w Klasie Biznes) żeby ograniczyć taki proceder.
Próbki 4 ml Amber Elixir były chyba wyjątkowo bo ja jak kupowałam to dostałam standardowej wielkości.
Te "próbki" Amber Elixir to nie były takie zwykłe próbki. Można je było kupić w sprzedaży wiązanej. W cenniku nie widnieją jako próbki (chyba, że niedowidzę)

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości