|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15734683]no, brzydko...
![]() ale dla mnie równie niepoważne jest jeżdżenie tak daleko, żeby oglądać auto. 500km i cały dzień w d...Lepiej podjechać na giełdę- duże skupisko aut, lub po komisach pobliskich pośmigać. Zresztą, w Poznaniu chyba jest całkiem duża giełda samochodowa, albo? A najlepiej kupić auto tak z zaskoczenia. Często jest tak, ze przejeździmy setki km, i nic. A potem jedziemy sobie kiedyś na kawkę do babci i na poboczu "znajduje się" wystawiony na sprzedaż samochód- idealny. ![]() Albo puśćcie famę po znajomych, - to też dość pewna metoda. [/QUOTE]Lea, masz rację, ale gdyby wszystko, co było w ofercie okazało się prawdą (a właściciel żarliwie nas przekonywał telefonicznie, że jest) zaoszczędzilibyśmy ponad 2 tys. złotych, auto było dokładnie takie, jak szukaliśmy pod wieloma względami, więc warto było ryzykować. Gdyby mąż nie pojechał, to by potem tydzień nie spał, że może jednak warto było - a tak sam się przekonał.... |
|
|
|
#1442 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja już jestem wyczulona na te wszystkie "piękne, śliczne" aukcje, i ogłoszenia z błyszczącymi fotkami. A na monitorze niestety wszystko wygląda ślicznie.
|
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakupiłam znów 5kg pomarańczy W celu zjedzenia oczywiście![]() I choinkę (sztuczną) Co do auta to szukaliśmy długo w necie a w końcu pojechaliśmy na giełdę i tam kupiliśmy. Czy był to trafny wybór to trudno powiedzieć bo auto dość awaryjne ale nie było drogie... Przejechałam nim już 20tys
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Miałam isc spać ale jakos jeszcze nie pora na mnie. Robię placki ziemniaczane z torebki bo to tylko posiadam w kuchni.Pusta lodówka woła o zakupy.Czekam na męza i pojedziemy po jedzonko. kees kijowo z tym samochodem.Mój mąż jak kupował obecny samochód to jechał po niego 350km w jedną stronę.Na drugi koniec Anglii.Ale tutaj na szczęście ogłoszenia są rzetelne i jak jest coś nie tak to od razu piszą w ogłoszeniu lub można dopytać.Nasz samochód miał rysę przez pół samochodu i poprosiliśmy o zdjecie tej rysy to nam gosciu wysłał.Zresztą tutaj mozesz wysłać sms z nr rej. samochodu i ci wysyłają informacje zwrotną czy był wypadek,ile ma w rzeczywistosci przejechane itp. Anna_Paw, kolejny chłopak.Super.Gratuluje. A mnie nikt nic nie oferuje bo każda koleżanka ma dziewczynkę i wszystkie są w Polsce.Pozostaje mi ebay i tam mam zamiar czatować na okazje. Fajne te karuzele. Patrzyłam na nie na ebayu ale były tylko 3 no i ceny jednak (mimo ,że uzywane) to nie za małe. Kropko co to podgrzewacza.Ja mam już od pół roku sterylizator z TT w domu.W pracy mamy taki pracowniczy sklepik do którego trafiaja produkty m.in. z uszkodzonymi opakowaniami lub takie które po prostu nie schodzą.I w taki oto sposób mam ten sterylizator za 6 funtów a nie za 40f.Ostatnio były też smoczki do butelek TT i takie śmieszne zabawki do wózka.Wzięłam a nuż się moze sprzydać. Tez deklaruje,ze będe długo karmić piersia ale kto wie jakie sytuacje się mogą zdarzyć. Za nie długo będą laktatory ale z Aventa to też sobie kupie. |
|
|
|
#1445 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy za wszystkie kciukaski,chyba dobrze zaciskałyście,bo dzidzia zdrowa,wszystko na swoim miejscu ma,downa nie ma
matko,ale się denerwowałam .... a jeszcze gin miał spóźnienie 40min,więc zdążyłam się nieźle nakręcić i jak leżałam na badaniu to mi się nogi trzęsły Cytat:
zresztą to mierzenie to i tak tylko umowne-zależy jak mu się uda zaznaczyć różne cz.ciała,jaki aparat mierzy,podejrzewam ,że jakbyś poszła w tym samym dniu do innego to podałby Ci inne wymiary ![]() nie zamartwiaj się,na pewno wszystko jest oki Cytat:
![]() ja też wolałabym tego uniknać,ale z drugiej strony muszę zdać się na personel niech oni decydują czy trzeba czy nie.Szerze mówiąc to mnie się nawet nikt nie zapytał i gdyby nie małż to bym nawet nie wiedziała,że mnie nacięli ![]() własna położna na pewno pozwoliłaby tego uniknąć-jeśli nie byłoby takiej potrzeby ![]() ale mnie to wkurza,że za kasę tak postępują i dla zasady nie dam ![]() tyle,że nie wiem co mnie czeka i zdana na łaskę/niełaskę może będę zmuszona niestety jak się leży to myśli o tym,żeby jak najszybciej urodzić i bez szwanku dla zdrowia dziecka.Wtedy żadna kasa się nie liczy...Mam jednak nadzieję,że nie będę musiała,będę odważniejsza i narobię rabanu.Może trza zdobyć jakiś telefon do radia czy TV? ![]() Cytat:
![]() a do kogo chodzisz? Cytat:
![]() Cytat:
oj wiem co mas na myśli ![]() Cytat:
![]() jestem w miarę na bierząco,bo teściu już pół roku szuka auta ![]() radzę szukać blisko i osób prywatnych,bo handlarze raczej składakami handlują ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
choc osobiście mam nadzieję być wątkowym wyjątkiem ![]() - |
||||||||
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
annLee no to super,że wszystko ok.
Ja tak się będe denerwowała w poniedziałek. |
|
|
|
#1447 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobity
Cytat:
Zaciśnięte O już jesteś i masz dobre wieści. Super!!!Cytat:
Oczywiście do zwrotu, bo ciotunia myślała, że córeczka jak urodzi swoje dziecko, to je weźmie, a córeczka miała je w nosie, bo się bogato wżeniła i same markowe ciuchy ma ![]() Jak mnie będą coś chcieli sprzedać "okazyjnie", to powiem, że już mam kupione albo załatwione ![]() Niuniek sobie odpoczywał, ślicznie Cytat:
( to na prezent pod choinkę ). Poszłam i kupiłam Cytat:
![]() Cytat:
) można aż do odbytu i wtedy jest problem. Ja jeszcze nie ćwiczyłam, mam czas ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Otworzyli koło mnie nowy ciuchland, no i nie mogłam się oprzeć Wydałam całe 23 zeta Jutro mają nową dostawę
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-12-08 o 16:08 |
|||||||
|
|
|
#1448 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
czyli Ciebie też dopadło.Puchatkowy rampers jest super. |
||
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy teraz focusa ale z dużym silnikiem i planujemy go zmienić na coś mniejszego.Peugeot 206 chyba bedzie.No a nad Sceniciem też myślimy jako drugim samochodzie takim rodzinnym bardziej. Na razie mamy jedno auto i się nim wymieniamy ale czasami muszę na miasto wyskoczyć - teraz to nie problem bo mam blisko i na nóżkach śmigam - ale po przeprowadzce bede miała ciut dalej no i brzuch bedzie większy. Co do nacinania to ja się tego nie biję bo przy bólach porodowych w ogóle tego nie czuć. |
|
|
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
Bydgoszczanka, ciuszki śliczne
AnnLee, super, że z maleństwem w porządku. Czy na naszym wątku oprócz mojej i Eniggmy córci, mamy jeszcze jakąś dzieczynkę
|
#1451 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodzę do p. Wioletty Meissner i jak na razie jestem zadowolona. Superowe ciuszki! Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2009-12-08 o 16:43 |
|||
|
|
|
#1452 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też jak mi się przypomni, czyli sporadycznie. Cytat:
To ogonek jest, dobrze widzę?Dziewczyny nie zazdroszczę wam tych namolnych darczyńców Teściowa Araczki to już normalnie przebija wszystkich Debeściak ![]() U mnie spokój na razie. Mam trochę rzeczy po synku siostry, ale z ciuszków to niewiele na dziewczynkę się nadaje i całe szczęście, bo jak przeglądalam je z moją mamą i mówiłam, że mi się coś nie podoba, to już fochy strzelała, że jak to coś po jej wnusiu ukochanym może mi nie pasić ![]() Mam jeszcze łożeczko i materac, praktycznie nowe, bo mały chyba tylko jedną noc przespał w nim, a później moja siostra wzięła go do łóżka i tak zostało.... Co do samochodu, to niezły ch...... z tego pana. Ja się w tych kwestiach wogóle nie orientuję, bo mamy samochód w leasingu na firmę. Ale współczuję na takiego trafić. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() Właśnie AnnLee że ok wszystko
Edytowane przez basiak Czas edycji: 2009-12-08 o 17:16 |
|||||
|
|
|
#1453 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast potem- róznie bywa. Jedne kobiety "goją się" w tydzień i są w pełnej formie jak przed ciążą. ; inne- niekoniecznie. Mi wszystko popękało, szwy puściły (za wszystko obwiniam szpitalne łózka- tak wysokie, że za cholere z nich nie umiałam zejść bez naciągania się Cytat:
póki co.zmykam do domu.pa. |
||
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze widzisz Pachnie u mnie w domu kapustką kiszoną. Zrobiłam kapuśniak z kiszonej Nie jadłam chyba 100 lat ![]() Kupiłam jeszcze mężowi w lumpku nowiutki golf C&A za 14 zł. Wynajmujemy studentkom mieszkanie po dziadkach. I jak co miesiąc pytają się one ile mają płacić czynszu. Oszaleć można. Nie dosyć, że wszystkie faktury wysłaliśmy im na maila, to jeszcze mówiłam, że jak będą zmiany, to je poinformujemy
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-12-08 o 17:16 |
|
|
|
|
#1455 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale nietypowe zdjęcie te pierwsze takiego jeszcze nie widziałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję! ....ja też coś czuję, że będzie chłopak ![]() Ja byłam w 17 tygodniu na wizycie i mi gin nie powiedział...tzn. ja go pytałam, on zmierzył, ale potem ktoś zadzwonił do niego i zapomniałam się dopytać a on w końcu nie powiedział... :/ [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15733842]no,no... niezła bryka. co się tyczy kombika- super sprawa. A że człowiek się całe życie uczy, to i Ty parkować się naumiesz. [/QUOTE]Dokładnie, niedawno sama byłam przerażona jak kupiliśmy kombika, ale teraz już mi on nie straszny Kwestia praktyki jak zwykle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15739173]ja też nie boję się nacinania, bo tego nie czuć, Natomiast potem- róznie bywa. Jedne kobiety "goją się" w tydzień i są w pełnej formie jak przed ciążą. ; inne- niekoniecznie. Mi wszystko popękało, szwy puściły (za wszystko obwiniam szpitalne łózka- tak wysokie, że za cholere z nich nie umiałam zejść bez naciągania się [/QUOTE] Troszkę przerażające jest to, co napisałaś Okazuje się, że u mnie w szpitalu nacinanie krocza jest przeprowadzane standardowo... Podobno dlatego, żeby się nie popruć samej za bardzo i dodatkowo dlatego, że kobity nie współpracują i to chyba ma przyspieszyć poród Muszę jeszcze dokładnie poczytać opinie i relacje z tej mojej porodówki
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-12-08 o 17:21 |
|||||
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
Basiak, musiałam nie doczytać, że i u ciebie w brzuszku mieszka dziewczynka
to w takim razie są 3, a chłopaków? chyba więcej bo doliczyć sie nie mogę![]() Lea, naprawdę miałaś pecha z tymi szwami. Ja nacięcie czułam, ale to nie było nic strasznego, szyli mnie w narkozie, potem puścił mi jeden szew i po 10 dniach praktycznie, to był koniec przygód. Ale w czasie gdy te szwy tam są, to było to bardzo uciążliwe, po zdjęciu szwów o niebo lepiej.U mnie w szpitalu, przy pierwszym porodzie też nacinają chyba wszystkich. Kurczę, chciałam sobie znaleść jakąś pracę dodatkową do domu, ale jak podpiszę jakąkolwiek umowę, to przepadnie mi to macierzyńskie z poprzedniej pracy i chyba dooopa z tego będzie.
|
#1457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak narazie faceci górą Jeszcze chyba Birrichina ma dziewczynkę, ale coś się nie odzywa ostatnio. To by były 4. |
|
|
|
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pisałam wam wczoraj o lekkim plamieniu. Po południu nic sie nie zmianiało na lepsze wiec postanowiłam przypieszyc z tą wizytą u lekarza.
Okazało sie ze odkleja mi sie kosmówka blisko szyjki i mam leżec cały czas ![]() Nic nie przepisał ale mam sie pojawic jeszcze w piątek na przedluzenie L4 i wtedy zadecyduje. Z tego co wiem to żadnej z Was sie to nie przytrafiło zatem przestrzegam was tylko że nawet jak bedzie małe plamienie bez wyraźnej przyczyny to leccie do gina. Odklejenie kosmówki było widac wyraznie na usg dopochwowym. Ja podejrzewam że przyczyną była moja zbytnia aktywnosc w weekend: latanie po sklepach i rodzinie.
|
#1459 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Odzywam się tak ni to zgruchy ni z pietruchy... Wspomniałyście o chłopczykach, to i ja się przyłączam dla synusiów mamusi Najpradopodobniej będzie mały Aleksander ![]() Mykam coś przekąsić bo zaraz mi głowa pęknie... dla każdej i trzymajcie się ciepło
|||||||||||||||||||||
|
|
#1460 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zwłaszcza ta pierwsza - Cytat:
![]() Cytat:
Ponoć kiedy rodzi się wielu facetów, wojna się szykuje Cytat:
W przeciwnym razie czeka mnie trauma, gdybym pokarmu nie miała, a po cholerę mi takie kwiotki?Cytat:
![]() Cytat:
No jasne, że jeśli dziecior będzie miał uczulenie, to zmienię proszek, ale nie zamierzam od początku dać się zwariować. A pieskowe śpioszki są cudne Cytat:
Patrząc na przewagę facetów, to kurde - musi równowaga byc, nie?![]() Cytat:
Zasypiam cały dzień dzisiaj, jestem jak śnięta ryba Energii starszyło mi na umycie garów i napalenie w piecu. Całą resztę spaliłam w szkole. |
||||||||
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Jeśli mogę chętnie przyłączę się do wątku Mam termin na 10 maja 2010. Jak na razie praktycznie cały czas leżę. Widzę że juz powoli zakupkowy szał
|
|
|
|
#1462 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chętnie dołączę do mniejszości dziewczyńskiej ![]() a właśnie, że nie gin musiał się ostro namęczyć, żeby jakieś ujęcie złapać, bo dzidek szalał. małż stwierdził, że po ruchach mu to na chłopaka wygląda, ale ja wolę wierzyć, że to mała łobuziara tam rośnie ![]() słodkie ciuszki. Cytat:
![]() już ktoś kiedyś wklejał coś podobnego, ale w kolorze. bo na monitorze oprócz tego standardowego widoku (2 zdjęcie), gin zmieniał na taki widok w kolorze sepii, nie wiem czy przypadkiem nie 3d, bo się nie znam. fotki niestety w kolorze nie dostaliśmy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kropko - dowiedziałam się. chodzi o tę samą p. Grażynę i koleżanka nie zna jej losów, ale mówi, ze wydaje jej się mało prawdopodobne, zeby wyjechała, bo jest starszą kobietą, mającą tu dzieci i działkę oraz męża, który nie lubi się podobno ruszać z domu za bardzo. obiecała wypytać tatę i mamę (oboje związani ze szpitalem).i co do samego rodzenia. nie ma opcji, ze ktoś się nie zgadza na Twój poród rodzinny, bo nikogo nie pytają. boksy zapewniają wystarczającą intymność i nikt nikomu nie przeszkadza. a tatusiowie są podobno bardzo mile widziani
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2009-12-08 o 19:40 |
|||||
|
|
|
#1463 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A dlaczego musisz leżeć?
|
|||
|
|
|
#1464 |
|
Konto usunięte
|
Witaj, Olivko
|
|
|
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tą starszą kobietą to tak ostrożnie, pani Grażyna jest z 52go rocznika. ![]() Owszem, ma dzieci, męża (chorego zresztą) i działkę, ale to czasem za mało. Dzięki za info odnośnie porodu. Za parę dni dowiem się z pierwszej ręki, bo okazuje się, że żona kolegi mojego męża jest tam położną. Świat jest mały. ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Witaj słońce Ty moje. Wszystko dobrze, leżysz dalej profilaktycznie czy musisz, bo coś? ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15741829]Chyba nie, bo potrafię odmówić wprost - bardzo to łatwe, wystarczy powiedzieć, że "wiesz, przykro mi, ale mąż upiera się, że wszystko nowe chce, dostał prawdziwego bzika na tym punkcie" [/quote]No właśnie nie działa. Już usłyszałam, że dopiero co zjechał z pracy za granicą, nie miał roboty tutaj, potem co zarobił to płacił za potrzebny mu do pracy kurs i już nagle taki burżuj, że materaca nie chce po czyimś dziecku. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15741829] Te, królewna, gratuluję, bo Ty chyba zaczynasz 18 tydzień dzisiaj ![]() [/QUOTE] Ano chyba jakoś tak. To piąty miesiąc zdaje się?
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-08 o 20:01 |
||
|
|
|
#1466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przez przypadek otworzyłam ten wątek, bo rzadko bywam na wizażu, a sama nie jestem majowo-czerwcowa, tylko lutowa. Pewnie na wiosnę wrócę do "odchudzania po trzydziestce". ![]() Pozdrawiam serdecznie!
|
|
#1467 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mnie targają jak mam okres- tak jakby nerwobóle. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i gratki za chłopca. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15741829] Uff, choć jedna myśli tak, jak ja No jasne, że jeśli dziecior będzie miał uczulenie, to zmienię proszek, ale nie zamierzam od początku dać się zwariować. [/QUOTE]jeszcze ja tak samo myślę. ![]() Cytat:
podaj dane do listy na pierwszej stronie, i napisz coś więcej o sobie. |
||||
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki dla Was.
|
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z chęcią poczytam, czego Ty się dowiesz. |
|
|
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Dawno nie pisalam, ale chcialam zagadnać jeszcze w temacie porodow, naciec,poloznych bo widze ze teraz na tapecie Czy ktoras z Was rozwaza porod domowy? Po pierwszym porodzie, ktory odbyl sie w szpitalu zdecydowalismy z mezem ze nastepny, o ile bedzie to mozliwe, odbedzie sie w naszym domu. Mam nadzieje, ze sie uda Pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

500km i cały dzień w d...

Jak mam dostać wór do przebrania, to mnie trzepie od razu.
, nieudokumentowany przebieg - czyli mogłoby się okazać, że połowa części zużyta i do wymiany....oszust cholerny, wiedział, że TŻ taki kawał drogi będzie jechał i tak kłamał, jakbym go dorwała

Nie jadłam chyba 100 lat 

W przeciwnym razie czeka mnie trauma, gdybym pokarmu nie miała, a po cholerę mi takie kwiotki?