Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-09, 10:43   #841
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
no ja wlasnie mam do ramioni w dodatku brzydko obcięte

nie moge juz na siebie patrzeć w lustrze oczywiście

mam nadzieje tylko ze mnei mąż nie wyeksmituje bo on tylko blon i blond i nie chciał słyszeć o ciemnych
hehe nie patrz na męża
my jak sie poznalismy to milam czarne kudły a cale zycie blondynką byłam, póżniej zrobiłam sie znow na blond i najpierw jęczal, ze tak srednio, a teraz tez pewnie wolałby zebym zostala juz przy obecnym kolorze

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 10:45   #842
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Popatrzcie, rok temu o tej porze az wrzało na wątku PM nt. przygotowań slubnych itd a teraz gorąco o bobaskach Ale i bardzo dobrze, taka kolej rzeczy
Nam tez powiekszyła sie rodzinka w niedziele Kupilismy 7 tygodniowego szczeniaka owczarek niemiecki długowłosy i rozczulamy się nad nią jak nad dzieckiem Jeszcze marzy mi sie drugi kotek - brytyjczyk tym razem
Ale musi być u Was wesoło Kot się zgodził ze szczeniakiem? A brytyjczyki mają świetny kolor sierści i są takie puchate ale bez tej długiej sierści. Mnie się podoba jeszcze kot rosyjski - podobny, a bardziej wysmukły.

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Ja tez jeszcze nie mysle o baby moze tak za dwa lata,jak skoncze kolejne studia .... a jestem tylko 3 lata mlodsza od Ciebie
Witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
W ogole to Wam się pochwalę wczoraj bylismy zawiesc l4 do mojej pracy i po drodze wstapilismy do silesii, kupic rzeczy na obiadek i zalatwic pare innych spraw... i bylismy w duka, bo moj mezus dostal z pracy z okazji naszego slubu taka karte na 300 zl do wykorzystania tam i kupilismy sobie sztucce i wazon do naszego nowego mieszkanka (ktorego jeszcze nie mamy ) jeszcze nam troche kaski zostalo na tej karcie wiec kiedys jeszcze tam zagladniemy
A oprocz tego kupilam sobie jeszcze miche na salatki (ale to w tesco) takze powoli Pani domu zbiera ekwipunek
W duce mają fajne bardzo fajne przeceny, trzeba tylko trafić. Mają dużo ładnych rzeczy, tyle że niektóre ceny powalają, po przecenie są w sam raz.

Cytat:
nic mi nie poradzicie na te moje wątpliwości?
Dużo osób o naturalnym rudym kolorze włosów ma jasną cerę, więc się tym nie przejmuj. Tyle że taka krótka fryzurka wymaga układania, zwłaszcza jak pójdziesz spać w wilgotnych włosach, bo sama się tak poprzez roztrzepanie włosów palcami niestety nie ułoży. Do tego taki intensywny kolor rudy/miedziany/czerwienie niestety szybko traci intensywność. Za to jak na taki nałożysz brąz - mnie po takim eksperymencie wyszedł najładniejszy brąz jaki miałam

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 11:02   #843
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

wiecie co najlepsze ze zanim poznałam męża miałam wszelakie kolory rude bordowe, brązy, po bakłażanowe

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 11:14   #844
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
wiecie co najlepsze ze zanim poznałam męża miałam wszelakie kolory rude bordowe, brązy, po bakłażanowe
To masz ułatwioną sprawę Wiesz jak wyglądasz w takich kolorach, do dzieła!

Ja też przerobiłam już chyba wszystkie odcienie za wyjątkiem czarnego. Długości też, za wyjątkiem jeża. Teraz nie farbuję, zapuściłam włosy, ale trwało to 1,5 roku żeby się pozbyć koloru. Prawie cały czas chodziłam w związanych, żeby nie było widać odrostów. Oj ciężko było, ciężko, co odrosły trzeba było ściąć, ale w końcu mam swój kolorek. Raczej nie wrócę do farbowania, chyba że będę masakrycznie siwa.

Stary 2009-12-09, 11:24   #845
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hehe nie patrz na męża
my jak sie poznalismy to milam czarne kudły a cale zycie blondynką byłam, póżniej zrobiłam sie znow na blond i najpierw jęczal, ze tak srednio, a teraz tez pewnie wolałby zebym zostala juz przy obecnym kolorze
A ja miałam długo rude w łosy - w najróżniejszych odcieniach. I 5 lat temu, właśnie za namową Tż, zmieniłam kolor. Zafarbowałam wtedy na czarno i było dużo lepiej. Teraz mam brązowe i jest jeszcze lepiej

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Ja miałam na głowie wszytskie mozliwe kolory - blond, marchewka, miedź, cytryna, czerwień, kasztan, czerń, itd.
Stary 2009-12-09, 11:25   #846
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość

Ja też przerobiłam już chyba wszystkie odcienie za wyjątkiem czarnego. Długości też, za wyjątkiem jeża. Teraz nie farbuję, zapuściłam włosy, ale trwało to 1,5 roku żeby się pozbyć koloru. Prawie cały czas chodziłam w związanych, żeby nie było widać odrostów. Oj ciężko było, ciężko, co odrosły trzeba było ściąć, ale w końcu mam swój kolorek. Raczej nie wrócę do farbowania, chyba że będę masakrycznie siwa.
ja teraz tez mam swoj naturalny ale marzy mi sie taki czekoladowo-kasztanowy brązik szalencza zmiana by to nie byla bo anturalny tez mam braz ale taki ciemno szaro brązowy

ja juz sie nie moge doczekac tego fryzjera w sobote bo mam okropna fryzure

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 11:36   #847
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
ja mam taką fryzurke (tzn mialam bo juz odrosła ale w sobote wybieram sie do fryzjera znow sie tak ściąć) powiem ci ze wcale nie ma duzo ukladania, ja przynajmniej mam przy niej mniej pracy niz przy "bobie" ktorego mialam do tej pory

Stripi - witaj kochana masz piekna wyprawke dla maluszka

my coraz czesciej myslimy o dziecku i niewiem czy od nowego roku nie zaczniemy sie starac tak na powaznie juz. jeszcze to przemyslimy tzn moj tz bardzo chce i to juz teraz ja mam male watpliwości ale to chyba naruralne.

jak juz jestesmy przy temacie mamusiowo-maluszkowym to cos wam wrzuce - uwielbiam to
http://www.youtube.com/watch?v=6AGMD...eature=related

a ja sie dzisiaj wkurzyłam na ta nasza słuzbe zdrowia w poniedizalek dzwonilam do przychodni o wizyte u mojego gina, pani powiedizala ze najblizszy wolny termin to 6 styczen (pisalam wam) ale sie od razu nie zapisalam bo dzonilam do gina na kom. zapytac sie co mam robic a on powiedzial ze jak po 2 tyg nie dostane @ to mam przyjsc tego 6 stycznia. i dzisiaj dzwonie zapisac sie na tego 6 stycznia (tak na wszelki wypadek) a pani mi mowi ze najszypciej to dopiero w lutym no myslalam ze padne
o ludu, i badz tu czlowieku zdrowy
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-09, 11:38   #848
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
o ludu, i badz tu czlowieku zdrowy
no masakra jaks dziewczyny rece mi opadły a jak bym byla w ciazy?? to do lekarza dostalabym sie w 4 miesiacu....

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-12-09 o 11:41
Stary 2009-12-09, 11:41   #849
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

no to męczarnia z takim zapuszczaniem
Ja używam tylko szamponów zmywalnych po miesiącu-dwóch: włosów nie niszczy a jak mi się nie chce akurat farbować, to i odrostów po kilku tyg. prawie nie widać... a jak mi się odechce całkiem to 2-3 miesiące i mam znowu swój naturalny
Stary 2009-12-09, 11:48   #850
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
ja teraz tez mam swoj naturalny ale marzy mi sie taki czekoladowo-kasztanowy brązik szalencza zmiana by to nie byla bo anturalny tez mam braz ale taki ciemno szaro brązowy

ja juz sie nie moge doczekac tego fryzjera w sobote bo mam okropna fryzure
Cytat:
no masakra jaks dziewczyny rece mi opadły a jak bym byla w ciazy?? to do lekarza dostalabym sie w 3 miesiacu....
To się zapobiegawczo pozapisuj co 2 miesiące i najwyżej odwołuj A jakbyś pojechała baaaardzo rano i stanęła w kolejce do rejestracji? Muszą mieć pulę numerków. A ten lekarz nie przyjmuje prywatnie? Koleżanka jak się nie mogła dostać państwowo poszła na 1 wizytę prywatnie, powiedziała że jej po prostu nie stać na więcej wizyt, a bardzo by chciała żeby on był jej lekarzem i czy nie może czegoś zrobić. Miejsce się znalazło.
A jak mnie nachodzi ochota na farbowanie (najczęściej na brąz jak u kogoś zobaczę taki jaki mi się podoba) to wyciągam zdjęcie z odrostami. Przechodzi jak ręką odjął Ja mam ciemny blond - prawie szatynka - z jaśniejszymi pasemkami, za łopatki i mi szkoda tego zapuszczania. Do farbowania potrzebowałam 2 opakowania farby, i nie miałam tak zdrowych włosów jak teraz. Teraz czekam do świąt, żeby je trochę podciąć i pozbyć się interpretacji fryzjerki nt. cieniowania. Jak sobie o niej myślę to mi się normalnie ciśnienie podnosi.

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
no to męczarnia z takim zapuszczaniem
Ja używam tylko szamponów zmywalnych po miesiącu-dwóch: włosów nie niszczy a jak mi się nie chce akurat farbować, to i odrostów po kilku tyg. prawie nie widać... a jak mi się odechce całkiem to 2-3 miesiące i mam znowu swój naturalny
Ja też używałam szamponów, z Loreala Casting. Ale mi nie zeszedł kolor Trochę się spłukał ale cały nie zszedł. Ale za to był najtrwalszy i najłagodniejszy. Po Welli i Palette myślałam że łysa zostanę, tak mi włosy ponieszczyły.

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2009-12-09 o 11:53
Stary 2009-12-09, 11:57   #851
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
To się zapobiegawczo pozapisuj co 2 miesiące i najwyżej odwołuj A jakbyś pojechała baaaardzo rano i stanęła w kolejce do rejestracji? Muszą mieć pulę numerków. A ten lekarz nie przyjmuje prywatnie? Koleżanka jak się nie mogła dostać państwowo poszła na 1 wizytę prywatnie, powiedziała że jej po prostu nie stać na więcej wizyt, a bardzo by chciała żeby on był jej lekarzem i czy nie może czegoś zrobić. Miejsce się znalazło. .
no chyab musialabym tak zrobic zapisac sie na kazdy miesiac roku - w razie co! zapisy sa telefoniczne i juz wszystkie wolne miejsca do lutego sa zajete tak przynajmniej twierdzi pani recepcjonistka
jak nie dostane @ to bede zmuszona isc prywatnie, albo zadzwonie do niego na kom moze on cos zdziala, bo z doswiadczenia wiem ze on swoje a w recepcji swoje dodam ze do tego gina chodze juz od kilku lat

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-12-09 o 11:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-09, 12:26   #852
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
no chyab musialabym tak zrobic zapisac sie na kazdy miesiac roku - w razie co! zapisy sa telefoniczne i juz wszystkie wolne miejsca do lutego sa zajete tak przynajmniej twierdzi pani recepcjonistka
jak nie dostane @ to bede zmuszona isc prywatnie, albo zadzwonie do niego na kom moze on cos zdziala, bo z doswiadczenia wiem ze on swoje a w recepcji swoje dodam ze do tego gina chodze juz od kilku lat
To jest właśnie służba zdrowia w Polsce

Ja miałam taka fryzurke bo juz mi odrosła ale byłam bardzo zadowolona , na wakacjach ich nie musiała układać na szczotce takie miałam dobre sciecie. Juz sie nie moge doczekac kiedy pojde do mojej fryzjerki w PL

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 12:55   #853
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

sysunia bomba!!!!!

miałam taka zeszłego lata znaczy sie tego 2008 tylko grzywe do brody tak ala jakas piosenkarka ktorej sobei nazsika nei umiem przypomniec

mam zaniki pamięci też tak macie?

Stary 2009-12-09, 13:03   #854
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
sysunia bomba!!!!!

miałam taka zeszłego lata znaczy sie tego 2008 tylko grzywe do brody tak ala jakas piosenkarka ktorej sobei nazsika nei umiem przypomniec

Ta laska na zdjeciu to tez piosenkarka sarah harding Uwielbiam ta fryzurke tylko ja ta grzywke nie mam do brody

Tez czasami nie moge sobie czegos przypomniec

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 13:03   #855
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
sysunia bomba!!!!!

więc może to była któraś z jednorocznych pseudogwiazdek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-09, 13:18   #856
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
no to zdradz nam co tam dzisiaj pichcisz? u mnie miala byc szczawiowa z grzankami i jajcem (swoja droga po wczorajszym obiadku dwudaniowym i i podwojnym deserze, moj mezus wymiekl i blagal, zeby dzisiaj byla tylko zupka ), ale mam mnie porywa na zakupy po pracy, wiec chyba sie skonczy na czyms na szybko
upichciłam rybkę w sosie pieczarkowo-paprykowo-pomidorkowym jest pycha... w sumie to najlepsza na 2 dzien jak sie przegryzie, ale wczoraj nie mialam czasu się tym zająć bo robilam salatkę gyros Wreszcie jakies dobre, przyprawione jedzonko bo moj tesciu nie za bardzo zna sie na przyprawianiu... np jemy niesolone ziemniaki bo sobie kupil parowar i ubzdural ze nie trzeba solic w parowarze... bleee się nie moge doczekac tego naszego mieszkanka

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
hihi... ja pomalutku robię to samo, choć dom jeszcze nie zacząl się budować
(...)
Oto kieliszki do winka do nowego domku
piekne kielichy tez sie pochwalę wczorajszymi zakupami ale chyba dopiero jutro no ja tez powoli kupuje wyprawke chociaz nie bardzo jest gdzie ja trzymac tutaj mamy malutko miejsca a w bielsku na wszystkich szafach w moim pokoju poukladane są prezenty ślubne juz sie nie moge doczekac az bede mogla ich uzywac hehe

Cytat:
ja tez magazynowalam wszystko przed przeprowadzka-takie stopniowe zakupy nie obciazaja tak budzetu jak jednorazowy wydatek, poza tym szperam po promocjach i jak cos sie naprawde oplaca to kupuje

a tak wogole z nowych-najpilniejszych rzeczy to zakupilismy:
- zelazko http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=401968
- odkurzacz http://www.electro.pl//WebApp/Busine...oduct_id=43558 na glupim odkurzaczu zoszczedzilismy prawie 300zl polecam zakupy przez netka-niedlugo czlowiek z domu nie bedzie musial sie ruszac

jeszcze pralka i lodowka. A wogole to mezus sie zawzial i chce skonczyc sypialnie przed swietami

my zelazko juz mamy bo tesciu ma takie stare, wiec w zasadzie to byla pierwsza rzecz jaka sobie kupilam, bo jego to bym nic nie umiala wyprasowac nooo a odkurzacza jeszcze nie mamy bo tego to w ogole nie bylo by gdzie trzymac, ale jak tylko kupimy jakies mieszkanko to bedzie trzeba bo jak tu zyc bez odkurzacza

Cytat:
no my juz po przeprowadzce i caly czas musialam latac do tesciowej, jak nie po odkurzacz to po zelazko i powiedzialam KONIEC czas miec swoje chcialabym do swiat lodowke i pralke - zwlaszcza ze pralka tesciowej sie psuje, wiec juz czas na swoja

no i jak? zadowolona? rzeczywiscie jest cichy? i jak te filtry hepa?

kurcze musze sie zapisac i wybrac do fryzjera, bo przed swietami pozniej sie dostac to bedzie kosmos
tylko uwazaj zeby teraz tesciowka nie nosila Ci swoich ubran do prania

Cytat:
no ja wlasnie mam do ramioni w dodatku brzydko obcięte

nie moge juz na siebie patrzeć w lustrze oczywiście

mam nadzieje tylko ze mnei mąż nie wyeksmituje bo on tylko blon i blond i nie chciał słyszeć o ciemnych
hehe mnie maz poznal jak bylam blond tzn mialam pasemka, ale juz kilkakrotne takze mialam dosyc jasne wloski, potem juz mnie troszke wkurzaly, bo non stop odrosty itd i sie farblam na ciemno... i maz do dzis nie moze tego przebolec i mowi ze wolal blondynke ale jakos mnie nie rzucil hahah wiec Ciebie tez nie eksmituje a ja mysle nad tym zeby sie zrobic na blond i zrobic tz niespodzianke

Cytat:
W duce mają fajne bardzo fajne przeceny, trzeba tylko trafić. Mają dużo ładnych rzeczy, tyle że niektóre ceny powalają, po przecenie są w sam raz.
kurde to my chyba na takie przeceny nie trafilismy Ogolnie to ceny jak dla mnie powalajace... glupia jakas miseczka i juz 50 zl normalnie to bym nic tam w zyciu nie kupila ale skoro juz dostalismy ta karte to trzeba bylo wykorzystac ale i tak nam bylo zal kupowac jakis rzeczy, ktore w innym sklepie sa duzo duzo tansze... Kupilismy sobie sztucce... nie byly takie drogie bo kosztowaly 50 zl 4 noze, 4 widelce, 4 lyzeczki i 4 lyzki, one byly po przecenie z 70 zl... no to kupilismy od razy 2 komplety zeby potem kazda lyzeczka nie byla z innej parafii... Od poczatku mielismy zamiar kupic sobie sztucce za ta kase, ale tam za 300 zl to byl tylko taki brzydki zestaw... taki co mi sie podobal byl za 600 zl i wazon za 70 zl masakros... ale tak nam sie spodobal z Tż ze nie moglismy sie powstrzymac tz sam mnie namawial zebysmy go wzieli hehe

Myszka dzwon na komorke i sie nie przejmuj, w takiej sprawie nie mozna czekac...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 13:25   #857
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

nieeee to jaka znana amerykańska gwiazda tylko za diabła nei wiem kto i co śpiewała..... kurde zaniki

a i ona śpiewała w zeszłym roku u nas na jakies gali czy festiwalu

maaaam kate ryan

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2009-12-09 o 13:30
Stary 2009-12-09, 13:36   #858
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
nieeee to jaka znana amerykańska gwiazda tylko za diabła nei wiem kto i co śpiewała..... kurde zaniki

a i ona śpiewała w zeszłym roku u nas na jakies gali czy festiwalu

maaaam kate ryan
a to się nawet nie pomyliłam, bo dla mnie to jedna z plastikowych gwiazdeczek większości z tych pop/dance laluń nie rozróżniam
Stary 2009-12-09, 13:40   #859
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też używałam szamponów, z Loreala Casting. Ale mi nie zeszedł kolor Trochę się spłukał ale cały nie zszedł. Ale za to był najtrwalszy i najłagodniejszy. Po Welli i Palette myślałam że łysa zostanę, tak mi włosy ponieszczyły.
Od palette włosy mi strasznie wyszły... a teraz mam takie cienkie i nadal wychodzą codziennie kłębami... niedługo będę łysa... już żadne tabletki na włosy nie pomagają, nie wiem co mi jest

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 13:54   #860
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Od palette włosy mi strasznie wyszły... a teraz mam takie cienkie i nadal wychodzą codziennie kłębami... niedługo będę łysa... już żadne tabletki na włosy nie pomagają, nie wiem co mi jest
idź do lekarza, bo to może cos poważniejszego

ja używam szamponów kol. palette i specjalnie włosów mi to nie oslabiło - raz w roku podcinam zniszczone końcówki
Stary 2009-12-09, 14:45   #861
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakaś paranoja z ym lekarzem. Ty weź i do niego zadzwoń jak jesteś stałą pacjentką. W końcu po cholerę płacimy tą składkę i to wcale nie małą jak do głupiego ginekologa trzeba 2,5 miecha czekać. Mnie kiedyś dobiło w rejestracji - (byłam w marcu), gdy pielęgniarka powiedziała takiej babinie, że do kardiologa to miejsca są pod koniec roku. To co ma taka babcia zrobić? Umrzeć do tego czasu, bo ją po prostu nie stać na wizytę prywatną? Nie wiem jak się skończyła historia, bo już poszłam do gabinetu, ale ludzie z kolejki się za babcią ujęli i zrobiła się zadyma. Z drugiej strony co pielęgniarka ma zrobić jak mają taki limit z NFZ?

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
piekne kielichy tez sie pochwalę wczorajszymi zakupami ale chyba dopiero jutro ...
kurde to my chyba na takie przeceny nie trafilismy Ogolnie to ceny jak dla mnie powalajace... glupia jakas miseczka i juz 50 zl normalnie to bym nic tam w zyciu nie kupila ale skoro juz dostalismy ta karte to trzeba bylo wykorzystac ale i tak nam bylo zal kupowac jakis rzeczy, ktore w innym sklepie sa duzo duzo tansze... Kupilismy sobie sztucce... nie byly takie drogie bo kosztowaly 50 zl 4 noze, 4 widelce, 4 lyzeczki i 4 lyzki, one byly po przecenie z 70 zl... no to kupilismy od razy 2 komplety zeby potem kazda lyzeczka nie byla z innej parafii... Od poczatku mielismy zamiar kupic sobie sztucce za ta kase, ale tam za 300 zl to byl tylko taki brzydki zestaw... taki co mi sie podobal byl za 600 zl i wazon za 70 zl masakros... ale tak nam sie spodobal z Tż ze nie moglismy sie powstrzymac tz sam mnie namawial zebysmy go wzieli hehe
Przeceny naprawdę są spore, kupiliśmy tam ostatnio zestaw do fondue na prezent ślubny, bardzo fajny, z kosmiczną ceną przed i bardzo przyzwoitą po
A jak sztućce z dobrej stali to 50 zł nie jest dużo za nie.

Cytat:
Wiesz co może zapytaj się lekarza. Mnie włosy wypadają zazwyczaj na jesieni, ale po jakimś czasie to się normuje. Jeżeli u Ciebie trwa bardzo długo to może oznaka jakiejś choroby, niedoboru witamin itp. Czasem włosy wychodzą z powodu stresu. A po Palette na grzebieniu miałam taką ilość włosów, że mi się płakać chciało.

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
idź do lekarza, bo to może cos poważniejszego

ja używam szamponów kol. palette i specjalnie włosów mi to nie oslabiło - raz w roku podcinam zniszczone końcówki
To musisz mieć fajne włosy - zazdroszczę. Po farbowaniu (też szampon) koncówki podcinałam kilka razy w roku, tak się rozdwajały. Ale tp było sporo temu, teraz te farby/szampony delikatniejsze są.

Stary 2009-12-09, 14:47   #862
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki nie czytałam jeszcze co tam naskrobałyście.
Agatek nigdy nie użyłam Palette, bo moja koleżanka jeszcze w liceum zrobiła sobie szamponem na kilka myć w kolorze wiśniowym i za chiny nie chciał się zmyć zapamietałam to, a potem spotkałam się z wieloma złymi opiniami o Palette.
Mi ostatnio wypadały garściami włosy po Garnier Color &Shine. Nigdy wiecej! Przerzuciłam się na L'oreala Excellence Creme- poczytaj opinie na KWC - chyba najlepsza farba w Polsce

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2009-12-09 o 14:49
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:52   #863
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki nie czytałam jeszcze co tam naskrobałyście.
Agatek nigdy nie użyłam Palette, bo moja koleżanka jeszcze w liceum zrobiła sobie szamponem na kilka myć w kolorze wiśniowym i za chiny nie chciał się zmyć zapamietałam to, a potem spotkałam się z wieloma złymi opiniami o Palette.
Mi ostatnio wypadały garściami włosy po Garnier Color &Shine. Nigdy wiecej! Przerzuciłam się na L'oreala Excellence Creme- poczytaj opinie na KWC - chyba najlepsza farba w Polsce
to jest krem koloryzujący
a mi kiedys znajoma fryzjerka powiedziala, ze jak farbowac wlosy to nie palette, bo strasznie ciezko jest poniej wrocic do naturalnego koloru wlosow

REKLAMA
Stary 2009-12-09, 14:57   #864
kasiaher
Wtajemniczenie

hej laski
ale tu dzisiaj spokojnie
a ja dzisiaj cały dzień w domku, od dwóch dni miałam takie mdłości że nawet jeść nie mogłam dzisiaj w końcu przyszły nam mebelki ktore zamawialiśmy do kuchni , w końcu bo czekaliśmy na nie prawie miesiąc a miały być w ciągu dwóch tygodni
to dodatkowe szafki na górę , bo jednak za mało mam aktualnie, ciesze się bo w końcu pochowam te wszystkie michy . Czekam własnie na tż żeby je odebrać, obiad ugotowany także dzisiaj jak przyjadę kłade się do łóżka, i nic nie robię bo ostatnio cokolwiek się nie ruszę , to zaraz mi brzuszek twardnieje, a to źle .
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 15:02   #865
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Przeceny naprawdę są spore, kupiliśmy tam ostatnio zestaw do fondue na prezent ślubny, bardzo fajny, z kosmiczną ceną przed i bardzo przyzwoitą po
A jak sztućce z dobrej stali to 50 zł nie jest dużo za nie.
nooo te sztucce to akurat taniutkie byly dlatego wzielismy a wazon to takie male szalenstwo reszte kasy na razie trzymamy... moze uda sie wypatrzyc jakas promocje ten zestaw tez wczoraj widzielismy i zastanawialismy sie do czego sluzy mozesz mi wytlumaczyc?? o boshh ale ja nieswiatowa

Na wlosy to sobie ostatnio kupilam Placentę... tez mi wypadaly garsciami i bralam rozne witaminy typu skrzypovita, capivit itp i nic... a to o dziwo pomoglo jeszcze nie zuzylam calego a juz widac poprawe Troche to kosztuje ale moim zdaniem warto
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 15:09   #866
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co może zapytaj się lekarza. Mnie włosy wypadają zazwyczaj na jesieni, ale po jakimś czasie to się normuje. Jeżeli u Ciebie trwa bardzo długo to może oznaka jakiejś choroby, niedoboru witamin itp. Czasem włosy wychodzą z powodu stresu. A po Palette na grzebieniu miałam taką ilość włosów, że mi się płakać chciało.

To musisz mieć fajne włosy - zazdroszczę. Po farbowaniu (też szampon) koncówki podcinałam kilka razy w roku, tak się rozdwajały. Ale tp było sporo temu, teraz te farby/szampony delikatniejsze są.
zabawne, że ilośc kosmetyków do włosów rośnie u mnie wprost proporcjonalnie do długości Kiedyś tylko szampon i odżywka, a odkąd sięgnęły poniżej łopatek, tu i dziwnym cudem na półce pojawiły się różne mgiełki ziołowe, jedwabie, fluidy na końcówki...

Koleżanka, która używała szamponu palette też nie mogła go potem zmyc wiele miesięcy. U mnie różnica w kolorach jest mała, więc prawie odrostów nie widać No i nie wiem, czy wysusza, bo zawsze tłuste włosy miałam Za to od kiedy używam, to nie pamiętam, co to łupież
Stary 2009-12-09, 15:10   #867
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej laski
ale tu dzisiaj spokojnie
a ja dzisiaj cały dzień w domku, od dwóch dni miałam takie mdłości że nawet jeść nie mogłam dzisiaj w końcu przyszły nam mebelki ktore zamawialiśmy do kuchni , w końcu bo czekaliśmy na nie prawie miesiąc a miały być w ciągu dwóch tygodni
to dodatkowe szafki na górę , bo jednak za mało mam aktualnie, ciesze się bo w końcu pochowam te wszystkie michy . Czekam własnie na tż żeby je odebrać, obiad ugotowany także dzisiaj jak przyjadę kłade się do łóżka, i nic nie robię bo ostatnio cokolwiek się nie ruszę , to zaraz mi brzuszek twardnieje, a to źle .
to jak juz zamontujecie te mebelki to pochwal sie prosze
tak tak uwazaj na dzidzie

REKLAMA
Stary 2009-12-09, 15:11   #868
bzyczka1
Zakorzenienie

wiecie co dziewczyny....coraz bardziej nienawidzę pracy tż...dzwonił do mnie przed chwilą że nie wraca dzisiaj do domu bo (i tu uwaga) w internacie mają bałagan i mają go posprzątać a o 19 będzie inspekcja i wtedy może sobie pojechać do domu mało ważne jest to że on w tym internacie nie mieszka. O 19 to raz że nie ma jak wrócić a dwa że już się nie opłaca, bo zanim będzie w domu to będzie 20 siedzę i płaczę

a co do farb...to ja miałam kiedyś z pallete farbę czekoladowy brąz i wiecie co mi wyszło na włosach...wiśnia. Całe szczęście to były tylko pasemka i to z dwóch kolorów więc te rozjaśniane trochę przyćmiły ten czerwony kolor.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 15:13   #869
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Nam tez powiekszyła sie rodzinka w niedziele Kupilismy 7 tygodniowego szczeniaka owczarek niemiecki długowłosy i rozczulamy się nad nią jak nad dzieckiem
a gdzie zdjęcie?

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Ja miałam na głowie wszytskie mozliwe kolory - blond, marchewka, miedź, cytryna, czerwień, kasztan, czerń, itd.
nieźle. Moje pierwsze farbowanie w liceum to był jakiś ostry rudy zafarbowałam na godzinę przed wigilią jak się pokazałam rodzince to z krzeseł pospadali a miałam wcześniej naturalny popielaty blond nauczycielka po nowym roku jak mnie zobaczyła to zażartowała że szłam pod blokiem który malowali na pomarańczowo i kubeł z farbą mi spadł na głowę... powyrzucałam wszystkie zdjęciaz tamtego okresu. Potem były wszystkie mozliwe blondy, nawet prawie białe a od roku jest brąąąąz jasny brązik, miodzio

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
to jest krem koloryzujący
a mi kiedys znajoma fryzjerka powiedziala, ze jak farbowac wlosy to nie palette, bo strasznie ciezko jest poniej wrocic do naturalnego koloru wlosow
a jak jest różnica miedzy kremem a farbą ? chyba tylko ładniej to brzmi, ale farbuje tak samo- trwale

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 15:31   #870
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
a gdzie zdjęcie?

nieźle. Moje pierwsze farbowanie w liceum to był jakiś ostry rudy zafarbowałam na godzinę przed wigilią jak się pokazałam rodzince to z krzeseł pospadali a miałam wcześniej naturalny popielaty blond nauczycielka po nowym roku jak mnie zobaczyła to zażartowała że szłam pod blokiem który malowali na pomarańczowo i kubeł z farbą mi spadł na głowę... powyrzucałam wszystkie zdjęciaz tamtego okresu. Potem były wszystkie mozliwe blondy, nawet prawie białe a od roku jest brąąąąz jasny brązik, miodzio

a jak jest różnica miedzy kremem a farbą ? chyba tylko ładniej to brzmi, ale farbuje tak samo- trwale
niee
krem jest mniej trwały od farby
po kilku-kilkunastu myciach ci zejdzie juz mi to nieedna fryzjerka mowila

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości