z myślą o... STUDNIÓWCE 2010 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-08, 21:17   #3781
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: z myślą o... STUDNIÓWCE 2010

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Kochana, jakbyś chciala, to ja mieszkam praktycznie w Krakowie, więc zbiorę moją "mafię" i ją załatwimy . Bezczelna laska, ja nie wiem jak tak można ...

Gdzie można tą białą perłę kupić, za ile, jak to działa i czy nie szkodzi zębom? To jest pasta do zębów, czy jakiś szczególny preparat?

to jakbys widziala przy okazji taka cizie z czarnymi wlosami, tipsami w 10cm szpilach i po solarze w okolicach ksw to blagam cie. zabij. nie miej litosci.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez karolajn91 Pokaż wiadomość
nazwa to Biała Perła ja płaciłam chyba ok 50 zł ale to różnie w zależności od apteki .. jest to żel i takie nakładki na zęby.. znalazłam zdjęcie z wakacji po 3 dniach wybielania http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1251138526

o kurcze!! super!!

dzieki bejbe
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:19   #3782
karolajn91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
to jakbys widziala przy okazji taka cizie z czarnymi wlosami, tipsami w 10cm szpilach i po solarze w okolicach ksw to blagam cie. zabij. nie miej litosci.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

o kurcze!! super!!

dzieki bejbe
zdj są robione w innym świetle, co nawet widać ale w rzeczywistości róznica też była ogromna

karolajn91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:19   #3783
Xtase
Rozeznanie

Kurcze, brzmi jak opis mojej koleżanki Ale ona nie z Krakowa jest...
Są tutaj może jakieś dziewczyny z woj. śląskiego, które wiedzą coś o Konopiskach? Podobno to jest jakieś centrum, gdzie jest całe mnóstwo sukienek, garniturów, dodatków itp i mieści się gdzieś pod Częstochową
Xtase jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:22   #3784
malinoweciastko
Zadomowienie

ja również jestem zadowolona z białej perły jak narazie, zobaczymy co będzie po 2 tubce...
malinoweciastko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:27   #3785
karolajn91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinoweciastko Pokaż wiadomość
ja również jestem zadowolona z białej perły jak narazie, zobaczymy co będzie po 2 tubce...
ja nie zdążyłam zużyć nawet 1 tubki, bo ja mówiłam jakaś 1/4 mi została, ale to dlatego, że mi się znudziło a z efektów byłam zadowolona moje wybielanie trwało góra 7 dni.. a i zapomniałam powiedzieć, że w opakowaniu są dwie tubki tego żelu... jest też takie coś jak biała perła simple (chyba 20 pare zł) ale już nie wiem czy służy też do wybielania czy tylko do utrwalania wybielonych po zwykłej BP

Stary 2009-12-08, 21:28   #3786
pragnienie
Rozeznanie

Jejku dziewczyny ile Wy piszecie!
Ja już dzisiaj nie dam rady tego nadrobić, bo padam z nóg. Zlazłam całą Piotrkowską i Manu i co? I butów oczywiście nie kupiłam
Te z Deichmanna o których kiedyś mówiłam były zdecydowanie za szerokie na moją stopę, a gdy spodobało mi się coś innego to oczywiście ten sam problem - 37 za duże, 36-za małe. Pani ekspedientka nawet mi do tych 37 jakiś wkładek żelowych nawkładała, cudów niewidów Ale wtedy but robił się za 'płytki' i zwyczajnie stopa mi wypadała. Ja chyba sobie pół palców obetnę i może wcisnę się w 36... Jaka jestem wkurzona noo Zawsze mam kłopoty z kupnem butów

melleczka - z tych fragmentów co wyczytałam - ta dziewucha ma niesamowity tupet. Po prostu

pragnienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:31   #3787
malinoweciastko
Zadomowienie

biała perła simple jest w pędzelku bez tych nakładek na zęby i jest do utrwalenia efektu wybielania... ja stosowałam bp dość regularnie, teraz po pierwszej tubce zrobiłam przerwę krótką i zaraz zaczynam nową

a po pastach wybialających typu signal, czy blendamed nie ma co się spodziewać jakiś większych efektów, one służą także do podtrzymania efektów wybielania, zęby po nich są gładkie, błyszczące i tyle. Nie rozjaśnią one koloru.

Edytowane przez malinoweciastko
Czas edycji: 2009-12-08 o 21:36
malinoweciastko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:33   #3788
PaLLitQa
żona

no to zaczynam

Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
Cześć.. nie było mnie od wczoraj wieczorem, a tu już tyle zaległości mam do nadrabiania... a ja dziś załamkę mam.. już mi się odechciewa wszystkiego... pół dnia siedziałam i ryczałam..

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Moja mama się podśmiewa, że w obcasach to nie polatam, ale ona ogólnie nie przepada za TŻem.
Ja staram się przy TŻu nosić płaskie buty, ewentualnie na małym obcasie (takie mam sandały m.in.) żeby on się dobrze czuł i ja
czemu nie lubi Twojego Tż Ja z moim juz dwa lata a moj tata pewnie by go na drodze nawet nie poznał, tak sie interesuje

Cytat:
sytuacja sie3 skomplikowala i to bardzo. boje sie ....
ona do mnie napisala i teraz wiem ze zrobi wszytsko zebvy dowiesc tego ze moze go miec.
jestem w beznadziejnej sytuacji... nie wiem co mam robic... tż nie chce ze mna rozmawiac... napisal jej tylko zeby do mnie nie pisala jak mu o tym napisalam...
kurcze mell tak mi przykro ale wierze ze sie nie poddasz bo kochasz Jedz do niego jak najszybciej jak sie tylko zobaczycie z usmiechem na twarzy to wszystkie problemy miną)

Cytat:
Napisane przez anjya Pokaż wiadomość
podczytuję Wasz wątek od jakiegoś czasu
co do rozmowy byłabym wściekła, bo z jakiej racji TŻ opowiada o tym, że mu awanturę zrobiłaś? biedaczek wyżala się jej, że na niego nakrzyczałaś? zresztą dziwna ta rozmowa, taka .. gimnazjalna.

a mam pytanie do Was wszystkich:

chciałabym sobie uszyć taką sukienkę, tylko bez tych ozdobników u góry i chciałabym żeby była tuż za kolano. w paincie zrobiłam prowizoryczną wersję, można się śmiać co o tym myślicie, czy sukienka nie straci swojego uroku ? na zdjęciu z nogami wydaje mi się, że nie jest źle
ja szyje tą w wersji pierwszej tylko z lekką przeróbką dzisiaj byłam na przymiarce

Cytat:
dzieki wam wielkie

ukradne pistolet chyba.,... a wtedy to lepiej dla niej zeby mnie na ulicy nie spotkala

albo lepiej.... nozem ja zalatwie.... bedzie powolna i bolesna smierc....

bylam wczoraj u spowiedzi. wiedzialam ze jeszcze nagrzesze. nawet pokuty nie zdarzylam odmowic. no kurde.
pomożemy w zabijaniu
rozbawiłas mnie:D

Cytat:
na wakacjach wybielałam białą perłą i efekty były cudowne tylko, że wybielałam dosyć krótko i się nie za bardzo utrwaliły, a teraz chcę taki śnieżnobiały uśmiech.. zostala mi jeszcze jedna tubka + 1/4 drugiej więc tą całą wykorzystam do samego konca

nie, u dentysty nie, bo dużo mi do białych nie brakuje jakiś 1-2 tony czy jak to się nazywa na tych paseczkach, a to jednak kosztuje
co to jest ta biała perła mozesz cos wiecej o tym powiedziec?

edit
juz wiem chyba sie skusze ale szkoda mi 50ciu złotych

Edytowane przez PaLLitQa
Czas edycji: 2009-12-08 o 21:38
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:39   #3789
melleczka
Zakorzenienie

ja jej pokaze.,....
Stary 2009-12-08, 21:40   #3790
karolajn91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość

co to jest ta biała perła mozesz cos wiecej o tym powiedziec?
jest to taki żel, w zestawie są dwie tubki tego żelu. smak ma okropny ale idzie się przyzwyczaić.. do tego w zestawie są trzy nakładki na zęby (1 dodatkowa) takie silikonowe.. przed wybielaniem się je formuje tzn moczy w gorącej wodzie i odbija swoje zęby tzn dopasowuje do swoich zębów do tego daje się żel, jeśli się nie mylę to 3 razy dziennie po 30 min się z takim czymś siedzi
edit
to wiesz po raz drugi

Stary 2009-12-08, 21:44   #3791
19agusia91
Zakorzenienie

Ja miałam białe żeby dopóki nie zaczełam jeśc żelazxa w tabletkach. Ale byłam u orto ostatnio i powiedziała,ze mam najpierw spróbować zmyć osad jakąś lepszą pastą. Kości wybielaćnie chcę

Jak nie pomoze to zainwestuję w te perłę. Ale najpierw musze zarobic na nią, sporo kosztuje
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:44   #3792
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
na wakacjach wybielałam białą perłą i efekty były cudowne tylko, że wybielałam dosyć krótko i się nie za bardzo utrwaliły, a teraz chcę taki śnieżnobiały uśmiech.. zostala mi jeszcze jedna tubka + 1/4 drugiej więc tą całą wykorzystam do samego konca

nie, u dentysty nie, bo dużo mi do białych nie brakuje jakiś 1-2 tony czy jak to się nazywa na tych paseczkach, a to jednak kosztuje
Tylko dziąsła pieką

Cytat:

czemu nie lubi Twojego Tż Ja z moim juz dwa lata a moj tata pewnie by go na drodze nawet nie poznał, tak sie interesuje
Bo TŻ wyciął brzydki numer w wakacje i nie może mu tego zapomnieć jakoś
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:45   #3793
PaLLitQa
żona

Cytat:
jest to taki żel, w zestawie są dwie tubki tego żelu. smak ma okropny ale idzie się przyzwyczaić.. do tego w zestawie są trzy nakładki na zęby (1 dodatkowa) takie silikonowe.. przed wybielaniem się je formuje tzn moczy w gorącej wodzie i odbija swoje zęby tzn dopasowuje do swoich zębów do tego daje się żel, jeśli się nie mylę to 3 razy dziennie po 30 min się z takim czymś siedzi
edit
to wiesz po raz drugi
o matko to jak to niedobre to ja pewnie bede wymiotowala bo ja nie moge takich swinst nawet pod nos podstawiac... juz raz w podstawowce u higienistki zwymiotowałam bo kazała mi krople żołądkowe wypić to tylko je powąchałam i na tym koniec
Stary 2009-12-08, 21:48   #3794
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety jedyny moj znajomy stamtad to tżta kolega. a jego nie zapytam przeciez.

ale moj facet jest taki uparty ze chce zawsze wszystko sam zalatwic.

wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrr

Lucka91: ja tam mysle ze jej twarz obleje kretem zeby jej juz zaden nie chcial.[COLOR="Silver"]
widze ze lepiej z toba nie zadzierac ;p chyba bede juz dla ciebie zawsze mila, bo a nuz a wpadniesz na pomysl zrobienia mi jakiejs krzywdy ;p

No a tak powaznie, to nie dziwie ci sie ze jestes zla, tez bym byla mega wkurzona, ale na twoim miejscu jak jest taka mozliwosc to pojechalabym z TŻ do Krakowa - tak na wszelki wypadek ;p

Cytat:
Napisane przez Xtase Pokaż wiadomość
Kurcze, brzmi jak opis mojej koleżanki Ale ona nie z Krakowa jest...
Są tutaj może jakieś dziewczyny z woj. śląskiego, które wiedzą coś o Konopiskach? Podobno to jest jakieś centrum, gdzie jest całe mnóstwo sukienek, garniturów, dodatków itp i mieści się gdzieś pod Częstochową
Tak, slyszalam o tym centrum I nawet mialam zamiar sie tam wybrac, ale traf chcial ze zdecydowalam sie szyc ;p
Stary 2009-12-08, 21:49   #3795
karolajn91
Zadomowienie

Cytat:
Tylko dziąsła pieką
u mnie z tym nie było aż tak źle. dało się wytrzymać wystarczy aplikatory przyciąć tak żeby nie zachodziły na dziąsła

Cytat:
o matko to jak to niedobre to ja pewnie bede wymiotowala bo ja nie moge takich swinst nawet pod nos podstawiac... juz raz w podstawowce u higienistki zwymiotowałam bo kazała mi krople żołądkowe wypić to tylko je powąchałam i na tym koniec
smak czuć jeśli się tego za dużo nałoży do tych nakładek i wycieknie na język trzeba się po prostu nauczyć to dozować tak żeby było dobrze

Edytowane przez karolajn91
Czas edycji: 2009-12-08 o 21:51
Stary 2009-12-08, 21:58   #3796
żanetka91
Rozeznanie

GG do żanetka91

Karolakm91 a ile ta pasta kosztuje?
Melleczko droga ja już nie mam siły do tego copiszesz aż mi ciśnienie skacze,głupia jędza ale tż też nie jest bez winy!
Ja mam w miare blae zeby jak uzywam blend a med white pearl to juz pare osob mimowiloze mam biale ale misie marza takie jak ma Natasza Urbańska!
Stary 2009-12-08, 21:59   #3797
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie z tym nie było aż tak źle. dało się wytrzymać wystarczy aplikatory przyciąć tak żeby nie zachodziły na dziąsła

smak czuć jeśli się tego za dużo nałoży do tych nakładek i wycieknie na język trzeba się po prostu nauczyć to dozować tak żeby było dobrze
Kurde, kurde, kurde, rozbudziłaś we mnie ochotę na BP, a chciałam przed wakacjami dopiero

żanetka91, 60 zł
Stary 2009-12-08, 22:02   #3798
żanetka91
Rozeznanie

GG do żanetka91

I co takie dobre efekty po tym?
Stary 2009-12-08, 22:03   #3799
PaLLitQa
żona

Cytat:
Tylko dziąsła pieką

Bo TŻ wyciął brzydki numer w wakacje i nie może mu tego zapomnieć jakoś
aha:d to wszystko tłumaczy

Cytat:

jutro skocze do apteki popytać ale się nakręciłam na to

ta biala perla kosztuje 90 zl?

Edytowane przez PaLLitQa
Czas edycji: 2009-12-08 o 22:07
Stary 2009-12-08, 22:03   #3800
karolajn91
Zadomowienie

Cytat:
Kurde, kurde, kurde, rozbudziłaś we mnie ochotę na BP, a chciałam przed wakacjami dopiero

żanetka91, 60 zł
przynajmniej może będę miała jakieś wsparcie, bo samej to tak cięzko a różnie kosztuje bo już czytałam że od 46 - ok 70 ja dałam 49 chyba, więc nie jest źle

a efekty pewnie różne, bo każdego zęby inaczej reaguję.. ja byłam bardzo zadowolona więc chcę to powtórzyć

Edytowane przez karolajn91
Czas edycji: 2009-12-08 o 22:05
Stary 2009-12-08, 22:04   #3801
qbsession753
Raczkowanie

Poszukuję ładnej asymetrycznej sukienki na studniówkę! nie mogę znaleźć nic interesującego...pomożeci e?
qbsession753 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 22:04   #3802
loxd
Raczkowanie

We mnie tez rozbudziłyście ochotę, ale pech chciał, że noszę aparat i nic by z tego nie wyszło ;p

Ja się zbytnio nie udzielam, ale czytam was namiętnie i jestem na bieżąco . I chciałam ci powiedzieć mell (mogę tak pisać?), że jesteś w dosyć przykrej sytuacji, ale nie martw się, trzymam kciuki, żeby ta lafirynda się odwaliła od was, będzie dobrze ;*

loxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 22:05   #3803
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żanetka91 Pokaż wiadomość
I co takie dobre efekty po tym?
To zależy, u niektórych rewelacyjne, wybiela o kilka tonów, a u niektórych nic nie widać za to czuć - ból
Stary 2009-12-08, 22:08   #3804
żanetka91
Rozeznanie

GG do żanetka91

Cytat:
przynajmniej może będę miała jakieś wsparcie, bo samej to tak cięzko a różnie kosztuje bo już czytałam że od 46 - ok 70 ja dałam 49 chyba, więc nie jest źle

a efekty pewnie różne, bo każdego zęby inaczej reaguję.. ja byłam bardzo zadowolona więc chcę to powtórzyć
Ejjj i mnie nakrecilas!
Jutro zobacze ile u mnie to cudo
Stary 2009-12-08, 22:13   #3805
karolajn91
Zadomowienie

Żanetka cieszę się w zęby chyba warto zainwestować trochę tylko BP nie działa na plomby więc jak ktoś ma np z przodu to może to później dziwnie wyglądać

Stary 2009-12-08, 22:20   #3806
żanetka91
Rozeznanie

GG do żanetka91

Cytat:
To zależy, u niektórych rewelacyjne, wybiela o kilka tonów, a u niektórych nic nie widać za to czuć - ból
Potrafisz sprowadzić ma ziemię
Stary 2009-12-08, 22:25   #3807
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żanetka91 Pokaż wiadomość
Potrafisz sprowadzić ma ziemię
Trzeba być realistą
Łatwiej się wybiela zęby z natury ciemne (ale naprawdę, a nie, że takie widzi mi się) , no i to też zależy od podatności.
Ale spotkałam się i z takimi opiniami, że bolało i nic nie dało.
Stary 2009-12-08, 22:39   #3808
PaLLitQa
żona

jezuuu nie mowcie ze to boli jeszcze
Stary 2009-12-08, 22:42   #3809
żanetka91
Rozeznanie

GG do żanetka91

Cytat:
Chcesz być piękna to cierp
Stary 2009-12-08, 22:42   #3810
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to nałożysz na dziąsła (jak jest za dużo płynu w nakładkach) to czasem boli albo piecze. Ale tak czy inaczej trochę na dziąsła pójdzie, bo inaczej całych zębów równo nie pokryjesz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości