|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12
Cytat:
Cytat:
![]() ceny duza czcionka sa z koncesja, a mala bez. Cytat:
wiele z nas jest ze swoimi TZami wieeele lat nam tez wlasnie leci 9 rok (a zaczelo sie w wieku 14 lat )co do kiecek to ja ostatnio na zakupach widzialam duzo slicznych koktajlowych sukienek chyba pojde na wyprzedaze w styczniu i kupie ze 2-3 zeby byly na przyszloroczne wesela znajomych i na bale na zakonczenie studiow
|
|||
|
|
|
#4742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem
jak to możliwe żeby on był bratem mojego tżta podmienili go w szpitalu czy co![]() to i tak w weekend dałam szwagierce kupon na komplet bielizny który był ważny aby do niedzieli to sobie bieliznę ślubną kupiła bo pewnie by sama tyłka nie ruszyła aby jęczą że tyle do załatwienia jest ale żeby wziąć się w garść i załatwić to nie ma komu...dla mnie to niepojęte żeby 1,5 miesiąca przed ślubem większość zaproszeń leżała w domu w pudełku a nie w rękach gości
|
#4744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ja im mówiłam, że może nawet miesiąc będą czekać na obrączki, bo to zależy od rodzaju obrączek jakie wybiorą. Ale im się udało na tydzień przed, wzieli takie na zamówienie expresowe, ale to o wiele drożej wychodzi. A i tak nie noszą tych obrączek, więc nie wiem po co kupili
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chybabym po nocach nie spała jakby mi przyszło wszystko na ostatnią chwilę załatwiać już taka jestem że lubię wszystko na spokojnie i wcześniej pozałatwiac. ale właśnie przemyślałam sprawę i nie ma co panikować bo 8 miesięcy przed ślubem obrączki mi nie sa do niczego potrzebne
|
|
#4746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wesle odbedzie się w Drzymałowie,to jest powiat Grodzisk wlkp,miedzy grodziskiem a wolsztynem ja mam połowe rodziny w lesznie dlatego tak wyszło z ta orkiestrą... |
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
moi rodzice tez nie nosza obraczek
najlepszy byl moj ojciec, ktory swoja obraczke zgubil jakos tydzien po slubie ![]() za to moja siostra z mezem kupili jakies tanie obraczki, bo nawet nie mieli ich zamiaru nosic po slubie... a jakos tak wyszlo, ze oboje nosza - cos im sie zmienilo po slubie
|
|
|
|
#4748 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz na wiele rzeczy jest jeszcze czas więc nie jest źle. Na poczatek roku to planuję za suknia się rozglądać, a obrączki kupimy w czerwcu. A te mniejsze rzeczy po drodze Cytat:
Myślałam , że gdzies tu w naszym leszczyńskim regionie. Aczkolwiek kojarze Twoje strony
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
A z tymi obrączkami to różnie bywa. Moi znajomi poszli 2 miesiące przed ślubem i powiedzieli że chcą takie normalne które będą dostępne "od ręki". Pani wyjęła spod lady pudło, wybrali sobie, zapłacili i wyszli
A że jakość średnia i rok po ślubie wyglądają baaaardzo średnio to już inna sprawa
|
|
|
|
#4750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja będe nosić, tzt pewnie od święta. Ze względu na prace , bo mu się szybko zniszczy. A z drugiej strony ja pierścionek noszę cały czas i nic się z nim nie dzieje.
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale już bym chciała nosić swoją obrączkę na paluchu ojejjjjj strasznie mnie to rajcuje
|
|
#4752 | |
|
Zadomowienie
|
mój tżcik powiedział, że on nie będzie nosił obrączki, żeby mu się "nie popsuła"
ale wiem, że i tak będzie nosił, a potem mu powiedziałam, że jeśli pracuje i nie chce zepsuć, zniszczyć, a co najgorsze ZGUBIĆ, to żeby sobie ją zapinal na łańcuszek na szyję![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#4753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bym wolala od razu wyskoczyć z większej sumy.Cytat:
AJ zrobie fotki moich obrączek, bo w necie wygladaja niefajnie a na żywo super:0No i ma lustrzankę także mogę poszaleć![]() Cytat:
Co do stażu to spoko, my juz 8,5 roku![]() Cytat:
Uuuuu to kusi ten Impress, pogadam z tż Bo tego Impressa można by wykorzystac na parapetówkę(oby było gdzie ) albo postawic na stoliku z alkoholami, bo chyba taki zrobie, bo u nas w domu dużo dobrej whiskey i brandy się marnuje, bo rodzice dostaja w prezentach a nie pija to zero kosztów A i jeszcze na ten stolik alkoholami wymyślilam absolutny hicior ostatnich imprez - wściekłe psy, więc postawiłabym tak sok malinowy i tabasco i kto by chciał mógłby sie uraczyć shotem
|
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak swoja drogą to wkurzyłabym się jakby po roku moja obrączka wyglądała jak sfatygowany złom ale jak tu sie przed tym ustrzec??![]() Cytat:
my z tżtem na pewno będziemy obrączki nosić chociaż jak tak się przyglądam różnym znajomym małżenstwom to noszą obrączki jak im sie przypomni i na którym palcu akurat im się zachce jedna babka nosi sobie na środkowym palcu bo tam jej pasuje a jej mąż to czasem na lewej ręce, czasem na prawej, czasem wcale
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my będziemy nosic obydwoje Tżta sie takie starsze klientki często pytają dlaczego jeszcze nie ohajtanyNo i nam się podobaja nasze obrączki, jak zamówilismy to tak mówię mamie, ze glupio, ze dopiero na ślubie będe mogła załozyć, bo juz bym chciala, bo jest taka śliczna
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja też kwietniowa PM. U mnie było podobnie co do przygotowań. 27.09 tego roku TŻ mi się oświadczył, a około 3 tygodnie potem znaliśmy naszą datę ślubu Ale było ostro, bo u nas też sale zarezerwowane na lata, ale udało się w jednej sali zarezerwować salkę, która była już zarezerwowana dla kogoś innego, ale w końcu ludzie zmienili termin swojej imprezy. Tzn zacznę od początku - na początku października pojechaliśmy do tej sali - facet mówi od maja do września full - więc pytam o kwiecień - mówi, wolne tylko 17 kwietnia. Ja dzwonię do zespołu - oni mówią 17 kwiecień zajęty, ale mają jeszcze tylko 24 kwiecień, a potem dopiero w październiku 2010 . To ja mówię facetowi od sali, że wolałabym 24 kwietnia. On mówi, że zobaczy co się da zrobić, bo fakt termin zarezerwował ktoś inny, ale jeszcze nie zapłacił zadatku. Więc zadzwonił do tego kogoś, żeby się zdecydował w ciągu dwóch dni, a ja czekałam na odpowiedź. Już następnego dnia dzwoni do mnie, że tamten człowiek niestety na bank rezerwuje ten 24 kwiecień i już jadzie z zadatkiem, no to ja dziękuję. Więc kicha totalna, zaczęliśmy myśleć kiedy w 2011 brać ślub. Ale tego samego dnia po kilku godzinach dzwoni znów facet od sali i się okazało, że ten ktoś jednak zmienił datę imprezy i czy nadal jestem zainteresowana tym 24 kwietniem 2010 - a ja wielki ryyk - taaaaaaak
|
|
#4758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierscionek zareczynowy nosze juz praktycznie caly czas (choc na poczatku nie moglam sie przekonac i mnie wkurzalo, ze cos tam jest ), wiec mysle, ze dam rade z obraczka TZ mowi, ze sie czuje starzej z obraczka na palcu, ale tak nam sie podobaja te ktore sobie wybralismy, ze na pewno tez bedzie nosil z przyjemnoscia z reszta nie sa takie bardzo powazne, wiec sie z taka obraczka czuje troche mniej staro![]() musze sobie poodbijac na kartce moje paluchy i zobaczyc na ktorym mam najladniejsze linie papilarne Cytat:
ehhh cos dzis weny nie mam do robienia niczego konkretnego... jak przyjemnie znow pomarnowac czas na Wizazu a do biblioteki to mnie chyba TZ podwiezie, bo mi sie z domu nie chce wychodzic
|
||
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak właściwie to czym was przekonały te obrączki że zrezygnowałaś e swojej poprzedniej miłości- tych z Apartu? właśnie babka też nam mówila że na wiosnę się zaczyna szał i mają mnóstwo zamówień... więc może zmienię datę zakupu obrączek na luty... i zapiszę sobie to w kalendarzu od razu póki pamiętam...
|
|
#4760 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale moi znajomi noszą. Chyba, że ze względu na pracę zostawiają w domu. Mojej siostrze w ciązy palce spuchły i nosiła szwagra obrączkę. Dopiero po roku założyła swoją. ale na szczęście nie trzeba było jej poszerzać.
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogóle to byłam w kwiaciarni się zapytać o ten mój wymarzony bukiet i babka powiedziała że rzeczywiście z tą odmianą storczyków mieli w zeszłym roku w sierpniu problem więc i w tym roku może być podobnie ale powiedziała żebym się nie martwiła bo spokojnie zastąpi mi te storczyki innymi kwiatami a bukiet formy nie zmieni- no więc się pytam o cenę takiego cuda a ona mi mówi że 100zł- no to luuuzik bo ja się już na 300zl nastawiałam za bukiet a tu 200zl oszczędności
|
|
#4762 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam, ale nie mam
Cytat:
Byłam na pierwszej przymiarce i okazało się, że mam wzory wyhaftowane złotą nitką zamiast srebrną (nie wiem skąd mi się to wzięło skoro na mojej wcale nie ma haftów) i krawcowa dostała ode mnie OPR i kazałam jej to poprawić Ale ta suknia w ogóle nie była podobna do tej, którą sobie wymyśliłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W euro-cashu bez koncesji obowiązuje ta cena małą czcionką napisana i do tego jeszcze trzeba doliczyć dodatkowe 2% Cytat:
![]() Cytat:
Mąż kuzynki o mały włos zgubiłby obrączkę już w czasie wesela, bo jak kupowali, to był po całym dniu pracy i miał palce napuchnięte i po prostu kupił sobie za dużą ![]() Ja dziś mam wagary. Nie miałam siły o 7 oderwać głowy od poduszki i pospałam sobie dłużej. W ogóle dziś mam dzień leżakowania, bo coś kiepsko się czuję, więc profilaktycznie łykam rozpuszczalną polopirynę i wygrzewam się pod kocykiem
|
||||||
|
|
|
#4763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Babka w sklepie jubilerskim opowiadała mi o jednej kobiecie, co miała na palcu pierścionek wart 5 tys zł i jej rozcinali ten pierścionek jak była w 8 miesiącu ciąży, a tej dziewczynie było wszystko jedno, że zniszczą pierścionek, chciała się go pozbyć, bo strasznie jej palec bolał.Ojciec TŻ nosił obrączkę "nawet" 10 dni w ciągu całego małżeństwa, ostatnio z tego się śmialiśmy A my będziemy nosić obrączki
|
|
#4764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i jedna gałązka storczyka w kwiaciarni kosztowała 30 zł-około 10 kwiatków na niej było. I jak mi za duzo zaspiewają za bukiet to kupię ze 2 gałązki zawiozę do mojej kwiaciarni i coś z nich wykombinują. Siostra umówiła mnei dzisiaj do fryzjera na sylwestra. Wprawdzie robimy sylwestra w domku no ale każda okazja jest dobra żeby przetestować różne fryzurki przed slubem. I nawet sobie nie wyobrażacie jak mi włosy ostatnio urosły. Nikt mi nie wierzy, że od lutego dopiero zapuszczam
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chetnie zobacze jak juz wkleisz
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najchetniej skoczylabym sobie na aero chyba sie uzaleznilam no ale aero dopiero wieczorem, wiec teraz beztrosko marnuje czas chyba wezme sie za stworzenie czegos dobrego na obiad... to by bylo calkiem tworcze |
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Nam minie pod koniec grudnia 5,5 roku
![]() A jesli chodzi o obraczki to narazie bylismy w jednym miejscu i były ładne, ale zadne nie zachwyciły mnie az tak bardzo bym zdecydowała sie na nie. Wiec nadal musimy szukac. Aha no i Tz nie przymierzał, bo stwierdził ze to mi musza sie spodobac ( a wie ze jedne na pewno mi sie nie spodobaja) a On wtedy zadecyduje które beda. A u Was jak było? |
|
|
|
#4769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i te z Kobe bardziej nam się podobały A cena tez spoko, bo zapłacimy ok.2600 tylko Pani policzyla moje brylanciki drożej na wszelki wypadek, także moze sie okazac nawet, ze zapłacimy 2500 To jest cena po 10% rabacie i z jednym brylancikiem gratis, place tylko za dwa. A w Aparcie cena wyjściowa 3900coś i po rabacie 10% 3580, więc obrączki ładniejsze, porządniejsze i tańsze One bardziej wygladają jak klasyczne obrączki, nie sa takie wydziwione jak te z Aparta Te 3 kolory złota są bardzo dyskretne.Cytat:
Chyba żal mi z tego rezygnowac
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

A te ceny sa z koncesją?
)
jak to możliwe żeby on był bratem mojego tżta
podmienili go w szpitalu czy co

.
ale nie ślubny, tylko z jakimiś potworami
, bo mam dzisiaj prezentacje z kumpelą na zajęciach, która powstała dopiero wczoraj i nie bardzo ją umiem