|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
i ja też oglądałam;-)
a teraz chyba sobie małą kawkę zrobię, bo najchętniej poszłabym jeszcze spać
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
gdzie się mój sen podział?Mała jak leżę wbija się pod żebra ( i powiem wam ze to bardzo boli ) mąż sie śmieje że jak Mała jeszcze urośnie to po cycach będzie mnie nogami smerać muszę Was nadrobić , bo od wczoraj mam 3 strony
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie
Dużo w tym prawdy Ja nie cierpię, jak ktos mówi "o grubasek idzie" albo coś w tym stylu z "grubaskiem"... Odgryzam się ![]() Dotykanie brzucha mi ogólnie nie przeszkadza - pewnie dlatego że ludzie nie mają takiej okazji Zresztą teraz zima i kurtki to nie ma takiej możliwości, ale w okresie letnim to na pewno jest gorzej.Pytanie się o wagę mnie denerwuje - co to kogo interesuje? Na takie pytanie odpowiadam "co tam waga, najważniejsze że dziecko zdrowe" i tyle.
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie bardzo drażni jak dziesiąty raz ta sama osoba pyta o termin porodu:\ To ja pamiętam, że się już tyle arzy ktoś pytał a on udaje, ze nie pytał już o to??? Albo "wogóle nie przytyłas tylko brzuch Ci urósł" a ja wiem, ze cycki mi leża na brzuchu a na doopsku amm rozstępy i majtki za ciasne się zrobiły...
Z głaskaniem brzucha nie mam problemów, bo tylko Tż w sumie raz siostra może i tata pare razy ale to akurat nie drażni. Ciocia jak chciała dotknąć to się zapytała czy może A koleżanki nie drażnią mnie te bliższe.
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
Malga19 biedaczko, ty to masz atrakcje Co do Józefinki to mi też sienie podoba, nie bardzo jest jak to imię zdrobnić, poza tym ja jestem zwolenniczką krótkich imion a z tego jakoś nie można nic krótszego zrobić.. lila12 same dobre wieści, gratulacje po wizycie ....masz szyjkę dłuższą ode mnie Cytat:
madzikUK - fajnie że już jesteś przeprowadzona, odnalezienie się na nowym miejscu zawsze trochę zajmuje oliviaoO trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
ja z głaskaniem brzucha nie mam problemu, bo w zasadzie nikt tego nie robi oprócz Tż i raz jedna koleżanka pogłaskała-a tak to nie...
natomiast ostatnio żle się czuję jak chodzę np. po sklepach-cały czas ktoś się pcha, zupełnie nie zważając uwagi na to, że ciężarna stoi...już wiele razy musiałam się odginać czy coś, żeby nie dostać w brzuch,nie być szturchniętym czy coś-a przecież brzuch mam duży-ciążowy:/jeszcze rozumiem jak ktoś od tyłu się pcha, ale z boku lub z przodu:/ specjalnie nawet w sklepach mam rozpiętą kurtkę i świecę bebzolem niczym z napisem UWAGA ..ale i tak trzeba uważać
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka ja tak miałam w autobusie jak stać musiałam z braku miejsc:\ pchali się, szturchali i gapili na mój brzuch ale nikt nie ustapił miejsca...
|
|
|
|
#639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Malga kochana całusek na pocieszenie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Ula
ciemnoty nam nie wcisną hehe
|
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#642 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry,
Ale mam do nadrabiania, teraz nie dam rady aby wszytsko przeczytać, więc przepraszam jeśli sie do czegośnie odniosę. Lila Trzymam kciuki, zaraz będziesz miała synka przy sobie on już "jedną noga" jest z wami. Ja zaraz zjem śniadanko i zabieram się za kuchnie
|
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
skad Ty bierzesz tyle energi ?
|
|
|
#644 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Kocurazab żebyście w końcu się dowiedzieli ( i my teżCytat:
ale teaz korzystaj i odpoczywajCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
daj znać koniecznie i kciuki za kolosa![]() Cytat:
Dotykać nie dotykają, bo nie mają jak![]() Cytat:
![]() Zobaczycie jak się zacznie: a Ty jeszcze nie urodziłaś???? to chyba będzie najgorsze ![]() ------------ Znowu udało mi się usnąć dopiero po 1 Wstałam o 8 zjadłam z tżtem śniadanie, po czym o 9 znowu poszłam spać. Jestem nie do życia![]() Musze coś porobić, żeby się rozbudzić, apotem może jednak usiądę do nauki ![]() Natchnęłyście mnie z tymi firankami, bo okna to już umyłam w sobotę |
|||||||
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wam. Dołączam się do tej szalonej produkcji stron
![]() Ja zaczęłam dziś 37 tydzień YouYou leż spokojnie i zobaczysz, że dasz radę. Z tym, że to naprawdę musi być leżenie Lila no to oby do 21 Malga zastanawiam się jakby Cię tu pocieszyć? Pomyśl, że to jest dla Was trudny czas zmian. Kryzysy mają to do siebie, że jak przejdą i są pomyślnie zakończone to tylko pogłębiają więź. Ciąża i pojawienie się dziecka też było u nas trudne, naprawdę, ale przetrwaliśmy i jest coraz lepiej Czasem tylko tak się da. Poza tym te hormonyCo do masowania sutków to ja przed pierwszym porodem masowałam i czułam jak z każdym masowaniem zaczyna ciągnąć w dole brzucha i w końcu rozkręciła się akcja. Moja siostra wypróbowała przed czterema porodami A masowania brzucha to zabraniali zawsze w szpitalu i moja lekarka też, bo po 33 tygodniu może wzmagać bądź wywoływać skurcze.Olivia trzymam kciuki za wizytę Addicted to ja też mam wizytę 17. Mam dostać oficjalne skierowanie do szpitala Jeszcze jakieś badania. Co do skurczów to ja nawet nie bardzo czułam ostatnio takie 80-100% na ktg Nie wiem o co w tym chodzi.Chciałam jeszcze odpowiedzieć na jakieś posty, ale już zapomniałam, bo tyle tego. Ingrid co z Twoją rwą? Byłaś u lekarza? Czy samo przeszło? Ja brałam paracetamol, ale to g....dawało. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Pola |
|
|
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli będę mieć mocne skurcze to bez zastanowienia jadę do szpitala ale jeśli takie średnie, jak teraz, to..... nie wiem - zastanawiam się jeszcze, jeśli coś z nami będzie "nie tak" po porodzie 21 grudnia, to pewnie święta spędzimy w szpitalu z okrojoną opieką medyczną - trochę mnie to martwi.....
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=mamaidy;15732616]Cześć Wam. Dołączam się do tej szalonej produkcji stron
![]() Ja zaczęłam dziś 37 tydzień [QUOTE] kurcze, zazrdoszczę Ci ... gdyby moja Mała była już gotowa ![]() ciekawe kiedy ja odstawię leki może dowiem się 21.12
|
|
|
#648 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i możesz rodzić Czytałam o tych porodach po odstawieniu fenoterolu i powiem Ci że różnie to bywa - jednym dziewczynom się akcja zaczyna po 2, 3 dniach, a inne jeszcze po terminie chodzą - więc nic nie wiadomo . Ja pewnie będę odstawiać przed świętami... więc nie wiadomo czy na wigilię na porodówce nie wyląduję
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wlasnie rozmawialam z kolezanka. Ma termin na kwiecien i stwierdzonego wirusa AH1N1. Nie wiadomo co będzie z jej maleństwem. Jakieś badania ją czekają. Proszę módlcie się o nią
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, mam nadzieję że koleżanka szybciutko dojdzie do siebie, jestem dobrej myśli. U mnie w szpitalu wykryli wirusa u jednej położnej, ale podobno jej stan jest już stabilny.
|
|
|
|
#652 |
|
Raczkowanie
|
Lila, to szykuje Wam sie super prezencik na swieta. Taka mala kruszynka - najpiekniejszy prezent dla kazdego rodzica.3mam kciukasy ![]() Malga - widze, ze musisz powaznie pogadac z tzem, powiedz mu o swoich odczuciach i wygadaj mu wszystko co Cie boli,ja tak zrobilam i jest od tanmtego czasu inny, nie chce b ronic tzow, ale oni naprawde czasami nie wiedza, ze sprawiaja nam czyms przykrosc i trzeba im otwarcie powiedziec o co chodzi. A hustwka humorow sie nie przejmuj, ja i chyba kazda z nas w ciazy ma to samo, ja raz sie smieje a zaraz wpadam w taki placz Ale z tego co widze to moj tz juz sie przyzwyczail i czasem ylko powie w zartach " kobieto ja juz chce zebyc urodzila" ![]() :brzy dal:A ja jutro jade do szpitala na wizyte i tak sobie mysle czy zobacze mojego synusia, tak juz za nim tesknie A teraz to sobie leze w lozeczku z lapkiem juz po sniadanku i tak mysle zeby wkoncu wstac zrobic sobie kawke i moze cos porobic, ale mam dzis takiego lenia ![]() ![]() a moj tz tak zaqpiernicza a ja sie wyleguje.Ostatnio zrobil sobie ze mnie jaja i mowi ze wie jak damy na imie naszemu synkowi ja z takim zdumieniem na niego, zaskoczona mile ze wykazuje zainteresowanie a on mi mowi ZBYCHU BEDZIE ![]() ![]() ![]() A jesli chodzi o imie JOZEFINKA to wiem ze tak sie potocznie mowi na sluzaca, ale wybor nalezy do Ciebie do Was ![]()
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy
![]() Malinka starszne to:\ Jak się ogląda w tv o tej grypie to ciary przechodzą... Będę trzymała kciuki za koleżankę |
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha, a ja tam się cieszę jak ktoś powie że super wyglądam że wszystko tlko w brzuch poszło mimo, że i tak wiem, że to nie prawda
a co tam ![]() No właśnie... Pod koniec zaczną się telefony i smsy z pytaniami...
|
|
#655 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze w piatek bo juz chyba weekend czuja no ale w piatki to i mi sie nei chcialo juz pracowac ![]() Cytat:
Cytat:
A co do sklepow to racja. Ja tez ostatnio zauwazylam ze sie jakos podswiadomie boje jak jestem w jakims markecie albo galerii i jest tlum. Jakies leki mam. |
|||
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy ale Ci dobrze, chciałabym być już w 37tyg!
Malinka aby koleżanka szybko wyzdrowiała! Bardotka dajesz czadu! ![]() Wyobrazcie sobie, ze dzowniłam po sklepach z wózkami i nie chcą mi udzielać info o cenach wózków!jestem w szoku.W pt mam zamiar kupić wózek,łóżeczko i inne akcesoria. Siostra cioteczna kupuje mi ciuszki pieluszki itd W aptece zamówie rzeczy do kąpieli, higieny i apteczke-myślicie,że za wcześnie??czy wy już macie kosmetyki, oliwki,kremiki itd? |
|
|
|
#657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z drugiej jak tak masz tkwić w niepewności i przejmować się każdym skurczem to masz temat do przemyślenia ![]() pola - jak masz być dzięki temu spokojniejsza to czym prędzej umawiaj się na wizytę olivia - kciukaski za wizytę i powodzenia na niemieckim mamaidy - oj to pewnie jak odstawisz fenoterol, to raczej nie dotrwasz do 17.12. Ale to i tak już donoszona ciąża, wiec nie ma czym się martwić malinka - trzymam kciuki za koleżankę, oby okazało sie niegroźne dla niej i malucha. Daj znać jak będziesz coś wiedziała Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Ja juz mam oliwkę Hippa i Linomag do pupy, a do kąpieli Oilatum (chociaż ostatnio położna mówiła, że przez pierwszy miesiąc to wystarczy dziecko myć mydełkiem i nawet używać go do mycia włosków - więc pewnie kupię jakieś dziecinne mydełko). Brakuje mi kremiku do buźki. |
||
|
|
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
Kochane jak dobrze byc z Wami
Ale musze ostrzec wszystkie przed szalenstwami, ja na dzien przed tym jak wyladowalam w szpitalu dostalam takiego powera - o ktorym niektore pisaly - mylam, przenosilam, czyscilam kilka godzin - no nigdy tak dobrze sie nie czulam... az tu zakrecilo mi sie w glowie... a na drugi dzien ta wiadomosc... wiec mysle, ze ten moj stan to sama sobie wywolam .. niestety... wiec UWAZAJCIE NA SIEBIE I MAMY SIE OSZCZEDZAC !!! BO TO NIE ZARTY... kurde nie darowalabym sobie ... a to sie tak wydaje tylko, ze mmay tyle sily, ze gory przenosic... Addicted - w szpitalu tylko mnie obserwowali i 3 razy dziennie KTG... nie mozna wod uzupelnic... mozna tylko liczyc ze dzidzius sam wyprodukuje... slabe to ... ale u mnie ddzidzia sie na szczescie spisala i mogli mnie wypisac..PS: Kupilismy wozek mutsy 4 rider + fotelik mutsy cosy - wydaja sie rewelacyjne zobaczymy jak w praktyce...
|
|
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
Lila też sobie myślałam o tym, że jeśli masz cięcie 21 to nie wiadomo czy będziesz mogła wcześniej wyjść? Może uda się, że będzie szybciej
Malinka ja biorę od 26 tygodnia. W szpitalu zaczęłam od 1 tab. co 4 godziny, potem co 6. Od jakichś trzech tygodni biorę 1 tab. co 8 godzin, żeby dzidziuś odpoczywał w nocy. Wstaję do ubikacji, umyć się, czasem żeby sobie w nocy wziąć banana lub jabłko. Z tym, że ja mam chodzenie jeszcze utrudnione przez kręgosłup i chodzę o kulach, a to nie za wygodnie. Także naprawdę leżę i to już od 24 tygodnia czyli już 14 tydzień. Najbardziej byłam załamana w ósmym miesiącu. Teraz już jest znacznie lepiej, bo odliczam dni Zobaczysz, że dasz radę. Trzymam kciuki za wizytę w grudniu, może będziesz mogła trochę pochodzićBrzoskwinia no też o tym słyszałam i w sumie wolałabym już w nowym roku urodzić. Zobaczymy na nic się nie nastawiam. Jak będzie to będzie dobrze, bo już donoszona ![]() Addicted w sumie i fajnie i nie fajnie by było. Zobaczymy. Zeberko Soraya jak super, że jesteś w domku. Też jestem ciekawa jak Ci zrobili to, że wody się zwiększyły? Lila a bolesne masz skurcze, z ciągnięciem w dole brzucha czy twardnienia? |
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Soraya właśnie to dziwne, bo taki power zawsze opisywany jest jako drugi trymestr kiedy zaczynamy się dobrze czuć, a ja jednak więcej chęci i siły mam teraz niż wcześniej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

gdzie się mój sen podział?

Dużo w tym prawdy

ale teaz korzystaj i odpoczywaj
Dotykać nie dotykają, bo nie mają jak

Pomyśl, że to jest dla Was trudny czas zmian. Kryzysy mają to do siebie, że jak przejdą i są pomyślnie zakończone to tylko pogłębiają więź. Ciąża i pojawienie się dziecka też było u nas trudne, naprawdę, ale przetrwaliśmy i jest coraz lepiej
Czasem tylko tak się da. Poza tym te hormony
Nie wiem o co w tym chodzi.