|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Cytat:
|
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę |
|
|
|
|
#3093 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Mam nadzieję, że z siostrą to nic poważnego. A tak swoją drogą to ile Ty masz tego rodzeństwa? I tak z wesela do szpitala? ślub był brata, prawda? Cytat:
Kuruj się Wszystko. Nawet to, co niewygodne ![]() Cytat:
To jak wszyscy się upominają, to i ja. Bo o mnie też zapomniałaś. ![]() Ja po cytologii też nigdy nie krwawilam, nie wiem skąd to cholerstwo Dzisiaj 28 dc, spodziewana @ w 32 mniej więcej. I nie testuję. Przeczuć żadnych. Jajniki kłują .Dziewczyny podpowiedzcie coś na ruchliwość żołnierzyków? Podobno jednak mąż ma taką sobie. Wklejam, może ktoś to skomentuje: pomijam objętość i barwę, zaczynam od konkretów: czas upłynniania 40min liczba w 1 ml 110 mln liczba w ejakulacie 253 mln Ruch postępowy szybki 50% Ruch postępowy wolny 10% Ruch w miejscu 10% Brak ruchu 30% Żywotność 68% Ktoś się na tym zna? Ja myślałam, że są niezłe, ale lekarz nie był zbyt zadowolony. Mąż bierze salfazin i kwas foliowy. Coś jeszcze można mu zapodać?
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
anciaahk prosze bardzo
Bardzo dobre podejście.Wiem,że trudno tak do tego podejść |
|
|
|
#3095 |
|
kosmitka
|
A dziękuję, łapię i połykam
Jak tam Wasze problemy mieszkaniowe Darianko? Coś się ułożyło, wyjaśniło?
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Anciaahk, nie znam się na plemniczkach, jeszcze mój mąż nie robił tego badania. Ale może któraś z dziewczyn ci pomoże. Podziwiam podejście, ja bardzo bym chciała mieć takie, ale nie potrafię się na razie odgrodzić od tego wszystkiego. A może to właśnie jest droga do sukcesu ![]() Idę spać, miłego wieczora życzę |
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Konczita;15709426]
aguś Skarbie samopoczucie coraz lepiej pomijając cudną dyr, ale co tam nie no nie mówię, namieszał ostro i teraz kiedy zaczęłam sobie układać wszystko znów mi miesza skubaniec, ale mam już do niego inne podejście, bardziej, jakby to określić "olewcze" ale nie, moje życie bez niego jest spokojniejsze i bardziej hmm...kolorowe, radosne , ciekawsze jakby to tam nie nazwać a on teraz dobrze wie, gdzie jego miejsce więc gra idealnego...choć na długo mu zapału nie starczy jak go znam![]() tak sobie myślę, że on potrzebuje ciągłego kopania po d... wtedy lata za drugą osobą ![]() poza tym tak jakoś mi dobrze, choć ciągle mam wrażenie , że "COŚ" jest przede mną i że na to czekam, ale sama nie wiem co to, ot takie dziwaczne przeczucie ![]() Kochana gratulacje dla Ciebie w roli CIOTENCJI proszę rozpieszczać
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W naszym kraju się mówi że 90% wierzących a prawda jest taka że 90% jest ochrzczonych a nie wierzacych , ale jak spytasz to kazdy wielce wierzacy Przykre to dla mnie . Cytat:
![]() konczita - super że się między wami układa - tak trzymać
|
|
#3099 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Ostatnio rozmawiałam z dobrą koleżanką, ma czwórkę dzieci, wszystkie nieplanowane (ach ten los). I ona też mi wiele wytłumaczyła, ugruntowała w tych moich przemyśleniach. Będzie dobrze, musi być. Będę mamą jak będzie mi dane. Może to nie jest mój czas, a może będzie bardzo szybko. ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Aniu dokładnie taka obłuda mnie razi - wielki ślub z pompą, ale zasad chrześcijańskich zero, głodnego psa z domu wygonią, miłość mają do samego siebie. Albo inaczej - zero życia chrześcijańskiego a nagle huczne chrzciny w największym kościele - zero przeżycia tego sakramentu, sama komercja i podejście na zasadzie im większe przyjęcie i grubsze prezenty, tym lepiej. Masakra.
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Ja dziś robię sobie wolne Zajęć ze studentami nie mam więc biore samochód i jadę na zakupi świąteczne. Samopoczucie mam dobre ale pierwszza polowa cyklu zawsze taka jest. Wdrugiej mam problemy. pomidorka ja też mam przeczucia że to będzie nasz cykl Tyle Fluidków że musi sie udać. W krakowie robi sie zimni mówią że w weekend przyjdzie zima. Może to i dobrze na święta jedziemy do Rodziców a tam mała mieścina a co za tym idzie zima piękna ![]() Anciaahk ja zaraz znajde wyniki mojego męża a On miał bardzo dobre i tam są normy podane i postaram Ci sie coś napisac |
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Tzn. że jestem niewierząca.
A jednak myślałam inaczej. Cytat:
Nie jest źle, nie dołować się proszę.
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u was który dc? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę jest się z czego cieszyć wg mnie. Ja bym się z nikim w tej sprawie nie konsultowała, szkoda czasu i kasy, tylko brała do roboty.
|
|
|
|
|
#3105 | ||
|
kosmitka
|
Kropko może ja jeszcze muszę popracować nad tą moją teorią
.Jak zdrówko Dwukropków? Cytat:
Cytat:
Ten lekarz to najlepszy specjalista w leczeniu niepłodności w Olsztynie. . Podobno.Czy Wasze chłopy też tak tymi badaniami się stresowali? Mój powiedział, że gorzej jak matura . Czekał na wyniki prawie gryząc paznokcie i specjalnie nie poszedł do pracy, by je odebrać osobiście, mi nie pozwolił, stwierdził, że musi je sam zobaczyć, hehe.HSG przyszły tydzień, czytałam, że trochę może boleć, ale mam nadzieję, że przeżyję. Miłego dzionka.
|
|
|
#3106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale z tą ilością to niech nie marudzi. Jeszcze za moich czasów medycznych min. norma na 1ml to było 60mln, a teraz jest dużo mniej, więc nie ma źle. Jesteś w środku normy. A na cały ejakulat macie ich całkiem sporo. Fakt, mogłoby być lepiej, ale z gorszymi wynikami ludzie mają dzieci. Spokojnie. Ps. Mój mąż też jadł Salfazin + kwas foliowy. Podziałało. ![]() Cytat:
Powodzenia kochana. |
|||
|
|
|
#3107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zadzwonić po wyniki musiał koniecznie sam i oddetchnął z ulga jak sie okazało,że wszystko gra i wyniki sa bardzo dobre.Wyobrażam sobie jednak ile to tych biedaków kosztuje,a z drugiej strony my-baby to dopiero mamy życe.Ja nie znosze chodzic do ginekologa,a jednak życie mnie zmusiło czesto się z nimi widywać....niestetyAncia trzymam za Hsg,żeby wszystko sprawnie poszło.A przezyjesz na pewno!I dam Ci radę-NIE CZYTAJ INFO O HSG NA NECIE! |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wierzę że lekarz wie co robi.U mnie dziewczyny nadal wielka niewiadoma więc czekam dalej czy @ będzie czy może jednak sobie w końcu daruje. Dzisiaj u mnie bardzo pochmurnie i ponuro aż nic się nie chce robić - chętnie bym sobie pospała
|
|
#3109 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w piątek idę jeszcze na monitor i po receptę na lek powiększający Endo. @ powinnam dostać 30.12 ale jak nie dostane to będę miała najlepszy prezent noworiczny---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Trzymam ksiuki za badania
|
||
|
|
|
#3110 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Podobno II trymestr taki najlepiej wspominany przez kobiety w ciąży, dbaj o Was Cytat:
Boli mnie dzisiaj jajnik, więc niech ta cholera @ przychodzi i niech to badanie mam za sobą. Cytat:
. Do pracy!
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Czytam i chłonę tę pozytywną energię z Waszych postów. Tak trzymać. Cytat:
Na razie to urząd miasta nam przyznał mieszkanie ale deweloper też musi wydać zgode i na tą zgode właśnie czekamy.Jeszcze nasza agencja dopytuje się kiedy się wyprowadzimy. Trochę to takie niepewne ale myślę,że przed świetami będziemy już na nowym domku albo z urzedu miasta, albo sami wynajmiemy. Ja dziś kartki świąteczne wypisałam i tylko czekam do poniedz. na zdjecia małego i wysyłam priorytetem do Pl. |
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Agusiu, jak czujesz się bez swojego eks lepiej, jeżeli czujesz nadchodzącą, cudowną zmianę to nie waż się do niego wracać Tym bardziej, jak sobie przypomnę, co pisałaś o jego wybrykach A sentyment... jestem szczęśliwą mężatką, męża nie zamieniłabym na nikogo na świecie, a jednak do niektórych panów mam do dziś sentyment I niczego to nie zmienia, tylko po prostu jest dużo miłych wspomnień i tyle.Ilonko, miłych zakupów ![]() Coralady, czekam na informację od lekarza Anciaahk, trzymam kciuki za zabieg ![]() Kropka, ciesz się kochana tym drugim trymestrem (chciałam napisać semestrem ![]() Serduszkowa, a @ miała dziś przyjść, jeśli dobrze pamiętam Trzymam i czekam! A kiedy jakby co testujesz?Darianko, obyście się przed świętami przeprowadzili Ja dziś się czuję lepiej. W końcu gorączka przeszła. Ale oczywiście zapomniałam, że po tylu dniach w łóżku będę osłabiona, zerwałam się do sprzątania i tak się zasapałam, że muszę teraz odpocząć Trochę się martwię, że przez chorobę mimo brania wiesiołka, nie będzie śluzu płodnego, albo po prostu owu nie będzie - czy to możliwe?Mi coś się wydaje, że ten grudzień to musi być magiczny! Po prostu musi! Najpierw będzie Serduszkowa, bo najbliżej Potem Konczita, bo ma ładną tempkę Potem Coralady, bo już 13 dc (u mnie 9 dc, od jutra starania ruszają). Potem muszę być ja i chwilę później Ilonka. No, to plan na grudzień opracowany Co wy na to?
|
|
|
|
#3113 |
|
kosmitka
|
Wszystko ok, tylko czemu pominęłaś mnie?
Ja mam 29 dc
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
O matulu, błagam o wybaczenie
).
|
|
|
|
#3115 |
|
kosmitka
|
, uważam, że to skandal.A pani ma 30-32dniowe mniej więcej . Ale nie testuje, zaparła się. A tak serio to na siebie nie liczę, mało przytulanek było, miałam usg 18 dc i jakiś dziwny obraz był uzyskany, stąd przyspieszona decyzja o hsg. A Wam życzę grudniowej obfitości w małe mikołajki ![]() ..
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2009-12-09 o 12:12 |
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak już dziewczyny często pisały, z takiego nieliczenia wiele bobasów tu już się pojawiło Będziemy czekać cierpliwie |
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
oohohoho ale ruch na watku,....jak tu nadrobic....
Coralady- kurcze a skad ci sie to cholerstwo przypaletalo...nie martw sie : wiedziec to juz pol sukcesu i dziewczyny maja racje , ze wirus raka nie oznacza. moja best friend tez to miala Pomidorko dobrze, ze juz sie lepiej czujesz Ilonko... kochana, ciesze sie ze wiara cie nie opuszcza i ze podchodzisz do tego cyklu z takim optymizmem! Anciaah, Kropeczko , moje myslenie o religii zasadza sie na rozroznieniu katolicyzmu i chrzescijanstwa. nie czuje sie katoliczka, nie identyfikuje sie z pogladami kosciola katolickiego ALE czuje sie chrzescijanka, wierze, chce ochrzcic Lene i wychowac ja na chescijanke - a czy zechce nalezec do kosciola katolickiego czy innego wybierze sama. chrzescijanizm to dla mnie glownie styl zycia i myslenie o Bogu i o ludziach. anciaa trzymam kciuki za zabieg!!! Darianko, mam nadzieje, ze szybko bedziecie sie mogli w prowadzac ![]() Pomidorko tak grudzien jest magiczny.... wybaczcie jesli kogos pominelam ale dzis w pospiechu troszke i nie wysspana... buziaki! i fluidki dla wszystkich !!!!
|
|
#3118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Grudzień jest magiczny, bo ja się w grudniu urodziłam, mój mąż zresztą też Cudowny miesiąc!Lecę sprzątać. I przeglądać przepisy, bo mam imprezę na 15 osób w niedzielę, a menu jeszcze nie mam przygotowanego
|
||
|
|
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
To faktycznie z tym Grudniem cos jest. Mój mąż tez jest z grudnia i na dodatek z 6
Wierze w ten cykl tak bardzo i ściągam na siebie mysl o byciu w ciąży Troszke sie boje świąt bo napewno będzie dużo pytań ale przetrwamy. Razem zawsze dajemy rade Dziękuje wam za te miłe słowa i oczywiście za Lecę robić zapiekankę mój mąż mnie o nią prosił no a ja uwielbiam mu gotowac... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

W czwartek kolejne, tym razem chorobowe, staranka, to potrzebuję fluidków
jak coś kupię, to mąż mnie zabije
)) 

.
ale nie, moje życie bez niego jest spokojniejsze i bardziej hmm...kolorowe, radosne , ciekawsze jakby to tam nie nazwać

Przykre to dla mnie . 

i wierzę że lekarz wie co robi.
Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
Trzymam
, uważam, że to skandal.