|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Konczitko ja trzymam kciuki
![]() ![]() ![]() A fluidki też chętnie przyjmę,bo u mnie 11dc więc sie moga przydać.W ogóle ten cykl przechodze z wielkim optymizmem no i mam nadzieję, że tak będzie do końca.Nawet jeśli sie nie uda...Mam siłe do walki,choc czasem tak mi cięzko,że opisać sie tego nie da...podnosze sie jednak,bo chce walczyć i wiem że warto!Pierwszy raz uwierzyłam w to,że moge byc matką,że zajdę w ciąże prędzej czy później.A mam przeczucie że prędzej(nawet jeśli mylne to niech trwa!!!) U mnie problem lezy trochę w głowię,bo od zawsze wiedziałam,że będę mieć problemy z zajściem w ciąże więc takie nastawienie jest jak najbardziej ok!Problemy już były teraz czas na ciążę! Jakis głupi horoskop na 2010rok mi ostatnio wpadł w ręce.A tam hasło przewodnie:Uwierz w cud,bo cuda się naprawdę zadarzają!A horoskop kręcił się przede wszystkim wokół kobiet i par,które mają problem z poczęciem.I że 2010 rok to będzie rok cudów w tym temacie!No ja przesądna nie jestem i daleka w wierzenie w horoskopy z gazet,ale żaden inny znak zodiaku nie miał takiej "prognozy".Zostaje uwierzyć,że marzenie o macierzyństwie się spełni! A tak poza tym to przeczytałm w sobote pewną ksiązke jednym tchem.Wypożyczyłam ją rano z biblioteki i miałam zamiar ją tylko przejrzeć,a połknęłam w całości w 4h.Czytałam bez przerwy,zafascynowana i poruszona treścią.Ksiązka to :"Każdy ma swoje Kilimandżaro"Małgorzaty Wach,o wyprawie 9 niepełnosprawnych na Kilimandżaro w 2008 zorganizowaną przez fundacje Anny Dymnej"Mimo wszystko".Może słyszałyście,było o tym głośno w mediach!Tak mnie te historie poruszyły,bo bliska mi osoba uległa wypadkowi 10 lat temu i jest sparaliżowana czterokończynowo.Miał wtedy 24 lata. Pomimo tego jest najbardziej radosnym człowiekim jakiego znam!!!Uczę się od niego dystansu.Wiem juz co mu kupie na Gwiazdkę to będzie właśnie ta książka na pewno doceni!!! Boże,com sie uryczała,bo losy ludzie i historie sa takie smutne.Człowiek docenia po takiej lekturze swoje życie , wszystko co ma!Walczyć jednak trzeba ze swoimi słabościami,ograniczeniam i tak jak bohaterowie tej ksiązki.Budujące to i piękne...I ja sie nie poddam!Polecam~~ Ale się rozpisałam ![]() Miłego dnia życzę Edytowane przez coralady Czas edycji: 2009-12-07 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fluidki bierz bierz, jeszcze bede dorzucac hahahah w koncu musza podzialac , nie ma zmiluj! Cytat:
sliczny brzuszek!! o to moze sprobuje ? ciekawe jak by wykres wygladal, bo przeciez jak sie karmi to zwykle sie nie miesiaczkuje... Cytat:
my w sobote poszlismy na zakupy z mezem, bo meza mama zajela sie Lena i juz mamy czesc prezentow- bo niektore musze wyslac az do Polski wiec musialam wczesniej kupic... szal cial- znow w styczniu bedziemy bankrutami eeeh... ozdoby - moja pasja.... ![]() ![]() Cytat:
Ciekawe jak tam sie Olivka trzyma...obiecala wpasc od czasu do czasu no i zdradzic czy to on czy ona... ![]() Bazylka uklada sobie wszystko od nowa w Irlandii..juz sie stesknilam... mam nadzieje, ze zajrza do nas przed swietami... ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i sliczny post .... masz racje- nie poddawaj sie : oczywiscie, ze bedziesz mamusia!!! ![]() ja wczoraj przeczytalam w gazecie artykul o kobiecie- tez miala problemy z plodnoscia a do tego maz mial bardzo slabe nasienie , mieli dwa podejscia do in vitro - oba bez rezultatu. postanowili podejsc trzeci raz ale najpierw odpoczac , pojechac na wakacje..i ona z tych wakacji wrocila w ciazy...jej lekarz powiedzial: to CUD. a o ksiazce slyszalam - moze sobie zamowie bo brzmi interesujaco. i prosze sie czesciej rozpisywac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje Ci Nikuś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tyle roboty mam w pracy,więc pędzę popracować bo mnie wywalą ![]() Madziwnia-śliczny brzusio!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ja tez przesylam mega fluidy od prawie 11 miesiecznego Kamisia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10 bo moje szczescie 10 kilowe ![]() A Konczitko za ciebie ogromne kciukasy zeby tempka poleciala wysoko wysoko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2009-12-07 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A łap : ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3066 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zabieram od Stokrotki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- I jeszcze ani p ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego popołudnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Proszę kochane o kciuki - jeszcze dwa dni i albo @ albo... same wiecie co ![]() Niestety tempka mi spada więc dlatego proszę o kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja trzymam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
No to mega "kciuki" dla wszystkich pełnych nadziei i optymizmu, i testujących bez nadziei też.
![]() Powodzenia dziewczynki! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
![]() dobry dzien a raczej ... wieczer hyhy wpadam zobaczyc co tu sie działo jak prackowałam widze ze ruch utrzymuje sie za co macie ![]() kciuki widziałam ze trzymacie ![]() dobra lece spać jutro doczytam Was ![]()
#3072 | |||
kosmitka
|
Cytat:
Ja nikogo nie oceniam, piszę tylko, że wybiórcze stosowanie wiary, to dla mnie hipokryzja. I tyle ![]() Cytat:
Ale to moje zdanie, przecież każdy ma prawo myśleć to, co chce. Cytat:
Ale szkoda, że jest inaczej. ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Dorotko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry wszystkim
![]() ja już na nogach dzisiaj będzie długi dzień ..... ![]() Aniu u mnie miłośc rozkwita na nowo wszyscy się nabijają że amor szczelił drugi raz - i dobrze tak ma być .... od kilku dni mam sis w szpitalu więc mój świat kończy się praca dom szpital ale jeszcze wiem jak się nazywam wiec to jest dużym plusem .... chciałabym zeby do świat wyszła ale ostatnio jej samopoczucie się pogorszyło ... nawet jakby bardzo chciała mówić że wszystko wporządku to wygląda inaczej .... mam nadzieje że dzisiaj będzie lepiej .... to strasznie boli gdy patrzy się na kogoś kto przygasa a tak bardzo się go kocha ... ja wierze ze naszej rodzinie limit na nieszczescie zgarnęłam ja i że on wyjdzie na prostą - przynajmniej staramy się bardzo w to wiezyć i każdego dnia wstaje z taką myślą ... i czekam na smsa o godzinie 6 .... to chyba tyle u mnie .... całuski zostawiam będe wieczorkiem to poczytam ![]()
#3074 | ||
Rozeznanie
|
DZIĘKUJĘ
![]() Cytat:
![]() DZIĘKUJĘ CI ![]() Cytat:
Dziewczyny, Wczoraj robiłam cytologię i strasznie mnie bolało a później dostałam plamienia, aż myślałam że to @ ale dzisiaj już nic nie ma. Czy też tak miałyście przy tym badaniu? Ja wiele razy robiłam i nigdy nie bolało i nie było plamienia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Serduszkowa, możliwe,że masz nadżerkę krwawiącą (ja coś takiego miałam i za każdym razem cytologia bolała i potem plamiłam). Ale nie ma się czym martwić, bo to nic bardzo poważnego, zależy, jakiej jest wielkości ![]() ![]() Konczita, rozkwit uczuć powiadasz ![]() ![]() ![]() ![]() Anciaa, dobrze, że każdy ma swoje zdanie, bo bez tego byłoby nudno ![]() ![]() Coralady, bardzo mi się podoba to pozytywne podejście ![]() ![]() Ja nie idę jednak dziś na wywiadówkę. Wczoraj po przepisywaniu ocen dla rodziców dostałam takiej gorączki, ze do dziś się nie pozbyłam, prawie całą noc nie spałam ![]() ![]() Miłego dnia kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() Ja tym bardziej trzymam łapki wobec tego ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm sama już nie wiem co o tym myśleć - może po prostu pani gin mnie w coś tam uraziła i dlatego zakrwawiłam. Dzięki za kciuki ![]() Dzisiaj czuję się małpowo ale @ powinna być jutro - oby jej nie było...
![]() |
#3078 | |
Zadomowienie
|
Witam Dziewczyny.
Strasznie pracowity dzionek mam ale to dobrze bo czas leci. Dziś kolejny monitor o 14 . Pomidora ty coraz bliżej staranek ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Aha dziś miałam mała "przygodę Do autobusu rano w ostatniej chwili wbiegła dziewczynina w zaawansowanej ciąży. Ustąpiłam jej miejsca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Rozeznanie
|
IlonaN2 dziękuję Ci kochana
To masz +1 dobry uczynek i jeszcze dobry znak - superowo ![]()
#3080 | ||||||
Zakorzenienie
|
witajcie!
Cytat:
Cytat:
ale masz racje, kazdy ma prawo kierowac sie swoimi przekonaniami. Cytat:
![]() Konczitko, trzymam kciuki za siostre.... sama mam 3 siostry i mam z nimi swietny kontakt i bardzie cieple relacje, jak im sie cos zlego dzieje , to mi serce peka. Podtrzymuj siostre na duchu ! mam nadzieje, ze wyjdzie na swieta! a kiedy tescik? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Rozeznanie
|
dziękuje za kciuki kochana
Czytam i czytam o tej cytologii ale nic nie moge ciekawego wyczytać
#3082 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja trzymam ![]() ![]() Dziewczyny mam problem,a zarazem pytanie.Odebrałam wyniki badań,na bakterię chlamydię,ueroplazme,myko plazme i wirus HPV. Bakterii na szczęscie nie posiadam,natomiast HPV(wirus który wywołuje raka szyjki macicy)mam dodatni i w dodatku wysokoonkogenny!!!Cholerk a co to znaczy?Czy ktos miał podobna sytuacje?Wystarszyłam się,a w necie nie moge nic konkretnego znaleźć! Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane.
Podczytuje ale nadal jestem w kiepskiej formie i zaraz właśnie ide na popołudniową drzemkę. Konczita ![]() ![]() ![]() W pon mam usg wiec dam znac kiedy tp to możesz mnie Konczito już na dół listy zepchnąć. Czytam Was codziennie z nadzieją,że jakaś nowa fasolka sie pojawiła i mimo, ze mam juz swoją to nadal jestem niecierpliwa i czekam na Wasze fasolki. serduszkowata ![]() IlonaN2 ![]() coralady ![]() Pewnie kogoś ominełam.Przepraszam za to. Wszystkim starającym sie i testującym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Wtajemniczenie
|
Już sie naczytałam wszystkiego co w necie znalazlam,a jutro mam wizyte u lekarza więc dopytam szczegółowo.Kurde czyli norma...ciągle pod górkę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z powodu siostry bardzo mi przykro życze jej dużo zdrówka i ![]() Cytat:
Wracaj pradziutko do zdrowia miodek mleczko czosnek prosze jesc Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja wlasnie zaczelam plamic wiec @ tuż za rogiem... a miala pojawic sie pt/sobota...ehhh
![]() Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2009-12-08 o 15:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Rozeznanie
|
Dziękuję kochana
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Bardzo dziękuję ![]()
#3087 |
Zadomowienie
|
Hej
Ja juz po monitorze. Pęcherzyków brak a Edndo za małe. No ale wszytko przede mna w piątek kolejna wizyta bo z moim 30 dniowym cyklem zaczyna sie wszytko później. Tyle że w zeszłym cyklu brałam Clo w tym tez a potem 18dc dostałam ovitrelle w tym cyklu nie chce mi go dac moja pani Dr tylko jakis inny lek nie pamietam nazwy ale zaczynał sie na est... Uzasadnia to tym iż w poprzednim cyklu pęcherzyk po Clo urusł aż do 26,5 mm 18dc (pękł po zastrzyku) ale eDNDO było za małe ![]() ![]() Mam nadziej że wszytko sie uda ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doktorka wie co mowi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
Ilonko, Stokrotka ma rację - lekarz na pewno wie, co robi
![]() ![]() Stokrotko, aż to wredna @ ![]() Coralady, z tego co się orientuję, nosicielką wirusa HPV jest co druga kobieta. A jak wiesz, nie co druga choruje na raka szyjki macicy. Czy on się ujawni zależy od wielu czynników. Naprawdę, nie musi być źle, nie martw się na zapas ![]() ![]() Darianno, czyli samopoczucie ciągle kiepskie? Oczywiście, ze zapomniałaś - o mnie ![]() ![]() Ja się troszkę lepiej czuję, mąż po pracy drzemie, a ja w końcu dorwałam się porządnie do neta... i do all ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdzie Pyziulka??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.