|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. VIII Dalej, dalej włosy wizażanek!
Cytat:
Na większości zaproszeń na ślub,które dostałam było wprost napisane (na lewej wewnętrznej stronie, że zamiast kwiatów prosi się o maskotki dla domu dziecka albo butelki wina ( ) a zamiast prezentów kasa. To już jest zupełnie normalny zwyczaj, że młodzi sobie wybierają co chcą dostać i nie widzę w tym nic złego ani nietaktownego
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona i jej córka wpieniają mnie na maxa caly czas ![]() Chrzestna TZ np podniosla mi cisnienie jak zapowiedziala nam ze nie życzy sobie (jakby ona miala cos do powiedzenia w tek kwestii) zebysmy brali slub w 2010, bo bierze jej córka i ona nie ma kasy (mowia to w 2009) i zapowiedziala ze ona musi miec taka informacje min rok przed slubem ![]() najbardziej to mnie wkurzyl i tak TZ, bo chcial oczywiscie isc na reke i zenic sie w 2011 ![]() powiedzialam mu ze nigdy sie nie dogodzi wszystkim i ja nie bede ustawiala slubu pod 1 osobe. zreszta kazalam mu dokladnie rok wczesniej zadzownic do niej i powiedziec ze sie żeni, to ona wymyslila ze ustnie sie nie liczy i musi to miec na papierze to sie wkurzylam, kupilam 1 zawiadomienie o slubie, wypisalam i wysyłałam ![]() wie rok przed slubem, to niech odklada po 50zł z wypłaty czy cos i juz, albo niech nie kupuje nic, jak ma kupic jakis badziewny serwis. z karmą tez oczywiscie byl bunt, ale jak mowilam to sa inni ludzie, nie lubia zwierzat, wiec to dla nich nadludzki wysiłek isc i kupic worek karmy. na tesciów tez nie licze w zadnej kwestii - ale przynajmniej nie mam czego im "zawdzięczac" wiec nie mam wzgledem nich zadnych wyrzutów
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olej to, nie przejmuj się - najwyżej po ślubie zostaniesz sprzedawcą roku na allegro
|
|
#2404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak bedzie trzeba to powiem, bo i tak sympatii nie ma miedzy nami ![]() wydaje mi sie ze jednak łatwiej bedzie TZ to zalatwic, ale zobaczymy po swietach jak bedzie juz mi sie odechiewa wszystkiego jak pomysle ze MUSZE tam jechac w jeden weekend z zaproszeniem (mieszkaja nad morzem) Cytat:
Cytat:
i mam w pompie te jej wytyczne i w ogole ![]() zawsze musi byc ktos upierdliwy, wiec wiem ze jakis tam % na pewno sie nie dostosuje i na pewno nie bedzie zadowolony z wesela, bo tam zawsze jest, ale wisi mi to i powiewa. mam nadzieje ze chociaz kwiaty w doniczce dostane, to dam mamie do domu
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoj TŻ ma z nia taki dobry kontakt, ze bierze jej zdanie pod uwage?? Ja cos czuje, ze nie bede miec latwo z tesciowa, bo jest baaardzo wscibska
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzialam mu ze jak tego nie zalatwi wkurze sie - powiedzial ze załatwi w swieta - zobaczymy
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
zamiast kwiatow wino
![]() ![]() to mi się podoba ![]() kiedyś na urodziny dostałam 18 butelek wina |
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o śluby i te sprawy to ja uważam że prezenty odpadają, tylko i wyłącznie kasa - nikt nie będzie decydować co mam sobie kupić a co nie, co jest mi potrzebne a co nie.
A jeśli chodzi o kwiaty - nie uznaję!! Po kiego grzyba dostać 100 bukietów świeżych kwiatów, które zaraz zostaną wywalone ? Wolę ten zwyczaj typu "słodycze i maskotki" i zawieźć to do domów dziecka, większy pożytek z tego. A skoro wszyscy tacy są, że "muszą coś kupić" oprócz dania koperty (czyli skromny bukiecik kwiatów za min, 30zł) to niech się to nie marnuje w koszu na śmieci, tylko komuś się przyda...
|
#2409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale olewam ją sikiem prostym Cytat:
ale jest wychowany w inny sposób niz ja![]() Cytat:
nie intersuje jej nic (i bardzo dobrze), powiedziala ze jak "zachcialo nam sie slubu to mamy sobie radzic" z mieszkaniem tez nam nie pomoze bo to nasza sprawa i "fanaberie" ![]() jasne, nie musi nam pomagac, nawet wole ze ma olew i nic jej nie zawdzieczamy, dzieki czemu nie mam zadnych wyrzutów co do niej. ma tez olew ze nie jem u nich nic, ze nie trafia w moj gust - nie lubie kaszanki i golonki, moj pech, nie bedzie specjalnie dla mnie czegos robic
|
|
#2410 | |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
Cytat:
![]() ja już jestem starą panną żyjącą w konkubinacie
|
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
na samym początku chcialam zamiast kwiatów, zeby kazdy kupil paczke siana dla moich swinek, bo jedzą naprawde duzo tego, a paczka DOBREGO siana to 3,50zł
oczywiscie byl bunt - ok rozumiem, jak ktos nie ma zwierzaka to nie moze isc do zoologa po siano ![]() potem chcialam zeby kupili karme dla kota czy psa i pojechałabym z tym do schroniska - znowu bunt ze "nie bede sie osmieszac z paczka karmy, to wole przyjsc z kwiatami" ![]() ok, znowu ustąpilam wymyslilam wiec ze kazdy nich przyniesie kupon totolotka i tyle im powiedzialam, a ja potem za tyle ile wygram kasy, nakupie karmy i pojade z łupem do schroniska i tak ich obejdę
|
#2412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja sie ciesze ze tesciowa mieszka 150km od nas i nie lubi zwierzat, nie toleruja psa w domu a ja bede miala - wiec nie bedziemy sie odwiedzac
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Nawet moja mama powtarza mi caly czas, ze najgorsze co mozna zrobic to zamieszkac kolo rodzicow, albo tesciow. Zawsze powtarza, ze ona nie bedzi sie wtracac, bo przezyla pieklo ze swoimi tesciami.
Ale niestety nie wyjedziemy do innego miasta, a co to bylo dla tesciow przejechac sie na inne osiedle
........... życie jest piękne ![]() 8minute arms, buns, legs, abs 19/11 Edytowane przez piotrkowalolitka Czas edycji: 2009-12-08 o 12:27 |
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
my na razie mieszkamy z moja mamą, ale ona ma inne podejscie i sie nie wtrąca
a niedlugo i tak sie wyprowadzamyps. ocieplili i pomalowali nasz blok na ładna zielen
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kasia, jaką starą
jesteś piękna i młoda Cytat:
bo to naprawdę pękny gest z Twojej strony Cytat:
![]() ![]() w ogóle strzelili focha, bo poczuli się jak niechciani goście ![]() bardzo słusznie, bo nikt ich nie zapraszał ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Motylku a o jakim psie myślisz? |
||
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
u nas, wiem ,ze bedzie duze spięcie z TZ odnośnie świadków na ślubie - tu akurat nie wiem jak sie sprawa zakonczy
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- pragnełam buldożka, ale TZ nie chce, wiec wspolnie wybraliśmy rase, jaka nam obojgu odpowiada - cavalier king spaniel
|
#2418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie rodzice, tez mieszkali nawet po slubie u rodzicow mojej mamy i tez nic sie nie wtracali. Ale wybudowali sie 2 domy dalej. I jednak na starosc ludzie sie zmieniaja. Dziadek (tata mamy) zmarl i mimo, ze babcia nie mieszka w domu sama to strasznie zawraca mojej mamie glowe. Traktuja ja znowu jak mala dziewczynke i wydaje jej polecenia: zbierz orzechy z podworka itd itp. Ma doslownie do nas 2 kroki, ma mamy nr kom (sama ma kom) a dzwoni do nas na domowy czasami po 15 razy dziennie co pol godziny, czy mama juz wrocila ![]() Wraca zmeczona po pracy, a babcia jeszcze stoi na podworku na pogawedke.
|
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
słyszałam, że są chorowite...a cavaliery to miłość mojej siostry. też chcialabym mieć psa....ale przy trzech kotach na 67m2 to przeginka, nie?
|
||
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
początkowo nie wiedzielismy ze wyjdzie, jak wyjdzie z mieszkaniem i chcieliśmy budowac dom, wiec jak sie wprowadzal, bylo w perspektywie mieszkanie kilkuletnie
jakbysmy nie mieli wyjscia, mieszkalibysmy nadal z moja mamą, a ze trafila sie okazja, to kupilismy mieszkanie. Przez te pol roku, co z nia mieszkamy, nie ma wiekszych zgrzytów - tzn nie wtraca sie czy chodzimy do kosciola, czy mamy porzadek itp, itd, zle nie jest, ale wiadomo co swoje, to swoje. no i najwazniejsze ze bede mogla spelnic moje marzenie o pse
|
#2421 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a rodzina to tylko dodatek, który niestety może być czasem kulą u nogi... najważniejsze to mieszkać daleko od rodziny, wtedy nie ma tylu napięć![]() mój TŻ nie ma rodziców, wcześnie zmarli mama gdy miał 3 latka...może dlatego jest taki nierozgarnięty i zachowuje się często jak dziecko, bo nie mial go kto do pionu sprowadzić... nie to że chce go usprawiedliwiać, ma już swoje lata i swój rozum... ciężko za nim trafić, czasem pragnie założyć rodzinę... czasem zabaluje... jednak ja myślę że to co się teraz dzieje to wynika z tego że może przestał coś do mnie czuć... bo wcześniej było spoko, a zaczęło się robić inaczej kilka tygodni temu... eh, nieważne![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
raczej nie bedzie chciał podpaść swojej przyszłej żonie, poza tym pewnie też woli pieniądze na coś potrzebnego niż 7 tosterów![]() Cytat:
a czasem pary młode życzą sobie np maskotki zamiast kwiatów, a te maskotki to dla dzieci z domów dziecka. Więc inne opcje też mogą być jak np ta karma dla zwierzaczków. EDIT: tzn mój exTŻ, nie TŻ póki co... bo już postawiłam sprawe jasno, co prawda w sms'ie, bo nie chciałam znów dzwonić do niego... ale nieważne, jest tye ważniejszych spraw...eh
Edytowane przez Smerfetkaa Czas edycji: 2009-12-08 o 12:47 |
||||||
|
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale teraz po smierci dziadka, babcia sie zmienila. No i jest jak jest. A wiadomo jak ma sie swoje to jest inaczej. Najlepiej mieszkac w znacznej odleglosci, bo np u mnie jak rodzice budowali i urzadzali dom, to dziadkowie czesto ogladali i pytali: a czemu to tak?? A nie lepiej tak?? Oczywiscie, ze robili to z dobrej checi, moze chcieli pomuc, ale pozniej zaczyna to troche denerwowac ![]() Bo wiadomo, ze kazdy ma inny gust i inaczej urzadza. Poza tym dla mnie moi rodzice sa NAJ, a dla mojego TŻ pewnie jego sa NAJ. I tez ze wzgledu na niego nie chcem, zeby i on mial swoich tesciow na glowie. To co mi w moich rodzicach nie przeszkadza, dla niego juz moze.
|
|
#2423 | ||
|
Zakorzenienie
|
TZ mi kiedys powiedzial, ze chciałby, zeby swiadkiem na jego slubie byla jego ukochana kuzynka.
Wtedy moze i byla ukochana, ale potem ich stosunki sie rozluznily ze wzgledu na mnie, bo wiadomo, nie byl juz na kazde jej zawołanie itp mi to wtedy wisiało, bo jej nie znałam, poznalam i cóz, mowiac wprost nie cierpimy sie wzajemnie, tyle tylko ze ja ją olewam, a ona zachowuje sie na garnicy chamstwa w stosunku do mnie - to moje zdanie oczywiscie. niewyobrażam sobie, zeby osoba, której tak nie lubie, byla swiadkiem na moim slubie ![]() nie wiem jak TZ to przyjmnie, mysle ze beda długie debaty i kłotnie, ale ja jej nie chce i nie chce ustąpic, po tym jak mnie traktuje ![]() Cytat:
![]() na cavaliery tez mam juz oko - mam obczajone hodowle, wiem mniej wiecej ile kosztuje szczeniak. Na początku roku w jednej jest oczekiwany miot i nie wiem co zrobimy, czy kupimy szczeniaka i pozegnamy sie z obrączkami, czy co - zobaczymy jeszcze nie wiem tez na 100% czy bedzie cavialer, bo powiem Wam, ze podczytuje pewne forum i powiem Wam, ze hodowcy niektórzy maja takie wymagania, ze ja nie jestem w stanie sprostac temu, wiec jak beda naparwde problemy, wezme szczeniaka ze schroniska, albo poszukam na dogomanii jakiegos ![]() Cytat:
|
|
#2424 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2427 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie niewyobrażam zycia bez zwierzat....
na psa czekam naparwde wiele, wiele lat, ale wiem ze w domu gdzie obecnie mieszkam, nie bede miala nigdy psa, bo moja mama postawila sprawe jasno: nie cierpi zwierzat i w jej domu zadnego psa czy kota nie bedzie. wyprowadze sie, to moge miec zwierzat ile chce, a ja od zawsze marzylam o psie..... szkoda tylko ze teraz wszystko sie zbieglo i znowu problem z finansami, heh
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
ja pragnę amstaffa
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
o tak amstaffy tez mi i mojemu TŻ sie bardzo podobaja. Takiego bysmy chcieli przygarnac, ze schroniska, ale moj TŻ mowi, ze bedzie stereotypowo wygladal. Wiecie teraz moda, ze lysy, przypakowany idzie na smyczy z amstaffem
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

) a zamiast prezentów kasa. To już jest zupełnie normalny zwyczaj, że młodzi sobie wybierają co chcą dostać i nie widzę w tym nic złego ani nietaktownego
ustal kasę, pewnie część się dostosuje, a wrednej chrzestnej przekaż, żeby do prezentu dołączyła dowód zakupu, żeby można było zwrócić albo wymienić - niech krew zaleje starą wiedźmę 

bo to naprawdę pękny gest z Twojej strony
jeśli się nie odzywa, to świadczy tylko o nim, a nie o Tobie. widać nie ma co sobie głowy nim zawracać.... wiem, że to smutne i przykre, ale czasami trzeba spojrzeć na sprawę z innej perspektywy... zastanów się co byś doradziła koleżance, gdyby była na Twoim miejscu - pewnie żeby kopnęła go w
normalnie padłam trupem... współczuję Ci rodziny, w którą wchodzisz.. ale sobie też współczuję.. w zasadzie właśnie sprawy organizacyjne powstrzymują mnie przed podjęciem kroków w kierunku ślubu. wiem jacy są moi teściowie i ogólnie nie wyobrażam sobie jakiejkolwiek współpracy z nimi w tym temacie. wiem, że we wszystko się wpier***ają i wszystko wiedzą lepiej, a ja jestem zbyt wybuchowa, żeby z nimi gadać... z rodziną nie będę miała raczej kłopotu, myślę, że moja się dostosuje.. a co wymyślą buraki (dosłownie) z drugiej strony.. aż się boję myśleć... 

mama gdy miał 3 latka...