Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-08, 13:24   #721
AsiaW**
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Przeglądam z ciekawości allegro i widze ile osób hurtowo sprzedaje kosmetyki oriflame i po jakich cenach, a później sie dziwię, ze klientki mówią" ja zamawiam na allegro tam jest duzo taniej"...i te wszsytkie rzeczy które miałam teraz w brakach na allegro są dostepne...(kredki do oczu, sztyft rozświetlający, płyny do kapieli itp)...szok!

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 13:26   #722
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asgoja Pokaż wiadomość
Bo wszystkie biura nie ważne od tego gdzie są obsługuje magazyn w Warszawie, a inne placówki (filie i oddziały) z innych magazynów
Wiem - dlatego mówię, że dziwnie podzielone, bo skoro Katowice mają takie obciążenie zamówieniami, że w pierwszym dniu jest tyle rzeczy w brakach, to część filii mogłaby przejąć Warszawa. Na biura regionalne nie ma tyle braków.

Cytat:
Napisane przez Velvetrope Pokaż wiadomość
To szczerze powiem, że nie wiem o co chodzi... W Krakowie zawsze zamówienia są na nastepny dzień, jeżeli zamówi się do godz. 12 dnia poprzedniego.
Do 13 . Tak jest w filii, biura regionalne mają dostawę w określone dni, a jeśli jest to tylko 1 dzień, to może być tak, że tyle się czeka.

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce isc dzisiaj do filii i powiedziec jaki chce prezent za program lojalnosciowy. Mam isc z tym do kasy czy tam gdzie wydaja paczki? Nie mam karnetu, oni chyba powinni wiedziec ze zrobilam ten program?
A czy to jest naprawdę taki problem podejść do filii i spytać i najwyżej zmienić okienko? Nie rozumiem takich pytań . O hologramach i karnetach już było duuuuuuuuuuuuużo .

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Katalogi mozna kupic w filii czy trzeba zamawiac?
Można kupić w filii. Ceny jak w cenniku . Przynajmniej w mojej można. W Gdyni też na pewno, więc podejrzewam, że to reguła .

Oriflame ma chyba jakiś gorszy czas. Dzisiaj w filii kobieta zgłaszała reklamację, bo miała jedno zamówienie w dwóch paczkach, przy czym jedna z nich zawierała nie jej produkty. Więc druga część jej zamówienia poszła w Polskę i nikt nie wie gdzie . A obsługa filii twierdzi, że Oriflame nie będzie chciało pakować drugi raz tego . Po prostu ręce zaczynają opadać. Niech się skończą te święta, bo to najgorszy czas.

Edytowane przez SdC
Czas edycji: 2009-12-08 o 13:30
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 13:29   #723
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Te "próbki" Amber Elixir to nie były takie zwykłe próbki. Można je było kupić w sprzedaży wiązanej. W cenniku nie widnieją jako próbki (chyba, że niedowidzę)
A nie były czasem jako "bonus" w jednym katalogu za zakupy za 99 zł?
Stary 2009-12-08, 13:35   #724
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
A nie były czasem jako "bonus" w jednym katalogu za zakupy za 99 zł?

No właśnie o tym pisałam , że przy zakupach za ileśtam można było je kupić za chyba 3zł. To się właśnie nazywa "sprzedaż łączona".

Dukan

Edytowane przez BogaczKa22
Czas edycji: 2009-12-08 o 13:36
BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 13:41   #725
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

dostałam zamówienie wszystko ładnie pieknie tylko dostałam cenniki dla kat.17 a nie 1 ;/
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 13:46   #726
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie o tym pisałam , że przy zakupach za ileśtam można było je kupić za chyba 3zł. To się właśnie nazywa "sprzedaż łączona".
Sprzedaż bardzo łączona. Za zakupy na taką kwotę powinny być za free.
Stary 2009-12-08, 15:07   #727
basiaaa
Raczkowanie

GG do basiaaa

Mógłby ktoś się zlitować i wkleić katalog 1 ? PROSZĘ !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 15:31   #728
Zaczarowana18
Rozeznanie

ja tez proszę,bo juz szału dostaje z ciekawości i zaglądam co chwilę czy już jest
Zaczarowana18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 15:35   #729
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

no fajnie, aż się boję zamawiać jak czytam co tu się dzieje ;p

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
dostałam zamówienie wszystko ładnie pieknie tylko dostałam cenniki dla kat.17 a nie 1 ;/
na stronie ori już jest cennik dla katalogu 1

sauer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 15:48   #730
Tysia1907
Zadomowienie

https://pl.secure.oriflame.com/conte...ondLevel.jhtml

link z nowościami jak ktoś jeszcze nie widział
Stary 2009-12-08, 16:02   #731
Nektaryna
Zadomowienie

Kurcze ja to mam pecha. Koleżanka która zamówiła u mnie za około 60 zł złamała noge i nie już pojawi się do świąt na uczelni. I teraz musze jakoś powciskać te kosmetyki koleżankom:/ Chyba bede po cenach konsultanta sprzedawać byle by sie tego pozbyć.

Mam katalog 1 ale nie mam możliwości wrzucenia go na forum. Ale jest praktycznie taki sam jak ten słowacki do którego ktoś linka wrzucił.

A tak z nowości

Mydełka z kandyzowanych jabłek ładnie pachnie i berdzo intensywnie nawet przez papierek. Tamte też poniuchałam i to z pieczonych kasztanów troche jak piernik pachnie, a grzaniec pachnie jak grzaniec ale najsłabiej z nich.

Miss O jest super ma słodziutki owocowy zapach Dość trwałe bo psiknęłam się nim jakąś godzinę temu a nadal pachnę więc jestem zadowolona

Pędzel wachlarzowy jest śliczny, ma miękkie włosie, jutro go wypróbuje z pudrem pyłkowym to zdam relacje jak się spisuje Ale wygląda imponująco podobny w sephorze widziałam za coś około 50 zł i był o 1/3 mniejszy niż ten z Ori.
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 16:07   #732
Zaczarowana18
Rozeznanie

[QUOTE=Nektaryna;15739391]Kurcze ja to mam pecha. Koleżanka która zamówiła u mnie za około 60 zł złamała noge i nie już pojawi się do świąt na uczelni. I teraz musze jakoś powciskać te kosmetyki koleżankom:/ Chyba bede po cenach konsultanta sprzedawać byle by sie tego pozbyć.

A nie masz żadnego kontaktu z koleżanka?przecież mogłabyś jej to wysłać chociażby pocztą
Stary 2009-12-08, 16:21   #733
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
Jest tu jakas konsultantka z Katowic? Najlepiej z centrum, zebym miala latwy odbior zamowienia.
Prosze o pw
Napisałam PW

Byłam dziś odebrać zamówienie w Oddziele Katowice i... sajgon! Straszny tłok, masa braków, wieczne oczekiwanie, ludzie zdenerwowani...
Szkoda

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 16:31   #734
Nektaryna
Zadomowienie

[QUOTE=Zaczarowana18;15739 509]
Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Kurcze ja to mam pecha. Koleżanka która zamówiła u mnie za około 60 zł złamała noge i nie już pojawi się do świąt na uczelni. I teraz musze jakoś powciskać te kosmetyki koleżankom:/ Chyba bede po cenach konsultanta sprzedawać byle by sie tego pozbyć.

A nie masz żadnego kontaktu z koleżanka?przecież mogłabyś jej to wysłać chociażby pocztą
Dzwoniłam do niej rano zaraz jak odebrałam kosmetyki i powiedziała jak mam możliwość zwrotu to niech zwróce te kosmetyki na gwarancję. Ma paskudne złamanie w 2 miejscach i nie chce jej głowę zawracać kosmetykami, pewnie bedzie miała teraz większe wydatki przez ten wypadek. Pozamawiała rzeczy z silk & cashmere krem do rąk,żel do masażu,ten nowy żel pod prysznic, pomadke spa i zestaw kokosowy więc myśle że to się sprzeda.
Stary 2009-12-08, 16:34   #735
asia27100
Zakorzenienie

hej
zlozylam zamowienie. mialam tylko jeden brak ( lakier do paznokci GG)

jest plus calej tej sytuacji: zalapalam sie na promocje z plakatu, zamowilam sobie cienie GG za 19,90 ( zawsze mi sie podobaly ale szkoda bylo mi kasy)

mam pytanie: mialam teraz 3 razy po sto punktow, powinnam dostac prezent za 3 chologramy. zawsze walczylam o kolejne 100pkt, by go dostac ale teraz mam watpliwosci.... prezent sie dostaje z kolejnym punktowanym zamowieniem ( jakimkolwiek) czy jesli znow bede miala 100pkt?
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 16:36   #736
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niebieska88 Pokaż wiadomość
Napisałam PW

Byłam dziś odebrać zamówienie w Oddziele Katowice i... sajgon! Straszny tłok, masa braków, wieczne oczekiwanie, ludzie zdenerwowani...
Szkoda
Ja byłam w fili we Wrocławiu i masakra tyle ludzi. Pierwszy raz nie było miejsca żeby usiąść z paczką i przejrzeć i spakować rzeczy. W końcu się zdenerwowałam i na podłodze położyłam paczkę i zapakowałam produkty do plecaka
Stary 2009-12-08, 16:36   #737
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
mam pytanie: mialam teraz 3 razy po sto punktow, powinnam dostac prezent za 3 chologramy. zawsze walczylam o kolejne 100pkt, by go dostac ale teraz mam watpliwosci.... prezent sie dostaje z kolejnym punktowanym zamowieniem ( jakimkolwiek) czy jesli znow bede miala 100pkt?
Z jakimkolwiek.
Stary 2009-12-08, 16:41   #738
asia27100
Zakorzenienie

oo dziekuje za szybka odpowiedz. to oznacza ze przez trzy lata zylam w nieswiadomosci... ale wydaje mi sie ze w biurze mnie poinformowano ze powinnam miec kolejne 100 pkt aby prezent odebrac....
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 16:48   #739
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
oo dziekuje za szybka odpowiedz. to oznacza ze przez trzy lata zylam w nieswiadomosci... ale wydaje mi sie ze w biurze mnie poinformowano ze powinnam miec kolejne 100 pkt aby prezent odebrac....
Znalazłam fv na której mam prezent z programu lojalnościowego i nie mam tam 100PP. Wprawdzie to nie z tego roku ale myślę że nic się nie zmieniło.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Są już pierwsze strony katalogu 1 na wątku ze zdjęciami.
Stary 2009-12-08, 16:50   #740
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Witam.
Mam taka sprawę. Moja koleżanka jest nową konsultantką. Zamawiała 1 raz w katalogu 16 i fakturę płatną ma do 10.12. Wczoraj zapłacila fakturę na poczcie i wczoraj też chciala zlożyć zamówienie z 17. Jednak nie mogła bo nie było przycisku - na kredyt tylko e-płatność. Zastanawiamy się wlasnie, kiedy będzie mogła złozyc zamówienie, czy jak zaksiegują wpłatę?
Czy może ma za mały limit kredytowy, bo ma 500zł?
Pozdrawiam

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 17:27   #741
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Znalazłam fv na której mam prezent z programu lojalnościowego i nie mam tam 100PP. Wprawdzie to nie z tego roku ale myślę że nic się nie zmieniło.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Są już pierwsze strony katalogu 1 na wątku ze zdjęciami.

A no są Staram się je dodawać na bieżąco chociaż jakość nie jest pierwszej klasy. Skanera niestety nie posiadam

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 17:41   #742
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
A no są Staram się je dodawać na bieżąco chociaż jakość nie jest pierwszej klasy. Skanera niestety nie posiadam
Ważne że można coś pooglądać. Dzięki.
Stary 2009-12-08, 17:42   #743
Kasiuchetka
Zadomowienie

Cytat:
Te "próbki" Amber Elixir to nie były takie zwykłe próbki. Można je było kupić w sprzedaży wiązanej. W cenniku nie widnieją jako próbki (chyba, że niedowidzę)
To są miniaturki lub tzw miniwersje
Kasiuchetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 17:46   #744
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie podkładów GG z oriflame. Cena katalogowa wynosi ok 40zł-pojemność 30ml, na allegro róznica waha się w granicy 5zł...ale zestaw saszetek tego samego podkładu (10 x 3ml=30ml-czyli tyle samo ile w buteleczce) kosztuje ok 10zł. Dlaczego różnica jest tak duża? Czy warto kupować te saszetki?
Też mam swoją teorię Próbka to teoretycznie 1 użycie, więc płacisz 10 zł za 10 użyć, natomiast pełnowymiarowe opakowanie będziesz używać przez kilka miesięcy, na pewno więcej niż 40 razy. Używanie próbki więcej niż raz jest po pierwsze niehigieniczne, a po drugie niewygodne - brudzi kosmetyczkę i zasycha.
Stary 2009-12-08, 17:48   #745
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Witam.
Mam taka sprawę. Moja koleżanka jest nową konsultantką. Zamawiała 1 raz w katalogu 16 i fakturę płatną ma do 10.12. Wczoraj zapłacila fakturę na poczcie i wczoraj też chciala zlożyć zamówienie z 17. Jednak nie mogła bo nie było przycisku - na kredyt tylko e-płatność. Zastanawiamy się wlasnie, kiedy będzie mogła złozyc zamówienie, czy jak zaksiegują wpłatę?
Czy może ma za mały limit kredytowy, bo ma 500zł?
Pozdrawiam
Jeżeli płaciła na poczcie to ma problem bo przelewy pocztowe idą niekiedy nawet kilka dni... Najlepiej płacić przelewy w banku tam płacisz 1 zł więcej ale kasa jest w ten sam dzień na koncie(bo chyba pocztowy przelew kosztuje 2,5o a bankowy 3,50).
A najlepiej założyć konto w banku i wpłacać sobie pieniążki na konto w banku - to nic nie kosztuje i robić przelewy internetowe - ja mam 50 gr od przelewu do innego banku, moje koleżanki mają darmowe przelewy, musze się spytać w jakim banku konto mają.
Jak wpłacisz w fili w kasie pieniążki to wtedy od razu masz konto czyściutkie i zaraz możesz robić zamówienie.
No jak ma kredyt 500zł i niezapłacone zamówienie a drugie przewyższa kwote kredytu to musi czekać az kasa wpłynie na konto.
Przelew pocztowy to tak średnio 2 dni idzie a zdarzało mi się że po 4 dniach dopiero był a dlaczego tak długo to pojęcia nie mam.
Stary 2009-12-08, 17:51   #746
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiuchetka Pokaż wiadomość
To są miniaturki lub tzw miniwersje

Różnica pomiędzy próbką a minitaturką nie sporawdza się tylko do pojemności i względów estetycznych. Miniaturki są dostępne dla zwykłych klientek, o próbkach wspomina się w katalogu rzadko, zazwyczaj tylko nowości dodawane są jako Gratisy. Co za tym idzie jest to taka sama sprzedaż jak zwykłej wody toaletowej o większej pojemności i wyższej cenie.
Poza tym jak już ktoś wspominał miniaturki pojawiają się tylko czasem natomiast sprzedaż próbek jest niezmiennie stała Taka moja mała teoria. Trudno powiedzieć czy słuszna , ale jest moja Amen

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2009-12-08 o 17:56
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 17:55   #747
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli płaciła na poczcie to ma problem bo przelewy pocztowe idą niekiedy nawet kilka dni...
A najlepiej założyć konto w banku i wpłacać sobie pieniążki na konto w banku - to nic nie kosztuje i robić przelewy internetowe - ja mam 50 gr od przelewu do innego banku, moje koleżanki mają darmowe przelewy, musze się spytać w jakim banku konto mają.
Poczta ma DWA TYGODNIE na dostarczenie pieniędzy więc jest to bardzo ryzykowne.

Konto w mBanku jest za darmo i za darmo są przelewy.
Stary 2009-12-08, 17:57   #748
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Cytat:
Jeżeli płaciła na poczcie to ma problem bo przelewy pocztowe idą niekiedy nawet kilka dni... Najlepiej płacić przelewy w banku tam płacisz 1 zł więcej ale kasa jest w ten sam dzień na koncie(bo chyba pocztowy przelew kosztuje 2,5o a bankowy 3,50).
Jak wpłacisz w fili w kasie pieniążki to wtedy od razu masz konto czyściutkie i zaraz możesz robić zamówienie.
No jak ma kredyt 500zł i niezapłacone zamówienie a drugie przewyższa kwote kredytu to musi czekać az kasa wpłynie na konto.
Przelew pocztowy to tak średnio 2 dni idzie a zdarzało mi się że po 4 dniach dopiero był a dlaczego tak długo to pojęcia nie mam.
Dziękuję serdecznie za szybką odpowiedź Tak myślałam właśnie, że muszą wpłatę zaksiegować żeby mogła zamówić z nowego katalogu.
Ona ma konto w mbanku, ale nie miała na koncie tyle pieniędzy żeby zapłacic za fakturę, więc poszła na pocztę, a że kiedys pracowała na poczcie powiedziala, że przelew bedzie na pewno na drugi dzień, bo teraz mają takie systemy, że pieniądze idą migiem. Ale jak sie okazuje, nie idą migiem bo dzisiaj tez cały dzień próbowała złożyć zamówienie i nadal nie może.
Ja płacę też z konta i nie chodzę po pocztach ani po bankach, tylko sama robie przelew, o wiele wygodniej.

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 18:04   #749
Zaczarowana18
Rozeznanie

Wie ktoś może czy dobrej jakości jest ta nowa seria z oliwką i bambusem,która będzie w katalogu 1?
Stary 2009-12-08, 18:11   #750
Ania1367
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Dzięki dobra kobieto
Jak dla mnie katalog 1 jest lepszy niż świąteczna 17

Ania1367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości