Offtopowe zapuszczanie cz. VIII Dalej, dalej włosy wizażanek! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-08, 11:44   #2401
dymka
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. VIII Dalej, dalej włosy wizażanek!

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
wkurza mnie taki upór ciotek, które brały ślub w glębokim PRLu, gdzie nic nie można było dostać i żelazko czy pościel były szczytem marzeń młodej pary....kurde, trzeba iść z duchem czasu i pozwolić młodym stworzyć własne wymarzone gniazdko, a nie narzucać im swój gust
Motylku, ja bym dołączyla jakiś wierszyk, albo coś w tym stylu, bo nawet jak ta ciotka da Wam ten serwis to będzie wiedziała (i wszyscy inni goście), że postąpiła wbrew Waszej woli.....
Fakt...to jest okropne
Na większości zaproszeń na ślub,które dostałam było wprost napisane (na lewej wewnętrznej stronie, że zamiast kwiatów prosi się o maskotki dla domu dziecka albo butelki wina () a zamiast prezentów kasa. To już jest zupełnie normalny zwyczaj, że młodzi sobie wybierają co chcą dostać i nie widzę w tym nic złego ani nietaktownego
Stary 2009-12-08, 11:48   #2402
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Motylku - biedna jesteś z tą rodziną TŻta ustal kasę, pewnie część się dostosuje, a wrednej chrzestnej przekaż, żeby do prezentu dołączyła dowód zakupu, żeby można było zwrócić albo wymienić - niech krew zaleje starą wiedźmę
licze ze TZ załatwi sprawe, bo jak mowilam, nie sądze żeby juz miala prezent kupiony.

ona i jej córka wpieniają mnie na maxa caly czas
Chrzestna TZ np podniosla mi cisnienie jak zapowiedziala nam ze nie życzy sobie (jakby ona miala cos do powiedzenia w tek kwestii) zebysmy brali slub w 2010, bo bierze jej córka i ona nie ma kasy (mowia to w 2009)
i zapowiedziala ze ona musi miec taka informacje min rok przed slubem

najbardziej to mnie wkurzyl i tak TZ, bo chcial oczywiscie isc na reke i zenic sie w 2011
powiedzialam mu ze nigdy sie nie dogodzi wszystkim i ja nie bede ustawiala slubu pod 1 osobe.
zreszta kazalam mu dokladnie rok wczesniej zadzownic do niej i powiedziec ze sie żeni, to ona wymyslila ze ustnie sie nie liczy i musi to miec na papierze

to sie wkurzylam, kupilam 1 zawiadomienie o slubie, wypisalam i wysyłałam

wie rok przed slubem, to niech odklada po 50zł z wypłaty czy cos i juz, albo niech nie kupuje nic, jak ma kupic jakis badziewny serwis.

z karmą tez oczywiscie byl bunt, ale jak mowilam to sa inni ludzie, nie lubia zwierzat, wiec to dla nich nadludzki wysiłek isc i kupic worek karmy.

na tesciów tez nie licze w zadnej kwestii - ale przynajmniej nie mam czego im "zawdzięczac" wiec nie mam wzgledem nich zadnych wyrzutów

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 11:52   #2403
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
licze ze TZ załatwi sprawe, bo jak mowilam, nie sądze żeby juz miala prezent kupiony.

Chrzestna TZ np podniosla mi cisnienie jak zapowiedziala nam ze nie życzy sobie (jakby ona miala cos do powiedzenia w tek kwestii) zebysmy brali slub w 2010, bo bierze jej córka i ona nie ma kasy (mowia to w 2009)

najbardziej to mnie wkurzyl i tak TZ, bo chcial oczywiscie isc na reke i zenic sie w 2011
powiedzialam mu ze nigdy sie nie dogodzi wszystkim i ja nie bede ustawiala slubu pod 1 osobe.
zreszta kazalam mu dokladnie rok wczesniej zadzownic do niej i powiedziec ze sie żeni, to ona wymyslila ze ustnie sie nie liczy i musi to miec na papierze

wie rok przed slubem, to niech odklada po 50zł z wypłaty czy cos i juz, albo niech nie kupuje nic, jak ma kupic jakis badziewny serwis.

z karmą tez oczywiscie byl bunt, ale jak mowilam to sa inni ludzie, nie lubia zwierzat, wiec to dla nich nadludzki wysiłek isc i kupic worek karmy.

na tesciów tez nie licze w zadnej kwestii - ale przynajmniej nie mam czego im "zawdzięczac" wiec nie mam wzgledem nich zadnych wyrzutów
Masakra...wiesz...niech TŻ spróbuje, ale odrobinę wątpię w tak daleko posuniętą asertywność olej to, nie przejmuj się - najwyżej po ślubie zostaniesz sprzedawcą roku na allegro
Stary 2009-12-08, 11:56   #2404
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku, ja bym dołączyla jakiś wierszyk, albo coś w tym stylu, bo nawet jak ta ciotka da Wam ten serwis to będzie wiedziała (i wszyscy inni goście), że postąpiła wbrew Waszej woli.....
bedzie na 100% jakis wierszyk sugerujący pieniądze oraz powiem ze chcemy kase - jasniej chyba sie nie da...

Cytat:
Napisane przez piotrkowalolitka Pokaż wiadomość
A no widzisz, pewnie TŻ nie wie jak to zalatwic. Moze zrob to z nim??
wiesz co, ja unikam jak moge kontaku z jego rodziną, bo sie nie lubimy po prostu.
Jak bedzie trzeba to powiem, bo i tak sympatii nie ma miedzy nami
wydaje mi sie ze jednak łatwiej bedzie TZ to zalatwic, ale zobaczymy po swietach jak bedzie

juz mi sie odechiewa wszystkiego jak pomysle ze MUSZE tam jechac w jeden weekend z zaproszeniem (mieszkaja nad morzem)

Cytat:
U mnie na jednym weselu, malzonkowie byli juz ustawieniu w zyciu i zażyczyli sobie prezenty dla dzieci do domu dziecka. I powiem ci, ze NIKT nie byl przeciwko.
jakbym miala cel Dom Dziecka, pewnie byloby ok, ale chce cos dla zwierzat, to jest wielki bunt, bo nikt zwierzat nie lubi i nie rozumie mnie

Cytat:
Szczerze wspolczuje twojej przyszlej rodziny. Ale nie daj sie stłamsic. To wasze zdanie jest decydujace, a nie jakiejs chrzestnej
jak widac, nie daje sie i mam w pompie te jej wytyczne i w ogole

Cytat:
Nie chce Cie dolowac ale kwiaty i tak pewnie dostaniesz
zawsze musi byc ktos upierdliwy, wiec wiem ze jakis tam % na pewno sie nie dostosuje i na pewno nie bedzie zadowolony z wesela, bo tam zawsze jest, ale wisi mi to i powiewa.

mam nadzieje ze chociaz kwiaty w doniczce dostane, to dam mamie do domu

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-08, 11:57   #2405
piotrkowalolitka
Zadomowienie

Cytat:

Jaka kobieta Chyba uwaza sie za pepek swiata, a caly rok zarezerwowany tylko dla jej corusi
Twoj TŻ ma z nia taki dobry kontakt, ze bierze jej zdanie pod uwage??

Ja cos czuje, ze nie bede miec latwo z tesciowa, bo jest baaardzo wscibska

życie jest piękne

8minute arms, buns, legs, abs
19/11
piotrkowalolitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 11:57   #2406
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Masakra...wiesz...niech TŻ spróbuje, ale odrobinę wątpię w tak daleko posuniętą asertywność
jak chce, umie byc asertywny i nawet mi, milosci swojego zycia, umie odmówic róznych rzeczy, wiec takiej ciotce nie umie?

powiedzialam mu ze jak tego nie zalatwi wkurze sie - powiedzial ze załatwi w swieta - zobaczymy

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-08, 12:01   #2407
Bejjka
Zakorzenienie

zamiast kwiatow wino to mi się podoba
kiedyś na urodziny dostałam 18 butelek wina
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:03   #2408
saming
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o śluby i te sprawy to ja uważam że prezenty odpadają, tylko i wyłącznie kasa - nikt nie będzie decydować co mam sobie kupić a co nie, co jest mi potrzebne a co nie.
A jeśli chodzi o kwiaty - nie uznaję!! Po kiego grzyba dostać 100 bukietów świeżych kwiatów, które zaraz zostaną wywalone ? Wolę ten zwyczaj typu "słodycze i maskotki" i zawieźć to do domów dziecka, większy pożytek z tego. A skoro wszyscy tacy są, że "muszą coś kupić" oprócz dania koperty (czyli skromny bukiecik kwiatów za min, 30zł) to niech się to nie marnuje w koszu na śmieci, tylko komuś się przyda...

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:06   #2409
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka kobieta Chyba uwaza sie za pepek swiata, a caly rok zarezerwowany tylko dla jej corusi
jak juz kogos nie cierpie szczerze z tej rodziny, to wlasnie jej córki - na serio i nie bez powodu, tylko w sposób jaki mnie traktuje.......

no ale olewam ją sikiem prostym

Cytat:
JTwoj TŻ ma z nia taki dobry kontakt, ze bierze jej zdanie pod uwage??
mieszka nad morzem, widzi juz 2 razy do roku ale jest wychowany w inny sposób niz ja

Cytat:
JJa cos czuje, ze nie bede miec latwo z tesciowa, bo jest baaardzo wscibska
moja tesciowa ma olew totalny

nie intersuje jej nic (i bardzo dobrze), powiedziala ze jak "zachcialo nam sie slubu to mamy sobie radzic" z mieszkaniem tez nam nie pomoze bo to nasza sprawa i "fanaberie"
jasne, nie musi nam pomagac, nawet wole ze ma olew i nic jej nie zawdzieczamy, dzieki czemu nie mam zadnych wyrzutów co do niej.

ma tez olew ze nie jem u nich nic, ze nie trafia w moj gust - nie lubie kaszanki i golonki, moj pech, nie bedzie specjalnie dla mnie czegos robic

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-08, 12:08   #2410
201607180946
Konto usunięte

dzień dobry wróciłam od dentysty, kolejna stówka w plecy
Cytat:
ja pije yerbę

Blondii dla mnie sól zabija wszelki smak i dopiero jak nie mam soli, czuje prawdziwy smak hehe

jak gotuje cos, TZ sobie posoli na talerzu i jest git, bo jest inaczej wychowany
też nie cierpi soli, a jeszcze bardziej glutaminianu sodu

Cytat:
ja sobie też współczuje
dlatego będę starą panną żyjącą w konkubinacie
ja już jestem starą panną żyjącą w konkubinacie
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:13   #2411
motylek1007
Zakorzenienie

na samym początku chcialam zamiast kwiatów, zeby kazdy kupil paczke siana dla moich swinek, bo jedzą naprawde duzo tego, a paczka DOBREGO siana to 3,50zł

oczywiscie byl bunt - ok rozumiem, jak ktos nie ma zwierzaka to nie moze isc do zoologa po siano

potem chcialam zeby kupili karme dla kota czy psa i pojechałabym z tym do schroniska - znowu bunt ze "nie bede sie osmieszac z paczka karmy, to wole przyjsc z kwiatami"
ok, znowu ustąpilam

wymyslilam wiec ze kazdy nich przyniesie kupon totolotka i tyle im powiedzialam, a ja potem za tyle ile wygram kasy, nakupie karmy i pojade z łupem do schroniska i tak ich obejdę a mam nadzieje ze los bedzie łaskawy i uda mi sie zdobyc duzo karmy

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-08, 12:18   #2412
piotrkowalolitka
Zadomowienie

Cytat:

moja tesciowa ma olew totalny

nie intersuje jej nic (i bardzo dobrze), powiedziala ze jak "zachcialo nam sie slubu to mamy sobie radzic" z mieszkaniem tez nam nie pomoze bo to nasza sprawa i "fanaberie"
jasne, nie musi nam pomagac, nawet wole ze ma olew i nic jej nie zawdzieczamy, dzieki czemu nie mam zadnych wyrzutów co do niej.

ma tez olew ze nie jem u nich nic, ze nie trafia w moj gust - nie lubie kaszanki i golonki, moj pech, nie bedzie specjalnie dla mnie czegos robic
Ale ci fajnie u mnie cos czuje, ze slub przejdzie po mojemu, bo to w koncu 1 dzien. ale jak zamieszkamy razem, to zaloze sie, ze beda niezapowiedziane wizyty Ja tego nie zaakceptuje i pewnie pare razy bede udawac, ze mnie nie ma... W koncu naucza sie dzwonic i wizyty zapowiadac

życie jest piękne

19/11
Stary 2009-12-08, 12:21   #2413
motylek1007
Zakorzenienie

jak ja sie ciesze ze tesciowa mieszka 150km od nas i nie lubi zwierzat, nie toleruja psa w domu a ja bede miala - wiec nie bedziemy sie odwiedzac

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-08, 12:26   #2414
piotrkowalolitka
Zadomowienie

Nawet moja mama powtarza mi caly czas, ze najgorsze co mozna zrobic to zamieszkac kolo rodzicow, albo tesciow. Zawsze powtarza, ze ona nie bedzi sie wtracac, bo przezyla pieklo ze swoimi tesciami.
Ale niestety nie wyjedziemy do innego miasta, a co to bylo dla tesciow przejechac sie na inne osiedle

życie jest piękne

19/11

Edytowane przez piotrkowalolitka
Czas edycji: 2009-12-08 o 12:27
Stary 2009-12-08, 12:28   #2415
motylek1007
Zakorzenienie

my na razie mieszkamy z moja mamą, ale ona ma inne podejscie i sie nie wtrąca a niedlugo i tak sie wyprowadzamy

ps. ocieplili i pomalowali nasz blok na ładna zielen

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-08, 12:31   #2416
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
ja już jestem starą panną żyjącą w konkubinacie
Kasia, jaką starą jesteś piękna i młoda

Cytat:
a mam nadzieje ze los bedzie łaskawy i uda mi sie zdobyc duzo karmy
trzymam kciuki bo to naprawdę pękny gest z Twojej strony

Cytat:
ale jak zamieszkamy razem, to zaloze sie, ze beda niezapowiedziane wizyty
u nas była tylko jedna, wpadli z nienacka, w niedzielę wieczorem, po weekendzie pełnym gości i jak zobaczyli w jakim syfie mieszkamy, to już widziałam, że jego mamie-pedantce ciśnienie podskoczyło w ogóle strzelili focha, bo poczuli się jak niechciani goście
bardzo słusznie, bo nikt ich nie zapraszał

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
nie toleruja psa w domu a ja bede miala - wiec nie bedziemy sie odwiedzac
Motylku a o jakim psie myślisz?
Stary 2009-12-08, 12:33   #2417
motylek1007
Zakorzenienie

u nas, wiem ,ze bedzie duze spięcie z TZ odnośnie świadków na ślubie - tu akurat nie wiem jak sie sprawa zakonczy

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:

Motylku a o jakim psie myślisz?
pragnełam buldożka, ale TZ nie chce, wiec wspolnie wybraliśmy rase, jaka nam obojgu odpowiada - cavalier king spaniel

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-08, 12:36   #2418
piotrkowalolitka
Zadomowienie

Cytat:
my na razie mieszkamy z moja mamą, ale ona ma inne podejscie i sie nie wtrąca a niedlugo i tak sie wyprowadzamy

ps. ocieplili i pomalowali nasz blok na ładna zielen
Ale sama mowisz, ze to jest stan przejsciowy.
U mnie rodzice, tez mieszkali nawet po slubie u rodzicow mojej mamy i tez nic sie nie wtracali. Ale wybudowali sie 2 domy dalej. I jednak na starosc ludzie sie zmieniaja. Dziadek (tata mamy) zmarl i mimo, ze babcia nie mieszka w domu sama to strasznie zawraca mojej mamie glowe. Traktuja ja znowu jak mala dziewczynke i wydaje jej polecenia: zbierz orzechy z podworka itd itp. Ma doslownie do nas 2 kroki, ma mamy nr kom (sama ma kom) a dzwoni do nas na domowy czasami po 15 razy dziennie co pol godziny, czy mama juz wrocila
Wraca zmeczona po pracy, a babcia jeszcze stoi na podworku na pogawedke.

życie jest piękne

19/11
Stary 2009-12-08, 12:36   #2419
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
u nas, wiem ,ze bedzie duze spięcie z TZ odnośnie świadków na ślubie - tu akurat nie wiem jak sie sprawa zakonczy
dlaczego

Cytat:
pragnełam buldożka, ale TZ nie chce, wiec wspolnie wybraliśmy rase, jaka nam obojgu odpowiada - cavalier king spaniel
buldożki są słodkie i te ich chrząkanie jest takie zabawne słyszałam, że są chorowite...a cavaliery to miłość mojej siostry.
też chcialabym mieć psa....ale przy trzech kotach na 67m2 to przeginka, nie?
Stary 2009-12-08, 12:40   #2420
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sama mowisz, ze to jest stan przejsciowy.
początkowo nie wiedzielismy ze wyjdzie, jak wyjdzie z mieszkaniem i chcieliśmy budowac dom, wiec jak sie wprowadzal, bylo w perspektywie mieszkanie kilkuletnie
jakbysmy nie mieli wyjscia, mieszkalibysmy nadal z moja mamą, a ze trafila sie okazja, to kupilismy mieszkanie.
Przez te pol roku, co z nia mieszkamy, nie ma wiekszych zgrzytów - tzn nie wtraca sie czy chodzimy do kosciola, czy mamy porzadek itp, itd, zle nie jest, ale wiadomo co swoje, to swoje.

no i najwazniejsze ze bede mogla spelnic moje marzenie o pse

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-08, 12:42   #2421
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
będzie dobrze jeśli się nie odzywa, to świadczy tylko o nim, a nie o Tobie. widać nie ma co sobie głowy nim zawracać.... wiem, że to smutne i przykre, ale czasami trzeba spojrzeć na sprawę z innej perspektywy... zastanów się co byś doradziła koleżance, gdyby była na Twoim miejscu - pewnie żeby kopnęła go w Jesteś mądrą dziewczyną, wg mnie powinnaś postawić sprawę na ostrzu noża - wóz albo przewóz... po co tracić najlepsze lata swojego życia na związek z egoistycznym kretynem?
no jeśli on ma to gdzieś to przecież nic na siłę, tylu facetów na świecie... tyle że zostali już sami przebrani
Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
normalnie padłam trupem... współczuję Ci rodziny, w którą wchodzisz.. ale sobie też współczuję.. w zasadzie właśnie sprawy organizacyjne powstrzymują mnie przed podjęciem kroków w kierunku ślubu. wiem jacy są moi teściowie i ogólnie nie wyobrażam sobie jakiejkolwiek współpracy z nimi w tym temacie. wiem, że we wszystko się wpier***ają i wszystko wiedzą lepiej, a ja jestem zbyt wybuchowa, żeby z nimi gadać... z rodziną nie będę miała raczej kłopotu, myślę, że moja się dostosuje.. a co wymyślą buraki (dosłownie) z drugiej strony.. aż się boję myśleć...
no ja też współczuję, no ale najważniejsze że TŻ motylka jest w porządku a rodzina to tylko dodatek, który niestety może być czasem kulą u nogi... najważniejsze to mieszkać daleko od rodziny, wtedy nie ma tylu napięć
mój TŻ nie ma rodziców, wcześnie zmarli mama gdy miał 3 latka...
może dlatego jest taki nierozgarnięty i zachowuje się często jak dziecko, bo nie mial go kto do pionu sprowadzić...
nie to że chce go usprawiedliwiać, ma już swoje lata i swój rozum...
ciężko za nim trafić, czasem pragnie założyć rodzinę... czasem zabaluje... jednak ja myślę że to co się teraz dzieje to wynika z tego że może przestał coś do mnie czuć... bo wcześniej było spoko, a zaczęło się robić inaczej kilka tygodni temu...eh, nieważne
Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
dobrze zrobiłaś

a co do prezentów...to ja uważam, że kasa jest najlepszym rozwiązaniem
kasa, kasa i absolutnie kasa. Prezenty są zazwyczaj nietrafione. Prosty i banalny przykład, u mnie w rodzinie uważają że mam bzika na punkcie włosów... fakt... i co? brat kupił mi szampon, 2 w 1, naładowany silikonami... wiecie, chciał dobrze... ale to ja wiem czego chce, tak samo para młoda wie najlepiej czego potrzebuje, a na pewno nie potrzebują 5 czajników elektrycznych i z 10 żelazek
Cytat:
wkurza mnie taki upór ciotek, które brały ślub w glębokim PRLu, gdzie nic nie można było dostać i żelazko czy pościel były szczytem marzeń młodej pary....kurde, trzeba iść z duchem czasu i pozwolić młodym stworzyć własne wymarzone gniazdko, a nie narzucać im swój gust
trafiłaś w samo sedno z tymi czasami PRL-u
Cytat:
jak chce, umie byc asertywny i nawet mi, milosci swojego zycia, umie odmówic róznych rzeczy, wiec takiej ciotce nie umie?

powiedzialam mu ze jak tego nie zalatwi wkurze sie - powiedzial ze załatwi w swieta - zobaczymy
da radę raczej nie bedzie chciał podpaść swojej przyszłej żonie, poza tym pewnie też woli pieniądze na coś potrzebnego niż 7 tosterów
Cytat:
zamiast kwiatow wino to mi się podoba
kiedyś na urodziny dostałam 18 butelek wina
ale chyba nie wypiłaś od razu
a czasem pary młode życzą sobie np maskotki zamiast kwiatów, a te maskotki to dla dzieci z domów dziecka. Więc inne opcje też mogą być jak np ta karma dla zwierzaczków.

EDIT: tzn mój exTŻ, nie TŻ póki co... bo już postawiłam sprawe jasno, co prawda w sms'ie, bo nie chciałam znów dzwonić do niego... ale nieważne, jest tye ważniejszych spraw...eh

Edytowane przez Smerfetkaa
Czas edycji: 2009-12-08 o 12:47
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:48   #2422
piotrkowalolitka
Zadomowienie

Cytat:
początkowo nie wiedzielismy ze wyjdzie, jak wyjdzie z mieszkaniem i chcieliśmy budowac dom, wiec jak sie wprowadzal, bylo w perspektywie mieszkanie kilkuletnie
jakbysmy nie mieli wyjscia, mieszkalibysmy nadal z moja mamą, a ze trafila sie okazja, to kupilismy mieszkanie.
Przez te pol roku, co z nia mieszkamy, nie ma wiekszych zgrzytów - tzn nie wtraca sie czy chodzimy do kosciola, czy mamy porzadek itp, itd, zle nie jest, ale wiadomo co swoje, to swoje.

no i najwazniejsze ze bede mogla spelnic moje marzenie o pse
Ja to rozumiem, ja mieszkalam z dziadkami do 2 klasy gimnazjum i przez ten czas sie nie wtracali.
Ale teraz po smierci dziadka, babcia sie zmienila. No i jest jak jest. A wiadomo jak ma sie swoje to jest inaczej. Najlepiej mieszkac w znacznej odleglosci, bo np u mnie jak rodzice budowali i urzadzali dom, to dziadkowie czesto ogladali i pytali: a czemu to tak?? A nie lepiej tak?? Oczywiscie, ze robili to z dobrej checi, moze chcieli pomuc, ale pozniej zaczyna to troche denerwowac
Bo wiadomo, ze kazdy ma inny gust i inaczej urzadza.
Poza tym dla mnie moi rodzice sa NAJ, a dla mojego TŻ pewnie jego sa NAJ. I tez ze wzgledu na niego nie chcem, zeby i on mial swoich tesciow na glowie. To co mi w moich rodzicach nie przeszkadza, dla niego juz moze.

życie jest piękne

19/11
Stary 2009-12-08, 13:07   #2423
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego
TZ mi kiedys powiedzial, ze chciałby, zeby swiadkiem na jego slubie byla jego ukochana kuzynka.
Wtedy moze i byla ukochana, ale potem ich stosunki sie rozluznily ze wzgledu na mnie, bo wiadomo, nie byl juz na kazde jej zawołanie itp

mi to wtedy wisiało, bo jej nie znałam, poznalam i cóz, mowiac wprost nie cierpimy sie wzajemnie, tyle tylko ze ja ją olewam, a ona zachowuje sie na garnicy chamstwa w stosunku do mnie - to moje zdanie oczywiscie.

niewyobrażam sobie, zeby osoba, której tak nie lubie, byla swiadkiem na moim slubie
nie wiem jak TZ to przyjmnie, mysle ze beda długie debaty i kłotnie, ale ja jej nie chce i nie chce ustąpic, po tym jak mnie traktuje

Cytat:
buldożki są słodkie i te ich chrząkanie jest takie zabawne słyszałam, że są chorowite...a cavaliery to miłość mojej siostry.
mialam juz hodowle buldozka z Poznania na oku, ale cóz, nie bede sila wpychac mu psa, jakie mu sie nie podobają

na cavaliery tez mam juz oko - mam obczajone hodowle, wiem mniej wiecej ile kosztuje szczeniak.
Na początku roku w jednej jest oczekiwany miot i nie wiem co zrobimy, czy kupimy szczeniaka i pozegnamy sie z obrączkami, czy co - zobaczymy jeszcze

nie wiem tez na 100% czy bedzie cavialer, bo powiem Wam, ze podczytuje pewne forum i powiem Wam, ze hodowcy niektórzy maja takie wymagania, ze ja nie jestem w stanie sprostac temu, wiec jak beda naparwde problemy, wezme szczeniaka ze schroniska, albo poszukam na dogomanii jakiegos

Cytat:
też chcialabym mieć psa....ale przy trzech kotach na 67m2 to przeginka, nie?
czytalam, ze niewazne na il m2 sie mieszka, tylko ile czasu poswieca sie psu

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-08, 13:08   #2424
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Kasia, jaką starą jesteś piękna i młoda

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 --------
o dziękuję ale wiesz, dla niektórych 23 to staropanieństwo

Cytat:

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

a ja pragnę boksera, a raczej bokserkę
Stary 2009-12-08, 13:09   #2425
piotrkowalolitka
Zadomowienie

Cytat:
o dziękuję ale wiesz, dla niektórych 23 to staropanieństwo

Mialam mojego ukochanego bokserka

życie jest piękne

19/11
Stary 2009-12-08, 13:09   #2426
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

zyczę Ci, zebys miala

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-08, 13:18   #2427
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Mialam mojego ukochanego bokserka
ja też miałam

Cytat:
zyczę Ci, zebys miala
dziękuję, ja też życzę Ci Twojego wymarzonego pieska, ja już jakieś 2 lata żyję bez mojej Bony i powiem wam, że życie bez psa jest strasznie puste i smutne
Stary 2009-12-08, 13:20   #2428
motylek1007
Zakorzenienie

ja sobie niewyobrażam zycia bez zwierzat....
na psa czekam naparwde wiele, wiele lat, ale wiem ze w domu gdzie obecnie mieszkam, nie bede miala nigdy psa, bo moja mama postawila sprawe jasno: nie cierpi zwierzat i w jej domu zadnego psa czy kota nie bedzie.

wyprowadze sie, to moge miec zwierzat ile chce, a ja od zawsze marzylam o psie.....

szkoda tylko ze teraz wszystko sie zbieglo i znowu problem z finansami, heh

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-08, 13:21   #2429
blondyna789
Zakorzenienie

ja pragnę amstaffa
Stary 2009-12-08, 13:24   #2430
piotrkowalolitka
Zadomowienie

o tak amstaffy tez mi i mojemu TŻ sie bardzo podobaja. Takiego bysmy chcieli przygarnac, ze schroniska, ale moj TŻ mowi, ze bedzie stereotypowo wygladal. Wiecie teraz moda, ze lysy, przypakowany idzie na smyczy z amstaffem

życie jest piękne

19/11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości