|
|
#1081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
Isis i ja się dołączam z jakimkolwek wsparciem dla Ciebie. Wiem,że taka diagnoza brzmi strasznie zlowieszczo, ale też różne rzeczy się zdarzają i nie ma się co zalamywać... chociaż wiem,że to niełatwe. Ciezę sie ze masz na kim się oprzeć i myślę że i TZ nie będzie tylko wsparcia wymagał ale razem będzie Wam łatwiej przejśc przez te wszystkie doświadczenia. Trzymaj sie mocno, pamiętamy tu o Was
|
|
|
|
#1083 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio się ściełam z tesciową bo cos tam żeby wejść mi na ambicje że ona okna myje itp.. a mnie jak coś robie z podniesionymi rękoma zaraz wszystko boli , więc jej powiedziałam że ja nie zamierzam myć okien .. zaraz było że jak to że święta itp.. To powiedziałam że mam w nosie w ciązy wiecej nie będę i mam zamiar się nie przemęczać i dbac o siebie i w dupie mam okna . Robie co musze i tyle , a okna i reszta poczekają no chyba że będzie ładnie to J pomyje jak będzie na urlopie od 18go .Cytat:
Cytat:
lepiej sprawdzać wszystko trzy razy jedz z samego rańca koło 7-8 to może tłumu nie będzie ze skierowaniem na izbe przyjęć . Reszte weź to co Ci laski napisały ![]() Cytat:
Isis - przykra sprawa i pewnie mnustwo trudnych wyborów przed Tobą , bo albo się okaże że lekarz się myli ( oby ) a jesli się nie myli to będziesz musiała podjąć decyzję co dalej Ja trzymam kciuki za pozytywne wieści , bo cuda się zdarzają i pomyłki także . Trzymaj się kochana życze Ci bardzo dużo siły i wsparcia tych bliskich bo napewno bardzo tego Ci teraz potrzeba . Musisz być silna dla tego maluszka .A tak wogóle to cholernie niesprawiedliwe dla takich małych istotek że wogóle istnieją jakieś choroby czy wady genetyczne ![]() Ja dzis na glukozie byłam zaraz musze sobie wynik zobaczyć w necie bo u mnie się unowocześnili i mozna sobie w necie sprawdzić jak tylko sa już wyniki i wydrukować ( he he papieru zaoszczędza troszeczkę ) potem byłam u kolezanki zjadłyśmy pizze zapiłyśmy pepsi i tak w sumie do tej pory mam pełny brzuch he he .. Obrzarstwo na maksa
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Isis, trzymajcie się bardzo mocno i bardzo dzielnie! Niestety nie znam żadnych specjalistów z Poznania, żeby można było kogoś polecić na ewentualne konsultacje.
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
sa i pozytywy i negatywy na temat mojej gin pol na pol
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- U mnie tez nie ma nikogo zreszta gdzie na takim zadupiu sie czegos spodziewac;/ Trzymamy kciuki isis!!! Kurcze dziewczyny wiecie co, musze isc na badania moczu znowu, bo cos mi wydaje ze to bialko moze tam jeszcze byc, martwie sie tym;(
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny... napisze jutro co mi lekarz powiedział...
mrowak- widze ze ty z Konina... ten mój lekarz chyba tez tam przyjmuje... bo i na wizytówce ma adres z konina, i na forum z opiniami czytałam ze chyba przyjmuje..
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
To czekamy na informacje buziaki dla was!!
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drcronku Nasz Szalon trzymaj sie!! Cytat:
Isis wiem jak sie czujesz! Ja do niedawna do USG połówkowego ciągle miałam mysli tego typu co zrobie jak sie okarze że sa wady itd. Ze względu na pierwsze poronienie w zeszłym roku. Popłakałam się najzwyczajniej w świecie... Isis naparwde jestesmy myslami z tobą!!! I modle sie za chociażby iskiewrke nadzoieji że bedzie dobrze!! Dasz radę widze silna z ciebie kobieta a ni8eługo bedziesz miała swojego TŻ przy sobie wsparcie jest teraz bardzo wazne!! Trzymaj sie kochana A Ja zrobiłam dzis ponad 30 krokietów... juz przygotowuję sie do imprezki mojego Kochanego w sobote bedzie ponad 16 osób a dokłądnie nie wiem ile jeszcze.
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Isis, przypomnisz mi jego nazwisko?
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Żegnam sie na dziś.
Ide lulu a jak wstane zacznie nam sie 24 tydzień ![]() Dobranoc
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Isis- tak mi przykro.I mam nadzieje |e jednak bedzie OK. USG to 60 proc.A ponadto teraz sa juz mozliwosci aby leszyc/ operowac wady juz w lonie matki.
I naprawd to bordzo dobrze |e masz przy sobie zyczliwe osoby.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2009-12-09 o 01:16 |
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
Isis23 - Nie wiem nawet co Ci napisać. Trzymaj się. Oby dzisiejsze wieści były już tylko dobre
drcron - Biedactwo, jak Ty tam bez netu (i bez nas ) wytrzymasz. Szybko zleci A przynajmniej Cię przebadają i będziesz spokojniejsza.A tu jeszcze o tych wychowawczych, faktycznie planują zmiany,ciekawe tylko co z tego wyniknie: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam 2 ostatnie zaległe strony i już mam humor z głowy
![]() Isis nawet nie wiem co Ci powiedzieć, tak strasznie mi przykro Ogromnie Wam współczuję, ale mam nadzieję, że może jednak wszystko będzie ok...medycyna ciągle idzie do przodu...matko...Moja babcia jest już w stanie bardzo złym, nie wiem nawet czy przeżyła noc, bo szpital zamknięty, telefonów na oddziale nikt nie odbiera... Kupiłam wczoraj te butelki TT, likwidują sklep z art. dziecięcymi u nas i mają ceny hurtowe...i wyobraźcie sobie, że kupiłam dużą butelkę TT za 17 zł, a małą za 15zł... Drcron daj znać jak tylko wrócisz ze szpitala!!! Trzymamy z Kubusiem kciuki za Ciebie i Nadusię
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
ASIULEK_23, mój tz tak narozrabiał, że ja mu w sumie kar wymyślać nie musiałam, bo w swoim rodzinnym domu taki mu sajgon zrobili, że nawet mi się drania żal zrobiło ;D Hihihi
![]() A z tymi "kopniaczkami" to faktycznie niezły timing nasze pociechy mają I WREEEESZCIE CZUĆ! Takk na marginesie zauważyłam że Michałek (ciekawe czy to faktycznie chłopiec ) uwielbia jeździć dużymi pojazdami ;D Strasznie się wierci w autobusach i dostawczaku tż, za to w innych autach nie specjalnie jakakolwiek reakcja Chyba jakiś kierowca bombowca w brzuchu mi rośnie ![]() tylkooliwka, biorąc pod uwagę ceny dziecięcych rzeczy i ogólnie wszystkiego co ciężarówkom potrzebne to jakoś mnie te 46zł za badanie nie przeraża chyba A z płcią to tak wyszło. Mi w sumie wszystko jedno tak naprawdę, Tż'owi też, ale przyzwyczailiśmy się przez te kilka dni mówić do brzuszka "Michałek" (w sumie to jedyne pewne imię jakie mamy, więc może dlatego) no i teraz głupio by było gdybyśmy po 4 miesiącach jakie nam zostały i mówienia do brzucha w formie męskiej nagle się dziewoja urodziła ;] Boję się trochę ew. reakcji wtedy, więc albo od 15 się oduczymy Michałkowania, albo .... trzeba będzie podejżeć ;D Co do cukrów, cóż faktycznie, nie specjalnie. W zalezności od lekarza normy podaje się mniej więcej 80-120. Ja też piłam 75g i to nic. Bo jeśli byłoby ok, to nie ma znaczenia, ale po 75g to powinni następne badanie pobrać po 2h a nie po godzinie. Tak czy inaczej wynik może wskazywać na podatność na cukrzycę ciążową. Ale nie należy się tym zbytnio przejmować. Sam fakt że jest to jedno z praktycznie standardowych badań powinien dać do zrozumienia że jest to częsta przypadłość u ciężarnych.... tak samo jak anemia. Teraz kochana masz w organiźmie 2 pracujące trzystki. Maluszka i swoją i ta Twoja najwyraźniej troszkę się pogubiła na razie o co chodzi ;] Możliwe, że wszystko się ustabilizuje, jeśli nie to na kolejnej wizycie gin powie Ci co powinnaś robić. Zazwyczaj wystarcza zmiana diety. Badanie poziomu cukru i ustalanie w zależności od tego wyników (cukier mierzy się glukometrem, taki się przystawia "długopisik" do palca w ułamek sec. kłuje paluszek igiełką, co nic a nic nie boli, robi się kropelka krwi, którą nanosi się na pasek i po chwili jest wynik. Także to nie jest specjalnie uciążliwe. W najgorszym wypadku jeśli wahania cukrów będą duże lekarz może zlecić glukozę lub insulinę (w zależności od wahań), ale też zostaniesz szczegółowo wprowadzona w temat, więc naprawdę bez nerwów Po to robi się to badanie, żeby wiedzieć i właśnie dbać o to żeby wszystko było dobrze. (Później na porodówce będziesz musiała zgłosić taką cukrzycę, dziecko też będzie miało badany poziom cukry [wszystkie i tak mają]) Ja byłam na cukrzycę przygotowana... znaczy na ew. że mogę mieć (tata jest cukrzykiem), a tu tym czasem borem lasem bliżej mi do anemii. Widział kto kiedyś 74KILOWĄ ANEMICZKĘ X-D LOL... Idzie taki bekonik przez ulicę i nażeka "oh, jakam ja słaba" i wiesza się po ludziach .... kurde X-D Isis23 detektywie ;D Ja myślę, że innych zdjęć to się po nas i tak nikt nie spodziewał Ale sesję z brzuszkiem to zdecydowanie chcę mieć spokojną ;] Fotograf jak pytaliśmy o cenę to pytał, czy znowu będą "klimaty", ale ja sobie jednak robienia klimatów z brzuszkiem nie wyobrażam ..... <myśli> ...... chociaż ......................... ...... HE HE HE ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- drcron, oj drakonik, drakonik.... ależ przejścia z Tobą my tu mamy Kochana, jak trzeba to trzeba Ty jedź i bądź grzeczna a my tu będziemy za Ciebie kciuki trzymać ![]() Isis23, kochana my oczywiście będziemy Cię wspierać jak się tylko da. Ale pomyśl ile jest takich dzieci, które mimo tego, że w ciąży okazało się, że mają przyjść na świat chore, robią wszystkim na złość i prowadzą prawie normalny tryb życia. Moja ciocia ma synka, któremu też nie dawali żadnych szans, też zaspół różnych wad, dziecięce porażenie mózgowe i jeszcze inne których nazw nawet nie znam... ogólnie dramat, żadnych szans mu nie dawali. A teraz.... oprócz tego, że ma problemy z mówieniem i problemy ze stawami to wygląda na całkiem zadowolonego z życia kilkunastolatka . Kochana, trzeba być dobrej myśli! Możesz tu liczyć na nasze wsparcie. Pamiętaj, że od tego nas masz! ![]() Kiedy się z Tż'em zobaczysz? Bo mi się wydaje, ze jednak dobrze by było, żeby wiedział.... na pewno Tobie by to ulżyło. Bo on będzie wszytsko przeżywał równie mocno co TY, on jeden tak naprawdę będzie cię rozumiał i będziecie mogli się wzajemnie wspierać.... a nikt chyba nie potrafi wesprzeć równie mocno jak ktoś kto przeżywa dokładnie to samo? .... Kochana..... jesteśmy z Tobą. Czekamy na dalsze, LEPSZE wieści Gmyrelka.... to najszczęśliwszy wyraz pysiaczka USG'kowego jaki do tej pory widziałam! Maluszek wygląda jakby się śmiał pełną paszczą SUPER! Śliczny Zbysio Pysio ![]() Później wam streszczę co się wczoraj w szkole rodzenia dowiedziałam. A myślę, ze wam się przyda. Bo głównie było o odruchach noworodkowych i tym podobnych rzeczach i powiedziane kiedy można się denerwować, a kiedy zazwyczaj wpada się w panikę chociaż nie powinno ;] ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Heh.... zrobiłam ten test na kolor oczu ......... WSZYSTKIE moje dzieci będą brązowookie ;P. Oby chociaż kolor włosów po mamusi miały ... ehhh... a taki ładny kolor oczuf w mej rodzinie był no.... ehhh ;]
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
doc.dr hab. M. Pietryga... czytałam wczoraj sobie opinie na necie o nim.. czesc nieprzychylna, (własnie z konina
- nie wiem czemu tylko stamtąd)ale no wiadomo wszystkim sie nie dogodzi ..mi tam ten lekarz jak na razie bardzo odpowiada.. jest spokojny, rzeczowy,ludzki (ostatnio nawet mnie i mame czekoladkami poczęstował- tak na osłode ) i zajmuje sie mną dobrze... usg robił mi długo mimo ze kolejka pod drzwiami długa i opóżnienie miał..a byłam na kase takze nic nie płaciłam... Izumi- Tz na pewno sie dowie, ale wole mu powiedziec w 4 oczy niz przez gg czy skype.. miał byc jutro ale coś z transportem nie wyszło i teraz jak dobrze pójdzie to bedzie w domu na weekend. dobra, zmykam sie zbierać, jade na jakieś zakupy.... wrócę to do was tu zajrzę na pewno
|
#1096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Raczkowanie
|
Isis trzymaj sie kochana, nie wiem co powiedziec
musi być wszystko dobrze, jeszcze jest nadzieja ze bedzie wporzadku nie wiem co czujesz, ale wiem co ja czulam po poronieniu pierwszej ciazy, tylko u mnie nie bylo zadnych szans wiec nie martw sie choc wiem ze latwo powiedziec, jest nadzieja, pomodle sie za was Drcron nie boj się odpoczniesz troszeczke, zrobią ci badania, prawdopodobne bedziesz musiala przejsc na diete i powinno byc wszystko ok
|
#1098 |
|
Wtajemniczenie
|
ISIS - ja tylko przesylam Ci mocne usciski, bo sama nie wiem co powiedziec w takiej sytuacji - pamietaj ze zawsze mozesz nam sie wyzalic i wygadac niezaleznie od wszystkiego.....Wesprzemy CIe jak tylko kazda potrafi najmocniej.....
Daj znac jak najszybciej bedziesz tylko w stanie...... DRCRON - cukrzyca ciazowa to ponoc nic groznego pod warunkiem ze jest pod stalym nadzorem lekarzy wiec pakuj torbe i do szpitala migusiem A my zaczynamy pakowanko do Polski...male chyba tez sie nie moze doczekac bo kopie mamusie - tym razem po prawej stronie Dziewczyny pytanko.....jaka masc mozna w ciazy stosowac bo mnie w nocy bol kolana budzi :/ - a moze powinnam taka opaske sobie kupic?? Doradzcie cos proszeeee
|
#1099 |
|
Przyczajenie
|
Isis23
Myślę o Tobie i Maleństwie bardzo, bardzo pozytywnie. |
|
|
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
Isis tulam Cię mocno i całym serduchem jestem z Wami. Narazie nic się nie zdręczaj dopóki nie bedzie 100% wiadomości. Mam nadzieję że kolejne wiadomosci będą optymistyczne i wszystko jakos się ułoży. Bądź silna i trzymaj się cieplutko.
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Isis ja takze trzymam kciuki zeby jednak wszystko dobrze sie ulozylo
|
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Isis wiem że to trudna sytuacja ale z każdej musi być jakies wyjście. Jesteśmy z tobą wspieramy Cię z całych sił. Kochana trzymaj się i nie poddawaj będzie dobrze musi być !!!
Bardzo smutno mi się zrobiło a łzy poleciały same.... Pomodlę się o wasze zdrówko
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana zgraję Kochaną ;-)
Dziewczęta z Warszawy, czy znacie jakieś miejsca gdzie mogłabym się rozejrzeć za prezentami dla rodziny w przystępnych cenach? W galeriach to trochę drogie wszystko. Myślałam o hali Banacha ale też nie wiem jak tam z prezentami, czy coś się znajdzie i czy jest taniej? Może możecie poradzić? A może jakieś pomysły macie na prezenty?
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam żadnego pomysłu dosłownie czarną dziurę mam w głowie....Zawsze mam problem z prezentami
|
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
Ale się wstrzeliłam wczoraj tymi pierniczkami niech mnie gęś kopnie. A le tak mnie przeraziła myśl, że podałam zły przepis że nawet nie czytałam o czym piszecie tylko zamieściłam sprostowanie i uciekłam małą kąpać.
Dzisiaj czytam i łzy mi lecą... Iziz nie wyobrażam sobie jak musi Ci być ciężko, ja jestem taka słaba wobec wszelkich trudności życiowych i tych prawdziwych i tych wymyślanych tylko przezemnie. Podziwiam Cię za postawę, tak rzeczowo o tym wszystkim piszesz. Życzę Ci aby wszystko dobrze się skończyło abyś się nie załamywała i wogóle dołączam się do dziewczym, które deklarują dla Ciebie duchowe wsparcie.
|
#1106 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też ciemna przepaść z prezentami, a do tego zawsze się stresuję jak mam komuś coś podarować. Na urodziny łatwiej, bo jednej osobie można droższy prezent wybrać ale teraz na święta mam 10 osób do obdarowania i kurcze nie wiem co komu i gdzie szukać .... help
|
#1107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daje soki w acencie zreszta od poczatku przez jakiś czas z takiej pił , bo nikt nie gadał wtedy o BPA .. I co tu zrobić przeciez włosów sobie z głowy nie wyrwe , jak się dowiedziałam kupiłam szklana bo tych bez BPA jeszcze u nas nie było . Zreszta w tej szklanej tylko smoczki zmienie i będę jej używała bo szkło jednak można super domyć a plastykowe poszły wszystkie do kosza. Cytat:
Cytat:
Znowu szaro na dworku jak ja nie lubie takiej pogody do kitu ale co zrobić .. Sama zostałam chłop do bydgoszczy się udał .
|
|
#1108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jakby nie liczyć to i tak jest mniej niż 504 miesięcznie na osobę (liczy się tylko Ciebie i dziecko).
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
no tak tak...tylko jesli sie rozliczam to tegi nigdzie nie daje....bo nawet zadnych papierkow na to nie mam tylko co miesiac pieniazki na konto....tylko teraz wyplata dojdzie a nie wiem ile dokladnie tego jest...
|
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
AniaP - dziękuję, zajrzymy na bazarek w weekend, kiedyś mieszkaliśmy na Górczewskiej ale nie widziałam i nie słyszałam o tym bazarze, a na hale mirowską też się wybierzemy może jutro i też o niej nie słyszałam więc jeszcze raz wielkie dzięki. O to chodzi, że ja kompletnie pomysłu nie mam, pewnie jakieś kosmetyki, akcesoria domowe będę szukać, ciuszków nie, bo nie znamy rozmiarów rodziny
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

no ale płacz tu niestety niewiele pomoze... chociaz czesto mi sie chce ryczeć, staram sie nie płakać... i dobrze ze mam przyjaciół.. oni zawsze sa teraz przy mnie, wyciagają do siebie na pogaduchy czy coś... nie pozwalają mi byc samej i mysleć... to dużo daje... musze byc silna, bo jak wróci Tż to bede go musiała najpierw uświadomić a potem wspierać... bo na pewno tez te wiadomości bardzo przezyje...

Ja trzymam kciuki za pozytywne wieści , bo cuda się zdarzają i pomyłki także . Trzymaj się kochana życze Ci bardzo dużo siły i wsparcia tych bliskich bo napewno bardzo tego Ci teraz potrzeba . Musisz być silna dla tego maluszka .

I NIE DENERWUJ LUDZI!! tlko glowa kochana do gory i jedziesz przebadaja cie i bedziesz wiedziala na czym stoisz!! nie masz 14lat wiec nie panikuj tylko sie ciesz.

) uwielbia jeździć dużymi pojazdami ;D Strasznie się wierci w autobusach i dostawczaku tż, za to w innych autach nie specjalnie jakakolwiek reakcja 
Ty jedź i bądź grzeczna a my tu będziemy za Ciebie kciuki trzymać
. Kochana, trzeba być dobrej myśli! Możesz tu liczyć na nasze wsparcie. Pamiętaj, że od tego nas masz!