Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-07, 20:52   #481
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez magdusia33 Pokaż wiadomość
a jakie masz wyniki tej tarczycy ????? a jakie teraz badania bedziesz robila???
ide w czwartek na tsh bo nie robilam juz dossc dlugo
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:55   #482
niunia1401
Wtajemniczenie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Ja wiem ze karmienie piersia (a raczej nie karmienie) zawsze wzbudza jakies dziwne kontrowersje. Osobiscie uwazam ze kobieta powinna miec wybor a inni nie powinni jej osadzac. Pewnie lepiej jakby karmila przez pierwsze kilka miesiecy chociaz ale jak nie to trudno, dziecko na pewno bedzie szczesliwe i zdrowe bez tego. A to co dla jednych jest pieknymi chwilami dla innych wcale nie musi tym byc. Nie mozemy zawsze mierzyc innych wlasna miara bo to troszke niesprawiedliwe...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Pepus juz pewnie gdzies pisalas ale ja oczywiscie nie pamietam... Dlaczgo ty tez masz zawieszone staranka i do kiedy?
wybor nalezy miec ale wiekszosc kobiet wlasnie niechce karmic bo im sie niechce,albo chca jesc wszystko i niemartiwc sie,dziecku da butelke i ma spokoj piersia dziecko je na zadanie,ale wiecie co wam powiem po pierwsze sprobojcie karmic piersia choc kilka miesiecy,lub tyg zobaczcie jak to jest,choc pierwsze chwile to bol i niechec,wiem bo ja to przerabialam,ale po pierwsze po ok 3 tyg juz wszystko wraca do normy,i karmienie piersia ulatwia zycie kobiecie,dziecko jest zdrowe,nawet o katar ciezko,i duzo szybciej wraca sie do swojej figury gdy sie karmi,rowno zemna w ciazy byly 3 kolezanki mojej posturki czylki drobne,w ciazy przytylysmy podobnie ale pol roku po u mnie niebylo sladu,a tym nuguska zostala walda na brzuchu do dzis mimo ze sa dosc szczuple,wiec sprobojcie sie przekonac,a i ja niemam nawet jednego rozstepu na piersi,mam ogolnie rozmiar b ale ladne i jedrne,a im niestety zwiodczaly piersi,i chyba ma to tez cos wspolnego z karmieniem

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
skrobiecie i skrobiecie
cio do armienia piersia hm..kazdy podjemuje taka decyzje jaka uwaza za słuszna...wogole w pl sa jakies dziwne przekonania ze kobieta karmiaca moze jesc tylko gotowane itp.. ato nie jest tak do konca. w anglii npkobieta po urodzeniu dzieckamoze jesc podobnie jak przed...oprocz orzechow czekolady i cebuli.. i to sie sprawdza!! moja szwagierka jadla normalnie, moja kumplea tak samo dlugo karmily i dzieciaki sa zdrowe

wogole dziewuszki to ja musze isc na badania..nie wiem czy wam mowilam ale ja biore leki na niedoczynnosc tarczycy ostatnio byla w normie ale czas ja zbadac- mysle ze to moze byc powodopozniajacego sie okresui przez to moze mi byc trudniej zajsc w ciaze
Masz racjie zapomnialam dodac ze jadlam wszystko ale w malych ilosciach,niezazeralam sie na smierci smazonym

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:59   #483
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia1401 Pokaż wiadomość
wybor nalezy miec ale wiekszosc kobiet wlasnie niechce karmic bo im sie niechce,albo chca jesc wszystko i niemartiwc sie,dziecku da butelke i ma spokoj piersia dziecko je na zadanie,ale wiecie co wam powiem po pierwsze sprobojcie karmic piersia choc kilka miesiecy,lub tyg zobaczcie jak to jest,choc pierwsze chwile to bol i niechec,wiem bo ja to przerabialam,ale po pierwsze po ok 3 tyg juz wszystko wraca do normy,i karmienie piersia ulatwia zycie kobiecie,dziecko jest zdrowe,nawet o katar ciezko,i duzo szybciej wraca sie do swojej figury gdy sie karmi,rowno zemna w ciazy byly 3 kolezanki mojej posturki czylki drobne,w ciazy przytylysmy podobnie ale pol roku po u mnie niebylo sladu,a tym nuguska zostala walda na brzuchu do dzis mimo ze sa dosc szczuple,wiec sprobojcie sie przekonac,a i ja niemam nawet jednego rozstepu na piersi,mam ogolnie rozmiar b ale ladne i jedrne,a im niestety zwiodczaly piersi,i chyba ma to tez cos wspolnego z karmieniem
Ja nie powiedzialam ze nie mam zamiaru sprobowac karmic piersia. Chodzi mi tylko i wylacznie o to ze to przekonanie co jest lepsze a gorsze wcale nie przesadza o niczym. Ty i Magda karmilyscie piersia i wam to pasowalo i waszym dzieciom tez. No i super. Ale tak jak mowisz o tych swoich kolezankach to zupelnie nie ma sensu. Wyciagasz pochopne wnioski ze Ty wrocilas do wagi i masz ladne piersi dzieki karmieniu i nazywasz je nyguskami. A tak naprawde to kazda kobieta jest inna i sa tez przypadki ze podczas karmienia mozna utyc wiec tak naprawde nie ma sensu w ten sposob rozumowac. Na pewno jest to dobre dla dziecka zby je karmic ale jesli ktos sie na to nie zdecyduje to nie jest koniec swiata i na pewno te kobiety nie zasluguja na taka krytyke.

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:00   #484
niunia1401
Wtajemniczenie

a wogule dziewczyny to czuje sie dramatycznie mam normalnie skurcze w brzuchu,ciagnie mnie i jeden i drugi jajnik wogule mam jakis twardy brzuch w okolicy macicy,normalnie chyba mega wredna @ bedzie jutro mam lekarza o 10;00 zobaczymy co powie,ogolnie spoznia sie ten okres wiec cos jest nie tak test robilam negatywny byl,wiec znow cos ze mna nie tak,normalnie zalamka

Stary 2009-12-07, 21:05   #485
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Ja spadam spać! Do juterka Kochane!

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:08   #486
niunia1401
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie powiedzialam ze nie mam zamiaru sprobowac karmic piersia. Chodzi mi tylko i wylacznie o to ze to przekonanie co jest lepsze a gorsze wcale nie przesadza o niczym. Ty i Magda karmilyscie piersia i wam to pasowalo i waszym dzieciom tez. No i super. Ale tak jak mowisz o tych swoich kolezankach to zupelnie nie ma sensu. Wyciagasz pochopne wnioski ze Ty wrocilas do wagi i masz ladne piersi dzieki karmieniu i nazywasz je nyguskami. A tak naprawde to kazda kobieta jest inna i sa tez przypadki ze podczas karmienia mozna utyc wiec tak naprawde nie ma sensu w ten sposob rozumowac. Na pewno jest to dobre dla dziecka zby je karmic ale jesli ktos sie na to nie zdecyduje to nie jest koniec swiata i na pewno te kobiety nie zasluguja na taka krytyke.
Ja ogolnie tego niekrytykuje bo w sumie dla mnie to zadna roznica ja karmilam corke tylko do 7 miesiaca,potem powoli ja odstawialam i 9 miesiacu definitywny koniec bo chcialam isc juz do pracy,ale uwierz ze tak bylo one akurat wlasnie porodzily drugie z koleji dzieci i teraz karmia,(smialysmy sie na nk ze teraz moja kolej,bo znow leci po koleji,ale w innej kolejinosci)ogolnie potem zalowaly ze niestaraly sie karmic,choc sama powiem ze mi tez to przyszlo z trudem i bolem,poczatki sa naprawde ciezkie bynajmniej w mojim przypadku byly,moja siostra chciala karmic ale ma tak duze sutki,ze maly niedawal sobie rady,i musiala go dokarmiac butelka i wygodnicki wolal butelke,siagala mu mleko ale potem z wygody tez zrezygnowala,ogolnie dlugie karmienie to troche udreka,ale kilka miesiecy,jest z korzyscia dla dziecka i matki,sam polog tez jest latwiejszy bo macica obkurcza sie zybciej kiedy sie karmi,wiec szybciej sie wraca do siebie po porodzie,ale ja tez mialam mieszane uczucia szczegolnie ze poczatki byly bolesne

Stary 2009-12-07, 21:10   #487
aa2
Zakorzenienie

moja siostra ma dwójkę dzieciaczków przy jednej była pierś , jedna miała butle bo siorka nie mogła karmić , i wcale nie było tak że ta na piersi była zdrowiutka i w ogóle, obie tak samo są kochane itd więc na to nie ma reguły a ta co żywiła sie cyuszkiem skończyła po roku , bo nie chciała wcześniej ale jak parę razy ugryzła moją siostre tak że aż łzy poleciały to szybko przekonała sie do butli

tak naprawdę to każdy ma wybór i nie można mówić czy dokonuje tego wyboru źle czy dobrze , każdy uczy się na błędach i każdy ma prawo do tego, bez słów krytyki nagany czy potepienia, a to że media itd robią nagonkę na pewne rzeczy to juz inna sprawa-tak było , jest i bedzie...niestety:rolleye s: to tyle jeśli chodzi o tolerancje w naszym społeczeństwie

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2009-12-07 o 21:12
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 21:11   #488
magdusia33
Raczkowanie

Cytat:

ja tych kobiet nie chcę krytykować tylko chodzi mi o tą kuzynkę która po 18 latach urodziła drugie dziecko i tak się cieszyła że teraz jest już dojrzałą kobietą i to będzie całkiem inaczej wyglądało będzie karmiła bo wtedy chodziła do szkoły jeszcze tydzień przed porodem tak mówiła a dzisiaj stwierdziła że ona nie chce się męczyć wstawać w nocy do niej i dawać jej cycka a przecież nie jest powiedziane że jak dziecko jest na butli to śpi całą noc
magdusia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:18   #489
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość

słodkich snów

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

no ja też juz się pożegnam , bo zaraz wróci mój mężuś i pewnie bedzie chciał skorzystać z komputera, więc do juterka życzę namiętnych nocy i słodkich snów

no chyba że uda mi sie jeszcze zajrzec jak pójdzie do łazienki, albo coś
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:20   #490
itakasia
Zakorzenienie

carol
super, pochwal sie jaka duza jest fasolka?

ja karmilam obie corcie, pierwsza 14 miesiecy(mialam powazny wypadek i lezalam w szpitalu i karmienie sie skonczylo z dnia na dzien) a druga 18 miesiecy. gdybym sie nie obzerala to moze byloby latwiej stracic kilogramy a tak to musialam sie pozniej dopiero ograniczac zeby zrzucic pozostalosci. moje piersi sa takie sobie, jak to po karmieniu choc inne karmiace maja bardziej zwiotczale, ale znam tez takie ktorych piersi pozostaly bez szwanku. ja uwazam ze karmienie jest super - choc bywa niezwykle ciezkie- ale szanuje zdanie innych i nie uwazam zeby karmienie piersia definiowalo milosc matki
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:20   #491
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
kolorowych
sas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 21:27   #492
magdusia33
Raczkowanie

ja też spadam życzę wam kolorowych snów i owocnej nocy
magdusia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 22:29   #493
Carol77
Zakorzenienie

Kochane moje dzięuje Wam wszystkim razem i kazdej z osobna, za troske, kciuki i życzenia jesteście wspaniałe!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

Itakasiu nie wiem ile ma mm mój malutek, nie zapytałam, zdjęcia tez nie mam, bo aparat stary jakis i nie ma wydruku!!!!!!!!!!!!! Ale będe mieć na kolejnym usg tym prenatalnym no i na kolejnych szkoda, bo to pamiątka, ale cóż nic n ato nie poradzę Powiem Wam, ze moje wszystkie obliczenia wzieły w łeb!!!!!!!! Byłam na 100% pewna, ze zrobiliśmy malutka 31.10-01.11, a tu się okazuje, ze 17 pażdziernika!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! Jestem w totalnym szoku, ze to już 7 tyg i 4 dni!!!!!!!!!!!!!! czyli moja owulka byla od razu po @!!patrzcie jaka niespodzianka, to co ja za śluz widziałam 1listopada hehhehe ja chyba ślepa jestem!!! Jutro ide do gastrologa i dowiem sie co moge brac na biegunki, bo gin nic nie powiedzial jak stwierdzilam,ze jutro ide do mojego pana doktora. Teraz tak ogladam karte ciazy i duzo tam pustych pol jest, niedokladnie to wypisuja i ta karta taka brzydkano ale olac to najwazniejsze zeby dzidzia rosla zdrowo. Zaraz suwaczek zmienie zmykam spac, bo padam na pysio,za duzo wrazen jutro sie umowie na to usg prenatalne. Jeszcze jedno, badal Wam gin piersi????Bo w karcie ciazy jest takie cos jak wynik badania ,ale mnie nie zbadal, zastanawiam sie nad pojsciem jeszcze do innego...chociaz ten jest ok, zobacze. Ok zmykam, slodkich snow do jutra!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 06:36   #494
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Kochane moje dzięuje Wam wszystkim razem i kazdej z osobna, za troske, kciuki i życzenia jesteście wspaniałe!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

Itakasiu nie wiem ile ma mm mój malutek, nie zapytałam, zdjęcia tez nie mam, bo aparat stary jakis i nie ma wydruku!!!!!!!!!!!!! Ale będe mieć na kolejnym usg tym prenatalnym no i na kolejnych szkoda, bo to pamiątka, ale cóż nic n ato nie poradzę Powiem Wam, ze moje wszystkie obliczenia wzieły w łeb!!!!!!!! Byłam na 100% pewna, ze zrobiliśmy malutka 31.10-01.11, a tu się okazuje, ze 17 pażdziernika!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! Jestem w totalnym szoku, ze to już 7 tyg i 4 dni!!!!!!!!!!!!!! czyli moja owulka byla od razu po @!!patrzcie jaka niespodzianka, to co ja za śluz widziałam 1listopada hehhehe ja chyba ślepa jestem!!! Jutro ide do gastrologa i dowiem sie co moge brac na biegunki, bo gin nic nie powiedzial jak stwierdzilam,ze jutro ide do mojego pana doktora. Teraz tak ogladam karte ciazy i duzo tam pustych pol jest, niedokladnie to wypisuja i ta karta taka brzydkano ale olac to najwazniejsze zeby dzidzia rosla zdrowo. Zaraz suwaczek zmienie zmykam spac, bo padam na pysio,za duzo wrazen jutro sie umowie na to usg prenatalne. Jeszcze jedno, badal Wam gin piersi????Bo w karcie ciazy jest takie cos jak wynik badania ,ale mnie nie zbadal, zastanawiam sie nad pojsciem jeszcze do innego...chociaz ten jest ok, zobacze. Ok zmykam, slodkich snow do jutra!!!!!
no to super, że wszystko gra, a na kiedy masz termin???
Stary 2009-12-08, 07:02   #495
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak na szybko, bo musze lecieć kochane moje laseczki, 7 tydzień i 4 dzień!!!!!!!!!!!!!!!!!Cią ża żywa, wymiarowa i pojedyncza i widziałam serduszko!!!!!!!!!!Bije!! !!!!!!!!!Jak się ciesze!!!!!!! Mam skierowanie na badania, ale na razie podstawowe z glukoza. Brać tylko folik, nie dziwi Was to, ze tylko??? W styczniu mam isc na usg prenatalne i mezus krew musi zbadac, bo nie znamy jego grupybede pozniejdziekuje wszystkim za kciukijestescie kochane!!!!!!!!!
Jejku jak się ciesze, gratuluje kochana! Szkoda że nie dał Ci tego zdjęcia ale nic straconego, dostaniesz następne Mam nadzieje że teraz jesteś spokojniejsza? Co do witamin to różnie to bywa ja biorę witaminy z kawasem foliowym (tak mi zaleciła moja gin) po za tym nadal biotę ten duphaston, i teraz jeszcze dostałam żelazo bo mi te krwinki spadały. Więc codziennie niezłą baterię łykam. Powiem wam że nie wiem czemu ale mam tak że po usg przez pare dni byłam spokojna, a później i teraz cały czas się martwie czy napewno jest wszystko ok, niby nie ma żadnych oznak że mogło by coś być nie tak, ale ten strach cały czas mi towarzyszy. Czy wy też tak macie? Po za tym ostatnio zaczęłam się bać że za dużo przytyje i później mi będzie ciężko schudnąć, boje się że będe wielką toczącą się kulką, zwłaszcza że jestem niska i jak utyje to jak piłka będe wyglądała. No i przecież teraz jest dopiero 9 tydz. a mi już zaczyna być widać brzusio, to co będzie później Ehhh ostatnio jakoś mam taki humor .....
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 07:24   #496
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczynki
co do podpasek Carol to alwysy sa naprawde kiepskie,bynajmniej te z ta siateczka zakichana,ale z tego co wiem w polsce sa niezle cieniutkie belli niebieskie opakowanie a tu jest ich odpowiednik wlasnie w alwaysach biale opoakowanie z rozowym napisem,ja ich tu uzywam bo ja mam alergie na te zwykle ta siatka sztuczna,ale w polsce ich niewidzialam tampony to tylko OB ,a wogule to jutro mam wizyte u ginekologa a @ spoznia sie dopiero dwa dni czyli 32 dzien cyklu
te z siatka sa ochyyyydne - bleeee, kto to wogole wymyslil
[QUOTE=Cosmaaaaaaa;1571561 6]
Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość

Ja wlasnie ogladam chodzi o to ze ten pasek anionowy pomaga odkwaszac organizm i jak miala go na szyi to nie czula kwasu w cytrynie, natomiast jak zdjela i jadla cytryne bez niego to sie kwasila poza tym mowila ze pomaga taki pasek wilgotny na bole glowy i np ramion
Mowila tez o tym ze mozna to wsadzic do butow i wtedy pomaga na stany grzybicze, nawet na pekajace piety
Jak dla mnie to co niesamowitego, chce sprobowac i przekonac sie na ile jest w tym prawdy Podobno oprocz pozytywnego dzialania na kobiece narzady, lecza hemoroidy, picie wody anionowej (tak jak ona ja robila na poczatku) oczyszcza jelita i pomaga chudnac- bo usuwa drozdzaki ktore sprawiaja ze ma sie ochote na slodycze np
Kurcze zyc nie umierac!! Kto to wymyslil? Jak to naprawde tak dziala to nobla powinien dostac nie moge sie doczekac paczki z tymi wkladkami hihi
a ile to cudo kosztuje?
Cytat:
Napisane przez kasiula1208 Pokaż wiadomość
hihihi ale nie martw sie kochana....ja to sie juz tak nakrecam 3 miesiacea le zdrowo.....podchode do tego tak z zarcikiem 4 lata takiego zabezpieczenia i nic...wiec jestesmy dobrzy(niestety)jak by sie udało to powaga... zgłaszam to do cudów swiata:ha haha:

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

pod bogiem kochane ja tu sie nie moge smucic....bo troche popisze TU Z WAMI i juz jest WSPANIALLLLLLLLLLLLLLLLE: DUWIELBIAM WASMAM OCHOTE WSADZIC KWIATKA A CO.....
a jeszcze tak niedawno chcialas od nas uciekac
Cytat:
a co do czestosc przytulanek to u nas jest tak jakos dziwnie ze przewaznie kilka dni nic i potem kilka co dzien lub kilka razy na dzien,dziwne ale tak jest,ogolnie moj tz moglby nawet co dzien o 4 rano ,ale ja niestety z rana niedaje rady nikt mnie niedobudzi poza zegarkiem bo odrazu wstaje jak slysze budzik jak choc chwile poleze to juz mam pewne ze zaspie,a ogolnie niewiem dlaczego faceci wlasnie rano najczesciej maja ochote na przytulanki?ja sie rano dopoki kawy niewypije do niczego nienadaje,wiec bardzo rzadko udaje mu sie mnie z rana dopasc chyba ze mu bardzo zalezy,wie ze nigdzie rano niespiesze sie to robi mi kawe do lozka,kilka razy poprostu mnie wykorzystal bo obudzilo mnie dopiero to jak juz mocno sie dobieral do mnie,hi hi hi hi,a ogolnie to lubie tylko przytulanki w mojim lozku,choc pod prysznicem czasem sie zdarzy hi hi hi
mam dokladnie jak Ty! Moj mezus uaktywnia sie rano, a ja rano jestem nie do zycia i wszystko mnie drazni
Cytat:
Ja tak na szybko, bo musze lecieć kochane moje laseczki, 7 tydzień i 4 dzień!!!!!!!!!!!!!!!!!Cią ża żywa, wymiarowa i pojedyncza i widziałam serduszko!!!!!!!!!!Bije!! !!!!!!!!!Jak się ciesze!!!!!!! Mam skierowanie na badania, ale na razie podstawowe z glukoza. Brać tylko folik, nie dziwi Was to, ze tylko??? W styczniu mam isc na usg prenatalne i mezus krew musi zbadac, bo nie znamy jego grupy bede pozniej dziekuje wszystkim za kciuki jestescie kochane!!!!!!!!
no to super i niech dzidzia rosnie zdrowo

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
dziewczyny, dżizes, jak wy tu skrobiecie, ja normalnie nie nadążam.

przeczytałam wszyściutkio....ufff. pocieszam się tym, że jak bozia da i zafasolkuję i będzie mi się w domku nudziło to nadrobię zaległości i będę skrobać cały czas pozdrowionka

no to uwijaj sie Kochana i nadrabiaj-ruchy kluchy leniwe
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
skrobiecie i skrobiecie
cio do armienia piersia hm..kazdy podjemuje taka decyzje jaka uwaza za słuszna...wogole w pl sa jakies dziwne przekonania ze kobieta karmiaca moze jesc tylko gotowane itp.. ato nie jest tak do konca. w anglii npkobieta po urodzeniu dzieckamoze jesc podobnie jak przed...oprocz orzechow czekolady i cebuli.. i to sie sprawdza!! moja szwagierka jadla normalnie, moja kumplea tak samo dlugo karmily i dzieciaki sa zdrowe

wogole dziewuszki to ja musze isc na badania..nie wiem czy wam mowilam ale ja biore leki na niedoczynnosc tarczycy ostatnio byla w normie ale czas ja zbadac- mysle ze to moze byc powodopozniajacego sie okresui przez to moze mi byc trudniej zajsc w ciaze
z ta tarczyca to niestety moze byc tak jak piszesz, wiec lepiej ja kontrolowac
Cytat:

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Masz racjie zapomnialam dodac ze jadlam wszystko ale w malych ilosciach,niezazeralam sie na smierci smazonym
a mnie to lotto, czy ktos karmi czy nie, ale ja bym chciala i wlasnie sobie wyobrazilam ..... ach szkoda gadac
Cytat:
a wogule dziewczyny to czuje sie dramatycznie mam normalnie skurcze w brzuchu,ciagnie mnie i jeden i drugi jajnik wogule mam jakis twardy brzuch w okolicy macicy,normalnie chyba mega wredna @ bedzie jutro mam lekarza o 10;00 zobaczymy co powie,ogolnie spoznia sie ten okres wiec cos jest nie tak test robilam negatywny byl,wiec znow cos ze mna nie tak,normalnie zalamka
dla mnie to juz wiecej niz pewne, ale czekam cierpliwie na Twoj test
Cytat:

Carolku, a mnie sie wydaje ze Ty pokrecilas-gin wyliczyl Ci 7 tc z ostatniej @ bo tak sie liczy, a nie od owu! I wtedy by sie zgadzalo-ostatnia @ w okolicy 17.10 i za ok 2 tygodnie, czyli 31.10-1.11 owulka i wtedy sie wlasnie udalo
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:09   #497
Gosiaro
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek!!!!

Carol
super wiadomość!Teraz na pewno będziesz już spokojniejsza.A zdjęciem z USG się nie martw, dostaniesz następnym razem piękną fotę bejbika.
Ja biorę tez na razie kwas foliowy tylko.

Wizytę u gina mam dopiero za 10 dni, a usg za 13.No i z jednej strony doczekac się nie moge, a z drugiej sie martwię.Ostatim razem jak byłam w 6 tygodniu to był zarodek, ale nie slyszałam serduszka, bo podobno za wczesna ciaża...

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:15   #498
niutek
Raczkowanie

hej dziewczyny .normalnie ja przestałam nadązać za wami szukam i szukam a tu sie okazało że III częsc normalnie litości
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:18   #499
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutek Pokaż wiadomość
hej dziewczyny .normalnie ja przestałam nadązać za wami szukam i szukam a tu sie okazało że III częsc normalnie litości
no jestes
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 08:29   #500
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

no widzisz ja jeszcze nie mam karty ciazy bedzie dopiero w czwartek bo u nas ginekolog nie wystawia niestety tylko zwykly lekarz a id edo niego w czwartek!!

ee to pewnie twoja dzidzia wieksza niz moja bo moja poczeta 24 pazdziernika!! widzisz kochana))))))))))))

ale sie ciesze!!! nic sie nie zamartwiaj, zrobia ci jeszcze mnostwo badan zobaczysz!!

caluje

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Jejku jak się ciesze, gratuluje kochana! Szkoda że nie dał Ci tego zdjęcia ale nic straconego, dostaniesz następne Mam nadzieje że teraz jesteś spokojniejsza? Co do witamin to różnie to bywa ja biorę witaminy z kawasem foliowym (tak mi zaleciła moja gin) po za tym nadal biotę ten duphaston, i teraz jeszcze dostałam żelazo bo mi te krwinki spadały. Więc codziennie niezłą baterię łykam. Powiem wam że nie wiem czemu ale mam tak że po usg przez pare dni byłam spokojna, a później i teraz cały czas się martwie czy napewno jest wszystko ok, niby nie ma żadnych oznak że mogło by coś być nie tak, ale ten strach cały czas mi towarzyszy. Czy wy też tak macie? Po za tym ostatnio zaczęłam się bać że za dużo przytyje i później mi będzie ciężko schudnąć, boje się że będe wielką toczącą się kulką, zwłaszcza że jestem niska i jak utyje to jak piłka będe wyglądała. No i przecież teraz jest dopiero 9 tydz. a mi już zaczyna być widać brzusio, to co będzie później Ehhh ostatnio jakoś mam taki humor .....
ja tez tylko folik ale w czwartek lekarz wypisze mi zelazo bo mialam dosc slaby wynik, ale to w czwartek zdecyduja. Mi lekarz w Polsc emowil, zeby nie brac zbyt wiele witami bo to chemia!! i zamiast pomagac moga szkodzic!

mnie sie kochana tez wydaje ze mi widac brzuszek juz...wiec nic sie nie boj!

A jak tam powiedzialyscie juz wszystkim o ciazy? czy czkeacie do 3 miesiaca??

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek!!!!

Carol super wiadomość!Teraz na pewno będziesz już spokojniejsza.A zdjęciem z USG się nie martw, dostaniesz następnym razem piękną fotę bejbika.
Ja biorę tez na razie kwas foliowy tylko.

Wizytę u gina mam dopiero za 10 dni, a usg za 13.No i z jednej strony doczekac się nie moge, a z drugiej sie martwię.Ostatim razem jak byłam w 6 tygodniu to był zarodek, ale nie slyszałam serduszka, bo podobno za wczesna ciaża...
w 6 tygodniu od ostatniej " czy od zaplodnienia? ja bylam w 6 tygodniu od zaplodnienia to bylo serduszko ale i tak lekarz mowi z eto b. wczesna ciaza, wiec nic sie nei boj!! na pewno teraz zobaczysz!! i nie rob tyle USG az bo nie udowodniono ze to nie wplywa na dzidzie. A jak wplywa? nie ma co jej tak szarpac

bedzie dobrze

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:30   #501
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no widzisz ja jeszcze nie mam karty ciazy bedzie dopiero w czwartek bo u nas ginekolog nie wystawia niestety tylko zwykly lekarz a id edo niego w czwartek!!

ee to pewnie twoja dzidzia wieksza niz moja bo moja poczeta 24 pazdziernika!! widzisz kochana))))))))))))

ale sie ciesze!!! nic sie nie zamartwiaj, zrobia ci jeszcze mnostwo badan zobaczysz!!

caluje

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

ja tez tylko folik ale w czwartek lekarz wypisze mi zelazo bo mialam dosc slaby wynik, ale to w czwartek zdecyduja. Mi lekarz w Polsc emowil, zeby nie brac zbyt wiele witami bo to chemia!! i zamiast pomagac moga szkodzic!

mnie sie kochana tez wydaje ze mi widac brzuszek juz...wiec nic sie nie boj!

A jak tam powiedzialyscie juz wszystkim o ciazy? czy czkeacie do 3 miesiaca??
U mnie już większość wie. Z tymi witaminami to myślę że do końca nie wiadomo... Ja to już nie rozumiem z tego co pisałaś to masz termin na 11 lipca, a mi z usg wyszło 13 lipca a do kary ciąży wpisała mi 12 lipca, czyli wypada na to że nasze dzieciaczki są prktycznie w tym samy tyg. i razme będziemy rodziły
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:35   #502
kasiula1208
Zadomowienie

witam was dziewczynki z ranai lece nadrabiac

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no kochana coraz wiecej u nas podobienśtw mój pracuje dokładnie tak samo teraz ma na popołudnie do 22 a nastepny tydzień na rano od 6 do 14 jak chodziłam do pracy to tez w gaodzinach tak jak ty tylko od 10 do 18 zazwyczaj teraz jestem na L 4 to widujemy sie częściej

motylku zaraz Ci wyślę zaproszenie na nk
hmmm...Kochana a moze oni pracuja w tej samej firmie
5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18
zaczynam od nowa
17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage)
dieta od poniedziałku
21.luty -
kasiula1208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:35   #503
motylek85
Zakorzenienie

witajcie moje kochane dziewuszki ja dzisiaj już 24dc a tempka nadal 36,6... i co to ma być??? chyba w necie pogrzebię o co może chodzić...

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:38   #504
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie z toba Kasiu! moja mama nie mogla karmic piersia bo ja bylam wczesniakiem i ponad miesiac w inkubatorze a przy moim bracie nie miala pokarmu w ogole. I my zdrowi i nic nam nie bylo. I nie mogla i tez dala rade. Poza tym udowodniono, jesli kobieta cierpi przy karmieniu, nie radzi sobie, zle sie czuje lepiej zeby nie karmila piersia. Jest to lepsze rowniez dla dziecka, ktore czuje ze matka sie meczy.

Lekarze mowia. Nic na sile!)

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
U mnie już większość wie. Z tymi witaminami to myślę że do końca nie wiadomo... Ja to już nie rozumiem z tego co pisałaś to masz termin na 11 lipca, a mi z usg wyszło 13 lipca a do kary ciąży wpisała mi 12 lipca, czyli wypada na to że nasze dzieciaczki są prktycznie w tym samy tyg. i razme będziemy rodziły
nooo
bo mi policzyl od ostatniej meisiaczki, ale mialam troche opozniona owulacje, mysle ze ok 24 pazdziernika. Ale wedle ostatniej " bedziemy mialy tak samo!!
wedle tego to juz 9 tydzien!!! Ale leci co???'

A jak sie czujesz?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:41   #505
kasiula1208
Zadomowienie

Cytat:
Kasiula 1208
tu masz linka do kalendarzyka wpisujesz najkrotszy i najdluzszy cykl i wyznacza ci dni plodne gdzies kolo polowy wypada owulka ale to akurat srednie wartosc,ale porownujac ze sluzem i tempka powinno byc dosc dobrze http://www.ebrzuszek.pl/index.phpopt...=132&Itemid=50
dziekuje sercez obliczen wynika ze jeszcze sa dni płodne ale owulacja przypadła gdzies na 2-3.12 wiec nie zdazyłamhihhi fajnie sie tak powkrecacale itak mnie juz brzuch masakrycznie boli na@...jeszcze tylko 9-10 dni meczarni...o jezuuuuuu tak długo bedzie mnie jeszcze bolał????????????? masakra
zaczynam od nowa
dieta od poniedziałku
21.luty -
Stary 2009-12-08, 08:43   #506
Gosiaro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

w 6 tygodniu od ostatniej " czy od zaplodnienia? ja bylam w 6 tygodniu od zaplodnienia to bylo serduszko ale i tak lekarz mowi z eto b. wczesna ciaza, wiec nic sie nei boj!! na pewno teraz zobaczysz!! i nie rob tyle USG az bo nie udowodniono ze to nie wplywa na dzidzie. A jak wplywa? nie ma co jej tak szarpac

bedzie dobrze
6 tydzień od ostatniej @.USG miałam jak na razie 2 ale to była siła wyższa, bo to przez te plamienia.Pierwsze miałam w szpitalu i babsko wredne powiedziało ze nic jeszcze nie widać,olała mnie zupełnie , więc poszłam wtedy prywatnie.Następne usg będę miała w 10 tygodniu.

W pracy jeszcze nie mówiłam o ciąży, czekam na to kolejne USG i wtedy chyba powiem.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:47   #507
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie moje cudowne i kochane

Karolinko, Maggie, Anulko, Gosiu, Marlenko dziekuję!!!!!!!!

Termin mam na 17 lipca

Maggie
ostatnią @ miałam 10 października, a wiek ciąży jest z usg, termin natomiast na podstawie @ tak mi sie wydaje,ze mogła owulka już być 17 października, a 31 to był śluz wymieszany z żołnierzykami i moze dlatego mi się wydawało, z eto ten płodny no nic, wiem, ze to 7 tydz i 5 dni

Karolinko kochanie nie martw się, ja powiem Ci jestem spokojna, pewnie przed tym prenatalnym będę miala stresa. Mam nadzieję, ze u nas wszystkich wszystko będzie dobrze!!!!

Anulko jak tam mdłości kochanie??? Mnie słabości najbardziej męcza i znowu źle śpię. Dzisiaj gastrolog i mam nadzieję, ze mi coś da na te biegunki!!!!

Co do badań, to mnie uspokoiłyście, skoro Wasi lekarze też jeszcze nie zlecili, to moj nie jest wyjatkiemno nic czekamy

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Skleroza ja powiedziałam rodzinie najblizszej, a przyjaciele jeszcze nie wiedzą ale sie dowiedzą

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-12-08, 08:53   #508
kasiula1208
Zadomowienie

Cytat:

kochanie jak sie ciesze ze jestes taka szczesliwa,,,,nic bardziej nie nastraja mnie optymistycznie jak czyjes szczescieale widze ze nie ma co liczyc....bo to moze sie zdazyc w kazdym czasie i o kazdej porze....jakie zaskoczenie...to my sobie mozemy liczyc a wychodzi zupełnie inaczej....jak fajnie wiec jednak sa nadzieje bo owulacja moze przypasc na kazdy dzien z tego wynika .. nawet ten który sie nie spodziewamy

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

[QUOTE=Maggie1983;15729956]te z siatka sa ochyyyydne - bleeee, kto to wogole wymyslil
Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
a ile to cudo kosztuje?

a jeszcze tak niedawno chcialas od nas uciekac

mam dokladnie jak Ty! Moj mezus uaktywnia sie rano, a ja rano jestem nie do zycia i wszystko mnie drazni

no to super i niech dzidzia rosnie zdrowo

no to uwijaj sie Kochana i nadrabiaj-ruchy kluchy leniwe

z ta tarczyca to niestety moze byc tak jak piszesz, wiec lepiej ja kontrolowac

a mnie to lotto, czy ktos karmi czy nie, ale ja bym chciala i wlasnie sobie wyobrazilam ..... ach szkoda gadac

dla mnie to juz wiecej niz pewne, ale czekam cierpliwie na Twoj test

Carolku, a mnie sie wydaje ze Ty pokrecilas-gin wyliczyl Ci 7 tc z ostatniej @ bo tak sie liczy, a nie od owu! I wtedy by sie zgadzalo-ostatnia @ w okolicy 17.10 i za ok 2 tygodnie, czyli 31.10-1.11 owulka i wtedy sie wlasnie udalo
o nieeeeeeeeeee.... moje nadzieje prysłyzartuje: D
zaczynam od nowa
dieta od poniedziałku
21.luty -
Stary 2009-12-08, 08:55   #509
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie moje cudowne i kochane

Karolinko, Maggie, Anulko, Gosiu, Marlenko dziekuję!!!!!!!!

Termin mam na 17 lipca

Maggie ostatnią @ miałam 10 października, a wiek ciąży jest z usg, termin natomiast na podstawie @ tak mi sie wydaje,ze mogła owulka już być 17 października, a 31 to był śluz wymieszany z żołnierzykami i moze dlatego mi się wydawało, z eto ten płodny no nic, wiem, ze to 7 tydz i 5 dni

Karolinko kochanie nie martw się, ja powiem Ci jestem spokojna, pewnie przed tym prenatalnym będę miala stresa. Mam nadzieję, ze u nas wszystkich wszystko będzie dobrze!!!!

Anulko jak tam mdłości kochanie??? Mnie słabości najbardziej męcza i znowu źle śpię. Dzisiaj gastrolog i mam nadzieję, ze mi coś da na te biegunki!!!!

Co do badań, to mnie uspokoiłyście, skoro Wasi lekarze też jeszcze nie zlecili, to moj nie jest wyjatkiemno nic czekamy

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Skleroza ja powiedziałam rodzinie najblizszej, a przyjaciele jeszcze nie wiedzą ale sie dowiedzą
hmmm wniosek z tego taki, ze dobrze jest sie przytulac kazdego dc i o kazdej porze, bo nigdy nie wiadomo
Stary 2009-12-08, 09:00   #510
Carol77
Zakorzenienie

[QUOTE=kasiula1208;1573089 5]kochanie jak sie ciesze ze jestes taka szczesliwa,,,,nic bardziej nie nastraja mnie optymistycznie jak czyjes szczescieale widze ze nie ma co liczyc....bo to moze sie zdazyc w kazdym czasie i o kazdej porze....jakie zaskoczenie...to my sobie mozemy liczyc a wychodzi zupełnie inaczej....jak fajnie wiec jednak sa nadzieje bo owulacja moze przypasc na kazdy dzien z tego wynika .. nawet ten który sie nie spodziewamy

Jesteś strasznie kochana KasieńkoDokładnie tak słoneczko!!!! U niektórych kobiet owulka przebiegac mioże bezobjawowo, widocznie u mnie tak było dlatego jest szansa w każdym dniutrzymam za Ciebie mocno kciuki

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
hmmm wniosek z tego taki, ze dobrze jest sie przytulac kazdego dc i o kazdej porze, bo nigdy nie wiadomo
U mnie tak byłoowulka bezobjawowa ale wiesz, mój organizm taki pogłupiały jest właśnieja też az się dziwię, no ale nie bede dyskutowac z USG zobaczymy co nastepne pokaże

Olusia
Filipek

Adaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości