|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Bianeczko w zeszłym roku mierzyłam tą suknię z Giselle lub bardzo podobną, nie mam przy sobie jej zdjęcia; a zdaje mi się ze się jeszcze zachowało na drugim kompie
|
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Exceptional moim zdaniem suknia zupełnie do Ciebie nie pasuje. Wydaje mi się że to rozcięcie i wzory w tych miejscach poszerzają ci biodra. A naprawdę jesteś zgrabna. Moim zdaniem najlepsza dla Ciebie byłaby suknia która podkreśliłaby Ci talię ale miałaby małą ilość zdobień. Zdobienia szczególnie na biuście optycznie go jeszcze powiększają. A podkreślona talia odciągnie uwagę od biustu. A odnośnie ramiączek, wydaje mi się że nie musisz mieć koniecznie ramiączek, masz ładne ramiona i ja bym je osobiście chciała pokazać. Suknia dobrze dopasowana nie powinna Ci zrobić psikusa Ale jeśli pewniej czułabyś się w sukni z ramiączkami to raczej szersze np. koronkowe. W żadnym wypadku nie cienkie. Nie wyglądają elegancko a w połączeniu z dużym biustem sprawiają wrażenie jakby się miały zaraz urwać. Mmmm... jak ja wam zazdroszczę wybierania sukni i tego dreszczyku emocji przed ślubem Właśnie przeglądałam sobie z ciekawości suknie z madonny i spodobała mi się Lisboa - La sposa
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
a ja takie pytanie ni z gruszki ni z pietruszki
słyszała któraś z Was coś o makijazystce Anecie Drzewiczuk? malowała moją koleżankę do ślubu i bardzo ładnie wyglądała, fajnie jej sie makijaż trzymał tylko ceny mnie powaliły.. bo myślałam , ze ona nie jest tak oblegana jak np Ola Szymanek i inne panie polecane na forum, ale termin juz ledwo ledwo
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja jestem wściekła!!!
Dlaczego ci pracodawcy to takie szuje?! Obiecują gruszki na wierzbie...a potem coś wymyślają...idziesz na rozmowę podają inne warunki...a jak przychodzi do podpisania umowy to wychodzą różne kwiatki... Ech...miałam nadzieję że wreszcie będę mieć pracę...ale chyba się myliłam bo po dzisiejszym wymyśle mam co raz mniejszą ochotę na tą pracę...
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie gratuluję wyboru
![]() Z tego co piszesz widać, ze jesteś bardzo zadowolona z wyboru i to jest najważniejsze Cytat:
|
|
|
#3577 | ||||
|
Rozeznanie
|
Mnie również
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale takie zwykłego tortu czy takie niby angielskiego z tą masą lukrową, marcepanową czy coś w ten deseń. Ja dzwoniłam kiedyś do Zbyszka to mi Pani powiedziała, że taki tort właśnie z tą twardszą skorupką, ten angielski to 65 zł/kg..Podziękowałam Cytat:
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ana stanowisko a ogłoszenie to już w ogóle porażka...i te śmieszne nazwy stanowisk...
Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2009-12-07 o 19:42 |
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy w jakiej dziedzinie się widzisz i co byś chciała robić
|
|
|
|
#3580 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratuluje
|
|
|
#3581 | |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze naprawdę dziewczyny wielkie dzięki za wszystkie komentarze na temat tamtej sukienki (bo sukni to chyba za dużo powiedziane
) dzięki waszym pochlebstwom jestem zwarta i gotowa poszukać swojej idealnej sukni i wybiorę tylko taką w której będę bezapelacyjnie zakochana Cytat:
Dostałam dostałam dziękuję pięknie mam 2 do wyboru jeden za 1300 i drugi za 1500 a właśnie słyszała któraś z was o firmie makefilm?? Mają oni siedzibę na Królewskiej
|
|
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam dzisiaj w Giselle i przymierzyłam 3 suknie. Jako pierwszą tą z targów co wklejałam zdjecie. Tylko że mieli taki mały rozmiarek że nie weszła mi do końca biodra mam za szerokie, ale mniej więcej zobaczyłam, podoba mi się Jak się ją ubierze to ten dół wygląda bosko! Następnie przymierzyłam suknię ze złotym gorsetem, też piękna, chociaż nie zwróciłabym na nią uwagi ale babka przyniosła mi ją do przymiarki i mam okropny dylemat między tymi dwoma Miała złoty gorset, i spódnicą ecri, Gorset cały przezroczysty z naszytą koronką, dół gładki z klinem po boku, też pięknie się prezentowała, i świetnie się w niej czułam Czekam jeszcze po nowym roku ma być reszta nowych modeli, Niestety sukien nie ma na necie ![]() Kurcze jakos trudno mi uwierzyć, że ciastaw zbyszku sątakie drogie bo moi znajomi miesiac temu zamawiali u nich ciasta. Nie dość ze mieli już pokrojone to każde ciasteczko zapakowane w papierową serwetkę czy coś takiego, a wiem że mieli baaardzo okrojony budrzet i drogich by nie zamawiali, może tylko ten tort taki drogi?---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- a dzwoniłaś do tego ode mnie? i jak? o tym z królewskiej nie słyszałam
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2009-12-07 o 22:34 |
||
|
|
|
|
#3583 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Powiem Wam, że dla wystawców to też jest niezły kołowrotek Jak przyszła koleżanka, to jej nie poznałam Tyle przewija się osób, z którymi się rozmawia, że aż mi się w głowie zakręciło i minęło z 5 sekund odkąd na nią spojrzałam do chwili, kiedy rozpoznałam kto to jest
|
|
|
|
#3584 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy ten: http://cukierniazbyszek.pl/galerie/_up_img/dsc_0031.jpg jest z tego samego zrobiony. Ja pytałam dokładnie o taki tort w stylu angielskim, takie standardowe z zewnętrzną warstwą z bitej śmietany są tańsze.
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do suknie, to masz tylko duży biust czy też resztę ciała dużą bo ja pisałam o tej drugiej opcji przy pięknej figurze i dużym biuście wiadomo że efekt będzie rewelacyjny
|
|
|
|
#3586 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,
zdecydowałam się napisać na tym forum, żeby przestrzec inne panny młode. Jak każda z nas chciałam tego dnia wyglądać piękniej, inaczej niż zwykle. Dlatego, zdecydowałam się na skorzystanie z usług "profesjonalnej makijażystki" Ewy Kaznowskiej-Flis. Żeby zobaczyć co i jak umówiłam się na makijaż próbny. Makijaż wykonała dość szybko (20min) i nie dość dokładnie, ale po próbach i błędach ("proszę nałożyć ten cień równo, zmyć roztarty na całym policzku róż" itp.) całość była naprawdę w porządku. W końcu profesjonalistka. Ustaliłyśmy wszystkie szczegóły makijażu ślubnego. Pani Ewa Kaznowska-Flis zainkasowała umówione 75 zł i umówiła się ze mną na konkretny termin (dzień + godzina). W dniu ślubu rano, ok. 9.00 dzwoniłam do niej z potwierdzeniem podając godzinę i adres (który zresztą znała wcześniej) słowem zrobiłam co w mojej mocy żeby wszystko wypaliło. Pani Ewa Kaznowska-Flis potwierdziła, że tak, oczywiście będzie na czas. Niestety pani Ewa Kaznowska-Flis nie zjawiła się do umówionej 14.00. Mi zapaliło się czerwone światełko. Zaczęłam do niej dzwonić (kilka razy). Zero odzewu. Po prostu nie odbierała telefonu. Wysłałam smsa. Zaczął się stres. Wysłałam Świadkową po moje kosmetyki na wszelki wypadek. Nie maluję się na co dzień praktycznie w ogóle. Moja skóra jest odzwyczajona od kosmetyków (potrzebuje profesjonalnej bazy, której nie posiadam), a ja od tworzenia artystycznych wizji na swojej twarzy (nigdy nie byłam w tym specem). Niestety byłam w sytuacji podbramkowej i musiałam poradzić sobie tego dnia sama - "profesjonalna makijażystka" nie przyjechała. Do tej pory nie doczekałam się ani przeprosin ani jakiegokolwiek sygnału od "pani profesjonalistki". Na swoim wymarzonym ślubie paradowałam w makijażu szkoda-słów (reakcja cery -> zaczerwienienie i produkcja sebum). O nerwach i zmarnowanych zdjęciach (zbliżenia mojej nierównej i piegowatej cery) nie wspominając. Żałuję, że z powodu jakiejś zaćmy chyba i pośpiechu nie sprawdziłam opinii o pani Ewie Kaznowskiej-Flis (podobna sytuacja nie jest jak się okazało wyjątkiem -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247664&page=58 ). Nikomu nie życzę podobnych sytuacji. Uważam, że takie zachowania trzeba piętnować. Stąd ten wpis. Może troszkę przydługi, ale chciałam oddać co czułam. W moim przypadku PANI EWA KAZNOWSKA-FLIS OKAZAŁA SIĘ NIEODPOWIEDZIALNĄ I NIEPROFESJONALNĄ OSOBĄ, KTÓRA NIE DOTRZYMAŁA SWOICH ZOBOWIĄZAŃ, DLA KTÓREJ LOS KLIENTKI WBREW JEJ OBIETNICOM JEST KOMPLETNIE BEZ ZNACZENIA. NIE STAĆ JEJ TAKŻE BYŁO NA ŻADNE ZADOŚĆUCZYNIENIE - ZWYKŁE, PROSTE PRZEPRASZAM. ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!! SZKODA RYZYKOWAĆ KORZYSTAJĄC Z USŁUG EWY KAZNOWSKIEJ-FLIS. Pozdrawiam Świeżo Upieczona Pani Młoda Edytowane przez jajuzpo Czas edycji: 2009-12-08 o 00:40 |
|
|
|
|
#3587 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kasia_7 Czas edycji: 2009-12-15 o 09:01 |
||
|
|
|
|
#3588 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A u nas na razie to co najważniejsze załatwione teraz trochę wolnego ze dwa miesiące
|
||
|
|
|
|
#3589 |
|
Rozeznanie
|
witajcie Panienki i Żonki
![]() ja powoli wracam do żywych po chorobie; zaległości mam masakrycznie duże, więc nie dam rady ich niestety nadrobić;/ oj powiem WAm, że już dawno tak nie chorowałam<rzygi> Telka10 a co znowu z tą pracą wyszło?? Pisz mi tu zaraz jajuzpo bardzo Ci współczuje i dobrze, że napisałaś tą wiadomośc by ostrzec inne Panny Młode. To straszne jak można tak potraktować człowieka w tak szczególnym dniu. Bogu dziękuje, że ja nie miałam takiej sytuacji i trafiłam na profesjonalnych i odpowiedzialnych ludzi. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja z innej beczki
nie wiecie gdzie można zorbić żelowe paznkcie w Lublinie, albo jakies delkatne na 2 panokcie ![]() i jaka cena?
|
|
#3591 |
|
Rozeznanie
|
gospella wysłałam Ci wiadomośc na priv
|
|
|
|
|
#3592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- bernadetko, dzieki za info;* |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3594 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I takim oto sposobem wszystkie ważniejsze sprawy mamy już załatwione sala - Impuls, Świdnik zespół - Romans fotograf - Marcin Kańtoch video - Makefilm makijaż - Marta Banach fryzjer - salon Tars, Świdnik Bernadetko dziękuję Ci bardzo za wiadomość, dała nam wiele do myślenia i chyba sami zakupimy już alko bo cena naszego upatrzonego (STOCK) jest bardzo zachęcająca ![]() Teraz mam czas na małą przerwę świąteczno-noworoczną I w końcu po 4 miesiącach rozłąki zobaczę się z moim ukochanym ![]() ![]()
I nic nie jest stracone, jeżeli ma się dość odwagi, by przyznać, że wszystko jest stracone i że trzeba zaczynać od zera... Edytowane przez exceptional697 Czas edycji: 2009-12-08 o 20:55 |
||
|
|
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
Czy ja tez moglabym prosic o cennik alkoholi na priv? Zastanawiam się własnie nad stockiem, ale widziałam jego cenę w sklepach i była dużo większa niż np. czystej de luxe.
Wiekszosc juz ustalona mamy .sala - wilczopole (130zł za osobę (w cenie są również owoce), kościół - 15.30 MBR na porębie, zespół - Hilo (2700zł) kamerzysta - Thorg studio - 2300zł za film w HD, fotograf - znajomy, suknia ślubna - szycie w salonie married me na świętoduskiej, 2100zł buty - allegro ,biżuteria - tylko kolczyki srebrne apart, zaproszenia - allegro, prawdopodobnie te http://moda.allegro.pl/item802595236...nalizacja.html winietki na stół - drukujemy sami, ciasta i tort - pieczemy sami, bukiet, kwiaty itp. - elizówka,dzień przed ślubem . Bukiet - 3 czarne kalie, łodygi owinięte białą wstążką, świadkowa - jedna kalia.makijaż - sama, paznokcie - sama, włosy - osiedlowy fryzjer, wódka - albo stock albo czysta de luxe (zależy od ceny) w ilości 0,5l na parę, wino - czerwone półsłodkie 0,5l na parę z extra rzeczy: może wiejski stół + bimber, beczka piwa. Także wszystko już zaplanowane tylko czekać . 10 miesięcy...I nie mam już o czym myśleć i czego planować .
|
|
|
#3596 |
|
Raczkowanie
|
Hej, Kobitki kochane!
![]() Ja też się muszę wyżalić z pracą- jednak jako, że musziałabym zapewne użyć słów nieprzyzwoitych ograniczę się do : Ciekawe, czy to juz reguła, że rozmowa ok, a potem nagle się okazuje, ile to ma wspólnego z prawdą... Jajuzpo, dzięki za ostrzeżenie, wszak w całym zamieszaniu i chęci, by był to dzień wyjątkowy czasem można trafić na usługodawcę, który wykorzysta naszą 'słabość'. Mam też wrażenie, że czasem klient się nie liczy, że zwyczajnie robi mu się wielką łaskę. Pochwalę się również, że i ja mierzyłam suknie i... podczas samego mierzenia poczułam się tak wyjątkowo, że się prawie wzruszyłam. Ale nie poczułam tego 'wow' przy żadnej. Nic to czasu jeszcze mnóstwo! |
|
|
|
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jak zwykle nie w temacie
nie wiecie gdzie w Lublinie lub obok mozna kupić takie cukrowe ozdoby na ciasto- kwiatuszki, perełki, oczywiście poza allegro
|
|
#3598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widziałam takie różne cuda - np. różnokolorowe perełki i różnokolorowe masy, barwniki, kiedyś w tesco, może miesiąc temu. Była dostawiona dodatkowa "szafka" z tymi rzeczami, chyba w okolicach ciast. Bardzo dużo tego było aż się zdziwiłam,że może być taki wybór. Nie wiem czy jeszcze to jest, dawno nie zwracałam na to uwagi.
|
|
|
|
#3599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście żartuję, ale w panikę nie wpadam, bo bratowa zorganizowała ślub w pół roku, więc i nam się uda
|
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
a ja pojawilam sie i zaraz zniklam
no nic, ja rowniez jak kolezanka z wpisu wyzej cierpie na chroniczny brak czasu ![]() mialam napisac cos o sobie... Nasz slub odbedzie sie w czerwcu najblizszego roku.Tak na prawde zaczelismy wszystko planowac i zalatwiac tuz po zareczynach ,a wiec 02 listopada tego roku mimo ze dopiero jestesmy ponad miesiac narzeczenstwem mamy juz zaklepana sale, godzine slubu, zespol, kamerzyste,fotografa, dj na nstepny dzien , a dzis juz wplacilam zaliczke na suknie mamy wyjatkowe szczescie, bo mimo tak poznego czasu trafiaja nam sie same perelki wsrod tych funkcjonujacych na rynku. Bylam przekonana ,ze rezerwujac w listopadzie, najwyzej znajde termin na pazdziernik przyszlego roku,ale naszym ratunkiem okazal sie nowo powstaly lokal tuz poza lublinem.jest to na prawde piekne miejsce-moje wymarzone wnetrze na slub co jest dodatkowo dla nas zaskoczeniem ze w lublinie wybudowal sie taki lokal, no pod lublinem i poki co wszystko co ze wszystkiego co udalo nam sie zalatwic jestesmy bardzo zadowoleni.mamy bardzo duzo szczescia i jak na dzisiejszy dzien wyglada na to ,ze bede miala slub swoich marzen ![]() Ok 3 tygodnie latalam za suknia ,az w koncu wybralam... chcialam miec cos oryginalnego i bogatego ,a w tej sukni po prostu sie zakochalam i to dosc szybko.potem tylko szukalam potwierdzenia swojej podswiadomej decyzji ciekawa jestem jak wam sie spodoba...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

nie dajcie sie !!!

flejksy
śledzę to forum od ponad roku ale muszę przyznać, że zdecydowanie za rzadko
bo po dzisiejszym wymyśle mam co raz mniejszą ochotę na tą pracę...

biodra mam za szerokie, ale mniej więcej zobaczyłam, podoba mi się
Następnie przymierzyłam suknię ze złotym gorsetem, też piękna, chociaż nie zwróciłabym na nią uwagi ale babka przyniosła mi ją do przymiarki i mam okropny dylemat między tymi dwoma 

bo ja pisałam o tej drugiej opcji